Hirdetés
- Apple Watch
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android szakmai topik
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
homerhamm
veterán
-
bh
tag
7 darab megható!
-
válasz
Ciccuka
üzenetére
Sőt, azt sem, hogy van forrasztópáka...

De inkább összetörni szokás.Ha tudsz ilyen csatisérült SSD-t, szólj, van itthon csatlakozó... Azt a legegyszerűbb használni.
@bh : Előző munkahelyemen fogtam ilyen SSD-t, amit ne tudtak feloldani BIOS jelszóval (security frozen státuszút). Régi 250GB-os Intel. Nem sikerült megtörni. Még régebben 320GB-os Toshiba winyót se.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Pikari
üzenetére
De tömegével "gyártanak" ilyen meghajtókat, lehet erre van egy vállalkozás.
Volt egy régi dokumentumfilm (címére nem emlékszem, de valami hasonló), ahol azt mutatták be, hogy nagy nyugati vállalkozások hogyan szállítanak afrikai országokba használhatatlan elektronikai hulladékokat adomány címszóval.
-
Ciccuka
veterán
-
-
homerhamm
veterán
Mai feladvány:

-
-
bh
tag
használt vinyó 7k-ért
cca 15 évet ment
-
-
-
bh
tag
ebben az országban semmi se számít e-hulladéknak? note 10, rommá törve, kamerák hiányoznak, mellé még frp záras is, és ezért saját szeretne 2(!!) működő telefont
-
-
bh
tag
,,PC Intel CELEROn 4 GB + GENIUS Aktív hangfal Táp Kábel+USB WIFI stick
Asus coad1 Video Card HDM-el"vatera, mintha valami bevásárló listáról írta volna
-
-
-
bh
tag
packeta-t eszembe nem jutna használni, egyszer rommá törve vettem át a csomagot, egyébként nem is olcsó cucc volt,
egyszer meg feladásnál - kifizettem majd pár nap múlva próbáltam feladni a csomagot, de "lejárt" a kód, írtam neik h legalább akkor a küldés árát adjak vissza, azóta is várom ( 2 éve)
persze ha valakinek ennyit megér hogy kb 300 forintot spóroljon foxhoz képest akkor nyugodtan
fox-nál most adtam fel "a-box"-ba, szerencsére nem 4000-et von le hanem csak amennyibe a feladás kerül, felesalegesen bonyolult a packetanal ez is
a mobilalkalmazás még talán valamennyire működött offline is, de most hogy majd fél évre eltüntették, így böngészőbe meg kell nyitnod a fox oldalát, belépni, és ott "zárolni" a csomagot.. mondjuk ez csakugyan felesleges túlbonyolítás, miért nem lehet csak hogy beütöd a kódot, és kinyílik, még ha kijelző nincs is
hálistennek már több mint egy éve senki nem kért tőlem semmit ebbe a borzalom automatába.. -
BiP
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Azt mondják meg, igazából mennyit spóroltak azon, hogy nem raktak bele egy érintőkijelzős masinát, és bevállalták, hogy sokkal szarabb legyen?
Vagy csak valaki bátor volt, mondván úgyis mindenki okostelefonnal mászkál, intéztessünk mindent azon, menni fog ez kezelőfelület nélkül is.
-
koby11h
őstag
Ez van, ha nincs normális kezelőszer egy automatán (Z-box).
Valahol olvastam, hogy azokat eredetileg csak átvételre és visszaküldésre tervezték. Csak hát közben egy valószínűleg manager beosztású növény/állat/tárgy kitalálta, hogy jó az másra is.
Spoiler következik: Nem jó, sőt, sz.r!
(Magánvélemény, használtam Packetaként, nem teccik). -
bh
tag
esküszöm ez már bonylultabb nem lehet..

-
-
homerhamm
veterán
-
-
bh
tag
régebbi sztori, kb. 1 hónapos
fb hirdetés, ingyen kínál egy gépet, hdd, ssd, talán valami i5, quadro kártya, na mondom ingyen és még postázza is? túl szép hogy igaz legyen..
írok neki, érdekelne szállítással, írja meg, hova és mennyit küldjek
válasz:
(..)csak a postaköltség kell.semmi több,de az is rá ér, ha megkaptad, vagy egy feltöltést megeresztesz a telefonszámomra. (...) neten vettem már régen játékra, mert nyomozás folyt ellenem ,és ezt net nélkül akartam jatszogatni,fejezték ,és figyeltek a neten minden lepesem.(...) figyeltek a netem,csúnyán elbantak velem, fedett nyomozók.Azóta nincs bankszámlám.még egy üzenetet ejtettem hogy mennyi lenne végülis a szállítás de aztán konstatáltam hogy valószínű nem beszámítható az egyén.. nem is keresett és én sem inkább, nem lett belőle semmi
de talán jobb is, ilyen skizo hajlamú emberkékkel nem szívesen osztanám meg az adataim
-
-
Pikari
veterán
-
KROK640
nagyúr
Nyilván madárfogásra van kihegyezve, ha valaki örül neki, hogy hjajj Win 11-es akkkor akár hozzá nem értésében egy I3 3770-et is lecserélhet erre, csak azt nem fogja értenmi, miért lassú, de gondolom miután a vevő átlépte a küszöböt pénzt már vissza nem kap.
A retro géped nem is rossz. Nálam épülget hasonló, gyengébb CPU-val (E7400) még RAM nélkül, ott mondjuk 120GB lesz az SSD és HD6850 1GB a VGA ... -
KROK640
nagyúr
2016 körül?
Én a 2000-es évek első felében(!) láttam utoljára, de jellemzően olyan '99-2003 környékén láttam sok helyen. Aztán az emberek nagyon nagy része rájött, hogy a (az akkor még gyakran) családi gépnél ez nem praktikus háttér, és lehet külön rejtve "nénis" mappa, sok-sok képpel. (hány adatmentésnél kellett erre külön figyelnem
)
Mert ugye ebben az időszaklban lett divat az, hogy a korábban csak kocka gyerek gépe hirtelen kezdett családi játékszerré érni, de mégnem jutottunk el általában a mindenkinek külön saját gépe van korszakhoz. (az már inkább 2010-es évek)Ami meg a hamutálat illeti, anno a Náci haverom volt ilyen (lesötétített penészes lyukban) az akkoriban jónak számító Celeron 766-osával, már az egy napos gép mellett púpos volt a hamutál.
Ennél eggyel volt meredekebb András haverom, aki az akkor vadiúj Barton-os gépének levett házoldallapja mellett egy álló ventivel is hűtötte, mert hogy 2500+@3200+ a gép és tuti kell neki. Ezzel gond nem is lett volna, de egy óvatlan pillanatban a púpos hamutálat berakta a ventilátor és a gép ház közé, aminek köszönhetően a teljes hamutál tartalma a vadi új működő gép belsejében kötött ki.Manapság pont ilyet (laptoppal, hasonló állapotú), csak szivarkával, Zoltán haveromnál látok, mellette egy asztalival. Ott mondjuk a háttérkép már nem "nénis".
-
-
bh
tag
válasz
KROK640
üzenetére
HD6670-ről van egy letöltött kép a hirdetésben, illetve a lényegről, az LC power tápról 5 kép
és a legdurvább hogy van aki érdeklődik a gép iránt -
lassan én is meghirdetem a retro gépem (400w fsp táp, vmi asrock lap, 9500gt, c2d e8400, 3gb ram, 64gb ssd, 1tb hdd) 60k-ért ha így állnak az árak -
KROK640
nagyúr
Az alaplap elég jó, nekem is van itthon ilyen. Külön jó, hogy kézikönyv meg minden megvan, csak hát ez így egyben akkor se ér 15K-t, mondom úgy, hogy van ilyenem.
E7200 - E7400-asom van, ezek gyakorlatilag a maguk idejében is felső középkategória voltak, manapság egy ezrest ha ér
4GB RAM - na az pont nincs itthon, egy ilyen géphez jó...
VGA az titkos...Az extra tárolást nem értem, ezt pluszba kapjuk egy SSD mellé (amit említenie sem kell egy ilyen gépnél annyira magától értődőnek kéne lennie) elvégre "extra tárolás" vagy ez a rendszermeghajtónk is egyben? ha az utóbbi, akkor mitől extra tárolás?
Az LC Power tápegységgel az ajtót támassza ki, ne a gépet.
Megy rajta a Win 11, csak azt nem mondja, hogy milyen sebességgel és használhatatlansággal.
Ez 40K-ért??? összerakva, egyben, ha tényleg tip-top megy, akkor egy 10-15 ezer ft, de az is csak annak aki kifejezetten ilyet keres retrozáshoz!
-
bh
tag
válasz
Armagedown
üzenetére
azt hittem az ilyesfajta háttérképek nagyjából 2016 körül kikoptak

mondjuk mellette a hamutál is hozzáad az értékhez -
Armagedown
őstag
Ez egy HP Pro 450 G5
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Az eladó kitette, hogy mittomén elemes kutya 10 000 ft, és engedélyezte a hirdetés profiljában a háztól házigot.
Ekkor megjelent egy zöld gomb a hirdetés mellett, hogy "megrendelem".
Rákattintottál, és kiválasztottad, hogy mit akarsz, mittomén utánvéttel a címedre ár+2900 ft.Az eladónak megjelent a profiljában, hogy van egy megrendelése, elfogadja/nem fogadja el. Az eladónak 24 órán belül el kellett fogadnia.
Ezt követően becsomagolta, és 1 napon belül ment hozzá a GLS futár, és elhozta a csomagot. Az eladónak NEM kellett fizetnie. Te megkaptad a glstől a csomagot 12900 forintért, az eladónak utalta a GLS a 10ezer forintot, a jófogásnak utalta a gls a kb 400 forintot, a maradék mittudomén 2500 forint meg a GLS-é volt.
Ez volt a jófogás háztól házig.
Meg gondolom mostantól is ez, csak már nem a GLS lesz a szállítópartner. -
Pikari
veterán
PM kezdetű csomagokat lehet még nyomkövetni a postán?
-
-
-
bh
tag
hülyét kapok már ettől a windows 11 mániától... 80gb hdd, 4gb ram, c2d, biztos élvezhető lehet a win11 teljesítmény
ezen, ráadásul 3k egy 80gb-os sata vinyóért..
-
válasz
Pikari
üzenetére
"akkor azt úgy szokás levezényelni, hogy fél évig a munkahelyi kultúrával és szabályokkal kapcsolatban semmihez sem szabad hozzányúlni, "
Van erre valami szabvány?
Szerintem managementje válogatja. Van, ahol semmibe nem szólnak bele, csak jöjjön a profit.@Cs1csó : Vagy lesz*ja. Úgyis dolgoznak neki.
-
Pikari
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Amikor egy vállalat felvásárol egy másikat (főleg, ha ezt egy idegen országban teszik), akkor azt úgy szokás levezényelni, hogy fél évig a munkahelyi kultúrával és szabályokkal kapcsolatban semmihez sem szabad hozzányúlni, hanem szigorúan csak megfigyelni szabad, megérteni, hogy mi miért van, és következtetéseket levonni, stb. És ha eltelt a fél év, akkor utána az érintettekkel egyeztetve lassan és óvatosan átalakítgatni a dolgokat. Ha nem így csinálják, azzal simán taccsra lehet tenni a céget.
-
Cs1csó
titán
"koreai cég" értem, hogy ezek a cégek (mint még a japán.) eljön ide, de annyi esze nincs hogy felfogja, 6000km-re van otthonról és jó lenne előbb az itteni munkakultúrát megnézni és ennek tükrében megpróbálni adaptálni a sajátjukat.
Az persze AZONNAL megy, hogy nem az ottani béreket hanem az itteni bérekkel úgy-ahogy versenyképes béreket adják, ahhoz van eszük. -
-
koby11h
őstag
válasz
Top cat
üzenetére
Ja, hogy meg voltak lepődve, mikor kiderült, hogy a csóka pl. úgy spórolt milliókat a beszerzésen, hogy a 900 GB-os diszkek helyett csak 600 GB-osokat vett storage-okba.
Persze ez akkor derült ki, amikor már elment és elfogyott a hely
A spórolnál azért meg volt dicsérve, remélem még jutalmat is kapott
-
koby11h
őstag
Ügyfélnél hallatszott ki egy igazgatói irodából, hogy mond meg a külsősnek, hogy addig nem mehet haza, amíg ez kész nincs.
Be is baszna ha te mondanád meg, hogy mikor mehetek haza!!!
És ráadásul olyat kért, ami nem is volt része a szerződésnek. Végül eljöttem pár perc csúszással, mert nem volt kész, amin dolgozni kellett volna...
-
válasz
koby11h
üzenetére

Azért amikor _mérnök_ nem jön be a 2. napján

BTW ismerősnek volt ilyen helye, hogy interjún HO meg juttatások meg rugalmas meg ennyifizu, az első nap meg közölték, hogy az irodából is csak szünetben mehet ki.
Az volt az utolsó napja is
(Koreai cég.)"15 hónap után a tulaj közölte, hogy erre a munkára alkalmatlan és kirúgta. "
De legalább rájött
-
koby11h
őstag
Mikor hallom ügyfélnél az új dolgozótól, hogy ez egy tök jó hely, elgondolkozom, hogy egy észak koreai kényszermunkatáborból szökött meg?
-
koby11h
őstag
válasz
qqcqqc
üzenetére
Velem szemben ült a minőségirányítási mérnöknek felvett srác, első nap bejött, második nap már nem. Harmadik nap felhívták, hogy beteg-e, nem csak nem akar itt dolgozni.
Volt olyan új ügyfélszolgálatos, akinek megcsináltam a gépet, nem jött, most beteg, most fogorvoshoz megy, most már inkább nem is jön.
De volt olyan, akit felvettek, jött, mondtam, hogy ez erre a munkára alkalmatlan. A fizetése az enyém duplája, céges laptop, telcsi, kocsi, 15 hónap után a tulaj közölte, hogy erre a munkára alkalmatlan és kirúgta. Majdnem mondtam, hogy legközelebb én szeretném kiválasztani a főnökömet, szakmai alapon, legalább tudjon már nálam többet. Persze hogy nem úgy lett.
-
koby11h
őstag
A HR felől általában a "nem a korábbi kollégában találtuk meg a megfelelő jelöltet így szeretnénk adni egy lehetőséget Önnek is, ha még alkalmas" duma megy le.
Ami részben igaz is, néha. Aztán vagy jó helyet talált és beint, vagy még ennél is rosszabbat és itt is el lesz pár hónapot
-
-
koby11h
őstag
válasz
Krisszer
üzenetére
n+1 hónappal később, hogy érdekel-e: felvettek valakit, n hónapig maradt, felmondott vagy elküldték - jellemzően próbaidő alatt, de láttam már olyat is, aki 1 nap után nem jött be többet - és utána az ügyes HR elkezdi hívogatni a nem felvetteket, hátha... olcsóbb, mint megint hirdetést feladni.
szerk: @hcl: nem, mert a következő is csak az első munkanapján szembesül azzal, hogy 12 hónap alatt ő az negyedik ebben a pozícióban

-
Hopp, és már tiltották a fiókot. Valós telefonszám volt megadva hozzá

@Krisszer : " kaptam én is válaszokat 6-9 hónap késéssel,"
Amatőrök, válaszoltak
@koby11h : És vajon ez be szokott jönni?

Meg ha az előző áldozat magától lépett le a próbaidő alatt, az vajon a többi jelentkezőnek nem red flag?
-
Krisszer
aktív tag
válasz
koby11h
üzenetére
dolgoztam emberekkel, szóval készséggel elhiszem hogy a jelentkezők egy jelentős része szellemi titokzokni vagy nagyipari seggfej, de ahogy BiP is írja, a HR-esek is gyakorta megérik a pénzüket. kaptam én is válaszokat 6-9 hónap késéssel, egyszer sértődéssel az emberke hangjában, hogy nem érdekel n+1 hónappal később.
A kedvencem: egy meg nem nevezett közlekedési vállalattól érkezett egy nemleges válasz kicsit több, mint egy év késéssel. ez idegesítő lenne, de annyira belevág az imidzsükbe, hogy csak kacarászni tudok rajta. -
válasz
koby11h
üzenetére
Ja jaja
@BiP : Ja, HR hozzállás, meg elég sok iparág van, ahol szénné szívatták már az összes dolgozót, és már senki nem akar annyiért olyan melót végezni nekik

ON
Jófogáson vettek valamit, és tényleg egy ilyen linket kapsz :
http://jofogas.fizetes-elfogadja.clickAminél a spamben jövő Su*pport és hasonló szarokban levő linknek csak a vége tér el.
De ez az üzenet is pont úgy jön, hogy simán lehet spam, a saját üzenetükben levő linket is törlik.
Plusz poén, hogy a vevő olyat vett meg, aminek közben változott a státusza+asztali gép, és házzal nem postázom. Na vajon ezt felfogta-e...
Viszont fent van a telefonszáma...
-
Krisszer
aktív tag
válasz
Armagedown
üzenetére
persze, mi is tartottunk, de legtöbbször nem volt rá igény, a HDD-t (nyilvánvalóan, és minimális kivétellel) nem hagyták nálunk.
koby: sanszos, ha nem tudja megkülönböztetni a HDD-t az SSD-től, nem raknám rá a megtakarításomat hogy tudja, hogy mi van rajta vagy egyáltalán mindezt hogy tudja kideríteni.
-
BiP
nagyúr
Mindenhol erről számolnak be. De valóban, főleg kereskedelem, építőipar bármilyen formája, vendéglátás, stb. De akár irodai meló, posta, bármi.
Mondjuk azok után, hogy a HR-eseknek milyen mentalitása van a kiértesítésekkel kapcsolatban, (bsznak valaszolni, ha nem kellesz) visszanyal a fagyi.
-
válasz
koby11h
üzenetére
Macska?
Amúgy nem látszik kívülről, hogy 100%, vagy 0, csak még megy
"Van aki az utolsó pillanatban szól, hogy mégsem érkezik."
Ezt egy fika hardvernél érted, de egy állásnál, amire esetleg tényleg szüksége lenne?
Mondjuk gondolom valami kereskedelem/építőipar, ami nem túl vonzó. -
koby11h
őstag
"Sok a jelentkező, de a felük nem figyel az alapvető információkra sem. Hiába írom le pontosan a részleteket, a szövegértelmezés nulla."
"Telefonon gyakran minden rendben van, mindenki lelkes -aztán el sem jönnek megnézni"
"Van aki az utolsó pillanatban szól, hogy mégsem érkezik. -ez a jobbik eset, mert sokan erre sem képesek(!)"
Munkaadó kesereg az állásra jelentkezőkön. Ugyan ezek "vásárolnak" néha tőlünk is. De ilyenkor jön a kérdés, ha mindent így csinálnak, akkor hogyan maradnak életben???
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)