Hirdetés
- Kisebb kivágás, középen kamera: így nézhet ki az iPhone 18 Pro előlapja
- 100 wattos töltést és 27 wattos fordított töltést kap a Redmi Turbo 5 Max
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Gyártási gondok a BOE-nél: Samsung kaphatja az iPhone 17e kijelzőit is
- Mágneses hordozható töltővel készül a Samsung a Galaxy S26 mellé
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem hiszem, hogy bármelyik normális gyártó ilyen lapot kiadna. Amúgy jogos, csak nem valószínű.
Én még PhenomII X4 945-tel futottam bele abba, hogy a lapra volt megadva 8GB korlát (DDR2), ami ugye már ott is hülyeség volt, de több egyszerűen alig akart benne menni. 9,5-ig tudtam bele pakolni, ami éppen hajlandó volt működni

-
Chaser
legenda
Passzolom, nem futottam bele, sebesség terén sem, pedig sok filléres lapot használtam. Notebooknál nálam el tudom képzelni valamit mókolhattak, de fuji gép, nem hiszem - egyik gépüknél a hawell k-vadot lefogták pár száz mhz-cel, nyilván hogy ne trotylingoljon' 5 percenként, de ez érthető -.
Mindenesetre ha nem találok pontosan ilyen gépet ilyen cpu-val valakinél, akkor nálam marad a próba. -
Chaser
legenda
A lap ezt nem befolyásolhatja - elvileg -. Az imc kezeli a ramot, onnantól a dimm-ek számán múlik a mennyiség, sebesség meg amennyire tudom csak az imc-n és a modulok számán.
Lehet én is benevezek 2*16 ddr4 so-dimmre, csak abban a hitben voltam max 16-ot kezel az imc) de elviekben 32-t is, utána kell néznem, lusta desznó' effekt ( :
Néztem alzán mennyibe kerülhet ami a gépben van, már nincs. Kingston hyper x 2666mhz@cl15 2*8gb. Nagy meglepetés nem ért, hogy egy db 8-as modul drágább mint ez volt több mint 4 éve. Eleve ez drága volt, de tetszett a fekete pcb ( : 2133-at kezel az imc ha jól rémlik.
Lekuponoztam belőle 2e ft-ot, de úgy sem volt túl olcsó. Most nagyon örülök neki - nem mintha a standard zöld pcb-s gyári Micron nem lett volna ugyanilyen jó:d -
-
-
Depression
veterán
Akkor SE P1i-m volt, mai napig kedvenc telefonom emlékeimben. Nagyon sokáig meg is maradt, mert TaaT-tal egyetértve nem tetszett az érintős gépelés. De korábban is volt valami hasonlóm, persze kínai változatban:
Akkoriban pont ezért (meg persze 29 évesen) sokkal aktívabb voltam. -
-
Igen, a szigeten kicsit más az autópiac, mert máshova nem lehet eladni
" mint abban, ha valaki azt mondja, hogy persze, tokeletes a kocsi, csak gyorsan akarja eladni..."
- ahhoz is úgy kell hozzáállni, hogy szar
- nekem is megkérdezik, hogy ez jó telefon vagy jó laptop
PERSZE EMBER EZ A LEGJOBB CUCC
- mondhatnám ezt is 
"£150-ert 3 nap alatt tovabbadtam.
"
Ott nem mennek ezek a "sokan odamegyünk" csalások?@TESCO-Zsömle : Nekem olyan volt, amiből kitépték a csatit
Egy DVI csatit felhákoltam, amin a VGA lábakat sikerült bekötni, így DVI-VGA átalakítóval ment. (FX5200 volt, de megváltás a MX440 után
) -
-
KROK640
nagyúr
Épp erről a boltról írtam volna Hcl-nek, mikor láttam, hogy te is említetted :
Szinte biztos vagyok benne, hogy arra gondolsz ami a Kossuth utcán volt, a Rendőrség mellett a Csokonai színházhoz nagyon közel. Mert ha igen, akkor közlöm, hogy 2022-ben valami 40 év után bezárt
Nekem nem annyira a bolt volt nosztalgikus (bár párszor jártam lent) hanem az előtte/mellette lévő buszmegálló, ahol ovisként (a bolt persze akkor még javában megvolt) oly sokszor vártam a buszt, meg olykor még általános iskolásként is.
Érdekes, hogy utána sokáig nem jártam arrafelé, majd a legelső Covid lezáráskor elég sokat megint, mostanában meg megint nem.
De azt megtudom erősíteni, hogy a bolt már nincs meg
Mostanában egyébként sorra zárnak be Debrecen ikonikus boltjai, a parasztbolt bezárásával is tele volt a helyi média (valami 60-70 év után zárt be), de a Piac u - Arany Jani sarkán sem találod már meg azt a mekit amit anno elsőként nyitottak Debrecenben, (ahol dolgoztam is) és ami a világ egyik legszebb mekijének számított nyitásakor. No, azért nem maradt Debrecen meki nélkül, fejből, rákeresés nélkül, további négyet tudok, a legközelebbi a Máv székházban van.
-
-
koby11h
őstag
Egerben is volt egy nagyon jó, a Modul Electron, de már csak heti 4 napon van nyitva, órákat, sok minden inkább rendelésre. Nem bírja már az idős tulajdonos fizikailag, de annyi pénz nincs benne, hogy alkalmazottat vegyen fel.
Évtizedekig jártunk oda, de most már sokszor kénytelen vagyok netről rendelni, magyar boltoktól - tudom Kínából olcsóbb, de támogassuk a hazait és gyorsabb, jobb is így intézni. -
Gyuri27
félisten
Az a nem mindegy milyen hdmi kábel kell. Normálisat jó áron nehéz kapni.
A kinai vackok meg tv és box közé lehetnek jók.Nekem és másoknak elég rossz tapasztalataim voltak velük.
A kis boltok nem mennek itthon. Sajnos. A 2000-es években sok bolt volt. Ma meg már alig. Persze lehetne mint nyugaton . Elektronikai áruházban számtech cuccok (procik, vgak, ramok stb stb). -
KROK640
nagyúr
Egy órán belül nekem is megvolt... csak szomorú volt látni, hogy mennyi számtech üzlet bezárt, és az általam felkeresett nyitva lévő üzletek 50%-a még ilyesmit is csak előleges rendeléssel akart hozni 3 nap múlvára. Még jó, hogy fordultam is ki egyből. Ha 3 napot akarok várni, akkor Ipon/Alza/PCX és csomagpontos rendelés a házamtól 100 méterre. Minek menjek be azért Debrecenbe?
Egyébként nehezítés volt, hogy a buszvéghez/parasztelosztóhoz minél közelebb találjak, mert nem akartam nagy kitérőt tenni. Különben gondolom a Mediamarktban biztos lett volna. -
KROK640
nagyúr
Még a 2010-es évek végén gyakran jártam egy házban, ami 700+ m² volt, és volt benne beltéri medence is. A tulaj elmondása szerint, akkor egy téli hónapban csak a fűtés 800 ezer huf volt, igaz, ebben benne volt a beltéri medence fűtése, és a járdái is a kapuig, hogy leolvadjon róla a hó. (7-8 évvel ezelőttről, és szerintem azóta csak dárágbb lett)
Én 164m²-en remekül elvagyok, ennél nagyobb szerintem nekem sem kéne. Itt m ár azért elfér egy számítógép gyűjtemény is (Commodoreokból van bőven, meg akad pár retro PC is) csak inkább az idő hiány és a lustaság ami engem korlátol... meg az, hogy ismerem magamat.
Pl tök sok helyen írtam már, hogy évek óta foglalkoztat, hogy újraépítsem az első PC-met, persze "i lett volna ha akkoriban sok pénzem van" alapon, - akár amit egyszer osztály kiránduláson álmodtam meg akkoriban, hogy hogy nézhetne ki a gépem - Abit BX, Celeron 366@550, 192-256MB RAM, Riva TNT2 vagy akár GeForce 2 MX400 64MB (a modernitás nevében), minimum 30GB-os HDDvel, de az is lehet, hogy a modernitás nevében 120-as SSD menne hozzá. Ez tök izgalmas lenne összeszedni, összerakni, telepíteni, kicsit el lenni vele, de ismerem magamat : Egy délelőtt vagy esetleg kettő alatt kiprüntyögném vele magamat, meglenne a retro élmény, aztán menne a sarokba a többi gép mellé... Legközelebb 2-3-4 év múlva lenne bekapcsolva, amikor nem épp az Athlon XP vagy a C2D a soros ... ezért meg azért annyira nem túl célszerű begyűjtögetni egy komplett múzeumot, amúgy a nagytöbbség számára "elektronikai hulladék" értékű PC-kből.
-
KROK640
nagyúr
Bár nem terveztem, de ha már így szóba hoztad
: miért olyan kis házat akarsz csak venni? A telket megértem, azt rendbe is kell tartani, és ügyesen csinálva egy medence is elfér rajta, de a ház... hát nem valami nagy.
Nekem mondjuk vidéki kastélyom van, de ha a Buckingham palace mellett szeretnél valamit, hát akkor ott. Csak ne ilyen kicsit ...
-
TaaT
nagyúr
Egy gyors guglizás után redditen azt írták hogy a 486SX a gyorsabb.
"As far as raw power, all the improvements to the 486 over the 386 (on die cache, better pipeline structure, better memory management, and a better core design overall) added up to a 486 being nearly twice as powerful as the same speed 386 in most tasks. And Doom was written to take advantage of every trick the 486 had up its sleeve. So a 25MHz 486 will perform at roughly what a 50MHz 386 could be expected to perform under average conditions (theoretically)."
-
"Nameg backup. Amiről nincs, az nem is fontos, ugye. "
Fu hány embernek nem volt a 2020-2025 tapasztaltok alapján
"Nem döglenek ezek olyan könnyen, ha picit figyel rá az ember."
Nagyon sokaknak nem megy
És néha el is lopják"De a lényeg akkor is az, hogy három közepesen drága eszközt kivált egy rohadt drága, igazából jobb minőségben, olcsóbban. "
DeNemLehetBővíteni!44!4!!!!
Igen, az tuti, hogy idővel nagyon át fog alakulni az egész mobil/asztali szegmens.
-
...amíg az a fold ki nem nyúlik, mert akkor az adatainak is leves
@KROK64 : "Őket érdeklik a mi igényeink?
Na ugye ...
Elvileg igen, mert a user azt veszi, ami neki megfelel. Nyilván sok mesterségesen gerjesztett igény van, de azért olyanra még senkit nem láttam panaszkodni, hogy könnyebb egy laptop
"Tőlem ugyan nem. Pláne amíg cél helyre megy a dolog"

-
-
BiP
nagyúr
ugye a descent játékok meg pont nem a nagy térről (free space) szóltak, hanem a szűk bányafolyosókról.
Mondjuk bevallom, hogy nem is emlékeztem, hogy volt belőle 3-as is.De aztán mikor felröppent, hogy jön a Descent Underground sok év kihagyás után (a 3-as talán 1999-es), tök belelkesedtem. De csak nem jött, csak nem jött.
Aztán ma utánaolvastam, hogy sok év jogi csűrcsavarás után mégis lesz valami, de már "Ships That Fight Underground" címmel.
Illetve volt közben egy másik (nem hivatalos Descent), de szellemi örökös, 2017-es Overload néven. -
-
KROK640
nagyúr
Na igen, ez a másik.
Rengeteg embert tudok, akinek fogalma sincs, hogy mi van otthon a PC-jében, vagy totál zöldségeket mond (mikor az országnak Pénégye volt otthon, valójában meg 10%-nak sem, a többinek Celeron / Duron / Athlon volt, ami a fejükben P4 volt). Esetleg komoly izzadás árán megtud nevezni 1-2-3 komponenst pontatlanul, esetleg hibásan. PL : Acer monitor, Nvidia "valamennyi" VGA, NVidia 5700XT ... és hasonlók. -
-
-
-
CJ4567
nagyúr
Az egyetlen ok, amiért leváltottam a PA120-at még tavaly az az volt, hogy a Liquid Freezer 3 nagyon jó áron volt kapható, amúgy simán elég volt az 5800X3D-re. Meg szebben néz ki a gépházban
Majd alaplap/platform csere után nem fért be az LF3 280, szóval most egy CM Atmos 240-et hajtok, a 7700-at csendben megfogja, és szebb is
-
Pikari
veterán
Én is azt mondtam kb, hogy semmit nem ér. De a piacot a kereslet és a kínálat mozgatja.
A furcsaságok azért zajlanak az elmúlt 5-10 évben, mert a cpu hűtők piacán a gyártók eljutottak az inkompetencia olyan szintjeire, hogy nem értik, hogy mi az, hogy watt. Mintha átvették volna a hatalmat ebben az iparban a bölcsész iskolából eltanácsolt, súlyosan értelmi sérült, érettségin megbukott diákok. És sajnos a piac gügyögve próbál nekik üzengetni ahelyett, hogy gumibottal szájbaverné őket.
-
F.E.K..
senior tag
Eleve, a köztudatban nagyjából a desktopos/rendszergazda és A programozó (nyelvek? Milyen nyelvek?) létezik mint IT-s. De egyik se dolgozik, csak kattintgat össze vissza...
A szakirányok nagyrészéről nem is tudnak, de nincs is okuk rá nyilván (én se tudom például, hogy egy repülőgép üzemeltetéséhez mennyi szakág kell valójában.)
-
KROK640
nagyúr
Sok minden esetén érvényes még ez. Fülesből is igyekszem azért a jobbakat venni. Nekem fontos, hogy csak összetekerem és zsebre rakom, ezért a fejesek outdoor körökhöz kizártak. (próbálkoztam, de zavar, hogy folyton ott van a nyakamban stb. Plusz egyszer egy éjszaka egy cigó csaj megpróbálta eltulajdonítani a nyakamból, - anyagi haszonszerzés céljából - ami ugyan nem sikerült, de eltörte, végeredménybe véve vehettem másikat).
-
KROK640
nagyúr
Az 5060Ti ereje szerintem nekem és öcslémnek is bőven elég, a 16GB VRAM meg előrelépés.
5070Ti meg nem rossz kártya, később is jobb áronm adhatod el, később kell cserélni stb. mivel a szoftverek gépigénye folyamatosan nő, szerintem nincs olyan, hogy túl erős gép, maximum hosszabb tácvra tervezett.jah headset nekem is van, (zenehallgatás telóról) de azok minőségtől függően 1-6 havonta megadják magukat, ott már természetes nekem , hogy azt viszonylagg sűrűn cserélni kell.
Legutóbb ismét elgondolkodtam a vezeték nélkülin, de a legutóbbi vezeték nélküli fülesem egy jó érv votl ellenük. Folyton kiesett a fülemből, cserébe a hangminőség is belépő szint volt, de a legdurvább, hogy kb 40 percet bírtak teljes töltéssel is
sőt, pár óra alatt álltukban is lemerültek. Így hiába mentem el reggel munkába 20 perc alatt, hazafelé akkor sem tudtam zenét hallgatni már ...A 4890 is kiváló ajánlat volt anno, meg most a 9000-es szériát is dícsérik, de persze nyilván nem egy kategória az NVidiával techniológiailag. Az Intel szedhetné már magát össze, nagyon jó tenne a piacnak egy komoly harmadik fél is.
-
KROK640
nagyúr
Értem. Én pont RTX5060Ti 16GB-osat nézegetem öcsémnek, hogy az RTX3080 10GB végre visszatérhessen hozzám
bár őszintén szólva az RTX3060 12GB-val is remekül elvagyok, és most így saccra új kártyából is csak RTX5060Ti 16GB-osat vennék. Ugyanazon okból NV mint neked. Az RTX3060 12GB már 4 éves, de még egyelőre bőven jó arra amire nekem kell, szerintem megvárom a 6000-es szériát, hátha bezuhan az 5000-esek ára vagy lesz valami nagyon jó opció.- Teló most 5,5 éves, lassan érik majd a cseréje, nem is annyira azért mert nekem nem lenne elég (flagship volt újkorában), hanem azért mert mostanában az akkuideje iszonyúan bezuhant, és a nagyobbik baj, hogy a töltő aljzat komolyan elbacódott, már csak mindenféle fura szögben hajlandó venni a töltést, és akkor hozzá sem lehet érni, nehogy eldobja. Hallkan jegyzem meg, hogy az előző két telefonomat is pont ugyanezen ok miatt kellett cserélni, és mivel van vezeték nélküli töltőm is (csak ez nem támogatja) a következő telónál ez nagyon fontos szempont lesz. Egyébként a tanulság pedig az, hogy érdemes felfelé lépkedni a kategóriában, és a drágábbat megvenni, sokáig különleges / alsó közepes telóim voltak, és minél feljebb léptem, annál jobban ki lehetett tolni az üzemeltetési időt.
- Fejhallgatóm évek óta nincs
mióta a házam elején besz*rt a jack, ezen a hangfalon meg pont nincs. Pont le is szarom- Gép még megfelel, 4 éves múlt, eredetileg 3 évre terveztem, de most nézem, hogy még 1-2 évig biztosan nem kell hozzányúlni, és még tuning is van. I5 10400F, 32GB DRD4 3200MHZ RAM, RTX3060 12GB, 1TB SSD, 6TB HDD
- Kocsi : Mercedes W123/124. Iszonyú utánaolvasás és kutatás van már benne január óta, és még lesz is, mert szeretek a témával foglalkozni. Meg ez az amire áll a pöcörő. Az igazi persze valami régi Amerikai lenne (ott baromi hosszú a lista, hogy mi minden jöhetne), de jelenleg nem tudok akkora keretet összehozni amiből tényleg nekem tetszőt tudnék venni. Na meg a '72-es Caprice-t se hevertem még ki... Ezenfelül még mondjuk egy '68-'75 között Citroen DS-re állna a zászlórúd, de azoknak meg olyan ára van, amiből már simán veszek nekem tetsző amerikait is, és akkor meg nem kérdés. Bár nézegetek egy ideje egy 4500€uros darabot, de motor nélkül, és teljesen oda a fényezése is, a belseje is project állapot... áh nem, nem kell a fájdalom.
Oda se neki, ha nem lett volna ilyen nagy a komment, talán észre se veszem

-
https://borotvalkozas.hu/termekek/biztonsagi-borotva/lord-premium-borotvakeszulek-hosszu-nyellel-5-platinum-pengevel
Én ilyet használok, ez is "egyszer letudós", a nyél örök élet, egy jobbfajta, 200 ft-os pengecsomag 5 pengével kitart 2 hónapig, ha kétnaponta lehúzgálom. Azt gyanítom, ár-érték arányban életem legjobb befektetése volt, plusz kb. 10 éve nem vágtam meg magam, kézügyesség kérdése. Mondjuk a nagyapám még tinédzser koromban megtanított helyesen borotválkozni ilyennel is, meg egyenes borotvával is (olyanom is van, bár azt nem használom, családi örökség, soha ki nem adnám kezemből, valami 1900-as évek eleji német, a hozzá való bőr fenőövvel, most már kb. 120 éves)
#126908 opr Biztonsági borotvával meg ilyen 60-120 másodpercből kijön általában, az arc lekenésével együtt, ha rendszeresen borotválkozik az ember (a hosszú szakáll n yilván el tudja akasztani a folyamatot), és véknyan habbal csinálja, nem szarakodik a borotvaszappannal meg a borzpamaccsal (én sem, akkora őrült nem vagyok
)
Arcszeszt nagyon ritkán használok mondjuk, mert 1: tényleg ritkán vágom meg magam, 2: majd' minden nap használok valami férfiparfümöt, és én is abba a kategóriába tartozom, aki rühelli, ha magára locsol valami drága, jó illatút, viszont egész nap az arcán/fején az olcsó arckencét szagolja. Mondjuk a 10 perced az télleg jó szintidő a reggeli fürdőszobai készülődésre. -
KROK640
nagyúr
Ott azért az új kártyán se magyar ÁFA volt akkor.

Jellemzően nyugatabbra divat ez (Németek, Franciák, Angolok) hogy a használt kártya ugyanolyan drága vagy drágább mint az új. Nem tudom mi az alapja.
Haver most vett itthon használtan 4080 Supert, bő 100 ezerrel a bolti ára alatt. Annyiért már fel autózott Pestre Debrecenből, főleg, hogy más dolga is volt arrafelé. -
Én simán, alapos teszt után.
Ezek a legszarabb hibák, amikor valami néha meghal, de akkor annak megfelelően kell kezelni, egyrészt egy 500-as m.2 az én fogalmaim szerint nem kis pénz, másrészt ha nem 100% hogy rossz, akkor miért dobnám ki?
Illetve, a nem inkompatibilis, nem hibás cuccokkal is előfordulnak mostanában parajelenségek, amilyen jó minőségűek a minél gyorsabban fejlesztett szoftver és firmware elemek
Szóval döntsd el, hogy akkor mi hibás, kb. évente dobhatnál ki mindent
Ld. még azok a Compaq P3-as lapok, amikben a hibás SD ramok teljesen jól mentek
@tatabike : "Szerintem a Xeonnál a proci dönti el, hány magot használ, nem az alkalmazás. "
Mikrokód+kernel. Meg nem véletlenül van pl. a Speedstep sem.". Kicsit összeszedtem magam vga-ügyileg, ideje eladogatni.
"
Van pénz lóvéra
Kb. mint a pózolj pénzzel, csak itt egy köteg videokártya lenne a kezedben 
ON
Ez itt a Jackass, és most meghirdetünk egy kókányolt, de amúgy frankón működő telefont áron alul...
(Természetesen a hirdetésben szerepel, hogy mit csináltam rajta.) -
Akula
őstag
Hát belül azért nem ilyen elegáns 😶🌫️
Egy csomó íves bordát kellett kivágnom ami a levegő útját irányította a bolti szűrőn ketesztül, meg a ventilátor csapágyfészek is bonyolult volt. Lépcsős rezgővágót kellett vennem hozzá és utána még mennyit csiszolgatni, hogy sík legyen a felfogatás az alaplapnak. Szóval belül trágya
De kívülről semmit nem érezni belőle. Köszi!
-
Mindenki azt hiszi, hogy nagy cucc, közben tök logikus az egész és egy pont után már ráérez az ember. Egy IC-t leforrasztani és kiolvasni elég alap dolog, de már erre sincs ember, ami nem megy scriptkiddie üzemmódban az bonyolult és fújj-fújj... De legalább ontopic, mert hülyét kapok, hogy hirdetik a szervizt, de nem vállalják el. Ezért nekem kell ezt is kitalálni, meg összecsipegetni az információkat.
-
Ugyanezt előadták. VCDS megmondta, hogy valami hőmérséklet szenzor a párologtatónál köszönt el. Pár ezer forint és 1 óra szentségelés, mert az A oszlop burkolatát is le kellett bontani, hogy ki tudjam cserélni a gázpedál mellett. Nem hülyéskedek, tényleg ennyire kretén a megoldás.
Ugyanez ECU programozásban. Most leforrasztottam az EPROM-ot, mert nem hiszem el, hogy nem tudják programozni. Már csak az adaptert kell legyártanom, de hétvégére az is meg lesz és égetek egy sajátot.
-
-
-
Astroboy
őstag
Szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy egy 2006-os Micrában nincs zónákra osztva a klíma.
Ebből kiindulva mindkét oldal közös nyomócsövön kapja a hideget.
Ezt továbbgondolva, a levegő áramlását 3 dolog gátolhatja:
- lezárt-eltört lamellák/rostélyok az utastérben - banális tudom, de azért ellenőrizd,
- le/szétcsúszott csövek az anyós lábtérnél, ahonnan a levegő indul és osztásra kerül,
- valami bekerült a csatornába, és gátolja a levegő útját - ez a legnehezebb eset, de mielőtt szétkapnátok a műszerfalat szerezzetek egy endoszkópos kamerát, és az utastérből támadjatok... -
Pikari
veterán
A chatgpt generáió csodalényei
Annyi sincs már ezekben, hogy "bocsi, nem tudom, hogy mi baja ennyiből, de szétcsavarozzuk és megnézzük, hátha tehetünk valamit".
És a röhej, hogy a hiba ennyiből az esetek komoly részében ki is derülne, sőt, talán javítani is tudná.
Mint ahogy vudielen mondaná, 80% of success is showing up.
-
-
Egy nagyobb autónál még több energiát lehetne megtermelni. A teteje lehet vagy 4 nm amivel 800W pek simán elérhető, a kicsi kocsinál ennek a felével számoltam kb.
A csatacirkálóm hasonló méretű. Plugin és az átlag fogyasztása 2 liter alatti, mert ahogy kell minden megállásnál megy a töltőre. Városban el lehet vele császkálni, a 100 paci még ezt is elviszi, ha nem akar száguldozni az ember még országútra is elég. Egy érdi emlekedős mókában viszont már érezni, hogy bevérzik a szeme.
TaaT: Belenéztem és szokás szerint szakmailag-műszakilag nem hozzá értő. Amit felhoz példának az pont a butaság kategória. Nem körbe kell rakni, baromság, mert a függőleges alig fog termelni. Elég, ha a most divatos nagy üvegtető helyére kerül a napelem, az nem fog többe kerülni, mint egy skyroof vagy hasonló cseréje, ha jön a jég vagy a Kamaz hátulról. Nameg azt elvárni, hogym indent megtermeljen erős butaság, ez inkább arra lenne jó, hogy nyáron pl. a klíma fogyasztását teljesen ellensúlyozza és még kicsit támogassa a jobb fogyasztást. Sokkal egyszerűbb és műszakilag működőbb, mint ahogy a benzineseknél 1%-os fogyasztáscsökkenésért küzdenek kérdéses eredményekkel.
-
Egyszer kiszámoltam, hogy egy kis autó tetejét ha napelemmel fednék be és mindig csillaggarázsban állna, akkor évi kb. 1500-1600km távot lehetne megtenni a termelt energiával. Városi autócskánál ez több, mint az átlagos futás 10 százaléka. Kicsit másként számolva: nyári napokon 25 km-ert kitermelne.
-
-
KROK640
nagyúr
Szerintem ez alkati kérdés is (genetika).
Emlékszem, hogy tizen éves és huszonéves koromban alig bírtam elmozdulni a 60kg-ról, ha sikerült is, akkor csak lefelé. Úgy 10 éve kezdődött, hogy már hízni is tudok. Eleinte örültem neki, de most így 88kg-san basszus, már annyira nem jó, 80 körül szeretnék lenni.
Ausztriában volt olyan 2 hónap, hogy 8kg ment le
Piálni már én is sokkal kevesebbet mint fiatal koromban. Az egyik nagy attrakcióm az volt, hogy sosem voltam másnapos, meg eléggé jól is bírtam, aztán emiatt volt egy időszak mikor egészen meredeken toltam neki. De érdekes mód akkor sem híztam különösebben, bár megjegyzem, hogy talán akkor sikerült először felfelé átlépni a 60kg-t.
-
Attól nem lesz már drágább a lap, hogy +1 3,3v stabi. Ráadásul a chipset, platform 1,8, 1,05V, meg ilyenekről megy, szóval a 3,3 meg az 5V-al se vagy kisegítve, úgyis kell még tápáramkör a lapra. Meg a proci VRM-je aminek van ára, meg komolynak kell lennie.
Szerintem az ATX-nek is így kellett volna nekiállni.Ha a 12VO lapok drágák, azt én a gyártóknál keresném...
-
-
Top cat
addikt
Gyönyörű lesz, ha elterjed. A táp nem lesz olcsóbb attól, hogy csak 12V-s ágai lesznek, de az alaplap biztos drágább lesz, a plusz elektronikák miatt.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- Google Pixel topik
- Napelem
- Call of Duty: Warzone
- Gyúrósok ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Precision 3591 15.6" FHD IPS Ultra 9 185H RTX 2000 Ada 32GB 512GB NVMe gar
- Lenovo L13 G3 i5-1235u 16Gb 256Gb NVMe, Magyar bill, számla, garancia
- Hp 830 G8 i7-1185G7 16Gb ram, 512Gb NVMe, 12 hó garancia, Magyar
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / RX 580 8GB / 500GB SSD + 2TB HDD / 16GB RAM
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Akkoriban pont ezért (meg persze 29 évesen) sokkal aktívabb voltam.

mióta a házam elején besz*rt a jack, ezen a hangfalon meg pont nincs. Pont le is szarom
Szóval döntsd el, hogy akkor mi hibás, kb. évente dobhatnál ki mindent