- Google Pixel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Magyarított Android alkalmazások
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vkp
aktív tag
válasz
toth_janika #30188 üzenetére
Időnként jövök és elmondom: Sandisk Extreme Pro-t kell használni.
Amióta lecseréltem az összes PI-ban amit használok (~20 db), semmi problémám velük.
-
mr.perfect
tag
válasz
toth_janika #30179 üzenetére
mondjuk az SD kártya hibája miatt kidobni az egész RPi-t elég érdekes.. és ha az új NAS-ban mondjuk tönkremegy a vinyó akkor azt is kidobod?
-
-
vargalex
félisten
válasz
petya220 #30190 üzenetére
Szia!
Pontosan mire gondolsz? Ha a telepítési leírást követted, akkor a kártya teljes kapacitását használod...
-
petya220
senior tag
Arch linux-on hogy lehet kibővíteni a belsőtárhelyet?
mert.. kevés..
-
fpeter84
senior tag
válasz
toth_janika #30185 üzenetére
Sajnos nekem is van jópár döglött kártyám... Ment már tönkre rpi-ben, bpi-ben, telefonban, arduino mellett teljesen indokolatlanul. Legutóbb pont az új rpi3+-ban 2 hete: furán elkezdett akadni a raspbian, nézem a dmesg-et tele van mmc i/o hibákkal. Újraindítás, se kép se hang. Kártya át gépbe, és semmit nem lát belőle. Win, Linux, 3 féle kártyaolvasó egyik sem lát belőle abszolút semmit. Kártya kuka... Szerencsére csak valami olcsó 8 gigás volt, de ez már legalább a 3dik kártya ami ok nélkül feldobja a talpát az évek során... Ez a technológia sajnos ilyen szemét...
-
toth_janika
őstag
-
djcsabii
csendes tag
Sziasztok,
asztalra parancsikont hogy lehetne létrehozni, ami egy mappát nyitna meg? -
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #30179 üzenetére
Hát nem tudom, de nálam az évek alatt összegyűlt egy marék SD kártya. A win32 disk manager-l a beállított jól működő rendszert le lehet klónozni, ès ezt 5 perc alatt fel lehet írni egy másik kártyája. Nálam 3 SD kártyán van fent uaz a rendszer. Ilyen esetben csak kártya csere, és megy minden tovább. Max a mèdiatár frissítése tart egy kicsit tovább.
-
válasz
djcsabii #30177 üzenetére
Tudsz, csak ezt már felcsatoláskor megadod: uid=1000,gid=1000 (pi:pi) ahogy az ls -la is mutatja pi az user, és pi a csoport.
Írd át az fstabban:
UUID=8242E10942E10331 /mnt/hdd ntfs-3g uid=pi,gid=users,umask=007 0 0toth_janika
Tipikus SD kártya elhalálozási tünet. Ha olyant vettél, vidd vissza a boltba, és cseréltesd ki garanciába. -
toth_janika
őstag
Köszönöm, de úgy érzem, befejezem az RPi-s pályafutásomat. Ma filmnézés közben megfagyott a film. Újraindítás után kiírta, hogy "fatal error", meg hogy "emergency mode"-ban indítsam az RPi-t. Az nem fog menni, mert nincs billentyűzetem. Gondoltam újrahúzom az OSMC-t, de a kártya állítólag írásvédett. Sehol sem tudom formázni. Se High Sierra-n, se WIN7-en, se WIN10-en, se Ubuntu-n...
Mit tuduk vele csinálni? -
djcsabii
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig a NAS -al szívok, a problémám az lenne, hogy ha felcsatolom az usb-s hdd-t (NTFS)
fstab-ban a következő sorral: "UUID=8242E10942E10331 /mnt/hdd ntfs-3g uid=1000,gid=1000,umask=007 0 0"
akkor az "mnt/hdd" könyvtárhoz nem tudok tulajdonost beállítani a következő sorral:"sudo chown -R pi:users /mnt/hdd"
Valakinek lenne valami ötlete? -
A pi 3 b+ mennyire van már támogatva? Leginkább recalbox, retropie és rasplex érdekelne.
-
-
mamusz11
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy egyszer csak a Pi elvesztette a hdd, egyszerűen nem latja megállt a torrent a fajlszerver.
Asudo lsblk -f
parancsra hozza hogy felvan csatolva de ezen kívűl semmi ?
PC látja
Szerintetek? -
válasz
toth_janika #30169 üzenetére
Meg kell adni neki a hibás fájlrendszer partícióját is, valahogy így:
fsck /dev/mmcblk0p1 -
toth_janika
őstag
Beírtam a boot.txt-be a késleltetést. Toltam reboot-ot, de semmi nem változott...
A
dmesg | grep mount
kimenete:[ 2.510752] EXT4-fs (mmcblk0p2): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[ 10.859722] FAT-fs (mmcblk0p1): Volume was not properly unmounted. Some data may be corrupt. Please run fsck.
Az első az egy RPi-re dugott NFTS-es vinyó kéne, hogy legyen. A második az a kötet, ami a Win-es PC-ben van (az is NTFS).
Próbáltam az fsck-t futtatni, de ennyit kaptam:fsck from util-linux 2.29.2
-
bacsomarton
tag
válasz
danielberndt #30114 üzenetére
Szia!
Ha még aktuális....
Elvileg megy a captive portál is, de én még nem próbáltam. Viszont egyszer használatos idő, vagy forgalom arányos kódokat remekül tud generálni. A lapon találsz előre bekonfigurált img-et is.
https://bacsomarton.com/2016/03/15/vallalati-wifi/
https://bacsomarton.com/2016/03/16/vallalati-wifi-3-resz-daloradius/ -
válasz
toth_janika #30166 üzenetére
Akkor a /boot/config.txt-be írd bele:
boot_delay=5
Ez 5mp-et késleltet.Ill. egy reboot után nézd át a
dmesg | grep mount
kimenetét. -
válasz
toth_janika #30164 üzenetére
Vagyis, ha kiadod a mount -a parancsot, az rendben felcsatolja? Erről beugrott, hogy a raspi config-ban van egy olyan (boot)opció, hogy várjon a hálózati kapcsolat felépítésére(Wait for Network at Boot).
Lehet, hogy az fstab hamarabb lefut, minthogy felépül a hálózati kapcsolat. -
válasz
toth_janika #30162 üzenetére
A felhasználónév, vagy jelszó tartalmaz speciális karaktert, vagy szóközt?
A mount -a milyen (hiba)üzenetet ad? -
válasz
toth_janika #30159 üzenetére
Ezt
//Hálózatom_neve/Share
/mnt/WIN_Share cifs username=user_nevem,password=psw-m 0 0egy sorba kell írni, nem törheted ketté:
//Hálózatom_neve/Share /mnt/WIN_Share cifs username=user_nevem,password=psw-m 0 0
borsodika
Ezt olvastad? -
borsodika
őstag
Raspbian rendszeren van akinek sikerült usb-s hdd-t (ntfs) samba-n megosztania? Ott tartok, hogy Windows-os gépről látom a megosztott mappát, de sehogy sem enged belépni.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene megosztás vs RPi témában. Van egy WIN megosztásom. Nevezzük Share-nek. Ebben olyan fájlok vannak, amiket szeretnék elérni a hálózat minden gépéről. Elsősorban Filmek, Zenék, Képek.
A következőt csinálom.
RPi-n létrehoztam az mnt mappában egy könyvtárat:sudo mkdir WIN_Share
Ezután a Share mappámat mount-olom hozzá, és mivel jelszó/felhasználóv kell hozzá, ezért ezt használom:
sudo mount -t cifs -o username=user_nevem,password=psw-m
//Hálózatom_neve/Share /mnt/WIN_ShareEllenőrzöm, hogy valóban fel van-e csatolva:
cd mnt/WIN_Share
Itt rendben látom a Share mappában lévő megosztásokat.Ezután, szeretném, ha minden reboot után újracsatlakozna, ezért FSTAB-ba ezt írom:
//Hálózatom_neve/Share
/mnt/WIN_Share cifs username=user_nevem,password=psw-m 0 0A problémám, hogy reboot után nem csatlakozik a megosztásom. Kézzel fel tudom verni, de ez elég kényelmetlen. Tudnátok abban segíteni, hogy mit rontok el?
-
fpeter84
senior tag
A lényeg hogy 3.3V-os legyen max az I/O része, ne 5V-os... Ahogy nézem a CP2102 más nem is tud lenni, tehát tökéletes a célra. Amit linkeltél az licites, ha nem akarsz rá várogatni figyelgetni akkor itt kb ugyanannyi fix áron, vagy 5db-os csomagban
most látom hogy a cikk amit linkeltél az pont ezt a témát feszegeti... el is rakom könyvjelzőbe...
-
fpeter84
senior tag
Jó és maga a chip típus is ajánlott, de nyugodt szívvel merem javasolni a CH340G/C fajtákat is... Van ehhez is win/linux/droid támogatás is már... Az FT232 és PL2303 kerülendő mert sok a klón és problémásak, a fenti kettőnél ilyenről nem tudok...
(helyből 2-3 darabot vegyél hogy legyen még a fiókban, mert úgyis el fog keveredni
)
@dzz: természetesen openwrt helyett lehet bármi más linux disztró is, csak nekem ebből volt itthon kéznél és könnyű volt nyákra ültetni és éppen stabillá vált az I2S audio driver is hozzá - bár saját kernelt kellett miatta forgatni hogy benne legyen... carpc-s időkben sokat szenvedtem a földhurok/generátorzaj problémákkal, kísérleteztem többféle gép mellett integrált/pci/usb kártyákkal is, de erősen úgytűnt hogy leginkább az égieken múlik hogy éppen hogy szól, ezért döntöttem a galvanikus leválasztásos megoldás mellett végül, de mostanra már USB-hez is lehet kapni izolátort, vagy akár egy SPDIF optikai kimenetes USB hangkártyára is lehet tenni kínából egy nem túl drága DAC-ot...
-
HXY
addikt
Ez az USB TTL UART CP2102 adapter jó lesz Pi-hez?
https://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-TTL-UART-5-PIN-Serial-Converter-CP2102-STC-PRGMR/332631565833 -
dzz
aktív tag
válasz
fpeter84 #30153 üzenetére
Köszönöm az infókat, mindjárt megnézem a linkelt dolgokat! Amúgy nem almázom és nem droidozom, Androidos telefonunk van (LG V30), de nem ásnám bele magam a mélyébe, mert nincs rá szükségem. Linux alatt jól meg vagyok, jöhet az openwrt is, bár pár éve rendes Fritzboxunk van, nem kellett még mókolni, mint annó a tplink 1040-el
Nézelődöm tovább és jövök a kérdésekkel!
-
fpeter84
senior tag
Ha úgysincs igazán helye egy kijelzőnek, akkor lehet a háttér vasnak nem is olyan fontos az! Nálam a következőképpen áll most össze a kocsiban a rendszer: egy openwrt-t futtató Carambola2 modulra építettem egy dobozt amiben egy ES9023 adja a hangot az I2S buszon ISO7240-es digit izolátoron illetve izolált dc-dc tápon keresztül. Ennek a hangja keresztülmegy egy KRC-86B kékfog modulon és úgy megy a rádió aux-ba. A kékfog opcionális, hogy külső eszköz is szólhasson bármikor. A owrt modulon többek között fut egy mpd szerver ami az USB-n rádugott modulról játsza a zenéket, amit az MPD Control app-on keresztül lehet vezérelni... Kizárásos alapon ha nem droidozol akkor talán almázol - gondolom arra is lehet bőven találni hasonló app-okat mpd-hez...
Szépséghibája a rendszernek, hogy ahhoz hogy elérjem az mpd szervert IP kapcsolat kell: vagy az owrt modulnak kell AP-nek lennie - ekkor ugye a telefonról elmegy a net - vagy a telefont kell hotspot módba tenni, rácsatlakozik a modul és úgy megy a kommunikáció - ennek a szépséghibája meg hogy kapcsolgatni kell ahhoz hogy ne szívja az akkut mindig... Utóbbin talán lehetne segíteni automatizálással - droid alatt ott van pl a hazai fejlesztésű E-Robot amivel pl adott kékfog eszköz közelségére aktiválni lehetne a hotspot módot - nem tudom hogy almacsutkára milyen hasonló megoldások vannak, de biztosan akad ez az... Illetve még a kékfogas IP kapcsolaton gondolkodtam el, az is lehet egy megoldás ha sikerül owrt alatt összehoznom...
FM rádió téma: feladtam... próbáltam Si4703-as USB stick-el, TEA5767 I2C modullal, RTL2832 USB adapterrel RTL SDR-el is (talán volt még valami 4dik ami nem jut eszembe), de egyik sem adott igazán értékelhető vételi minőséget az autóban. Városon belül még csak-csak, de ahol a nem túl nagy durranás autórádióm még tökéletesen veszi a bp-i adókat, ott ezek már mind elvéreztek akár különböző helyekre rakott drótantennákkal, akár az autó saját hátsó ablakba integrált antennájával. Ezért maradt a normál rádió is a kocsiban...
Egyébként még volt egy oldalszál: vettem egy droidot futtató visszapillantó tükröt - a kijelzője gyengécske volt, de mivel naptól jól védetten volt ezért tulképp lehetett volna használni, de mire belaktam addigra gondolt egyet és megdöglött. Néha sikerült bekapcsolnom ha szétbontom, baxtatom, úgyhogy valami szalagkábel vagy forrasztási kontakthiba lehet, de feladtam. Pedig az MPD Control-al egészen kényelmes megoldás volt + navi...
-
vadkörte
addikt
Dupla DIN méretben komplett Androidos rendszerek vannak, ahogy a kolléga is ajánlotta.
Megoldott benne a navigálás, zene és médialjeátszás, rádió, tolatókamerát integrálhatsz bele (a legtöbbhöz van is)
Pl1
Pl2
Ha mindenáron szívni akarsz egy olyan rendszer összelegózásával, aminek a kezelése sem biztos, hogy - nem lebecsülve a lányod - az egységsugarú user-nek - fekszik, hát hajrá. Én nem erőlködnék vele, ha már kész rendszerek vannak. -
dzz
aktív tag
válasz
fpeter84 #30147 üzenetére
Nem vágyom androidra
Gondolok a jövőre is, nem szeretnék olyasmibe belefogni, amihez lövésem sincs és az android ilyen. Az OBD jól meg linux alatt, minden kódot ki tudok olvasni és a Delphim csak annyit írt, hogy ABS szenzorhiba, linux alatt megtudtam, hogy jobb első
Amúgy ez egy 97-es modell, multiplexer kell hozzá és ezt egyszerűbb linux alatt megvalósítanom, mint droidon (eddig kézzel dugdostam át a portokat, de könnyen automatizálható és akár wifin át a szobából meg tudnám nézni ha panasz van). Az autóban nincs 2DIN magas helyem, gyári eszközök ezért nem jöhetnek szóba. Talán egy androidos X kliens, mint egy kijelző megfelelhetne, de az megint bonyolítja a dolgot. Reméltem, hogy valaki tud ajánlani egy bevált típust.
A rádióról jó, hogy szólsz, nem gondoltam, hogy problémás lehet
az RTL chipes DVB-T jól megy a laptopon, megpróbálom majd azzal, de a rádió eredeti helyén megmarad a gyári kazettás is, szóval vész esetén azt is lehet hallgatni. Mi a gond a rádiókkal amúgy RPi-n?
-
fpeter84
senior tag
Tényleg jó monitort csak drágán kapsz - carpc témakörben érdemes keresgélni, ott akár 2din beépítő kerettel együtt is akad ilyesmi, és ha van HDMI bemenete akkor zajos sem lesz és meg tudja hajtani bármi
Viszont droidra sokkal több autós frontend van, illetve nem is feltétlenül szükséges bármiféle ilyen frontend, mert a legtöbb droidos app is úgy van belővel hogy pár elnagyolt gombbal lehessen vezérelni, méretes listákból lehet választani. Max a home felületnek kell olyat telepíteni ami jobban testreszabható (ikonok mérete, elhelyezkedése stb) pl apex launch. Találsz ingyenes és fizetős DVR app-okat is - lehet akár menetrögzítést is csinálni, és ha Te hekkeled össze a hátterét akkor droidról is meg lehet azt csinálni - én ezt tervezem, csak a megvalósításig még nem jutottam el - hogy az otthoni wifire csatlakozva ftp-vel automatikusan áttölti nas-ra a mentett videókat, a nas meg majd idő alapon selejtez, addig meg van ideje az embernek kivenni közüle azt amit valamiért megőrzésre méltónak tart...
BPi-m nekem is van, és én is tapasztaltam hogy akármilyen gyors SD kártyával, sőt akár SATA-s SSD-vel is elég lassúcska rajta a droid, nem érdemes küzdeni vele. Az Odroid C2 a youtube tanúsága szerint elég fürge, de akkor a kijelző még nincsen megoldva.
Bónusz probléma az FM rádió vétel: autóban a vétel elég problémás saját kütyükkel, ezt már megtapasztaltam a carpc-s korszakomban... Akár USB-s FM stick, akár mikrokontrollerrel vezérelt mindenféle FM vevők...
Leginkább járható útnak vagy egy tablet beépítése (vagy teljesen fixre, vagy stabil de könnyen oldható dokkoló készítésével) vagy egy 2DIN droidos fejegység tűnik. Utóbbiakból egész jó választék van az angol ebay-en eu-s raktárból is. Egy 2GB-os, 4 magos procis, legalább 6 de inkább 7-es droidot futtató platform szerintem autóba már teljesen jó lehet, és akkor készen adott a GPS, FM rádió, esetleg DVR funkció is... Ha viszont amoled-et szeretnél akkor valamilyen samsung tablet beépítésén/dokkolásán lehet érdemes elgondolkodni...
Az OBD vonalat szerintem felesleges túlgondolni - hacsak nem vagy akkora guruja hogy magad programozd, akkor egy ELM327 vagy klónja csak játékra elég, valós diagnosztikára nem. Utóbbihoz céleszköz kell, mint a VAG családnál a VCDS/VAGCOM, de ez meg csak windowsra támogatott. Apropó, még lehet kapni win+droid kínai tableteket is
-
dzz
aktív tag
válasz
fpeter84 #30144 üzenetére
Igazán egy általános fedélzeti mindenest szeretnék a lányom slk-jába a pohártartó helyére (kodi autós skinnel és obd, hogy az én életem is egyszerűbb legyen
). Wifi/BT-n lehessen rá csatlakozni, egy SSD a zenéknek, ilyesmi. Android is jó lenne, ha eléggé bele tudok mászni, de inkább linux mert azt ismerem 2x éve (Gentoo/Sabayon vonal). Neki a legfontosabb a zene, a navigáció másodlagos, megteszi a google is.a Banana pi sajnos elég gyenge és öreg is már meg amúgy is printer-servert csináltam belőle gentoo-val (a 4-es kernel óta semmi bűvészkedés nem kell az A20-as procihoz, előtte szívás volt az Allwinner). Annak idején vettem a bananahoz kijelzőt is, de a fényereje csapnivaló még szobában is ha besüt a nap.
Keresgéltem a kijelzők között, és fogalmam sincs, hogy melyik az amelyik megfelelhetne. A legjobb egy amoled lenne, ha lenne. Illetve telefon kijelzők is jók lehetnének akár, de komolyabb felbontású telefonkijelző projektet sem találtam, pedig van itthon pár LG G3 és G4 meg valami Epiphone is. Ezeket lenne jó valahogy hasznosítani illetve vennék én készen is, ha tudnám, hogy nem fogok mellé.
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
golya87 #30141 üzenetére
hi
nekem konkrétan szétesik a samba share-em. Ismert bug az új pínél, hogy a lanja szar sajnos.
Sokat teszteltem mindenféle disztrót és mindegyikkel rossz.https://forum.libreelec.tv/thread/12056-rpi3-b-usb-lan-adapter-issue-to-win10-samba/
Nem tudok rá egyelőre javítást, de ha valaki olvas lát, legyen kedves megírni!
-
golya87
őstag
Hello
Új RPi3B+ OSMC kábelen, szerverről, NFS share-ről a filmet csak akadozva játssza le. Sorozatokkal semmi gond, igaz azok csak 720p-sek, míg a filmek 1080p-s mkv-k. RPI3B-vel semmi gond nem volt.
Hol/hogy keressem a hibát?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
dzz
aktív tag
Sziasztok! Rögtön első kérdésnek: Autóba melyik kijelzőt érdemes megvennem? 7-es a legnagyobb ami elférne, de ami van nekem egy Banana Pi-hez (LeMaker gyártmány), hát nem remekel fényerőben.
-
DopeBob
addikt
Hát, az nálam viszonylag egyszerű
Család miatt a hangfalat ki is lőttem, nem tudok zenét hallgatni otthon, csak fülessel. A kocsiban van most a legjobb hifi cucc, otthon csak füles, abból is csak zárt (ATH-MSR7). Az mondjuk még majd kiderül, hogy ez ahhoz elég e, vagy kell még hozzá fejhallgatóerősítő pluszban.
-
-
Leho_89
csendes tag
Az normális, hogy ha töltök külső Hddre tortentet (6-7 egyszerre), akkor közben az 1080-as, ugyan arról a Hdd-rőlnlejatszott videon beszaggat a hang? TV-vel HDMI-vel van összekötve, a net kábelről megy. Az USB lesz a szűk keresztmetszet? Ja egyébként PI 3 b+ a kérdés tárgya.
-
Leho_89
csendes tag
Valahol olvastam, hogy megoldja az is ha NTFS-re formázom a vinyót, jelenleg ex ext4, illetve letöltöm a csomagot, hogy tudja kezelni az NTFS filerendszert.
Viszont amikor akaro futtatni a "mkfs.ntfs /dev/sda" parancsot, akkor hibát ír ki. Hogy lehet NTFS-re formázni ext4 HDD-t? Semmi nincs rajta jelelneg. -
-
-
Leho_89
csendes tag
Létrehoztam egy txt-t a mounton
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Apr 26 21:11 downloads
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Apr 26 21:11 downloadstemp
-rw-r--r-- 1 osmc osmc 6 Apr 26 23:50 hello.txt
drwx------ 2 root root 16384 Apr 25 22:02 lost+foundaz lehet a probléma, hogy root root van a letöltés mappájához? Ezért írja a transmission hogy Permission denied?
-
Leho_89
csendes tag
Na töröltem a filet, mert egy régebbi torrent beragadt az SD kártyára és most permission denied a hibaüzenet a torrent betöltésekor zárójelben a mount elérése és a torrent neve. Ötlet?
-
Leho_89
csendes tag
válasz
longhair #30117 üzenetére
Fstab-ba beírtam, az érdekes az, hogy amikor betöltöm a webes felületen a torrentet, akkor már a jó letöltési útvonalat hozza és jelzi is, hogy 2tb szabad hely van. Ezek szerint a config filet látja nem? Ettől függetlenül kidobja ismét, hogy nincs elég hely, illetve utána megszakad a kapcsolat és csak akkor tudok ismét pelébni, ha nyomok egy rebootot a Pi-n. Az SD kártya memóriáját meg telenyomta, azon semmi szabad hely nem maradt (ez lehet az okozója, amit korábban rosszul töltöttem az ide ragadt?). Config fileban az incomplete-dir-enable truera van állítva és az elérése is a HDD-re mutat.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A napokban kezdődött egy elég masszív belassulás a Raspberrymen (RPI3 Model B).
Gyakorlatilag csak Transmission megy alatta, illetve TeamViewer és VNC.
Kb. 40-50 torrent fut rajta, ezek közül csak néhány aktív.
Mellesleg volt már ennél több torrent is rajta, egyszerre 10-15 -nél is ment egyidőben a fel-letöltés.Nos, a konkrét probléma az, hogy hálózaton keresztül folyamatosan megszakad az átvitel, pl. Total Commanderrel, VLC -vel.
Illetve Tranmission Remote GUI elég sűrűn dob "Connection timed out" üzenet.Találkozott már vki hasonló problémával, hogy egyik napról a másikra behülyüljön a kütyü?
-
-
longhair
csendes tag
válasz
Leho_89 #30111 üzenetére
Mi az elérési útja a config fájlodnak? Lehet hogy nem azt használja. Szerkesztés előtt leállítottad a transmission-daemon-t
És szerintem ne a webes felületet használd, henem a https://github.com/transmission-remote-gui/transgui/releases
ezzel olyan lesz, mintha a gépeden futna -
válasz
Sosem csináltam ilyet, de én a RADIUS + RPI kombóra keresnék rá gugliban.
-
sztanozs
veterán
válasz
A routered nem tud ilyet alapból? Ha custom firmware van rajta (WRT például, abban biztos van). Szerintem nem fogod tudni úgy beállítani a pi-t, hogy a routeren ne kelljen semmit konfigurálni.
-
danielberndt
újonc
Valaki próbálkozott már azzal, hogy raspberry segítségével csinál captive portalt? Rengeteg olyan megoldást találtam, ahol a pi access pointként szerepel, mint pl itt: https://pimylifeup.com/raspberry-pi-captive-portal/
Nekem olyan módszerre lenne szükségem, ahol a routerre csatlakoztatott pi bedobja a captive portalt anélkül, hogy ő lenne az AP. Igazából nem feltétlen kell captive portal, mert annyi lenne a lényeg, hogy ha valaki csatlakozik a wifimhez, ami a kávézómban van, akkor feldobja neki a weblapomat, tehát lehet akár egy splash page megoldás is. Azért lenne fontos, hogy a raspberrym ne legyen wifi access point, mert ha sokan vannak rajta, akkor nagyon belassul ugye... Tudtok ebben segíteni vagy egyáltalán működőképes a dolog szerintetek?
-
Leho_89
csendes tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség.
Transmissiont próbálnám beállítani, hogy külső HDD-re töltsön, de valam nem megy.
Amit csináltam:
-MyOSMC-ben transmission telepítéseSSH:
-HDD megkeresése: fdisk -l (sda a HDD)
-Formázás ext4-re: sudo mkfs.ext4 dev/sda
-HDD mountolása: sudo mount dev/sda media/wdred (előtte sudo mkdir /media/wdred)
- utána a transmission configjában a download útvonalat beállítottam /media/wdred/Downloads -raA fentieknél semmilyen hibaüzenet nem jött.
Webes felületen elérem a transmissiont de ha elkezdek egy letöltést alapértelmezetten a /home/osmc/downloads-t hozza, és ha átírom a fent említett útvonalra, akkor is olyan mintha SD kártyára töltene, mert 16GB filenál kiírja, hogy nincs elég hely.
Tudnátok segíteni, hogy mit rontottam el? Ez még új nekem.
-
chris-v
senior tag
Nem a legolcsóbb, az igaz. Az N30 PRO (nekem ilyen van) olyan 7-8 ezer Ft aliról. Ha van akció, akkor 6-7 ezer közötti áron már meg lehet venni. Cserébe tényleg nagyon jó, és akár telefonnal is lehet használni.
De ha most vennék, akkor SF30 Pro-t vennék. Abban már van vibra motor is -
chris-v
senior tag
És a 8bitdo kontrollerek kiválóak erre a célra.
-
válasz
gothic20 #30103 üzenetére
Nem kell még egy kábel, a lapot egy rövid hdmi kábellel el tudod rejteni a tv mögött (ráakasztod a tartó konzolra), tápot akár a tv usb-jéről is tudsz neki adni (ha van dedikált, hdd-nek szánt usb, az min.1A-t tud adni a lapnak, elvileg ha nincs más rádugva, akkor elégnek is kell lennie), egy vezeték nélküli gamepad vevő részét beledugod és aztán akár sose lásd többet.
-
sztanozs
veterán
válasz
kovbandi82 #30104 üzenetére
Baja nem lesz, legfeljebb fagy, zörgős lesz a hang vagy elcseszi a memóriakártyán a fájlrendszert.
-
kovbandi82
őstag
Kernel logban találtam ilyen bejegyzéseket:
Apr 25 15:33:19 BaNDiii_RaspberryPI_Raspbian kernel: [300786.596186] Under-voltage detected! (0x00050005)
Apr 25 15:33:23 BaNDiii_RaspberryPI_Raspbian kernel: [300790.756188] Voltage normalised (0x00000000)
Egy 2A-es Samsung töltő a táp. Érdemes lenne tápot cserélni? Lehet így baja a PI-nek? -
gothic20
aktív tag
Azért szeretem volna vezeték nélküli továbbítást mert a tv egy fali konzolon van alatta meg egy hifi állvány van.
Nem akartam még+ kábelt oda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Fűnyíró topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Rendszergazda topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged