Hirdetés
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
koby11h
üzenetére
Akkor én tartanék erre egyet külön

" szóval van amit meg tudok telefonnal is csinálni, "
A Samsung DeX megvan?
Az előző helyemen a céges telefonom tudta, kollegák is csak néztek 
SSD másik gépbe meg a Secureboot követelése óta macera
@bh : Nekem vettek január elején egy 500Ft-os cuccot, de azóta mindig lefújják a Pestre menős napunkat, a csóka már nagyon szeretné... de nekem akkor se éri meg csak azért elmenni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Nekem a laptop azért van, hogy legyen gépem Ausztriában is (csak könnyebb hurcibálni mint egy komplett PC-t), meg vésztartaléknak, elvégre a tartalék 4th gen géptől erősebb

"Okos telefon sajnos munkára édes kevés" --- az nagyon sok mindenre. Munkára meg kizárólag asztali PC.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Ma már tök más ... Régen azért mikor csereberéltem, egy gép volt, sokszor kettőnkre öcsémmel. Ott nagy tervezés kellett, hogy csak minimális időre essen ki a gép.
Aztán mikor lett neki is külön gépe, akkor a javaslatomra, már eleve úgy mentek a cserék, hogy előbb az új gép, és mikor az szuperül megy, akkor utána a régit elad.
Én még a Phenom 9500-ból (mivel nem tervezett hirtelen manőver volt) úgy szálltam ki, hogy 2 hétig nem volt gépem, de akkor meg ott volt a régi laptopom (Celeron 1700MHZ, 768MB RAM, 320GB HDD, integrált VGA, Win XP) ami 2014 januárjában nem volt már nagy szám, de szükség gépnek 2 hétre megtette. Azóta nálam is úgy megy, hogy a régi gép/alkatrész csak akkor megy bárhová is, ha az új már tökéletesen működik.Régen ugye az előző alkatrész ára osztlos része volt a fejlesztésnek, ma megvan a fejlesztés, és utána költség csökkentésből megy el a régi (vagy nem is feltétlenül).
Sőt, ma már annyiból is jobb a helyzet, hogy van okos teló, ami sokkal több mint a semmi, sőt már használható laptopom (Ryzen, 32GB RAM, dedikált VGA, SSD stb.) is van, meg egy 4th gen asztali is még, így ha elhúzódna egy fejlesztés valamiért, akkor van áthidaló megoldás. -
-
-
Chaser
legenda
válasz
koby11h
üzenetére
Legközelebb megkérdem erről is ( :
BiP
Erre már egy csomó postát bezártak. Az itteni régen tele volt, 5-6 ügyintéző, pörgés. Most ha 3 van már extra. Ellenben automata az sokkal több lett. Ez az ajánlott levél ár is csak azt jelzi, a humán erőforrást redukálni akarják amennyire lehet. Csekkbefizető automaták is vannak, lassan kb nem lesz értelme a postáknak, max ha hivatalos levelet akar feladni valaki. -
BiP
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
ah, ok. nekem ez kimaradt. nem jött szembe, én meg nem néztem utána. De 5-én reggel azért összeraktam, hogy nem ok nélkül volt a dolog.
De foxpost máskor sem szokott hétvégén dolgozni, szóval ha azt nézem, ez üzemszerű működés, csak a hosszú hétvége bezavart. (meg én dolgoztam közben, ezért fel se tűnt, hogy papíron hosszú hétvége van) -
BiP
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Beszéltük már itt is, hogy valaki nagyon meg akarja ölni a postát...
Az is lehet.
De én inkább arra tippelek, hogy ezek ennyit tudnak. Felsőbb szinteken zéró szakértelem, és ez az output.Én most a foxposton lepődtem meg.
itt hardveraprón vettem egy SSD-t. Csóka még aznap feladta, berakta a Foxpost automatába, 31-én este 8-kor.
Nem volt illúzióm, szilveszter mégiscsak. De bakker, 5-én vették ki.
(ha jobban belegondolok, hivatalosan az az első munkanap, de bakter...)
Mentségükre legyen mondva, ma reggelre oda is ért, tehát 2 nap alatt megoldották a szállítás részét, de nem örültem annyira. -
válasz
koby11h
üzenetére
Igen, ezt tavaly év végén nekem is mondták a postán, hogy megdrágították az ajánlottat
@Chaser : CHatgpt én egy ideje kereső helyett használom, arra teljesen jó. A Google meg egyre kevésbé.
A 24mm vastagságot meg ált. betartják, de néha jöttek annál vastagabb ajánlottak is... azt hogy
-
-
válasz
koby11h
üzenetére
Meg jaj ő nem akar ilyen leveleket kapni.
@Chaser : Nagyon sokan nem tudják itt, hogy hogy működik a PH
@qndam : Ja, ha az elsőre, akkor simán hülye

Én egy bolttól kérdeztem nyáron, hogy be tud-e szerezni valamit. Karácsonykor válaszolt
Addigra már a cumó is elkelt, amihez kellett volna 
-
Chaser
legenda
válasz
koby11h
üzenetére
De ha a másik fél nem tudja mért tűnik el valaki...) mondjuk katt a nickre írja mikor volt fenn, telefonszámom is kinn van - ennek ellenére még mindig elkérik 10-ből 8-an kb ( : -. Tegnap mondjuk azt se vettem volna fel, némítva oszt' leb@sztam. Esemest' azért küldtem volna ha keres. 100-as zsepi nem volt elég...és nem recskáztam:d sztem agyrázkodást kaptam kb a tüsszentésektől - tudom azt nem kaphatok
-. -
Chaser
legenda
válasz
koby11h
üzenetére
Jah, valaki akart vinni egy töltőt, kifizeti, de nem tudja mikor jön érte. Mondtam úgy nem adom oda, ha van valami rövid intervallum oké, de így nem. Válasz nem jött
Tegnap egy másik tag vinyóra érdeklődött, de beszedtem valami sz@rt, kidőltem, sok üzenet, azt hitte megzavart valami hogy nem reagálok) írtam nemrég jah, egy kis vírus tényleg megzavart ( : -
-
-
bh
tag
válasz
koby11h
üzenetére
ha arra gondolsz amit én küldtem az aliexpresses refurb vagy mi. [link] a hirdetésből amit fotóztam még ott volt a kék sata kábel is amit adnak hozzá. törlik a s.m.a.r.t adatokat aztán kap egy új címkét más dátummal
SN-t ha beírod wd oldalára kiírja hogy nem létezik ilyen
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Itt is volt olyan, hogy több mint 30db "rakétás" üveget szedtem össze a ház előtt.
Egyébként ezt az üvegvisszaváltásos témát már nagyon vártam, mert a németeknél meg az osztrákoknál régen hozzászoktam. Persze mikor bevezették, akkor a faluban nem volt egyből automata, fél évig csak 50ft-al minden drágább lett, meg tárolhatta az ember, hátha majd lesz automata. Szerencsére lett

-
BiP
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
nálunk a kerítés tövébe dobva/utcában elhajigálva az ízesített royal vodka palackja a sztenderd. ugyanaz a fajta mindig, 1 vagy 2 deci így saccra, de egyszerre több is. (nem értem a logikát). Miért nem vesz akkor nagyobbat?
De szerintem nem visszaváltós. Majd ha egyszer tetanusszal a zsebemben megyek ki, megnézem. -
válasz
koby11h
üzenetére
Biztos nem szürkeimport

Mai hülye.
Jön hogy venne. 2000Ft-os dolog, nem nagy ügy. De ő utánvéttel.
Hát, úgy nem veszed, de szívesen feladom, és feladás után vagy átvételkor utalod.
Hát de ő csak úgy hogy az automatán fizeti.Kiderült, hogy ő utánvétnek hiszi azt is, ha ő utalja át amikor átvette, nem a Foxnak fizeti.
-
TaaT
nagyúr
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
De eladni se fogja
(bááár... mindig van madár).A YT-n szinte a kezdetektől fogva követek egy Kingstech nevű srácot. 2-3 éve nyitott egy boltot Miskolcon. Brutál túlárazott az egész

A legjobb mikor a videójában mondjuk elmondja, hogy komplett konfig 150 ezerért, és akkor mikor rámész a shopban ugyanaz a gép, 1-2 alkatrész gyengébbre cserélve, és 250 ezer... Meg ilyenek. -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Jah, így érthető.
Amúgy ami Debrecenben garázs fronton megy az durva. A lakótelepeken konkrétan kihalásos alapon se nagyon jutsz már garázshoz, ha pedig igen, akkor már 3 éve is 8-10 Milla volt, és ezért nem abban a házban van ahol laksz, hanem valahol a lakótelepen (ahol épp felszabadult egy), akár 10-15 perc sétára.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
A heti 4 nap még ugyan jó, az alkalmazottnak / aki csinálja annak is. Anno egy időben dolgoztam heti 3 napban, imádtam, hogy minden hétvége hosszú hétvége volt nekem

Itt nálunk van egy vegyes bolt (háztartási eszközök, festékek, kerti cuccok stb. ) tök jó az egész, és valós árukészlet is szépen van (mondjuk néztek mikor kézi kaszát kértem, azt rendeltek), egy mostanra már 40 körüli pár csinálja (a csávó régebbi de nem túl közeli cimborám még 20 évvel ezelőttről), és náluk 1-2 éve azt látom, hogy időnként kikerül a tábla, hogy zárva, nyitás ekkor meg akkor. És ez kb minden hónapban, és ilyenkor nem az van, hogy nincs nyitva, hanem ilyen 8-10 napokat is megad sokszor. Ahogy elnéztem, egy hónapnak kb a 2/3-át van nyitva, és utána egybe bezárnak egy időre. Nem tudom, hogy mi lehet a háttérben, de igen bosszantó, mikor menne az ember valamiért, ami most kell, és olvasod, hogy majd 8-10 nap múlva lesznek.
Akkor lehet bemenni a városba a konkurenciáért, vagy megrendeled netről olcsóbban 3-4-5 nap ott van... Sehogy se az igazi. -
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Vannak emberek, akik ilyen híresen rosszul kommunikálnak, ismerek én is pár ilyet. Bármit kérdezel nincs egyértelmű válasz, vagy nem a kérdésre a válasz. Mond A-t, majd tesz B-t.
Hogy azt ne is említsem, mikor telefonon beszélünk és : "másik bejövőm/hazaértem/belémcsapott a villám/stb egy 5 perc múlva visszahívlak". Leteszi, és napokig-hetekig nem hív fel. De én azért ott várjam 1-2 óráig, hogy hátha visszahív. És ilyenkor már azt se tudom kibökni sokszor, hogy hagyjad, a lényeget megdumáltuk.
-
-
válasz
koby11h
üzenetére
Rendelt már, de lehet nem tudja, hogy kitől, azt hiszi, hogy a Jófogás egy bolt...
"mert ő ezért nem regisztrál be jófogásra."
Telefonálni se hajlandó...
Én simán elkerülöm, ha nem tud értelmesen írni, vagy bonyolít, akkor pápá. Inkább szűröm a vevőket, mert egy idiótával csak többet szívatom magam.
@BiP : Hátakkó'jó'van
Csak majd találjon ilyesmit annyiért, amennyiért én hirdetem
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Igen, ebben is lenne business, főleg a bontatlan cuccokban.
Debrecenben ismerek valakit, akinek mai napig van 1st gen I5 és hozzá lap és memória bontatlanul. Kár, hogy annak nem túl sok értéke van, bár annyit talán kapna érte, amennyiért egy mai hasonló kategóriás rendszert összerak. (és az illető mai napig egy Celeron 366, 192MB, 20GB HDD-s rendszeren van el, azon könyvel, ha valamit meg meg kell nézni neten, akkor okosteló). -
-
-
válasz
koby11h
üzenetére
2600-on?
Hol???BiP: A pénz miatt volt nehéz összerakni. Filléres különbségek miatt órákat utaztam az első PC-nél.
hcl: TVC-t és lelked elvernéd pénzért? Ne légy esztelen! Ezt nem teheted! Nem feledheted kezdetedet!
opr: Egy polccal is el lehet kezdeni. Aztán szépen terjeszkedni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
válasz
koby11h
üzenetére
Ja, én ezen nem szoktam parázni. If szállítás then lassú, majd ideér. Ne lopják el meg ne törjék össze.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Jaja, itt is csak én csináltam meg rendesen. Ez nem csak a dupla tömörítés meg a darabolás megszüntetését jelentette általában, hanem : Egy idő után - főleg ahhoz ami nem ISO volt - saját installereket is gyártottam. Ez is fejlődött az idők során, a sima alap Win 98-as kinézetű installertől (mármint ahogy ott néztek ki az installerek) a játékból kimentett screenshootos hátteresen át, az egészen custom ablakos, akár zenélős, auto regedit szerkesztős szuper installerekig mindent. Egy idő után már fél délutánokat eltudtam szöszölni vele.
Persze az installerekbe már benne volt a nevem, sőt, sok játék már "KROK Edition"-ként került fel telepítésre, ami általában tartalmazta :
- A játékos neve Defaultból az én nevem volt
- A nekem kedves / kellemes irányítás volt beállítva
- Külön könyvtárban a mentéseimet
- külön fileban ami csak trükkel olvasható a cheateket
meg még ilyen-olyan extrákat melyik játékhoz mi volt. (pl a játék tesztje magyar számtech újságból bescannelve nagyfelbontású JPGben, vagy a játék audio trackje MP3-ban mellé települ egy alkönyvtárba, MODok/ extra pályák / plusz tartalmak stb.)Aztán általában ezek a változatok lettek kiírva, és mentek a haverokhoz (tényleg, érdemes lenne majd valamikor előkeresnem ilyen régi CD-imet és mai szemmel ránézni ezekre az installerekre).
és persze örültem neki, mert ha már sokat dolgoztam, a biztonsági másolatuk a haveroknál megvoltak. Már amikor ... Sokszor szembesültem azzal, hogy felteszik a játékot, és törlik az installert. Aztán mikor összeomlik a rendszer és megvolt a reinstall akkor ismét jönnek a játékért, mert nem tudják újratelepíteni. Volt aki ugyanazt a játékot 3-4szer is elkérte.De ezek legelső sorban az én kényelmemet szolgálták, mert haújra kellett dobni a rendszert (és akkoriban nagyon gyakran a játékokat is) pillantok alatt visszaállt minden, nagyon maximum a legaktuálisabb mentést kellett kiszedni, minden más beállítva várt, mintha nem történt volna semmi.
-
válasz
koby11h
üzenetére
Na még az kellett volna

Meg a Covox reklámok mellé volt vírus is
@KROK640 :

@Corleone33 : Az elég Jackass
De gondolom nem tegnap óta tolja, ezeket kb. akkor veszik észre, ha felnyomja valaki.@frescho : Innen tanultad a motivációs módszereket?

@bh : Após ezt rendszeresen csinálja. Másodikra sikerülni szokott

A gamer PC lehet gamer, ha éppen kivették a videokártyát, mert azt nem akarja eladni.
De ez sosem volt gamer PC
Pentium G
Anyám laptopjában van... -
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h
üzenetére
Igen, ez az ami sosem értettem. Még a 32db RAR-t igen (ha megszakadt a kapcsolat csak azt az egyet kellett letölteni*), de hogy miért volt mindegyikben egy-egy ugyanolyan ZIP, az már konkrátan szivatás volt. Utáltam, és persze a torrent oldalak is úgy vették át, meg úgy volt "eredeti release". Én meg nem győztem kicsomagolni az egészet, aztán vagy ISOba kiírni, vagy ha olyan volt, telepítve portableként egybe tömörítve, stb. Rendesen adtak munkát. És persze csak én végeztem el ezt, ha haverok hoztak valamit akkor ugyanilyen darabolt dupla tömörítéses szarban volt. Amúgy is utáltam, mert sokkal több szabad hely kellett a HDD-n mint amennyit tényleg foglalt a cucc. Ez eleinte a 3GB-os HDD-n gond volt, később nem annyira, inkább csak az időrablás része a dolognak.
Hál'Istennek aztán a 2000-es évek végén egyre több oldal elkezdte ezt tiltani
* Baromira nem volt értelme, nekem csak az 56K szakadozott, azzal 50MB is nagyon fájt, az ADSL meg nem volt időlimites, cserébe sokkal gyorsabb volt ( = kisebb esély a szakadásra a töltési idő alatt ). Ugyanakkor így a cuccot kicsomagolni rohadt macerás volt, ráadásul a dupla tömörítéstől sokszor nemhogy kisebb, de még nagyobb lett.
-
válasz
koby11h
üzenetére
Sok ilyen van, én is szekrénysort tettem fel, bele írtam a hirdetésbe, szállításban nem tudok segíteni, erre első kérdés, szállítás megoldható, mire felfogta hogy nem, na azóta 2.5 hete intézi a fuvart...
Nyilván nem egyszerű a szállítás, de ha nem tudja megoldani, akkor minek ír...
Végül olyan viszi el most csütörtökön aki konkrétan elutalta az árát (igen, ilyen se volt még), mondjuk ha ez se jönne, az lenne a szép, de az biztos hogy nem fogom vissza utalni az árát.
Amúgy igen, amit mondasz, az a vevő aki jön, néz, viszi, mindenki más csak unatkozik (kb). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- PlayStation 5
- Házimozi haladó szinten
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mikrotik routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Assetto Corsa Rally
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dynabook Portege X30L-J - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az előző helyemen a céges telefonom tudta, kollegák is csak néztek

. Csak rendszer szinten furcsálom, hogy 1000+ pozítv 0 negatív így hogy jött össze.
( :
-.