Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #33071 üzenetére
Végülis nem az első dolgom szokott lenni, hogy csekkoljam, a vendég wifin vagyok-e vagy sem...
Hát ezt most kb 4 órája nem tettem meg, és a te hsz-ed kellett hozzá.
Azt továbbra sem értem, hogy direkt lan kábellel összekötve miért nem ment a ping, és miért nem látta a laptop az eszközöket. (Mert mellette a a NAS-om is elment hawaii-ra.)
De mostmár látszik mindegyik, és működnek is. Szerencsére resetelve, frissen ropogósan minden. Zenék letörölve, torrentek elszállva. Full amatőr volt ez a délután.Köszönöm a segítséged, megoldottad a problémámat.
hestegnincskedvemröhögni
-
z123456789
addikt
Igen, a Volumio felülete WEB-en kersztül nem jön be.
Csak WEB-en kersztül próbáltam.
PING-re sem reagált. Bár azt azután próbáltam, hogy írtad, én meg már 10x újrahúztam a Volumiot.
Most közvetlenül rádugtam a laptopra, és úgy pingeltem. Semmi.
Közvetlenül rákötve monitorra nem tudom,kis macerával TV-re. Login és pswd kell neki. Eddig én sosem láttam ezt. Betoltam az SD-t, aztán már csak WEB-en rá kellett jelentkezni.Naplófájlokat nem tudom megkeresni. Nem tudom hogyan kell. SSH-n? Az nekem nagyon nem megy, max szájbarágósan, de azt meg mgeértem, hogy senkinek sincs kedve.
OK, most bejelentkeztem. Volumio, volumio párossal. És ez most jó nekem? Innen hogyan tovább? Vagy miért nem működik ahogy eddig a telepítés?
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Pi3-at használok, Volumio volt rá telepítve, és egyszer csak nem volt elérhető. Újratelepítettem, hátha megoldódik. Most már ott tartok, hogy 2 különböző SD-vel próbáltam, 2x letöltöttem az install fájlt, de semmi. Tegnap este tudtam konfigurálni, aztán hagytam is, mondom majd ma, de azóta szintén semmi.
Tudna valaki segíteni, hogy hol álljak neki a hibakeresésnek?Hálás lennék, mert már mindent próbáltam ami eszembe jutott.
-kábel csere
-switch, routerslotok kipróbálása
-2 másik SD kártya (amik más eszközben működnek)
-SD-k köteteinek törlése, formázás, exFAT, Fat32
-install többszöri letöltése.A telepítést a leírás alapján csináltam.
Esetleg ha akad másik hasonlóan könnyen telepíthető zenelejátszó, amit elérek applikációval, azt is kipróbálnám. Köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #31074 üzenetére
Jó, OK, ezen túl vagyok. Milyen remote appok léteznek? Mert ugye a PI nem megy távirtányítóval. :/
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Miután elkészítettem a lemezképet SD-re, csak betolom a PI-be a kártyát, és bootolok?
-
z123456789
addikt
válasz
Keef_Lee #31020 üzenetére
Aha. Akkor lehet kipróbálom, csak az íze kedvéért, hogy bejön-e a KODI, mert azt egyszerűbbnek tartom telepíteni, aztán lépek tovább, ha érdekes a dolog számomra. Köszi.
Viszont be kell szereznem egy memória kártyát. Mekkorát érdemes? A kísérletztezgetésekhez, és hogy később ne maradjanak feleslegesen kicsi kártyák?
-
z123456789
addikt
válasz
lacko6 #31018 üzenetére
(#31015) Keef_Lee
(#31016) cinemazealot
Na most ha van rá TM, akkor lényegében mégiscsak egy OS, nem? Lehet más programokat is telepíteni a KODI mellé? Nem mintha tele akarnám nyomni, max egy Volumio kellene még mellé, és akkor erről etetném a zenét és a mozit is. A kettő működne telefonos appal egymás mellett?
Nézzétek el nekem, egyelőre még magam sem tudom mennyire akarok belemászni a témába. -
z123456789
addikt
válasz
kovbandi82 #31013 üzenetére
Ja? Azt hittem az egy Linux.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy ha a Pi3-ra szeretnék egy LE-t, akkor csak el kell indítanom az LE USB SD készítőt, kiválasztanom a PI-t,a programmal letölteni a LiberElec-et, majd kiírni, berakni az SD-t a PI-be, és boot-olni?
Ott meg majd lesz Play áruház, vagy hogyan lesz KODI az LE-n? -
z123456789
addikt
Sziasztok, mivel máshol nem találok a témához kapcsolódó írásokat, itt tenném fel a kérdést.
Az istenért nem jövök rá, hogy mit hova kellene írni. Már párszor pedig beálllítottam a Volumio-t a PI-n, de most véletlenül sem találom el, hogy mit kéne bepötyögnöm.
Ha valaki tudna segíteni akár privátban, nagyon hálás lennék. Már 2 napja ezzel nyűglődök.
Csak egy sima Spotit akarok hallgatni, meg a NAS-ról a FLAC//WAV zenéimet. :/Zyxel Nas + Raspberry pi
Köszi előre is.
SZERK.: ha egyszer végre lesz kis időm jobbanbeleásom magamat, mert amúgy SPOTInál nem jönnek be a mentett listáim, és rohadt idegesítő.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #29227 üzenetére
OK, látom amit ír. Telepítve van már. Beállításokban nem volt aktívra kapcsolva. Átkapcsoltam, újra indítottam, de semmi...
Ja...beállításoknál be kell írni a felhasználót és jelszót. Mmmmmm.Elnézést, eddig még csak egyszer kellett telepítenem és konfigurálnom, nem emlékeztem rá.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Raspberry pi3 - Volumio2. Korábban már volt problémám a Volumio2 Spotify kombóval, ezért tegnap újrahúztam az SD-re a Volumiot, hátha. Viszont most is ezt írja ki, mikor telepíteni szeretném a Spotifyt.
Tudom, hogy ez nem Volumio topic, de talán itt van olyan, aki tud nekem segíteni.
Mi lehet a probléma? -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani nekem, hogy miért nem lehet Volumioval Spotify-t hallgatni? Valami licenszprobléma van, és már nem is lehet?
Ha így van, tudnátok más Volumiohoz hasonló programot ajánlai Pi-re, amihez van Spotify beépülő?Előre is köszönöm.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Másoltam fel a szerveremre újabb zenéket. Viszont a PI3-on nem látja a Volumio ezeket.
Már újra indítottam mindent, de nem frissíti. A régi könyvtár struktúrát látja, és nem is tud lejátszni semmit, mert átvariáltam amúgy teljesen. Hogyan tudom elérni, hogy a Volumio a jelenlegi könyvtárfát lássa?Remélem passzol a topicba a kérdés.
Előre is köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz
apezka #28288 üzenetére
Rendben, akkor bekapcsolva hagyom.
Nem tudom, hogy a zene streamelés minőségébe mennyire szól bele, de inkább a kábeles megoldást alkalmaznám. Főleg, ha már véstem a falba UTP-t.
NAS-ról hallgatnék pár FLAC-ot.(#28289) rento
(#28290) lord.lakli
Zsír, akkor lényegében bírja a strapát.Köszi.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #28284 üzenetére
...lemaradt.
Illetve még az a kérdésem, hogy ha be van kapcsolva a WIFI csatlakozás a PI-n, és LAN-ra is be van kötve, akkor melyiket használja? Csak mert én a LAN-t preferálnám. Egyszerűen a Volumio menüjében kapcsoljam ki a WIFI elérést? -
z123456789
addikt
válasz
vadkörte #28255 üzenetére
Nos!
Tegnap beüzemeltem a PI3 + Hifiberry kütyüt, Volumioval. Tényleg pofon egyszerű volt, köszi a segítséget nektek!
Biztosan van még egy csomó beállítás, ezeket majd idővel megismerem.Kérdés:
a PI-t le kell állítani minden használat után, vagy az folyamatosan be van kapcsolva?
Tegnap este a Volumio menüjében láttam egy leállítás menüpontot, ráböktem. Most nem is találom a PI-t. Hogyan indítom újra?
Routerről Wake ON Lan funkcióval esetleg? Vagy újra áram alá kell helyezni? Mondjuk beállítottam statikus IP-t neki, de most meg nincs a Wake On Lan listámban. :/ -
z123456789
addikt
válasz
Patice #28263 üzenetére
Ezt értem, de akkor ahogy fentebb írta a kolléga, nem kell még egy Linux a Volumio mellé, igaz?
A flashelés kész is, csak tegnap este már nagyon késő volt.
Viszont berakom az SD-t, áram alá helyezem, és magától betölti a programot? Mert amíg nincs rajta program, addig nem ad IP-t, viszont amíg nem ad IP-t nem férek hozzá.
Ez a nem tiszta lényegében, hogy ez akkor egy automatikus telepítés lesz, amit a Pi elvégez úgy, hogy kiírtam az SD-re a programot, beleraktam a PI-be, áram alá helyeztem, és kész?
Eztán meg már lesz IP?Aha, most olvastam el a leírást, lényegében, akkor IGEN.
Na, legyen már vége a melónak.
-
z123456789
addikt
válasz
Patice #28261 üzenetére
Valószínű azért nem találtam IP címet, mert semmilyen rendszer nem volt még a PI-n igaz?
Mert úgy próbáltam, hogy áram alá helyeztem, és rádugtam LAN-ra. De mivel még csupasz, és nincs rajta semmi, gondolom IP címet sem lát a router, ugye? (Bocs, de rohadt ködös nekem ez.)
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Sosem volt még PI-m, van valahol egy jó leírás bénáknak, hogy hogyan kerül rá Linux, illetve Volumio 2?
Zenehallgatásra vettem PI3 + Hifiberry kombót.
Erre kell egy Linux, illetve maga Volumio, igaz?
Hogy kell elképzelni ezt a telepítést? PC-ről IP cím alapján elérem a PI-t, és onnan konfigurálom? Sajnos Linuxhoz sem konyítok. A bele való SD kártyára kell felmásolni mondjuk PC segítségével a Linuxot magát? Vagy átmegy LAN-on? Utána a többi programot már hálózaton keresztül lehet gondolom telepíteni. Nem mintha lenne más, mert kifejezetten zenére vettem, csak érdekel. Elég ködös még ez a téma nekem.Ha van kedve valakinek, akár PM-ben is elfogadom a segítséget.
Jöhet bármi, csak hülyebiztos legyen. Youtube, Logout, fórum, brámi. Ha lehet magyar. El lehet valamivel rontani?Előre is köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz
csubyy #28147 üzenetére
Köszönöm.
Azt elfelejtettem mondani, hogy bár sosem szoktam türelmetlen lenni ilyen rendelésekkel, de jelen estben a pár napos szállítást részesíteném előnyben inkább.
Szóval ha lenne valami közelebbi rendelési lehetőség, szívesen fogadnám ötletként.Elnézést.
(#28148) Egy-két
Uh, egyre jobb ajánlatok pedig.A fene!
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Pi3-at szeretnék vásárolni. Van jelenleg best buy linkje valakinek?
Vagy honnan érdemes vásárolni?
Külföld is jöhet.Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Parfüm topik
- Könyvajánló
- Jelszókezelők
- Mindenki Z Fold7-et akar
- További aktív témák...
- Asztali Konfig - z97 - 4770K - Sapphire RX580 8GB- 8 GB DDR3
- Full HD Gaming PC -Z390, i7 -8700K, Vega 56 8GB, 16 GB RAM, 512GB SSD
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- PS Plus előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest