Google Nexus 5 - Android csokoládéba mártva

Bevezető, tartozékok

A Google október 31-én rántotta le a leplet a legújabb Android verzióról, a KitKat mellett pedig a hagyományoknak megfelelően egy új referenciagép is napvilágot látott. A telefont a Nexus 4 után ismét az LG gyártja, a partner mellett pedig a haditerv sem változott: az eszköz több nyugatabbra fekvő országban is jóval a konkurencia árai alatt kerül piacra. A Nexus 4 esetén bejött az elgondolás, a tavalyi referenciagép több, mint 3 milliós eladott példányszámmal rendelkezik, az idei modell pedig minden téren emeli a tétet.

Google Nexus 5
[+]

A Nexus 5 névre hallgató újdonság az elmúlt évek egyik legrosszabban őrzött titka volt, legalábbis a mobil telekommunikáció terén: már jóval a nagy nap előtt szinte mindent tudni lehetett a készülékről. Ennek megfelelően nem okozott meglepetést a Full HD kijelző, a Snapdragon 800 processzor vagy az LTE megléte, a Google hozta a papírformát, a keresőóriás ismét egy felső kategóriás készülékkel támadja a piacot. A negyedik generációs hálózatok támogatásával az előd egy komoly hiányosságát orvosolták, az előzetesek alapján pedig úgy tűnt, hogy a Nexus 4 középszerű képalkotási képességeit is felturbózzák; a 8 megapixeles kamera és az optikai képstabilizátor meggyőzőnek tűnnek, legalábbis papíron.

Google Nexus 5
[+]

Az XXL GSM-től kapott telefon egy kék dobozban érkezett a szerkesztőségbe, mely a Nexus készülékek már ismert stílusjegyeit viselte. Kicsomagolás után a szokásos tartozékok üdvözlik a felhasználót, a microUSB-kábel, a töltő és a kézikönyv alkotta trió mellett egy apró eszközt is kapunk, mely tűszerű kinövésben végződik, a SIM-foglalat elővarázsolásához szükséges. Headsetet nem kapunk, de ez annyira nem meglepő: a Nexus 4 és az új Nexus 7 esetében is hiányzott a füles.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • LG G2 - tapogatnivaló hátsó

    Ez is egy csúcskategóriás tepsi, de van rajta egy csavar: a hátuljára kerültek a vezérlőgombok. Ez könnyen megszokható, ráadásul más területeken is erős a koreai óriás.

Hirdetés