- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pelgrim_v1
tag
válasz
csubyy #48441 üzenetére
Mivel többen szóltak hogy érdekli őket így úgy döntöttem igen, természetesen rajzokat, programot nem fogok megosztani csak működési technikákat és elveket, de a folyamat jól látható lesz. Viszont azért a prototípusnak is kell idő, szóval nem tudom mikor mutatom
most hogy megvan az alap elv hogyan lehetséges ez, elkezdem össze rakni és belefutni azokba a dolgokba amire nem gondoltam, kitalálni a megoldásokat rá stb.
-
pelgrim_v1
tag
válasz
csubyy #48439 üzenetére
Ami miatt nyert a dolog és ami miatt lehetséges ennyi eszköz kiszolgálása ennyi pénzből, hogy az esp rendelkezik saját, kommunikációs built in hardware el ami lehetővé teszi az esp k közötti kommunikációt. Ebben az esetben nem gond hogy csak esp esp között tud kommunikálni így, ez az a funció ami megoldotta a legnagyobb gondot (ekkora költségkerettel 1 adó ki tudjon szolgálni 30 vevőt)
itt lesz egy komoly kísérlet hogy meg rengeteg matematika, hány ciklus alatt mekkora erőforrásból hogyan tud ki be tömöríteni stb stb stb, mit hogy hol hogyan veszek fel vagy játszok le, rengeteg optimalizásál, de pusztán a matematikát nézve nem hogy pont belefér, de marad is erőforrás akksi szint mérés és kijelzésre, üzemóra logolásra (késöbbi gari vállaláshoz kellhet) (mekkora sávszél van mennyi eszköz , stb stb stb)
közben még jobban belemerültem, az első prototípus tuti hogy esp alapú lesz, maga a hardver lesz a kissebb gond, mindent meglehet venni, csak össze kell forrasztani
a felprogramozása lesz a “vicces” rész. Végtelenül optimalizáltnak kell lennie .
-
pelgrim_v1
tag
válasz
csubyy #48436 üzenetére
Köszönöm, esp 32 -ről nem is tudtam, aztán kiderült hogy ha a felprogramozásával járó oboát lekűzdöm, tökéletesen eltudja látni ezt a feladatot elméletben. Be rendeltem az első alkatrészeket modulokat , nem nagy ker áron, csak random rendelve is shopból a szükséges alap és modulok 25 euro alatt maradtak.
úgy hogy ebbe az irányba indulok el egyenlőre -
wassermann
Topikgazda
válasz
csubyy #32806 üzenetére
Igen, ez az RTL chipset minden gond (driver telepítés) nélkül felmegy a TVHEADEND alá. A Pi-re kötve DVB-T vételre (földi TV-adás) használom.
Az SDR (software defined radio) nem érdekel, mert ahány sáv, annyi féle különböző antennát kéne gyártanom. Viszont, ha valaki szeretné fürkészni az étert, annak tényleg jó lehet, mert a CB-rádiótól az FM adókon át a légiforgalom követéséig lehet vele mindent fogni.
-
válasz
csubyy #32804 üzenetére
Alapvetően DVB-T-re (nálunk mindig-tv néven fut a szolgáltatás), de ez az RTL chip kicsit másképp is használható. Megfelelően módosított driver-el, és programmal szélessávú kommunikációs vevővé alakítható. (Lehet mezei FM rádió, DAB rádió, de lehet hallgatni vele a légiforgalmat, a rádióamatőröket, ...)
-
válasz
csubyy #28643 üzenetére
Azért előbb nem árt tisztázni, hogy mi ért UPC kártya alatt. A műholdas UPC-t nem ismerem, de a kábeles UPC esetén nem megoldható. Nem elég a kártya, mivel a kártya és a kártyaolvasó (CI+ modul) társítva van, más eszközben nem működik. Per pillanat nem kapható CI+-os kártyaolvasó/modul fogadó (PC-hez sem), csak komplett dvb-c vevőbe(ill. a TV-kbe) építve érhető el.
PABOTHNK
Pontosan meddig jutottál el a beállításokban?
A Windows-os gépeken van külön biztonsági program telepítve(víruskergető/tűzfal/bármilyen plusz biztonsági megolsás). A Windows-os gépek látják egymást, elérik egymás erőforrásait? -
z123456789
addikt
válasz
csubyy #28147 üzenetére
Köszönöm.
Azt elfelejtettem mondani, hogy bár sosem szoktam türelmetlen lenni ilyen rendelésekkel, de jelen estben a pár napos szállítást részesíteném előnyben inkább.
Szóval ha lenne valami közelebbi rendelési lehetőség, szívesen fogadnám ötletként.Elnézést.
(#28148) Egy-két
Uh, egyre jobb ajánlatok pedig.A fene!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Akciókamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Linux Mint
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest