- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Teagol #29183 üzenetére
Lehet félreértelek, de attól, hogy van a helyi hálózaton egy másik hoston FTP szerver alap portokkal, még megoldható, hogy a Pi-n is alap portokon fusson a szerver és kívülről elérhető legyen, mindössze a routerben kell úgy beállítani, hogy pl. az általad említett 71-es külső portot forwardolja LAN-on a Pi 21-es portjára.
-
azbest
félisten
válasz
Teagol #28083 üzenetére
így vakon kb nem derült ki... de például, ha fstab-ba rosszul lett felvíve a rákötött winyó particiójának hivatkozása, attól is hátast dob. (gpt partición kell csak PARTUUID, a sima "dos" particiós táblánál UUID jó).
Egyszer sikerült ezt elrontanom és akkor egy linuxos gépbe bedugva szépen kijavítottam a fájlban a rossz paramétert.Egyébként meg, ha áramszünet miatt szétesik a fájlrendszer, arra az a megoldás, hogy ne legyen áramszünet
-
válasz
Teagol #26690 üzenetére
Pi betegség. Bár nem tudom OMV-nél ez mennyire járható.
-
vadkörte
addikt
válasz
Teagol #25721 üzenetére
Igen. Természetesen mount-olva van. Igaz nem Ext4, "csak" NTFS. A letöltés megy gond nélkül, a seed-elés nem megy, hiába jöttem rá, hogy tudok portot nyitni az eszközökön és az OMV-ben is be van állítva. Akkor sem nyílik meg a port. Még megpróbálom az alapértelmezett 51413-as porttal, ha azzal sem megy, akkor passz...
(#25722) Patice:
Várom a tapasztalataid. Én ezzel szemezek. Az erősítős verzióban is gondolkodtam, de a projectem folyamatos alakulgatása miatt letettem róla. (két hangforrás bemenetet nem tudok vele megvalósítani) -
vargalex
félisten
válasz
Teagol #25474 üzenetére
Nem használok raspbian-t, de nem systemd-s rendszer? Ha igen, akkor
sudo systemctl enable transmission.service
Így automatikusan indulni fog egy rendszerindulás esetén. Ha azonnal indítani is szeretnéd, akkor
sudo systemctl start transmission.service
Előre is bocs, ha mégsem systemd-s, bár kétlem...
-
hallali
csendes tag
válasz
Teagol #25474 üzenetére
Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is, én ezt használom:
Létre kell hozni egy mappát (pl: startup), és bele kell tenni a programokat indító scripteket.
Futtathatóvá kell tenni őket.
Majd a home/pi/.config/lxsession/LXDE-pi/autostart fájl végére beilleszteni a scriptek elérési útját:@/home/pi/startup/start_deluge.sh
@/home/pi/startup/start_deluge_web.sh
@/home/pi/startup/start_ums.shÍgy néz ki a deluge.sh:
#!/bin/sh
sleep 50
deluged
exitTransmissiont nem használok, de valszeg a deluged helyett beírva, az is indul.
Távelérés mobilról, pc-ről: VNC.
A deluge elérése bármilyen böngészőből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Autós topik
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Windows 7
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest