Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hyppo!
aktív tag
válasz
rainman72
üzenetére
Nincs benne semmi extra, de tényleg!
Samsungot felhívni es kérni tőlük kupont kettő fajtát.
CRP-t és MAR vagy PTZ kezdetűt és alapjáraton van OTPOKTOBER ami 15% ot jelent.
Beszámítás az fika 25000, de az is valamint még egy ajándék HD tvt is lehet igényelni a Membersből.
Pofon egyszerű!
-
rainman72
nagyúr
Hamár kupon 480ra jön ki a 65C5 ára eMag
-
hyppo!
aktív tag
Én valahogy árérzékeny vagyok, de ennyiért már akkor is megéri megvenni , hogy LG panel van benne. -
hyppo!
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mert abban Lg panel van, ami közelebb áll a szívéhez!
-
válasz
Peace
üzenetére
Hát ez elég rosszul hangzik.
Nekem (egyelőre) LG C4-en nem okozott problémát a 25-ös webos. Gond nélkül megy a Plex.Én próbáltam nem rég a Jellyfin-t, de nekem durván tákolmány érzés volt a Plex után. Le is töröltem.
A helyzetedben én a TV gyári visszaállításával próbálkoznék, és ha az sem segít (amit kétlek), vennék külső lejátszót (pl.: Apple TV 4k).
-
Peace
nagyúr
Mióta frissült 25-ösre az op.rendszer az LG G4-en, azóta egy rakás **ar a Plex. Újraindulgat film közben, hogy ő most memóriát szabadít fel meg akadozik és szaggat, nem reagál.
Milyen alternatíva van, ami megbízható? Serviio? Jellyfin? 10 hónapig semmi bajom nem volt azon kívül, hogy a DV-t HDR-ben játszotta le a tv. De ilyet sose láttam, hogy Plex újraindul és meg akar halni.....
-
vajgyu04
csendes tag
válasz
SoupSayse
üzenetére
Végül most nyomtam rá az LG-re, remélem nem bánom meg, főleg hogy játszani is fogok rajta, pc-vel összekötve, meg főleg sportot nézek, kis streamingel. Ez valahogy szimpatikusabb volt, főleg hogy a Samsung is woled paneles a régiónkban. Most volt kis akció -10 százalék az LG napok keretében, pont befértem az időbe
-
SoupSayse
tag
válasz
vajgyu04
üzenetére
Ha csak filmnézés a célod, és nem tervezel rajta játszani, én jelen esetben a Samsungot választanám. Az LG webOS rendszere viszont közelebb áll a szívemhez, meg úgy egyébkent az egész LG TV ipar is. Amúgy mindkét TV kiváló választás, nem nyúlsz mellé egyikükkel sem.
-
vajgyu04
csendes tag
Szerintetek melyik jobb választás? Ugyanannyiba kerülne most a kettő! Samsung QE77S90FAE vagy LG OLED77C51LA
-
romero.
junior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Egyet kell, hogy értsek, sajnos. Nekem alapvetően nem volt gondom a hanggal, egy egyszerű itthoni Samsung soundbarhoz képest azért nyilván hatalmas előrelépés volt az ottani hangzás. Lassan jön az új Avatar, arra valószínűleg elmegyünk az asszonnyal egy 4DX/3D kombóra – utóbbit még úgysem próbáltuk –, de utána valószínűleg hanyagolni fogom, az biztos.
tibbike01:
Debrecen, itt a Cinema Cityvel kell beérni.
-
romero.
junior tag
Most voltam hosszú idő után moziban, de komolyan srácok, én maradok egy jó idore ujra az otthoni OLED panelnél.
-
Tyrone89
senior tag
Predator Badlands Végső előzetes HDR-ben: [link]
-
coccolino
aktív tag
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
LG honlapján a mai napig még van 10% kedvezmény + az UniCreditnél van 3% pénzvisszafizetés ha kártyával fizetsz
-
Tyrone89
senior tag
Avatar Fire and Ash 2. előzetese IMAX képaránnyal HDR-ben: [link]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves
üzenetére
Nem csak az számít hogy hany sav villog, hanem az is hogy elszinezodesmentesnek kell lennie.
De mondom samsungnal a 45 altaban jo szokott lenni, nagyon ritkán kell hozzanyulni.
Elvetve en is találkoztam ilyennel, de nagyon ritkán, ezért mondom hogy lehet ilyet fogott ki.Igazából ez a teszt video amin állítja nem igazan jo, ettől vannak sokkal jobbak csak azok fizetősek. Ebben a legnagyobb hiba hogy nincs kulon rgb csatornára is minta benne, ott egyertelmu lenne az elszíneződés tenye, ha valamelyik csatorna hamarabb clippel mint a többi.
Alap beállításra viszont jo ez is.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Azt mondja Vincent, hogy eddig az összes Samsung TV-n (miniLED, OLED, sima LCD) ezt tapasztalta. Nem gondolnám, hogy UK-ban ennyire más lenne a gyári kalibráció. Nem értem
, hogy miért akarja látni a 236-253 tartományt. Jó, biztonság kedvéért villogjon még a 235 is ha valaki fél, hogy elvesznének a részletek. -
alaves
addikt
válasz
fahrii
üzenetére
Fényes felületű QD-OLED kijelző tisztítása: 70 %-os adalékmentes etanol-os puha mikroszálassal áttörölni, majd szárazra egy másikkal. Ha már van optikai elváltozás (kékes folt), azon a helyen valószínűleg 2-3-4x is ismételni kell a törlést, hogy tökéletesen visszaalkuljon az optikai viselkedés (saját tapasztalat, és a már nem elérhető Samsung Display blog oldalán leírt tesztek alapján).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves
üzenetére
Nem tudom melyik model van a videójában, de általában nem kell visszavenni, mert nem clippel semmit es nem csak a fehéret nem clippeli hanem rgb csatornák kozul az egyiket sem, muszeresen mérve sem. F szériához meg nem volt szerencsém szóval ott nem tudom mi van. De lehet hogy ilyen panelt fogott ki. Hdr eseteben meg a contrast beallitas teljesen más célt szolgál.
-
-
Új lakásunkban mostmár kb 3,5 méter a távolság az ülőhely és a TV között, így rendeltem egy 77"-es S90F oled tv-t.
A "régi" 65"-es S90D-met szeretném meghirdetni. Költözés során kissé mázgás lett a széle és mivel nem akartam így tovább adni ügyesen alza kijelzőtisztító folyadékkal takarítottam a jobb felső és oldalsó szélén a képernyőt. A mázgát eltüntette, de bizonyos szögekben és erős napfény / ledes fényben sajnos látszik kikapcsolt állapotban a takarítás nyoma. Mintha máshogy törné a fényt. Normál használat mellett egyáltalán nem látszik, képminőségre nincs szerencsére negatív hatása.
Nem mertem hozzá nyúlni, nem szeretnék nagyobb kárt tenni benne, egészen biztosan nem fogom alkohollal törölgetni, ezt már meghagyom a leendő tulajának.
A kérdés milyen ár lenne szerintetek ennek tudtában reális és korrekt egy fél éves TV-ért? -
Tyrone89
senior tag
válasz
StLui
üzenetére
Az a baj az Avatar filmekkel hogy bár baromi szép képük van gyárilag is, de a HDR hatás az nagyon gyenge bennük...de ez egyre több mozi filmmel így van sajnos. Szóval nem a 70GB miatt lenne jobb, mert a 70GB az kb annyi hogy magasabb bitráta ami ugyan jót tesz a képnek mert nem látszik tömörítésből fakadó blokkosodás stb a képen, de a HDR az gyakorlatilag ugyanolyan a 70GB remuxon is mint a 30GB streaming verzión.Valamint a gyenge HDR mellett még olyan fátyolos kontraszttalan a kép is. Az valószínű hogy egy bármilyen oleden is még inkább látszana a különbség. Most nem azt mondom hogy még vagy 5x jobbnak tűnne, de tényleg még jobban látszana a különbség
-
Atomgeszi
nagyúr
C4-en nektek mennyin van a kontraszt? és feketeszint?
-
StLui
veterán
válasz
Tyrone89
üzenetére
teszteltem magamon a videó részleteidet, valamit egy 70GB-os (teljes film) változatot is.
Egyrészt csak egy 2018-19-es 65-ös Sony led TV-n, valami középkategória volt. Ami kiderült számomra, hogy én valóban nem vagyok túl képérzékeny, de 21 éves fiam segítségével még ezen a tévén is az jött ki, hogy tied a legjobb. Valóban ennek kellett kijönnie ezen a tévén is szerintetek? tehát a 70GB-os sem lehetett pariban vele?
Másrészt, szeretnék már 1-2 éve OLED-re váltani, nagyon kiváncsi lennék rá. Fentiek tükrében, számomra tényleg brutális ugrás lenne? Mert nagyon jónak tűnt ez filmrészlet számomra ezen a tévén is, el sem tudom képzelni a különbséget, kivéve a sötét jeleneteknél, gondolom legalábbis visszagondolva a plazmás időszakomra. (áruházban nem szeretek, és türelmem sincs nézelődni, próbálgatni
) -
alaves
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Samsung S90C/S95C/S90D/S95D/S85F/S90F/S95F:
Kép üzemmód:
-minden SDR forrás: filmmaker (TV, streaming, PC, stb) fényerő: 100-120 nit (8-30 típustól függően)
-minden HDR10/HDR10+ forrás: filmmaker fényerő: 50 (ha vakít akkor lehet kisebb is)
Ált.inf > Panelvédelem > Logófényerő módosítása: magas /Pixeleltolás: be (ha zavar akkor: ki)
Intelligens mód: be > Adaptív kép: ki; Aktív hangerősítő: be; Adaptív hangzás+: be; Adaptív hangerő: be
Hang > Hang üzemmód: 'hangosított'
Kapcsolat > Külsőeszköz-kezelő > Kiterjesztett bemeneti jel > HDMI: be (smart box esetén is)
Filmmaker SDR
Fényerő 27-30
Kontraszt 45
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
Színtónus 2.meleg
Gamma:
BT 1886/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő ki
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári
Filmmaker HDR (HDR10+)
Fényerő 45-50
Kontraszt 50
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
HDR-tónusleképezés: statikus (gyenge HDR anyagnál lehet aktív is)
Színtónus 2.meleg
Gamma: ST.2084/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő : magas
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári*SDR/HDR Játék (és/vagy HDMI-PC módban) (PS5): szín: 15, ha a HDMI-PC módban van (4:4:4 full chroma átvitel), akkor az élesség: 10.
-
romero.
junior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Bár nem Magyar, de: https://youtu.be/VEGic2tUuFI?si=rHGPODo18-ObplYl
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Tudtok segiteni, hogy egy C3 eseten milyen kepjavitokat, dinamikus kontrasztot stb erdemes beallitani/kikapcsolni?
Köszönöm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
istvan1999
üzenetére
Szerintem csak a Hisense logó omoz neki szemfajdalmat, különben az összes woleddel ez lenne a helyzet.....
-
istvan1999
csendes tag
Sziasztok! valami vélemény a hisense 65a85n modellről?
Olvastam külföldi fórumokon hogy szemirritációt okoz meg hasonlók, ez mennyire valós? Tud bárki valami véleményt mondani róla? Mennyire minőségi a Hisense OLED TV? Megbízhatóak? Képe milyen stb. Minden véleményt köszönök -
romero.
junior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Pixel-eltolás, teljesen normalis. Időnként néhány pixellel arrébb mozgatja a teljes képet – Ezzel eléri, hogy a képernyőn ne ugyanazok a pixelek világítsanak tartósan ugyanazzal a mintával, ami hosszú távon megelőzi a beégést. Ha zavar, kikapcsolhatod, de nem ajánlott.
-
M@trixfan
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Ismerem, szegény nagyimat ilyenbe tették anno be miután elbontották a polgári lakást a fejük fölül, eredetileg 30nm-esbe akarták bedugni, mert jól van az úgy…
Ezt leszámítva baromi jó beosztás, kiváló panorámája volt a lakásnak, jó lett volna mostani árakhoz megtartani, de nem panasz, anno beforgattuk másba.
Azért voltam kiváncsi mert ha ott laknék nálam is szerver szoba lenne, baromi jó helyen van a gardrób ilyen szempontból.
-
tibbike01
addikt
Az normális, hogy bal oldalt van egy kb 1 cm széles fekete sáv a képernyőn? Próbáltam fotózni.
A jobb oldalon nincs ilyen sáv. Bármilyen forrással próbálva, ott van. Felül is van, de az csak néhány mm.
S95D
-
tibbike01
addikt
Srácok ma üzemeltem be a 65" S95D-t. Milyen általános beállítás ajánlott? Filmakermód mindenütt és mindenféle huncutság kikapcsolása vagy van ami bekapcsolva jobb? Az energiatakarékosságnál az auto fényerőnek van értelme? Lehet jól jönne, mert olyan fénye, hogy a holdról is látható.
-
MrTwister
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
Nálam G5-ön az segített, hogy leszedtem az összes Appot(Netflix és társai) a TV-ről, egyedül YouTube van fent, illetve ehhez kapcsolódik, hogy Felhasználói feltételeknél semmit nem szabad bepipálni. Youtube miatt az elsőt muszály. Azóta nálam nem jelentkezett(kopp-kopp). Bár az is igaz azóta volt egy pár firmware frissítés, lehet ott is javítgattak valamit, de mivel sosincs részletes changelog ezt nem lehet tudni...
Streamingek AppleTV-ről futnak így ezzel nincs gondom, tudom ez nem mindenkinek megoldható, sajna ez van, elég béna lett az új LG oprendszer.
Régi CX-es LG OS atomstabil volt, még a legutolsó fw-rel is.
-
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
Érdekes ez az új webos...ezt a memória felszabadítás miatti újraindítást ma már kétszer is csinálta film közben, előtte soha...
-
MrTwister
őstag
válasz
Roland861010
üzenetére
Ragadozó városok. Valami eszméletlen jól néz ki OLED-en.
-
-
lapoe
tag
Sziasztok!
Az LG G5 ára fog még idén jelentősen csökkenni szerintetek? -
C64
őstag
Másnak is totál hazavágta a chromecast a tv-t? Amióta rámentem a funkcióra képtelenség kikapcsolni és állandóan elindítja YouTube lejátszáskor ami kvázi használhatatlanná teszi a YouTube-ot.
-
rainman72
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én valahogy árérzékeny vagyok, de ennyiért már akkor is megéri megvenni , hogy LG panel van benne.
Nekem (egyelőre) LG C4-en nem okozott problémát a 25-ös webos. Gond nélkül megy a Plex.
Milyen alternatíva van, ami megbízható? Serviio? Jellyfin? 10 hónapig semmi bajom nem volt azon kívül, hogy a DV-t HDR-ben játszotta le a tv. De ilyet sose láttam, hogy Plex újraindul és meg akar halni.....

, hogy miért akarja látni a 236-253 tartományt. Jó, biztonság kedvéért villogjon még a 235 is ha valaki fél, hogy elvesznének a részletek.