-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
Janaboy #29007 üzenetére
Ha valaki megkapja a 33 dolláros ajánlatot a RPI-re, az szerintem nem érdeklődik itt tovább még olcsóbb lehetőségek felől.
A 40 dolláros lehetőségről nem tudok, csak abban vagyok biztos, hogy tavaly 22 euró volt a felső határ, valamint tavaly az év derekán tele voltak a szakmai fórumok azzal, hogy 2018-cal EU-szinten megszűnik az ÁFA-mentes termékbehozatali lehetőség (amit én személy szerint szívből támogatok). Hogy ebből lett-e valami, azt nem tudom, de jó ideje nem hallottam erről.
Az is biztos, hogy nekem már jött csomagom a postaládába minden további nélkül, ugyanakkor egy ismerősöm 35 dolláros médialejátszójára több napos macera után bő 5000 Ft ÁFÁT/kezelési díjat fizetett.
MaCS
-
chris-v
senior tag
válasz
Janaboy #28958 üzenetére
Annyira nem horror (7000 Ft aliról), de nagyon jó, megéri.
Más:
Fentebbi kérdésemre a válsz? Akkor mehet a másik csatira egy külön táp? Nem fog leégni vagy ilyesmi?
Vagy akár úgy is megoldhatom, hogy az egy külső csatlakozón megkapja a töltés, aztán beljebb elosztom, hogy a pwr-re is menjen, meg most ahogy van? -
Egy-két
tag
válasz
Janaboy #28880 üzenetére
Röhögni fogsz, de pont ma a vacsi után, befejezve a jó kis autókereskedők részt, - gondoltam bele, hogy az én Nokia USB töltő adapterem hány éve szolgálja az Rpi-jeimet
S nem hiszed el, de miután megjött az első Pi3am utána kerestem otthon a sűrűben, hogy mivel is lehetne táplálni (iPhone töltő nem szerette). Kipróbáltam egy mezei buta Nokia MicroUSB töltővel, és mostanra már több mint 2 éve szolgál
Ebből jó másfél évet folyamatos üzemben nyomott le
Nyilván nem egy erő bajnok, mert csak 1 amperes, de azt tudja!
Winyó meg ilyesmi az úgyis mindig külön tápos volt nekem, így extra áram igényei sose voltak a pi USBinek, max egér, bill.Szóval lehet hogy érdemes neked is kotorásznod otthon a valahol a mélyen elfekvő töltők között
.
Ui. Én is vettem havernak mostanában egy Pi3at 26értvárom már hogy a posta feléledjen új évre
-
cinemazealot
addikt
válasz
Janaboy #28877 üzenetére
Ugyan még nem üzemeltem be, de eBay-ről vettem egy 5 V/6 A-es LED tápegységet kb. 1800 Ft-ért, ennek van egy kis potmétere a kimeneti feszültség finomhangolására. Ezt hangyányit 5 V fölé lőve tervezek majd üzemeltetni egy Pi2B-t, egy switch-et és IP kamerát. Szerintem költséghatékonyság szempontjából a legjobb megoldás. Üzembiztonságról és megbízhatóságról majd később nyilatkozom.
-
Noxy
veterán
válasz
Janaboy #28872 üzenetére
Az a baj, hogy csak olvasol, közben meg nem keresel. Pld eBay, Aliexpess, Google
Hivatalos 5.1V 2.5A microUSB-s tápegység Raspberry PI-3-hoz 4 990 Ft
Raspberry Pi 3 Model B 64bit 13 377 Ft
Nem olyan nehéz ezt kimatekozni.Én itt vettem egy éve, egy doboz cigi aráért.1,273.34 HUF
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Janaboy #28615 üzenetére
Ha nem gond a külföldi rendelés: Én 1-2 hónappal ezelőtt ezt rendeltem meg és azóta is megelégedéssel használom. A Pi 3 Domoticz servert futtat, illetve Kodi segítségével HD tartalmak lejátszását végzi hálózaton keresztül, SQL adatbázisba dolgozva a statokat. Még sosem láttam "villám" szimbólumot a képernyőn, ami az elégtelen tápolást jelezné...
-
válasz
Janaboy #28615 üzenetére
Nehéz kérdés, mert a noname töltők kivitele, tudása, majdhogynem szállítmányonként változik. Tehát ami xy-nál vett fehér töltő 1 hónappal ezelőtt bevált, az lehet, hogy ma már mást tartalmaz belül, és mégse olyan jó választás.
Nem írtad, hogy külföldi rendelés is szoba jöhet-e. Szóval ha biztosra akarsz menni, megveszed az eredeti töltőt kedvenc kereskedődtől.
Válaszhthatsz elektronikával foglalkozó újság/portál WEB oldaláról kifejezetten Pi-hez ajánlottat. Nos persze ott vannak a kínai pl.gearbest-es motyók, amik nem sokkal olcsóbbak, nem biztos hogy azt tudják ami rá van írva, cserébe akár 1 hónap mire megjön. Csak a akciósan, leértékelve reszkíroznám meg, ill. ebay-en is körbe kell nézni.Gyakran a rossz minőségű USB kábelen bukik meg a mutatvány, mivel olyan nagy ellenállású anyagból készít(het)ik, ami ellenállásként viselkedik, és mire a Pi-hez ér, már esik annyit a feszültség, hogy szívárványozik, vagy el sem indul.
Persze az ebay-en is vehetsz jót, kábelest, olcsón, csak előre nem tudja az ember mit vesz. Olyan ez mint a lottó, vagy az együttélés, utólag derül ki, hogy jó ötlet volt-e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest