-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
válasz
MaCS_70 #29199 üzenetére
van pontos tipusod?
a pi-n egy jessie van, és a weewx fut mint szoftver. támogatott hw
Nézem ezt a HeavyWeather-t, ez win-re van... hát ha pi-re lesz kötve akkor linux-osat kell keresned.
(a fent említett program letölti az adatokat, számolgat,grafikont készít, skinelhető.. bele lehet nyúlkálni..stb) -
-
doberman
senior tag
válasz
jogaman #29195 üzenetére
szia!
igen, kivitelezhető. kérdés az, hogy Te magad építed az időjárás állomást, vagy készen veszed? Az előbbi sok bütyköléssel jár de nem lehetetlen. A szenzorok megvásárolhatók, csak az a fránya mechanikai kivitelezés...
Az utóbbira meg vannak már jól működő megoldások.
Pl egy ilyet akcóban 25-27 ezerért megvehető. Ennek van usb portja. hostkábellel csatlakozik a pi-hez. Én is ezt az utat követtem, az eredmény itt és itt megnézhető... az előbbi a pi-n futó webszerver, míg az utóbbi Weather Undergroundra feltöltött adatokból származik...
ha bővebben érdekel, kérdezz. -
Egy-két
tag
válasz
jubilleum #29186 üzenetére
A boot/config.txt-Ben érdemes lehet valami boost értéket feljebb venni, hátha akkor nem veszik el a jel. Másik hogy ha több átalakítót használsz az totál nem megy pi-n. Én anno amint megérkezett akkor próbáltam a hdmi-DVI átalakítót sorosan kötni egy DVI-vga átalakítóval és az istennek se jött ki kép.
Majd megvettem drágán a hdmi - vga átalakítót( azóta se használom kb) és azzal már ment.
Másik tippem még számodra, hogy felbontás mi van beállítva?
Érdemes lehet egy 1024-768at kötelező jelleggel beállítani a hdmi-modeoknál, hátha emiatt nincs kép, mert a szivárvány cucc azt hiszem hogy más felbontású mint a többi.
És még azt is érdemes lehet beállítani hogy kötelező jelleggel a hdmi portra küldje ki a képet (forced hdmi out) mert ha nem érzékel a hdmin csücsülő megjelenítőt, ezt okozhatja a rakat átalakító is akkor analóg kimenetére küldheti a képet. Ami jelen esetben ugyebár pár gpio melletti lyuk. -
jogaman
csendes tag
Sziasztok!
Tök új vagyok ebben az egész Raspberry Pi témában és segítséget szeretnék kérni.
Szeretnék építeni egy időjárás állomást amely monitorozza a kinti hőmérsékletet és wifi kapcsolaton keresztül kilogolja a gépemre kb 6 órás bontásban, napi 1x (addig tárol és egyszerre mindent elküld ha kérem)
Mi szükséges hozzá?
Hogyan érdemes elkezdeni ?
Előre is köszi! -
Egy-két
tag
Na engem is elkapott a volumio őrület/imádat, viszont van egy dolog amit sehogy sem tudtam megvalósítani.
IR távirányítása a netrádiómnak egyedi, nem justboom és egyéb gyárilag felkonfigolt távirányítóval. Lirc telepítés betanítás minden ment, majd nálam a webes felületen be van állítva a justboom, annak a lircd configját is átszabtam a nekem megfelelőnek, de valamiért így se szabályozza a hangerőt ilyeneket.begin remote
name lircd.conf
bits 15
flags SPACE_ENC|CONST_LENGTH
eps 30
aeps 100
one 284 1826
zero 284 769
ptrail 286
gap 67546
toggle_bit_mask 0x0
begin codes
Home 0x10
Mute 0x25B2 0x264D
Power 0x25A2 0x265D
Up 0x2622 0x25DD
Down 0x2522 0x26DD
Left 0x1712 0x14ED
Right 0x1612 0x15ED
OK 0x15
Menu 0x16
Back 0x17
Volume-Up 0x24A2 0x275D
Volume-Down 0x26A2 0x255D
end codes
end remoteVagy mi más módon tudjam vezérelni fizikailag a netrádió funkciót? Már abba is beletörődtem, hogy a rádióállomások között nem tudok távkapcsról váltani, de legalább a hangerő szabályozás menjen...
Bárminemű volumio okosságot ugyanitt elfogadok -
rekop
senior tag
válasz
WolfLenny #29190 üzenetére
Mini M8S de ez már nem is kapható szerintem. Ha ilyesmit szeretnél van külön topikja ezeknek a boxoknak ott tudnak tanácsot adni.
Egyet én is biztosan tudok, ha 4K lejátszás is szóba jöhet LAN-on keresztül, csak gigabites csatlakozóval rendelkező lejátszót keress, mert a 100-as sajnos sok esetben kevés lesz. -
WolfLenny
senior tag
.
-
WolfLenny
senior tag
Jelenleg egy RPI2-m van libre elec-kel.
Valaki használt/próbálta már RPI2 és RPI3-on a libre (vagy akár open)elec-et? Mekkora a sebességbeli különbség?
A mostani RPI2 nem rossz, de néha jobban élvezném a gyorsabb indulásokat indexeléseket.
Vagy inkább valami mini PC? Azt nem tudom a mini PC-t lehetne-e HDMI-n keresztül vezérelni a rajta futo Kodi-t ahogy RPI-n... -
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy (igazából kettő) raspberry pi zero w-m.
Van egy (tényleg egy) dell E228WFP monitorom.
A kettő szeretném összekötni.
Először próbáltam dvi-dvi kábelt, egy dvi-hdmi átalakítóval majd egy hdmi-mini hdmi átalakítóval.
Semmi.
Utána kipróbáltam egy másik dvi kábelt ami vastagabb volt, ott sikerült kép foszlányokat megjeleníteni (bootnál raspberry logo) de ennyi
Ekkor gondoltam hogy kábel hosszával meg a sok átalakítóval lehet a baj, ezért vettem egy dvi-hdmi (single link) 50cm-es kábelt, de itt megint csak azt érem el hogy semmi.
Természetesen közben próbálgattam a config.txt-t különböző paramétereit állítgatni.
Van ötletetek hogy hogy tudnám megoldani a képátvitelt?Köszönöm!
-
válasz
Teagol #29183 üzenetére
Lehet félreértelek, de attól, hogy van a helyi hálózaton egy másik hoston FTP szerver alap portokkal, még megoldható, hogy a Pi-n is alap portokon fusson a szerver és kívülről elérhető legyen, mindössze a routerben kell úgy beállítani, hogy pl. az általad említett 71-es külső portot forwardolja LAN-on a Pi 21-es portjára.
-
Teagol
aktív tag
Sziasztok!
RPI3-at használok Raspbiannal.
Feltettem rá ftp szervernek VSFTPD-t.
Portot kellene váltanom, mert már megy egy ftp szerver és szeretném nyitni a portot a routeren is.
A port, mondjuk legyen 71-es a példa kedvéért.Google tanácsára megnyitom a sudo nano /etc/vsftpd.conf -ot és beszúrom alulra
listen_port=71Elvileg ennyi lenne?
Mert továbbra sem látom a PI-t. -
kovbandi82
őstag
Sziasztok.
Raspberry PI3 - Raspbian Strech - a Pi Hole-t. Egyes https oldalak (pl totalcar ) nem jönnek be sajnos. Nem tudjátok minlehet a gond? Nem tudom használja-e valaki ezt a reklámszűrő megoldást, csak reménykedek hogy tudtok segíteni -
zoli121
aktív tag
Erre valaki?
-
lehella
senior tag
Sziasztok,
van arra megoldás, hogy a telefonomon lévő képeket és videókat valahogy a Pi lejátsza? Openelecet használok és a két eszköz egy hálózaton van. -
Yahoo
tag
Sziasztok!
Az előzőekben említett sárga villám problémába futottam bele én is RPI3-B esetén.
Volt is otthon egy külső tápos USB HUB-om, bekötöttem az USB HDD számára, viszont ha ezen keresztül csatlakozik, nem ismeri fel az RPI.
Tehát ha direktbe megy RPI-be, akkor minden gond nélkül látja az eszközt, ha HUB-on keresztül, akkor nem.Kipróbáltam ugyan ezt egy PC-n, ott HUB-on keresztül is felismerte az USB HDD-t.
Mi lehet a gond?
Köszönöm!
-
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Van egy pi3, USB-n külső HDD, Raspbian, Kodi.
Néha felvillan a kis sárga villám, ami, ha jól tudom azt jelzi, hogy kevés az áram. Pontosan mi kevés neki? A feszültség, vagy az áramerősség?
Kapott egy erősebb tápegységet (elvileg 3A), de még mindig jelentkezik a kis villám néha, igaz ritkábban.
Mi a megoldás? Csak az, hogy a HDD kap külső tápot? Ha igen, hogyan?Köszi
-
vadkörte
addikt
válasz
Keef_Lee #29166 üzenetére
OSMC elfér egy cirka 2GB-os kártyán, ha nem akarsz sok beépülőt használni. LE elvan 1GB-on is, de ekkor azért már nyafog. (Volumio-nak még ez is kényelmes)
A Raspbian telepítve elterpeszkedik 4GB-on. A 8GB-os kártyán van egy ~1GB-os recovery partíció, a Raspbian boot partíciója, a Raspbian az OSMC bootpartíciója, az OSMC és kb ennyi volt. Egyedül a recovery mérete csökkenthető, de ezt nem sikerült hozzácsapnom a Raspbian partíciójához. Próbáltam live Ubuntu-val is de nem jutottam érdemi eredményre.
Ha csak OSMC-t használsz, csinálj egy rendszermentést, azt másold ki, satírozd le a kártyát és telepíts egy szűz OSMC-t, majd update, a mentést töltsd vissza és használhatod. Diszkrétebben nem hsiezm, hogy meg tudod oldani.(#29168) Rag:
Igen képes. Vannak HAT-ek, amik így táplálják (delej HAT-be, onnan GPIO-n a Pi-be) de óvatosan!(#29169) Rag:
2.4.4-es 2017.11. havi NOOBS volt. Meg tudom oldani a telepítést NOOBS nélkül is, de így egyszerűbb volt.
Miután felmászott a telepítőcsomag, maga a telepítés megvolt kb. 20 perc alatt, a Raspbian teljes update-je terminálból még kb. 45 perc, a "belakása" közben 10 perc, a LE-t csak minimálisan laktam be, mert ment vissza a másik kártyának a mentése (beállítások miatt), majd frissítettem, azzal megvoltam szintén kb. 10 perc alatt.
Néha jól jön a Raspbian, a Berryboot-ot jobban szeretem, mert sokrétűbben használható, csak ott meg az egyes image-ek frissítésétől rázott a hideg. -
Rag
csendes tag
Pi3-hoz csinálgatok saját tápot, meg dobozt...
Kérdés, hogy csak az USB-ről lehet megtáplálni vagy GPIO 2.4 lába felől is?
Könnyebb lenne tüskét forrasztani, mint usb-t.
Vaálszt előre is köszönöm! -
Keef_Lee
senior tag
válasz
vadkörte #29165 üzenetére
Kicsit hasonló cipőben járok. kb. 1,5 éve tapasztalathiányában gyorsan noobsról feltettem az osmc-t, meg a raspbiant 8 Gigas sandiskre. Utóbbit akkor egyszer indítottam el. A kütyü osmc-vel nonstop megy azóta. De mostanában sokszor üzenget, hogy nincs elég hely a frissítéshez. Ilyenkor ssh-n beletörlök az apt-be, de előbb-utóbb meg kell valahogy oldanom.
-
vadkörte
addikt
válasz
petya220 #29164 üzenetére
Vagy 3x... Bár a teljes formázásra nemigen lett volna 2 órám (15 perc után még mindig 0%-on állt) Kétszer a Minitool is elszállt rajt. Végülis durván 1,5 óra alatt felmásolta magát (érdekes, hogy ugyanaz a NOOBS egy 8GB-os Samu-ra alig 15 perc alatt felment.
A telepítő lefutott működik mind a Raspbian, mint a LibreElec... A futásán sem érezni semmi akadozást.
Azért költöztem vissza, mert a 8GB-oson nem volt annyi hely, hogy lefrissítse magát a Raspbian.
Ettől függetlenül a bizalmam kicsit megingott ebben a kártyában. -
vadkörte
addikt
Srácok!
Az ha jól sejtem nem egészen normális, hogy egy frissen partícionált és formázott micro SD-re a Win 20-200 kByte/sec, max. 540 Kbyte/sec sebességgel másolja fel a NOOBS tartalmát? (USB 2.0 és 3.0 porton egyaránt)
A Pi mellé vett SanDisc lemez lenne az... Legalább fél évig egy tabletben volt vendégmunkás, előtte pár hónapot töltött a Pi-ben. Tesztprogramok nem mondanak semmit, de van egy sahda gyanúm.
Lehet jó lesz felkukkantany Mymemory-ra, hogy milyen akciók vannak SCHC-ra... -
Egy-két
tag
-
-
Rengete
aktív tag
Rengete
(fanatikus tag)
Sziasztok! Rpi3 ra feltettem egy rasplexet. Minden tökéletesen működött, tv távirányító ceccel irányított mindent. 2 nap nem használat után, megint átkapcsoltam rá de a távirányító nem hozta ki alvó üzemmódból, nem érzékelte szeriten a távirányítót. Látszik minden csak kicsit be van sötétedve a képernyő. Nem tudtam mást, újraindítottam. Most viszont nincsenek meg a film illetve a sorozat mappa. Gondolom kijelentkezett. Nem vagyok otthon csak az asszon panaszkodott. Gondoltam mire hazaérek meg lesz a válasz.Lehet erre valami megoldás? Ki lehet mondjuk kapcsolni valahol az alvó üzemmodot?
-
Van olyan Raspberry ház, amiben egy 2,5"-os HDD és maga a Raspberry Pi3 is elfér? Jó lenne egy helyen tárolni
-
azbest
félisten
válasz
#peter #29155 üzenetére
lehet egyszerűbb lenne magát az igazi kérdést feltenni
Ha meg valami nyomtatással kapcsolatos kérdés, akkor lehet hamarabb tudnak válaszolni a 3d nyomtatás topicban
-
#peter
csendes tag
Van aki szokott 3d nyomtatóval nyomtatni a pi-nek házat?
-
vadkörte
addikt
válasz
chris-v #29150 üzenetére
"Megértem, csak kicsit húztalak"
Végülis az ember gyereke mit várjon egy vámpírtól!"Bár ha meggondolom lehet inkább legozni kellene..."
Logout-on olvastam a napokban egy Millenium Falcon építést. Az árak xxx.xxx Ftláttán a hidegrázás kerülgetett.
Ez a kis rádióprojekt is "teljesen felesleges" kategória, hisz ott a konyhai rádió, órával. Amire kell, arra jó. Itt inkább az építés öröme ami izgalomba hoz. Nameg az, hogy egy halálraítélt eszköz, még ha csak részeiben is, de tovább élhet.
-
Üdv!
Olyan kérdésem lenne ha veszek egy Raspberry Pi-t és rácsatlakoztatom ezt az USB DVB tunert-t:[link]
Akkor tudok-e a Tvheadend programmal a MindigTv adásait rögzíten a hálózatba kötött NAS-ra?
Illetve mindeközben tudok-e a Tv-n MindigTv adásait nézni ha a Rasberry-vel HDMI kábellel össze van kötve?
Ha nem vagyok itthon akkor távolról tudok-e ezzel a programmal időzíteni, vagy elindítani felvételt mobiltelefonról? [link] -
chris-v
senior tag
válasz
vadkörte #29148 üzenetére
Megértem, csak kicsit húztalak
Nekem is van projekt aminek neki kezdtem, aztán 5 éve csak áll a dolog, pedig minden meg van, csak össze kellene rakni. De van amit befejeztem és van amiben elakadtam, de most próbálom megoldani.
Na meg ahogy te is mondtad, sok kis alkatrész sincs ingyen, mert bár külön külön nem nagy tétel, de amikor mindent össze raksz, már nem olyan pénztárca barát. És iylenkor elgondolkozik az ember, hogy "kell ez nekem?". Mert azért lássuk be, az esetek többségében teljsen felesleges eszközök készülnek.
De megéri az építés és keresgélés öröme, na meg a végeredmény amikor működik amit összeraktál.
Bár ha meggondolom lehet inkább legozni kellene, igaz az sem olcsó játék -
Kicsirics77
veterán
válasz
drbubo0017 #29098 üzenetére
szia, megadhatod az eredeti német oldal elérhetőségét a többit majd intézem magamnak én is akkor,ha már a tiéd nem töltöd fel vagy osztod meg itt velünk.jöhet az elérés priviben vagy itt is.
-
vadkörte
addikt
válasz
chris-v #29139 üzenetére
Nem az összszereléssel van a probléma... Egy kis forrasztástól nem ilyedek meg.
Ha meg kódolni is kellene, mintakód van dögivel, csak össze tudom lapátolni a sajátom.
A gond ott kezdődik, hogy meg kell vennem a cuccokat. Sok kicsi sokra megy, a bevételi oldal elég behatárolt, a kiadásin ezek nélkül is elég sokan állnak sorba. (pl. a fél házban a napokban cseréltem le a termikus világítótesteket - gyk. villanykörte - LED panelekre, ezek is benne voltak pár kampós orrúban)Bár találtam E-bay-en GB-ből ugyanilyen Adafruit DAC/amplifier kombót, szállítással ~17$-ért, az azért annyira nem veszett összeg, Adafruit USA cég, ott hiába 12$ a cumó, 5$-ért senki sem hozza HUN-ba még galambpostával sem. A két kis zümi addig jó lesz, amíg eldöntöm, hogy van-e igény jobb hangminőségre.
HA-n/jófosáson találtlam sima Zero-t inggomokért, wifi kulcsom van, így legalább lesz helye, OTG-s USB adapterem is van, így hálózata is lesz neki, sőt, aktív HUB-jaim is vannak, szóval elvileg nem lesz probléma a wifi+pendrive sem. (Hmmm... egy kis kijelző sem lenne rossz a rádióra.)
A nagytesóra sem lenne rossz egy DAC - az sincs ingyen - a nagyprojectnek sem ártana lassan nekiállni (kibelezett NDK tranyós rádióból médiacenter) oda is kell még jópár cucc. (erősítő, hangszórók, hátlap, lehetséges, hogy az előlap is cserés lesz akkor oda kell plexi, műszertalpak, stb...)
Félre ne érts, nem panaszkodok...(#29147) Fecogame:
Nem emlékszem, hogy írta volna, hogy kell neki a Raspbian. Ha nem kell, miért szív vele, LE install a beállítással együtt is ~15 perc és nincsenek felesleges ráncok a homlokán. -
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Raspberry Pi 3 mennyire alkalmas sorozat nézésre böngészőből?
-
dew28
aktív tag
válasz
janosibaja #29140 üzenetére
valoban, ilyen atlag otthoni cuccok nem ernek semmit extendernek. de gyakorlatilag Te arra hasznalod hogy amit o vesz jelet azt odaadja neked kabelen. erre pedig siman jo.
-
azbest
félisten
válasz
janosibaja #29140 üzenetére
a range extender a távolságot tudja kiterjeszteni, cserébe lassabb rajta keresztül wifin a sebesség, mintha jó jelszint mellett az eredeti access pontra mennél fel. Azért lassabb, mert ő is ugyanazon a frekvencián kell szórjon, mint az access point (mint amikor láncban továbbadnak szavakat az emberek a játékban).
Persze annál viszont akár gyorsabb is lehet, amilyen nagyon gyenge vagy semmijen jelszinttel lenne.A wifi sebességénél az sem mindegy, hogy milyen messze, falon át, a tévé képernyő fémlapja mögé dugva van-e. Meg persze, hogy a szomszédok hány száz csatornát üzemeltetnek a 2.4GHz-es sávban, amit a pi is ismer.
A pi3 módosítható, hogy külső antennát rá lehessen kötni.
Ha problémás a wifi, a lan kábel meg macerás, akkor még egy alternatíva a powerline adapter kit, csak a példa kedvéért: [link]. 15 eft körül kezdődik az ilyen kit (két kis doboz), ami az elektromos hálózaton át csinál hálózati kapcsolatot. Persze a névleges sebesség töredékével, de azért a 100-as kapcsolatot valószínűleg viszi. A lakás elektromos hálózatának felépítését is érdemes megnézni hozzá, nem mindenhol tud jól működni.
Itt a PH-n is voltak tesztek róluk, persze sok fajta van, különböző képességekkel [link] -
janosibaja
őstag
Köszönöm a tippet!
Eddig sokszor úgy hallottam, hogy a wifi jelerősítő nem sokat ér, inkább csak hisszük, hogy jobb általa.
Van aki meg, mostanában hallom, esküszik rá.
Milyet érdemes venni, amelyik tényleg erősít a wifi jelen? Okostévébe, vagy az arra kapcsolt Raspberry Pi-ba dugnám a vezetékét.
Gyors keresésre ezt találtam. Van ennél - árarányosan olcsóbb-jobb? Ez megfelelő lenne? Jó ötlet az Ethernet kábelt a készülékbe vezetni, vagy ha már egyszer felerősítette a jelet, akkor akár használthatnám wifin is?
-
vadkörte
addikt
válasz
Messss #29136 üzenetére
Ha nem kell a Raspbian, telepíts egy LibreELEC-et. Tisztább szárazabb, biztonságosabb érzés...
Más.
Egy öreg Orionton táskarádióba - kibelezés után, mert hely az nincs benne - építenék egy kis médialejátszót.
Tudom, tudom, ez már a harmadik "project" és még egyik sem készült el...
Erre elég lehet egy RPi Zero (W) egy ilyen kis 2x3W-os bizbasszal, két ilyen, vagy hasonló zajkeltővel. Volumio-val. (van egy felesleges 1GB-os mSD-m, azon el is férne)
A "feladat" CSAK zenelejátszás, az is elsősorban USB-ről, esetleg netrádió.
Utóbbi sem létkérdés, ahogy a high-end hangminőség sem. A lényeg egy öreg "kukatöltelék" eszköz valamilyen szintű megmentése. (édesapámé volt, ki nem lenne szívem dobni) Meg menet közben úgyis alakul még a dolog.Adafruit szállít egyáltalán Magyarországra? Ha igen mennyiért, esetleg alternatívák? Az egészhez egy 2-3A-es táp gondolom elég lenne.
EZ volt az első menetelő hangya.
-
Messss
csendes tag
Újabb probléma, lehet megint elcsesztem valamit
A Kodi-t telepítettem.
sudo apt install kodiAzt írja, a leírás:
Telepítése után a kodi parancs kiadásával indíthatóNah erre a parancsra nekem nem csinál semmit a rendszer.
Próbáltam módosítani az /etc/default/kodi fájlt
sudo nano /etc/default/kodiViszont nálam nem talál ilyet a rendszer, újat akar létrehozni....
Egyéb megjegyzés:
Nálam RPI 3B-n miniDLNA-n keresztül a 720p-s filmek is akadoznak
Azt hittem működőképes lesz a dolog. -
dew28
aktív tag
válasz
janosibaja #29131 üzenetére
jobban jarnal egy wifi range extenderrel, az kapcsoldik a wifidre, annak a LAN portja pedig a pi-hez kabelen. a pi beepitett wifije nem egy hogyismondjam.. nemtuljo..
(pi3- rasplexxel kabeles halozattal nincs akadozas nalam )
-
válasz
.wantííd #29128 üzenetére
szerintem meg lehet csinálni, hogy egy mechanikus gomb megnyomására induljon el egy script ami elindítja a
mpg123 -q http://stream.musicfm.hu:8000/musicfm.mp3
programsort, majd a következőre leállítjaEzt kifelejtettem az előbb, mert írtad, hogy mindél egyszerűbb megoldás kell
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, kérdezném, hogy mi a tapasztalat Rasplexszel méretesebb videók lejátszása esetén.
PC-re telepített Plex szerverről játszom le wifin jelenleg Samsung 8002 okostévén felirattal a többnyire HD videókat. Nem transzkódol a tévé Plex kliense, de oda-visszatekergetésnél elakad, nem találja a szinkront a felirattal már.
Van akitől azt hallom, hogy még Pi 2-re telepített Rasplexszel is jobban járnék, mint a tévé saját kliensével. Erre most azt olvasom a Raspberry egyik hazai forgalmazójának a saját tesztjében, hogy még a Pi 3-mal is akadozik wifin:
"A wifi rögtön megbukott a vizsgán, ahogy vártuk. Nem volt képes átvinni a szükséges adatmennyiséget, a kép akadozott, a hang kimaradt."
A forgalmazótól azt hinném, hogy csak pozitívumat fog hangsúlyozni... Tényleg ilyen reménytelen a helyzet? Maradjak a tévé Plex kliensénél? (Itt nem részletezendő okok miatt csak wifi megy, kábelt nem tudok húzni.)
Véleményeteket előre is köszönöm!
-
.wantííd
tag
válasz
Patice #29123 üzenetére
Igazság szerint az alap ötlet az lenne, hogy fater tudja használni a házimozit, úgy hogy a Music Fm-et fogja (sajnos a sima rádió valamiért nem tudja) tehát erre kéne valamilyen megoldás. Plusz ha már van ilyen akkor a spotify-t is jó lenne ha támogatná.
Bármilyen megoldás érdekel (dlna,bt)
A lehető legjobb és user friendly megoldást keresem. -
MrVinyl
csendes tag
Apróhirdetést lehet ebben a topikban reklámozni?
Vannak eladó Raspberry Pi-k. -
Csicsóka
őstag
válasz
drbubo0017 #29091 üzenetére
Ez egy jó megoldás az SD img átszabására. Méretezés után, a szabad helyet is ki lehet nullázni, így a gzip még kisebb tömörítvényt kreál.
Link jöhet ha kész lesz! -
.wantííd
tag
Van olyan audio server (mint pl Volumio és tsai) ami raspbianról fut? Ki mit ajánl?
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani nekem, hogy miért nem lehet Volumioval Spotify-t hallgatni? Valami licenszprobléma van, és már nem is lehet?
Ha így van, tudnátok más Volumiohoz hasonló programot ajánlai Pi-re, amihez van Spotify beépülő?Előre is köszönöm.
-
Janaboy
veterán
válasz
drbubo0017 #29088 üzenetére
a070fw00 v7 az lcd tipusa, ebbol megtudhato h csatlakoztathato-e?
Google nem dobott semmit sajna.
-
Messss
csendes tag
Nem-nem, ezt sem hagytam ki, de azért most lefuttattam megint.
Az a furcsa, hogy elindul a torrent, de a hibával leáll 1,36%-nál.
Azt még nem említettem, hogy a gép, amin dolgozom domainben van, az sambán pedig workgroup = HOME-ot állítottam.
Gondolom nem ez lehet a gond, mivel a megosztást elérem, csak írni nem tudom és a transmission sem megy, ahol nincs ilyen beállítás. -
sonar
addikt
válasz
Messss #29104 üzenetére
Ez nem maradt ki?
A torrent kliens létrehoz magának egy debian-transmission felhasználót, és annak a nevében fut. Mivel az USB merevlemezen minden fájl és könyvtár tulajdonosa a pi nevű felhasználó, és a pi csoport, és írni csak a tulajdonosoknak van joga (775). Ezért a debian-transmission felhasználót hozzá kell adni a pi csoporthoz, hogy legyen írás joga.
sudo usermod -a -G pi debian-transmission -
Messss
csendes tag
válasz
apezka #29103 üzenetére
A leírás szerint, ezeket beállítottam a konfigba:
[WDMyBook]
comment=Ez a WD MyBook merevlemezem
path=/mnt/WDMyBook
browseable=Yes
writeable=Yes
only guest=no
create mask=0775
directory mask=0775
public=no[USB]
comment=Az automatikusan felcsatolt USB meghajtó megosztása
path=/media
browseable=Yes
writeable=Yes
only guest=no
create mask=0775
directory mask=0775
public=noA felhasználót is hozzáadtam a samba szerverhez
sudo smbpasswd -a pi
-
Messss
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kaptam kézhez a RPI 3B-t.
Még csak ismerkedek az egésszel, de cigam leírása alapján szeretnék egy Transmission torrent klienst használni rajta samba megosztással.
Elvileg el is végeztem a szükséges műveleteket.
A probléma az, hogy win intézből, elérem a megosztott mappákat, de írási jogom nincs ("Ezen művelet végrehajtásához engedély szükséges").
A transmissionnel is elérem az eszközt, de új torrent hozzáadása után "Error: Permission denied (/mnt/WDMyBook/torrent/downloads/......") kapok.Mi lehet a gond?
Mit kellene csekkolnom?Előre is köszi!
-
Archttila
veterán
válasz
Fecogame #29100 üzenetére
A status folyamatosan nezem de ezidaig minden esetben ok volt...(mindketto)
Az altalad emlitett kommenteles pedig szinten alkalmazom ugy smb mint a iptables konfig fajlon
Viszont a logba furcsa mod nem neztem bede akkor letrehozom a hianyolt fajlt viszont ha igy sem lesz jo, akkor tuti a win kefel el vmit...
Koszi a hasznos tanacsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest