Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
" Egy kisebb pc gépház azért elfér valahol" --- azt szoktam mondani, hogy akinél nem fér el egy ATX ház, annak nem minipc-re hanem egy nagyobb szobára/lakásra van szüksége.
Persze mióta vannak mini PC-k meg laptopok a mainstream konzumer piacon, azóta nagyon divatos lett sokaknál, hogy "nem fér el" a PC ház. bezzeg a 2000-es évek elején ugyanott még CRT monitorral is elfért. Szóval nekem ez kifogás szagú szokott lenni ... -
válasz
F.E.K..
üzenetére

Imádtam.
BiP: bevallom, nekem a descent annyira de annyira soha nem jött be, mint amennyire nyomni szokták. Mármint, egyedi volt és érdekes, és pláne gyakorlatilag az első 6dof fps játék volt, és mint ilyen, megérdemelten legendás. Csak ugye pont az elsőségéből adódóan több volt benne a korlátozás, mint a játék (szűk alagutak folyamatosan), és ezt nagyon lehetett érezni rajta.
-
válasz
F.E.K..
üzenetére
Én is

@BiP : Én kicsit gyakrabban, és olyankor macera
(OK, nem minden nap, de akkor is macera, amikor vinnék valamit eladni, és ott van mellé ez a nagy dög is.) Ha anyámhoz megyünk, akkor is.
És ott van egy tök funkciótlan numpad, ami miatt kicsi a többi gomb, ráadásul csomó gombot lehagytak róla így is
A 13" x360-al is elvoltam, az akkor volt jó, amikor mászkálni kellett a gyárban.
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Egyetértek veled. Én is feláldoznék némi vékonyságot az extra üzemidő érdekében.
Nekem már a Nokia 6300-ásom is "kecses szépségem" volt, és bumfordinak tűnik a Honor V20-asom mellet.
De egyébként a vékonyítással sem nyerünk sokat, mert aztán bumfordi strapa tokokat, meg fóliát kell rájuk húzni, hogy ne törjenek szertendő szét, amikor 30 cm-ről leejti az ember véletlenül.
Meséltem, hogy a Nokia 5510-esem egyszer egy emeletet zuhant és semmi baja nem lett?
-
szebe
addikt
válasz
F.E.K..
üzenetére
Plusz nő a teljesítmény, aminek nagyobb az energiaigénye.
Egy mai flagship teló teljesítménye pár éve asztali fronton is bőven elég lett volna sok mindenre (kivéve a játékokat, magas felbontással, sok fpsen).
Mai akksikkal egy pár évvel ezelőtti flagship sokkal több akkuidőt tudnaE autóknál dettó. Töknek kell az autóskártyázás a lóerőkkel meg a 0-100 időkkel. 150-200 ló bőven elég, úgyis egyből tudja, és akkor elég lenne kisebb akksi, amivel kisebb tömeg is jár, kevesebb fogyasztás, stb
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Jó, hát az 5000-es sorozatnak horror ára van
(és a 4000-esnek is)X58-as platform, nem mai már, jah.
Tényleg, milyen kis visszafogott gépecske lesz

"2x48Gb-os szetten gondolkodom" -- minimum annyi kell is. Lehet nekem sem 48-on hanem 64-en kellene gondolkodnom, de pont most drága a RAM a pénztárcám meg nyárvégi állapotban

-
-
-
-
-
válasz
F.E.K..
üzenetére
Egy szint felé semmilyen szakmában se jutsz el ha nincs adottság és érdeklődés hogy tovább képezd magad.
Ez a manager-ekre is igaz, vagy vannak kivételek esetleg?
Én mondtam a hajdani főnökömnek, hogy én azt várom el tőle, hogy minden témához legalább annyira értsen mint én, de úgy gondolom a szakértelme alapján nyerte el a pozíciót, hiszen hogyan máshogyan lenne képes majd az 1...2...5...10 éves business stratégiánkat kitalálni.
Pislogott mint hal a szatyorban, meg egy kis kellemetlen nevetés. Szerintem azóta se érti - én se azt, hogyan került oda.hcl #127036
Én nem értek ehhez a szakmához, pedig nagyon szerettem volna... de így a rálátásom is ennyi, meg amit a HW-es munkatársaktól látok és tőletek itt olvasok.
Nálam nem állnak össze a kódsorok egy nagy egésszé fejben, ezért sose tudtam elmélyedni benne - sajnos -, szóval nekem mindenki IT, aki programoz vagy HW-en varázsol.Ezzel szemben a gépészetben kézzel fogható, és remélhetőleg (
) jól működő cuccokat tudok alkotni, és ezt imádom csinálni. Többet tudnék keresni manázserként meetingekben ülve, mail forwarding service-ként működve, de abban nem lenne örömöm. Az említett 1m nettó fizetéses szaktárs az e.on-nál dolgozott, villamos hálózat aktív figyelés és kontroll témában anno. Úgy rémlik alkottak valami rendszert, ami egész Magyarországot képes valós időben lekövetni. Volt ott minden is, kódolás, Labview, PLC-s rendszerek, erőművek bekötése... Nem tudom sajnos, hogy milyen pozícióban volt.
-
-
válasz
F.E.K..
üzenetére
Éppen ezért mondom mindenkinek, hogy villamosmérnök vagyok. Azért jó az infrastruktúra, mert az nem érdekli a pénzre menő "informatikus" egyedeket. Nincsenek buzz word-ök, a tápellátás, hűtés, rack, a hardver, de még az OS-ek és virtualizáció alap elemei is csak évtizedes dolgok finomítgatásai. Az utóbbi részen meg aki programozgat az nem lesz kókler, mert egy file system vagy hasonló fejlesztése C-ben nem menő és a hozzáértés megszerzéséhez sem elég egy pár hónapos bootcamp.

opr: Kávéházban kapucni-napszemüveg kombó minek számít?
-
Pikari
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Az ITnek, mint szakma, inkább az az értelme, hogy van egy terület, amit imádsz, és ami mondjuk megadja neked, hogy megvalósítsd azt, amit elképzeltél, és pl leprogramozz egy általad kívánt szoftvert, vagy játékot, vagy hardvereket javítgass, akár tervezz stb. Emellett ad egy bizonyos létbiztonságot, mert viszonylag könnyen tudsz találni egy alap munkát, vagy csinálni alap projekteket, amik kb az apokalipszis esetén is behoznak pár tíz-száz ezer forintot minden hónapban.
Aki azért megy, merthogy ez majd milliókat ad, mert a tv-ben látta, az egy fogyatékos, és sose viszi semmire. Minden rendes szakma egy életmód, amit csak úgy lehet művelni, hogy erre felteszed a fél életed. És ez nem csak az itre vonatkozik, hanem bármire. Még az olyan dolgokra is, mint a favágás. Mondjuk ott kicsit nagyobb a tét, ott kevesebb a futóbolond, mert első nap levágja a láncfűrésszel a farkát, és megdöglik.
-
válasz
F.E.K..
üzenetére
Igen

"Amúgy is, "melyik" IT-s? Sysadmin, webfejlesztő, security, network, stb..? Nagyon nem mindegy."
Ezt mondtam, hogy "ájtís". Ja, senior lvl28 architect kap annyit 15 év tapasztalattal, ha olyan helyen van. Nem a r=1 kóder.
Meg "ájtíban" dolgozik a projektmanager, SDm, meg ilyen léhűtők is, ésezek azért jobban szoktak kapni, pedig aztán egy másik szakma
Általában IT-ban jól keresők alatt is sokszor managert értenek, aminek aztán semmi köze.@opr : Code monkey

-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
nagyon jó post +1
"akkor jó esélyel a hasonló keresetűekkel van a legtöbb kapcsolatod," - igen, ezt én is tapasztaltam.
"aki bár jól keres, hó végén rendszeresen pénzzavarba manőverezi magát.
" - Erre van egy ismerős párocska akik kiváló példa erre a helyzetre. Ketten együtt havi netto 830-at kapnak. Hogy ez mennyire számít jónak? Debrecenben az ismerettségi köröm javarészt 200-280K között keres. Ha itthon elmegyek dolgozni, akkor valószínűleg én is hasonló sávba fogok esni, nem véletlenül dolgozok sok-sok éve már inkább Ausztriában/Németországban.
Szóval ebben a közegben a 830 ezer kiválónak számít, két embernek (se gyerek, se állat, se semmi), még úgyis, hogy 230 lemegy nekik albérletre. Marad havi 600K, és mégis rendszeresen sikerül oda manőverezniük magukat, hogy 25-én már tőlem kérnek kölcsön. Meg olyan emberektől a környezetünkben akik 200-280K között keresnek. -
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
És ez sokkal durvább ha pl Hajdú-Bihart hasonlítod mondjuk Voralbergel. (Ausztriában én is e felett az EU-s átlagbér felett vagyok, bár csak bizonyos hónapokban mikor kint vagyok, ha éves szinten az itthoni hónapokat is mellé hozom, akkor csúnyán beesik ez a szép átlag azért
)
Nos akkor nekem simán kijön a Hajdú-Bihart - Voralberg összehasonlításban kb a 3,5× összeg, ugyanabban a munkakörben (jó már többet is csinálok). Emellé ha hozzáteszem, hogy Németországba járok vásárolni ahol az élelmiszerek nagyon nagy része 2/3, sőt van ami 1/2-e a magyar áraknak (és van ami picit drágább, de nem jellemző) akkor mindjárt elég sok "maradék pénz" jön össze havi szinten.
nem csoda, hogy amikor az echte osztrákoknak mesélek, hogy milyen árak vannak, és milyen fizetések, akkor csodálkoznak, hogy hogy tudunk egyáltalán megélni?
Ugyan a Bulgároknál és az Ukránoknál szar a helyzet, de ott azért az árak is sokkal lejjebb vannak. Ott mondjuk egy magyar nyugdíjjal vagy home officeos melóval simán király lehetne az ember. Itt meg nem annyira ... -
-
koby11h
őstag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Igen, ezért is vicces pl. önéletrajzban/állásinterjún nettó bérigényt megadni.
Honnan tudná a leendő munkáltató, hogy kinek mennyi gyereke van, igénybe vehet-e rá adókedvezményt, friss házas-e, van-e valamilyen tartós egészségkárosodása...
De ezt sem lehet néhány embernek elmagyarázni. Képes több állásinterjúra elmenni és meglepődik, hogy nem 400k nettó, hanem 400k bruttó, ami a hirdetésben szerepel. -
-
koby11h
őstag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Elfelejted a "nevelő célzatot", hogy ez lesz, ha szaporodtok, mint a nyulak... az is csökkent a "visszatermelésen", általában, gondolom.
Egyébként sem a népesség a gond, hanem az ellátása. A végtelen univerzum nem jelent automatikusan végtelen erőforrást is!
Szóval ideiglenesnek tényleg ideiglenes, de szerintem elég tág teret hagy a megmaradt népességnek.
Való életben is van felelősen gondolkodó, normálisan szaporodó, szelektíven gyűjtő, nem világba fogyasztó ember is, csak nem ez a túlsúly, hanem pont az ellenkezője. Különben nem tartanánk itt! -
válasz
F.E.K..
üzenetére
Nagyon sok éve köztudatban van a társadalmi olló :S NEm csak az országrészek között, de az adott helyen élő szegények és gazdagok között is, a középréteg meg tűnik el.
"Maguk a munkavállalók árazzák be. "
Meg amikor mondja ismerős, hogy építőiparban nincs táppénz, meg betegszabadság.
Minek mész el oda dolgozni, ahol nincs? Mert Dunántúl, megtehetné, hogy normális helyre megy, örülnek, ha kapnak az építőcégek jó melóst. -
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Pedig sajnos Hajdú-Biharban meg egyes keleti megyékben (Borsod, Szabolcs stb.) tényleg leginkább ennyit fogsz keresni.
Én azon halok le, amikor átlagos Pesti arcok mondják mennyit lehet keresni. Pl egyik haverom Pesten diákként, 15 éve többet keresett mint amennyit hasonló munkával most itt lehet.
Kedves kis falumban 3-4 évvel ezelőtt még a full feketén 500ft/órás ajánlatok komolyan voltak gondolva, és véve. A legrosszabb, hogy és mindig van olyan kétségbeesett/balfhasz aki elvállalja, és emiatt ezek az ajánlatok nem is emelkednek
Nagyon nagy különbségek vannak az országon belül is, talán ez is okozza, hogy egyes emberek teljesen más világban élnek mint mások.
-
totron
addikt
válasz
F.E.K..
üzenetére
Mit szóljon akkor a réz. Vannak eszközök, amikre irányított patinamegoldások léteznek, dizájn.
Az öblítős téma erősen méltatlan, alamizsna, még ha nem is érzi a benne lévő. Technikailag érthető a boldogság, de ne már, érezze már mégis. Munkáltatói oldalról gonosszá tud válni: több marad a zsebben, cserébe még hálás is a dolgozó.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
"ha igazolta hogy a 80% már el lett költve" - akkor nagyon nagy dolgot nem is tudsz belőle venni, mert nem gyűjthető fel. Plusz gondolom mindenről vigyél számlát.
Egyik ismerősömnek külföldön van valami hasonló, a munkahely adja neki is, elvileg ilyen home office támogatás, de ha nem költi el, akkor "elvész". Ezért egy ideig szorgalmasan fejlesztette a gépet, de mivel már 128GB RAM és RTX3090 van az I7 mellett, így "irodabútor" címszóval elkezdte otthon kicserélni a berendezést ...
-
cidalain
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Lemegyünk 4-en a strandra, 4 lángos innivaló nélkül 8000-től indul. És olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy itt lakunk a parton, ezért mi sokszor megyünk a strandra, ha olyan idő van. Így azért heti egyszer szokott lángos lenni. Néha azért befigyel egy pizzarendelés is, vagy éttermezés ha kiránduluni valamerre. Tehát azért nem 100% megy lángosra, de a fele simán.
A normál havi adag olyan 20k körül van nekem, ezt összegyűjtve nem nagyon jön ki egy nyaralás itthon. Másra nem érdemes tartogatni.
Van hogy kapunk bónuszba nagyobb összeget év végén a Szépre, azt azért szálásra is el szoktam költeni 1-2-3 éjszaka úgy kijön. De korábban már vettem belőle koncertjegyet is. -
cidalain
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Oké, egy 10 éves HDD-nél az 1100 nap futás az alig használt.
De egy NAS HDD-nél ami mondjuk kb 4-5 éve jelent meg a piacon, és 1100 napot ment, az mondjuk koppra van járatva, nem beszélhetünk alig használtságról akkor sem ha az elmúlt 3 évben csak 1db képet írtak rá... -
koby11h
őstag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Én is irodán voltam, ott kellett mindenki helyett mindent intézni, amit annyira nem élveztem, de másoknak volt rosszabb is, szóval kibírható volt. Vagy gépelnem kellett számítógén, vagy a hírközpontban telefon/rádió vagy mindenféle szolgálat 100+ alegységügyeletes, 30+ telephely vezetői volt fél év alatt.
Egy időben katonákat kellett kísérgetnem pl. BP honvédkórház, vagy elmenni a komendáns sofőrrel valamit vásárolni, elhozni, elvinni - még vezetnem sem lehetett. A háromnegyede bürokrácia vagy dajkálás volt...
Ok, volt néhány fegyveres őrszolgálat lőszerraktárnál, de a többi érdektelen.
Egy géppisztolyt vagy pisztolyt be tudnék tárazni, lőni, de hogy ha szétszedem nem biztos, hogy nem hagyok ki valamit a karbantartásnál.... és tuti tízszer annyi idő kellene most, mint akkor
Végül szakaszvezetőként szereltem le 1 év értelmetlenség után, de ez kb. semmit nem ért
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Nem, nem az a (volt) szomszédom Miki volt.
Tivadar mindig csak álmodozott és bizonygatta, hogy nincs itt VGA válság meg semmi, mert nézzem meg 15 ezerért van 1080Ti is (és mutatta a nyilvánvalóan csaló hirdetést, egy ilyen kártya még ma is úgy 70-75 ezer ft). Ezt eljátszottuk pár naponta, de neki még 15 ezre se volt az év üzletére.Viszont amikor egyszer elvittem hozzá a hamis GTX 1660-at (talán Super is volt elvileg, már nem tudom) ami egy GTX460 volt átcimkézve, akkor ő arra egyből lecsapott volna, hogy jajj ő pont ilyen kártyát keres, ilyen 20-30 ezret is ad érte simán (ami érdekes volt annak fényében, hogy 15-ért már 1080Ti is van szerinte). Elb*sztam mert közöltem vele, hogy hamis a kártya, amit alig akart elhinni és felfogni. De amúgy ilyen nem féltem gépbe rakni, ad-e képet stb kártyának pont jó volt. (amíg nem akartál vele játszani tökéletes volt).
A hab a tortán, hogy ezt a VGA-t később valaki ellopta. Ez egyben szomorú és állati vicces is, megnéztem volna a tolvaj fejét mikor szembesül azzal, hogy mit sikerült zsákmányolni
(bár félő, hogy csak simán átvert vele valakit). -
koby11h
őstag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Miért, ott is volt meleg víz, az első 10 embernek....
Volt, hogy mi is hideg vízben zuhanyoztunk télen, kinyitottuk az ablakot -10 fokban, a csapvíz ahhoz képest meleg volt
Visszafelé a körletbe a folyosón törölközőt a derekunkra csavarva mentünk és a körletben lévő 19 fok egy jó ideig nem is tűnt olyan hidegnek...
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Persze, hogy nem. Ezért vannak hasonló korú Porsche Cayanne-k is hasonló áron. Mert kb mégegyszer a vételárát rá kell locsolni, és így már inkább kiszáll belőle. Amelyik meg nem így gondolkodik, az nem adja el, vagy ő a piac teteje, nem sürgős eladással, gondosan kihangsúlyozva, hogy a nagy költések megvoltak a gépre.
Egyébként ezek a Chrsyler 300-asok nekem mindig is tetszettek (már igazából az 1960-as F vagy az 1965-ös L is
), és ahogy elnézem az életpályájukat van kb 5 évem egyet beszerezni, mert utána csak bontószökevény vagy borzasztó drága lesz belőle. 
-
Alusky
senior tag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Szedi, mert mondja a másik szomszédjának, hogy szarul alszik és altatót szed a doki írta neki már rég. Úgy beszélgetnek itt egymással az emberek, hogy 5 házig elhallatszik. Vagy csak én nem buliztam el a hallásomat 20-as éveimben, meg nem voltam lusta feltenni a hallásvédőt...
Ez ha tippelnem kéne klonazepám lesz.
Amúgy valóban, főleg 50 fölött nagyon beindul ez a fajta megbolondulás mindenféle gyógyszer nélkül is. -
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
+1
"Pénzügyi tanácsadó, youtube: "...tehát a legalább havi 500 000Ft megtakarítással számolva..."" - mert nem akarja azt mondani, hogy pénzt csak pénzből lehet csinálni, és pont azokon nem fog tudni segíteni, akik rászorulnának, de azért az ő pénzük is ugyanúgy jól jön.
Ebben az országban szerintem havi szinten nem sokan tudnak 500 ezret megtakarítani. Ennyit még kint Németben dolgozva is necces, a (hazaihoz képest) 2/3-ad élelmiszer árak, és 4× fizetés (nyilván és mínusz albérlet) mellett.
-
BiP
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Kedvencem a youtube-on feldobottt reklám, amiben a csávó a passzív jövedelmet nyomatja.
Ha annyira nagy biznisz lenne, akkor nem kényszerülne arra, hogy évek óta a youtube-on nyomuljon meg tréningeket tartson (pénzért persze).Mi tavaly ősszel felújítottunk (érett már, bár nem lett volna muszáj - de egy támogatás miatt érdemes volt előrébb hozni). De akkor lenulláztuk a likvid pénzünket.
Azóta se tudunk rendesen egyenesbe jönni. Tavalyig szépen gyarapodott mindig, most ami bejön, ki is megy, pedig nem élünk nagy lábon. (Azért elfér bele megtakarítás, babakötvénybe megy azért) -
koby11h
őstag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Erre mondják, hogy mindenki magából indul ki. Lehet neki meg van az a megtakarítás, nekem nincs meg az a bevétel... induljon ki ebből és így adjon tanácsot!
Bírom a bankokat, könnyű más pénzével hazardírozni. Egyszer javasoltak befektetési jegyeket. Mondom ok, csináljuk úgy, hogy mondok egy összeget és ők megmondják, hogy arra mennyi emelkedést mernek vállalni. Ha nincs meg, akkor kipótolják, ha pedig bukó, akkor legalább a felét állják. Nem akarta megérteni, hogy mire célzok...
-
-
szebe
addikt
válasz
F.E.K..
üzenetére
Nem kell IT se, egy jobb mérnök/logisztikus megfelelően időzített váltásokkal (nem kell job hopperkedni se) elég "rövid" idő alatt el tudja érni a br 1 milliót.
Nyilván ez valamilyen szinten azért függ a földrajzi helytől is, de ahogy hcl is írja, itt a BP-Fvár-Veszprém vonalon (vagy inkább a BP-Veszprém-Tbánya bermuda háromszögben) ez egyáltalán nem lehetetlen. -
-
kenwood
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Amit meg sokan kifelejtenek, az az intelligencia. En is IT teruleten dolgozom,es keves kollegam van,aki nem okosabb az atlagnal., Viszont van nehany, aki egyszer elolvas egy leirast egy uj dologrol,es kb azonnal jobban erti,mint sok szakerto, aki 5-10 eve azzal foglalkozik. Ez baromi keves emberben van meg. Nyilvan szorgalommal le lehet dolgozni a hatrany egy reszet hozzajuk kepest, de az o szintjukre jutni lehetetlen, az biologia.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Persze, gondoltam, hogy van ingyen tea is, mert ahol anno nekem járt ilyen, ott a tea is benne volt a kávé mellett (igazából minden az automatából, tehát a forró csoki is --- BTW idővel korlátozták napi egyre XD ).
A céges telefon nekem tapasztalatom szerint nem jelent jót, mert akkor állandóan zaklatnak munkaidőn kívül is azon. Bár volt, ahol bent hagytam és nem szóltak érte
A telefonos voltban meg a "céges telefon" azt jelentette, hogy a főnök vagy én kiválasztott(unk) egy tetszőleges modellt, használtam 2-3-4 hétig (gyakorlatilag magántelefonként ráköltözve) aztán rittyintettem róla egy tesztet a weboldalra - ennek köszönhetően a 2000-es és a 2010-es évek első felének legtöbb telefonjával van valamennyi személyes tapasztalatom - .
A notebookkal is vigyázni kell, mert ez is jelentheti azt, hogy otthon/útközben is elvárt a dolgozás.utazási térítés/cafetéria/ho - ezek tényleg alap dolgok, kivéve a HO. Amikor magánban melózok, akkor ugye magamnak itthon, naná, hogy HO, de még az életben nem dolgoztam olyan cégnél ami akár csak egy nap HO-t is engedett volna (igaz a covid előtt dolgoztam utoljára olyan helyen ahol legalább elméletben megvalósítható lett volna a HO). De errefelé a cafatériát sem nagyon szeretik adni (legalábbis ez volt a tapasztalatom amikor itt még munkát kerestem)
Open space irodát nem szerettem annyira, ahogy a coworking desket sem. Volt már mindkettő, de volt szerencsém saját irodához is, messze azt szerettem a legjobban
(több ilyen helyem is volt, az egyiken ráadásul naponta max egyszer kopogtam rám 5 percre)" nomeg a főnök, a kollégák..." - ez megint nagyon komoly, coworking deskes hely volt amúgy, ahol olyan főnök volt, hogy a kanál megállt a levegőben a feszkótól, amíg a főnök a közelben volt, és sajnos a kollégák meg egymást nyomták fel minden apró hülyeségért.
A jó fizetéssel kapcsolatban is igazad van, egy darabig ellensúlyozza a rossz körülményeket, de csak egy darabig.
-
válasz
F.E.K..
üzenetére
A munkakörülményekhez az tesz hozzá, hogy ha valakinek elküldesz egy feladatot, akkor az csinálja, de legalábbis válaszol.
Meg ha nem full értelmetlen dolgokat kell tegnapra. 
Amúgy az átlag nagyon félrevezető
De attól még hatalmas eltérés van.@KROK640 : "írtam róla nemrégiben, hogy Debrecenben is megugrottak az árak a BMW és az akkugyárak bejelentésével, miközben a kaja sem lett olcsóbb"
Ennyire tuti nem mentek fel
"Lehet, hogy valamennyivel több embert kellene felvenni, de nem számít, ha nem hagyja ott félév múlva az első szembejövő ajánlatra, "
Na ezt nem érti a legtöbb vállalkozó, meg managga. Voltam olyan nagy cégnél, ahol ezt belekalkulálták, hogy sok % fluktuáció, csak az nem tűnt fel senkinek, hogy azok az arcok is elfogytak, akik értettek ahhoz, amit szolglátattak, és most azt szívják, hogy olyan színvonaltalan az egész, hogy nem fizetek érte cégek
""10 éve kint vannak már nyugat európában, nem panaszkodnak""
Ez a legkeményebb mindig
ON
Rám ír, hogy megvan-e. Mondom megvan. Foxpost, izé.
Aszongya erről lenne szó? Betesz képet a hirdetésről, az enyém.
OK, akkor ő (ár+10k)-ra gondolt. Jó lesz?
Mondom wtf ember, kevesebbért vna hirdetve!
De hát akkor ár+10k?
Hahó, (ár) az ára.
Nem érti.
Bemásolom neki a hirdetést. (Hiányos, de amúgy jó lapos, tesz bele ramot, háttértárat, és megyen...)
Ja, akkor nem kell.
Mennyire lehetett eltévedve?
Mekkora hiszti lett volna, ha elfogadom az ajánlat, és elpostázom?
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Na a potya kávé ami nemigazán tud meghatni, volt már - amúgy pocsék melóhely ajánlat - ahol ezzel próbáltak a sok rossz közé valami jót becsempészni, sőt volt olyan melóhelyem is, ahol ez alap volt. De nem kávézóként nem igazán érdekel a dolog. Ha van mellé automatás tea is (vész esetben elmegy) akkor az ember talán megiszik napi 30ft-nyit. Én ezt valahogy nem érzem olyan komoly extrának, persze jobb ha van, mintha nincs.
"Igazából a munkakörülmények része a fizetés (és az egyéb juttatások)" - ez egy kicsit másabb nézet mint nálam. Nálam élesen elválik : fizetés + juttatások -- és miért cserébe (körülmények, munkaidő, beosztás, feladat, de itt még akár a lakóhelytől beli távolság is játszik) amit elvárnak tőlem.
Pláne, hogy errefelé nagyon sok elérhető melóhelyen gyakorlatilag kartelezés van (mind pontosan ugyanazt a minimális összeget ígéri) így olyan szempontok alapján dönthet az ember csak, amit én "körülményeknek" hívok röviden. -
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Te is igazolod azon megfigyelésemet miszerint minél jobb a fizetés, annál jobbak a munkakörülmények és a juttatások is, meg sokszor annál több a szabadság is.
Mert a közmunkásoknak pl kortól függetlenül évi 20 nap van. A Minimálbér feléért. A minimálbér nem tévesztendő össze a garantált bérminimummal, aminek szerintem "erősebbnek" kéne lennie mint a minimálbérnek, de nem az.És én az utóbbi évek 180-270-ével meg pláne
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
F.E.K..
üzenetére
Ezt a két számadatot nem ismerőstől hallottam, guglin kerestem ki a legfrissebbeket. A 20.000 EUR-on lehetne vitatkozni, hogy annyiért csúcsszuperkategóriás, vagy már csak szimplán "kifejezetten jó", ahogy én fogalmaztam, e-bike-ot kapsz pl németbe, de én ezt meg azzal indokolnám, hogy az árucikkekhez mérten azért az euró is nagyon szépen inflálódik az utóbbi években, ha megnézed jobban.
-
cidalain
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
igen, tág fogalom. pontosan ezért a legtöbb helyen ilyet keresnek. azt gondolják ez a mindent is tud kategória. azért nem programozót mert nem csak programozni kell. azért nem rendszergazdát, mert más is kéne a infrastruktúra karbantartás mellett.
ma még nem értik az emberek, hogy az IT mint olyan az kb 35 féle szakmát takar -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K..
üzenetére
Na most olyanokra gondoltam, akiket személyesen ismerek, itthon melóznak és vagyunk olyan viszonyban, hogy egy-egy beszélgetés során előkerüljön, hogy na mennyi az annyi. Azt tudom, hogy itt a fórumon sokan vannak akik igen jól keresnek, de nem ez a (keleti) magyar átlag.
Mikor egy-egy beszélgetésben előkerül, hogy kint mennyit keresek, akkor bizony sokan rögtön vágyakozva említik, hogy milyen jó lenne ennyit keresni (persze lehetőleg itthon).
Emlékszem mikor egyik haverom újságolta tavaly, év végén, hogy decemberben a sok hétvégével és a karácsonnyal együtt akár a netto 280 ezret is elfogja érni a fizuja. Nem akartam már neki mondani, hogy ugyanennyi melóval odakint ez nekem 1 hét ... Inkább vele örültem.
Ami a nickeket és a hunyorítást illeti, igazad van, fél ismerősök inkább, jobban azokat szoktam ismerősnek számolni, akikkel 1-2× minimum találkoztam, vagy eléggé sokat PMeztem ahhoz, hogy már-már tényleg ismerős legyen. (ezutóbbira is van több példa itt a fórumon, annyit beszélgettünk, hogy már szinte ismerem, pedig még nem találkoztunk)#114144 tope : Évek óta az van, hogyha kint vagyok Németben akkor a fél bőrönd kajával (meg sörrel) van tele, és igyekszem minél jobban bevásárolni, mert olcsóbb mint itthon. Kiváltképp, a sör, a joghurtok, a csokik, a felvágottak, a szalámik, de még sok konzerv is. Egy átlagos bevásárlás odakint kb 2/3-a az itthoninak. Jár mellé (ok, szakmától függően) 2-4× fizetés az itthonihoz képest.
-
-
Pikari
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Alkoholos tisztítószerrel próbáltam a fejet tisztítani, de nem javította meg a hibát.
Lehet, hogy letörtem egy kondit valahogy, amikor javítottam (nem volt jó a DVD író, ezért másikat tettem bele, amihez szobrászkodni kellett kicsit - pata író jó bele, csak a felfogatások nem szabványosak).
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- OTP Bank topic
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pro 2TB - 2év garancia - 2 joystick - joystick töltő
- Új Liectroux N7S-U robotporszívó
- Új Narwal Flow önürítős felmosós dokkolós robotporszívó
- Új Xiaomi Jimmy H11 Pro állóporszívó hordozható vezetéknélküli porszívó
- Lenovo ThinkPad X13s 13.3" 16GB 4266MHz / Snapdragon 8CX Gen3 / 100% akkumulátor
- HP 14 Elitebook 840 G7 FHD IPS i5-10210U 4.2Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Pro Garancia
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3281, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(és a 4000-esnek is)
Vagy ahhoz meg a GPU kevés?
" - Erre van egy ismerős párocska akik kiváló példa erre a helyzetre. Ketten együtt havi netto 830-at kapnak. Hogy ez mennyire számít jónak? Debrecenben az ismerettségi köröm javarészt 200-280K között keres. Ha itthon elmegyek dolgozni, akkor valószínűleg én is hasonló sávba fogok esni, nem véletlenül dolgozok sok-sok éve már inkább Ausztriában/Németországban.