Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
koby11h
üzenetére
Mi is rendben tartjuk... asszony tisztaságmániás

", ők is úgy gondolták, hogy elég, ha kiköltöznek, a többi nem fontos. "

"Adtam ki srácoknak is, ők hangosak voltak, családnak, ők leléptek szó nélkül, 40k-s tartozással, "
Ha legális volt, akkor lehetett volna csalásért felnyomni... -
-
koby11h
őstag
Én is laktam albérletben, hetente porszívóztunk, 2-3 naponta levittük a szemetet. És nem úgy költöztünk ki hogy a mosogatóban hagytuk az aznapi mosatlant!
Ők nem tudták, hogy van porszívó a lakásban... pedig nem is egy régi Rakéta, hanem egy normális porszívó volt ott. Ergó sosem porszívóztak a kb. 7 hónap alatt!
A szemét, amit ott hagytak az megunt ruha, füzetek, zacskók, karton dobozok, üres vagy alig illatszeres flakonok, kajamaradék, és vagy 130 befőttes és alkoholos üveg volt.
Ez utóbbi kettőt (kajamaradék és üveg) nem volt kedvem lehordani!
És igen, 4 nő.
Adtam ki srácoknak is, ők hangosak voltak, családnak, ők leléptek szó nélkül, 40k-s tartozással, utána már családot nagyon megnéztem és leinformáltam.Volt aki berúgta az ajtót, mert nem volt nála kulcs. Mondtam ok, semmi gond, jön az asztalos és megcsinálja. Köszi!!! Mondom ne köszönd, te fizeted az utolsó forintig! Kiszállás, faanyag, új zár, munkadíj, kulcsmásolás... és még a szemetet is le kell hordanod, ami marad utána. Addig pedig őrizd a lakást, mert nem szeretném, ha valami eltűnne. Itt már nem mosolygott, én mondjuk előtte sem!
Ja a szemét lehordást és tartozás kifizetést 3 fiúval is el kellett játszani, ők is úgy gondolták, hogy elég, ha kiköltöznek, a többi nem fontos. Meg voltak lepődve, amikor összefutottunk az új albérletüknél és én nem hagytam annyiban

-
-
koby11h
őstag
Kupi, ami az övék és mocsok, amit kiköltözéskor ott hagytak...
Volt olyan, hogy 4 lány költözött ki félév végén. Egyik lány szülei kibéreltek egy ismerőstől egy lakást a lánynak és oda költöztek át. Kértem őket, hogy ne hagyjanak ott semmit, ami kupi és főleg saját cuccot ne!
Úgy volt, hogy hó végéig maradnak, de végül 20-án leléptek. Persze a havi rezsit elfelejtették befizetni.Összepakoltam amit ott hagytak saját cuccuk, persze volt egy csomó, még könyvtári könyv is a konyhaszekrény tetején... szóltam nekik, hogy a lakásban ez maradt és onnan szerda délután 17-18 óra között elvihető.
El is jöttek érte. Ok, itt ez a kb. 4 zsáknyi szemét, ezt először lehordjátok, mert a bérleti szerződés így szólt. Ja mindjárt, csak a barátja lent vár és levinné neki a cuccot.
Neeem, feljöhet ő is és segíthet. Illetve tartoztok 19000 Ft rezsivel (ez még a 80-as években volt). De hát ők mindent befizettek. Sárga csak kitöltetlenül mutatva. Hümmögés, sutyorgás. Ok, akkor ők inkább itt hagynak mindent és viszlát. Mondom ok, a 19k megy a rendőrségre, a fotókat az itt hagyott szemétről és a lakásról pedig előhívatom a Rossmanban és mennek a mostani lakás tulajának, hogy erre számítson!!! (Címet elkértem, hogy ha jön levél, akkor azt oda tudjam továbbíttatni..
) Végül feljött a barát is, fenyegetőzött, de akkor már ott volt a közös képviselő is, kezdett ciki lenni a dolog, nem nekem. Szóval összeszedték és lehordták a szemetet, kimosták a csapokat, felsöpörtek, felporszívóztak. Aztán elmentünk a belvárosba a KHB automatához, vettek ki pénzt és ideadták. 19:40 lett mire végeztünk mindennel.
Többet ne is lássanak!!! OK, akkor már nem jöttök át majd a levelekért, ami ez után oda jön? Ki is dobhatom, nekem mindegy... de ezek után ne várjátok el, hogy a postára mászkáljak vele!!! Meg ugye még fel is kellene mosni, mert az most kimaradt!

Így hát többet nem találkoztunk, a levelekről még kétszer felhívtam őket, majd az volt a gyújtós nyársaláskor, akármi is volt az...
-
-
válasz
F.E.K..
üzenetére
Előbbi fejlesztőként is egy atom stresszes dolog tud lenni. Amikor az üzletre nézel, hogy bazmeg, ezt a szintet nem adod be nekem, hogy igaz, láttalak telefont használni, tehát nem egy barlangból jöttél ide, és erre reagál a fejlesztő úgy, hogy olyan kommunikációs készsége van, hogy abban se vagyok biztos, hogy a saját anyjával beszélt valaha... És így a kettő között lenni, nagyon nem fun. Pláne, amikor annyira nem értik egymást, hogy mindkét fél baromságot beszél, de már ideges, tehát makacs és csakazértis.
Nagyonokos fejlesztő: szintén, bár eddig főleg külsős konzultánsoktól hallottam eget verő baromságokat. Mert általában ha valaki belsős, de nem lehet vele együtt dolgozni, mert ugyan lófasz infó nincs a birtokában, de mindent IS jobban tud, attól azért általában próbaidőben meg szokás válni hamar.
De jah, egy-egy ilyen meeting után nekem is eszembe jut, hogy mittudomén festőnek kellett volna menni inkább. Aztán eszembe jut, hogy ott meg a hülye kliens idegelne ki, úgyhogy leszarom, jó ez így.
-
-
F.E.K..
senior tag
Hát... amikor az üzlet és a developer között kell "fordítani", vagy néhány "nagyonokos" fejlesztőt elviselni... hát, felmerül bennem olykor, hogy visszamennék gépeket szerelgetni ... vagy egy mezőn birkákat terelgetni vagy sarki megfigyelő állomást őrizni, meg hasonlók...
-
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
Pikari
üzenetére
Új laptop, korlátozott user, semmi baja a gépnek, csak nem indítja újra, Windows update után pedig mindig képes ilyen baromságokra a Windows, és nem hülye, hogy ne értse, csak ez jó kifogás arra, hogy ne kelljen néha dolgoznia...
Nála 1 nap alatt futott le a Windows 22H1 is update is! (Ryzen5 5500U, 8 GB, 480 SSD), de miért? Mert elindította, elment bevásárolni, a Windows update meg újraindult, várt 1 percig a bios jelszóra, utána kikapcsolt, ő hazaért, a laptop áll, ok, majd folytatja, várt, megebédelt, munka semmi, délután bekapcsolta, még minidig update, elment edzeni, gyerekért, hazaért, család, utána megnézte, ja kész, "bazdmeg, 9 óráig tartott!!!"
Na ezt kb. elmondta kollégának, én meg megnéztem az eseménynaplóit, amikor 1 hónappal később megkaptam a laptopot. Aztán voltam olyan szemét, hogy mindezt leírtam a főnökének, rátéve őt is, hogy beszéljék már meg. 2 hónapig volt fül-farok behúzva, de most már megint minden ugyan úgy megy. De ha ez jó a főnökének, akkor ok. Én már csak leírom, válaszként arra az email, hogy Windows update, Office update, jelentkezz be itt bent AD-be, és lássanak csodát, ezek mindig megoldják...
Ja és a többi 5 ugyan ilyen laptop, ugyan ilyen munkakör, ott semmi gond
-
-
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
cidalain
üzenetére
Én munkahelyen szoktam ezt mondani!
Otthon biztosan be tudja tolni maga utána széket a tárgyalóban, étkezőben, asztalánál. Otthon biztosan nem fröcsköli össze a mosdónál a tükröt vagy ha mégis, akkor letörli. Otthon biztosan nem hagyja az evőeszközt mosatlanul a mosogatóban.
Otthon biztosan lekapcsolja a számítógépét és nem hagyja 39 napig alvóban.
Otthon egy eldöntendő kérdésre biztosan nem mer a feleségének 5 soros kioktató levelet írni... (alaptalanul és iszonyat pofára esett vele a melóhelyen is
)
Mert a munkahelyén ez rendszerint baromira nem megy!!!
És nem azért, mert nem tudja - otthon tudja, mert muszáj - hanem mert leszarja. Na az én szememben az ilyen nem ember! -
cidalain
veterán
válasz
szebe
üzenetére
Ez nem biztos. Attól függ, hogy szeretne-e színezni, vagy kell-e színezni. Ha kell akkor tojunk a vonalra. Pl, matekházi elsőben: színezz ki 6 szilvát a kosárban, akkor azok csak úgy random lesznek befirkálva, szarunk a vonalra, merthogy nem rajzóra.
Ha az van hogy színezd ki a kedvenc mesehősöd, akkor meg tűpontosan van minden.Ilyen a parkolás is. ha leszarja, nem érdekli, siet, idióta, akkor úgy áll be, ahogy puffan. De pl otthon simán betalál a kerítéskapu két oszlopa közé, ott oda tud figyelni.
Szóval ez nem képesség kérdése, hanem akarás kérdése. Mint minden. Persze lehet hogy vannak olyanok, akik nagyobb százalékban nem képesek akarni, vagy egyáltalán nem, sosem. -
-
-
koby11h
őstag
válasz
cidalain
üzenetére
Nem érted?
A lerobbant kocsihoz kihívod, oda ahol lerobbantál, téged elvisznek házig haza, a kocsit pedig hozzájuk házig és megjavítják.
És ennyi! Tök egyszerű... a kocsival nem is kell többet foglalkoznod, úgy sem találod ki, hogy melyik alkatrészét melyik országba vitték...
-
-
-
-
-
-
-
Ingyen elvihető kábelhulladék.
Rám ír, hogy hol van?
Mondom ...utca, Székesfehérvár.
Ja, az messze van.
Bzmeg a Marketplace-n ott van a hely a hirdetés mellett
-
-
cidalain
veterán
válasz
szebe
üzenetére
Szétcsavaroz/ fűrészel, és beküldeni a rendes kukába
Amit bele lehet tenni fizikailag, azt én bele is szoktam. Építési törmeléket is, oké nem fullra pakolva, hanem módjával kis adagokban adagolva. És a hibás pendiveot, kávéfőzőt is kidobom a kukába mint a sicc.
Persze mindezek előtt helyi FB csoport ingyen elvihetőként meghirdetem. A lomjaim 90%-a elmegy, így alig kell valamit kidobni. -
szebe
addikt
Itt is rendszeres a lomtalanítás, de egyre kevesebb dolgot lehet leadni. Csodálkozunk az erdei szeméten.
Szerintem eddig se lehetett (volna) bármit kirakni. De ha már ottvolt, akkor vagy recycling managerek még az éj leple alatt, vagy a kukások másnap reggel elvitték a konténerrel.Az új rendszerben annyi változott, hogy kijön a "klasszik" kukásautó személyzettel, aztán csak azt engedik/segítik beledobni, amit tényleg lehet.
Így lesz egy plusz köröm egy állólámpával a hulladékudvarba, aminek az alján a "tőkesúly" elporladt, így gyakorlatilag használhatatlan, mert nem áll meg. -
BiP
nagyúr
Csöppet türelmetlen

Este 10kor is biztos azért dolgoznak a PH-sok, hátha valaki bejelentést tesz a FB oldalon az erre dedikált jelentés gomb helyett
Majd amikor a ph közbenjárására előkerül az eladó, akkor is megy tovább a rinya. Semmi se jó.
Tippre valami tini kiscsávó (fejben mindenképp), aki nem tudott a hétvégen diablózni, így kicsit frusztrált lett
-
-
Atveros topikban olvasom a cirkuszt eppen, mekkora gaz a figura, az hihetetlen...
Pattog, merthogy a facebookon jelentette este10-kor (jelentsen ez barmit is), es nem kapott ra valaszt, csak ma reggel, amikor mar a forumon is jelentette (amire amugy 33 perc alatt kapott is valaszt).
Bonusz, hogy leirja, hogy:
"FELNŐTT EMBEREK VAGYUNK és nem gyerekek csak ,mert egy fórumon vásárolunk nicknevekkel! köszönöm!"
Es hisztizik, hogy nem kapta meg a jatekat, meg hogy a hivatalos valaszt csak akkor kapta meg, amikor megtette a hivatalos bejelentest. Jezus.Ilyenkor mindig rajovok, milyen szerencses vagyok, hogy nem kell emberekkel foglalkoznom.

Errol a keson valaszoltok hisztirol (33p reggel 9-kor) amugy ez a jelenet jut eszembe (kb 5mp az egesz, annyi a lenyeg, hogy "you're late").
-
-
koby11h
őstag
Rosszabb! Nálunk lehet házhoz menő hulladékszállítást kérni, ezek egy részét az önkormányzat simán elviszi ingyen!!!
Persze beton törmelék, autógumi, elektronikai hulladék oda sem rakható ki, de bútor, ruha, műanyag tárgyak 2 m3-ig simán. De nem, elviszi a szomszéd utca végébe és ott kidobja.Utolsó utca utolsó házában lakunk, nincs év, hogy ne itt, az én tulajdonomban lévő földre raknának le valamit, olyankor persze megy a fotó beküldés, bejelentés, többszöri kérés, hogy a hulladékkezelő vigye el... szóval az én időmet rabolja az a tuskó, aki ide hordja a szemetét.
Egyet tudtam elkapni, még neki állt feljebb. Közöltem vele, hogy magánterületen van, mielőtt kijöttem lefotóztam őt, autót, szemetet. Szóval kedves vagyok, összeszedheti és elviheti a hulladékudvarba vagy hívom a rendőrt! Összeszedte... én meg felügyeltem a munkát, jó alaposan. Lehet többet vitt el, mint amit hozott...
-
BiP
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Ilyenkor az a durva, hogy ezeket (nálunk legalábbis) tök ingyen leadhatod a hulladéktelepen. Csak hát el kéne oda vinni.
(Ami kb.ugyanannyi energia, mint elvinni az erdőszélre, cserébe nem ciki, nem kéne bújkálni, hajnalban kelni, és nem büntetendő).
Szóval simán csak tuskó parasztok. -
-
koby11h
őstag
Simán, ha veszel újat.
Itt rosszabb: törött wc ülőke, törött virágcserép, betondarabok, autógumi, törött gyermekkád, törött futóbicikli...Nekem eddig a legfurább kupac egy "elektronikai csomag" volt a kerékpár út mellett 1 méterre. 3 laptop és 2 komplett gép. Éppen helyben bontása történt a dolognak így nem is mentem a közelébe, de ezt valaki így hdd-vel együtt kidobta...
-
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
"Romániában még ennek is volt forgalmija a 2000-es évek közepén."
Okosba'
@koby11h : "Erre mondják, hogy akkor a népek ott fogják hagyni a szemét ezen részét is az erdőszélén és majd meglátjuk ez mennyire lesz jó..."
És most is hagynak már ott eleget.
Fejérben akárhol meg kell állnom az út mellett, mindenhol van ledobálva valami.
Út melett... erdőbe km-re bemenve is találsz kiöntött szemetet
-
cidalain
veterán
Valami olyasmi van, hogy kis mennyiségben piaci áron átvesznek pl bontott csöveket, kábeleket ilyesmi, de csak ilyen lakossági cuccot. De pl ha ott a kertben a fél Wartburg, régi kerítés, vasajtó meg ilyesmi, akkor azt nagyon nyomott áron fogják csak átvenni, jó ha az odaszállítás benzinköltsége kijön majd belőle.
De hogy pontosan mi lesz, azt senki sem tudja. A lényeg, hogy nem lesz olyan egyszerű, és nem is kapsz érte annyi pénzt.
-
BiP
nagyúr
válasz
cidalain
üzenetére
Ezt mástól is hallottam, de én ezt (higy magánszemély nem adhat le) nem olvastam ki a szabályból. Mondjuk nem olvastam el alaposan, meg a jogi nyelvezet olyan khm, csak a lényeg nem jön át.
(Én úgy értelmeztem, hogy csak az átvevőhelyeket szervezik át a MOLnak.
Magyar gyakorlat: átlag szemmel marad minden a régiben, csak a mostani helyeket felbérli a mol alvállalkozóként, akik meg perkálnak felfelé)Na, akkor gyorsan összegyűjtöm, és leadom hamar.
-
KROK640
nagyúr
Anno romániában találkoztam egy öreggel. Kárpótlási jegyekből és színesfémeésől gazdagodott meg. (kimondom, egy román c-type)
Beszarás milyen háza volt a Máramarosban egy magaslaton, ameddig elláttál az ő földje volt.
Az öregnek két Maseratija volt, egy beszarsz állapotú OT-s, meg egy vadi új, de mindkettő tip-top, lehidalsz.A munkás autó meg egy olyan VW transporter T3 1984, aminek láttán az állam leesett. Konkrétan a fél autó hiányzott, a maradékja pedig porrá rohadt, horpadt, rozsdás, törött, de kb mindene. Az volt a munkás autó, hangosan csámcsogott rajta a rozsda, és autót ilyen állapotban csak a roncstelepen láttam. Tényleg ez a Józsefvárosin 50 ezer (mókolt) forgalmival csak vedd meg ... Látszott az autón, hogy az 1980-as évek óta NULLA megbecsülést és vigyázást kap. Romániában még ennek is volt forgalmija a 2000-es évek közepén.
És ez volt a munkás autó. Csodálkozom, hogy véletlenül nem adódott le a MÉHbe.
(2019-ben még létezett) -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
Oh, ezt én is ismerem, öcsém gyakran példálózott vele.
Van ennek Szibériai párja is, mikor favágók találtak a hideg éjszakában valami meleget, és ahhoz dőltek. Most nem ugrik be az esemény. -
cidalain
veterán
Gyorsan vigyed, mert
júniusjúlius 1-től már nem lehet csak úgy háztáji hulladékvasat magánszemélynek leadni. Csak aki ezzel foglalkozik.
Ebből következik, hogy most a brazil ingyen elviszi, tán még némi pénzt is ad neked, ha sok van, de 1 hónap múlva már akkor sem viszi el, ha fizetsz érte... -
-
BiP
nagyúr
Jaj, vasat és egyéb ház körül tengődő, rozsdásodó fémcuccokat kéne elvinnem a telepre. Előre félek tőle.
Odáig jutottam, hogy kinéztem, hol van a vastelep, meg elmentem körülnézni.
Szinte csak tesó, szakadt verdákkal, utánfutóval.
Másik típus a szakadt 70+os gyűjtögetős, barkácsolós tata.
Illusztris társaság. -
válasz
Trailblazer
üzenetére
Ezért sem szeretek eladni speciális bánásmódot igénylő dolgokat pl. olyannak, aki csak azért jön, mert olcsó a cucc. Fogalma se szokott lenni, mi az.
Szerencsére ezt lehet szűrni azzal, hogy pl. megkérdezem, mit akar vele csinálni...
-
Trailblazer
veterán
válasz
Top cat
üzenetére
Erről leginkább ez az esemény ugrik be.
-
-
Top cat
addikt
Biztos nagyobb tervei vannak.
-
-
-
Villanyszerelésből maradt batár nagy dobozny kábelt feltettem ingyen vihetőre. Bele volt írva, hogy sok alu+némi réz.
Jön az erőforrás, nézi hogy ez alu.
Hámondom. Ottvót. Ja, nem olvasta.Nem volt boldog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Plus 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest