Hirdetés
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsotti824
tag
Elmagyarázná valaki hogy a %-os kijelzést hogy kell beállítani? Itt a leírás a linkben hogy azt a sort pötyögjük be és oké.de hova írjam be?mivan?
biztos csak nekem magas ez most pedig analfabéta sem vagyok elvileg az ilyenekhez de most ezt nagyon nem értem
segítene valaki?köszönöm -
dns86
tag
Sziasztok. 2 kérdésem lenne:
1: ismertek -e olyan audio converter progit telefonra, ami mp3-ból csinálna mp3-t, és lehet komplett könyvtárat hozzáadni?
2: miért van az, hogy letöltök vhonnan mp3-t, a play zene nem játssza le hibát kiírva, viszont ha filekezelőből nyitom meg a play zenét használva akkor lejátssza? -
s3nsitivity
addikt
válasz
palesz53
üzenetére
?

Nem a su-val volt a porblémám.
Magával a recoveryvel annak meg semmi köze a root-hoz.
Egyszerűen felnyomtam a 2.8.2-t egy szűz, csak nyitott BL-el rendelkező rendszerre és ha recoverybe akartam belépni csak a TWRP ikonja villogott.
Majd vissza állítottam minden és felraktam a 2.8.1-t és a tökéletesen megy ugyan azzal a specifikációval.
Azóta felment a moddolt boot és a root(2.16) valamint egy elementalX kernel is és minden tökéletes. -
Scooter74
őstag
Skacok tempered glass van a telefonomon és a jobb alsó sarokban mindig feljön egy kicsit. Ezt mivel lehet vissza ragasztani jól?, hogy ne legyen ott egy világos folt?
-
palesz53
senior tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
ahogy olvasgatom chainfire blogját, supersu függő a dolog... 2.23-mal nem nagyon jön össze a 2.8.2.0, de a beta 2.27-tel igen - viszont ezzel meg többek közt a titkosítás nem okés...
azt hiszem türelemmel kell lenni, míg lollira egy stabil supersu megszületik... -
w333
félisten
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Nem rossz, viszont az 5ó 30p készenlét elég kevés ...

-
roland091
senior tag
rendesen újra kell rakni a telefont 5.0-t megjelenése óta használom,már előtte is a prew volt fent ilyen hibával még nem találkoztam, akku idő meg hát na... naponta töltöm egy vagy másfél napot simán kibír nálam.
ez meg erősen off és vitát se szeretnék van egy ipad mini2-m de 7.0 óta picit vicces

-
Grande Ale
őstag
válasz
peterlevente
üzenetére
Ugyanez van nálam is, fiam telefonján meg simán engedi hozzáadni... Találtál valami megoldást?
-
Picco
addikt
válasz
aizen92
üzenetére
en eddig ezt hasznaltam, reven art-on voltam, minimalis modositasokkal.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
+1
-
bucsupeti
senior tag
válasz
adakiller
üzenetére
azt nem írtad hogy kitkaton vagy. A lollipop alatt jött nálam elő ez a fittness dolog és én arról beszéltem. Nekem ez okozta azt hogy nem ment el deepsleep-be a teló. Mióta itt kikapcsoltam, azóta meg vagyok elégedve az akkuidővel. 30% körül teszem éjfél körül töltőre és reggel fél hétkor veszem le. Kb 2,5 óra képernyőidő és kb 1,5 óra telefonos beszélgetés van ebben és nagyon sok 2G/3G/LTE váltás sajnos. Mindig minden be van kapcsolva (BT, GPS, WIFI, mobiladat). Ez mellett a céges levelezés is nagyon aktív nálam.
Kitkaton ugyan ez a felhasználás úgy alakult hogy 10% alatt volt amikor éjfél körül töltőre tettem, de volt hogy ki sem bírta lefekvésig.
Most hétvégén szombaton 9 órakor vettem le e töltőről. Tegnap este 80% volt, így nem tettem töltőre ( és repcsimódba se tettem) most éppen 76%-on áll. Igaz hogy szinte nem is használtam a telefont. Szombat reggel óta 30 perc telefonálás, 42 perc képernyő volt. Majdnem 26 órája be van kapcsolva minden és 76%-on vagyok.
Ez így már nekem tökéletesnek mondható.
-
Picco
addikt
nyalokan van ra mod hogy a navbar/statusbar dpi -t valtoztassuk? 4.4.x-en flashelheto volt, a regi zippel nem probalnam meg, de hatha tud it valaki valami masik mod-ot.
-
gurl
tag
válasz
bubu1993
üzenetére
Ugyanez előjött nálam is. Ha kamera nincs,akkor zseblámpa se, és ezekhez jön még egy brutális akksi merülés. Nekem csak a restart oldja meg a problémát. Jó lenne tudni mi okozza a crasht,vagy valami updateban megoldanák ezt.
iOSről jöttem át kb 2 hónapja, tetszik a telefon, tetszik a 5ös android, de ezek a hibák számomra nevetségesek... -
adakiller
senior tag
válasz
bucsupeti
üzenetére
nekem itt nincs is fitness
gyári 4.4.4, gyári kernellel, itt nekem nem sok minden aktív; alk.adatok, chrome, címtár, gmail, naptár, személyi adatok. többi kikapcsolva. utolsó töltés és kikapcs óta viszont a gsam szerint sem tartja ébren a fitness a telót, és nem is merül a teló a normálistól eltérően.köszi a segítséget

-
bucsupeti
senior tag
-
errrtu
aktív tag
Sziasztok!
Van már valamilyen jó főzet 5.0 rendszerhez? Most, hogy nullán vagyok könnyebben próbálgatnék mint egy belakott rendszeren!
Egyébként üzemidőben nem érzek nagy változást a 4.4 hez képest! Talán repülő módban fogyaszt kevesebbet, konkrétan a mai 5 órás időtartam alatt 0 azaz 0%-ot fogyasztott
ez mindenképp előrelépés a megszokott 2-3% hoz képest -
Dzsuri89
őstag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Nálam is olyan hányadék az aksiidő.
Emlékszem, hogy az elején hogy írtam én is milyen jó az üzemidő, egyszer volt egy kiemelkedő, aztán azóta úgy fos ahogy van. Reggel 9-kor levettem a töltőről, aztán este 9-kor volt 20% úgy, hogy 1 óra 50 percet ment a kijelző LTE-vel végig karöltve.
Másik fura, hogy a Viber az első aksiban, utána a Facebook majd a kijelző. Sose volt ez a felállás.
Nektek mi a tapasztalatok?Elviszem majd szervizbe, aztán kicseréltetem az aksit, mert 4.4.4-en se sűrűn volt meg a 3 óra.
-
bubu1993
újonc
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Köszönöm

-
bubu1993
újonc
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Root nélkül valahogy visszatudok térni 4.4.4re?

-
bubu1993
újonc
Tegnap barátnőm N4-esén előjött az a hiba lolli alatt h sehol nemtud videot nezni, se youtube, instagram, saját videót mégcsak fölvenni se tud a telefonnal de a felvetteket lejátszani se:s ennek utána olvastam h N7-en tapasztaltak ilyet csak, újraindítás után persze jó de ki tudja meddig. Nekem meg az N5-ön még mindig pár óra alatt elérhetetlenné válik a kamera, akkormeg se zseblámpa se kamera:s akku idő tegnap 2óra kijelzőideővel, mobilnettel de nem sokat nyomogattam:s
-
válasz
Chalez
üzenetére
Szia!
Ha rootolva vagy, akkor TitaniumBackup a legjobb app erre a célra. Ha nem vagy rootolva, akkor macerásabb, mert szinte minden mentési célnak külön app kell... SMS-ek és hívásnaplók mentésére az SMS Backup+, névjegyek mentésére a Google névjegyek, alkalmazásadatoknak meg nem is tudom mi (talán Helium Backup működhet)...
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Pár szóban leírná valaki, hogy az telómról a névjegyeket, sms-eket, adatokat mittoménmiket hogyan kell lementeni valahova? Ugyanis készülékcserém lesz, megválok a szeretett N5-től... És eddig sosem szöszöltem ilyenekkel.

-
palesz53
senior tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
van abból 2.8.2.0 is már...

-
palesz53
senior tag
-
palesz53
senior tag
üdv az ittenieknek!
faterom nexus 5-jére most tettem fel a lolli-t... egyvalamit nem találok - rezgő hívásjelzés... kivették, vagy csak én nem találom?jövő héten én is átváltok majd ide, gyorsbolti rendelésem megérkezésekor... (és akkor majd beindulhat a kernelezés!
) -
Ma végre felraktam a végleges Lollit, és elég jó az üzemidő.
-
tybsen
addikt
válasz
sir fg
üzenetére
Pont most csináltam meg én is a titkosítást , és teljesen megváltozott a procedúra 4.4.4-hez képest. korábban még a titkosítás megkezdését megelőzően meg kellett adni egy jelszót vagy egy számkódot ami megmaradt és minden esetben be kellet írni - ahogyan azt az előző hozzászólásomban írtam is.
Most viszont nagyon okos módon először titkosításra kerül a készülék, majd később beállítható, hogy a kijelző feloldásához kérjen-e kódot/jelszót vagy mintát, sőt az is beállítható,hogy ezen felül mindezt akkor is megtegye amikor magát a készüléket kapcsolja be az ember. Végre pont olyan, mint amilyennek szerettem volna 4.4.4-nél is.

A titkosítás nálam is végbe ment néhány perc alatt

Szerk. Egyelőre nem akadozik semmi tehát a sebesség továbbra is rendben van
-
sir fg
aktív tag
válasz
tybsen
üzenetére
Szia,
én nem is nagyon tudtam erről a titkosításról (egész ma reggelig), és mindig feloldómintát használtam. Ma reggel kapcsoltam be a titkosítást, miután itt a fórumon olvastam róla, hogy van ilyen, meg kicsit utánanéztem. (Egyébként azt írják, hogy minimum 1 óra. Nekem nincs sok adat a telefonon, de meg is volt az egész olyan 10 perc alatt.) De utána is tudtam használni a feloldómintát. Nem kényszerített arra, hogy váltsak át PIN-re vagy jelszóra, nem is kellett ilyet megadni. (Lollipop.)
Viszont mégiscsak átváltottam önkéntesen a PIN-re, mert a mintát a kijelzőn kirajzolódó zsírcsíkból könnyebben ki lehet találni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Srácok, az mitől lehet, hogy online a play áruházban (és amúgy sehol sem) nem látszik a telefonom? Talán azóta van, hogy feltettem a lollipopot.
-
ElGatto
aktív tag
Hi!
A lehúzható "rolló gyors kapcsolókat" nem lehet kényelmesen testre szabni? gondolok itt arra, hogy mit szeretnék kapcsolni innen, a gombokat változtatni (természetesen programozási ismeretek és system file - ok módosítása nélkül)
Más, én csak OTA frissítést raktam fel néha meg meg "röccen" a telefon, van néhány alkalmazás amit már újratelepítettem, de pl. play ujságos egy katasztrófa megnyitott link / oldal mintha befagyna nem lehet olvasni scrollozni...
-
stvnppp
senior tag
-
tybsen
addikt
válasz
zolka95
üzenetére
Szemet dolog amugy ez a titkositas.
En 4.4.4-en mindig a mintat hasznaltam a kepernyo lezarasara, ezt a leggyorsabb feloldasni - aztan aktivaltam a titkositast, ahol meg kell adni vagy egy jelszot, vagy egy szamokbol allo kodot. Megadtam egy otjegyu szamot, aztan innentol mar nincs visszaut. Titkositast kovetoen mar nem lehet kivalasztani a mintat mint biztonsagi opciot a kepernyo feloldasanal, csak szamokbol allo kod vagy jelszo lehet. Tehat nemcsak a keszulek bekapcsolasanal keri a beallitott jelszot, hanem kizarolagosan ezt lehet hasznalni a kepernyo feloldasara. Ez elegge utalatos dolog es a hetkoznapokban nagyon nem praktikus szerintem. Idealis az lett volna szerintem, ha tovabbra is hasznalhato a minta, viszont ha kikapcsoljak a keszuleket, ujra bekapcsolasnal mar keri a kodot vagy jelszot.
Szoval 4.4.4 titkositva lett. Aztan amikor jott az 5.0 OTA, akkor eltunt a titkositas talan vagy nem tudom, mindenesetre nem kerte tobbe a korabban megadott kodot, viszont elobukkant a minta, mint kepernyo lezarasi lehetoseg (oszinten nem is figyeltem, hogy volt-e titkositas menupont vagy sem, mert abban a tudatban voltam a korabbi cikkeknek megfeleloen, hogy alapbol titkositva lesz az 5.0, tehat megmaradt a korabbi titkositas es megjelent vegre a minta is kiegeszitesul.
Viszont mivel bugos volt a rendszer, igy csinaltam egy visszaallitast es most tenyleg latom, hogy nincs titkositva.
Kerdes: most ha megint titkositanam, akkor gondolom megint bukom a feloldomintat es muszaj lesz jelszot vagy szamkodot megadni a kepernyo feloldasara, vagy esetleg parhuzamosan letezik a jelszo/kod es minta a kijelzo feloldasara? Van valakinek tapasztalata? Igazabol nincs kedvem vegigjatszani a dolgot.
-
zolka95
őstag
válasz
dozsabalint
üzenetére
Milyen titkosítás?
-
adakiller
senior tag
Én sem kapcsoltam be, de nem is látom az alkalmazások - összes között. De a gsam battery szerint még mindig ébren tartja a telot, és így jobban is merül a telo mint ahogy "illene"...
-
s3nsitivity
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Megválaszolom magam, a TWRP hibája volt, a 2.8.1 tökéletesen működik.

-
beloadjoker
őstag
válasz
radicspeter1
üzenetére
Én nem igazán tudom hogy mi az

-
marquuard
veterán
Használ már valaki SlimLP-t? Mennyire használható?
-
s3nsitivity
addikt
Sziasztok!
Mától én is Nexus 5 boldog tulaj vagyok.

Remélem erősíthetem majd a brigádot.
Egyből lenne egy kérdésem.
Stock 5.0
Bootlaodert nyitottam, felnyomtam a legfrissebb TWRP-t ami erre úgy döntött, hogy nem tölt be csak a TWRP icon villog. Vissza állítottam a stock recoveryt.
Ez a TWRP hibája vagy az L kavart be az új bl-el? -
CB
senior tag
válasz
Nashville
üzenetére
Ha az Nexus Root Toolkit programot használsz, akkor a sorrend mindegy. Felteheted egyből az 5.0-át.
Ha nem tetszik, akkor mehet vissza a korábbi ROM.
Viszont minden egyes ROM feltelepítéssel ugrik a TWRP recovery és a root, tehát gyári állapotba kerül a telefon. Arra számíts, ha az 5.0 előtti gyári rom-ot akarsz feltenni, jelezni fog a telefon, hogy van OTA frissítés 5.0-ra -
radicspeter1
őstag
válasz
beloadjoker
üzenetére
Ambient displayt próbáltátok 5.0-án? Nexus 6 hozadék...

-
Nashville
tag
Sziasztok!
Régen írtam már ide. Lehet emlékeztek még a történetre, hogy töltés közben érintészavaros („fantomkéz”) volt a Nexus 5- öm és a lányomé is ugyanúgy. Végül kiderült, hogy valamelyik program okozta. Sajnos nem jöttünk rá, hogy melyik, de egyszer csak jó lett, gondolom valamelyik frissítés után. Szóval nem zárlatos konnektor és nem is töltőhiba vagy a legújabb Kitkat OTA frissítés utáni hardreset hiánya okozta a problémát. Emiatt eddig nem mertem buherálni a telefont, nehogy garanciát veszítsek. Már több mint 1 hónapja remekül működik, minden okés az érintés érzékenységével.
Más:
2 napja frissítettem a Lollipop- ra, de eléggé belassult. Gondolom, hogy az OTA frissítés nem tudott minden alkalmazást optimalizálni az új rendszerhez. Mindegy, úgyis akartam már egy rootolást csinálni így, hogy végre nem „fantomkezes” a teló, úgyhogy most elérkezett az ideje. Nem ismerem a legújabb módszereket csak a Nexus Root Toolkit- tel szemezgettem már régebben. Itt a fórumon olvastam egy jó leírást, amivel még egyszerűbben, vagyis inkább ismerősen hangzik az egész mivel utoljára hasonlóan root- oltam a megboldogult Galaxy Ace- emet.
w333 kolléga leírása: [link]
Ez a leírás még mindig aktuális? Az itt linkelt fájlokat nyugodtan használhatom vagy keressek frissebbet?: USB driver, Flashboot, CWM, SuperSU. Ez alapján a leírás alapján az OTA frissítésű Lollipop miatt kezdjem az alap KitKat felrakásával és csak utána tegyem fel a Lollipop- ot? Vagy ha mégsem tetszik, akkor ugyanúgy vissza flashelhetem a KitKat- et akármelyik verziószámút? Nincs flash-elési sorrend?
Ez egy kicsit hosszú lett így egy falatra.
Remélem, tudtok segíteni.
Előre is nagy köszönet! -
DarkByte
addikt
válasz
beloadjoker
üzenetére
Kíváncsi lennék azokra a lehetőségekre amik tényleg hasznosak egy ilyen órán, a gyártók nem gondoltak rá de egy root után előhozhatóak.
Mert az elindíthatok Win95-öt a karórámon szintű dolgokból már kinőttem. Nulla gyakorlati hasznuk van, max pénisz méregetésre jó. Gyanítom egy normál Android-al is csak a szívás van egy ekkora kijelzőn, nem hiába kapott totál más felületet a Wear. De biztos én vagyok a propeller hogy így gondolom. -
szpali
addikt
ha van wifid, akkor miért nem töltöd fel cloud mappába a cuccaidat?
Ha ezeken a linkeken készítesz fiókot, nekem is csurran némi plusz tárhely

https://copy.com?r=WEflPk
https://onedrive.live.com/?invref=d6daaca81c3ba606&invsrc=90 -
badmad
senior tag
Sziasztok...hogyan tudok TWRP varázsolni a lollipopra?

-
tpmportal
tag
Sziasztok!
Utolért engem is a házrepedés a sim-tálcánál, pont ugyanott, ugyanúgy mint itt a képeken láttam.
Itt egy esetet találtam, amiről írták, hogy garanciában cserélte az LG. Esetleg másnak is sikerült már ingyen cseréltetnie? Illetve ha beviszem hozzájuk, akkor belekötnek a nyitott bootloader + tamper flag-be ilyen hibánál, aminek nyilvánvalóan semmi köze nincs ahhoz, hogy én belenyúlkáltam szoftveresen?
Előre is köszönöm! -
lafaty80
addikt
Más használja a chrome-ot a PH nézegetésére teljes weboldallal 5.0-án?
Nekem teljesen meghülyült, belép, aztán mégsem, vagy ha mégis, akkor meg egy témára kattintva megint kilép.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Drughi1897
üzenetére
biztos hogy valamilyen program vagy szolgáltatás zabálja.
Beállítás/Fiókok/Google-nál válaszd a gmail címedet (ha több van akkor mindegyiknél egyenként). Itt látod hogy a gmail fiók mennyi mindennel szinkronizál. A pipákat vedd ki ami neked nem kell.
(Pl úgy vettem észre hogy a Fitness ha be van állítva akkor gyakorlatilag folyamatosan ébren tartja a telefont mert naplózza a mozgásodat.) -
DarkByte
addikt
válasz
beloadjoker
üzenetére
Karórára root? Mi a halál f...ának?
Egyébként van, de ezen most sóhajtottam egyet. [link] -
dozsabalint
senior tag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Nekem semmivel nem lassabb a lollipop. Viszont kell neki egy 4-5 nap mire beáll. A sebessége is mostanában kezdett javulni, már nem röccen meg sehol sem. Persze az is lehet hogy közben kapott 1-2 play services update-t is.
-
kárátékutyá
őstag
válasz
dozsabalint
üzenetére
Lehetséges, de azt is tudom, kb ennyivel lett gyorsabb a telefonom, mióta visszatettem rá a 4.4.4-et.
-
noorbertt
őstag
válasz
dozsabalint
üzenetére
Nekem mindketto telefonomon megy a titkositas es nem nyog semmit. N4 5
-
dozsabalint
senior tag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Az ok valószínűleg nem ez. Hanem az, hogy az N6-ban be van kapcsolva a titkosítás, amihez viszont elfelejtettek koprocesszort berakni (tehát nem hardveres a titkosítás), így az egész teló ezt nyögi...
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

biztos csak nekem magas ez most pedig analfabéta sem vagyok elvileg az ilyenekhez de most ezt nagyon nem értem

, mert ez kitekatuszra van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként van, de ezen most sóhajtottam egyet.