Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- iPhone topik
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
Nem is akartam hirdetni... nem az volt a terv
Tákolt - nem egy kijelzőt cseréltem már. A kínaiakkal mindig baj van, a gyári úgy cuppan fel a helyére, mintha oda lett volna teremtve.Magamnak meg mindegy, hogy néz ki, az ár a fő szempont. Az S5 is ronda, azóta el is törtem az üveget, de kit érdekel, azért van egy bagóért beszerzett S5-öm, mert nem kell sajnálni (és van rá biztonságos OS). Egy 100 ezres izénél infarktust kaptam volna. -
válasz
Papooo
üzenetére
Asszem kimoderálják, ha erre érdemben válaszolok

@Fehér Farkas : De, elvileg lehet, még a gyáriakat is - de a Google mentes nyílt ROM-okkal (Lineage, stb) tuti nem muszáj meglennie. Azokon még a Play-t is külön kell telepíteni.
Alap mail kliens app - nincs ilyen. Azaz, ha van, akkor nem a gúglis. A Google fiókot a fiókok között kezeled, és amit ott engedsz neki szinkronizálni, azt szikronizálja. Ha a leveleket, akkor azt is. De valóban, ha felveszed a telefon a fiókod, akkor azon az eszközön is meglehet mindened / másik eszközökön is behúzza, amit a telefon csinálsz.
-
törölt tag
-
- Veszel egy telefont, összetörte a kijelzőt, inkább eladja, mint megvegye tőled a nem rá valót

- Kicseréled a kijelzőt
- Telefon biztonsági zárat nem tudja (övé, ott van a háttérképen a család, stb.)
- Innentől kezdve bukó, mert nem tudja törölni a Google fiókot, ha pedig nem, akkor FRP lock...
És nem rosszindulat, stb., nettó cumi. -
törölt tag
Van egy 200x120-as Ikea ágyam. A szokásos rácsos szivacstartoval. Na most azt ha lecserélem telibe OSB lapra milyen vastag legyen? 12-es van a garázsban. A lécek 15-ösek. Középső léc alatt van gyárilag láb.
-
Trailblazer
veterán
Hálistennek fogalmam sincs róla, miről beszéltek...
Ennyire még sosem sikerült lemennem a konzumidiótaság szintjére. -
törölt tag
[link]
Na ezen most mazsolázhattok. -
-
törölt tag
A plüssfigura, poharak stb. amire gondolok, ahol nagy az árrés. Volt régen Varta lámpa meg Varta termékek valahol az konkrétan annyi volt pontokkal, mint a boltban is, azokat nem igazán érte meg lenyúlni. A Spar régebben valami hajmeresztő árakkal dobálta a pontokra vehető serpenyőket meg vízmelegítőt is, azt se nagyon rakosgatták el a pénztárosok gyanítom.
-
válasz
üzenetére
"és megveszik a cuccokat belőle olcsón"
Azt hogy?! Ezek az izék pontokkal is atom drágák
Az akciós cuccokkal szokták ezt csinálni, elrakják maguknak, megveszik, árulják.
...így vettem a 2000-es évek elején rádiós egeret magamnak a Tacskóban
@CoF : Én néha visszakérdezek (pláne benzinkúton, postán) hogy nem akarok befektetni, de ilyen frankó Celeron procim van eladó, nem kell?!

-
törölt tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Az a része oké, itt azzal van a baj, hogy elteszik a dolgozók a pontokat és még fel is teszik a terméket hirdetni pénzszerzés célból. Ez sem a világ legnagyobb problémája, de azért tróger. Nem mindenki, de rárepülnek azért. Az áruházat meg ugye nem igazán érdekli, hogy a vevő vagy a dolgozó fizeti-e ki, a lényeg, hogy X összegért X pont és X termék ment el, tehát az egyenlet tiszta. Kell hozzá a sok vevő vásárlása akik pont nélkül vásárolnak és mennek el és az mind mehet zsebre. Van kasszás aki a tömött sorban is képes lenne az emberre a kártyát rátukmálni, viszont van aki síri csendben hallgat és csak várja, hogy továbbmenj, mert az rögtön pont a zsebébe amiből az aprón pénzt csinálhat a termékkel. Még ez is oké, mert a vevő nem látja kárát.
Ami igazán bosszantó volt az az, mikor anno a Coopban azt mondták, hogy ők nem kaptak még a pohárakciós kólákból, valójában meg ott voltak már csak szépen elsunnyogták és mind mehetett zsebre. Itt viszont már a vevő kárára ment a dolog mert nem kaptam poharat pedig volt. Hiába na, azért itthon vagyunk, így működik...Spejzban 12 karton fér el a polcra, azért annyit veszek. Meg 6 zsák száraz. És akkor hónapokig nem kell foglalkoznom vele.
-
DJGABI
addikt
gtx 1050-es "gémer pécé"

de legalább kiemelt.
mondjuk ha asztalra ajánlja a gépet alaplap hátlapja azért meglehetne
-
Cs1csó
titán
válasz
üzenetére
Ezt is ésszel kell csinálni, ha ilyen sokat veszel (a Farkas falkának?) akkor belefér, hogy kapsz valami kis ajándékot, vagy anno én is utaztam a poharakra. Persze sok helyen elég volt ha 2 üveg nagy kólát vett az ember és kapott poharat vettem 4-et és volt két poharam szeretem őket. DE ez a plüss dolog a gyerekeknek lehet jó de ugye értük meg a szülők tesznek meg mindent, ördögi kör.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Minden ilyen pontgyűjtős vacaknál ez megy, már 10 éve is ez volt. Aki nem kéri a pontot, nem is tudja van, azokét behúzzák a kasszások vagy akármelyik dolgozó aki tud vele manipulálni és megveszik a cuccokat belőle olcsón, majd szórják ki a netre hirdetve a teljes pontnélküli áron vagy picit alá. Anno a Coopban is ez ment a Coca meg Fanta poharakkal. Volt aki dobozszám árulta. Meg az összes ilyen akciónál. Ami amúgy nem akció, csak vásárláspezsdítő behúzkodás alapból is.
Fressnapfban is kint vannak a 6+1 akciók, az ember automatikusan pakolja be a termékeket és veszi meg a 7 darabot. Közben meg valójában nem 6+1-es akció van, hanem a kiírt akciós összár vonatkozik a 6+1-re, valójában ha egyet vesznek is akciós. Csak így több termékkel be tudják húzni a vevőt, mintha simán csak az lenne kiírva -20%, mert így sokan bepakolnak 7-et, mert azt hiszik csak annyira van akció. Elképesztő marketing...
Az más téma, hogy ha bemegyek 70 konzervnél kevesebbel ki sem jövök onnan. -
törölt tag
Pennys Frozen 2 plüssök az aprókon, dolgoznak a kasszások...
-
-
Cs1csó
titán
válasz
shteer
üzenetére
Ennyit megér. Nekem is hasonló forgószékem van és hát már az is hámlik. De ahogy nézem ez jobban hámlik mint az enyém ellenben az ülőrésze jobban néz ki nekem nagyon ki van ülve a két combomnál.
Plusz amúgy is egy fekete pólón ülök - az izzadás miatt - tehát nem gond behúzni valami szövettel, tehát: ennyit megér. -
DJGABI
addikt
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
koko52
üzenetére
Annak idején a 9990 Ft-os kenyérsütőmet akciósan vettem 8990Ft-ért, 2 év múlva akartam venni egy dagasztóedényt hozzá: 11490 Ft. Mondom bah, ennyiért lehet veszek új komplett sütőt! És tényleg, 10990-ért sikerült egy ugyan olyat venni. Az eredeti pedig utána pótalkatrészként még két másik családban lévő sütőt segített ki 5 év alatt.
De ez van mindenhol. Pl. sosem fog senki arról statisztikát vezetni, hogy hány HP nyomtató lett pl. felújítva, csak az számít, hogy a HP hány új nyomtatót adott el. Fogyasztói társadalom átka. -
gban
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Én azért annyival árnyalnám a dolgot, hogy ha eleve igen korrekt az ár, akkor pofa kell az alkuhoz.
Meg némi gondolkodás, hogy ha valamit mindenki 6-7 egységért hirdet, egy-két eladó meg 5-ért, hogy gyorsan elmenjen, és talál egyet 4-ért akkor nem próbálja meg lealkudni 2-re, mert biztos lehet benne hogy úgyis ezren kapkodnak érte a kiírt árért is. -
Cs1csó
titán
válasz
konikan
üzenetére
Igen, ezt konkrétan nem említettem, de erről van szó. HA oda van írva, hogy az ár alku képes vagy irányár vagy nincs kikötve, hogy fix akkor alkudható és ha alkudható akár a szállítási költséggel is csökkenthető.
Ha benne van akkor nem, de persze az ilyen hirdetéseket el is lehet engedni nem kell görcsölni. -
válasz
konikan
üzenetére
Ja, ilyeneket már én sem veszem komolyan. Azért elég jó arányban jönnek érte, de már közlöm, hogy ha elviszik, akkor elviszik, mert túl sok nem jön. Másik kedvenc a "hozd ki a xyt buszhoz" . Aha... Munkaidőben... Van, aki már többször akart venni tőlem dolgokat, de még mindig ugyanott tart, hogy ő nem tud bejönni a városba a cuccért, vigyem ki neki a melóhelyére a halál f*****
Ja! Volt ilyen eset is, hogy valaki a 2010-es évek elején vett tőlem egy Gef2 MX440. Volt vagy 600Ft, de talán 800 is. Jön érte, és :
- Doboza, CD-je hol van?
- E, egy 10 éves, 1000Ft alatti VGA-nak?
Végül megvette, de azóta sem értem, mi volt az elképzelés, pláne, hogy a hirdetésben sem volt szó dobozról... -
konikan
aktív tag
Szokásos hülyét kapok aprós szösszenetek.
A szokásos posta belefér-e az árba dolgon már meg sem lepődök, ami most új volt számomra, hogy írnak, hogy tegyem félre, mert kell neki, holnap ír, ő is helyi, érdekli. Azóta is ír
-
TaaT
nagyúr
"már kell mert úgy olcsóbb"
Olcsóbb, de én sosem vettem a fáradságot hogy csináljak kamu vatera hirdetést.

Valamennyivel így is olcsóbb pl az MPL akkor is a ha nem vaterás termékhez veszed igénybe.Mondjuk én most olyan bajban vagyok hogy egy 800ft-os cuccot akarnék venni, de 1300ft lenne rá a posta, még gondolkozok rajta...

(#58040) Gyuri27: Pár száz forintot foghat az ember, de gondolom nem 1000ft-os cuccról van szó.

-
Gyuri27
félisten
Srác felrak egy 2.1-s logi cuccost. Jelzem nem drága. Nem új srác.
A dobozról láthatunk néhány kéepet. Meg a cuccról is becsomagolva.
Ráirok érdekelne a cucc.
Ok legyen vakera futár, csinál hirdetés a vakerán.
A hirdetés egy pár szát forintos ház (lom).
Mondom nem neki szól de elég gyanakvó vagyok.
Ráadásul igy ha gond lesz nem tudok a vakeránál reklamálni hiszen a hirdetésben nem pár k-s 2.1 szerepel.
Jelzem itt se nagyon tudnék reagálni, hiszen privátot nem olvashatja senki.
Erre megsértődik az arc, hogy nem látom mennyi értékelése van.
Szóval hülye vagyok?Ha valaki csepelen lakik nézze meg, vegye meg, küldje el.

-
törölt tag
válasz
koby11h
üzenetére
Szóval akkor legális és valódi, csak mivel nekem kell kínlódnom vele azért ilyen olcsó.
Nem gondoltam, hogy egy Windowst ilyen olcsón megkapni.
Amiket néztem összerakott gépeket a boltokban, ha kérek rá W10-et 30 ezerrel többet kérnek érte. Nekem meg ez a szám maradt meg. -
koby11h
őstag
válasz
üzenetére
Amennyire értem:
ezek az 1500-2000-3000-5000 Ft-os Windows licencek fel nem telepített, fel nem használt vagy újrahasznosított licencek adathordozó nélkül - valahol vettek de nem kellett és eladták, csődbe mentek és felszámolták a céget... bármi
aki ilyet vett ismerős, kapott egy linket és egy kódot
a linkről lejött az iso, vagy kiírta, vagy rufus, utána telepítés, kapott kód beír és működik azóta is -
törölt tag
válasz
koko52
üzenetére
Ha már itt tartunk, amiket hirdetnek Win10 home verziók 4-5 ezerért, azok mi miatt kerülnek ennyibe? A pc boltból +30ezret elkérnek a szintén Win10 home előretelepített gépekért.
Vagy az azért annyi, mert bekapcsolom és megy? Nyilván a másik verziónál nekem kell letölteni a Microsoft oldaláról a lemezképet, kivarázsolni pendrive-ra, feltelepítenem és utána kéne beírnom a 4-5ezer Ft-ért vásárolt kódot? -
koko52
nagyúr
Alza:
A kis zöld kretén jobb oldalon figyelmeztet, hogy a Win7 lejár és oldjam meg a problémát egy gombnyomással. Kíváncsiságból rányomtam, mire kiírta, hogy remek win 10-em van, de váltsak jobb gépre. Na mondom, hamar feltérképezte a ~420 000 ft-os gépemet lássuk mit ajánl e helyett a fos helyett.
Az ajánlat egy lapos: Intel Pentium Quad Core N5000 Gemini Lake, 15,6", 1366 × 768, matt, IPS, 4 GB RAM, DDR4 Intel UHD Graphics 605 , 1000 GB HDD, webkamera, USB 3.2 Gen 1, WiFi 802.11n, 3-cellás, 33 Wh akkumulátor, Windows 10 Home 95 000 ft
már cserélem is -
válasz
cbmfan
üzenetére
Mindig vannak kivételek, ezért mondtam, hogy nekem volt szerencsém nagy mintán vizsgálni, mi mennyire bírja a gyilkolást
Ugyanakkor pl. az IBM, Hitachi winyók nálunk főleg forrasztókemencék vezérlőgépeiben voltak, ami a kemence oldalában volt található, nem kicsit meleg helyen. 486, Pentium1-ek voltak ezek (2006-2011 közöttről beszélünk
) , amik a 90-es évek óta mentek szinte folyamatosan (használaton kívül meg lefóliázva álltak a szabadban), szóval lehet, hogy 2010 körül megdöglött ott jópár IBM winyó, de azok kaptak is az élettől, míg a Maxtorok inkább a klimatizált gyártócsarnokban voltak... Sokkal több is volt, és alig maradt valami belőlük, mire én odakerültem. -
cbmfan
senior tag
szidjátok a slim Maxtorokat... két 30 Gigásat használok teszt winyónak, telefonközpontokból szedtem ki őket. van bennük vagy 15 év folytonos üzemidő, de még reallocated sector sincs nemhogy bad. bár igaz, hogy mindkettőn volt egy 2 Gigás partíció, semmi több

-
-
válasz
shteer
üzenetére
Az de tré volt... Volt melóhelyen volt pár száz-kevés ezer gép, IDE, SATA, Samsung, Toshiba, WD, IBM, Maxtor... winyókkal
Maxtor hullott. Samu, WD kevésbé, a többi csak mutatóban volt. Mindenesetre nagyon tanulságos volt egy nagyobb mintán vizsgálni a hardvereket. Monitort, tápot is. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Trailblazer
üzenetére
1. idősebbek vagyunk
2. magasabb ingerküszöb
3. túl sok játékÉs ez csak 3 ok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
shteer
üzenetére
A kortársait pont nem annyira ismertem mivel akkor Quantum LCT20 20-aim voltak, de abból több is. Mind zsír újonnan került hozzám.
De amikor eladtam az egyiket egy havernak akkor kérdezte h miért ilyen lassú? hogy még lassabbnak érzi mint a 3GB-ás winyóját? Mondom neki ez mindig is ilyen sebességű volt (én azt hittem h az UDMA hiánya miatt volt nekem pokoli lassú).
Egy másik LCT20-asom 2015 elején jött velem szembe, amikor gépet csináltam a faluban. Én eladtam valakinek, az meg annak akinek aztán 2015ben csináltam a gépét. De megismertem a saját írásomat a winyó cimkéjén, és mint kiderült még működött is a HDD.Előbb gondolkodtam, hogy 1-2ezer ftért megveszem, de épp akkoriban szórtam ki olcsón, az összes 160-250GB-os HDDmet, meg mindent ami IDE, és arra gondoltam, hogy most az IDÉtlen alaplapomba úgysem tudom berakni, amúgy se raknám már a gépbe, a polcra porosodni lomnak meg minek?
így végül mosolyogva megsimogattam és búcsút intettem neki, de örültem, hogy találkoztunk.
Azóta költözés miatt Ausztriában van valahol, és talán még működik is
-
Trailblazer
veterán
Nekem nincs bajom a mai játékokkal (se), ám tény, hogy a dömping közepette, ami régen nem volt (Steam, akármi), sokkal nehezebb az igazi gyöngyszemeket felkutatni. Mert a túlhype-olt, milliók által játszott, fórumokban töviről-hegyire kibeszélt AAA+++ -os címek sem kielégítőek játékélményileg sokszor.
-
válasz
üzenetére
Azert ez se feltetlenul igaz. Detroit: Become Human meg Astro Bot Rescue Mission nekem pl ket olyan jatek, ami az elmult evekben jelent meg, de 20 ev mulva is emlekezni fogok rajuk, hogy mennyire jo jatekok voltak.

Sot, ha igy belegondolok, a Rocket League se lesz egyhamar elfelejtve.Mondjuk meg jobban megnezve, ebben mindben kozos, hogy nem a szokasos "ott van a sok Jozsi, kezedben a megahenter bloodbath 2000, menjetek olni Belaim!" tucatkacat jatek, hanem mind hoz valami ujat, valami eredeti otletet.
Mondom ezt ugy, hogy sose fogom elfelejteni a transport tycoon, tyrian, bomberman, golden axe, one must fall 2097, carmageddon 2, gta2, meg a masik ezer jatekot, ami nem jut hirtelen eszembe.
-
törölt tag
Abból a 20MB-os MFM vezérlős Seagate HDD-ből még nekem is van elvileg valahol, hacsak ki nem dobta már valaki a tudtom nélkül. Amikor ilyent használhattam, az már maga volt a Kánaán, mert előtte jó darabig 360KB-os floppy lemezekkel kellett beérnem. Volt külön egy rendszerlemez, arról indult a gép, aztán külön lemezeken meg voltak a játékok. Érdekes módon mégis azokra a játékokra életem végéig emlékezni fogok, amiket meg mostanában adnak ki, azokra már pár év múlva sem, mert nem érnek egy fillért sem a szememben.
-
-
válasz
Gyuri27
üzenetére
Gyárban, ahol dolgoztam, leverték a fejmagassűgú polcról a gagyi Codegen házas asztalit.
Akkor kapcsolt ki, amikor tettem vissza, mert rányúltam a táp kapcsolójára...
És ment tovább boot után...
A ház olyan volt, hogy amikor egyre ráállt egy nagyobb méretű kollega (de hogy mit gondolt...?) akkor kilapult. Kicsit még lapítgatta, és lett egy 2D házunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Battlefield 6
- Kedvenc zene a mai napra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Palit RTX 3070 JetStream 8GB Garanciával!
- Inno3D GeForce RTX 5070 Twin X2 OC 12G Új Garanciával
- GAMER Legion Ryzen 7 3700X/16GB DDR4/RX 5700XT 8GB/512GB NVME SSD/
- OMEN GAMER PC Intel i7 10700 / 16GB DDR4 / RTX 2070 / 1TB nvme SSD
- GAMER INTEL I7 10700/ 32GB DDR4 / RTX 3070Ti / 2TB NVME SSD / 1TB HDD /
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ennyire még sosem sikerült lemennem a konzumidiótaság szintjére.

Meg van 8Mb-os CF a retro Nikon Coolpix 2100-ba, meg ha CF kártyás fényképezőgépet javítok, azzal is jobb ilyen kicsiket szétgyilkolni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó lesz az 512 MB-nak is. Egyébként én vettem Wish-ről CNC progiknak 64MB-osakat, 100 ft/db. Azokat legalább nem lopják el