- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
Hirdetés
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
válasz
Pikari #126721 üzenetére
Én elengedtem a Foxpostot, még a regisztrációmat is töröltem náluk. Kókler banda. Vettem két nvme ssd-t, aztán egy hétbe telt, mire elszenvedték az automatájukba. 3x felhívtam az ügyfélszolgálatot, csak hümmögtek. Kivette a futár az automatából, ahova feladta a srác, és 4 napba telt, mire beért vele a csomagelosztójukba.
Bakker, 4 nap alatt megjárom Barcelonát kamionnal, meg még visszajövök Nizza-ig. 2500 km.
Beregeltem a csomagnetre, egy cipősdoboz méretű, 2 kilós csomagot 2400Ft-ért visz el a DPD az országban bárhova úgy, hogy el is jönnek érte, ki sem teszem a lábamat. Egy 80x50x50-es, 17 kilós csomagot 3800-ért vittek el múlt héten, háztól-házig. Régen voltak velük bajok, de most sokkal jobbak, mint a Fospost. Ha eladok valamit, általában állom a postát, benne van az árban, leadok egy rendelést a DPD-nek, és 2-3 nap alatt megvan. Fospost csak a vevő felelősségére.... -
-
-
daavidvhs
csendes újonc
-
-
válasz
Pikari #126672 üzenetére
Én olyan 2017 körül váltottam, addig vga volt nekem is. Utána viszont azonnal hdmi (mert akkor már az volt az olcsó). Valami 22" fhd 60hz ips hp monitor volt, valami 40khuf körüli áron. Tök jól elvoltam vele, de azért a mostani 1440p 240hz oled monitort nem adnám oda érte.
-
válasz
Pikari #126661 üzenetére
Ja
Akkor jött jól, amikor volt egy kiépített VGA->100m UTP->VGA->HDMI-s TV megjelenítő rendszer, akkor kellett valami, amivel a végén a VGA-t visszatolod HDMI-re.Az még jobb, amikor egy ilyen mellé az USB-t is el kell juttatni, mert egy PCvezérel egy kva nagy ipari gépet, de két helyen vannak a kezelők. És ugyanazt az egy gépet kell nyomogatniuk
-
válasz
Pikari #126650 üzenetére
Másra használod
Nekem van pár dobós és egyéb Windows, Android Studio, Linux tesztgépek, asszonynak Fedora tesztgép, amit már nem tudom, minek van, VMS, Redox, ReactOS, ilyesmik. A Win11 nyúzós pl.csak a Windows hülyeségei miatt 110 giga, különben nagyon sok minden nincs rajta (főleg telefonos cuccok).
ON
Csóka rám ír, hogy az a laptop használható-e, aminek a hirdetés címében van ott, hogy csak a kijelző eladó belőle.
Majd ugyanez a csóka, hogy a Pentium 4 asztalin van-e HDMI. A képek között van kép a hátuljáról. (Videokártya nincs benne, csak az integrált.)
Bár végülis, gatyamadzagal ráköthet HDMI-t. -
tatabike
őstag
válasz
Pikari #126641 üzenetére
Azt ismerem, van egy. De ebben csak 1000 játék van, még valamikor 10 éve vettem. Nagyon komoly. C64 szintű grafika, és a játékok is azt a színvonalat hozzák. Időtöltésnek teljesen jó. Az első számítógépem egy C64 II volt.
Még most is összejönne egy gépi kódú programozás rajta...
-
tatabike
őstag
válasz
Pikari #126626 üzenetére
Persze, előbb egy vacsora, vagy mozi, vagy valami...
#opr: van egy külső házam, amibe nvme meg pcie cuccokat lehet tenni, ebből csinál sata felületet, aztán ebből lesz USB3, csak az a baj, hogy ezzel a tuskó nagy hűtőbordával, ami az nvme-n van, nem tudom rátenni a tetejét...
Ezért is adtam el, mert nem fért bele laptopba. Abba vettem egy borda nélküli Samut, erre beszart a laptop...
#KROK640: majd utána nézek, elvileg megvannak valahol a fotók.
Én nem tudom, hogyan működnek amúgy a Xeonok, de hogy nem úgy, mint a sima asztali többmagosok, az biztos. Soha nem használnak csak egy magot, a HWinfo meg van nyitva, elindítok bármit, minimum 3-4, de van, hogy 6 mag frekije is felugrik a 10-ből. Szerintem a Xeonnál a proci dönti el, hány magot használ, nem az alkalmazás. Ha nem így lenne, nem futnának el 4K-ban a kamionos meg farmos szimulátorok egy ezeréves RX580-nal.... Leszögezem, nem vagyok szakértő, csak azt írom, amit tapasztalok. Aki ért hozzá, oktasson ki nyugodtan, rámfér, ha hülyeséget írok... -
válasz
Pikari #126600 üzenetére
Ezeket én is tudom.
Ehhez képest elég sok ember vásárol neten, aki faluban lakik, és elutalja a vételárat. Na az hogy csinálja? Biztos nem mind csekken fizeti beNeki meg pl. van rendes posta, azt mondta. Nem mobil.
"A posta az valójában postaautót jelent, ami napi 20 percre áll ki valahova, és t+2 csekkel kb 2800 ft feladni egy 10-100k közötti összeget a bankszámládra. "
Ez egyrészt a legnagyobb lehúzás, másrészt szó se szokott lenni ilyesmiről. Az meg továbbra sem igazán érthető, hogy a postának mi köze van ahhoz, hogy nincs netbankja."A tömegközlekedés azt jelenti, hogy naponta kétszer elviszi az iskolásokat reggel,"
2x iskolásokat el? Az valami luxusMeg esetleg van valami, ami munkába viszi az embereket.
Ugyanakkor amiket írtál, azok sem minden falura jellemzők. (Pl. kevésbé azokra, amik nem zsákfalvak.)
@KROK640 : Somogy, Baranya is sok helyen ilyen, de ahogy írod is, nem minden falu így van összerakva. Tök helyfüggő.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #126600 üzenetére
Pontosan így van. Rengeteg ilyen falut láttam én is, még a legutóbbi vasárnap is, mikor kocsikáztunk egyet haverral (direkt olyan falvak felé mentünk ahol nem jártunk). Hajdú-Biharban és Szabolcsban vannak ilyenek az tuti. Sok ilyenről hallottam, meg láttam is. De anno (2000-es években) sokat jártam Nógrádban, ott is ugyanez volt. Az utak minőségét meg inkább hagyjuk, ha nem valami komolyabb terepjáróbal megy az ember, akkor 30-40km/h felett felejtős a haladás.
Ehhez képest én szerencsés vagyok, mert reggel 5 és este 22:40 között a legrosszabb időszakban is óránként járnak a buszok, de van olyan szaka a napnak, hogy 5 percenként. A város 20 perc busszal ha csúcsforgalom van, éjszaka üres úton 9-10 perc, de jöttünk már 8-at is. Van orvosi rendelő, fogorvos, gyógyszert emailen felhőbe íratsz, van gyógyszertár, és ezek egymáshoz 1-2 perc sétára. Van fixen posta - bár érdekes a nyitvatartása - , vannak boltok, kéttannyelvű általános iskola 2012-es épületben, (középsuli már nincs, ott már mindenképp a városba fogsz ingázni), könyvtár, ovi, pékség, ruhabolt, beülős cukrászda stb. Sőt, még vasút is. Rejtett erőforrás viszont nincs, de nekem személy szerint nem is hiányoznak.
Bank nincs, de én anno innen a fórumról hívattam meg magam online regisztrációs cuccal a covid alatt, így az lett amit sikerült intézni, és igen van netbank is, és igen, vannak költségekRáadásul nagyon sok ember - főleg vidéken - úgy gondolkodik a bankszámláról, mint egy drága szükséges rossz, ami azért kell, hogy egyáltalán megkapja a fizetését. Mikor az megjön, akkor elkocog a legközelebbi bankautomatához (ami simán lehet 20-30km-re is), és az egész fizetését egy az egybe leveszi KPba. És onanntól ugyanúgy KP-n él egész hónapban, mint a '70-es években.
-
-
-
-
-
-
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Pikari #126310 üzenetére
Nem fogsz meggyőzni, tökéletesen működik win10-el.
(Szerintem jobb mint mikor Win7 volt rajta)
De a 11-et már nem erőltetem. Amikor már nagyon nem "támogatják", akkor kikeresem az utódját. A probléma inkább ott lesz, hogy a családban még 3 helyen megy ilyen konfig, amit szintén cserélni kell majd... -
válasz
Pikari #126310 üzenetére
Egyébként van most valami megbízható weblap/forrás, ahol a windowsok "piaci részesedését", vagyis inkább a microsoft operációs rendszert használókon belül mérve az egyes verziók részesedését meg lehet tekinteni? Bocs, ha hülyeség a kérdés, amiről én tudok, hogy a Steam méri ezt is, de nyilván az nem a legjobb erre.
-
-
-
-
válasz
Pikari #126231 üzenetére
Ne is mondd... odamegyünk, mondjuk mi van, rávágja, hogy "fel kell tölteni!" Mi meg mondjuk, hogy nem, bazmeg, nem kell, nemrég volt, fújja is a hideget, de csak a bal oldalon. Azonnal látod, ahogy homályosodik a tekintete, nem is érti mi van. Jobb esetben közli, hogy szerinte akkor is csak tölteni kell, de ha nem is, azért biztos nem árt, töltsünk rá... Rosszabbik esetben vagy azt mondja, hogy ők ilyennel nem foglalkoznak, csak klímával (mert ez mi bazmeg?!), vagy közli, hogy szeptember/október, de látod rajta, hogy fél tőle, fingja nincs, nem mer hozzányúlni.
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #126022 üzenetére
Nálam ez most idáig haladt, hogy van félkonfigom aminek így háza sincsen
De egyébként tök igazad van, én is ugyanezt látom, elveszi a sok helyet, közben meg minimális haszon (sincs) rajta.
A másik, hogy mivel millió féle van, sosem elég jó nekik. Pl mikor volt vagy 10 féle gépházam, és mutogattam nekik, akkor tök jó, tök jó, de ha lenne egy tizenegyedik fajta, na nekik pont az kéne (persze az is ingyen/500ft-ért). Hát így ebből inkább most nem visznek semmit.
Amikor teljesen fordított a hozzáállás, mikor nem azt gondolja, hogy azért van ingyen/olcsón, mert ki akarom söpörni a szobát, és az a célom, hogy fogyjon a meglévő készlet ... hanem mert ez így természetes, hogy ennyiért vannak ezek, és még neki vannak igényei, hogy ilyen meg olyan kéne, mert ő a vevő ... -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #125921 üzenetére
Uh, az azért nagyon komoly kitolás
pont a chromium profilon a bad sector
(de az amúgy nem felhőben is van már?)
"Nem mintha az ssd csodaszer lenne, de azért ilyenek nem szoktak előfordulni." -- valóban nem sok ilyesmivel találkoztam. Csak olyannal, hogy egyik nap leállítom szabályosan a gépet, és másnap már a Bios se látja az SSD-t. Mintha egy kődarab lenne rákötve a gépre csak.
De az 1TB-os ADATA-m is okosan halt meg, windows frissítés közben, olyan rendszert hagyott hátra ami egyből kékhalálozik, és read only lett. Szerencsére aszt a kb 100MB fontos adatot ami kellett róla le tudtam menteni, aztán mehetett kulcstartónak az egész. Mert legalább jól néz ki azzal a kék bordával.Egyébként nyilván a HDD sem tökéletes megoldás, csak szerintem nem olyan rossz, mint ahogy előadod. Nyilván ma már sok feladatra nem való, nem véletlenül vannak SSDk is a gépemben.
-
válasz
Pikari #125917 üzenetére
Én sehogyan, a smartctl megteszi helyettem
" a motor teljesítményének csökkenését?"
Ezt meg fentebb írtam."adhat tippet arról, hogy valami nincs rendben. "
Meg sok minden más. És pont elég ez, javítani úgyse nagyon lehetBTW nézz utána, soroson sok winyóból lehet érdekes dolgokat kinyerni
@Tatabike : BIOS szinten látszik az az NVMe SSD? Amúgy "jók", mivel az egész világ ilyeneket használ.
Az lehet még, ha nem is látszik, hogy vagy hibás, vagy nem olyan szabvány, amit az alaplapod szeret. (B key, M key, vagy nem NVMe, hanem SATA, csak m.2 formátumban.)"Az alaplapom tuti kezeli, mert a lemezkezelőben tudtam rajta egy partíciót törölni, aztán itt megállt a mutatvány, "
Vagy frozen -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #125912 üzenetére
LOL! Nem is láttam ezt a kommentedet, de tudtam, hogy jönni fog
Az a kereszteshadjárat amit folytatsz szegény HDD-k ellen, durvább mint amit én a konzumer vacak laptopok ellen.
Létetzik Smart ami eléggé jól jelez dolgokat.
Az igaz, hogy a mechanikai sérüléseknek jobban ki van téve, de a saját statisztikáim szerint nekem már több SSD is ment tönkre (még tavaly 1TB-os is!), HDD viszont 25 éve nem.
Most a legfiatalabb HDD-m egy napi használatos 4TB-os 2021 március óta folyamatosan használva van, van egy attól jóval régebbi 4TB-os szintén napi használatban, de ha már napi használat, akkor egy 2007-es(!) 1TB-os Samsungom is napira hszsnálódik, nulla bad sectorral. A 2TB-os WD Green pedig ami a gépemben van és 2015 napira használom, az előző tulajnál 2 évig ment úgy, hogy naponta hordozgatta építkezésre, egyik kollégájával cuccokat cserélgetni.
Ezzel szemben az 1TB-os A DATA Legend úgy élte túl éppenhogy csak az 1 éves gari időt, hogy 2 hónapig be se volt kapcsolva a gép amiben volt. -
koby11h
őstag
válasz
Pikari #125921 üzenetére
Volt időszak, amikor nem néztük mit csinál a szervizbe behozott gép, csak hallgattuk.
Quantum LCT-k, Maxtor 40 GB félmagasok, hamarabb tudtuk a hangjából hogy baja van, mint a user által elmondott hibajelenségből.Persze van aminek nincs hangja, sőt ha van hangja, akkor még jó eséllyel menthető az adat egy része, mert még elindul.
Nem véletlen volt annak idején a "mindent megold" leírás része a chkdsk futtatása.
-
tatabike
őstag
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #125555 üzenetére
Más világ volt.
Ma már ez úgy nézne ki, hogy fizess meg 8 markos legényt aki bevállalja a "balhét". Ezután beledobjátok a Dunába, közben három random arrajáró felveszi mobillal (este már a net tele lesz vele). Mikor kimászik a Dunából és feljelent akkor még a markos legényeket se tudod védeni mert ott vannak a felvételen. A lakó visszamegy az ingatlanba, aztán járhatsz a bíróságra, esélyesen a haverjaiddal együtt.
Ezek sajnos a magyar törvények.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #125453 üzenetére
Nekem meg van elég sokhoz, már gyerekkoromban is sokféle régi szoci autóban ültem. De a régi amerikaiak sokkal később már "felnőtt" fejjel jöttek, és volt szerencsém számos érdekes autóban utazni/vezetni.
Egyébként többek között egy Trabanton tanultam anno vezetni, de uh, de régen volt már ez ..." mert fél méteres lyukak tátongtak az alján" apám barátjának Józsi bácsinak volt ilyen Skoda S100-asa, hja elmentünk egy nagy tócsa felett megvolt a lábmosás is akár, és tényleg rendesen kisebb tányérokat is ki lehetett volna ejteni az alján.
Még annál is durvább mint a későbbi régi Moszkvichom, de az már egy másik történet ...#125454 opr : Elméletben én is ... Aztán sikerül, ahogy sikerül
-
-
válasz
Pikari #125310 üzenetére
IBM procikkal annyira nem foglalkozik senki, hogy Power meg Z fejlesztés is van
"Gondolom feltűnt, hogy nem tudták kijavítani mikrokód frissítésekkel -"
Fentebb írtam, miért
Azért az új procikat is tervezik valahogy, nem? Nem hinném, hogy az elágazásbecslő a P1 óta változatlan@frescho : "stackeléshez kellene, hogy sziliciumot furkáljon "
???? -
válasz
Pikari #125305 üzenetére
Akkor még szebb amit mondasz. Szerinted ugyanabból a cuccból dolgoznak 40 éve?
BTW @Trailblazer : Illetve, Spectre/Meltdown azért nem okozott látványos gondokat, mert a legtöbb esetben a biztonsági hibákat a javításuk/workaroundolásuk után hozzák nyilvánosságra. Vagy azzal együtt.
-
-
válasz
Pikari #125293 üzenetére
A francot volt mindenki érintett. Helyből több hiba volt, AMD-n kettő nem is létezett, de pl. a Power meg a Z sem úgy volt érintett, mint az Intel.
Meg előtte a ME hiba?Amikor ezeréves, soha nem updatelt Minix a management platform?
(Mondjuk ez a proci sebességét nem befolyásolta.)
"és kijavítani is ezért nem lehetett soha rendesen,"
Mert túlságosan is át kellett tervezni a procit, a fél éves ciklusok miatt meg a következő pár már a gyártáselőkészítésben lehet? Ha az lenne, amit mondasz, már mikrokódot se tudna írni senki.@KROK640 : Az semmi, az országot
-
válasz
Pikari #125240 üzenetére
Csak a szokásos
@Trailblazer : Meg amelyik nem tudott osztani, meg pár generációnyi durva biztonsági hibákkal...
"De ez a működést, élettartamot még mindig nem befolyásolja. "
Öööö a hőfok igencsak befolyásolja mind a kettőt,max. nem azonnal."Volt, a degradálódós (de még mindig nem meghalós, elégős!) 13-14. gen. "
Azok meghalnak.Annál az AMD-s videónál meg nekem gyanús a szar foglalat is.
-
válasz
Pikari #124777 üzenetére
Nekem meg napok óta semmi érdeklődés. Kapják be
@morcosharcos : "Kérdeztem, hogy otthon maradni emiatt, kimaradni melóból nem rosszabb?"
Ha egyáltalán volt munkája@KROK640 : Volt nekem már 2010-ben is olyan 20+ munkatársam, aki később jött, korábban ment, melóban meg a saját biszniszét tolta. Meg egy másik, aki időre jött, de a saját bizniszét tolta
Aki lógni akar, az fog.
Amúgy csodálkozol? Tolod a melót, valami eredmény esetleg van, és azt látod, hogy az ingyenélők járnak a legjobban. Te akarnál dolgozni?
MOL-os HO korlátozás kapcsán röhögtem, hogy minek építették oda azt az irodaházat, mi lehetett a terv, ha tudták, hogy sokan otthonról dolgoznak, hogyan fog megtérülni? Hát, egy ekkora beruházás valószínűleg sehogy, tehát gondolom más célja van.
"ahogy (Budapesti) cégvezetők oldalakon át sírnak, hogy a fiatal pályakezdők pofátlanul "
18-19 körül volt az is, amikor a balatoni vendéglátósok rinyáltak, hogy szó szerint senki nem akar nekik dolgozni?Azok se értették
@koby11h : Sokkal jobb, ha bent nem csinál semmit
@szebe : Ez már külön szép, de tkp. valószínű olcsóbb is lett volna eddig is
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #124787 üzenetére
A munka moráljuk (hiánya) abszolút érthető, hiszen jó eséllyel sosem lesz saját ingatlanjuk, sőt, megélni is csak szűkösen fognak, az élet pedig túl drága ahhoz, hogy csak a munkahelyen töltsék el. Manapság a szabadidő is felértékelődött, és abból is minél többet akarnak. Ráadásul a technika fejlődésével jócskán rövidülhetne a munkaidő, de egyesek a tetején még több profiot akarnak, azon az áron is, hogy a dolgozó a technikai fejlődés valódi előnyeit nem kapja meg. Miért engedne a profitól, csak azért, hogy a munkásainak kiegyensúlyozottabb élete legyen?
A varázsolgatás pedig szintén érthető, a közösségi média egy nagyon káros hatása : Azt látja mindenhol, hogy mindenki gazdag és semmi nem csinál, csak filmezi az életét. Ő is ezt akarja csinálni, semmi munka, csak max profit. Azt már nem látja, hogy a aki a Lamboval pózol, az is csak 15 percre bérelte ki, amúgy meg jó esetben épp csak kajára jut neki meg rezsire. Na meg van pár, aki tényleg jól megvan ebből, (esetleg máshonnan induló vagyoni alappal), de azt nem tudja, hogy ez hány millióból az egy, és azt hiszi, hogy neki is fog menni.
De itt volt remek példának a criptoláz is, még ezen a fórumon is tucatjával lehetett látni eszement csodavárókat, az önjelölt wallstreet farkasokat, aztán meg félév múlva ment a sírás, hogy pedig még hitelt is vett fel ... meg rengetegen csak hallgattak.
És sajnos ezért működnek a különféle szélhámosságok is a neten, mert mindenki hisz a csodákban és munka nélkül akar holnapra meggazdagodni.
-
válasz
Pikari #124777 üzenetére
Egyszer 2 db. Casio márkájú strapaórát adtam el, jelképes összegért (6000 Ft a kettő) egyszerűbb modelleket, az egyik réghebbi, viseltes, a másik friss modell, és gyári új volt, mindkettő dobozzal, bizonylattal. Kifotózom, megy fel fb-csoportra, a Casiósba. Jön a veőjelölt, hogy utánvétel, postai úton. Mondom van egy kuponom, foxpost-akció van épp, ingyen megy a szállítás, ha posta helyett hajlandó lebattyogni a legközelebbi automatájához, az árát is utólag ráér átutalni, megelőlegezem a bizalmat (nem dőlök a kardomba, ha mégsem fizeti ki, bár nyilván feljelentettem volna, "népnevelő" jelleggel). Mondja: nem. Nem nem és nem, neki csak a posta, mert az utánvét jobban tetszik neki (az mindegy volt, hogy ráért volna átvétel után utalni), és amúgy is lusta automatához szaladgálni.
Kérdeztem, hogy otthon maradni emiatt, kimaradni melóból nem rosszabb? Válasz: ő nem hisz abban, hogy a munkahelyén folyamatosan jelen legyen. Fiatalabb srác amúgy, valami tintanyaló lehetett mint én, a képeiről ítélve. Végül nyélbe ütöttük az óhaja szerint, úgy megköszönte, hogy még majdnem segget is nyalt, szal amúgy korrekt volt. Csak érthetetlen.
Tanulság? Az nincsen. Vannak mindenféle emberek, de egynémely arc tényleg kutyakeményen próbára tudja tenni a türelmünket. -
Alusky
senior tag
válasz
Pikari #124774 üzenetére
Eddig még nem láttam olyat, hogy az űrlap alján kérje. Normálisan programozott weboldalaknál a kötelező és tudhatóan az ügyfél által sosem tudott adat a legelső amit bekérnek, hogy ne a végén ess pofára.
Itt csak simán gyökér volt az IT-s aki ezt ilyen sorrendben oldotta meg, vagy az aki felette ezt parancsolta neki.
Komolyan mondom a mai világban direkt erre megy rá minden, hogy kibasszanak a másikkal.Már egy hónapja kerestem a 1664 rozé sörét amit orrbaszájba reklámoztak, már le is ment a reklám is. Lidlben mindig fullon a sörös részleg és ott a 1664 is, de semmi rozé. Pedig van, mert többen is írják. Aztán megtalálom leghátul a "különlegességek" részlegen. Oda rakják ki az új energiaitalokat is pl. hiába keresném az energiaitalok között.
Az anyjába fulladt volna bele aki ezeket kitalálta.
Nyilván érthető a célja, minél többet bolyongsz az üzletben annál többet vásárolsz, legalábbis az átlag. Nekem viszont k.. drága hobbijaim vannak úgyhogy amit nem akartam megvenni azt nem is fogom, de az ilyen húzásokkal ha felb...sznak az üzletek akkor nem is járok oda egy ideig vagy végleg. Aldi se különb btw. ott is szétpakolnak meg direkt nincs árukészlet feltöltve, visszafogják a raktárban, hogy kétszer menj vissza.
Nem véletlen, hogy utóbbi fél évben a drágább CBA-ban vásároltam inkább. Az meg tök mindegy, hogy Neres zsebeket tömök vagy német Neres zsebeket, mert az AldiLidl pénz se tisztességes emberek kezébe kerül, nehogy bárki elaléljon. -
Alusky
senior tag
válasz
Pikari #124733 üzenetére
Nekem igen, nyilván amikor már a Sandy bridge volt a menő és lement az ára a Phenomoknak a fenébe.
Szerettem, dömper érzés volt, mint SUV-val járni. Az utólag kókányolt +2 magos módszerével ahol L3-at már nem kapott hozzá pluszban igazi gány, teszteken kívül semmiben nem jött ki előnye amit normál ember használt (igaz videókat gyorsabban mentette vágás után). És ahogy szerintem még manapság is, akkor meg pláne, a single thread teljesítmény baromi lényeges volt, na az nem volt az AMD-nek és utána a modulos cuccaiknak se, hiába ment a nyálverés az IGP kihasználására amire már akkor megmondtuk szart se fog csinálni, szóval játékokban inkább lassabb volt Intelnél. Azért kukába nem kellett dobni, jó volt az.
Be is aludt az Intel miatta, mert a fingásuk is gyorsabb volt az AMD-nél akkoriban, meg is lett az eredménye mára, mindkét gyártó terméke alapvetően szar, sehol nincs az az őrület mint a Sandy korszakban, hogy hú de megfogtuk Isten lábát. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #124733 üzenetére
havernak volt egy Phenom II X6-osa, mikor én meg Phenom 1-eztem. Ő akkor vette mikor kijött, egy korai X6-osa volt. A 3300MHZ-es 1100T felment neki 4500MHZ-ig is, nagyon komoly hűtéssel, de simán tudta napira 3800-on használni. 2011 őszén 6db 3800MHZ-es Phneom II mag azért odavert rendesen. Ráadásul akkor számomra (2GB RAMom volt) rengeteg 8GB memóriával, és Radeon HD5870 -el, 64GB-os SSDvel, az bizony kőkemény gép volt akkoriban. Akkor nekem azért ott meglett a kultusza az X6-nak. Amúgy fehérholló ritkaságú volt köreimben.
-
válasz
Pikari #124725 üzenetére
Összesen 30%-on. Az ma kb. 3 generációt jelent és akkor is volt akinek megérte váltani akár generációnként.
2x sebességnövekedés? Akkor használj 7-8 éves gépeket! Hmmm, nem is kell javasolnom, mert megteszed.
A mostani 10% trendek mellett a különböző új technológiák miatt 30-40%-nál is érdemes lehet cserélni 3-4 generációnként. Video decoding, M2 slot, vagy akár Win 11 támogatás... Ezeken nem segít egy i3 (Ryzen 3) -> i7 Ryzen (7) váltás.
KROK640: A pénz nagy úr! Már írtad párszor a sztorit. Egy Phenom II tuningolva jól kitöltötte volna az első szériás Phenom és a Core i közötti lépcsőt.
-
válasz
Pikari #124720 üzenetére
Ne beszélj sületlenséget. Az alig gyorsabb feladattól függően 10-20% és a Phenom 2 jól tuningolható volt. Ez további 10-20%-ot jelentett és így már elérte a második Core2 Q procik szintjét. Tudom--tudom azokat is lehetett tuningolni, de most a házon belüli fejlesztés értelme a vitatott.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #124709 üzenetére
"így aki ki akarja maxolni a régebbi rendszerét" - Igen, ez így van.
pl az I7 4770K/4790K árakat figyelemmel kísérem 2018 óta, és ezalatt a 7 év alatt 45 ezerről 25 ezerre sikerült lemenniük, néha van 20K körül is, miközben a kínálat alapján jócskán megfogytak. Legtöbbször komplett konfigokban árulják őket. Mindeközben a 4th gen I5 4-5000ft-ért van, az I3 meg 2-3 ezer ft-ért is akár. (tehát az I7 aránytalanul drága) (januárban mondjuk volt 4770 még 14 ezerért is az aprón, de akkor is)Mondjuk pont ezért döntöttem amellett, hogy majd E3-1270 v3 / E3-1275 v3 / E3-1246 v3 / E3-1241 v3 procik valamelyikét szerzem be a gépbe, mert ezek 4770-nek felelnek meg, viszont ebayen 6-8 ezer ft-okért mennek. Jó benne a I3 4170 is, de azért egy iylen procival időtállóbb lenne.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #124687 üzenetére
Igen, az is hozzájárult az Intel kedvezőtlen megítéléséhez. De nekem a másik ami mostanság nem tetszik a 2-3 évente váltunk foglalatot hozzáállás. Eközben az AM4 kibírt vagy 10 évet, és az AM5 is hosszabb ideje van velünk, mint az utóbbi évekből bármelyik Inteles foglalat.
Az X3D-re leginkább a játékok reagálnak látványosan, de szerintem ott sem lesz nagy már a mozgástér.
De az AMD ezt tudja, és ha jók az értesüléseim, akkor az AMD jelentősen átalakítaná architektúráját, és az egységes dizájnt különféle magtípusokra osztaná fel: Classic Cores, Dense Cores, Efficiency Cores, Low-Power Cores, valamint a legújabb érdekesség, a 3D Core. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #124683 üzenetére
Most momentán én is inkább AMD-t vennék, írom mindezt Intel rendszerről.
Az Intel ezzel a kis meg nagy mag rendszerrel, meg a Hyper-Threading kivezetésével most amúgy se lopta be magát a szívembe, de ettől függetlenül is, az AMD-t optimálisabbnak tartom jelenleg, pláne, hogy az AM5 még jó ideig velünk marad, meg az AM4 is sokáig volt, ellenben az Intel ezalatt elhasznált jó pár foglalatot. -
Trailblazer
veterán
válasz
Pikari #124683 üzenetére
Van egy réteg, aki meg van győződve arról, hogy az AMD procik perpill felsőbbrendűek, mert magasabb jóval az FPS a játékokban vele. Én meg tojok rá, mert a biztonság és a stabilitás sokkal fontosabb a ßar játékokban nyújtott teljesítménynél, és nem átallom ezt az elvet közkinccsé tenni sem. Persze vágom, hogy senki nem szereti, ha a rossz döntését az orra alá dörgölik, azért viselkednek úgy, ahogy.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Pikari #124672 üzenetére
Hát igen. *Másutt* felhúztak ugyanis azzal, hogy egy non-AMD-only közösséget teljesen eltoltak a sz@r 9-es X3D procijaik elhullásáról való jelentgetéssel, és amikor megjegyeztem, hogy talán nem kéne folytatni az ilyen procik vételét, amikor ott a tavaly bemutatott Intel 200S, arra rendre mínuszáradat volt a válasz.
-
-
koby11h
őstag
válasz
Pikari #124665 üzenetére
Ez van, ha nem jár PH-ra, különben tudhatná, hogy:
Csak higgadtan! 2025. január 1-jétől szabadságvesztés járhat agresszív kommentelésért. -
-
-
-
-
válasz
Pikari #124277 üzenetére
Én nem kívánom senkinek ezt a leépülést átélni.
Az AI témával inkább abba az irányba mennék, hogy már nem lesz elég ha valaki csak sima mérnök - mert nem csak a programozókat érinti. Az egyszerű programozó le fog csúszni.
Ez a komfortzóna beszűkülés nem csak gépész privilégium azért. Másrészt meg is értem, hogy aki az életét mondjuk a nyomásos öntészetre tette fel - lásd most a krach a DunaFerr-nél -, annak nem sok kedve van 15 év után a csavargyárba / Audi szerelő sorra menni.
gyulaszu #124278
És ez nem jó, vagy inkább valamiféle pozitívum?
A vezírnek' most jó pajtása az aktuális főbohócnak, szóval büszke kellene legyél bajtárs szomszédainkra, hogy ilyen jó autókat gyártanak nekünk.(Amúgy nyilván utána olvastam, és kiemelkedően kevés visszahívás, vagy a gyártás során elkövetett hiba miatti műszaki probléma van mostanában velük, miután a facelift előtti Ceed-ben kikupálták ezeket a hibákat.)
Amúgy amit a legjobban imádok benne (Ceed 22'), hogy a tábla felismerés nem visít. Lehet a Megane-t visszavittem volna 1 hét múlva, mert minden egyes indításkor kézzel ki kell kapcsolni ezt az idegesítő hülyeséget, szintúgy néhány VW típusban. A kedvencem amikor nem ismeri fel a táblát vagy autópályán elkap egy 50-est valahol a lehajtóról. A feleségemmel már csak nevetni szoktunk rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- HP EliteDesk 800 G1 SFF i3-4370 8GB DDR3 120GB SSD 1TB HDD
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Eizo Flexscan EV2450 24" FULL HD LED IPS (1920X1080) HDMI-s káva nélküli prémium monitorok eladóak
- Asztali PC , R7 2700X , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest