- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rag
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni. Újra kellett telepítenem a Volumio-t a PI3-ra, mert leállt és nem reagált semmire.
DE nem tudom hogyan kell pontosan beállítani a Nas-on lévő zene könyvtár címét. A meghajtó hozzáadásánál megtalálja program a NAS-t, ami egy D-Link DNS-323, de az utvonalnál már problémája van. A "Volume_1" nem működik. Anno egyszer már megoldottam, nem nem emlékszem rá hogyan pontosan. Valahogy máshogy kell az útvonalat megadni, de a linux-os útvonal sem jó mnt/HD_a2.
Használ valaki DNS nas-t Volumio-val?
-
Rag
csendes tag
Pi3-hoz csinálgatok saját tápot, meg dobozt...
Kérdés, hogy csak az USB-ről lehet megtáplálni vagy GPIO 2.4 lába felől is?
Könnyebb lenne tüskét forrasztani, mint usb-t.
Vaálszt előre is köszönöm! -
Rag
csendes tag
Megjött a dac kártyám Kinából, de el is akadtam. Olyat rendeltem, amire külső tápot is tehetek.
https://www.ebay.com/itm/New-Audiophonics-DAC-Sabre-ES9023-I2S-vers-Analogique-24bit-192KHZ-Raspberry-PI/292037170239?hash=item43fec5943f%3Ag%3A574AAOSwTuJYr-OD
Ez lenne a vezetékkiosztása és a bekötése, de az MCLK-val elakadtam, az hányas láb?
Orange: MCLK ?
Yellow: GND 39
White: DATA 40
Red: LRCK 35
Black: BCK 12Black: GND
Red: + 5V -
Rag
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #28906 üzenetére
Köszi a linket, de ennél a programnál is ki kell választani a meghajtót. Jelenleg pedig win7 nem ismeri fel a rádugott kártyát, így nem tudom azt meghajtóként kiválasztani.
-
Rag
csendes tag
Ki akartam próbálni a Mood Audio lejátszót...
Raspbian alól lehet image-t csinálni: parancssorban letölti a szükséges adatokat, köztük egy rasbian lite-ot, majd usb-én sd kártyára másol mindent.
Mivel nem volt másik kártyám ezért egy Samsunk 128MB-os sdhc-ra (usb-és átalalkítóval) akartam rátenni. Letöltés után elkezde csinálni a image-t. Gondoltam, hosszú lesz, de vagy 4 óra után kikapcsoltam, mert semmit nem csinált szerintem. Na innentől fogva nem látja semmi a sdhc-ét, szgép nem olvassa.
Jól gondolom, hogy tönkretette a PI a kártyám?
Neneten olvasgattam, hogy hajlamos a PI tönkretenni a sd kártyát? Ez komoly, miközben miliószám adják el?
Van esetleg valami program, ami visszahozná? Mivel Win nem látja, így particionáló program sem látja most. -
Rag
csendes tag
Sziasztok!
Lehet túl kezdő a kérdésem, (mert az vagyok) de megfogott egy Pi3.
NOOBS-t, Raspbian tettem rá. Az működik. Ezen vagyis ezen keresztül akartam Spotify-t megszólaltatni a hifin...
Láttam, hogy lehet másik eszközről is vezérelni, ehhez találtam Raspotify-t. Az oldala szerint próbálom telepíteni. 1 lépés sikerül, a curl… parancsal lejön a csomag, telepítődik, a /ect/default/raspotify file meg van, de nem tudom szerkeszteni. Pontosabban Filekezelőből megnyitom, átírom, de nem engedi irásvédettség miatt elmenteni.
Ez miért van?
Illetve ami nem egyértelmű, hogy a librespot-ot is kell telepíteni külön, hogy működjön?
https://github.com/dtcooper/raspotify
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged