- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KROK640
nagyúr
Nem találtam a térképen az X teret
"MELLETTE, jöjjön 1 megállót" - nem tudom ugyan, hogy mivel ment egy megállót (gondolom villamos) de az nekem már nem is annyira melletteNa jó, pestieknek nyilván az, nem kötekedésből írtam
"meg se beszéltük hogy jöhet, itthon vagyok" - ez magától értetődő, különben is bolt vagy, ami 0-24 nyitva
-
-
KROK640
nagyúr
Ez is abszolút ismerős, egy az egybe így szokott lenni.
Volt akinek azt is elmondtam, hogy számtech boltban dolgozok/dolgoztam, és a boltos nem mindig azt fogja rád sózni amire szükséged van, hanem azt, amit neki gyorsan el kéne adnia. Úgyhogy ha nem tudod magabiztos hogy neked mi kell, könnyen pórul járhatsz. -
cidalain
veterán
Affenét. Ha annak idején valaki jó táppot vett, akkor azért nem ritka (persze ha nem fejlesztett atom játszósgépet, mert az akkori 350-600w már nem elég. Már FSP, Enermax, Seasonic, Corsair, Cooler Master is lehetne a tápom (15 éve bőven vehettem volna). (Corsair CX400 van)
-
Gyuri27
félisten
Azt még valahogy elsikálja az ember.
De azért fészbukra mit veszel ami új?
Ryzen G 520 lap ugye ramot is raksz. Kb 90k.
Esetleg ssd. De ez már veri a biztosítékot.
Jó esetben kifogsz aprón egy olcsó G procit meg ramot.Cseréltem kereszt anyámnak tápot. Nyilván nóném keletném. Olyan hangja volt mint egy orosz helikopternek.
Minek? Jó az még, csak hangos.
Ott tartunk, hogy 15k alatt nincs új táp amihez a nevem adnám. És az ugye semmi, nem gyorsabb tőle a gép.
Nehéz ezeket a dolgokat eladni.hcl: persze 6 gen inteltől felfele (min 4 mag) még értelmezhető.
Csak ugye ott meg a használt holmi drága. És ha egy 10 éves lap beszarik akkor az + 15k.
Ezért nem szoktam ezekkel foglalkozni.
Inkább új amd lap. Használt bármilyen ryzen. Azzal nem lesz nyűg. Szerintem. -
totron
addikt
A mérlegeléshez kell az az infó is. Vannak egészen mesteri elhallgatások, olyan megfogalmazások, amikből logikailag első blikkre, elvileg sehogyan sem következne az, amit nem említ. Háhh!, ugye...? Ehh. Ugyanígy a fotonok szintjén is, van, amit nem is lehet fotózni rendesen, meg persze szándék sincs rá. Ha nincs rutin vagy az adott példány nem volt még a kezeid között élőben, akkor a fotón nem kiugró a hiba, esetleg láthatatlan, nem is kell hozzá felületesnek sem lenni, utólag bezzeg tudod mit kell nézni, akkor már ott van minden, hát miért nem láttad elsőre? Há' ott van! Nos hát ezt pontosan tudja az eladó is...
Pancserség, de jelzem ami van, a gond csak az, hogy potenciálkülönbség van abban, ahogy és amennyiért hozzám került és aközött amennyiért én el fogom tudni adni, mert ugye innen már nem hiányos szövegezéssel vagy ködburokban kerül ki. Úgy néz ki ez az adott technikára vonatkozó tapasztalatszerzés ára a vételáron+futár felül.
Többeknek elmondtam már, hogy hiszek a precíz kommunikációban, hát nem kaptam fejsimit érte 1x sem, holott tök jó dolog az. Igyekszem belekalkulálni, hogy használt a műfaj, de azért legyen már egy szint az említett átlag hibatűrési-tájékoztatási szint, az alá ne menjünk, főleg, ha más képes korrekt szövegezést kiengedni az ujjbegyei alól.
Ha viszont valakit számok, azon belül is nagy számok igazolnak, akkor te vagy a hibás elem.A megszólításnak van értelme. A hirdetés szövege is egy szövegkép, de sokat tud alakítani a bizalmon az azt követő kommunikáció. Lehet egy legelső mondat szerencsétlenül elsült, de lehet beszédes is.
UFO powa'.
-
"Amire azt mondod, vásárlói igény, az jogos lehet de csak bizonyos keretek között. A kulcs az infók alapján történő mérlegelés."
Vásárlói igény, az a bagóért újat, és ez olyan szintű wishful thinkighez vezet, hogy meg akarja venni azt is, aminek már a címében is ott van, hogy alkatrésznek, hogy biztos jóMásik ok a fogalmatlanság. Aztán védhetem meg saját magától
-
totron
addikt
A sumákolás megléte és mértéke nem a pozitívoktól vagy a ténykedésben eltelt időtől függ, hanem hogy mennyire tolod ügyesen, mennyire tudod a célközönségre szabottan belőni, hogy átmenjenek azok a hibák. Ettől egy egyéni vásárlói igényszint/hibatűrési szint eltérhet, úgyhogy akár érthető is az igény. Tekergetés keretében már csak ezt kell tudni kitalálni, hogy az átlag hirdetési-korrektségi tájékoztatási szintre vagy ne adj isten emberségi-korrektségi faktorra hivatkozva bele kellett volna-e írni a vásárló részéről aztán átvétel után megtapasztalt fennforgásokat, vállalhatatlan lerúgottsági állapotokat vagy a kedves átlagtól elütőnek mondott vásárló a túligényes. Épp egy ilyentől van ki a tököm, persze a vásárlói visszajelzés is csak egyvalamire jó ilyen esetben nagy eséllyel, hogy feketelistára kerülsz, aztán hiába volt igazad.
Nem hanyagolni kell, hanem megtalálni a közös hangot. Tehát nem csípőből, érzelemből reagálni egy véglegest, hanem lepróbálni. -
-
Nem, utalta volna az árát.
És hát az adatait is megtudom.
Természetesen lóf* érték, örülök, ha valaki elviszi. Ha nem fizeti ki se ér nagy kár, neki viszont kellemetlen lesz a feljelentésSzóval igen, ilyen mértékű kockázatvállalás belefér.
Előtte a csóka napokig csak nagy ritkán válaszolt, azt mondja, utazik. Hát, már mindegy, tiltottam -
-
-
Privátban meg trollkodunk?
Aki viszi, az a vevő... nem kell ezt cifrázni
Van egy manus, aki rendszeresen meg akarja venni valamimet, itt lakik pár utcára, de még soha nem jött semmiért. Mondjuk most adott telefonszámot, meg a nem jövés után szabadkozott. Eddig ezt nem csinálta
"Értem én hogy akkor jön a fizu, de ha nincs zsebben "
...ezért is nincs nekik soha zsebben@KROK640 : Reddit sokkal értelmesebb hely, mint a Fb. Kevesebb a hülye.
Youtube-n nem lehet állítani komment sorrendet? Mondjuk hiába állítod, ha senki másnál nem úgy van :S
Mondjuk YT-t amennyit nézek, nem sokat szoktam írni semmihez. Legutóbbi PS3 javításhoz kellett videót néznem, 3x addig tartott, mint ugyanaz szöveggel, mert végigvárni, amíg lassan elmagyaráz mindent, áttekerni a reklámokat, stb. És kb. pár infó kellett, ami máshol nem volt meg. -
cidalain
veterán
Doboznyi tápkábel/monitorkábel rohad rajtam, nem ment el "egy az egyben" (230V tápkábel - 230 Ft). A céges bontatlan Dell zacsis kábeleket már meg sem említem (azokat fel sem tettem)
Olcsóbban meg nem vagyok hajlandó adni.
Mittudomén cégnél olyanokat csináltam néhányból, hogy lecsaptam a végét, aztán tettem rá hármas konnektort, így standard PC szünetmentesbe tudtam tenni adapteres switchet, nyomtatót, ilyesmi.Cs1csó: amennyire nem volt benne anyag simán lehet hogy repült, mert belekapott a szél, azt' vitte.
-
Alusky
senior tag
Ez valami magyar beütés állandóan telefonálgatni akarnak, mert a kutyatenyésztőkkel ugyanezt játszottam el többel is. A vége az lett, hogy lefoglaltam egyet Szlovéniából...
Rájuk keresel, érdeklődsz, de kb. semmi sincs kiírva legtöbbjüknél. Se hely ahol megtalálhatóak, se bejelölve melyik kutya milyen nemű, milyen feltételekkel adnak el, szülők mit értek el, milyen vizsgálataik vannak... Se a saját profiljában, se a kennel oldalán, se a weboldalán. Regisztrált, kennelneves tenyésztők, de mintha valami ősi titok lenne a birtokukban annyira rejtőzködnek.
Aki tud posztolgatni az nem digitális analfabéta, tehát tudja használni a Messengert is. Ennél még jobb, mikor írom ugyan már lehessen ezt megoldani Messengeren is, az okoskodó szöveg amit kapok válasznak több karakterből áll, mint a kérdéseimre adott normális válasz lett volna. Jó hát akkor megveszem máshol.
Itt a HA-n is mikor telefont akartam venni ment ez a hívjam már fel őt, a vége az lett, hogy vettem a Showme-ről ami ráadásul olcsóbb is volt picivel... -
koby11h
őstag
RPC táp, megdöglött pár mostanában ügyfélnél, olyan 40-50 dekás tápok - könnyű és minőségtelen és alapból nagyon hangos. Na mondom meglepő, de milyen normális vezetékei vannak - vastagságra, vágok már belőle pár szálat, néha úgy is kell mindenféléhez. Hát azok a szép vastag kábelek mind alumíniumból vannak.
-
-
-
KROK640
nagyúr
Azért érdemes felhívni az eladót, nagyobb értékű dolgoknál, mikor már egyenesbe kezd kerülni az üzlet. Pl az RTX3080-nál is felhívtam az eladót és elbeszélgettünk pár percet, részben a kártyáról, részben a világ dolgairól. Ez egy nagyon-nagyon jó szűrő tud lenni. Főleg nagyobb értékű dolgoknál, az a pár percnyi telefonszámla szerintem belefér. (már az egy nulladik szűrő ha a megadott számon valaki felveszi és tudja miről van szó)
Persze ezt akkor ha már írásban minden rögzítve van.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
BiP
nagyúr
De az hogy nem rugalmas az eladó az nem csak hozzáállás kérdése minden esetben.
Persze, ez mindig helyzetfüggő, eladófüggő és vevőfüggő. Na meg termékfüggő.
pl. 300Ft-os bizbaszért nem szelem át a fél várost, de nem is fizetek érte horribilis +2e Ft postaköltséget. De egy 200e-es videokártyáért már CSAK 2e a pk, de lehet, hogy inkább mégis elbumlizok érte, hiába lenne kényelmes a posta, de egyben kockázatosabb.Meg itt nem is pejoratívan értettem, hogy nem elég rugalmas. Van, amikor egyszerűen nem éri meg.
De pl. még amikor huszonévesen BP-en laktam, bárhova el tudtam menni, bérletem volt, időm volt, belefért, tudtam kedvezni a másik fél javára, hogy hol találkozzunk.
Ma már nem tenném meg, mert nem éri meg. Nem is BP-en lakom, az időm is drágább.
(főleg, ha nem jön el a másik fél, sajnos ilyen is volt már) -
BiP
nagyúr
Tudtam!
Amúgy ez tényleg egyéni preferencia kérdése. Vevői szempontból rugalmatlanságnak tűnik, ha egy eladó nem postáz, de aki szívott sokat a postázásokkal, postával, futárokkal, az érthető módon ódzkodik tőle. Vállalva azt, hogy ezzel akár üzlettől esik el.
De sokan meg úgy vannak vele, hogy ez belefér, ha a vevő kifizeti, akkor ez is csak +1 lehetőség. Nem várható el (főleg ha valaki nem BP szívében lakik), hogy mindenki el tud jönni házhoz.
Sok eladó meg nem rugalmas annyira, hogy a városban közösen megbeszélt helyen adja át, hanem csak házhoz.
Szóval sokféle hozzáállás van.#122515 koby11h : Az tud törni.
Csakis felfújható gumilabdát.Az nem törik.
Én gyémántot szoktam, még egyik futár se törte össze. Pedig nem szoktam "törékeny" felárat kérni rá
-
KROK640
nagyúr
Kicsit többet beleadva jobban szivattam volna, elkezdtem volna részletezni, hogy van ilyenem, és milyen jó, hogy érdekli, így máris XYft-ért az övé lehet.
Van egy haverom emlékszem ő mindig így kezdte ha akart valamit pl : "Nem tudol valakinek 256MB RAMot?"
Hogy eladni, vagy eladót, vagy csak megakarja nézni, vagy csak tudni akarja, hogy ismerek-e olyat akinek annyi van, azt többnyire külön interjúból kellett kideríteni. Mivel ő is vett, meg eladott is, nem volt egyértelmű. -
-
KROK640
nagyúr
Megvan. Teljesség igénye nélkül :
80GB-os HDD 5000ft-ért, azt, hogy milyen kondicióban van nem tudni, mondhatni totál zsákbamacska. Még jackpot (full hibátlan) esetén is van egy 1000ft-ot se érő termékünk. De mind a méret mind a csatlakozás csak a képekből, szakavatott szemnek derül ki
NVidia 7300LE német LEírással, potom 10 ezer ft-ért, a képekről a kártya csatolója nem derül ki (volt ezekből PCI, AGP és 1× PCI-E) a leírás szerint 16× PCI-E ... az igen. A nagy értéke miatt "csak szeméjesen" . Még a végén kiderül, hogy az ember 7300LE-t vár és RTX5090-et kap
Az eladó alapjához proci és hűtő is jár, sőt egy ismeretlen méretű (képek alapján DDR2) RAM modul is, ami még a lapnál is retkesebb. A szerencsések egy C2D E2160-at találhatnak a hűtés alatt, mindezt mindössze 7000ft-ért. Már indulunk is érte Dámócra, csak az baj, hogy ez így mondjuk 2010-ben lett volna jó üzlet, nem arra 15 évvel később.
De van itt laptop is, ahol a képekből láthatjuk a mester kezeit, és a youtubeos érdeklődését is, akku, régi telefon, régi iPad stb.
-
Van ott még ahonnan ez jött....
állapota kiváló, használati nyomok nem láthatóak rajta
Ki nem találnátok de ez egy hdd hirdetés.
Használati nyomok: mondjatok olyat ami a RENDELTETÉSSZERŰ használat okán alakul ki - nem olyat hogy szögbeverésre használták és az meglátszik... -
Nem pörög jobban. Gondolod, hogy a motorvezérlés nincs hozzáprogramozva? A 90-es évek vezérlései is motorhőfok függvényében állították az alapjáratot, szóval nem pörög jobban, ha meleg a motor. És valóban spórol. Ahogy @hotkar mondja.
Hibrideknél meg észre se veszed, mivel a vellany segít megmozdítani az autót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged