Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Én is ezért szoktam hibás dolgokat beszerezni
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem is volt ilyen kártyám. VGA-kimenetek megmihálylottak rajta, de "testvér" mellé betéve CrossFire-ben húzta az igát, ahogy kell.

-
koby11h
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Hankárcsa lesz'a, tesvírem!
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Tippre ez azt jelenti, hogy a venti pörög rajta.
-
BiP
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ha ez egy wifi kártya, akkor nincs gond

VGA-nál okozhat némi ellentmondást
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Érdekes fogalmai vannak a működésről.
Még ha sérült a HDMI/VGA/DVI/DP csati, akkor értem, de gyanúsan nem ez a megfejtés
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Pontosan. Engem a különleges autók és a hozzájuk tartozó, sokszor eléggé elborultan fanatikus emberek érdekelnek. A külöleges autó egyébként lehet, hogy tök átlagos lenne, csak mondjuk 20 évig babusgatták és ma igazi időkapszulaként jelenik meg. De a többit is meghallgatom a háttérben.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ennyi idősen nem lehet tudni, hogy egyik, vagy másik ezért nem kell kategórikusan kijelenteni róla dolgokat. Gyöngyszem is lehet, de ahhoz is át kell nézni alaposan. Ennyi idősen bárhol rohadhat, de ha rozsdamentesnek látszik az sem garancia semmire. Az, hogy valaki "javította" már az autót jelenthet tökéletes munkától ordas kókányolásig bármit. Mondjuk a magyar OT annyira szőrszál hasogató, hogy azon a taknyolás nehezen megy át, ebből a szempontból sajnos nem ismerem a német rendszert.
A honosítás sokkal egyszerűbb és gyorsabb, ezért jó, ha van érvényes papírja. Igaziból ennyi a relevenciája, de ismerve a magyar ügyintézést és bürokráciát ez az apróság sokat számít sajnos. Ha nem ismernéd, akkor a becsületes neppertől érdemes pár videót megnézni. Kimondottan figyel arra, hogy a behozott autóknál egy sport kormány, vagy fólia be legyen írva német briefbe, mert azt el kell fogadnia az itthoni hatóságnak. Ha csak egy TÜV papír van, akkor már indul a csiki-csuki.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Veterán autó, nem ócskaság. Az OT minősítést nem lehet honosítani, de a műszaki vizsgát igen.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Vagy soha nem nézte meg a választ

-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Én meg a 2000-es évek óta gyakorlatilag nem játszok...

-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem máson se
Descenthez jó volt, azon kívül? 
-
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Neked akkor.
Elfogadás.
-
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nem az a baj, hogy nem érti, hanem az élete részévé teszi úgy, hogy nem érti. Eredmény: [link]
De ez még csak a kezdet, amikor majd az okos személyiigazolvány felhasználásával ellopják valakinek a házát, akkor jön majd csak a sírás. -
bh
tag
válasz
morcosharcos
üzenetére
reflexből ly -> j, csak itt pont úgy sikerült hogy helyes lett
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Fejlemények :
Felvétel
A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást
2025. 09. 20. 14:24
Felvétel
Csomagautomatánál küldeményfeladás kezdeményezve
2025. 09. 20. 16:24
346 sz. automata - Székesfehérvár Budai út InterSpar|Székesfehérvár
Szállítás
A küldemény Csomagautomatából postára szállítva (műszaki hiba miatt)
2025. 09. 22. 7:30
346 sz. automata - Székesfehérvár Budai út InterSpar|Székesfehérvár
Tehát a feladási automata halt meg, ezért ugyanazt tették, mint amikor ürítik a csomagautomatát?
Nálad a nagy csomagméretet se értem, de ha befért, akkor hogy lehet nagy?
A kevés hely meg olyan, hogy akkor megvárják, amíg szabadul fel. -
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Az se rossz.
Nekem van egy ennél is meredekebb/aggasztóbb storym :
Sok-sok éve az akkori barátőmnek behalt a winyója (talán 2016-ban történt). Mivel egyikünket sem vetette fel a pénz akkoriban, egy használt (asszem 500GB-os) HDD mellett tettük le a voksunkat a közeli PC bontóból. Mikor hazavittük a HDD-t hozzá, és beszereltünk a gépébe, teljesen meglepődtük, hogy egy élő Win7 bebootolt róla. De a döbbenet nem itt volt igazán, hanem ott, hogy telis tele volt céges adatokkal, de konkrétan olyan szinten, hogy weboldalakra user és pass amit a cég használ, a cég weboldalához admin jelszó stb, számlák, rendelések stb. Minden beleírva fileokba, (árulkodó filenevekkel) sehol semmi jelszó vagy titkosítás.
Az igazán meglepő az volt, hogy sem a cég rendszergazdája nem vette a fáradtságot, hogy leformázza a HDD-t, mielőtt leadja a bontóba... de ezekszerint a bontóban sem lehetett túlságosan alapos a tesztelés, hogy ott sem jutottak el addig, hogy legalább leformázzák.
Először arra gondoltam, hogy megkeressük a céget és elmondjuk mi történt, de aztán arra jutottam, hogy ebből a scenarióból sokkal könnyebb bajba kerülni, mint bármiféle előnyhöz jutni, így pár perc hezitálás után kapott egy formatot, meg egy új Windowst és a probléma megvolt oldva. -
Top cat
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Megmondták neki, hogy milyen színű és felidegesítette magát rajta.
Van olyan amikor csak arra tudsz gondolni.
-
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ha csak pár karakter a jelszó akkor fel lehet törni, vagy ha nincs jelszó a walleten.
-
-
Top cat
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ha rajta van a wallet cím és a privát kulcs is titkosítatlanul, ( némelyek a bankkártyára írják a PIN kódot
is) akkor nem gond. -
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ez azért ahhoz képest nem is olyan rövid lista. Látom te is 4th genről 10-re ugrottál, csak fordítva mint én, I5-ről I3-ra.
A maga idejében a Core2Duo sajnos nekem is kimaradt, de a számtech boltban rengeteget éptettem meg dolgoztam vele, így olyan mintha azért meglett voilna, plusz utólag lett egy saját itthonra is. -
koby11h
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Engem most megint kiakasztott, a csomagméretei: ami belefér egy cipős dobozba: hát ok...
Erre most kapom, hogy megvásárolták és csomagoljam be: 44 cm x 47 cm x 39 cm. Maximális súly: 1000 g.
1000 gramm? Hát amit én felraktam, az méretben negyede, de súlyban kb. 3 kg... hogy lehet ezeket így kezelni, ezek normálisak?
Mert egy ruhánál még talán elmegy, bár egy kabát simán 2 kg fölött van - és az a max súly, amit ki tudnék választani, most utólag megnéztem alaposabban.
Ráadásul már meg is vették és nem is módosítható, de amúgy is tök mindegy, hogy 1 kg-ot lép át vagy 2 kg-ot
Na majd meglátjuk, hogy mit lépnek a 3 kg-os csomagra
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Örülök, hogy minden rendben.
Amúgy én adok mindent a lappal ami van hozzá. A csavarokat sem gyüjtögetem, mert már annyi gépet bontottam, hogy nem nagyon van olyan PC csavar amit ne tudnék előkaparni ha kell.
Múltkor egy srác helyben elvitt egy házat és megkérdezte nem tudok e véletlenül adni neki pár alaplap rögzítő csavart. Hoztam neki egy original ki sem bontott zacsival. persze nem kértem érte semmit..... -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ha a szabványossal arra gondolsz, hogy azonos méretűek akkor biztos, hogy nem. Vagyis pontosítanék, maga a rögzítő csavar lehet, hogy az de az alaplapi csavar tuti nem egyforma. Most építettem asszony barátnőjének gépet és a kivett és berakott új alaplap menete ég és föld volt.
Na az sem egy semmi csajos gamer cucc volt! RGB-s a gép (a gépben a vga, a memória, a CPU hűtő és a 7 venti) az egér a billentyűzet a mikrofon a szék a füles. Úgy éreztem magam mint karácsonykor a vurtsliban.....
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Monnyuk akkor már gyorsan korrigálnám magam, azt el tudom képzelni, hogy maga a kis csavar szabványos minden "csavaros megoldású" alaplapon, végülis az ssd kivágása a lényeges, gondolom.
-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Én sem bírom ezeket a kínai diszkófényes idiótaságokat...
Ezek miatt lett fekete minden, nekem meg 2 dioptriát romlik a szemem, mire összerakok egy gépet, mert még a csavarok is feketék....
-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
45-70k vannak, de a 90% 60k-tól indul, ami olcsóbb, az általában elkelt....
Nekem is van egy, most van karbantartáson, 50-ről szándékozom indítani, aztán majd pár naponta engedek az árából 1-2ezret... De az pöpec, dobozos, paszta, pad, 2 nap teszt.
-
bh
tag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ilyet kaptam.
Hogy volt e benne valami azt nem tudom, nem néztem meg
-
koby11h
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Én is mindig kérek visszajelzést, "ha megkaptad és meg is nézted..." és nagyrészt jön is, de nem mindig.
Az értékelés annyira nem érdekel, elég ha a cucc jó helyre kerül és nem a kukában végzi
-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Hardverapró tagok árvíz idején önkénteskednek...
-
BiP
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Koszt-kvártély. Mi ezzel a gond?
-
koby11h
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Én első nap bekapcsoltam ahogy regisztráltam, kapok emailt játékról, privátról. Nekem megéri.
hcl: minden addig fontos, amíg neki fontos
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ragasztva? Szépen beírták kézzel. Az elsőt még 14 évesen kaptuk az iskolában testületileg. De amikor elhagytam (elúszott a Dunában) valami lehetetlen időpontban lehetett intézni a rendőrségen ahogy az autó átíratást is. Persze mindent papíron és illetékbélyeggel.
-
BiP
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Köszi, na, ezt nem is tudtam. (Vagyis valahol mélyen meg lehetett az emlékeim között, apám régi kiskönyv személyijét még láttam gyerekként, talán rémlik is.)
De akkor így érthető, hogy milyen összefüggés van a személyi szám, és a személyit csináltatott között. -
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Aha, hát akkor tényleg így történt, nem hallucináltam a dolgot.
Az osztálytársaknak mind volt személyi száma (ők 94-95 körül csináltatták), nekem meg nem, mivel én kb másfél évvel később csináltattam meg a személyi igazolványomat (mivel előtte nekem volt útlevelem, és nem kellett személyi). Aztán amikor lejárt az útlevelem, akkor csináltattam meg a személyit, viszont az én személyim teljesen máshogy nézett ki, mint az övék, sőt, a később jövő személyi igazolványokhoz képest is teljesen máshogy nézett ki.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Azaz inkább a bevezetéskor. Nem hiszem el, hogy nem gondolta végig senki

-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Csak az asszonynak nem tetszett akkor sem. Azt mondta, gyagyás vagyok... 
Pikari, most biztos hülyének fogsz tartani, de volt idő, hogy a monitoromra is tettem ventit, mert nem tetszett a hőfoka. Itt az elkészült fogadó állomás:

-
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Egy számítógépház célja már sajnos nem a funkcionalitás, hanem a dizájnos tartalomfogyasztás elősegítése.
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem is egyből az esett le
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem igen sokat kéne fizessen valaki, hogy Indiába menjek. Jártam 1-2 meredek helyen, de oda azért én se mennék

-
válasz
morcosharcos
üzenetére

És ebből van rengeteg. Na így veszi el az AI a munkát. Ugyanígy fordítóknál. Addig veszi el, amíg ki nem derül, hogy tehénségeket fordít.
@szebe : Képesnek én is, csak a súlyomnak nem jó
@F.E.K. : Azért nem is kap akárki 1M felett bruttót. Sok év tapasztalat, megfelelő vizsgák, és normális cég.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
"Külön büntetőjogi tényállás a zugírászat (ügyvédnél, közjegyzőnél), külön Btk.-s tényállás a kuruzslás (orvosnál)"
De ezek valahogy mégsem olyan gyakoriak, mint a zug-PC-szerelők
"Mindig van mit tanulni, tényleg amit pikari is írt, hogy azok állnak talán jobban, vagyishát egyfajta "versenyelőnyben" a szakmatársaikkal, akik valóban szeretik csinálni, amit csinálnak, és emiatt érdeklődőek. "
Úgy úgy." Kezdődött az egész talán az E-cégnyilvántartással, most ugye jön az ingatlanjog teljes digitalizálása, "
Mondjuk ha arra gondolsz, hogy ezek hogyan vannak megvalósítva, te nem mennél nyugdíjba?
Ehhez képest meg volt hír, hogy rengeteg rossz jogi dokumentum készül genAI-val, és nem veszik észre a jogászok se, amíg ki nem bukik a bíróságon

-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Én meg néha panaszt teszek. Mondjuk ugyanebben a Spúrban, amikor külföldiekkel kiabáltak magyarul, meg hetente változik hogy ki kell-e vinni a kosarat, vagy nem, de kiírva nincs
@TESCO-Zsömle : Mentalitásban ez már itt a Balkán
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Az én cuccom volt, és egyben
Ilyen szar a Fox
Utána Spór. Utánunk zárják a pénztárt, pénztáros beenged még egy vevőt. Eggyel odébbról elkezd üvölteni a kasszás, hogy MIÉRT ÁLLNAK ODA NEM LÁTJÁK HOGY ZÁRVA VAN
És ott veszekedett velük, amíg fel nem fogta, hogy a kollegája engedte oda őket. -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Pestről jött, és az itteni egyik legforgalmasabb automatába

-
gyulaszu
senior tag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Félreértés ne essék, én eddig teljesen meg voltam elégedve a foxposttal. De manapság mindenfélt olvasni odaát
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Vateráról nyúltam, valaki úgy írta ki, hogy garancia van, garantáltan rossz
@tatabike : Sok minden okozhat ilyet. Nála pont nem volt jó... De eladhattad volna azzal, hogy még egyszer nem veszed vissza
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem már 2003-ban megvolt erre az igényem ...
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Na, errefel ma reggel sikerült megvágnom magam

ilyen is csak a mesében van, meg nálam. -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nem rossz ez se, de en egy lusta dog vagyok... Nekem az, hogy felkelek, odamaszok a tukor ele, es mosakodas, fogmosas, borotvalkozas egyutt megvan max 10p alatt, az aranyat er.

-
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Hüle vagyok a telefonokhoz így igazából nemtom' mennyire számít jónak, de a Samsung A7-em ami idén márciusban múlt 7 éves, az AccuBattery nevű program szerint 82%-os akkukapacitással rendelkezik, vagyis a gyári 3300 mAh akksija már csak 2717 mAh leadására képes. (162 töltési ciklus alapján 2.5 év alatt mióta fut a program)
Természetesen átvétel után leirtottam róla minden akkuzabáló foscht, mobilnet / wifi is csak addig fut amíg kell, boomer vagyok nem tini influenzás cölöb.

Külsőre gyári állapotú a teló, mondjuk 7 év alatt elfogyott 3 tok és 3 kijelzővédő fólia, de kellett is mert leesett vagy 10x.
-
szebe
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
90%-ra engedem jelenleg max, néha fellövi 100-ra, gondolom kalibráció, vagy ilyesmi. Hétközben lassú vezetéknélküli töltést kap, melóba azt vittem, mondjuk az tud fűteni.
Akku ciklusszámot (meg gyártás, és első használat) újonnan maga a telefon is írja, meg coconutbatteryvel néztem meg.
Lapos miatt érdekelt inkább, közel 3 évesen 185 ciklusra ~84%-ot ír (a gép 88-at), de sima netezés, netflix tartalomfogyasztás 8-10 óra fényerőtől függően megvan (M1 Air). Sokat lóg tápon, az nem tetszik neki valszeg, olyankor 80%-on tartja. Az általa "tanult" időre engedi feljebb, legalábbis amikor szerinte akkuról szoktam használni. Aztán ha mégse, akkor visszameríti 80-ra. -
szebe
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Előzőt 3 évig használtam, aztán ment muternak. Ő is vigyáz rá, max üvegfóliát kellett cserélni, mert egy idő után megkopik azért, egy új teljesen más érzést ad.
Jelenlegi 1 éves, ezt is szeretném még pár évig használni. Úgysincs mostanság akkora fejlődés, hogy 3-4 évesnél előbb elkapjon az érzés, hogy cseréljek. Akksit is 100%-ra írja ~200 ciklus után, nincs okom panaszra. -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Hivatalos levelet nem szoktak eltüntetni, az nem értékes

-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Az is számít melyik van közelebb. Mert hiába olcsóbb valamelyik, ha messzebb van, oda kell jutni.
-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Azt kétlem, hogy a legolcsóbbak. Automatából automatába, csak oda el kell menni feladni, meg el kell menni kivenni. Az sincs ingyen, utazás, idő, ez mind összegszerűsíthető.
Házhozszállítással meg már alapból drágábbak mindenkinél, és ugyanúgy el kell vinni feladni automatába, aztán 2600 az S méret, a dpd meg el is jön érte 2450Ft-ért, és házhoz is viszi.
Nem véletlen, hogy az átlagos csomagrendeléseknél a csomagnet wboldala be sem ad Foxpost-ot opciónak... -
omfgk
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Árból tutira nem, mert beleszámolva az alkudozást pofátlanul drágán raktam fel elsőre.
Szóval nem egy árukereső vagy annak lengyel megfelelője alapján döntött úgy ,hogy ez tuti kamu.A biorobot amikor végre kaptam egyet, a beszélgetésünk során a factory seal-t nem tudta értelmezni.
Szerintem az ,hogy nem egy mosatlan pólót akartam eladni, az megakasztotta a rendszert. -
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
nem, intel halt le.
-
Astroboy
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Lesz majd ott egy 64 magos AMD occsóé', epyc a sztori is mögötte.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ja, nézik az emberek, mert pakolják fel a hirdetéseket

-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Írásban volt, nem volt boldog

Simán lehet, hogy csak alkudni akart.
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Na, én ilyet nem csináltam (hogy működött?) csak olyan kaland könyveket, hogy kockával kellett dobálni, meg ide-oda lapozgatni, és a szerint alakult a story.
-
BiP
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Durva. Ez valami oszcilloszkóp-szerű megoldás?
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Akkor már inkább postagalambok, és lyukkártya helyett pendrive kötözve a lábukra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(különben középsuli elején mikor még nem volt értelemszerű, hogy mindenkinek van netje otthon, akkor az osztály és évfolyam társakkal úgy leveleztünk, hogy újraírható CD-n txt file, más egyéb "értékes" cuccok mellett (sokszor apróbb progik, screenshootok játékokból stb.). Ezen txtket meg elírogattuk mint egy levelet, majd jött rá egy másik txt 1-2 nap múlva. -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nem, valamit tényleg bénázhat
Szerintem ettől a csókától már rendeltem is.Sokszor csak alkatrészt rendelek, mert itt a városban se igazán van alkatrészbolt, ez meg annyiból megvan, mint a posta itthon, ha itteni boltból rendelek.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ezek ilyen pár száz Ft-os alkatrészek, nem ezen fog meggazdagodni.
-
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Pontos statisztika nincs, mivel ezt nem lehet mérni.
Van pl egy csomó weboldal mérőkódos statisztika, hogy a látogatók milyen oprendszer alól érkeznek (viszont ez értelemszerűen az internetes látogatókat méri bizonyos weboldalakon, nem azt, hogy ténylegesen hányan használnak ilyet).Pl a statcounter az egyik népszerűbb [link]
És ők a windowson [link] vagy androidon [link] belüli részesedést is mérni tudják (de a linuxon belülit nem).Eszerint a win11 részesedése most érte el a win10-est. A windows 7 az 3% körül van, de az csalóka, mert win7 alatt kevesen szoktak netezni a régi böngészők miatt (persze léteznek rá újabb böngészők is, csak nehéz őket megtalálni a sok seo szemét között).
-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem is volt egy olyan, de sajna megállt, mint a hal szeme. Az RX580 ebből a szempontból azért is jó, mert pl. az enyém sima netezés vagy youtube közben meg se rezzen. Jól szellőző házban (Zalman T7) stabilan 28-30 fok körül vannak a dolgok, el se indítja a ventiket.

-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Fizikailag totál rendben van a kártya, még csak nem is poros. Olyan, mint amikor kiveszed a dobozból. Még a csatlakozók műanyag dugói is rajta vannak.
Ha javítják, lesz rá garancia, azt írta a srác. Még meg is van az RX580, szerintem az megmarad már nálam. Amúgy ha kell csatis (nem madzagos) Sapphire venti, van két darabom. 
@KROK640 az oké, de akkor kezdhetek keresgélni lapot, procit, memóriát. Nincs mivel kihajtani.

-
szebe
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Aztán ha nem a mellékútra, hanem a szeméttelepre fordulna, pár ezresért le tudná adni.
Konyhafelújítás maradékára 5-7 ezer környékét fizettem, pedig tele volt a kocsi rendesen.Mondjuk nálunk azért is megy a hiszti, mert a lomtalanításra kukásautó jön, ott áll a személyzet, és csak azt enged beledobni, amit ilyenkor szabad. Előtte meg kihajítottak az emberek mindent a lépcsőház elé, éjjel ment a guberálás, reggel meg takaríthatta a maradékot a depónia.
-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Jó lenne...
A szaki is említette, hogy most hozott vissza egyet, az is totál tégla volt. Küldött róla valami tesztábrát, egy paraméter kivételével minden döglött volt. -
BiP
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nemcsak aranyos, működik is.
-
Top cat
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Én már koccintottam az asztallaphoz vinyót kb 10 centiről úgy, hogy megdeglett.
Igaz hogy az egy ExcelStor volt.
#125909 tatabike
Nekem egy ilyen 160-as samu döglött meg állóhelyzetben.
Pedig a saját blisterében volt, szobahőmérsékleten. -
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ezt tanúsítom. Nekem volt olyan HDD-m amit váll magasságból ejtettem le (kifordult a mobil rackből mikor kerítés felett átakartam adni) betonra, el is tört a burkolata de maga a HDD hibátlan marad.
De volt, hogy biciklivel estem el, kezemben 20GB-os Quantum HDD-vel, csak úgy végigcsúszott a jégbordán mielőtt beleállt a hóba, annak se lett semmi baja. Ez 2001/2002 telén volt, és az a konkrét HDD még 2013-ban másnál működött napira.Ugyanakkor van ellenpéldám is : Egyszer 2005 elején haver vett egy használt de 100%-os 250GB-os HDD-t. Együtt mentünk el érte. Aztán Simson motorral jöttünk haza a földutakon, kb 8-10km. Jó kis rázós terep. Haver előre a pulcsija nagy zsebébe (ahová a kezedet tudod berakni) tette a winyót, és menet közben rendszeresen nekikattant a benzintanknak kisebb-nagyobb erővel. Mikor odaértünk hozzá és betettük a gépbe, addigra a hibátlan HDD egy agyon badsectorozott kattogós ajtókitámasztó lett.

-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ott az a gyár jó ideig rendelt egy helyi cégtől olyan gépeket, ami a legagyibb (Codegen, Gaba) ház és táp, stb. volt, de Intel lap a P4 proci alá
A managelhetőségét soha nem használták. Százas nagyságrendben volt, meg még több száz brand gép.
Na azóta tudom, hogy a Codegen táp, ha nincs széthajtva, akkor nem szarik be, meg nem viszi magával a géped. Cseréltem egy csomóban kondenzátort (miután megállt a portól a venti, és kiszáradtak az elkók), és a világból kimentek.
@Pikari : SMART meg a mesében?
Persze, degradálódik, de közel sem anyira egyenesen arányosan az írással."A HDD-knek vége van, csak akkor van értelme vinyót tartani bármilyen felhasználásra, ha sok terabájtnyi adatot kell tárolnod."
Erre tartom. Meg amikor bagóért kell nagy tárhely.@tatabike : Persze, ha 0-24 megy, akkor tipikusan sokáig kibírja. Rázkódni nem szeretnek, nagyon meleget nem szeretik, meg a sok leállás-elindulást.
-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Igen, meg volt valami Vargáné és társa is...
Nehezebb volt a táp háza, mint a bele, pedig bililemezből volt...
@hcl Van egy seed-szerverem, 7/24 megy, abban is notebook hdd-k vannak. 1x320GB meg 2x1TB. A fene tudja, mikoriak, de 100/100 mindegyik.
-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Minap akadt a kezembe egy 160-as a pincében, csak már nem tudom megnézni, mert IDE-csatolós...
De valószínűleg működik, mert ha rossz lenne, akkor kidobtam volna. Mondjuk a Temun lehet kapni ilyen hdd-tesztert, amivel mindenféle csatolófelületet mindenféle csatolófelületre rá tudsz mókolni...
(Alusky-nak ne szóljatok, mert rendel egyet malackodni....
)@hcl : tárolásra még használok hdd-t, egy 8TB-s WD-t hurcibálok gépről gépre.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Láttam asztalit leesni egy asztal feletti polcról egy gyárban; a Mercury ház meghajlott, de a gép akkor kapcsolt csak ki, amikor tettem vissza a helyére, és véletlenül a (Codegen
) tápon megfogtam a kapcsolót
Ez 2010 körül volt, tehát még winyós gép. -
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Már nem rémlik, miket próbáltam, bohóckodtam vele egy darabig, aztán meguntam. Szét nem szedtem, eladtam hibásként, leírtam, mi van, egy srác elvitte. Ő még józan volt...
Ez az adrenalin az RX580-nál sem jött be nekem amúgy. Most is egy 22Q2 Pro nyers driverrel fut, semmi baja.
-
tatabike
őstag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Csókakő
A pár éve 4milláért vett faházamat a minap 30 millára értékelte a biztosító. Fel kéne gyújtani... 
hcl, igyekszünk...
-
homerhamm
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Felcsút?
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Alkualap. Persze fel fog háborodni, hogy miért akarsz érte csak bagót adni. Hát, mert hibás

Mondjuk én is adtam már el úgy cumót, hogy tudtam, mi baja, meg is tudtam volna oldani, csak nem volt már rá szükségem, idő se volt, szóval ment. Csak ott oda volt írva, hogy hibás, és mi baja... -
davenport
senior tag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ötletek: bekeverik az ottani kertbe, és így próbálják a folytonosságot fenntartani, vagy ha meghalnak, akkor a temetésnél ezt is szórják rá a koporsóra. Más népeknél is előfordul.
-
BiP
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nem hiszem, hogy hagyomány, inkább honvágy, babona, vagy valami jelképes dolog.
(Hoztunk valami hazait, amit megőrizhetsz, emlekezhetsz az anyaföldre, amíg távol vagy, gondolom ilyesmi szentimentális dolgok) -
válasz
morcosharcos
üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ebben egyetértek. Talán észbe is kapnának az emberek és normálisabb ügyfelek lennének.
Én dolgoztam Mekiben, Tescoban, ügyfélszolin (ezek még diákként), aztán számtech és telefonos boltban (a legjobb idők voltak
) és vendéglátásban is. Van némi tapasztalatom 
-
válasz
morcosharcos
üzenetére

"Mindenkinek előírnám gimi után, hogy pár hónapig valami ügyfelekkel érintkezős munkakörben ténykedjen "
Vagy gyárban, kórházban
Asszem tanulnának, mint a kisangyal. (Vagy még többen akarnának influencerek lenni.)A Debil szoftvereket? :S Az meredek. Az bérgyártó, nem?
@KROK640 : Az hatalmas volt
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Alusky te vagy az?

-
válasz
morcosharcos
üzenetére
2000-es évek közepén dolgoztam Tescoban. Éjszaka jött egy manus, epilátort venni. Hajnali kettőkor.
-
Top cat
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Russia te csodás.
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem fémvázas gépem volt (már amikor nem egy alaplapos dobozon volt az egész kóceráj).
Tehát egy olyan házat kell elképzelni aminek a két oldala és a teteje hiányzott (régen ez egyben egy U alakú cuccként jött le) valamint hiányzott a ház eleje is. Így csak a hátulja volt meg részben (szigorúan minden kártya hely kitördelve, backplate sehol) meg az alja. A 466-os így ment vagy egy évet, mert ugye egy új jó ház... az nem ad plusz FPS-t. -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nagyobb cégeknél ami asztali, az mind ilyen.
Utoljára 2010 körül láttam multinál (gyárban) ilyen normál asztali ATX gépeket, amiket az egyik helyi bolttól rendeltek, mint beszállító. Ilyen környezetben semmivel nem voltak előnyösebbek, mint egy SFF brand gép. És több helyet is foglalt. Viszont a brand gépekhez nem sokat kellett nyúlni, a mezei asztalikba rakott Codegen táp meg...
És Intel (konkrét Intel gyártmány) lap volt bennük, ami megint olyan, hogy előnye nincs. (Ugyanolyan korlátozott BIOS, mint a brand gépekben.)Muffin, LOL
@koby11h : Nálam a futár is látta. Pont leszarta, mi van benne
Amúgy ja, sejtem, hogy valami ilyen "amúgy is van szerződés" dolog. -
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem is volt papírdoozos gépem
ON :
Vesz valamit bagóért.
"Megy érte a futár, csomagban a vételár, a csomag oldalán a visszaküldős címke, azzal add fel a cuccot"
WTF.
És tényleg jön a futár, hozta a pár száz Ft-ot egy dobozban, vitte a dobozt a visszacímkével...
-
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Vagy valami brutál vízhűtés, vagy tégla méretű rézhűtés, azt tudnám elképzelni esetleg. Csak ahol ilyenre eltökéltség/pénz van, ott talán eleve inkább a threadrippert vagy epycet válasszák, nem a konzumer am4 változatot.
-
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
Tapasztalataim szerint a 3950x mellett nincs semmi értelme ramokat vadászgatni és azokat állítgatni, mert a brutális l3 cache memória annyira elfedi a ram esetleges gyengeségét, hogy a gyakorlatban egyszerűen nem mérhető a különbség. Plusz ezen kívül állítgatni sincs értelme semmit, mert a hőthrottling miatt falnak megy, teljesen mindegy, hogy mivel hűtöd (ugyebár ez egy 16 magos 32 szálú állatság). Szóval ez pont olyan, hogy belerakod, és teljesen mindegy, hogy beállítgatsz -e neki bármit, mondjuk ennyi pénzért ne is kelljen gépészkedni.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Egy ideje pontosan ugyan ezt csinalom en is. BIOS frissit legujabbara, XMP, ReBAR, boot ordert belo, aztan minden mas ugy van hagyva, nem igazan erdekel.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
A helyedben valszeg en is igy dontottem volna.

-
Pikari
veterán
válasz
morcosharcos
üzenetére
A 3950x-et 80ért vettem két hónapja. Az nagyon a felső határ volt, amennyit hajlandó voltam kiadni érte, de az 5950x 130 körüli árához képest azt mondom, hogy megérte.
Az más kérdés, hogy pont a Stable Diffusion nem fut rajta normálisan (ha 8nál több magot engedélyezek neki, fagyi van), de ez csak az egyike annak a kb 10 masszívan párhuzamos feladatnak, amit futtatni akartam rajta, a többi meg gond nélkül megy rajta.
-
válasz
morcosharcos
üzenetére
Nekem most pont van folosbe egy R7 3800XT, mert kozben upgrade-eltem 5700X3D-re.
Igazabol meg akartam tartani vesztartalek procinak, oszinten szolva azt se tudom, mennyit erhet ez hasznaltan, mi lehet a realis ara? 30-40khuf kb? Lehet tobb lenne a posta (Londonban elek). De augusztusban megyek haza, ha kivarod, szivesen leviszem, itt ugyis csak a port gyujti.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Gaming notebook topik
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Autós kamera eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nehezebb volt a táp háza, mint a bele, pedig bililemezből volt...