- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Pi 3 model B.
Mennyire alkalmas ez media lejátszónak?
Nekem kicsit több, mint 1 éve szolgál média lejátszásra, de mostanság mintha csak a baj lenne vele.
Kezdte azzal pár hónapja, hogy meghalt a gyárilag hozzáadott SD.
Újra telepítettem, Raspbian volt előtte is, most is.
USB HDD-vel, a HDD-nek külön táppal.
Minden ment rendesen, transmission is, kodi is, majd egyszercsak a HDD-t nem mount-olta fel.
Gondoltam, akkor hozzáadom az fstab-hoz. Erre már el sem indult, majd boot-oláskor ki is írta, hogy kicsi a feszültség, kicseréltem a tápot, most nem írja ki, csak nem indul el.
Csak engem szívat, vagy ez media lejátszásra mégsem annyira jó megoldás? -
Zoly75
aktív tag
válasz
Murdock1981 #32332 üzenetére
Rágugliztam, meg is csináltam.
Nem akart működni, aztán többször próbálkoztam, csak nem akart működni, majd egyszer csak mégis.
Ezután volt olyan, hogy a reboot nem ment, csak, ha áramtalanítottam előtte.
Aztán csak összejött, de egyrészt sokkal lassabban boot-ol, sokkal lassabban update-el.
És ráadásul a HDD-t újraparticionálta, így egyrészt elvesztek az adatok, másrészt nem tudok így most rá NTFS particiót is csinálni. -
Zoly75
aktív tag
válasz
Murdock1981 #32308 üzenetére
Hogy csináltad meg, hogy HDD-ről boot-oljon?
Próbálom én is, de nem megy. -
Zoly75
aktív tag
válasz
Murdock1981 #32308 üzenetére
3b
-
Zoly75
aktív tag
az sd kártyát?
úgy értem van olyan megoldás, hogy futtatok valami programot rá, ami megjelöli a hibás részt, és nem használja tovább, vagy sd kártya kuka, és egy újra felrakni újból a rendszert? -
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Van egy pi3-m, transmission-nel torrentezek. Minden szépen és jól ment sokáig, majd egyszer csak elkezdte azt csinálni, hogy újraindítás után nem az utoljára hozzáadott torrentek voltak ott, hanem valami régi állapot, aminek már ott sem kéne lennie.
Néztem, hogy hátha az a baja, hogy valamilyen oknál fogva a pi user nincs a debian-transmission csoportban.
Hozzáadtam a
sudo usermod -a -G debian-transmission pi
bele is került a pi user a debian-transmission csoportba, újraindítás után viszont eltűnt onnan.
Ez mitől lehet? -
Zoly75
aktív tag
Hali!
Beállítottam egy rpi 3-at külső HDD-vel (nincs külön tápja) média pleyer-nek KODI-val.
A sárga villám néha felvillan, de amúgy nincs gond a lejátszással.
Hogy ne legyen sárga villámom, beszereztem egy USB elosztó kábelt. A közös végét dugtam a HDD-be a külön álló végeit meg az rpi-be, illetve egy USB-s tápra (400mA).
De így belefagyott a boot-ba. Túl kicsi lett volna a HDD-re kötött táp? Vagy a kábel kavart be valahogy?Aki csinált már ilyet az milyen kábellel, milyen tápokkal használja a rendszerét?
-
Zoly75
aktív tag
Sziasztok!
Van egy pi3, USB-n külső HDD, Raspbian, Kodi.
Néha felvillan a kis sárga villám, ami, ha jól tudom azt jelzi, hogy kevés az áram. Pontosan mi kevés neki? A feszültség, vagy az áramerősség?
Kapott egy erősebb tápegységet (elvileg 3A), de még mindig jelentkezik a kis villám néha, igaz ritkábban.
Mi a megoldás? Csak az, hogy a HDD kap külső tápot? Ha igen, hogyan?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest