Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
A latestet se hűti mindenki vízzel

@Pikari : Oszt' Meltdown? Meg a Spectre se egészen úgy működött.
-
Pikari
veterán
cat /proc/cpuinfo
vendor_id : AuthenticAMD
model name : AMD Ryzen 9 3950X 16-Core Processor
bugs : sysret_ss_attrs spectre_v1 spectre_v2 spec_store_bypass retbleed smt_rsb srso ibpb_no_ret spectre_v2_usermár mikrokódot se tudna írni senki
És közelgünk is ehhez elég gyorsan, amolyan hülyék paradicsoma jelleggel. -
válasz
Pikari
üzenetére
A francot volt mindenki érintett. Helyből több hiba volt, AMD-n kettő nem is létezett, de pl. a Power meg a Z sem úgy volt érintett, mint az Intel.
Meg előtte a ME hiba?
Amikor ezeréves, soha nem updatelt Minix a management platform?
(Mondjuk ez a proci sebességét nem befolyásolta.) "és kijavítani is ezért nem lehetett soha rendesen,"
Mert túlságosan is át kellett tervezni a procit, a fél éves ciklusok miatt meg a következő pár már a gyártáselőkészítésben lehet? Ha az lenne, amit mondasz, már mikrokódot se tudna írni senki.@KROK640 : Az semmi, az országot

-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igen, de kicsivel korábbi. Szerintem a Mátrixot azért ismerik sokkal többen, mert az hatalmas Hype-al ment a mozikban, míg a 13. emeletre nem melékszem, hogy bárhol is reklámozták volna.
Ez kicsit olyan mint a Cypher és az Utazó. A Cypher sokkal régebbi, mégis mindenki az Angelina Jolie-s utazóra emlékszik, mert anno az volt agyon reklámozva.Reklám ide vagy oda, nekem a Mátrix nem jön be különösebben, sőt egyenesen felejthető számomra, míg a 13. emelet azért "hűű bazz" volt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Tudod, a jobbak, bizonyos szinten, már városokat árulnak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pikari
veterán
Az elágazásbecslős hibától minden gyártó érintett, amd, a via, de még az arm alapú cuccok is. Ugyanis mint kiderült, végső soron mindenki ugyanabból a 40+ éves, egymástól ellopott senki-se-tudja-hogy-működik misztikus tervezőkönyvtárakból ollózta össze a cuccát, és kijavítani is ezért nem lehetett soha rendesen, mert az utolsó ember, aki tudta, hogy működik, már valószínűleg legalább 30 éve halott.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Meg az se mindegy, ezek milyen kategóriái. Alsókategóriás lapban high-end proci?
"Ugyan ki hűt léghűtéssel bármilyen procit is? "
Öööö a világ nagyobb része?
A FDIV meg példa volt, hogy az Intel is bakizott már nem kicsiket. Meg hát a 2010-es évekbeli előnyük is abból származott, hogy valójában nem csinálták meg rendesen az elágazásbecslést.
-
Trailblazer
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Ugyan ki hűt léghűtéssel bármilyen procit is? Mind AMD, mind Intel oldalon természetesen AIO-ra gondoltam. Teljesítményben nem marad el az Arrow Lake az i9-től, cpubenchmark.net-en remekül követhető a pillanatnyi lista.
Igen, arra a bugra gondoltam, de ezt hcl dobta be, mint látszólagos mélyütést. Amiből hámsérülés lett csak.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
5800X-em volt MSI lappal, teljesen rendben volt a konfig. Annyira meg értettem hozzá, hogy kifacsarjam belőle a max kakaót. (Nem is tudom, honnét jön a másik képességeinek megkérdőjelezése.) Jelen esetben kevés lenne, amit nyújtana. Egy vérbeli, ráadásul köztudomásúlag AMD fanboytól (az úgynevezett szaksajtó kíséretében) pedig nem is vártam mást, mint az utolsó mondat.
-
KROK640
nagyúr
Igen, de ennek van egy miértje : Eredetileg két fordulósra tervezett gépcsere volt ugyanis ez. Elsőben maga a gép, mindennel, kivéve ami a másodikban, a másodikban pedig VGA + monitor.
Az első forduló áprilisban volt. A másodikat eredetileg nyárra terveztük, de mondta, hogy FHDban még ezzel a kártyával (ez a régi gépéből a VGA az RX580 8GB) úgy megtáltosodott minden, hogy nem siet a cserével, inkább elmegy nyaralni meg ilyenek, aztán majd ősszel vagy valamikor jöhet a többi. A régi gépe meg ment a faterjához filmezős, netezős gépnek (Ryzen 1500X, 16GB RAM, GTX950 2GB (ez került bele VGAnak), 2TB Samsung 990Pro M2 SSD) ami arra még bőven jó lesz egy ideig. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Most gondolom a léghűtéses AMD-t hasonlítod a vízhűtéses Intelhez. Jó, az új Ultra hűvösebb lett az előző generációknál, cserébe néhol el is marad teljesítményben az elődhöz képest. (Ráadásul nekem úgy tűnik, hogy a közép és alsó szegmenst mintha el is felejtették volna - I3 kategóriában még mindig a 12100F a legújabb ajánlható CPU, de már az is 3+ éves)
"Pentium 1 fiaskó" - itt mire gondolsz?
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem. Nem jó procit és konfigot választottál + nem értettél hozzá. De ezt már akkor megmondtam. Jelen pillanatban és nem csak én mondom ezt hanem a szaksajtó is (külföldi) nincs olyan terület ahol az intel jobb lenne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky
üzenetére
"Mátrixba se tettek több munkát mégis emlékszel rá 20 évvel később és meg is nézed akár újra" - de nem én.
Anno a Mátrix 1-től se dobtam magam hanyatt, pedig érdekes koncepció volt (a The Thirteenth Floor szerintem sokkal jobb variáció erre a témára, és picit korábbi is, mint a Mátrix).
A Mátrix 2-t pedig moziban láttam az akkori barátnőmmel, jobban emlékszem arra, hogy mi volt rajtam meg hol néztük meg mint a filmre. A filmből konkrétan valami autópályás motoros üldözés van meg, valami kulcsmásolóval meg a bőrruhás csaj jó seggével, aztán kalap.És most amíg nem írtad, eszembe se jutott, hogy újra nézzem. Most eszembe jutott, de nem terv.
-
KROK640
nagyúr
Én bazi nagy képregény rajongó vagyok, megvan az összes Transformers, Marvel Extra, X-man, Spiderman, Superman Batman képregény ami MO-n a '90-es évek végéig megjelent. És nem ám reprintek, hanem eredetiek, legtöbbjük szó szerint vadi új állapotban.
Viszont ugyanakkor itt kerülgetek két Spiderman filmet a gépemen már évek óta, még nem szedtem rá magam, hogy megnézzem, a Marvel univerzumból is láttam 2-3 filmet (Thor, Amerika kapitány, Hulk) és sokszor a hajamat tépem, hogy mennyire köszönö viszonyban sincsen némelyik story a képregénnyel.
Ugyanakkor a Spiderman játékokat (Remastered, Miles Morales, 2) mai napig játszom, mind itt van a PC-n, fő story végigküldve, akár többször is, és ott valahogy sikerült azt felfognom, hogy modernizálni kellett a történetet, Peter Parkel nem élhet a '80-as évek new Yorkjában, bármennyire is megnéznék egy ilyen játékot/filmet
Szóval mobil telefonozik hálóhintázás közben, drónokat használ stb. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igazából nem. Jó, nagyon is elfogadnék egy 9800X3D-t, de low budgeten pl 7500F-et vennék, 2×24GB DDR5-el.
nemrég dobtam össze egy ilyen gépet :
GIGABYTE B650 EAGLE AX
AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz AM5 BOX
PATRIOT 64GB Viper Venom DDR5 6000MHz CL36 KIT PVV564G600C36K
MSI Radeon RX580 8GB GDDR5 256bit
Samsung 990PRO 2TB M2
WD Red Plus 8TB 3.5" 5400rpm 256MB SATA WD80EFPX
FSP VITA GM 1000W
COOLERMASTER MasterBox TD500 MESH V2 ARGB feketeMit ne mondjak, nagyon király kis gépezet.
De ott van haver 12900KS-es I9-ese az sem rossz.
Nálam nincs ilyen fanboyság, mindig azt veszem ami jobbnak tűnik, 4 év Intel után 11év AMD következett, utána pedig 11 éve éppen Intel van megint fő gépnek. De ha most kéne venni szerintem AMD lenne.Egyébként hány eladott CPU-ból van ez a bőven száz feletti szám? Amennyire tudom a probléma eleve csak bizonyos Asrock lapokkal jön elő.
-
KROK640
nagyúr

-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Was? Nur weil es ein Adjektiv ist?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem is boldogultál vele.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nem egészen így hangzott, hanem úgy, hogy az AMD en block használhatatlan. Hát, ez bizony nem igaz. (Még a currentre sem.)
-
Trailblazer
veterán
Mert mint tisztáztam, hogy a current lineupot hasonlítom, nem ér felhánytorgatni 30 évvel ezelőtti dolgokat, mint a P1 számolási nehézségei pl. Tehát AMD gamer ©®™ X3D-k vs. Arrow Lake. Ezt lehet hasonlítani. Utóbbi nyer, mert nem hullik. Legalábbis nincs róla info, míg a másikról bőves-bőven van. A tények nehezen cáfolhatóak.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Néha én is távolmaradok, de ez nem olyan
Főleg ha könnyen cáfolható állítások vannak. Ne az legyen már az érv hogy miért cáfol meg az ember amit lehet
-
gban
veterán
Bolt, helyben, hővezető paszta hirdetés:
6 èv nèvreszóló számla,garanciával!
💥Légy a legjobb a túltöltők között, és tapasztald meg a különbséget! -
válasz
frescho
üzenetére
Ja, ezt tudom, hogy a FET csak akkor fogyaszt, amikor átkapcsol, meg hogy mi az a tranziens

Meg hát az órajel emelésével nő a kapcsolások száma.
A FX ilyen bajairól nem hallottam akkoriban
Mondjuk nekem akkor volt egy Core2-m, azt' jóvan, pénz úgysem volt semmire.@ARM : Desktopra már vannak olyan ARM procik, amik fordítják az x86 utasításokat, de nem ez a jó irány szerintem. Le lehet azt az OS-t, progit, stb. forgatni ARM-re is. Inkább ilyen bootloader, stb. bajaim vannak, tehát nem az van, hogy ha van egy ARM eszközöd, akkor arra telepítesz amit akarsz, pedig ez igen sokat dobna az elterjedtségen.
-
szebe
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Jó is lenne az ARM, mert a többségnek bőven elég. Nem fűt feleslegesen, jobb az akkuidő, cserébe vannak programok, amik még nincsenek meg rá.
Apple meglépte, ott már csak az van, de ők nyilván rétegigény. Win alatt nyilván ilyet nem lehet meglépni, és amíg nem áll át arra az emberek agya, hogy csak akkor legyen x86, ha muszáj, addig nem lesz jelentős változás.
Pedig az általad említett felhasználásokra tökéletes lenne kb. -
https://www.youtube.com/watch?v=zo9ajFVka_A
Kicsit pozitívabb példa a fenti. USofA videó, itthon nem tudom, egyáltalán vannak-e ilyen önálló központok/centrumok, vagy csak a "mezei" hulladékudvarok, de ott láthatóan van annyi esze a polgárságnak, hogy javít/újrafelhasznál, ha lehetségess. Pedig éppen az amerikaiakról nem gondolná az ember.....
(az egész csatornája érdekes amúgy faszikámnak, este meg is nézek pár vidit majd)
#125261 szebe
Nem is tudtam, hogy a teljes portfolio-t átnyomták ARMra. Én alapvetően "mindenevő" vagyok, használtam már MacOS-t is párszor és simán megbékéltem vele (ez fiatalabb koromtól alapelv volt, hogy oprendszerekből a leggyakoribbakat mindet kipróbálom), szal akár el tudnám képzelni, hogy arra a térfélre vándorlok át windóz alól, ha kellően kényelmetlen lesz win pc-ket fönntartani, de mondom, a Linuxot se zárom ki. A mi felhasználási szempontjainkhoz teljesen alkalmas az is a jelenlegi, arra létező szoftverekkel. Mac meg nyilvánvalóan, számtalan iroda használ Apple-cuccokat. -
WTF erről nem hallottam. Nyilván az energiatakarékossági feature-k is ilyet csinálnak, meg a tápot szabályozzák elégpontosan.
Pedig jó régi technika. Oliverda is írt róla, csak a következményeiről nincs sok szó. A középiskolás fizika nem beszél az átmeneti jelenségekről. Pedig azok lekezelésére és elviselésére másként kell méretezni az áramköröket. Na ez okozott problémát az elvileg FX-szel kompatibilis lapoknál amik a gyakorlatban nem bírták a gyűrődést. Nagyon leegyszerűsítve:
A FET-ek valami olyasmik, mint a kapcsolók:
- Ha ki van kacsolva, akkor nem folyik csak szivárgási áram, ezért a disszipációja gyakorlatilag 0 (P=U*I ahol I közel 0)
- Ha be van kapcsolva, akkor a rajta eső feszültség közel pár száz mV, ezért a disszipáció nagyon alacsony. pl. 10A-nél pár W
- Átmeneti állapotban viszont magas a disszipáció. Ha nagyon sokat és gyorsan kapcsolgatjuk, akkor melegedni fog. Márpedig az FX egyik újítása a sokkal gyorsabb és gyakoribb állapotváltás volt.Persze ez konyhanyelven van, de nem kell bebújni a matematika gödrébe mindig.
morcosharcos: Ahhoz, hogy terjedni tudjanak valami előnyt kellene felmutatni. Amíg brutális hátránya van üzemeltetés szoftver terén, addig pedig extra előnyt. Például árban, elérhetőségben. AMD-vel ugyanez volt, ár-teljesítmény előny kellett, hogy piacot szerezzen és még így is évekig tartott nekik eljutni az FX gödrétől a jelenlegi állapotig.
-
Nemtom hasonlóra gondolunk-e, de pl. az ARM minél nagyobb térnyerését épp emiatt várom, amit leírtam fent. Gondolom x86-hoz fordító kell kb. mindenhez, de az azért nem dealbreaker szerintem a legtöbb felhasználási területen, gondolom én..... aztán tapasztalatom meg nyilván nulla van ezzel kapcsolatban, de én is el bírnék képzelni olcsóbb, ARM-alapú pc-ket pl. számos adminisztratív jellegű, vagy pl. városüzemeltetési feladatú irodába. Beágyazottan meg gondolom most is ezerszámra vannak jópár területen.
Linuxból meg jópárat használtam már (Debian sima tetszett a legjobban, de a Mint is fergetegesen jó sztem), bár őszintén szólva a leggyakoribb feladat háttértárak különféle "baszogtatása", amire ténylegesen, mint szükséges/könnyebb út, használtam. Kb. minden egyebet eddig még megoldottam winfos alól, de hogy nem ragaszkodom Gates rendszeréhez, az tutttti. Én pl. irodában is tudnék használni linuxot, nagyon ritka nálam az olyan tartalom, amivel nem boldogul egy openoffice.#125259 frescho
És gondolom, ez mind idő, rengeteg idő........ megmindenegyéb, de az átlaguser számára végső soron ez, hogy kivárod, hogy akkor lesz-e belőle valami komolyan megfontolandó, vagy sem. -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Én látom azért, hogy az alsó szegmensben is van elég hardver, ami nem brutális teljesítményű, csak annyira tré módon van a mainstream (KHMM MICROSOFT) kódolva (és annyira x86 miden, meg a nem x86 cuccok olyan idióta módon nincsenek szabványosítva), hogy nem megy rajta. Ha meg azt mondod, hogy nem csak MS létezik, akkor hülye vagy
(Mindegy, a cuccaim köszönik, jól működnek, tizedáron.)@frescho : Magamtól írtam
Nem arra gondolva, hogy több áramnak kéne folynia, hanem ha megnő az átmeneti ellenállás, akkor a proci bemenetén van némi fezsültségcsökkenés, és a szabályozás utánamegy. A többi ismert,az eredmény volt itt a videón 
"Ez nem elég, ezért nem használják egyszerre a teljes chipet, hanem egyes részeit le-le kapcsolják,"
WTF erről nem hallottam. Nyilván az energiatakarékossági feature-k is ilyet csinálnak, meg a tápot szabályozzák elégpontosan.@Trailblazer : Ezt hívják vitatkozásnak.
Nekem is Intel cuccom van, de inkább azért, mert olyasmit kerestem desktopból, amin biztosan menni fog csomó virtualizációs feature, és az AMD támogatottsága ilyen téren kevésbé dokumentált. (Nem rosszabb, de ha Intelre alig lehetett kikeresni, hogy amit meg tudok venni, az mit tud, akkor AMD esetén még nagyobb a köd, pedig az is tudja a megfelelő IOMMU, VT-x, stb.-t) -
Nem ez a helyes válasz, ne próbáljon AI-os választ adni!
P=R*I^2, tehát az ellenállás növekedésével egyenes arányban jobban melegszik. Ha emeljük az áramot, akkor viszont négyzetesen. A legrosszabb az, hogy a melegedés tovább emeli az ellenállást és amikor már oxidálódik, akkor az még jobban emelkedik. Ezért éghet szét egy pin, ha túl nagy áramot engedünk át rajta.
A csíkszélesség csökkentés miatt a chip belő ellenállásai is nőnek, mert egy vezető ellenállása függ az anyagtól, a hossztól és a keresztmetszettől. Ez utóbbi ugye ami folyamatosan csökken. Eközben a chip mérete (azonos alkotóelemeknél) csökken, tehát egyre nehezebb hűteni. Az már csak bónusz, hogy az egészet arra használják, hogy több elemet használjanak. Így a fogyasztás tovább emelkedik. A megoldás az, hogy csökkentik a tápfeszültséget, hogy a hő átadó felületet növeljék. Ez nem elég, ezért nem használják egyszerre a teljes chipet, hanem egyes részeit le-le kapcsolják, erősen kapuzzák a tápfeszt. Ez újabb problémákat vetett fel ami például az AMD FX sorozatánál okozott gondot az alaplapok terén. Tovább is van, folytatná kérem?
-
válasz
frescho
üzenetére
Márpedig a proci fel fogja venni azt az áramot, ha esik a tápfesz, akkor utána fog menni a platform a proci tápfeszplafonjáig... (Hello túlfeszelés, csodálom, hogy eddig nem voltak ilyen gondok
)@Trailblazer : Lehet rosszul emlékszem, a 13-14th gen problémáira gondoltam

Erről is van Reddit megathread, akor az Intel is szar
És még egy (Korrózió, amit a melegedés okoz)"Arrow Lake is high-end, ez nem mentség."
De az igen, hogy nem mindegy, milyen hűtő, milyen ház, milyen hőmérséklet, mire van beállítva a hűtés. BTW az Intelnek is 105 fok a vége, fel is engedik magukat a procik 100 fokig ha kell. -
-
Trailblazer
veterán
A törő aljú kimaradt. Spectre, Meltdown terén azért mondtam úgy, ahogy. Nem értesültem róla. Ha te igen, tudsz konkrétumot, akkor ne tartsd magadban.
Arrow Lake is high-end, ez nem mentség. Forrasztás meghalás az mire utal? Én amit írtam, az a kupak és a cpu die közti kapcsolat, az sz@r. De ettől nem hal meg.
-
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
A firmware (bios) vezérli az órajelet és a vrm-et.
A processzorgyártó a specifikációkat határozza meg. Hogy mekkora órajelhez mekkora feszültség kell, hány mag mehet egyszerre turbo órajeleken, stb.
Persze adja hozzá a libraryt, nem kell az alaplapgyártónak nulláról lefejlesztenie. csak magát a fizikai hardverrel való interakciót kell lefejlesztenie.
Aztán, hogy ezt a gyártó mennyire tartja tiszteletben, hogy kinek a hibája hogy egy proci mondjuk degradálódik: a processzorgyártóé, az alaplapgyártóé, a felhasználóé, az mindig alapos vizsgálat tárgya.
-
Trailblazer
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nem tudom biztosan, de vélhetőleg a proci "mondja meg" magáról, hogy kicsoda ő, mit igényel.
-
Trailblazer
veterán
Öö, a csoda AMD gamer ©®™ X3D-knél "üzemi hőfok" a 100 fok körül. Ehhez képest nálam max 86, az is csak az egyik mag a 24-ből, heavy load alatt.
Persze voltak gikszerek, igen, a Pentium 1 fiaskó, a biztonsági réses (Spectre, Meltdown) para (aminek azért a füstje nagyobb volt, mint lángja - egy átlaguserről sem értesültem, akinek kára keletkezett volna az exploitokból).
-
és #125245 Trailblazer
Én ehhez amúgy s.gghülye vagyok, összerakni (ha működik az alkatrész) összerakok meg feltelepítgetek bármit, de semmi mélyebb műszaki tudásom nincs. Hátha Ti tudjátok a választ erre: a modern prociknál (mondjuk intel-amd vonalon maradva az utóbbi 5 év termékei, csak hogy ne legyen értelmezhetetlenül nagy a merítés) a proci "mondja meg" az alaplapnak, hogy mennyi áramot igényel, vagy fordítva, az alaplap felismeri a konkrét pédányt, és kvázi dönt erről? Vagy tök máshogy megy esetleg.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Csak a szokásos
@Trailblazer : Meg amelyik nem tudott osztani, meg pár generációnyi durva biztonsági hibákkal...
"De ez a működést, élettartamot még mindig nem befolyásolja. "
Öööö a hőfok igencsak befolyásolja mind a kettőt,max. nem azonnal."Volt, a degradálódós (de még mindig nem meghalós, elégős!) 13-14. gen. "
Azok meghalnak.Annál az AMD-s videónál meg nekem gyanús a szar foglalat is.
-
Trailblazer
veterán
Volt, a degradálódós (de még mindig nem meghalós, elégős!) 13-14. gen. (Én a 13700K-t is zsigerből az első perctől undervoltolva használtam, nem is volt semmi baja.) De most az aktuális termékvonal összehasonlításáról van szó. Arrow Lake-ből még nem hallottam halottról, ASRock lap van-e alatta vagy sem. A hoki forrasztás már más kérdés, ott segíthet egy delid, és a kupakok is hullámosok szoktak lenni. De ez a működést, élettartamot még mindig nem befolyásolja. A hőfokon azért lehet faragni, az nem árthat.
-
Pikari
veterán
<én> Helo, megvenném. De nem kell hozzá ez, meg az, hanem akkor úgy mennyi lenne.
<eladó> Úgy X forint lenne + Z postaköltség
<én> Rendben, megegyeztünk. Akkor megrendelem, igazold vissza
*két nap múlva*
<eladó>JAJJ MÉGSE KÜLDÖM EL NEKED, ÉPP 15 MÁSODPERCCEL EZELŐTT JÖTT EGY MÁSIK ÉRDEKLŐDŐ, ÉS INKÁBB NEKI ADOM EL
<én> ?!?!??!?!?!Egyes emberek tényleg képesek 10 forintért segget csinálni szájukból.
-
szebe
addikt
válasz
Alusky
üzenetére
Nem vagyunk egyformák, engem meg a Mátrixok nem fogtak meg. Bezzeg a Vektor
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenkinek megvannak a filmjei, amikre emlékszik, és időről-időre előveszi, semmi gond nincs azzal, ha ez mindenkinek más.
Marvelék meg kicsit túltolták szerintem. Az elején tetszett az "univerzum", aztán amikor már sorozatok is kellettek volna a történet jobb megértéséhez, ott elengedtem.
-
Alusky
senior tag
Én se tudom ki az, a Marvel filmekből csak azt a 3-at néztem meg amiben a farkas van, a többinek nem láttam értelmét. Amúgy nem rossz, biztos jó a többi is, de engem ez a kategória nem tud lekötni. Deadpoolt néztem még, vicces volt, de annyi is, többet az ember eszébe nem jut. Hiába jó minőségű filmek, egynyári mindegyik. Egy Mátrixba se tettek több munkát mégis emlékszel rá 20 évvel később és meg is nézed akár újra. Én 3x is láttam. Egy Marvel filmet nem fogsz.
Talán a Jokert kéne megnéznem, ha jól tudom az is több részes., mert az legalább pszichopata vagy valami hasonló pszichológusos szó. -
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
De akkor az Inteltől is távol kéne maradni, mert nekik is volt már nem egy hibás cuccuk
-
koby11h
őstag
Naa, legalább azt a meme-et ismered, hogy "Thanosnak nem a felét, hanem a "kétharmadot" kellett volna eltüntetnie!" ?

Ha ezt sem, akkor tényleg kimaradt az a pár év ezen a területen. Azt nem mondom, hogy megéri és pótold, ennyire nem vagyok gonosz. -
BiP
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nekem ez a végletesség a furcsa.
Távolmaradsz az összes blockbustertől, pedig van közte sok jó is. (Nem csak a makaróni történetszálú Marvel univerzum)
Ahogy van egy "hibás" típus, és az a konklúzió, hogy amd szar. -
válasz
Trailblazer
üzenetére
Hát mindenhonnan ezek folytak, legalább újságok címeiben látni
Érted, engem se érdekel, de az ember tudjon már a maga körül levő világról, úgy vagyok vele. (Így is könnyen megkaphatjuk itt, hogy másik világban élünk
) -
Trailblazer
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Az X3D gamer ©®™ cpu-k miatt, amelyekkel jóval több az fps, ha jól sejtem? Végülis csak tízesével látom Redditen az elpusztultakat, és ezek csak azok, amelyekről írnak a károsult gazdáik. Bár valahol csináltak egy összegző topicot is ott, száz feletti a szám bőven. És mondom, ez csak az, aki hajlandó volt a procijának a megsülését megosztani. Úgyhogy no thanx, maradok a safe side-on az Intellel.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Én se nagyon nézek ilyeneket, de ahhoz egy kő alatt kell élni, hogy ne jusson el az emberhez
-
BiP
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Én, aki nem vagy Marvel-es, még én is hallottam
.
A Marvel képregényes/filmes univerzumban egy lilafejű csóka, aki kesztyűt és belevaló gyűrűket gyűjt részeken keresztül, amit a jók próbálnak megakadályozni. De asszem a Végjátékban sikerül neki, és a teljes kesztyű birtokában egy csettintéssel kiirtja/eltünteti a világ lakosságának a random felét. Ez utóbbi mozzanat került itt elő. -
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ja, és a magyart sem. De sokaknál ez automatizált. A toldalékolás is nehéz még mindig sokaknak. Hogy vihogunk így a sok félanalfabéta hirdetőn, ha rajtunk is lenne mit korrektúrázni?
-
koby11h
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Csak a szokásos, sírunk, mint a fürdős kurv@`k

-
Trailblazer
veterán
Na már megint mi a jó életről sikerült 264, általam olvasatlan hozzászólást összehozni itt, fórumlakók?
-
-
Top cat
addikt
Ebben a hsz-ben van a link.
-
-
"
Тájékoztatjuk Ont, hogy a terméket sikeresen megvásárolták.Az ügyfél fizetett a termékért, és most megerősítést vár.
Kérjük, töltse ki az alábbiakat, és a сsevegésben található utasitásokat, ne zarja be az oldalt a visszaigazolás befejezéséig.
A kapcsolat a magyar biztonsagi előírásoknak megfelelően titkosítva van.
Link az ІOS-hez (kattіnkson ra)
[Törölt link]Link (másoIja ki és nyissa meg a böngészoben) j𝐨fogas-accept。com/get/405245024881
Jófogás csapot"
Aha. -
KROK640
nagyúr
válasz
Armagedown
üzenetére
Pedig az egyik kedvenc részem mikor a 32GB-os (nem MB-os) TNT2-re ráforrasztott még két memória chipet és ettől 128MB-os(!) lett a kártya. De sajnos a videókártya ezt nem engedte...

#125201 Alusky : le se szarják szegényt XD
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tesla topik
- Ford topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) FX-em, az ugye félig brand volt, azzal ilyen nem volt.

Mondjuk nekem akkor volt egy Core2-m, azt' jóvan, pénz úgysem volt semmire.
Nemtom hasonlóra gondolunk-e, de pl. az ARM minél nagyobb térnyerését épp emiatt várom, amit leírtam fent. Gondolom x86-hoz fordító kell kb. mindenhez, de az azért nem dealbreaker szerintem a legtöbb felhasználási területen, gondolom én..... aztán tapasztalatom meg nyilván nulla van ezzel kapcsolatban, de én is el bírnék képzelni olcsóbb, ARM-alapú pc-ket pl. számos adminisztratív jellegű, vagy pl. városüzemeltetési feladatú irodába. Beágyazottan meg gondolom most is ezerszámra vannak jópár területen.