Hirdetés
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
homerhamm
veterán

-
Alusky
senior tag
Nem kell leminősíteni a saját elképzelést, máshol is törekednek a saját tulajdonra. Az albérletezés vagy bérprogram akármilyen formája továbbra sem arról szól, hogy annak kéne normálisnak lennie, hanem a kevesebb pénzűeknek a lehetőség megnyitása külön élésre (ha olcsóbb lenne, de jelenleg nem sokkal az). Ettől még a saját tulajdonra törekvés vagy birtoklás nem lealacsonyítandó és ha valaki bele tud abba menni akkor jogosan teszi azt. Én is 100nm-en lakom egyedül, a mama 300-on egyedül, szülők is ketten vannak ekkora házban, a fél utca egyedül lakik ekkora házakban és a betelepülők sem erőlködnek a gyerekcsinálással ami nem meglepő, alapvetően ott is ketten vannak. Nagy autó is felesleges mégis azt veszik, ez már egy lerágott csont.
-
envagyok
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
"Pedig ha mondjuk egy tisztességesebb bér mellett mondjuk havi "nettó" 400-500k (ha egy pár akkor ugye 800k-1m huf) mellett egy kis lakás csak havi 60k HUF lenne akkor már nem fájna annyira."
Ha ilyen bérek lennének, ami már közelít nyugat-európához, nehogy azt hidd, hogy nem lőne ki az ingatlan/telekár, és az albérlet.
Soha nem lehetett, és soha nem is lehet átlagbér 15%-áért ingatlant bérelni. -
válasz
szebe
üzenetére
Aki rendesen csinálja a dolgát, annak nagy részétől nem sajnálja az ember.
@Cs1csó : Meg ha kivezetjük az ingatlanpiac felpörgetésére bevezetett intézkedéseket

@berek21 : Hatalmas

@cidalain : A lakáshitel szükséges rossz, mert úgysincs annyi pénzed/úgyis nagyobbat akar a feleség
-
cidalain
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Amikor mi lakást vettünk akkor 37+rezsi volt az albi. Sikerült összekotorni a lakás árának 10%-át, lakáshitelt felvenni 25 évre, 7 milla volt. Havi 45k-val kezdtük a törlesztést. Akkoriban nettó 100-120 körül kerestünk fejenként. Aztán volt ingalanár robbanás, gyakorlatilag 0 kamat (akkor a törlesztő volt havi 30 kb), aztán jött a covid, az infláció, a kamatnövekedés, és ekkor 12 év után kicsengettem egyben a maradékot. Akkor már 100 felett volt egy albi, szóval kb csak a harmadát fizettem a hitelre. Nyilván emiatt sokkal többet tudtam félretenni, amiből keletkezett annyi megtakarításom, hogy amikor a pénzügyi helyzet szarabb lett, akkor egyben lerendeztem a hitelemet.
Ez mondjuk volt 2021-ben. Akkor a lakásom ért mondjuk 25-öt. 7-ért vettem 2009-ben. A hitelkamatokkal együtt kifizettem 12 év alatt durván 15-öt. A hitellel is sokkal jobban jártam, mintha 12 évig csak gyűjtögettem volna.Sokan félnek a hiteltől, pedig a lakáshitel tud jó lenni. De ebbe bele kell borítani az önerőt (manapság 25% körül). De ha össze is spórolnak 5 misit, de inkább vesz egy 10+ éves Audi A4-et, mert az a prioritás, addig nem sajnálom azért mert nincs új lakása.
-
TaaT
nagyúr
-
Alusky
senior tag
válasz
berek21
üzenetére
Email kitakarva, de a név oldalt nem.
Bár manapság 10 emberből 9 nem tudna rákeresni.
Amúgy adom a marketinget és a halottas kocsiba jól beférnek a fűkaszák, örülök amikor valaki ötletes, de mivel én is foglalkozom ezzel lekaszálom a magamét.
A hely alapján azt is gyanítom, hogy hol tanulhatta a parképítőt, ha van róla végzettsége. -
berek21
őstag
Marketing lvl 999.
-
Cs1csó
titán
válasz
szebe
üzenetére
igen hallottam egy "bruttó" befolyt összeget ami szépen hangzik de ugye a bérleti díj, rezsi, könyvelő stb. fizetése azért odavág.
Nyilván nem sajnálom.
Amúgy igazad van
sok hülye állattal kell foglalkozni: kacsaszáj, 10cm-es műköröm, lufimell, és persze: Fifikét azonnal rendbe kell tenni, plusz ugye az órát "nem ismeri" és késik stb. (Erre már kénytelen volt szigorú retorziókat bevezetni: a követkwző alkalommal az elbliccelt alkalmat is ki kell fizetni stb. ) -
Alusky
senior tag
Nemcsak magyar felfogással megy szembe, alapvetően emberi felfogással.
Az embereknek kell a magántulajdon és ahogy egyre kisebbeket tudnak megvenni a drágulás miatt és egyre elbaszottabb az élet a növekedő irányítás miatt, egyre jobban erősödik a birtoklási ösztön is, hogy de legalább ott abban ő van. USA-ban is hiába van szépen kiépülve mindennek a bérlése, mindenki aki teheti meg akit ismerek azon van, hogy sajátot vegyen vagy vett két munkahelyen dolgozva, diplomával. Ott sem olcsó egy ház. Ott is csak az komálja a bérlést aki amúgy is mozog állandóan és az sokkal egyszerűbb, mint eladni meg venni nekik kapóra jön, de egyébként az átlagember az birtokolni akar és fog is ha tud. Ausztrálok is ugyanilyenek, hiába nem tud semmit kezdeni a háza mögötti 40 acrés telekkel (ami tök átlagos, persze nem Sydney közepén), mert homok, kígyók meg bokor és kenguru, sosem mondana le róla, inkább sír, hogy végtelen pénzbe kerül bekeríteni még ottani fizetéssel is, mert akkora. Én ugyanez. Az utolsó négyzetméterért is nekimegyek mindennek, és se eladási szándék/gazdagodás, se semmi nincs benne, csak legyen mert az az enyém. -
Cs1csó
titán
a kollégád ha a felesége is munkát vállalt akkor ketten együtt ugye "fele" annyi idő alatt megkeresték az itthoni ingatlan árát. Simán 5 év elég lehetett. (Persze sokszor rájönnek hogy ott kinn jobb az élet és nem jönnek haza a posványba. Egy ismerős fia dolgozik kinn szakácsként, (azok már itthon sem keresnek rosszul) összejött egy nővel (kelet-európai, nem angol) és évente 2-3x járnak nyaralni: mallorca,görög, stb. nagyon jól élnek.A hazai mentalitás adott, de a rendszer is FOLYAMATOSAN teszi alá a lovat: SAJÁT LAKÁS kb. fétis szint hazánkban.
Pedig ha mondjuk egy tisztességesebb bér mellett mondjuk havi "nettó" 400-500k (ha egy pár akkor ugye 800k-1m huf) mellett egy kis lakás csak havi 60k HUF lenne akkor már nem fájna annyira. Ha ezt egy mondjuk egyfajta öngondoskodási megoldással társulna pl.hajlandóak letenni FIXEN közösen havi 200-300k huf-ot egy jövőbeni saját lakásra akkor a bérleti dij mondjuk feleződik.
Így akár egyedül, párral vagy saját lakásra félretéve sem lenne leküzdhetetlen feladat egy bérlakás.
Megjegyzem, egy nettó 250-300k huf mellett egyedülállóként sem "gyilkos" egy havi 60k huf ha ezért egy önálló kis lakást kapsz.
Hiszen ha feljebb jutsz a melóban a ranglétrán, több tapasztalat stb. akkor ugye nő a bér, egy pártalálás is klasszikus "költségfelezés"
Ha jönnek a gyerekek sem kell aggódni a nagyobb ingatlan miatt.
Ez a rákfenéje az életkezdésnek, a mindenkori kormányzat az élet EZEN szakaszával egyszerűen nem foglalkozik, csak ha már egy "pár"-ról van szó akik bevállalnak 3 gyereket akkor nyílnak meg a pénzcsapok.
Pedig a szülőknél lakva ugye nehezebb a "csajozás-pasizás-párkersés" ha pedig ez a része nehezebb később lesz (ha lesz egyáltalán) a gyerekvállalás.A legnagyobb "poén" hogy a vidék elnéptelenedése, az ubanizácio agresszivitása világviszonylatban is tendencia és emiatt ha Magyarország lakossága pl. lecsökkenne 6-7 millióra (most kb. 9,6m) és egyes vidékeken lakatlanul állnának komplett utcák, falvak a nagyobb városokban pl. Budapest, Győr, stb. tuti iszonyat zsúfoltság és magas árak lennének akkor is.
-
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
"Saját ingatlanod akkor lesz ha az öröklést és "vesznek neked egyet" esetleg "betesznek" egy tuti állásba (mondjuk havi nettó 7-8k HUF-os) ociókat kizárjuk ha eltöltesz vagy 5-10 évet külföldön és SPÓROLSZ."
Egyik kollegám lehúzott pár évet a feleségével angliában, nekik már van saját házuk minimális hitellel. Kb ő csinálta jól.Egyik haverom egyke, még mindig otthon lakik, 2x annyit keres mint én, öröklés útján biztos lesz egy tehermentes háza, valamikor.
Másik haverom garantált bérminimumért dolgozik és albérletben lakik, de hárman vannak testvérek. Ha a testvérei nem szánják meg az öröklésben akkor elég nehezen lesz saját ingatlanja.
Én is otthon dekkolok még, szintén garantált bérminimumért dolgozok, 2017 óta erősen gyűjtöm a megtakarításokat. Plusz szülői segítséggel valszeg lesz saját ingatlanom. Talán jövőre, talán.
"lenne megoldás: bérlakásépítési program."
Ilyen cikket olvastam én is, talán az indexen. Ez mondjuk szembe megy a régi magyar felfogással, ami szerint törlesztőre költs inkább mint albérletre. -
Cs1csó
titán
Saját ingatlanod akkor lesz ha az öröklést és "vesznek neked egyet" esetleg "betesznek" egy tuti állásba (mondjuk havi nettó 7-8k HUF-os) ociókat kizárjuk ha eltöltesz vagy 5-10 évet külföldön és SPÓROLSZ.
Vagy ha piszok jó végzettséggel, készséggel, munkával magadtól találsz.
(nőknél ha felpörög pl. a kutyakozmetika, vagy fodrász, orvos, jogász stb. foglalakozással)
Átlagembernek egyedül soha.
Nekem is örökléssel lesz (remélhetőleg minél később) de legalább "most" tehermentes, és "csak" én öröklöm majd.Valódi szakértők (tehát nem propaganda által fizetett, vagy egyéb módonérdekeltek) szerint lenne megoldás: bérlakásépítési program.
Ennek a hatása:
- csökkenne a magánszemélyek által kiadott ingatlanok bérleti díja (is)
- az emberek "mobilabbak" lehetnének akár családméret (egyedül, párban, csecsmővel elég egy kis 1-1,5 szobás lakás, 2-3 "nagy"gyerekkel akár 4-5 szobás, de "kirepült" (felnőtt) gyerekkel megint elég lehet egy 1-2 szobás lakás + pl. nyugdíjasként nem szükséges hogy a munkahely, óvoda, iskola közel legyen mert ugye már ez nem szempont.
De ha 150km-rel arrébb talál valaki munkát egy bérlakásból bérlakásba költözés is egyszerűbb.
- az ingatlanok ára is csökkenhetne hiszen egy jelentős felhajtóerő a befektetési célú lakásvásárlás az alacsony bérleti díjak miatt ez már kevésbé lenne kifizetődő mint most.(Most ha valaki keres nettó 250-300k-t egy lakás meg havi bérleti díja 150-200k akkor nem csoda ha inkább mindent elkövet, hogy legyen saját ingatlana mert akkor lehet törleszi 20 évig de egy lakás bérlwti díját fizetheti élete végéig jobb esetben nem 20 évig hanem 40 vagy akár 60 évig
Az se feledjük hogy most is sok lakás áll üresen, és pl. sok idős egyedül élő ember "sír" a magas rezsi miatt miközben lehet hogy egy 120nm-es lakásban/házban él.EGYEDÜL. Ez mind nonszensz.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
"Ja, a gyerekszülésért 10 milliós ház? Akkor holnaptól a ház 30 millió lesz, 300%-os infláció azonnal."
2 haverom és én család/gyerek nélkül vagyunk, erre mondom azt hogy 10-20millió forint hátrányból indulunk ingatlanvásárlásnál. Bár a gyerekes kollega erre azt mondja hogy azt a gyereket utána fel is kell nevelni.
-
Pikari
veterán
Ja, a gyerekszülésért 10 milliós ház? Akkor holnaptól a ház 30 millió lesz, 300%-os infláció azonnal. Ez teljes tévút. Viszont a képzések (pl jogsi, szakmák, adókedvezmények, stb) egy teljesen helyes út. Sőt, legyen az első két szakma ingyen (mindenkinek, idősebbeknek is).
Én is gondolkodtam mostanában azon, hogy az informatika mellé letegyek valami más szakmát is. A műszerészkedéshez már saját káromon valamennyire konyítok, pedig jó lett volna megtanulni helyesen forrasztani, stb, valami gyorstalpaló keretei között. Ahogy telnek az évek, egyre inkább olyan dolgok jutnak eszembe, hogy régebben még ki is röhögtem volna magam érte. Az agráriumon át, mindenféle humán dologig, szóval nem csak műszaki jellegű szakmák. De ezeknek rengeteg dolog az útjában áll, olyan dolgok, amikhez nem kapok segítséget. Sajnos nekem is extreme hard módban kellett a kétezres évek közepén léteznem, és mégegyszer ezen a nehézségi fokozaton nem fogom játszani az életet, még saját magamért sem.
-
Alusky
senior tag
Akinek most nincs pénze 60 milliós házra, annak akkor sem volt 15 milliósra. Valóban undorító amit a házárakkal műveltek, de ez a végeredményen túl sokat nem változtatott, sehogy se lett volna ház. Ez akkor lenne élhető, ha az akkori hitel áráért ma lehetne házat venni.
Engem is negítvan érint a rendszer és rohadtul felbasz az egész, de ha nyugodtan végigmatekozom akkor kijön a végeredmény ígyis-úgyis, hogy nekem is a büdös életbe nem lenne saját házam ahogy másnak se, ha nem örökölnéktem volna. -
BiP
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
Én 2 dolog miatt nem irigylek ilyen támogatásokat a fiataloktól.
1.amit Te is említesz. Miért legyen nekik szar?
2. Saját lakáshoz jutni annyira nehezebb lett az utóbbi években, hogy sokaknak esélytelen, így bármi támogatás jól jön.
(Most tegyük félre, hogy ennek a nehezedésnek az egyik tényezője pont a jelenlegi családtámogatási rendszer) -
homerhamm
veterán
-
Alusky
senior tag
válasz
Pikari
üzenetére
Azzal nincs bajom, ha segítve vannak, azzal van bajom, ha túl vannak segítve, mert többet árt, mint használ. Felőlem autóvásárlásnál is kaphatnak kedvezményt az átírásnál az első kocsira, az is önmagában 80k körüli pénz egy átlagos autónál abból lehetne lefaragni, bizonyos teljesítmény/súly alatt, mivel ez is állami kézben lévő pénz így szabadon módosíthatják. Mindent viszont ne kapjanak meg puszira, annak sosincs jó vége.
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
orvosi vizsgákatokon még voltam, küldtem iskolalátogatásit egyetemről az első félévben, aztán gondoltam, majd szólnak, ha hiányérzetük van. soha többet nem szóltak.
és vállalom, hogy én bizony sokmindent megtettem volna, hogy elkerüljem, akkor is felesleges faszságnak és szívatásnak tartottam, azóta is. -
válasz
szebe
üzenetére
és itt jön be az a messzire vezető történet, hogy persze, nem tud bánni a pénzzel. de honnan tudna, ha a környezetében nem látja, az oktatási rendszer pedig mereven ellenáll minden ilyen jellegű hasznos tanítanivalónak? nyilván nem lehet mindenkit megtanítani iskolában se erre, meg nem is mindenkihez jut el a dolog, de ha még kísérlet is alig van rá...
-
Pikari
veterán
válasz
Alusky
üzenetére
Azért ez nem fekete-fehér. Erről a államilag támogatott különféle internet-fejlesztések jutnak eszembe. Ezekre is sokan fújnak. Aztán amikor a kollega három napon át tölti fel neked a hétvégén felvett horgászatot/esküvőt, mert 2 megabit feltöltése van, és a 4. nap elunja, pedig még csak az adatok felét küldte át, az egy elég nagy karma moment szokott lenni ez ilyen személyeknek.
Én is sokat mérgelődök a mai 18 éveseken (bezzeg az én időmben, stb) de nem az irigység szemszögéből kell kiindulni, hanem a szeretet szemszögéből, és azt kell nézni, hogy mi a jó nekik, és mi a jó a társadalomnak. Ők fogják kitermelni a nyugdíjadat is. Meg mondjuk ő lesz a mentős, aki kórházba visz, ha rosszul leszel öreg korodban, ha nincs jogsija, akkor nyilván nem visz, az meg elég nagy karma moment lesz, ha emiatt nem jutsz időben orvoshoz.
Attól még, hogy nekem szar volt, még nem kell a gyerekeimnek is szar életet élniük. Eleve azért építjük a jövőt, hogy az utánunk jövőknek jobb legyen. Pár száz éve még kézzel raktak a helyére szinte szolga sorban dolgoztatott emberek mindenféle beton elemeket, maximum kezdetleges emelőszerkezetek segítették őket ebben, most meg ott a daru, meg a markoló. Mégsem érzem úgy, hogy az ősök szelleme gyűlölettel tekintene ránk azért, mert nekünk van már betonkeverőnk.
Ha az állam úgy gondolja, hogy ilyen módszerrel jogosítványhoz kell juttatni a fiatalokat, akkor szerintem az nagyon önző megközelítés, hogy "bezzeg nekem 400 ezret kellett érte fizetnem/bezzeg nekem nincs, mert nem adtak", hanem örülni kell inkább neki, hogy egy ilyen hatalmas probléma elhárult a fiatalok életéből. És reménykedni abban, hogy ilyen programokra a jövőben is lesz pénz.
-
Vampyr
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Én is ellógtam anno a sorkatonaságot. Ismerősök legtöbbször azt mesélték, hogy két dolgot tanultak: piálni és lógni (a feladat elől).
Visszatérő elem volt a mélyen képzett, aluliskolázott tisztesek bunkósága és a "kopaszok" szivatása. Utóbbit eleinte ők szenvedték el, később már gyakorolhatták az utánuk érkezőkön.
Amúgy voltak értelmesebb dolgok is, például elvégezhettek speciális képzéseket, sokan ott szereztek jogosítványt, esetleg kezdtek repülni vagy ejtőernyőzni. De akár egy évet is elpocsékolni egy fiatal életéből? Minek? Sokan nem lőttek el ötnél több lőszert egész idő alatt, bár legalább volt munkaerő az építőiparban és a mezőgazdaságban. -
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky
üzenetére
" kötelezetten fel kéne oszlatni minden ország hadseregét aztán ütlegeljék egymást a politikusok. "

De még mennyire!Egyébként anno az Ukrajnai háború esetében az egyik fórumon felvetettem, hogy Putyin meg Zelenszkij boxolják le, és Krím legyen a dupla vagy semmi. Aki győz az viszi Donbaszt és Krímet. Csak sajnos ez nem így megy...
Katonai storykat illetően meg szerintem nagyon sokat számított, hogy hová kerültél, milyen parancsnokokkal, milyen társakkal, meg még az is, hogy mikor. Aztán, lehet h az is megzavart, hogy annak is volt egy rakás jópofa storyja aki utálta, meg az is hozzátette a végén, hogy "azért jó volt". Mondom ezzel kapcsolatban abszolút neutrális voltam, ha menni kell megyek. Pláne, hogy akkor mentem szét az akkori nőmmel, (előtte pár hónappal kicsit féltem, hogy jajj ha elmegyek katonának akkor mi lesz, vajh megvár-e?) így már ez sem tartott vissza. De azért nem is ragaszkodtam hozzá.
-
KROK640
nagyúr
csóró lenne gyerek nélkül is, de a 3-4 gyerek nem teszi könnyebbé a helyzetet, pláne, hogy ezt maga is elismeri. Hat udom nmagamról, hogy amúgyis nehéz az élet, akkor nem b*szok ki magammal még jobban. Pláne, hogy ezekszerint a huszas évei második felében már gyereket gyártott. Értem én, hogy a fejében tök más a prioritás, mert a legfontosabb, hogy legyen gyerek, a jogsi meg fölös kiadás, csak érted ... Utána az ilyen winnyog, hogy nehéz az élet.
Van egy haverom, hasonló téma : Múltkor összefutottunk, sír, hogy még mindig egy 10+ éves 4th gen I5-öse van 4GB RAMmal meg integrált VGA-val, pedig hogy szeretne játszani. Csakhát összejött egy csajjal aki hozott a kapcsolatba egy gyereket, mellé csinált ő még gyorsan kettőt, aztán most három gyerek mellett albérletben(!) kemény az élet, és évek óta nem jut egy új gépre, és belátható időn belül nem is fog, pedig még mindig az lenne a hobbija, meg a kikapcsolódása. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ha jó az oktatás, akkor nem hiszem. Plusz az igazán jaszkarizó hülyegyerekek most is kint vannak, hiszen apuci kifizeti nekik a jogsit, meg az autót is. Itt inkább a gondom, hogy ki fog szabadulni egy generáció, ahol a jogosítvány kb olyan alap dolog lesz mint manapság az érettségi, és ez a munkaerő piacon kellemetlen változásokat hozhat azok számára akiknek még nincs , vagy nem lehet jogsi
-
Alusky
senior tag
Valószínű, hogy a gyakorlati vezetés, ami egyben a legdrágább része is, nem lesz ingyenes sehogy, mivel az egy magánember magánpénze, nem állami kézben, mint a vizsgadíjak amit le lehet nullázni. Ekkora összegeket biztosan nem fog kirántani a zsebéből az állam hogy ezt állja, ráadásul rögtön mindenki a legdrágább iskolát választaná ahol vadiúj 20 milliós autón tanulhat, ha ez így működne majd.
-
Alusky
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Az az 50% aki jónak élte meg az csak elfedte a szart mint a bántalmazott aki végül megkedveli az elrablóját, vagy örült volna neki ha szop más is nem csak ő, és kiszínezte a történetet. Itt az utóbbi volt a jellemező, az öregeknél pláne, szidta mint a bokrot majd odanyögte a végére, hogy azért jó volt. B+, ha végig szid valamit akkor az nem volt jó, csak hülyére nevelték őt is, pont ez volt a lényege annak a rendszernek. Nem véletlenül ment itt is mindenki polgáriba, nem is értem ki maradt végül fegyveresben. Már a rendszerváltáskor kukázni kellett volna, semmi másra nem volt jó csak betörni a fiatalokat a moslék kommunista rendszerhez. Egy szenny, egy mocsok.
Ha rajtam múlva kötelezetten fel kéne oszlatni minden ország hadseregét aztán ütlegeljék egymást a politikusok. -
-
BiP
nagyúr
válasz
Alusky
üzenetére
Azért nem kell ezt túlgondolni, nem lesz ingyenes a jogsi, hiába így reklámozzák. Kb. Az elméleti oktatás része lesz ingyenes, minden más meg drágább, gondolom.
Aki jogosult, az spórol majd kb.100ezret, ennyi.
Az autósiskolákat meg egy percig se fogom sajnálni, hogy bevételtől esnek el. Be fogják azt szedni máshogy. -
KROK640
nagyúr
Értem én, hogy azt akarod ezzel prezentálni, hogy akár 20 évig is el lehet vezetni jogsi nélkül, de lássuk be, hogy ez egy extrém eset, és nem valószínű, hogy teszem azt Hollandiába elmernék vele autózni, vagy ő elmerne-e.
Persze a cikk kitér rá, hogy vannak a környéken hasonlók, így az adott körzetben lehetséges, hogy nem ő az egyetlen, talán a helyi rendőrök már ismerik is őket, és direkt nem fogdossák meg. Konkrétan Hevesben tizensokéve tudtam ilyenről az egyik kisfaluban, hogy helyi zsiványok (hasonló kihágásokra kell gondolni) meg a KMB-s egyfajta "mindenkinek legyen jó" szimbiózisban éltek. -
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam
üzenetére
Nekem anno kettő napon múlott, hogy nem lettem katona.
De mivel a körülöttem lévő idősebb férfiak fele élete nagy élményeként festette le, a másik fele sokat szidta, de mindannyian tele voltak jó kis katona történetekkel, úgyhogy úgy álltam hozzá : ha menni kell, hát megyek. Persze azért sírva sem fakadtam amikor kiderült, hogy már meg nem kell... -
Alusky
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Erre gondol, azt hittem ezt eldobták végül, de ezek szerint még napirenden van, hogy basznák meg mind rakásra.
Nekem valahogy nincs kedvem egy egyébként is szűkös keretekkel gazdálkodó országban adózni mások taknyainak, hogy legyen ingyen veretős jogsijuk. Dolgozzon meg érte a gyerek meg a szülei, ha felcsinálták egymást.Az elméleti vizsgadíj, a gyakorlati vizsgadíj, az elsősegély vizsgadíj, az orvosi alkalmassági legyen ingyenes, de ezek is csak elsőre, ha bukik akkor már fizeti a másodikat. Az elméleti oktatás és elsősegély oktatás mehet középiskolába is, mert sokat nem számít milyen padban ülve tanulja meg, ingyenes csak a középiskolai lenne, ha már az amúgy is ingyen oktat minden mást is, az autós iskola magánkéz, az maradjon szépen fizetős. A gyakorlati vezetés meg végképp fizetős mivel magán, így pont annyi segítséget kapnak ami igen jószívű, cserébe még továbbra is meg kell dolgozni érte, mert 2 kilót még mindig bele kell lapátolni. Ennyit érdemelnek és nem többet, ez bőven kompenzálja az inflációt is.
És iskolai eredményekhez kötni az ingyenes részeket is, 2-es átlag pistike, meg akinek betelt az ellenőrző az beírásokkal, nem jogosult rá.Rohadt felháborító ez azoknak akik annak idején, mai értékén beletoltak 4-500 ezret a jogsiba és az égvilágon semmi segítséget nem kaptak, a páva generációknak meg lassan megszületnie nehéz csak mert mindent alájuk tolnak mindenhonnan és olyanok is lesznek és még nekik áll feljebb az egész világ.
-
szebe
addikt
Legalább van egy csomó családi adókedvezményük...oh wait.
Ezek tipikusan azok a formák, akiken nem nagyon tudsz segíteni. Ráborul a bank (pl lottóötös, öröklés), akkor pár évig buli van, aztán vissza oda, ahonnan indult. Esetleg még annál is lejjebb.#116048
Vagy amikor vár a sorára a lámpánál, és a másik irányból bekanyarodó is a kereszteződésbe ragadva áll meg, zöldet kapva azért elindul, mert....zöldet kapott. -
BiP
nagyúr
válasz
szebe
üzenetére
Jaj, ne is mondd. Naponta látom, tapasztalom, hogy mennyien vannak halál vakon, azt se tudja, mi történik körülötte. Meg full leszarja.
Hogy buszt segítsen, vagy egymást? Hót nem érdekli, a többség meg észre se veszi, meg értelmezni se tudja, mit lát, látni kéne valamit.Kb.annyira tud vezetni, hogy látja a lámpákat, kb.sávban tartja az autót, meg próbál nem nekimenni a többinek, aztan ennyi.
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Milyen 3? 4. 2 fiú, 2 lány. Nekem ez jött le. Meg hogy igencsak gyorsan jöttek, ha még csak 6éves a legnagyobb is.
De mondjuk nem ezen múlik a vagyon helyzete. Csóró lenne ő gyerekek nélkül is. (Pedig még nem is a legcsórobb, mert van érzékelhető stabil jövedelme, meg ő hajlandó is dolgozni, ami élből kiemeli a legcsóróbbak közül) -
szebe
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
Azok apuci pénzén szerintem már most is az utakon vannak.
A jaszkarizó idiótákon kívül szerintem nagyobb problémát jelentenek azok, akik nem vesznek tudomást a közlekedés többi résztvevőjéről. Mert ők sokkal többen vannak
(pl reggel aldi parkoló, 6 helyre 4-en férnek el, index nem használat, stb...)
Meg egyszerűen nem képesek kezelni forgalmi helyzeteket. Pl busz fordulna be szűk T kereszteződésben jobbra, jobbról elenged 4-5 autót, hogy legyen helye A sorban 5-6. autó meg leszarja/nem fogja fel hogy mi történik, és csak azért is kijön ő is, a busz meg várhat még x autót, mire valakinek leesik hogy mivan. -
Trailblazer
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Sőt, mióta kitalálták ezt a fiataloknak szóló "ingyenes" jogsit azóta akinek 26 felett nincs jogsija az igencsak szar helyzetbe került.
Én ezt másért találom rossz ötletnek, amennyiben erre gondolsz. Még több felelőtlen, éretlen, jaszkarizó idióta szabadul a közutakra...
-
-
KROK640
nagyúr
Valószínűleg azért nem jogsizik le, mert egy fölösleges kiadásnak tartja. Nyilvánvalóan ERRE nincs pénze. Ezt már azzal is bebizonyította, hogy gyereket vállalt, meg hitelbe ugrott bele.
Igazad van, 2022-es a cikk. Sebaj, azóta még úgy nincs esélye letenni a jogsit. Régen azért annyiból jobb volt a férfiaknak, hogy a seregben aki akarta megszerezhette ingyen. Mostmár ez sincs. Sőt, mióta kitalálták ezt a fiataloknak szóló "ingyenes" jogsit azóta akinek 26 felett nincs jogsija az igencsak szar helyzetbe került.
-
-
válasz
Alusky
üzenetére
Szegénység _is_. Az elég sok mindent megfordít az emberben, szóval ne csodálkozz, ha nem jogsizik le.
És van mellette elég sok, aki megcsinálná, csak nincs rá pénze.
Hogy az aprón sok ilyen van, az is tuti. Marketplace-n még több... Ne csodálkozzunk az üzletelés színvonalán. Akinek több lé van, az nem szórja az idejét használt cuccokra.De ahogy te is mondtad, kit érdekelnek a törvények, hát őt se , min csodálkozol

@KROK640 : Nézd meg, mikori a cikk, akkor még lehet annyi volt a jogsi
És nem szántóföldeken mászkált a manus. -
Alusky
senior tag
A faszi a cikkben érdekesebb, mert nagyon hajaz az aprón lévő hirdetések közül sokra.
Abban legalább egyöntetűen egyetért mindenki, hogy nem a csórósága miatt nincs jogsi, hanem mert nem is akart, pont szarik rá, hiszen nem is ellenőrzik. Csak szebb a cikk, ha a szegénységre fogják. -
KROK640
nagyúr
válasz
szebe
üzenetére
Na igen, ez is teljesen jogos, hogy miért Mercit vett, miért nem jogsira költött? (mondjuk a C180-asok 100 ezertől indulnak a hahu-n, igaz 650-ért volt az első amire azt mondom, hogy leglább egy telefont megérne)
Vagy mint fentebb írtam minek kellett három gyerek, mikor egy is elég lett volna? Ráadásul a gyerekek közül a legidősebb 6 éves, ő meg 20 éve vezet jogsi nélkül, tehát 14 évig még gyerekre sem kellett költenie. Gondolom úgy volt vele, hogy fölös kiadás.
A Cikk meg 2-300 ezerre taksálja a jogsi lerakását, de manapság szerintem a vizsgákkal és egyebekkel, szerintem tuti megvan 400 is.
Hősünk a kreszt sem biztos, hogy ismeri, mert a szántóföldeken és dülőkön nem sok kereszteződéssel, villamossal, vagy körforgalommal találkozhatott.ÓÓÓ, dél dunántúlon is vannak szegény helyek, Dél Zala, Dél Somogy, Baranya ...
-
-
KROK640
nagyúr
Nem akarok nagyon ítélkezni, de jogsira nem telik neki, meg 30 ezres romokat vezet a földúton, de háromgyereket azért csak sikerült összehozni. Elég lett volna ott egy is, és akkor lehet, hogy jogsira is lenne. (uram bocsá', ha már munkaeszköz az autó, akkor előbb azzal kapcsolatban hoznék helyre mindent, nem pedig gyereket csinálnék).
Na mindegy, én nagyon furán gondolkodom az átlag emberhez képest, ezt már észre vettem ... -
myckey
veterán
válasz
homerhamm
üzenetére
Gluténmentes, vegán, szója és egyéb adalékanyag, színezék, tartósítószer, ízfokozó és cukor hozzáadása nélkül ! Alacsony glikémiás indexű . Nyomokban fémet és lapátot tartalmazhat.
Kalóriaszegény, természetesen mesterséges alapanyagok felhasználásával !
A készlet erejéig.
-
homerhamm
veterán
-
-
szebe
addikt
válasz
Corleone33
üzenetére
Ha a zacsik bontatlanok, akkor végülis igaza van
-
homerhamm
veterán
válasz
Corleone33
üzenetére
Mit nem értesz, álmodba kell fizetni.
-
myckey
veterán
válasz
Corleone33
üzenetére
bontatlan az, cak megrágta a póószta !
-
-
Alusky
senior tag
Sokáig lehet járni, ha a rendszámból lekérdezhető adatok rendben vannak, nem szakadt az autó meg nem állatként mész vele akkor 10 évente egyszer állítanak meg, de ha nem sokat mész forgalmas helyeken akkor a 20 évet is össze tudod hozni. Ha van szondázásos vagy biztiöves hét esetleg akkor, de ott meg jogsit nem kérnek el, csak benéz, megfúj, viszlát.
Ha hülyegyerekebb autód van akkor viszont gyakrabban kivesznek, van itt is olyan akit havonta 1-2 alkalommal fixen megállítanak azzal a felfújt bojler kinézetű Hondával ami tele van szárnyakkal, diffúzorokkal, légbeömlőkkel gyárilag, Civic type R a neve talán. Meg az ültetett Golf, sötétablakos Passat se fogja tudni a 10 évet stb.
-
-
koby11h
őstag
válasz
qnadam
üzenetére
Sok részleg tele van oda nem illő hirdetésekkel, sőt Keres hirdetések között Kínál is, minden héten.
Egy ideig jeleztem is az illetőnek, hogy jobban el tudja adni, ha nem Keres -ként rakja fel. Aztán visszaküldtek oda, ahonnan jöttem, hogy ne szóljak bele (de azért átrakta Kínálra
) így abbahagytam... -
myckey
veterán
Sima turista ökörbornyú japánban...
Az ottani trad öltözet elég kellemes és érdekes egy másik környezetből érkezőnek, de helyieknek is. Ez az agyagedény pedig vegzálta a telefonnal a nőt, szaladgált körülötte és a japán meg próbálta kikerülni. Eléggé arcpirító viselkedés.Mintha állatkertben körbeugrálnál egy fura lényt a kamerás mobiloddal, métereken kerezstül. Nyakon is baxnám.( első gondolat alapján )
Nem csoda, ha az ilyenek miatt kizárják japán egyes területeiről a turistákat és elhidegülnek tőlük, még inkább.
-
válasz
myckey
üzenetére
Csomó ilyen ad hoc fotózós arc van, akik orosz nyújorki, stb, stb. csajokat szólítanak le, és fotózzák.
Itthon szerintem ezért megvernének...
Most ez a telefonos idióta valami sima barom lehetett.@koby11h :

@qnadam : Meglepődöl?
Meg gondolom, mert úgy jobban viszik, ha oda teszik 
@frescho :
-
válasz
myckey
üzenetére
Ashburnben voltunk éppen, amikor egy agresszív videós kapott két szép ólombeültetést. Azzal szórakoztak, hogy mások arcába mászva videóztak. Helyi PC tévés megfogalmazásban: Az egyik ételfutár több felszólítás és helyzetből eltávolodás után a sokadik közeledésre túlreagálta a szituációt.
kiegészítés: Érdekes, hogy a futárt azért ítélték el, mert az áruházba tilos lett volna lőfegyvert vinni. Amúgy ő megtett mindent, hogy kikerüljön a szituból. A Sorban állva, majd amikor átvette az ételt akkor is igyekezett eltávolodni és szóban is figyelmeztette a videóst.
hcl: Akkor szerezz be hangyagörlirtót is, hogy ne sokasodjanak tovább.
-
myckey
veterán
válasz
koby11h
üzenetére
Most ha ideállsz egy hiperszuper ótóval, én is szaladok azt fényképezlek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem pont ez volt gondolom a kontextus...DE, ez a reddites videó botrányos, szerencsétlent alig hagyta élni, elsétálni. Japán nő meg szlalomozott a sétányon, miközben ez a zseni szaladt utána, és több oldalról kamerázta.
Náluk ez kicsit máshogy van.
Egyik hír kapcsán jött a video, hogy ezért nem engedik be bizonyos körzetekbe a turistákat. ( pontosan nem tudom )Nagyon irritáló, leginkább ezt az ökröt nevettem, hogy teljesen hülyét csinál magából. A helyzet kellemetlen volt.
-
homerhamm
veterán
-
a hardverapró oled monitor részlege tele van nem oled monitorokkal, mert a sok istenbarma azt se tudja, mit árul
-
válasz
cidalain
üzenetére
"(ja meg a rendezvényeknél eleve sok helyen odaírják, hogy felvételek készülnek, aki odamegy az beleegyezik mindenbe)"
Jaja
De egy sima köztéren is érvényes, hogy fotózhatsz nagylátóval.
Csak a fényképezőgép kisebb városokban olyan látvány, hogy mindenki ufónak néz
"Lehet hogy a hangyabolyban már vérdíj van a fejeden."
Franc! Ide nem lesz elég a hanygabolyirtó!
-
cidalain
veterán
egyszer, voltam egy kézimeccsen, ahol kikerült egy olyan sajtófotó is, ahol a fószer dobja a lasztit kapura, én ott vagyok a lelátón, és a labda takarta ki a fejem éppen. én voltam a labdafejű szurkoló

(ja meg a rendezvényeknél eleve sok helyen odaírják, hogy felvételek készülnek, aki odamegy az beleegyezik mindenbe)rovar: pedig egyik-másiknak az arcvonásai is élesen látszódnak. Lehet hogy a hangyabolyban már vérdíj van a fejeden.
-
válasz
koby11h
üzenetére
Ja, 10 éve még nem volt ilyen szigor, ja. Mondjuk a személyiségi jogi törvény már akkor is volt, de ennyire foglalkozott vele bárki

@cidalain : Még csak arcot se kell takarni, ha nagylátót használsz, és nem emelsz ki senkit a tömegből. (Ez azért, hogy turistaképeket azért szabad legyen csinálni.)
Mondjuk én ha valamit felteszek, szoktam arcokat takarni/torzítani. Vagy senki nem felismerhető a képeken helyből.
Meg inkább makrózok. A rovarok nem rinyálnak a GDPR miatt
-
cidalain
veterán
Közterületen bármit lefotózhatok, bármit levideózhatok, de ha a felvételeket nagy nyilvánosság előtt közzé teszem, akkor a személyiségi jogok miatt blőrözni kellene (vagy az összes, képen szereplő beleegyező nyilatkozata szükséges).
Hogy ő ezt a bíróságon bizonyítékként mutatta be, az nem okoz jogi problémát a videó készítőjének.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Bár manapság 10 emberből 9 nem tudna rákeresni.
igen hallottam egy "bruttó" befolyt összeget ami szépen hangzik de ugye a bérleti díj, rezsi, könyvelő stb. fizetése azért odavág.

: