Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Egy picit olcsóbb lesz a Google Pixel 10a
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Azt ne feledd, hogy mi döntően a "konzumer" piacot követjük, figyeljük, de nem tudjuk, hogy nagyvállalati szinten egyéb hardverek, brand gépek stb. terén mik az igények.
Egy csomó olyan hardver van amibe még a mai napig bazi régi és gyenge processzor, soc vagy akárhogy is nevezik cucc kerül.
(pl. egy e-könyv olvasó na azokban is mondhatni "ótvar" hardver van de persze mivel célhardver ezért ott nem probléma)Ki tudja milyen rendszerek, gépek, stb. vannak akár ipari berendezések ahol adattárolásra a gépben valahol van egy ilyen HDD valamiért ezzel oldották meg. Persze értelme már kevés, hogy egy SSD gyártása valamennyivel olcsóbb és fontos, talán a legfontosabb, hogy egy SSD-ben nincs ugye MOZGÓ alkatrész mert az az egyik legnagyobb meghibásodási faktor.
-
Cs1csó
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az az ember kamu! Egy komplett tévé stáb van vele az erdőben, lakóautókkal, aggregátorokkal, vízöblítéses vécével.
-
Cs1csó
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az igazi az amikor hiába töltenéd magadba visszafelé jön.
-
Cs1csó
titán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az emberek....
-
Cs1csó
titán
válasz
mancer7151
üzenetére
Az emberek buták, ennyi, és még mindig működik az impulzusvásárlás.
Ami helyes lenne: vennél egy tévét, tudod azokat a paramétereket amit szeretnél ennek megfelel mondjuk 4 gyártó 8 típusa.
Ezek árát ismered. HA JÖN egy "blekkfrájdéjakármi" akció és ezen 8 típus közül az egyik 40-50%-al olcsóbb mint ahogy te az elmúlt pár hétben-hónapban figyelted akkor megveszed.De nem kell az adott termék de mert az van az árcímkén, hogy "60%-al olcsóbb" és csak ezért megveszi az ember akkor az hülye.
Legalább annak nézne utána pl. árukeresőn, hogy az adott termék ára hogyan változott a forgalmazása óta.
A kedvencem amikor egy termék ára jellemzően hetek vagy hónapok óta kb. 200 ezer forint majd jön egy, egy-két napig tartó akció amikor 150 ezer forint, valaki ekkor megveszi és egy hét múlva amikor a bolti ár visszaáll 200 ezerre felteszi 190 ezerért. gusztustalan. -
Cs1csó
titán
válasz
Depression
üzenetére
Mi kerül 1,2 millióba /fül?
-
Cs1csó
titán
Ha aktívan kell FOLYAMATOSAN hurcolászni akkor igen, sőt akkor a nagy akkukapacitás is fontos.
Én inkább arra az élethelyzetre gondolok amikor kvázi "fix" helyen kell, de ez több hely. használni pl. koli, otthon, párod otthona. Ebben az esetbe belefér egy 4-5-6 stb. kilós noti. -
Cs1csó
titán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Persze nem gond ha vannak "ultra" (könnyű, gyenge, gagyi
) notik, amikkel netezni, filmezni, szövegszerkeszteni lehet. De könyörgöm, ne egy "gémer" plecsnis gépen centizzék már ki a hűtést
A hűtés az FIZIKA, kell hozzá sok fém, nagy felülettel, sőt femből is van a hűtésre extraklasszis megoldás pl. réz.
Na mindegy kisírtam magam.Az okostelefonokat is sejtem már hogy fognak kinézni 10 év múlva: olyan vékonyak lesznek mint egy gombelem, (széthajtogatható stb.)
De ugyanúgy ha nyüstöli az ember: egy napot fog bírni.
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Garanciaidőn túl? Az kellemetlen.
Amúgy tömören röviden: "laptop" nem való játékra, mondom ezt úgy, hogy volt "gémer" notebook-om.
Akinek fix helye van az vegyen asztalit vagy konzolt.
Ha valaki koliban lakik még akkor is jobban megéri oda is venni egy "szerényebb" konfigot mint egy notit húzgálni.Akkor éri meg ha a kényszer/szükség rávisz pl. kamionsofőr az ember, utazóügynök, sportoló (edzőtábor, versenyhejszínek stb.)
-
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem van "még" (lináris)tévéadás előfizetésem, de egyre bosszantóbb:
9 sportcsatorna van de nyilván ha van egy meccs ami esetleg érdekel azt streaming adóra teszik.
Lehetne még sorolni.
Ezeket a hulladék műsorokat direktbe nem nézem de ha valami.oltári agyhalál van ami vicces azt Facebook vagy tiktok videóként megnézhető. -
Cs1csó
titán
"koreai cég" értem, hogy ezek a cégek (mint még a japán.) eljön ide, de annyi esze nincs hogy felfogja, 6000km-re van otthonról és jó lenne előbb az itteni munkakultúrát megnézni és ennek tükrében megpróbálni adaptálni a sajátjukat.
Az persze AZONNAL megy, hogy nem az ottani béreket hanem az itteni bérekkel úgy-ahogy versenyképes béreket adják, ahhoz van eszük. -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
Ciccuka
üzenetére
"Turbó gomb"
Volt erről egy cikk nemrég a lényeg, hogy pont ellentétes hatás elérése volt a célja a TURBO gombnak mint amit gondolnál:
"Lassította" a procit azért, hogy az olyan programok is jól fussanak a konfigon amiket még alapban "lassabb" processzorral szerelt gépre írtak.
(A cikkben arról is van szó, hogy erre ma már miért nincs szükség.) -
Cs1csó
titán
válasz
tatabike
üzenetére
Nyilván nem kötelezhetnek levásárlásra. Javítás vagy kicserélés, ha ez nem megy a boltnak (az az ő dolga, hogy miért nem) akkor visszajár a pénz.
Amúgy az utalvány vagy levásárlás érdekes mert működhet is, ha mondjuk azt mondja a bolt, hogy ha "újra" nálunk költöd el a pénzed akkor adunk + 10-20% kedvezményt.
-
Cs1csó
titán
válasz
tatabike
üzenetére
Nyugi, ezt mindegyik bolt így csinálja. Amikor pár éve a bányászat miatt kilőttek a VGA árak, és valaki visszaküldött egy kártyát garanciás javításra amit mondjuk anno 150k HUF-ért vett, de a visszaküldés időpontjában már 200k HUF-ért árulják és nem tudják megjavítani akkor nem fogják kicserélni, hogy bukjanak 50k HUF-ot, hanem levásárolhatod (+50k HUF-ért küldenek pl. egy új ugyanolyat) vagy visszautalják a pénzt.
-
Cs1csó
titán
válasz
tatabike
üzenetére
Az már gond. Nekem az Emag-gal volt garis javítás atomstabilan tartották a 30 napot de az eszközt egy romániai szervízbe vitték majd hozták.
Amikor pénz visszafizetés volt azt pedig nagyon gyorsan visszautalták. Korrekt cég szerintem.
Anno vettem egy okosórát a töltése nen az igazi de nem tudtam mit kezdeni vele mert addigra megszűnt az a webáruház ahonnan rendeltem.
-
Cs1csó
titán
válasz
szebe
üzenetére
Foxpost-os futárként dolgozóval beszéltem, és modta, hogy mindenki több útvonalat is csinál rotációban így előbb-utóbb mindenki "minden" útvonalat ismerni fog (nyilwn adott régión belül)
Mondta, hogy azt az automatát is szokta "tölteni" amit én is ismerek.Amúgy ott a pont:
1. futár függő is, van aki jobb
2. adott időszak leterheltségétől is függ, hogy épp flottul megy minden vagy "akadozik" a gépezet. -
Cs1csó
titán
válasz
Trailblazer
üzenetére
+1 hcl
Egyből lejön hogy ki troll, aztqn tiltod is. -
Cs1csó
titán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Tetszik vagy sem aki komolyan gondolja annak minden jelentősebb platformon fenn kell lenni, és hirdetni: hardverapró, fb marketplace, lófogas, és ezek szerint a ez a vintid is.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
tatabike
üzenetére

(nem lenne extrém szükség erre az egységárra ha maradtak volna szabvány kiszerelések de már mindent is variálnak. Sőt ha van valami bevált méret azt is megbolondítják ha pl. egy LIDL akció kereteiben XXL méretben adják azaz jellemzően adnak hozzá még 20-30% méretnövedést ugyanazon az áron.
A LIDL-ös 750g-os virslit szeretem azt szokták XXL-ben 960g (ha jól tudom) árulni tehát ez is egy jó kis variálás. -
Cs1csó
titán
válasz
tatabike
üzenetére
A "Taurus" (bordó csomagolású) fálvágottak kezdték el ezt pl. nem 100g hanem 85g de van már 55g-os felvágottjuk is.
Vagy amikor csökkentették a dobozos kakó mennyiségét 5-ről 4dl-re de a doboz mérete maradt tehát bőven volt hely levegőnek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az elnevezésekre is kell figyelni mert pl. a "jó" az hogy "csirkemell sonka" de ha már ilyesmi van írva, hogy "csemege" vagy "szendvics" stb. akkor ott már lehet valami turpisság.
-
Cs1csó
titán
válasz
Alusky
üzenetére
A Lidl önki kasszánnál mindig megjárom pedig nem csak az én saram, hanem a kassza is alacsony funkionalitású, pedig próbálkozom de feladom:
- volt amikor minden sikerült de kifogyott a blokk nyomtató papír
- volt amikor az eksönös banán.helyett véletlenül a bandázsoltat/biot választottam de az ár amit kiiírt extrém magas volt így rájöttem, de nem engedte törölni/módosítani. Miért nem?
- vagy amikor kiírja hogy "tegyem az ellenőrzőnl mérlegre" de semmit sem csinál
.Röviden: a Lidl önki kassza XAR. Egy jó ideig nem is fogok menni. (Pár hét után enyhül majd annyit az érzés hogy lehet megint kipróbálom
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózat, Külső meghajtók
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elemlámpa, zseblámpa
- Az év első felében érkeznek az AMD CES-en eltitkolt újdonságai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4425
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4185
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

meghekkelted a kamerám!?! Skandallum!