- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
frescho #126554 üzenetére
Raid 0? Az jó. Egy lemez kuka osszt oda minden.
2-3 fajta raidet állítunk be inkább, de ezek közül a 0 (a sebesség) sose az elsődleges szempont.hcl: itt felénk 8-as anyából nincs pulusz. Történik valami kis szar aztán csak a dévánkozás. Példa. Kézi fűkasza. Leszóritó csavar elfáradt. Van ilyen. 3500ft volt de komám fáj úgy egy másik megvétele mint ha a házat, jószágot vitte volna a tatár.
-
Gyuri27
félisten
Sok helyen pl van egy nas. Nem mondok nagyot 4 lemezes. De egy ötödik tartalék lemezre már nem futja.
Aztán megy a szaladgálás. Főleg ha pár évesek a lemezek és nem találnak ugyanolyat.
Jobb helyen maradva a példánál van 1-2 tartalák lemez. Ugyanitt garidő lejárta előtt cserélik az összes lemezt. Jobb helyeken a szerver és egyéb fontos holmik cseréje is így zajlik. Csak hát ettől a magyar kkv messze van. Egyrészt a pénz miatt. Másrészt a felfogás miatt (inkább megyünk nyaralni, veszünk nagyobb autót stb stb).
Pedig elég nagy gond szokott lenni belőle (pénzben mérhető) ha egy egy eszköz lehal. Nem feltétlen kell itt IT holmikra gondolni. -
Gyuri27
félisten
Én ezzel nagyjából tisztában vagyok. De ahogy írod pénz kérdése.
Bár két olcsóbb gép egy áráért vagy picit többért jobban megéte volna.
És akkor egy gép halálakor a ph és az apró működött volna hibátlan. A többi oldal meg nem.
Ezért mondtam, hogy a fiúk levonják a következteetéseket. -
Gyuri27
félisten
válasz
KROK640 #126528 üzenetére
Ne hasonlitsd össze az akkort a mosttal. Már egy jó ideje szépen skálázódik a több utas szerver (akár egy lapon akár külön).
Lásd szuperszámítógépek. Nyilván erős példa de ott hogy tud együtt működni 5-7-10 ezer proci? Vagy az ai több ezer vga-n?Az adat a mentés integritásának ellenőrzésére is van lehetőség.
Másik topikban írtam. Ez csak pénz kérdése.
-
Gyuri27
félisten
válasz
KROK640 #126526 üzenetére
Az ár itt nem számít. Láttam én intelt, ibm-t is meghalni. Ez egy ilyen bicikli.
Ezért szoktak ugye redundás rendszert építeni.
Pl lehetett volna kétutas a szerver 2x32 maggal pl. Igaz a lap lehalás ellen ez se véd meg.
Lehet nekem a hülyém ez, de én inkább építettem volna 2 gépet. Árban kb ott lett volna.
Vagy ott a felhő, virtuális szerver.
Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. -
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #125290 üzenetére
Ember azt mondani egy 5800X csere után egy 250k-s procira, hogy az amd nem azt adta amit vártál. Lol.
Vettél volna rendes 24 magos tr-t annyi pénzből (mert egy árban vannak) és lett volna 24 magod meg 48 szálad és 4 csatornás meme vezérlőd akkor pislogtál volna mint hal a szatyorba. Már ha munkáról van szó.
Vagy ha már a hedt erős neked vagy nem munkára nem csak munkára kell a vas akkor ott a 9800X3D, a 9950X3D.
Egyébként itt a 7800X3D [link] 250k vs 170k. Nyilván az amd az olcsóbb.
[link] nem ph teszt mert Abu amd bérenc. [link] -
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #125271 üzenetére
Nem. Nem jó procit és konfigot választottál + nem értettél hozzá. De ezt már akkor megmondtam. Jelen pillanatban és nem csak én mondom ezt hanem a szaksajtó is (külföldi) nincs olyan terület ahol az intel jobb lenne.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #125268 üzenetére
Nem is boldogultál vele.
-
Gyuri27
félisten
Apró: Asrock B450M-HDV R4.0 új 2 év gari (nem tudjuk hova) 26k. És még meg sincs szeretve, nincs kitesztelve és nem csöcsös gémer lánytól van aki a bugyikáját néha rádobta.
Bót: 21k 3 év gari. -
Gyuri27
félisten
válasz
Alusky #123599 üzenetére
Fene bánja. De egy két kondiért ott nem dobnak ki semmit.
Itt meg csak a szemetet termeljük.Lapot, lapokat küldtem javitani. Persze arra nem volt garancia, hogy jó is lesz. De azért kikellett fizetni. Persze akkor se érte volna meg ha jó. Csak az eszmei érték miatt vergődtem vele.
Itt kóklerek vannak azok is drágán.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Cs1csó #123584 üzenetére
Pár tápom az idők során adta meg magát.
3,5 voltos dolgok mocorogtak, de a gép nem indult.
Volt ebbe minden, giga, tt, seasonic, fsp meg jó ég tudja.
Nyilván aki ért hozzá anna ez filléres javítás és meg is éri. De itt a halál fasza és a semmi közt félúton nem javit senki vagy ha igen az nem olcsó. -
Gyuri27
félisten
Azt még valahogy elsikálja az ember.
De azért fészbukra mit veszel ami új?
Ryzen G 520 lap ugye ramot is raksz. Kb 90k.
Esetleg ssd. De ez már veri a biztosítékot.
Jó esetben kifogsz aprón egy olcsó G procit meg ramot.Cseréltem kereszt anyámnak tápot. Nyilván nóném keletném. Olyan hangja volt mint egy orosz helikopternek.
Minek? Jó az még, csak hangos.
Ott tartunk, hogy 15k alatt nincs új táp amihez a nevem adnám. És az ugye semmi, nem gyorsabb tőle a gép.
Nehéz ezeket a dolgokat eladni.hcl: persze 6 gen inteltől felfele (min 4 mag) még értelmezhető.
Csak ugye ott meg a használt holmi drága. És ha egy 10 éves lap beszarik akkor az + 15k.
Ezért nem szoktam ezekkel foglalkozni.
Inkább új amd lap. Használt bármilyen ryzen. Azzal nem lesz nyűg. Szerintem. -
Gyuri27
félisten
válasz
KROK640 #123420 üzenetére
Még egy 5800X, 5900X vagy x3d proci am4-be még 3 évig (amig a gari tart) biztos jó lesz.
Nyilván itt mindenki competitiv esportoló. De rajtuk kivül mindenkinek elég single, pub gamékra.
És olcsóbb lap, ram, proci. Jelentős összeget lehet spórolni.Hasnált cuccot meg ne nézze a paraszt. Bótba olcsóbb minden is (lap, ram, biztosan, de procit is keresni kell ami megérős, a többi esetben minimális + pénzért az is van boltból).
-
Gyuri27
félisten
Igen de itt az ár a probléma.
Anyu fészbukos gépe alól kihalt a lap. Msi b150 night elf.
Neki elég volt egy 6500-al.
De öcsém 15-20k-t nem fogok adni egy b150-es lapért (a h se kevesebb).
Vettem 450-es lapot meg 3200g-t oszt csók.
Egyszerübb lett volna olcsón egy lap persze (vagy ezt javíttatni) csak hát nem olcsó egyik se.
Szal ja. 5-6k a reális ára szerintem. -
Gyuri27
félisten
Ezeknek nem az a baja (nem csak az,) hogy winfos 11 nem megy rajta.
Mert még 10 megy egy darabig (single game esetén meg mindegy is). Aztán ott a linux (steomos is pl). Hanem az, hogy 10 éves holmik. Lapot már most se kapsz alá, ha van is drága (még a sima H is). A teljesitményt meg ne is hozzuk ide.
Ami pénzt érhet az a 8xxx teteje, 9xxx ugye itt már van 6 mag. Mondjuk ezeket is intel felárral adják.
Ryzen 4500 25k, 450-520-as lap meg van 30k alatt.
Bolti 3 év gar. -
Gyuri27
félisten
válasz
morcosharcos #120351 üzenetére
Mert minden is le van spórolva ott is (minden futárcégnél). Nincs ember, nincs kocsi, ami van meg pfff. Legalábbis ide a vadkeletre olyan autók jutnak amiket egy jobbérzésű cég már rég a bontóba vitt volna.
BiP: itthon ilyen kb minden is. Posta, áram, net, eü stb stb.
-
Gyuri27
félisten
Azért van annak egy bája, hogy az eladó nem enged 1000 pár forintot a termékből. Inkább árulja egy hónapig. Majd mikor nem megy el a cucc feladja ismét.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Trailblazer #114895 üzenetére
Mé? Lehet ő is szerepelt ilyen filmben. Ő volt a megcsalt férj.
-
Gyuri27
félisten
Az a kérdés, hogy egy szfvári-tatabányai panelt ki engedhet meg magának 30-35+ milláért, vagy kecskemétit még többért úgy hogy itt mindig minimálbér volt és nyilván ebből nem lehet félre tenni?
Persze lehet valamilyen albit találni 200k + rezsi áron. Csak hát 400k körüli nettóból fele egyből elmegy a semmire. És jó esetben marad a minimálbér. Elég nehéz matek ez. -
Gyuri27
félisten
válasz
cidalain #114819 üzenetére
Ha csak a hálózati eszközöket vesszük Cisco, mikrotik pl már az is két külön szakma kb. Meg lehet nézni két fenti cégnél egy egy tanfolyam, képzés mennyibe kerül. Nyilván ezt nem sok cég fizeti ki. De legyen papírod erről is és értsél is hozzá. Kimondottan boldogító érzés mikor egy cégnél a világ összes gyártójától van eszköz.
-
Gyuri27
félisten
válasz
cidalain #114812 üzenetére
Jaj hát az alap, hogy 24/24- 7/7 ügyelet van.
És igen. Mint írtam mindenhez IS érteni kell.
Azt mondta intézmény vezető, hogy 3 telephely kb 50 gép, szerver stb stb az 4 órás meló. A másik 4 órában a konyhán kellene kisegíteni. Ezek valóban azt hiszik, hogy egyszer megcsinálod és az örökre jó. Nem kell vele utána foglalkozni. Nem kell utána tanulni, fejlődni.
Amúgy tipikusan ez a nézet. Ha ügyes a rendszergazda és minden fasza. Akkor az nem csinál semmit. Ingyen kapja a fizetését.
Ha meg szarból akar várat épiteni és egész nap tákol akkor még szar a rendszergazda. De azért azt nem sikerül elintézni, hogy ha Gizike 50 embernek sablon mailt küld akkor ne lássa mindenki kinek lett elküldve még. -
Gyuri27
félisten
Persze. A megyébe nem lehet elhelyezkedni rendszergazdaként. Mert vagy 100 év gyakorlat kell és mindenhez IS értsél vagy nem baj ha nem értesz semmihez de legyen jó ismerősöd. A pénz meg minimálbér-tól minimálbér+ 40-50k. Ezzel lefedtük a megye rendeszetgazdáinak, infósainak a 90%-át. Közbe meg olyan nyomor van digitálisan, hogy Zimbabwe beelőz. Amúgy a forint euró árfolyamunk is rosszabb mint a legtöbb afrikai országé.
-
Gyuri27
félisten
válasz
morcosharcos #114238 üzenetére
Működhet helyben persze.
Néztél mostanában pl win szerver 20xx árat? Akkor mennyi lesz a szoftver. licence bármi ebben a kategóriában?
Az, hogy min fut el megfelelően azt nem tudjuk. Bár gondolom P4 nem lesz elég alá. De hol van az adatbázis amiből dolgozik? Mert ugye ha netet nem vagy korlátozottan tudja használni az Ai akkor miről beszélgetsz vele? Persze ha egy adott feladatról beszélünk mondjuk python akkor talán nem kell neki akkora könyvtár. Szóval sok sok érdekes kérdés van a témában.
Egyébként a hazai cégeket ismerve ahol rendes gép, szerver, kiegeszítő parkra nem futja akkor majd erre lesz pénz?
Ha pedig bármi történik az ai körül meddig fog állni a meló? Ha valami + kell ki fogja felprogramozni, betanitani az Ai-t? Mert ugye rendszergazda, infós utána olvas bárminek aztán valahogy megoldja. Vagy ez már magától tanulni is fog?Felhőszolgáltatások szaladnak. Nagy pénzt kasználnak. Csak a fenti problémák ha felmerülnek akkor meg áll a cég. Mert ott a szerver, ott az adatbázis, a mentés a miden is. Szóval a felhőzés is kétélű kard.
Cégnél. Nem mondok nevet. De biztos történt máshol is hasonló. Kedves alkalmazott mielőtt elment ezt azt törölt. Sokan meg szoptak. Persze amatör hiba, de magyar ember képes a csákányt bele állítani az Ai-ba.
-
Gyuri27
félisten
válasz
morcosharcos #114232 üzenetére
Fejlődhet persze. De ott még nem tartunk, hogy az emberi agyat lemásolja, túltegyen rajta.
A másik ami fontos az az ár. Minél okosabb annál többe kreül.
Ha pedig a vicces fiúk a vörös tenger alatt vagy bárhol tönkre teszik a kábeleket lesz csöcsre futás a felhős Ai-kkal. Azt meg kevesen engedhetik meg maguknak már ha lesz, hogy a telephelyen megfelelő alkalmatosság legyen egy komoly AI-nak.
Szerintem ennek és két oldala van mint minden érmének. -
Gyuri27
félisten
válasz
Pikari #114220 üzenetére
Minap jön a telefon, hogy el nem mentet doksit, lapos kikapcsol kombóból van egy olvashatatlan ads fálj. Nyilván vannak rá okos megoldások. Tele vele az nagy internet. MS is szépen leírja hogyan kell megoldani 100 lépésből. De hát az MS az MS. Nem müködik így se. A doksit meg nagyon kéne. 5 perc alatt (cigivel együtt) pát kattintással megoldottam. Úgy hogy asd-ről előtte nem hallottam. Szóval egy pontig jó az ai. De magában kevés. Mert még mindig ott tartunk, hogy max válaszolni tud csupán.
Egyébként a helyes megoldást megiró ha összefutunk meg hívhat egy bambira meg fagyira. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csupingo #109605 üzenetére
Az már megtörtént. A baj országos szintű. Az egészet kéne bele bacni.
Armagedown: ez a fajta hűtés sose volt elterjedt. Mert ez össze van kócolva.
Amúgy egy 9600 a lelkem. Viszonylag sokáig, sok ártyán voltak ezek a fajta zalmanhűtők (és különféle változatai) vga-on. -
Gyuri27
félisten
válasz
envagyok #109307 üzenetére
Nem lehet pontosan árazni.Mert már ahogy "bejelentkezik" is változtathatja az árat felfelé vagy lefelé.
Meg ugye van egy fix ár. De jön a vevő és előadja a 101 kis kivánságot. A kiírt árba meg ugye ne tartozzon már minden bele.
Alusky: amúgy a ...299 postban miről is van szó?
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Csávó vga-t árul. Eddig 0 üzlet, 0 hsz a ph-n. Nem nagy érték 15k lett volna. Mondom szeretném kipróbálni.
Irja, hogy oké. Kisvártatva irja, hogy eladta próba nélkül mert neki úgy könnyebb.
Hát nem tudom egy fullos nimandtól kivesz próba nélkül bármit. Most vagy tényleg van ilyen ökör. Vagy a srác valami lehúzós verebész vagy ki tudja. -
Gyuri27
félisten
válasz
F.E.K.. #107743 üzenetére
A krumplipuculós helyen is volt egy szerver csak az eurostatot használták rajta.
Mondtam a vezetőnek egy szervernek nem csupán ennyi a dolga. A felhasználókról, házirendekről, szabályokról nem is hallott, de tűzfalról se. Dokumentáció persze semmi.
De ez egy hét alatt kész van vezetékeléssel mindennel is. Szerinte. Én meg mondtam, hogy ez biztos nem. Nyilván nem lettem szimpatikus. Az épület ráadásul a 80-as házgyári betonpanel (aki enm ismeri keressen rá).
Na abba fúrj lukat bárminek. -
Gyuri27
félisten
válasz
Donki Hóte #107721 üzenetére
"Egy jól belőtt rendszer és fegyelmezett felhasználók mellett sosem tanulod meg, hogy hol lakik a rendszergazdák istene" egy ilyet mutass?
De szerintem rendszergazdának lenni és azraból várat, majd szart lapátolni inasnak lenni nem ugyanaz. Szerintem. Ja és ne kelljen már kurumplit pucolni meg vécét takarítani. Nem derogál, itthon megteszem. Csak döntsük el, hogy it-s vagyok vagy takaritó. -
Gyuri27
félisten
válasz
Alusky #107711 üzenetére
"150/200 ezres minimálbér mellett nem egy nagy dolog 300-at keresni már kicsit épkézlábabb embereknek"
Hol? Nálunk minimál béres kb mindenki. Aki nem az 20-30 éve a szakmájában kap 20-40k-val többet.
De nézz utánna ennek a régiónak. És itt se olcsóbb ám semmi. Se a benzin, se az áram se semmi. -
Gyuri27
félisten
Gondolom ezért tűnt el az előző rendszergazda.
De azért érted tapasztalat legyen, pénz az nincs és még lehet krumplit is pucolni.
Nem mondtam, hogy megszakadós. De azért egy elavult rendszer 3 intézmény 20 éves mindig bütykölni kell hálózati nyomtatók stb stb az nem az egyszer megcsinálom és nem kell hozzá nyúlni kategória.
Persze szigorúan csak szerintem. -
Gyuri27
félisten
válasz
Alusky #107699 üzenetére
Itt a kezdő rendszargazdi az 200-210 nettót kap. De aki hivatalban (államnak) dolgozik vagy valami államhoz kapcsolható szervhez az is ekörül 220-240.
Lehet számolgatni.
Nemrég voltam interjún. A lényeget írom mert az egész rizsa hosszú lenne.
Szóval legyen tapasztalat (az nekem még nincs hivatalosan).
A lé 210 nettó. Ha feltámasztottad a rensdszer amit elbaszott az előző kolléga és utána egy szintel lejjebb költöztek az irodák amiket az emberek csak úgy összedugdostak. Szóval ha ez kész akkor a vezető szerint elég 4 órában rendszergazda. 3 intézményről beszélünk 10-10-50 gép, nyomtató egyebek.
A maradék 4 órában meg lehet a konyhában kisegíteni és intézmények közt kaját szállítani.Nem bántásból, de ti hol éltek? Svájcba a bahamákon vagy hol, hogy ennnyire fingotok nincs mi van ebben az országban?
-
Gyuri27
félisten
Persze. Csak békés híres arról, hogy bár az elvándorlás az országban a legnagyobb 18% az átlag 14 és ezzel vezetünk, az emberek nagy része minimálbért vagy afölött kap kicsivel + itt a legtöbb a közmunkás illetve a sarkadi kistérség az ország harmadik legszegényebbje.
Ha végig nézek azon 2014-23 azaz majd 10 év mi változott itt akkor az inkább negatív. Rosszabb lett. Nem épül, nem szépül. Itt még sok melóhelyen felveszik az embert 3-6 hónap próbára aztán elküldenek. De hát tudod te ezt.koby11h: ilyen inflációval és áremelkedéssel? Nyilván nem.
-
Gyuri27
félisten
Nemigen tudsz falun se. Sok az előírás manapság, gáz, víz, villany pl.
Meg már nemigen maradt ismerős, rokon aki el tud jönni melóból 1-2 napnál többet. Itt is megöregedett mindenki. SZóval nem úgy van ez mint a 60-70-80-as években vagy akár 90-ben.
Sokszor pénzé nem találsz napszámost félnapos, napos melóra.
De a városiak mindig azt gondolják, hogy falun könnyű. Aztán mégse ide költöznek a népek hanem innen el. -
Gyuri27
félisten
A reális ár nem butaság. Ez meg a HA-n köszönő viszonyban sincs a kiïrt árral. Lásd Intel 6-7-8 genes procijai.
Vagy a vegák árai. Rx 6600-ok mennek 50k-tól. Vegák kb szintén ennyitől. Az egyik szinte új még haris a fogyasztása is rendben. A másik öreg és zabál. De az ár ezt nem tükrözi. De a ryzenek és a DDR4 árak is a boltit közelitik. -
Gyuri27
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #105571 üzenetére
Nem, de átirányit 06-90-re.
Astroboy: bizony ki. De ez csak az értetlenséged miatt van. Nyugodjál meg 5000ft + áfa és már nyugodt is leszel.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Astroboy #105563 üzenetére
Mint írtam a te jogosultságoddal még a nevét se írhatod le.
3500 + áfa lesz.BiP: lehet.
TaaT: sima liba. Változik a topiklakók összetétele és már nem érzi jól magát az ember. Akkor simán keres olyan brancsot ahol jó. Amúgy is változunk, az érdeklődésünk, a preferenciánk és még sok minden más.
-
Gyuri27
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #105526 üzenetére
X: Értesz hozzá.
Én: mi a baj?
X: a faszbuk xyz ... stb
Én: hát sok mindenhez értek, sok mindent tanítottak, de speciel a face gyökérségei és annak megoldásai nem voltak a tanterv részei.Az egyik gond a flash alapú ilyen olyan játékok. Ezt meg ugye nem kell magyarázni. És akkor rájövök a Roxfortra kellett volna járni.
-
Gyuri27
félisten
Ezt csak a vidámság kedvéért. Lássuk ki meri barakni a win 10 topikba.
-
Gyuri27
félisten
Asztali vagy noti win7-10 4 gigával is eldöcög. Ha minden felesleges fos kivan kapcsolva (proci erőt is spórol az ember). De ez a jótól messze van és hát notiba nehéz 4x1 gigát belerakni.
Az ilyen épített nasokba, meg média megoldásokba épp elég lehet a 2x1 giga. De árban kb nincs különbség a használt 2 giga és az 1 giga közt. Akkor meg minek szopatná magát az ember?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest