Hirdetés
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
slice14
veterán
Na most vagyok 82%-on 1ó 4p SOT-al. Wifi-n (Chrome + Facebook) és kb 1 perc telefonálással.
Ez így már rendben id lenne. Bár az a fúra hogy a Chrome-nál 2 percet ír, mikor böngésztem kb fél órát. Az FB-t meg meg sem jeleníti az akku stat.
-
aizen92
addikt
Észrevettem valami furát.
Van kb 600-700mb szabad terület a RAMból.
Viszont, kb ilyen 5-6. Alkalamazás már újratöli.
Néha a boat browsert is, de a gmailt/reuterst/washpostot mindig, ha az 5-6. helyen van.Nekem ez azért fura, mert N4ről jövök, és ott akár a 10. Alkalmazást se töltötte újra....
-
Metal213
tag
Hogy lehet downgradelni? Nagyon nem jó a lolipop...
-
toscana
csendes tag
Egy jó kommunikáció a teló és a gép között. Kábelmentes,nem igényel drivert.
-
zolka95
őstag
Nem tudom írtak-e már róla, de lollipopban ha vendég felhasználóra váltok akkor simán vissza tudok lépni a saját felhasználómba. Nem kér jelszót, így még most nem sok értelme van ennek a funkciónak. Beállításokban nem találtam semmit.
-
LógaGéza
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
Ha jobban megnézed, a driverek is bennevannak: ADB, Fastboot and Drivers

-
mmarta
senior tag
válasz
randras_83
üzenetére
Pedig a környezeti változóra lehet szüksége van, azt pedig a PATH beállításával lehet megadni. XDA-n is írnak róla. Igaz win7 alatt, de soha nem volt gondom az adb és fastboot parancsokkal sem N5 sem korábbi telókkal.
-
CB
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
A Samsung Galaxy Nexus telefonnál így kellett.
Ehhez természetesen root kell, mert az érintett mappába nem lehet bemenni nélküle.
Remélem ez az N5-ön is működik, mert ha az 5.0 -val sok a baj, vagy nem tetszik, megy vissza a 4.4.4
-
LógaGéza
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
Szerintem linkeltem már: 15 seconds ADB Installer
Több gépen, Win7/Win8.1 alatt is próbáltam már, egyikkel se volt gond. Mindenre Y amit kérdez, akkor még a PATHba is berakja a mappáját, és bárhonnan mennek az adb/fastboot parancsok
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Nálam is befigyelt az OTA frissítés.Jól gondolom, hogy ha telepítem, akkor bukom az adataimat, a Root-ot és a GravityBox-ot is?
Mit kell csinálnom, ha vissza szeretnék állni a jelenlegi Stock 4.4.4+GravityBox megoldásra (ha lehet adatvesztés nélkül)
-
tariattila
veterán
azt áruljátok inkább el, hogy az értesítési sávról hogy lehet kiírtani az 5.0 ápdét figyelmeztetést ha nem akarom letölteni ???
-
bigrock
addikt
válasz
lord.lakli
üzenetére
Egyetértek... lassan át lehet nevezni a topic-ot Samsung-ra.
Egyébként két szűrőt kéne csak ráengedni a fórumra, ami azonnal törli a "miért nem jön az OTA" és a "megjött az OTA" tartalmú semmitmondó hsz-eket. -
Just486
senior tag
Amúgy valakinek rajtam kívül még szúrja a szemét, hogy a Chrome trehány fordítása és az android igénytelensége miatt magyar nyelv mellett nem lehet kikapcsolni a beépített fordítót?
-
ElGatto
aktív tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
Neked is köszi akkor elvileg gyári
-
lord.lakli
őstag
Akinek meg nem inge ne vegye magára, de lassan olyan a fórum, mint a többi telefon fóruma.
Régen Nexus fórumokon nem volt ez a sírás, rívás, mint ami most megy. Nekem nincs, nekem nem jött meg, ez mi, az mi. Amivel gond se lenne, de legalább mindenki olvasna vissza csak 1-2 napnyit.
Még jó, hogy kihagytak egy frissítést. Szerintem aki nem tudja mi az, hogy recovery, bootloader és társai várja csendben az OTA-t, még ha 2-3 hétig is eltarthat. Aki meg ért hozzá megoldja okosban. -
sanyi222
csendes tag
-
bali305
csendes tag
Juhuu, megjött az OTA :-)

-
ordogl
tag
Érdekes! Öcsémnek Nexus 4-re megjött ma az OTA! Nekem nem...
-
törölt tag
Sziasztok érdemes a stock 5.0 alá feltenni franco kernelt? Hoz bármiféle javulást üzemidő téren?

-
zolka95
őstag
32GB-os a nexusom, de nálam is 12GB-ot jelez a beállításokban az 5.0-án
Olvastam, hogy másnál is ez volt, de a megoldást nem
Szóval mi a teendő ilyenkor? -
skizzz
csendes tag
Mik a tapasztalatok a Lollipotot illetően összegezve? Olvastam sokat vissza, de nem tudok nagyon dönteni...
Érdemes felrakni végülis az 5.0-t? Nálam kakukkolt ma este az OTA
Hallottam egy olyan pletykát, hogy az összes alkalmazásnál a "Google Szolgálatatások keretrendszere..." task cachét törölve (Adatok törlése), meggyorsítja ezt. És lehet van benne valami, mert igazából utána rá 1 órára se fel is dobta az updatet. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, vagy csak puszta véletlen. 
-
Zol77
aktív tag
-
arkone
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.
Lehet nem látom a fától az erdőt. Hogy tudok a billentyűzeten változtatni? mert először felajánlotta, mikor előjött a billentyűzet (pl böngészőben), ott beállítottam a sötétet, de láttam még ott több billentyűzet témát, szeretném megnézni a többit is.
-
Kari1
aktív tag
A nyelv választás szerintem semmit nem számít. Már volt egy párszor hogy a Google Service Framework app data törléssel lehet az OTA-t kierőszakni. Mikor csinálsz egy factory-t akkor ez egyenlő azzal mintha törölted volna az app data-t. Persze a google azt nem ajánlja hogy csak ezt töröld.
Ha pedig a nyelv számítana akkor most én is megkaptam volna mert angolul használom átállítottam magyarra de semmi...
-
adam1519
csendes tag
Ha gyári beállításokat visszarakom, akkor a Fotók alkalmazásba betöltött képek ott maradnak ha bejelentkezek?
-
zolka95
őstag
nrt-vel csak felment az 5.0

azt hittem valami baja van, hogy folyamatosan azt írta ki, hogy újraindul bootloader módba, aztán hagytam hagy írkálja és szépen felrakta
-
Zol77
aktív tag
Visszaállítás után a nyelvet is angolon hagytam. Nem tudom,hogy ennek van e köze hozzá.
De tény,hogy eddig semmi nem volt,pedig óránként nyomogattam már pár napja. Visszaállítás után meg egyből felajánlotta.28925 cpeter:
Nem tudom,hogy ez trükk,vagy nem,de visszaállítás előtt is néztem, de nem volt,visszaállítás után meg egyből.
-
Valami nálam sem oké. Szervizben van a laptopom, amin már korábban minden fel volt telepítve, N4-et és N5-öt is ezen frissítettem mindig sideloaddal. Most viszont, hogy nincs nálam a gépem, barátnőm gépén próbálom összehozni, de csak nem sikerül. Fent van a driver amit a google oldaláról töltöttem le, kézzel frissítettem, betallóztam az eszközkezelőben. USB hibakeresés bekapcsolva a telefonon. CMD-ben adb devices parancsra látja a telefont, adb reboot bootloaderrel szépen belép a bootloader módba, belépek a gyári recovery-be, kiválasztom az apply update from ADB-ot, majd cmd-ben kiadom az adb sideload update.zip fájlt, majd azt írja, hogy device not found. Ahol az update.zip fájl van, mellette ott vannak a fastboot, adb stb fájlok is amik kellenek. Próbáltam Nexus root toolkit segítségével törölni majd telepíteni minden drivert, de ugyanez. Pluszban próbáltam egy régebbi asztali PC-n is megcsinálni, ugyanez a hiba mindenhol. Mindkét gépen win 7 van. Mi lehet a gond?
-
nzolo76
tag
Ti is tapasztaltatok ilyen bug-ot 5.0-án?
Én igen, kicsit zavaró. -
rjg
őstag
válasz
Scooter74
üzenetére
Kb 4-5 órát. Otthon, mielőtt elindultam,majd az irodában. A többi idő kocsiban ülve, illetve a városban megbeszéléseken, LTE-t használva telt el. Közben volt kb fél óra tethering is, amikor a notebook felé meg kellett osztanom a netet.
Szerk: hozzá kell tennem, hogy a SOT az egy órás Waze használaton túl, Chrome, e-mail és e-book olvasás volt, játék egy perc sem volt benne.
-
Zol77
aktív tag
Nyomkodom már pár napja a frissítést,de semmi. Öt perce csináltam egy gyári visszaállítást,és már települ is az ota frissítés
Akinek nem jött még meg az ota mint nekem,ennyit megér szerintem, úgy is ajánlott egy gyári visszaállítás a telepítés után. -
randras_83
addikt
-
bakesz23
tag
Bootloopnál mit kell tenni? nagy nagyon elrontottam valamit kérlek valaki segítsen, akkora kretén vagyok istenem..
most ujrainditottam de megint csak mennek a körök és nem történik semmi, mit tegyek? -
zolka95
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
image-t leszedem, felmásolom telóra, újraindítom recovery-be, wipe, install, kiválasztom az img-t és telepíti?
-
JanR
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
És téged miért zavar, hogy OTA-ra várunk?
-
Pyka87
csendes tag
OTA frissítésnél elvesznek az adatok? képek sms-ek stb
Ha nem tetszik a Lollipop visszaállítható KK-ra? -
randras_83
addikt
Komolyan nem értem hogy miért vergődik mindenki nrt meg nem jön az OTA, ez miért van az miért van....

"RTFM..." Olvassatok már egy picit utána, aztán tegyétek fel image - ből, vagy sideload - dal az OTA - t.
(#28914) JanR:az nem zavar hogy várjátok az OTA - t, inkább az azzal kapcsolatos sírás.
-
zolka95
őstag
na leszedte a rendszert, újraindította, erre beadta a recovery módot vagy mit
na szép
újraindításra mentem, betölti a rendszert és most nem jelzi a frissítést, KURVAJÓ
se nrt, se otatiszta szar ez az nrt is, most meg azt írja, adb device not found, gép sem ismeri fel a telót -.-
-
JanR
addikt
válasz
lord.lakli
üzenetére
Ne idegesíts fel
Miért van ez? -
zolka95
őstag
próbáltam nrt-vel, írja, hogy töröl mind stb. mondom ok, erre ellenőrzi az adb drivert
újraindul bootloader módba, aztán indulna a rom telepítése és cmd-ben írja, hogy reboot to bootloader, miközben abban van
kiírja, hogy sikertelen és próbálkozik folyamatosan
mindegy, leszedem OTA-ról
-
lord.lakli
őstag
Pont írni akartam, hogy ne hogy nyomj visszaállítást, de párral lentebb olvastam, hogy már megtetted. Erre csak azt lehet, mondani hogy IJ
Most várhatsz megint egy darabig, lehet 1-3 hét is. Tedd már fel kézzel és vége a szenvedésnek.(#28905) ElGatto: hát onnan, hogy egy kibelezett, fekvő droidot látsz recoveryben, vagy sem. Ha igen, akkor gyári.
-
JanR
addikt
Most igazán bízom benne, hogy megint feldobja záros határidőn belül, mert kezd felmenni a pumpa. Mi az, hogy nem ajánlja most fel a frissítést?
Na de nem dünnyögök tovább...
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Bittorrent topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nagyon félek