Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky
üzenetére
Pont mostanában kezdtem visszahordani a helyi kisboltba az apróimat, ilyen két maroknyikat szoktam vinni, csak nekem 5/10/20/50ft-osok vannak meg egy kevés 100-as és 200-as de az csak kis része.
Rendesen várnak már, volt amikor nem vittem aprót, kérdezték, hogy ugye hoztam aprót? És örülnek neki.
Én meg meglepődtem, hogy a doboznyi aprómból már elment több mint 10 ezer ft, és a harmada még mindig megvan. Azt hittem sokkal kevesebb lesz. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
ÓÓÓ, hát miért nincs?
Valamelyik akkumulátorgyár minimálbérért tárt karokkal vár ... -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Tudom, persze jelentős extra költség lenne, de akkor lehetne tervezni egy Arab/kínai piacos verziót ilyen kinézettel, meg egy normálisat, a világ többi részének.
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Szintén Kelet-Magyarországon élek, te melyik városban?
Apámnak is volt raketa órájaAz olcsó teflon edények megint jó hír
Reméljük a Mere ideérve is olcsó lesz, és nem jár úgy mint pl az Intel CPU-k.
(példa egy másik topicból :
"I5-12600KF 10 Core ( 6P + 4E ) 16 Threads ; Max. Turbo: 4.90 GHz ; 125 W / 150 W ;
68 000 FtI5-14600KF 12 Core ( 6P + 8E ) 20 Threads ; Max. Turbo: 5.3 GHz ; 125 W / 181 W ;
119 000 FtAz már csak bónusz, hogy a Intel 4$ (1500 Ft) különbségből Magyarországon 50000 Ft lesz :-)"
Mert kicsit félek, hogy majd a Svetoforral... izé Mere-vel is így járunk. Mindnehol k olcsó, nálunk meg épp csak olcsóbb lesz, cserébe sokkal gyengébb minőség. Megvan az a réteg aki akkor is odajárna.
-
-
-
BiP
nagyúr
válasz
Alusky
üzenetére
Az emberek egymást ölnék, már most is kegyetlen utálat van a szabadabb vidék meg a kötöttebb városiak között.
?? Szabad vidék? Pont ott vaskalaposabbak az emberek. (hiába nincs túlszabályozva).
És a város meg pont a szabadosság szinonimája, ellenben (talán pont emiatt) jobban is kell szabályozni a dolgokat. -
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
MME rendes tag?
-
-
gyulaszu
senior tag
válasz
homerhamm
üzenetére
Az első hirdetés első képén mi látszik?
Az emlékezeted pedig már kopik? -
Átbaszósdis barátunk megint hirdeti a nyilvánvalóan hibás 5 db rx470-480-570-eket, csak ezúttal már ~60 helyett ~75 ropit kér értük, illetve -10 százalék, ha akad olyan hülye aki mindet megveszi. Erre már a nevetséges jelzőnél nem lehet jobbat adni. -
homerhamm
addikt
-
-
Alusky
senior tag
Elengedem, mert téged kedvellek.
PH-n nem sok értelme van ilyenekről beszélni, bőven az átlag feletti kis szelet teszi ki a látogatókat ezen a fórumon, túl nagy a szakadék a mentalitásban, miközben 30 online kommenten kívül nem is ismerik egymást az emberek. Van akinek ez kifejezetten jól esik változatosságként, engem viszont inkább fáraszt. -
Trailblazer
veterán
Pont erről a vidék vs. város tematikáról van frissen ez a telexen, igaz jobbára a polákokról.
-
-
- Helyi adok-veszek csoport
- Valahol tök máshol levő autó
- Két kép a forgalmiról, semmi más
-
-
válasz
Alusky
üzenetére
Erdekes, mint ember, aki elt jo sok evet:
- Magyarorszag keleti reszen kis, 5000 fos faluban
- Debrecenben
- Budapesten
Es vannak ismerosei az orszag minden teruleterol, minden fele-fajta intelligenciaszinten, munkaval, hatterrel, stb, es magamat is inkabb videki/falusi, mint varosi embernek gondolom;En ezt pont forditva latom: A videki gondolkodas altalaban sokkal kotottebb, sokkal inkabb keretek koze van szoritva, es sokkal gyakorlatiasabb (es emiatt bizonyos -sokszor latvanyos- helyzetekben hasznosabb/gyorsabb/celravezetobb) ugyan, de kizarolag addig, amig meg tud maradni a kis (KIS-PICKE-HANGYAFASZ MERETU) dobozkajaban es nem jon szembe semmi, amit ugy kene megoldani, hogy elterunk a dednagyanyank-is-igy-csinalta-tehat-ugy-lesz-es-pont "jovanakkor'leszarom" kotottsegektol.
ui.: Es amugy szerintem egyik se felsorendubb a masiknal, sot! Az igazan fasza az, amikor talal az ember ezek kozul ketto olyat, amelyik eleg intelligens ahhoz, hogy felfogja, hogy nem versengeni kell meg utalni egymast, hanem elismerni, hogy miben melyik a jobb, aztan egyutt dolgozni/kiegesziteni egymast. Valami eszmeletlen, milyen fasza eredmenyeket lehet elerni ilyen csapatokkal, legyen az egy munkahelyi feladat, vagy egy egyetemi iszakolos-erdojaros feladatos buli.
-
Alusky
senior tag
Buták mindenhol vannak, a normálisakra gondoltam. Az urbanizáltabb helyen élők sokkal kötöttebbek, korlátozottabbak gondolkodásban ilyen téren és emiatt stresszesebbek, értetlenkednek dolgokon, nem tudnak szabadon lenni, amit mi simán csak nem veszünk figyelembe. Más környezetben felnövés. Messziről megmondom valakiről honnan jött mikor látom kutyával sétál, a viselkedéséből, mozgásából, apró dolgokból amit csinál.
Még mindig emlékszem az okmányirodás csajszira aki ki volt akadva rajta mi az, hogy nincs személyim több, mint 10 éve. Mi lenne, van jogsim, és?
Ráadásul pont neki kéne tudnia, hogy belföldön személyazonosításra alkalmas okmány.Mindegy, megyek nézni a kedvenc YT shortjaimat, mostanában ezt a kínai ember munkabaleset kilapítós csatornát mutogatja állandóan aztán megtetszett már. [link] [link]

-
Vampyr
tag
válasz
Alusky
üzenetére
Imádom ezt a vidék vs város baromságot. Legutóbb egy távoli rokon kezdett rá, hogy a pestiek bezzeg milyen >#&v. Csak nézett, mikor közöltem vele, hogy a munkahelyemen ötből négy vidéki, közülük három ingázik napi 50-70 kilométert. Ja meg a társasházunkban a lakók fele albérlő, jó részük vidékről költözik a fővárosba. Egyébként a temetők tele vannak olyanokkal, akik sokkal okosabbnak hiszik magukat másoknál és akikre nem vonatkoznak a társadalom, olykor a fizika törvényei sem.
-
-
-
Alusky
senior tag
Mármint készpénzbe. Ahhoz nem kell sok.

Hatvan azért van amiért vadjelző is. Minden kanyarhoz tesznek, mert miért ne. Idővel mindenhol is lesz hatvanas tábla ahol nem lézeregyenes útszakasz van. Meg majd az erdők mellé meg minden mellé is.
Ember nincs aki lassítana a hatvanas tábláknál. Csak az megy annyival, aki eleve hatvannal megy végig mindenhol. Rohadtul túlszabályozott a világ, nem véletlenül szarik bele mindenki mindenbe. Egy szint után már nem segít, hanem kifejezetten ront a helyzeten, mint a gyerek akinek mindent megtiltasz. Erre rátesz egy lapáttal, hogy le fogják szarni ott is a hatvanas táblát ahol valóban indokoltan van kitéve. A farkast kiáltó fiú.
És akkor mi még egy lazább ország vagyunk szerencsére, embertelen lenne ide skandináv szokásokat behozni. Az emberek egymást ölnék, már most is kegyetlen utálat van a szabadabb vidék meg a kötöttebb városiak között. -
válasz
Alusky
üzenetére
Az a vérbajos Ady is kurficált össze-vissza. Meg az a nyugatos csőcselék. Csinálták a rebelliót aztán a végén a muszkák előtt hajoltak meg. Ahelyett, hogy maradtak vóna a seggükön ahogy él magában falujában Pál uram. Ő magyarnak születék, s hazájának ősi jelszavát követé.
-
válasz
Alusky
üzenetére
" Pénzbe nőtt fel,"
WTF hol? Csóróságba'Többit inkább nem kommentálom. Beleszarásország. Mindenki jobban tudja
(Nem lehet, hogy azért van ott az a 60, mert többen kiegyenesítették?) -
Alusky
senior tag
A magyar boomer és röghöz kötött még fiatalon is. Pénzbe nőtt fel, sosem fog lemondani róla. Ahogy a sárga csekkről se vagy az autóról és inkább ül a dugóban.
Meg mert elolvas két kommentet a Facebokon és szoros alusapival a fején ő aztán nem adja banknak a pénzét. Ilyen ember bőven van még ezen az elvileg magasabb IQ szintű lapcsaládon is.Két éve kiraktak az egyik kanyarhoz hatvanas táblákat, nem lassítok. Minek? Előtte 1x évig jó volt a 90 is akkor most is jó, semmi nem változott ott.
A KP is jó volt és jó most is. Nem kell ezt túlbonyolítani, a városiak szokása, hogy mindig feltalálják a spanyol viaszt, mert így érzik magukat fejlődőnek meg ne unatkozzanak. -
-
homerhamm
addikt
-
-
Alusky
senior tag
válasz
qqcqqc
üzenetére
A piac is jó kár, hogy nálunk abból turistaretek lett 4000 Ft-os házi kenyerekkel meg ilyenek. Azt inkább kihagyom, ha telne rá se mennék elvből ilyen helyekre.

Úgy cash only, hogy számlaszáma neki is van, köteles biztosítani, csak terminál nincs és nyugtát ír navos gép nélkül. Mi is így adjuk/őstermelők/Katások is így adják stb. az állatorvos is így adta magánszemélyes Bt-ben, neki ez ugye megszűnt a régi Katával azóta asszem ev ő is és úgy adja a nyugtát. -
Én tegnap voltam egy közeli kisboltba, 1-2 dolgot vásárolni. 2000 Ft-ot fizettem, csak 5,10,20 és 50 Ft-os érmével fizettem. Ők kérték, mikor látták, hogy sok az apróm. Az eladó mondta, egy boltban két gond van, ha sok a vas, vagy ha kevés.

Különben termelői piacon szoktam elszórni a fémpénzt, ott még mindeni cash only.
A fiaimnál gyűlik fel belőle sok, nagypapa már csak a betétest (százast és a kétszázast) tudja megkülönbözetetni, így nekik adja a többit. Én havonta beváltom nekik papírra és ellövöm, ahol tudom. -
TaaT
nagyúr
Covid óta én is kártyát használok (NFC), a kp már inkább nyűg vásárláskor. Ha összejön valamilyen apró, legyen az papír vagy fém, azt passzolom tovább szüleimnek, a vállalkozáshoz nekik kell a váltópénz.
-
Alusky
senior tag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nem nagyon, de ha veszel 5 terméket 9 árvégződéssel (plusz a kerekítések) az 5-ös végű lesz.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
Alusky
üzenetére
Ha ők megoldják, hogy 1 helyett 2 bőröndben viszik a 20ezrest a pályázati tenderhez, addig a kisember ne aggódjon emiatt.
5ftos szerintem is hülyeség már.A 3600os átlag gondolom minden vásárlasra vetített darab átlag. Amiben benne van az 1 doboz cigit vesz csak, meg a reggel 1 energiaital + 1 kakaóscsiga a diákoknál.
-
BiP
nagyúr
válasz
qnadam
üzenetére
Én egyszer egy gazdaboltban kérdeztem rá, ott mondták, hogy ha lehet, inkább KP-vel fizessek, mert a kártyás fizetés elviszi a profitjukat, meg neki ráfizetéses, stb.
Én meg mondom, értem, hogy van jutalék, meg szar, hogy kötelező is, csak mondjuk nem az első ügynöknél kellett volna terminált venni, a legszarabb konstrukcióban, (csak mert utolsó pillanatra hagyva sürgősen kellett teljesíteni a törvényi feltételeket) hanem körül kellett volna nézni a piacon. -
Alusky
senior tag
válasz
Pikari
üzenetére
Ezt már tavaly is mondták, hogy nem lesz 50k-s és nem is tervezik a közeljövőben, úgyhogy újdonságként senkit nem ért. Közben meg simán kéne, Euróból is 200 a legnagyobb és Dollárból is 100. Azért ennyire csórók nem vagyunk, hogy ne kéne. Az 5 Ft-os simán mehetne a kukába. A 3600 meg gondolom valami megmachinált módon kihozott adat, mint a 30 mitudoménhány ezerből meg lehet élni meg a 300 hány ezres átlagbér meg a 250 ezres átlagnyugdíj.

De nem jöttem még rá mi alapján számolt, mert ha egy átlagos bevásárlást 4 részre bontasz, mert elmentél az Aldiba, Lidlbe, Tescoba, Pennybe, ahogy a legtöbb ember teszi akkor az a bevásárlás már 4 tranzakció, de sehogy nem jön ki, hogy egy kasszánál 3000-rel jöjjek el, max ha csak kóla kell. -
BiP
nagyúr
-
-
cidalain
veterán
válasz
szebe
üzenetére
Pedig néha megkerülhetetlen. Mondjuk 15 vásárlásból 14-et én is kártyázok, így alig keletkezik apró. Fagyizóban, pékségben, akár 1000 ft alatti összeget is kártyázom. (Kivéve ahol màr másfél éve "rossz" sajnos a terminál. Mondjuk oda ritkán jàrok eleve.)
Kp mindig van nálam 5-10k hogy ha valamiért úgy adódna hogy nem lehet kártyázni, akkor se maradjak mondjuk kaja nélkül (pl futottam már bele áramszünetbe, hálózati hibás terminálba, saját szolgáltatóm mobilnet problémájába, wallet app nem indulok el frissítsél előbb gondba - ez utóbbiaknál mondjuk elő tudom kotorni a kártyám mondjuk) -
válasz
morcosharcos
üzenetére

@apró, nekem elfogy pékségben, automatákba. Általában annyi keletkezik, amennyi el is fogy.
@szebe : Általában én sem, de a valóság az, hogy azért van az embernél, néha fizet vele, tehát apró az úgy "lesz".
-
Alusky
senior tag
válasz
cidalain
üzenetére
Nálam jön az apró
OLXdögivel, mert nem szoktam a kasszánál aprókat adogatni, nincs is nálam mert utálom ha csörög meg nehéz, SSD Erzsike 3ms alatt visszaad és már ott se vagyok. Csak pár hét után tele a kocsi apróval.5/10/20 az egyik tárolóban azokat a parkolóautomatába dobálom, 50/100/200 másik tárolóban ezekből sütit, fagyit, csokit vagy üdítőt veszek, másra úgyse jó. Egy ideje már nem jártam sehol azért gyűlt össze ilyen sok.
Nem ez a legtakarékosabb pénzkezelési mód nyilván. -
-
cidalain
veterán
válasz
Alusky
üzenetére
Amikor a lányom pici volt dobálgatott egy befőttesbe, amit adtunk neki aprót. Amikor megtelt, akkor beváltottam papírra, és kezdődött a beváltási tortúra. Postán csak pénzért váltják be. De csekket mondjuk lehet gond nélkül. A benzinkutast kérdeztem, hogy fizethetem a 10k tankolást 200-asokban, azt mondta ne szórakozz, felejtsd el (pedig az csak 50db 200-as - akkor még ennyiből megvolt a telitank). A helyi gyógyszertáros és a zöldséges örült neki oda vittük végül több részletben. Aztán módosítottunk a szokáson, hogy max 100 és 200 ft-osat dobál, mert az ilyen marék 5 ft-ossal tényleg nem lehet mit kezdeni, csak kínlódás beváltani.
-
Alusky
senior tag
Volt nálam 7700 Ft 200/100/50 apróban, ez konkrétan a két markom összetéve. Gondolkoztam rajta melyik üzletet tiszteljem meg ennek elköltésével, de végül a kisboltnál maradtam. Hiába kerül 2x annyiba minden, de ott legalább ráérnek megszámolni, mert nincs senki és onnan negyed óra alatt megfordulok. Valahogy nem volt kedvem ezzel a szombat délelőtti csúcsban szórakozni egy Lidlben.
-
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Kijött egy jóféle felejtős típussal a Winbond, vagy jó kis kínai w25q64 került rá?
-
-
-
cidalain
veterán
Ja, ez hardcore szintű javítás volt...
Annyi jel volt hogy a speaker cöcörgött. De nem short beep, hanem csak épphogy megrebegett. De erre semmi találat google-ön. Ráadásul az alaplap típuskönyvében már a kimondott beep kódok sincsenek benne, azt is úgy kell összevadászni. A backup Bios boot-ot is persze, még véletlenül sem a Gigabyte oldalán. Aztán a fórumos infóra még ráerősítettem 2 pakisztáni/indiai videóval. -
válasz
cidalain
üzenetére
Pf, imádjuk az ilyesmit. A flash chipben az adatok nem szoktak változni.
OK, nyilván van, hogy valamelyik cella töltése leesik, ott átbillen a bit, de mennyire ritka már? És a hiba így utólag fedi, elindul a BIOS a flashből, de miután hibára fut, ott ugye nincs hibakezelés, meghal az egész program. A watchdog újraindítja. -
cidalain
veterán
válasz
homerhamm
üzenetére
Hú most olyan jó érzésem van, hogy jó!
Szerdán beszart a gépem, de úgy néz ki menthető.
Néha felvillant a Bios kezdőképernyő logó 2 másodpercre, aztán restart. Táphibára gyanakodtam, leszedtem minden fogyasztót, nem ment. Kivettem a memóriákat, csipogott. Akkor Bios oké, csak táp lehet. Szereztem mára cseretápot, azzal sem ment. Fejvakarás. Mondom jó, cseréljünk procit. Úgy se jó. Már a bekapcsgomb kontaktját is megvizsgáltam, az is jó, nem ragad be. Csak a lap maradt, mint esetleges hibás elem. Mégis Bios hiba lenne? Oké rosszabb nem lehet, 2 chipes UEFI, bootoljunk a backup Bios-ról. De semmi gombnyomásos varázslat nem sikerült, szóval Bios lábak rövidrezárása jött. És siker, a backupról felülírva a Main Bios-t elindult a cucc! Már csak vissza kell cserélni a procit, visszalegózni mindent.
Mondjuk kérdés mitől halt meg. Az utsó hw változtatás egy videokártya install volt 2-3 hete, de ha az nem oké, miért nem jött elő előbb? Mindenesetre egyenlőre VGA nélkül rakom össze holnap. Még a pasztát is meg kell néznem van-e. A csereprocira nem is kentem, annyi van rajta ami a hűtőn maradt... -
válasz
Trailblazer
üzenetére
Az a munkanélküli
-
-
homerhamm
addikt
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A magyar közigazgatás jelenleg teljesen alkalmatlan a feladata (állammal kapcsolatos, valamint egyes magánjogi ügyek lebonyolítása egyszerűen, ésszerű időkereteken belül) ellátására, több okból is, de ezekből is kiemelném, hogy totálisan kontraszelektált (kb. 2x-3x annyian dolgoznak benne itthon, mint más fejlettebb, hasonló lélekszámú kis európai országok közigjében), nagyon sokan mivel csókosok, nem is járnak be dolgozni, helyette kamu tanulmányi szerződéssel/ kamu fizetés nélküli szabadsággal (valójában a teljesközeli fizujukat felvéve) BE SEM JÁRNAK a munkahelyükre, nemhogy még dolgoznának is, valamint a világon semmi pénz nem marad egy-egy költségvetési éven az államkasszában érdemi (főleg IT-jellegű) fejlesztésekre. Van egy-egy Magyary- meg KÖFOP-program elvétve, de ezek ritkán gyümölcsözőek, hogy finoman fogalmazzak, jobbára ellopkodják a nyertes vállalkozások a pénzt. Mindez első kézbőli tapasztalat, 2015 végén jöttem el a közigből, dolgoztam pár évet kúrmányhivatalban, pár évet minisztériumnál is.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
Szerintem az MTA még mindig nem jegyez be külföldi nevet magyarosítás nélkül. Hivatalos ügyintézésnél úgy is kell írni. Civilben meg azt írsz és úgy, amit és ahogy nem szégyellsz, hogy mások látják. Kolompár Szemirámisz Rámszesz így szerepel az anyakönyvben, nem angolosan.
Mikor 30+ évesen volt koléga megkapta végre az állampolgárságot (30+ évesen úgy, hogy anyu magyar, ő meg 6 éves kora óta itthon él) akkor neki gondot jelentett, hogy addig minden okiratán Boykovac Sergei* szerepelt, az állampolgársággal kapott új személyijén meg Bojkovács Szergej*. Mehetett vissza nevet változtatni, mert az úgy olcsóbb és egyszerűbb volt, mint minden mással lekövetni az akadémiát.
* - A nevet nyilván megváltoztattam, az adott jellegzetességek megtartásával persze.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ (Pici hibával) Asus ROG Chakram X Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Asus ROG Chakram Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG Gladius III Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ/Használt HyperX Pulsefire Haste Egerek Fehér/Fekete Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- Lenovo Thinkpad T14s FHD, Érintőkijelző, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Átbaszósdis barátunk megint hirdeti a nyilvánvalóan hibás 5 db rx470-480-570-eket, csak ezúttal már ~60 helyett ~75 ropit kér értük, illetve -10 százalék, ha akad olyan hülye aki mindet megveszi. Erre már a nevetséges jelzőnél nem lehet jobbat adni.
PH-n nem sok értelme van ilyenekről beszélni, bőven az átlag feletti kis szelet teszi ki a látogatókat ezen a fórumon, túl nagy a szakadék a mentalitásban, miközben 30 online kommenten kívül nem is ismerik egymást az emberek. Van akinek ez kifejezetten jól esik változatosságként, engem viszont inkább fáraszt.