Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gyorsabb lesz a tárhely, de drágább lesz a Nothing Phone (4a)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Erről írok, nem voltál tisztában a Cyrix történetével, ezért írsz le ilyen dolgokat. Az amit te 600-as Cyrix-nak mondasz az egy Centaur cucc valójában, mint az közismert. A VIA felvásárolta Cyrixet és a Centaurt is és végül az utóbb terveivel gyártott CPU-t az előbbi feliratával. Az olyan, mint a mai kínai Nakamichi... Elvileg van Joshua magos S370, na az tényleg Cyrix magos VIA proci. A valóságban ha tudsz nekem szerezni egy engineering sample-t, akkor kirakom a falra a ritkaságok közé.
De nem 98-ban, mert akkor még sokba került volna. Mondjuk 98 végén már annyira nem, ott sok spórolás után léptem 300A-ra.
Ne bánd annyira. Papíron szépek a paraméterei, de programok hiányában már nem annyira frankó a cucc. A C64 utáni exodus nagyon látszik a gépen. A C64 chip és gép tervezők, majd Tramiel és követőinek távozása után olyan lett amilyen. Mérnökileg vannak benne zseniális dolgok, de valójában fogd meg a söröm over engineering demonstráció. Nem is annyira értem, hogy kiknek adtak el belőle több millió példányt.
Megint hibás szóhasználat. A PC jelentése személyi számítógép és az első nagyobb sorozatban gyártott ilyen gépek a TRS-80, C= PET és az Apple II voltak. Az IBM csak megpróbálta lenyúlni a nevet. Te IBM PC kompatiblisre váltottál a C64-ről ami szintén PC volt. Azt a C64-et meg tessék elővenni és szépen kirakni a stelázsira. Nem ilyen IBM szutykokat imádni, mint hamis isteneket.
-
válasz
KROK640
üzenetére
A 600-as Cyrixből egyértelmű volt. Akkor a CPU-k hozták azt amit nem sokkal később a videókártyák. Voodo 1-2, 128 és TNT, G200 vagy valami más? Ott is hónapk alatt fordult a piac erre, vagy arra.
Ilyet nem építettünk. Viszont valamikor hozzám került egy tipikus low cost gép és írtam is róla: [link]
Pár óra videót, pár száz oldalt olvastam a C128-ról és a véleményem még mindig egy facepalm. Amennyi erőt a teljes kompatibilitásba és a Z80 behákolásába öltek simán hozhattak volna egy IIGS szerű gépet. 95% kompatibilitás, +100% feature. Helyette lett 99.999% kompatibilitás és szinte soha nem használt extrák.
-
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Ha a pulykát kacsának szólítom, attól nem fog ugatni. Ez ráadásul még csak madár sem volt, hanem inkább kutya.
Sima P1-nél nagy mák kellett ekkora tuninghoz. Nekem a 75 ment 90-en, 100-on már nagyon kellett hűteni. A 100-as 150-en Peltierrel volt stabil.
Kevered a sima P1-et az MMX verzióval. Nagyon nem mindegy melyikről van szó. A 166MMX sem volt az elején nagyon tuningos vagy egy rohadt mázli kellett hozzá. De aztán megjöttek a fém kupakos MMX-ek amik mentek akár 250-en is, ha mázlija volt az embernek. Azért fontos itt a pontosság, mert fél év alatt jött egy új rev. és minden változott.
A 6x86-nál is volt ilyen. A sima 6x86 az elején drága volt. 1-2 hónap és kiderült, hogy melegszik, mint a fene és nem tuningos. Még pár hónap és valahol 97 elején (?) jött az L, amit már simán lehetett egy binnel húzni. Aztán jött megint pár hónapra rá az MX dupla cache-sel. Az L és MX már jött IBM felirattal is és akkor esett rohadtul nagyot az ára. 98-ra az Intel hozta a fémfejű MMX-et és árat vágott és beállt az ár/érték arány megint. Kb. mindezt 1 év alatt... Ma alig történik valami, egy évtized alatt annyi sem, mint akkor 18 hónap alatt. Mert ugye 98-ban meg már jött az Intel ökölcsapása, a Celeron széria.
Nem csak olvastuk, hanem volt aki olyan helyen dolgozott mellékesért ahonnan hozott tesztelni cuccost és ha tetszett már el is volt adva. Na meg olyan helyen voltunk ahol a közelben véletlenül néha leestek dogok, mint pl. a hírhedt IBM merevlemezek.
Win 7 megy szépen, a műhely is épül. Ma készen kell lennie a fotózáshoz. Már felsorakoztak a C128-ak

-
válasz
KROK640
üzenetére
Az már nem Cyrix volt, nagyon összekeverd a VIA-val. A Cx-et megvették. Az igazy Cx ilyen 233-266 körül végzett. Ezt a vonalat még kicsit tuningolták, meg tákolták, ugyanaz a proci elment 433-as PR-ig. Ami ez után jött már nem Círix, csak ráírták.
A sima P1 166 233-on nagyon ritkán volt stabil. Quake alatt már bedobta a törülközőt 20-ból 19. Inkább 83*2.5-ön járattuk, ott stabil és gyors volt egy jobb lapban. Az Intel lapok SS7-ben értelmezhetelenek, mert nem léteztek. A VIA 66MHz-es FSB-nél nem volt jó, de ahogy szorzót le, FSB-t fel volt a játék máris átlépte azonos órajelen az Intelt. Csak érteni kellett hozzá, na meg előny volt, ha egy kollégiumnyi villanyosmérnök próbálta kisütni, hogy mit is kellene olcsón összelapátolni úgy, hogy jusson az agysejt pusztítóra is.
Win 7-tel mos kicsit küzdöttem. Nem triviális NVMe+ EFI injektálás és telepítés. Mielőtt kérded miért nem valami újabb. Mert erre van driver a capture kártyámhoz. Nem véletlenül volt olcsó a kártya
Linux alá már forgattam kernel modult, de az meg ha nem jó bemenetet választok mem leakel és pár perc után dob egy hátast. Jól megírták a fejlesztők 
hcl: Azonos órajelen, de a VIA-nak volt egy nagy előnye. Akár 100+ MHz-en is mehetett, már ha a proci is elfogadta és akkor árához képest táltos programra kapcsolt. Meséltem már a korábbi 486DX2-100 gépemről? Az is hasonlóan készült, bár mai szemmel igazi lowcost tákolásnak mondanám
Az az előtti 386SX meg még inkább az volt. 90-es évek közepén nem volt egyszerű egyszerre bulizni, csajozni, gépet újítani és autót faragni egyszerre.Gyuri27: Így van, a lényegről már lemaradt. A P2 azóta semlett retró, lelketlen munkagép mind.
-
Gyuri27
félisten
válasz
KROK640
üzenetére
Nem nagy mágia volt. Megfelelő sorrendben kellett drivert telepíteni. P2?
Akkor te lemaradtál mindenről is.
bh: nem a win volt a lényeg. Hanem a megfelelő driverezés.
De persze abban az időben mikor flopizni kellett azért nem volt elhanyagolható, hogy van rajta vagy sem.
Cd időkben már egyszerűbb volt a helyzet. De ugye ott meg az sp-k voltak amik boldogították az embert. Meg hát az xp még tudott háklis lenni chipsetre, usb-re, bármire. A win 7 már egész élhető volt.
Aztán ma meg már az os jobban tudja mit kell és mikor telepíteni. -
válasz
KROK640
üzenetére
Öcsém meg mai napig nem tud Windowst telepíteni XD
milyen gyakran van szüksége erre a tudásra? nekem nagy átlagban gépvásárlásonként egyszer (se, mert az előző két gépemből az egyiken gyárilag volt win, a mostanin meg az, amivel működni tud), így szerintem teljes életet tudnék élni nélküle.
főleg ha tudnám, hogy a bátyám úgyis megcsinálja
-
válasz
KROK640
üzenetére
Mert már P II-es Cerkák ellen indítottad. De amikor megjelent a 6x86 166 annyiba került, mint a 100-as sima P1. Kicsit később a 6x86MX, mint a sima 133-as P1. A 166-os MMX majd' 2x annyiba került, mint a 200-asnak mondott 6x86MX és alapon ugyanannyit tudtak. Aztán az Intel rájött erre és a 166MMX-ek elkezdtek kis fesz emeléssel 225-250MHz-en is simán menni. Az ellen már a 233-as 6x86MX-et kellett indítani és az már nem volt annyival olcsóbb, hogy ne kuporgassa össze az ember.
A VIA deszkáknál meg a driver volt a lényeg. A 4in1 felimádkozása persze rutint igényelt, de ha rendes teljesítményt akart az ember, akkor megoldotta. Hívott vajákost, vagy valakit a szomszéd kollégiumi szobából. De linux alatt nem volt ilyen gond és a C forgatás sokkal gyorsabb volt a 6x86MX-en.
-
-
-
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Azt ne feledd, hogy mi döntően a "konzumer" piacot követjük, figyeljük, de nem tudjuk, hogy nagyvállalati szinten egyéb hardverek, brand gépek stb. terén mik az igények.
Egy csomó olyan hardver van amibe még a mai napig bazi régi és gyenge processzor, soc vagy akárhogy is nevezik cucc kerül.
(pl. egy e-könyv olvasó na azokban is mondhatni "ótvar" hardver van de persze mivel célhardver ezért ott nem probléma)Ki tudja milyen rendszerek, gépek, stb. vannak akár ipari berendezések ahol adattárolásra a gépben valahol van egy ilyen HDD valamiért ezzel oldották meg. Persze értelme már kevés, hogy egy SSD gyártása valamennyivel olcsóbb és fontos, talán a legfontosabb, hogy egy SSD-ben nincs ugye MOZGÓ alkatrész mert az az egyik legnagyobb meghibásodási faktor.
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Én meg eddig is szelektíven gyűjtöttem, nem szórtam el az utcán/erdőben, ha épp kifogyott valami, ami nálam volt, akkor hazavittem, hogy ott dobjam ki a szelektívbe. Összenyomva, kevés helyet foglalva.
Úgyhogy nekem macera az új rendszer, extra teendő az alapból több pénzért megvett palackot visszajuttatni a rendszerbe és visszakapni a saját pénzemet. És közben meg tárolhatom otthon a nagy térfogatú levegőt.
Úgyhogy igen, élmény visszavinni, de semleges/negatív élmény. Pedig a közeli Lidlnél viszonylag jól megy a dolog, de így is sokszor van sor.
Szerencsére kevés palack gyűlik nálunk, kb. havonta 1 kéziszatyor. (ezért is csodálkozom azokon, akik nagy tele kukászsákokkal mennek.) -
-
válasz
KROK640
üzenetére
Itt mindenki, mint az aranyat, úgy hordja vissza a palackot
De ha azt mondom, hogy 5000-ért adjon el valamit, akkor ő ilyen kis pénzekkel nem foglalkozik 
@scdlsc : Meg a típusát

Most láttam ilyet, hogy "Független mobiltelefon" -> a töksötét képeken egy valamilyen iPhone
De semmi infó amúgy. -
-
-
szebe
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
De amint bejelenti a vállalkozást "otthonra", egyből nem lakossági áron kapja a vízt, villanyt, gázt.
Temérdek vállalkozás (pék, cukrász, stb) zárt be azért, mert egyik napról a másikra nekik már nem járt a rezsicsöki, és valakin be kellett hajtani a különbséget. (mármint az állítólagos különbséget, mert ugye a rezsicsöki sokszor inkább rezsinövi volt, de az nem ez a topik) -
válasz
KROK640
üzenetére
Bár bérleti díjjal nem kell számolnia mivel a saját házában van a bolt.
Ez a szokásos hazai vállalkozói műveletlenség. A helyiség, fűtés, víz villany ingyen van? A hazai vállalkozó nem számol a beletett extra munkával, hiszen magának csinálja. Az autó vagy szerszámok avultatását, cseréjét sem szokták bele számolni. Így lesz olcsó a sufni műhely. Aztán idővel szembe jön a pénzügyi valóság.
De az egész erről szól amit írtál. Húzza, pedig látszik, hogy döglődik. De változtatni rajta nem hajlandó:
Igazából már a bezárás előtt 3-4 évvel látszott, hogy mi lesz a vége, de húztuk amíg tudtuk. Sanos az innovatív ötleteim leszavazásra kerültek
-
Depression
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Sajnos meg kell védenem a boltosokat, akiknek van tényleg fizikai boltjuk. Nekünk van egy állateledeles. Az igazi lehúzást nem az eladó teszi, hanem az állam, és általa a szolgáltatók. Pl. A legkisebb kiadás: 0,5m³ vízért (egy kézmosó és egy WC) fizetünk havi 6k-et. Egy eladó közterheit nem termeli ki a bolt, így a feleségem viszi az egészet,nyugdíjra nem is számíthat.
Gondoljatok bele, hogy egy sokkal nagyobb helység eladókkal, ami használt PC alkatrészeket árul mikortól lesz nullszaldós. Veszett fejsze! Fiatalkori lelkesedés, hardver imádat egy folyamatosan csökkenő piacon. Én szurkolok neki, mert még lelkes, de a végét szerintem mindenki tudja. -
BiP
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Kingstech-et én is szoktam nézni. Jó dolgokat próbálgat, jók a témák, de túl azon, hogy fura az akcentusa, meg sokszor azt érzem, hogy a boltot reklámozza igazából

Meg gyakori, hogy rendel kínából valami cuccot, kipróbálja, videót csinál belőle, majd megy a boltba. Végülis jól csinálja, csak tényleg túlárazott. -
-
koby11h
őstag
válasz
KROK640
üzenetére
Akkor sincs akkora forgalom, hogy egy alkalmazottal megérje. Mondta a hölgy aki legutóbb ott volt, hogy kevés a vevő, sok olyan, aki villamossági boltot keres, nem is alkatrészboltot. Ő nem tart kábeldobokat, nagy szerszámokat meg műanyag csatornát több dobozzal. De tart pl. 40 fajta kapcsolót, ellenállásokat, kondikat és tranzisztorokat egy szekrénnyel... csak hát szinte senki nem javít mostanában semmit. Ha javítanak is, akkor panel csere oszt viszlát, kerül amibe kerül.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
KROK640
üzenetére
De olcsó hdmi kábel tv-t se szolgálja ki mondjuk 4-ban.
Valamiért ezek a boltok nem tudtak, akartak árban versenyezni. Sajnos.
Azok maradtak meg ahol azért van néhány céges vásárló, szervíz (egyebek).
Néhányba jártam én is. Ismertünk mindenkit. Egyszerű vásárlás is mindig beszélgetéssel folytatódott. Én szerettem ezt a kultúrát. És ha némi felárral szerettem ilyenekben vásárolni. Most is megtenném. -
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem a 180m² az már a bőven rohadtul túl nagy kategória. Ha nincs fűtött, beltéri medence, nem tudom elképzelni, hogy értelme legyen.

Nekem kb a 100-120m² lenne az a méret, ami már bőven elég nagy, viszont nem rémálom tisztán és rendben tartani. Annál nagyobb tényleg csak akkor kéne, ba annyira pofátlanul gazdag vagyok, hogy van pénz személyzetre, nem nekem kell szopni vele.
-
blp85
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Kicsit megszaladtak a 0-ák (lehet a megszeretett pendrive használatának ára is benne van
). Kíváncsiságból megnéztem, hogy Budapesten is 3500 Ft körül van a BIOS frissítés (mondjuk az asztali gépemet nem igazán vinném be szervizbe (rajtam kívül ne babráljon benne senki). -
-
koby11h
őstag
válasz
KROK640
üzenetére
A darabolva jobb letöltést én is értettem, a dupla tömörítést viszont nem. És igen, pár száz byte-al még nagyobb is lett a dupla fejléc miatt.
Akkoriban nekem is alig volt annyi helyem, hogy ezeket háromszor kicsomagoljam és igen, nálunk is csak én csináltam meg rendesen a kibontásokat és adtam tovább használhatóan. -
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
"És akkor persze, legalább vékony, "
Azt te csak hiszed
Lehet, hogy 15", két centi vastag, és valahol lötyög benne egy alaplap meg egy akku. És a fedél 3db 2-es csavarral van felrakva, ami 1 év után kiszakad
"De még akkor is ha csak elromlik benne valami,"
Szerencsére igazi hiba egyre ritkább. De amúgy mindegy, ha valami megkotlik, akkor max. alaplappal együtt cseréled, az a gáz, hogy konzumerhez nincs semmi, sehonnan. Üzletihez meg 10 év múlva is van minden.@bh : A mocskos fantázidában
-
válasz
KROK640
üzenetére
Már nem a barátnőm, hanem a feleségem.

Dekódolom: Egy Alfa Romeo GTV-t húzott haza egy 100-as Skodával. Merthogy hazafelé menet kigyulladt a dög és valamikor hajnalban felhívtam, hogy: "Nem kell izgulni, a tűzoltók már elmentek. Kötél van a 33-ban vedd ki és gyere el értem." Szóval valahogy így.
hcl: A srácok ölében monitor, a hátul ülők közé bepaszírozva még egy. Az elül ölő előtt is volt még gép és a csomiban is. Billentyűzet a hátsó ablakban.
szebe:
Ipari tanulók voltunk hozzátok képest.
Valószínűleg, mert akkor már a fősulit toltuk. Az is előfordult, hogy Fehérvárról mentünk fürödni hatosban Kispókkal. -
Pikari
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Hozta nagy boldogan az egyik szomszéd a laptopját.
RAM: ráforrasztva az alaplapra, nem bővíthető. 4gb.
SSD: ráforrasztva az alaplapra, nem bővíthető, 64gb.
Hogy tök jó laptop, most vette az euronicsban 100 ezerért.
Megvette 100 ezerért a semmire se jó, kb 5000 forintot érő elektronikai hulladékot.
De megmondták neki az euronicsban, hogy csak memóriakártya kell bele.... -
válasz
KROK640
üzenetére
Ja, kevés üzemidő. Egy T470 a nagyobb akkuval elment 8 órát normál munkanap közben. 2018 vagy 2017 asszem. 2016-ban az akkor kapott céges T450-en le kellett vennem a fényerőt a 8 órához, amikor elfelejtettem töltőt vinni oktatásra. Ezek ugye mind dupla akkus gépek voltak.
X360-k is elég sokáig mentek egy akkuval, pedig nálunk 13"-os x360 g4 1030-akat vetetett pár egyenlőbb.A legtöbb user nem okos -> nyilván, ez baj, de te is mondhatod azt, hogy nem foglalkozol a szarjával, vagy ha már foglalkozol, akkor jó drágán.
-
válasz
KROK640
üzenetére
"Nem is arra fognak, hanem arra amit fizetnek ezért. "
Okos user mérlegeli ezt.
Sokan rinyálnak, hogy mer' a T61 milyen strapa volt, de valójában a T440-T480 házai sem szarabbak, viszont sokkal könnyebbek. Fele olyan vastag. Throttlingot is csak az hiszi,aki kettő olyat látott, mást meg nem
-
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem van ismerősöm, akinek a samu fold kiváltotta a telefon, tablet, PC kombót. Van egy monitora, egere, billzet, dokkoló, és ha desktopolni akar, samsung dex.
Igaz, ő amúgy is csak böngésző+office+zene+film szinten használta a desktopot is, azt meg így abszolút teljes értékűen kiváltja neki a teló.
És így mocsok kényelmes neki, hogy minden egy eszközön van, mindent ott folytat, ahol abbahagyta, minden extra lószar nélkül. Az az 1Tb tárhely meg kényelmesen elég neki.És így tud kijönni az a matek, hogy olcsó egy samsung fold.

-
válasz
KROK640
üzenetére
Manapság 10-20 évre? Nem tapasztalom, minden tele van új autókkal, azoknak, akiknek van pénze. Akinek nincs, az meg németből hozott bármivel jár, amíg az megy (a karbantartás hiánya mellett). Kva öreg az autópark.
ON
"Elektronikai dolgok
eladó tőbb elektronikai készülékek egybe van közte ami új egybe az egész "
...legalább a képeken látszik a cucc, bár meg nem mondod, mi
-
válasz
KROK640
üzenetére
Ja, az ő igényeik meg annyira nem érdekelnek
Az okostelefon meg már régen több, mint céleszköz, csak valahogy fel se merül, hogy mi lenne, ha nem így működne. Pedig, főleg a szabvány loadernek, lenne értelme. Általában a szoftverrel van a baj, nem HW oldalon.
"Pár éve egy osztrák Mekiben lepődtem meg, hogy a rendelős paneles izébe milyen CPU van "
Amikor meg itt jön fel valami beágyazottnak jó gép, akkor meg hőbörgés van, hogy nem jó semmire
@Pikari : Ugyanabban az országban volt ez, ahol ennyi időt kellett várni egy autóra vagy egy telefonra?

-
Pikari
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Annak idején magyarországon is 5 évente új autót vettek. Trabi után zsiguli, zsiguli után suzuki, aztán utána hirtelen elszálltak az árak, és a minőségi követelmények a vevők részéről is. Így az emberek ezt már nem tudták megtenni. Mostmár 10-20 évre próbálnak autót venni az emberek.
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Ha most kéne lanpartyra mennem gamelni, egyszerűen fognám a laptopomat, és azt vinném. És valaki letenne a szoba közepére egy hardverapróról 3000 forintért megvett tplink routert, és mindenki látna mindenkit.
Így már kevésbé lenne szörnyűséges élmény, csak mostmár nincsenek ilyenek.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Já, 18 év.
"De minden csak nézőpont kérdése, kb bármiről meglehet magyarázni, hogy az miért jó úgy, mert van olyan nézőpont, még akkor is ha amúgy nem túl jó az a dolog."
Témánál maradva amúgy magában a forrasztott proci és RAM nem jó dolog, és szerintem rakás vékonyított gépben is el kéne férnie (ld. amit korábban írtam). Mondjuk a proci olyan, hogy nincs más, csak BGA tokos laptophoz, de a RAM?
Ettől függetlenül, hogy valaki vékonyat szeretne, az indokolható.Telefonban pl. senki nem veti fel, hogy miért nem cserélhető a flash. Miért?
Pedig jó lenne. (És igen jó lenne valami szabvány bootloader is...) -
válasz
KROK640
üzenetére
Idióták
Jogsi 18 körül lett meg
"Ha a cucc konkrét funkcionalitása csorbul azért, hogy divatosabban nézzen ki, akkor ellene vagyok."
De ha nem? Ha a usernek elég a HW, és eszébe se jut bővíteni, vagy neki az a funkcionalitás, hogy elbírja? Vagy ha kihajtható, és az is fontos, hogy tudja tabletként használni?
Csomó szempont van még.@frescho : 18 évig volt Kispókunk, de
abba 4 ember meg gépek
WTF
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
Egyszer talán már beszélgettünk erről.
De a LAN partyknak mindig megvolt ez a kálváriája. Az elején nem látják egymást (főleg a koaxos időkben), meg kinek melyik játék nem indul, stb. és valahogy mindig az votl a vége, hogy 1 gép kivülálló volt.
Ettől függetlenül barátokkal tartottuk ezeket, így ha épp nem volt játék, akkor is jól elvoltunk, néztük, ahogy játszik a másik, stb.Ezeket a partykat általában 2-3 nap után már nagyon untam.
Nálunk általában hétvégékre tudtuk ütemezni, szóval péntektől vasárnapig. Nem volt idő megunni. De szünetben se volt sokkal hosszabb, inkább mindig sajnáltuk, hogy csak pár nap volt.
Létszámra mi is 4-5 körül voltunk, és itt is megvolt, hogy ki miben jó, de valahogy mindig találtunk olyat, amit elfogadott mindenki.Aztán mikor megunta a társaság, akkor 1-2 ember duzzogva, a helyszínen maradva, de offline kezdett el szórakozni.
Ilyen is mindig volt, volt, hogy én voltam az, de ezeket megszépítette az idő.Egyszer tesóm csinált egy ilyen sokhaveros 1 hetes lan partyt. Na, ott a végére már mi is elfáradtunk meg kicsit untuk már. De közben jó volt, mert akár több különböző játék is tudott menni.
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Az megint kilóg, a legtöbb középiskolai kollégiumból hazaengedtek bárkit hétvégére.
Jogsi meg pár évvel előtte már volt
"Egyébként jah, a kolis költözködés nagy macera tudott lenni, pláne, hogy én távolsági busszal kellett abszorváljam
"
Na úgy milyen jó vinni egy asztalit
"ezzeg a 2000-es évek elején ugyanott még CRT monitorral is elfért. "
Főleg azért, mert nem volt más. De amint lehet kisebb, az emberek afelé mennek, mert a hely mindig jó. Meg az átlaguser nem nézegeti a gépét, nem tetszik neki, csak egy doboz, ami muszáj, mert kell dolgozni/ügyintézni/pornót nézni.@opr :
-
BiP
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
változnak az igények.
Tévé meg a hangfal legyen minél nagyobb, ami ezt kiszolgálja, az meg lehetőleg minél kisebb, ne is látszódjon.#128466 KROK640 : Mi se szerettük, de tudtuk, hogy ez vele jár, csináltuk,mert ez kelll ahhoz, hogy jó legyen a móka.
#128468 KROK640 : Hűtés, szerelhetőség nem látszik, teljesítménykiesést meg nem tudja felmérni, hogy mennyivel lehetne jobb.
-
Cs1csó
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Garanciaidőn túl? Az kellemetlen.
Amúgy tömören röviden: "laptop" nem való játékra, mondom ezt úgy, hogy volt "gémer" notebook-om.
Akinek fix helye van az vegyen asztalit vagy konzolt.
Ha valaki koliban lakik még akkor is jobban megéri oda is venni egy "szerényebb" konfigot mint egy notit húzgálni.Akkor éri meg ha a kényszer/szükség rávisz pl. kamionsofőr az ember, utazóügynök, sportoló (edzőtábor, versenyhejszínek stb.)
-
válasz
KROK640
üzenetére
A NYÁK amin az USB aljzat van.
Samsungokban van rajta SUB felirat, hivatalos neve nincs
vagy nem tudom, mi .Csere így
Nem egy nagy történet. Hajszárító, csipesz, PH00 csavarhúzó. Az akkut se kell kimelegíteni, van kihúzószál. (Apple a másik, amiben szokott.) -
-
BiP
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Energiaital topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós kamerák
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Házimozi belépő szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- További aktív témák...
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Asszony ilyet vett, rózsaszínt...