Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi Mi Band karkötő
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dh66e
veterán
a b8 linkje nem jelenik meg nálam,nézz rá.
Pl egyertlemu bullshit a B8 alacsonyabb HDR csucsfeneye (~700 nit) a C8-hoz (~900) kepest: ugyanaz a panel van benne.
Egy biztos a B8-nak más az alaplapja mint a C8-é láttam a saját szememmel amikor jött hozzám a szerelő.
Nem lehet hogy ez a adja ezt a különbséget? -
Akhilles01
junior tag
akik használják az LG belső lejátszót. Srácok ti hogyan oldjátok meg a magyar hangsávot az olyan filmeknél, ahol több mint 8 hangsáv van? Mert a TV csak az első 8 at látja, és van ahol 9,10,11 ediken van a magyar hang
-
chros
őstag
(#32090) renatto : "Akkor az enyém 2x olyan lassú/buta?! "
Ne csodalkozz rajta, LG-d van!
"Akinek van B6/C6/B7/C7/B8/B9 : lefenykepeznetek ezt a kepernyot, s feltoltenetek a kepet valahova?"
(#32089) powerup2 : szemelyesen is vagy csak egy keprol a weben?
Ide gyujtom az eredmenyt.
Igy most mar csak: 2016-os modell / C7 (lehet, hogy ram merete mas mint a B7-nel) / B9 kellene.Ezek szerint Ted nem beszelt butasagokat, amikor a DRAM-rol beszelt, igy mi van, ha a tobbi is stimmel:
- A9 2gen, A9 es A7 2gen ugyanazon a frekin porgo CPU es GPU
- de akkor a B7/C7/stb SoC-ja is ugyanaz!
- csak a DRAM mereteben lenne elteres?Ha az elobbi igaz, akkor az egesz csak marketing bullshit, hogy szoftveresen lebutitva a modelleket felosszak a piacot.
Pl egyertlemu bullshit a B8 alacsonyabb HDR csucsfeneye (~700 nit) a C8-hoz (~900) kepest: ugyanaz a panel van benne.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Lehet vak vagyok de képen egyforma mind a kettő.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
chros
őstag
válasz powerup2 #32080 üzenetére
Csak ezt az infot talaltam PLA vs MLB -rol, csak design-beli elterest emlit. Es pl. a UK-ben az MLB-t csak bizonyos lancok aruljak (Currys).
Plusz a PLA firmware-e jo az MLB-hez es a 7LA-hoz is (changelog elejen a lista), de ugy nez ki, csak a PLA-bol van 77". Igy lehet, hogy csak az allvany a kulonbseg es/vagy a hangrendszer.
(#32087) renatto :
Koszi, igy a B7-ben csak 1.5GB DRAM van a 3GB C8/C9-hez kepest.[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
Erről a shop - ról van valakinek valami infója?
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
powerup2
addikt
válasz renatto #32082 üzenetére
Árba elég nagy az eltérés
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz daneel_hu #32076 üzenetére
Én is c9 vásárlás elött állok és nekem is feltünt ez de nem tudom mi a különbség közöttük
-
pinnacle
nagyúr
válasz alaves #32075 üzenetére
Ez érdekes, ha az LG a korábbi Sony procikat használja. Persze lehet egyszerűbb megvenni, mint fejleszteni. Melyik most a legjobb Oled TV, 55"-s méretben (nekem a 48" is elég lenne, de az csak jövőre lesz) max. 500k-ig? Színhűség, mozgásmegjelenítés, fényérzékelő lenne fontos. Utóbbi ha jól emlékszem régebben nem volt az LG-ben, most már van. Olvastam, hogy vaktesztben USA-ban a Sony, Európában viszont a Panasonic GZ2000, LG C9 győzött.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz janos666 #32073 üzenetére
(#32075) alaves : "feltételezem azt, hogy 2018-tól a B széria (alfa7) a 3-4 éves, a C széria (alfa9) pedig az 1-2 éves régebbi Sony procit kapta"
Nem hiszem, hogy igy mukodik a dolog, de nem tudom biztosan. Lasd lentebb."Lehet, hogy a 2017-es és 2018-as hardware (a SoC, avagy a processzor) lényegében majdnem ugyan az, és csak a szoftver hoz javításokat, újdonságokat. Ahogy az is lehet, hogy a 2018-as tényleg újabb hardware (ha nem is nagyon más, de egy friss revízió, mondjuk kicsit magasabb órajelekkel, több RAM-al, stb), de azon belül a B8 és C8 ugyan az, és csak a szoftver "butít" picit a B8-on."
Igy van, en pontosan igy gondolom (ezt erzekeltettem tegnap).
Ted irasabol:
"The LG 2018 C8/E8/G8/W8 OLED TV's use the Alpha 9 processor while the LG B8 is equipped with the Alpha 7 processor. (LG 2017 models had Alpha 7)
Both processors (α7/α9) have quad cores (CPU) running at 1.008 GHz frequency. The graphics processor has dual cores (GPU) running at 700 MHz frequency. Each processor has the same built-in 8 GB DDR4 ROM eMMC flash memory. But α9 has 3 GB DDR4 RAM while α7 has 2GB DDR4 RAM.
In terms of their technical characteristics, the processors are almost the same and use the same cores of the main and graphics processor. Of course, it may be that in α9 cores of a newer generation are used. But most likely, the difference between processors in the amount of RAM."Es ez is erdekes, mert ez szoftveres mokanak tunik
"As different image processor used, this also affects some other processing techniques such as Sharpness and Depth Enhancements. The LG 2018 C8/E8/G8/W8 have a Frequency-based Sharpness Enhancer, in addition to Object-based Depth Enhancer while the LG B8 utilizes a standard Sharpness Enhancer, and Edge-based Depth Enhancer. These picture enhancements do not need to be used when watching high quality content, so the advantage of LG C8/E8/G8/W8 have over the LG B8 is limited only to low resolution/quality sources."Es amikor azt akartam mondani, hogy sajnos nem lehet tudni ezt biztosra:
Ted most post-olt egy diagnosztikai uzemmodot (2017-2019-es modellekig).
Sajna CPU info nincs rajta, de van:
- RAM (, Wifi)
- es HDMI info (felbontas es refresh rate!)Akinek van B6/C6/B7/C7/B8/B9 : lefenykepeznetek ezt a kepernyot, s feltoltenetek a kepet valahova?
Koszi! -
chros
őstag
"Hát, amikor DV réteg nélkül jön ki egy Blu-Ray, és azt állítja magáról, hogy 1000 nit-es monitoron készült (ami valószínűleg egy OLED monitor), akkor feltehetően tényleg sz@rtak a Dolby-ra a készítők. Ez nem tudom, hogy miért hihetetlen, hogy valaki LCD helyett OLED monitort preferált és/vagy nem akart tejelni a Dolby-nak. Vannak azért viszonylag kis költségvetésű, "művészies" filmek is, amik "odaadással készülnek", nem csak Dolby logóval. "
Ebben is egyetertunk. De a BD filmek hany szazaleka csupan HDR10? 2-5%?
Ha nem lenne DV, akkor en sem gondolkodnek ezen, hanem kapcsolnam ki a DTM-et a francba -
daneel_hu
addikt
A C9MLB "Alpine Slim" design-nal bír.
A magyar oldalon mintha el lenne cseszve a kiskép róla, (vagy a PLA-ról).
1 hónappal ezelőtt néztem akkor még az volt kiírva, hogy az egyik Picture on Glass mint az E9PLA. Ezt leszedték és az angol oldalon sem találom.A C9PLA biztos, hogy a tavalyi talppal érkezik?
Szóval ergonómiai különbségek vannak, és valószínűleg anyaghasználat is. -
alaves
addikt
Lehet, hogy az van amit írtál, furfangos dolog ez. Inkább feltételezem azt, hogy 2018-tól a B széria (alfa7) a 3-4 éves, a C széria (alfa9) pedig az 1-2 éves régebbi Sony procit kapta.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
libus
őstag
Mi a különbség az Lg oled55c9mlb vs oled55c9pla között? Euronicsba van mind a kettő, és az mlb jóval olcsóbb.
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
janos666
nagyúr
válasz alaves #32060 üzenetére
Ezt én arra értem, hogy nem feltétlenül tényleg úgy jelenik meg a valódi hardware különbség, ahogy az LG címkézi a marketingben. Lehet, hogy a 2017-es és 2018-as hardware (a SoC, avagy a processzor) lényegében majdnem ugyan az, és csak a szoftver hoz javításokat, újdonságokat. Ahogy az is lehet, hogy a 2018-as tényleg újabb hardware (ha nem is nagyon más, de egy friss revízió, mondjuk kicsit magasabb órajelekkel, több RAM-al, stb), de azon belül a B8 és C8 ugyan az, és csak a szoftver "butít" picit a B8-on. Vagy a kettő közt (a B8 is megkapja az emelt órajelet, de a több RAM-ot nem, stb).
Azt mondják, hogy az Alpha9 csak C8-tól felfelé van, mégis sok mindenben sokkal jobban hasonlít a B8 a C8-ra, mint a B7-re vagy C7-re. Sok minden nem működött egyik 2017-es TV-n sem, ami minden 2018-ason egyformán jó.
Sőt, az egyik látványos különbség, ami mégis megemlítendő, hogy jobb a HDR színkezelés a C8-on, mint B8-on, annak lehet, hogy kb. semmi köze a processzorhoz, hanem a kijelzőpanel vezérlőjében van új WRGB mód (amit a processzor csak kiválaszt egy listából), mert egyszerűbbnek, logikusabb tűnne ott hangolgatni azt a problémát, ami a W alpixel léte miatt alakul ki, mint hogy a processzor próbálja előre hozzáigazítani az RGB-t úgy, hogy tudja mit ront majd el a panelvezérlő az RGB->WRGB konvertáláskor (azt is az LG csinálja, miért dolgozna maga ellen?).(#32063) chros
Hát, amikor DV réteg nélkül jön ki egy Blu-Ray, és azt állítja magáról, hogy 1000 nit-es monitoron készült (ami valószínűleg egy OLED monitor), akkor feltehetően tényleg sz@rtak a Dolby-ra a készítők. Ez nem tudom, hogy miért hihetetlen, hogy valaki LCD helyett OLED monitort preferált és/vagy nem akart tejelni a Dolby-nak. Vannak azért viszonylag kis költségvetésű, "művészies" filmek is, amik "odaadással készülnek", nem csak Dolby logóval.
Mikor nincs a lemezen DV, de azt mondja a metadata, hogy 4000 nit-en volt a monitor, akkor valószínű, hogy a DV-re is gondoltak, csak valamiért mégsem lett az (legalább is az a korong).(#32071) krx21
A C8 tuti sokkal jobban interpolál, mint a C7. Szerintem a B8 is, mint a B7, bár ezt nem szoktam nézegetni (utálom az interpolációt). De ha lesz alkalmam, majd megnézem.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
válasz athomi #32069 üzenetére
Tudom, hogy csak a kijelöltekre vonatkozott. Ezt csak üzenetben írták nekem, és miután nem akartam venni, nem ellenőriztem, szóval így akár igazad is lehet.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
alaves
addikt
válasz daneel_hu #32061 üzenetére
Így igaz. Az 55B7V-n 1-es interpolációnál is látszanak artifact-ok, mert nincs benne grafikai processzor, csak egy M16P chip próbálja megoldani a dolgokat.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
renatto
őstag
válasz Pro Koryak #32067 üzenetére
342k volt a mobil appos +5% kedvezménnyel.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
salapp
addikt
válasz renatto #32062 üzenetére
Ha bármilyen értelmes mennyiséget még terveznek idén eladni nálunk magasabb árú tévékből, akkor muszáj lenne az OLED-re is megadni az 5 éves kiterjesztettet, tekintve, hogy minden, ami az OLED alatt van árban, 60Hz/8bit-es panellel szerelt LCD, ami nagyjából szégyen és gyalázat.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
chros
őstag
válasz janos666 #32059 üzenetére
"Párszor fejtegettem már, hogy szerintem hatalmas maszlag ez az egész Alpha generáció dolog."
Ebben (is) egyetertunk.
Janos a hardver-re (chip) gondol csak, s nem a hozza gyurt szoftveres megoldasokra."Akkor miért használjak "valami izét", ami tudom, hogy vagy nem az, aminek mondják, vagy ránézésre is rosszul működ? "
Neked nem kell hasznalni, en hasznalom helyetted is
"az alacsony maxCLL eset egyértelműen elárulja nekem, hogy a DTM egyszerűen hibás (sokkal nagyobb mértékben, mint a normál mód), vagy ami valószínűbb, hogy igazából nem azt csinálja, amit az LG mond róla."
Ebben is egyetertunk, a kerdes, hogy pontosan mit mond az LG errol? (Par napja mar leirtuk/beszeltunk rola.)
A DTM kerdes inkabb az lenne, hogy a tobbi gyarto mit csinal? (Pana, Sony, stb.)"Mi a rossz abban, mikor elvileg pont azt látod, amit a studióban láttak?"
Nekem ez a problemam: biztos vagyok benne, hogy a filmeket nem HDR10-el master-elik, hanem DV-vel, s a HDR10 csak ugy van, pl a regi Pana-knak
Mint ahogy te is irtad, az egesz HDR szabvany elejen vagyunk csak, s most tapogatoznak a studiok es gyartok is, hogy hogyan kene ezt jol csinalni.
De errol mar nem kell tobbet beszelnunk, nem tudok addig ujat mondani, amig tenylegesen ki nem derul, hogy az LG DTM mit csinal
-
daneel_hu
addikt
válasz alaves #32060 üzenetére
2017-est nem ismerem, de mivel volt 2016-os oledem (E6V), az ég és föld a 2018-ashoz képest. (E8PLA).
A 2016-os olyan szinten szemetelt (artifact), hogy azt el nem tudod képzelni.A 2018-as már szerintem elég jó.
Lehet a SONY-tól vagy a PANA-tól kaptak megoldást rá. (cserébe a sok-sok oled panelért)[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz janos666 #32059 üzenetére
Nekem a mozgásmegjelenítés (+interpoláció) miatt nem maszlag az alfa7 és 9 proci. A 2016-os, de még a 2017-es LG OLED-ek is elég gyenguszok a 2018-asokhoz (már-már Sony szint) képest.
-
janos666
nagyúr
(#32047) krx21
Párszor fejtegettem már, hogy szerintem hatalmas maszlag ez az egész Alpha generáció dolog. De itt nem is adtak neki új számot, csak odatolták, hogy gen2, ami még marketing szinten is azt mondja, hogy "picike változás".(#32049) chros
Tudod, hogy a HDR10 anyagokban minden code value egy abszolút nit értéknek felel meg, és hogy amíg a maxCCL <= a nit érték, amivel a TV processzora számol (ami jó esetben és elvileg a kijelző valós csúcsértéke), addig nincs szükség semmi torzításra, hanem mehet az 1:1 mapping.
Ha a kettőt összeadod, akkor minek kéne dinamikusnak lennie, és minek kéne egyáltalán változnia a képen az 1:1 mapping-hez képest?
Mi a rossz abban, mikor elvileg pont azt látod, amit a studióban láttak?
Persze ha jelentősen magasabb a maxCCL és ők világosabb kijelzőt használtak, akkor sohasem fogod pont azt látni, amit ők. De erre is van hivatalos javaslat, hogy ilyenkor mit láss helyette, és elvileg ezt csinálja a TV DTM nélkül (jó, tudom, valószínűleg vannak benne bugok --- de ehhez jön segítségül a madVR, ha ott is kikapcsolod a dinamikus dolgokat).
Én ide (magas maxCCL) szívesen elfogadnám a dinamikus, valós-időben hisztogram-elemzős dolgot, csak az vele a bajom, hogy az alacsony maxCLL eset egyértelműen elárulja nekem, hogy a DTM egyszerűen hibás (sokkal nagyobb mértékben, mint a normál mód), vagy ami valószínűbb, hogy igazából nem azt csinálja, amit az LG mond róla.
Akkor miért használjak "valami izét", ami tudom, hogy vagy nem az, aminek mondják, vagy ránézésre is rosszul működ?[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
athomi
veterán
Nem az tartott vissza az FZ800-tól hogy legagyizta, mondtam neki nekem jó lesz ez a "gyenge" televízió is, a 400-as árat amit viszont kértek érte az már visszatartott. Úgyhogy egyelőre várok, meg hátha lesz 5 év garancia akció. A plazmát is akkor vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
G-Sync-támogatást kapnak az LG OLED-tévék.
Ha még nem volt.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Gigi01
őstag
válasz FollowTheORI #32050 üzenetére
Akkor viszont a update visszaállítást megoldhatnák,ha már volt olyan hüle,aki frissített újabbra.
Bár én így is meg vagyok elégedve vele. -
renatto
őstag
Annyit biztos nem, sőt az az ár hibátlan volt!
Épp ezért mindenkinek magának kell eldönteni mire kell a tévé. Médialejátszó, appok hiába jók LG-n nem használom őket, külsőről filmezek. A menü tényleg jó, de valójában az is csak 1-2 napig számít, amíg beállítja az ember. A hang megint nem számít ha van HM. Szóval ha valaki sokat YouTube-ol vagy Netflix, esetleg nem akar külső médialejátszót, nyilván neki fontosabbak ezek. A külsejét viszont mindig látni fogja az ember, a távirányítót is nyomkodni kell és az ára is számít, elvégre mindenki pénzből él.KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Mankó
veterán
válasz renatto #32022 üzenetére
Nekem Pana 65FZ800 van, akcióban 500-ért vettem. Megvagyok vele elégedve.
Jobban szerettem volna LG C8-at a távirányító és a WebOS miatt, de a 700 ezres árat már nem engedhettem meg magamnak.
Távirányító, OS lehetne jobb, hangja, média lejátszója nekem nem volt szempont. Egy okos távcsati meg egy szebb OS nem ért volna +200-at. -
nagyúr
[LG Firmware Update 05.10.20 Improves Near-Blacks on C8 & E8 OLEDs] Vincent szerint azért legalább a C8/E8 most többnyire javítva lett (amennyire eddig tudták)... szóval nem feltétlen érdemes tiltani a frissítést majd... csak a B8 tulajoknak.
A B8 tulajok meg úgy néz ki így jártak... valami teknikai probléma lehet a háttérben.
Olyasmire gondolok, hogy ez valami szoftveres algoritmussal van javítva, amire az alpha7 és korábbi processzoroknak már nincs szabad erőforrása (cpu idő/kapacitás).
Ezért mókolnak csak az alpha 9 procikkal...[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
janos666
nagyúr
(#32033) Pro Koryak - Ezzel is próbáltad (úgy, hogy ültél előtte 1-2 percet teljesen sötét szobában, hogy alkalmazkodjon a szemed a sötéthez)?
(#32034) chros Szerinted szabadna változnia bárminek a DTM ki/be állása közt, mikor maxCLL <= 700 ? Ha mégis változik, és ennek ellenére használod, akkor szerintem egyszerűen csak tetszik neked a Dinamikus Kontraszt alacsony állása, mikor DTM-nek nevezik.
(#32039) krx21 - Szerintem semmi nem változott (legalább is számottevően, észlelhetően) a képfeldolgozási minőségben 8 és 9 közt.
-
renatto
őstag
válasz FollowTheORI #32040 üzenetére
Egy nagyobb 75"+ méret inkább kedvezett volna a 8k-nak. Mondjuk első pillanattól látható melyik az OLED.
-
nitro16
senior tag
válasz FollowTheORI #32040 üzenetére
Köszönöm a video megosztást, ezt tette fel nálam az i-re a pontott és vissza mondtam a qe65q70 rendelésem, és várok egy kicsit még és helyette e 65" oled lesz majd. Valószínűleg c9 csak normalizálodjon még az ára.
-
nagyúr
[link] Ez egy tök jó videó... QLED 8K vs OLED 4K témában.
("vakteszttel" és pár magyarázattal)
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Archttila
veterán
válasz janos666 #32037 üzenetére
Ebbol arra kovetkeztetek, hogy OLED-en eleg lehet akar a kettes, ne adj isten egy egyes beallitas is, foleg ha belegondolok, h emlekeim szerint anno csak azert maradt a harmas mert lusta voltam megszokni a kettest.
Hatha az uj cegnel van valamelyik kolleganak OLED-je, es akkor-e tekintetben mar elirebb leszek.
Persze ha latok akciot akkor megrendelem elozetes vizslatas nelkul is, max majd elallok mint a szomszed fule...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
janos666
nagyúr
válasz Archttila #32036 üzenetére
Ha LCD-n interpolációt használtál, és OLED-en is azt tervezel, akkor a mozgás legalább olyan jó lesz, vagy jobb, mert kikapcsolt interpolációval az OLED a jobb (tehát jobb pozícióból indul).
De az a gond, hogy az interpoláció erősen ízlés kérdése, és majdnem minden TV-n más (ami nem ugyan azt a processzort használja, ugyan azzal a szoftveres alappal), akár LCD, akár OLED. Szóval ha szereted a Samsung interpolációját, nem biztos, hogy akár a Sony-é, vagy Panasonic-é tetszeni fog, de lehet, hogy még az LG-ét is jobban elfogadod majd. Ezt szerintem még te sem tudod megállapítani egy gyors bolti körből sem, mert nagyon véletlenszerű, hogy melyik interpolációs megoldás egyes tartalmaknál milyen képet generál, és azon épp mikor, hogy veszed észre a hibákat.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Archttila
veterán
Persze erre mar gondoltam, de egyeb hobbi +gyerkoc miatt ez most nem hiszem, h menne... (illetve nyar elott biztosan nem)
Elso korben szeretnem itt helyben (Nyiregyhazan) normalis, nyugod korulmenyek kozt megnezni a 24p-s kontenteket, mivel en elsosorban sorozat illetve filmnezesre vasarolnam a keszuleket, illetve elvetve tv adasok is mennenek rajta. (de ez tenyleg csak ritkan)
Tudom, hogy ezt igy nem lehet kibarkobazni de ha azt mondom, hogy LCD-n a Motion Plus (custom) alatt a De-Judder 3 volt szamomra a sweet spot, (nagyon minimalis artifact-tal persze) akkor OLED-en mire szamithatok, mennyire lesz vajon kielegito a mozgasmegjelenites?Lehet velem nem stimmel valami, de en nem tudok ilyen dolgokat pikk-pakk 5 perc alatt szemrevetelezni egy MM-ban, valamiert mindig ugy erzem, hogy sietnem kell
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
chros
őstag
válasz janos666 #31964 üzenetére
Nos, egy bajom van madvr-rel a jelenlegi TV-nken, hogy "csak" statikus tone mapping van 700/900 nits alatt. Es ezert hasznalom az LG DTM-et.
(Csatoltam a jelenlegi beallitasokat.)
Mar leirtam tobbszor: de nem tudok mashogy gondolni HDR10-re, mint csak (!) a DV kompatibilitasi retegere (es itt filmekre gondolok, Netflix tartalomrol fogalmam sincs).Csak kene nagyon a DV support PC-re ... De valami okbol kifolyolag senkit sem erdekel. De miert van ez? A levedett szabvany miatt???
(#31971) jookomak : "nem azért adnak ki új fw-t, mert rossz a tv. Pont fordítva! Túl jó, ezért el kell cseszni valamivel. "
Es meg az is lehet, hogy igazad van!
(#31991) janos666 : "C8 DolbyVision módban még a 05.10.35-ös beta firmware-el is bebuktatja a sötétszürkéket"
Koszi az infot!
(#32017) janos666 : "a B8 is megörökölte a TRC csúsztatásokat (bebukó sötétszürke), viszont nem kapta meg az egyéb villogás javításokat. Így ott nem olyan jó ötlet 04.10.31-re, vagy magasabbra frissíteni."
Csak egy kis javitas: mivel a B8 szamozasa el van tolva +5-10-el, igy az utolso firmware a 4.10.36, amiben a feketek meg jok. De mivel ezt a verziot nem lehet publikusan letolteni sehol sem (s csak (?) ARC kompatibilitast javitottak/rontottak el benne), igy a 4.10.25-ot linkeljuk.
(#32032) sati : "olcson veszek egy 55 LG-t ... egyelore meg mindig jo a kis 55' kalibralt VA tv"
Csak egy tanacs: en 55 IPS-rol valtottam (ami meg mindig jol muxik), s nem tudtam volna meret valtas nelkul igazolni a kiadott hatalmas osszeget
Magyarul, vegyel majd olcso 65-ost!
Es a HDR-tol majd leesik az allad, teljesen mas vilag!madvr-rel pedig majd keress minket nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
-
Archttila
veterán
Ugy tervezem, h most (vagy egy tavaszi akcio keretein belul) olcson veszek egy 55 LG-t, amivel remelhetoleg kihuzom a QD fele Samukig terjedeseig utana pedig majd meglatjuk... annyira nem kell kapkodnom, egyelore meg mindig jo a kis 55' kalibralt VA tv. (amugy is a szivem csucske, mert rengeteget tanultam rajta )
Viszont elkepzelheto, h (mivel gyakorlatai tapasztalatom meg nincs) lesznek majd olyan madVR/HDR beallitasok amivel eleinte gondba leszek, szoval ha nem problema akkor ezekkel majd benneteket rongalnalak itt, a topik berkein belul. (igen Janos teged is )
-
daneel_hu
addikt
válasz janos666 #32017 üzenetére
"05.10.20".
E8-ason ez a legfrissebb amelyet a készülék magától feltesz. (feltéve ha engedem)
Akkor ezek szerint nem érdemes vele túlságosan foglalkozni?
Ez nagyjából a 3-4. frissítés volt 1 év alatt, soha semmilyen különbség nem volt szembetűnő. (villogó kockákat még nem láttam) -
daneel_hu
addikt
válasz athomi #32026 üzenetére
Ne foglalkozz velük.
Inkább olvasd ezt a topikot (topikösszefoglaló Jani tollából), ha megy némileg az angol akkor elsősorban avforums-ot. Egy rakat felhasználói vélemény van LG és Pana oldalról is, lehet csemegézni.Szerintem az LG vs Pana (Sony?) kérdés valójában hitvita, mivel mindegyikben LG-panel van amely az LG wrgb technológiájára épül kb 1% különbségeket tapasztalhatsz a valóságban.
Jobb gyári profilok (Pana?) gyenge érv - kb 5 perc alatt beállítod bármelyik készüléken a neked tetsző verziót. Ebben is van egy rakat segítség a neten, de ha tutira mész kalibráltani kell mindegyiket. (ugyanis a gyár nem ismeri a környezeted fényviszonyait.)A felhasznált anyagok, ergonómia, a készülékekben dolgozó OS, távirnyák és egyéb hasonló részletkérdések azok amelyek meghatározzák a választást. Vedd azt amelyik tetszik, amelyet jó ár/érték arányban adnak az adott pillanatban. Rosszul nem fogsz járni egyikkel sem. (szerintem)
-
veterán
Én Panás vagyok, kettő is van, de azt mondom, hogy az LG ennyiért szinte ingyen van és azzal sem lesz probléma... Reméljük. Elromolhat a Pana is.
Én, az általam birtokolt 55-ös és 65-ös FZ800 és FZ950-re 5 csillagot adok. Tökéletesen működnek. De jól járhatsz az LG-vel is. -
athomi
veterán
Kiallitasi darabok, sokat futottak, ugyanazzal a demoval. Tegnap mediamarkt-ban volt kiteve az 55b8 330-ba, mondom az eladonak kernek egyet, erre kozli, hogy a kiallitott darab van. 6 db kep ment rajta vegig ugyanazzal a felirattal. Mondtam neki kosz, az 130-ba sem kell. Erre rakerdeztem a Pana fz800-ra, arrol meg kozolte hogy nagyon gyenge TV, a Sony lcd koroket ver ra, ne akarjak olyat. :D
[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
válasz rothfb #32024 üzenetére
Vásárlói véleményeket.. [link]
Menüben és kezelésben jobban tetszik az LG. Most 300k a 55B8 az Euronicsba.
De csak üzletben lehet átvenni. Nem lehet kosárba tenni.
Lehet kiállitási darab?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
renatto
őstag
Mozgásmegjelenítésre nem tudom milyen problémát olvastál.
A Panákról azért sem olvastál ilyeneket mert alig 2-3-4 embernek van ilyen, így nincs tapasztalat (míg LG B8-ból rengeteg van és a legtöbb is). De ha így nézzük volt itt valakinek egy FZ800 aminek valamilyen hibája lett - de a szervizt már nem osztotta meg velünk - és már árulja/eladta a tévét. Tehát ha 4 OLED tévé volt itt, akkor azt jelenti a Panák negyede meghibásodik?!
Nézd meg a kiszemelt tévét/tévéket és amelyik szimpatikus vedd meg. ne a képben keresd a különbséget, de ha pl a Pana képe neked jobban tetszik akkor vedd azt (bár a távirányítót, menüt, médialejátszót megnézném).
ui: Sony tulaj is egy volt/van, Philips meg talán nincs is...
[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
Azt olvastam és lejött ebbe a 2 napban, hogy a B8 kezelőfelülete jobb. Dicsérik sokan a távírányitóját is.
De több problémát olvastam mozgás megjelenítésben, gyenge proci, sok fw fríssités mert ez nem jó, az nem jó...
A Pana FZ800-ról nem olvastam ilyeneket.Sőt, dicsérték annak a mozgás megjelenítését, színhűségét..Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
gurus
aktív tag
Nekem b8 van és 1 éve semmi baja.itt írta valaki,hogy 4 óráig hagyom bekapcsolva ez hülyeség kb addig fut min.. nálunk a tv, kell olvasunk stb.. egyáltalán nem figyelek rá és 60 oled fényen nézzük egyáltalán nem vakít sőt qled képest semmi ez a fény. nekem ,asszonyak is jó a szeme.Webos operációs rendszer a legjobb semmi más közelébe sincs! Panasonic tv-n android rendszer van ez finoman rossz ,konyhába phillips tv van,bazi nagy távirányítóval azon android fut ,utálom. Ne tévesszen meg a mobil android ami rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
válasz Pro Koryak #32011 üzenetére
És melyiket találtad jobbnak?
Én csak 2 napja olvasgatok az Oled-ről, és az FZ800 tetszik tesztek alapján is.
Ez ajánlották Q80/85 helyett.
Tv+Film+némi játék lenne rajta.
Az Lg-ről az a kép jött le ennyi nap alatt, hogy problémásabb a Panánál.
Legalábbis a B széria.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
janos666
nagyúr
04.10.31 előtt minden olyan jó, mint átlagosan várható (viszonylag pontosak a gyári képmódok, ha az ajánlások szerint vannak házilag beállítva), kivéve, hogy néha látszódni fog a sötétszürke villódzás.
04.10.31-al jelentősen csökken a villódzás, viszont minden formátummal (SDR, HDR10, DolbyVision) túl sötétek a sötétszürkék (részben ez a sötétbe buktatás hivatott elrejteni a bár már csökkent mértékű, de némileg még mindig jelenlévő villódzást). Ha újrakalibrálod a sötétszürkéket, akkor valószínűleg még találkozol néha a villódzással problémás tartalmaknál.
Az ezt követő néhány firmware (az hiszem ez már mind 5.10.xx) valamelyest visszahozta a korábbi firmware-ekkel megszokott átlagos színhelyességet: SDR és HDR10 formátumokkal már nem bukik be annyira feketébe a sötétszürke, de DolbyVision-el még igen.
05.10.20-tól kezdve tovább csökken a villódzás, gyakorlatilag már elhanyagolható mértékű akkor is, ha újrakalibrálod a színhelyes képmódokat. Ugyanakkor a DolbyVision formátum még mindig nem az igazi (még a 05.10.35-el sem). Úgy tűnik, hogy ott elfelejtették visszakalapálni a sötétszürkék bebuktatását (pedig úgy tűnik, hogy most már tényleg nincs rá szükség).
Ami probléma lehet, hogy v5 telepítése után nem tudsz visszamenni (nem csak v4-re, korábbi v5-re se). De ha megvagy DolbyVision nélkül, vagy nem zavar, hogy kicsit bebuknak a szürkék feketébe (pl. van aki bekapcsolja a Dinamikus Kontraszt-ot, és az is csinál hasonlót, van akinek ez akár tetszik is), esetleg újra tudod magadnak kalibrálni(/tatni) a DolbyVision képmódokat is, akkor szerintem a 05.10.20 a nyerő.
Még annyi tartozik ide, hogy a B8 is megörökölte a TRC csúsztatásokat (bebukó sötétszürke), viszont nem kapta meg az egyéb villogás javításokat. Így ott nem olyan jó ötlet 04.10.31-re, vagy magasabbra frissíteni. Legalább is, ha nem fogod kalibrálni(/tatni).
-
YxVs
senior tag
válasz janos666 #32014 üzenetére
Írod, a fekete és sötétszürke közti váltásra 2018-as LG-ken, hogy: "Az LG már a nyáron ki lett félig pofozva, most őszre pedig szinte teljesen"
Melyik firmware-el lett ez kipofozva?
Viszont korábban mintha olyat olvastam volna, hogy 5-ös firm-re nem érdemes frissíteni.
Most akkor maradjak 4-esen, vagy menjek tovább az 5-re?
Pro- és kontra érveket összefoglalnád a 4-es és 5-ös firm között?Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Pro Koryak #32011 üzenetére
Ez lenne a kérdés, hogy mi most a helyzet a 2018-as Panasonic-okkal, mert azt mondod, hogy tökéletes/legjobb rajtuk a sötétszürke, pedig úgy emlékszem, hogy majdnem annyira villódzott rajtuk a fekete és sötétszürke közti váltás, mint a 2018-as LG-ken (nem egészen annyira, mert kicsit szebben árnyaltak a Panasonic-ok már az előtt, hogy külön figyeltek erre a hibára, ami meglátszott pozitív irányba, de azóta már kétszer is finomítottak ezen az LG-nél).
Az LG már a nyáron ki lett félig pofozva, most őszre pedig szinte teljesen.
A Panasonic 2019-es modelljei is kvázi tökéletesek (első naptól), de mi van a 2018-asokkal? Azok hogy működnek most a legutolsó firmware-el?
Ha jelenleg jobban villognak a fekete-szürke átmenetek a 2018-as Panasonic-on, mint a 2018-as LG-n, és a Panasonic esetén nem az a megoldás, hogy hónapokon át vársz a jó firmware-re, hanem hogy eladod és veszel egy 2019-es modellt, akkor nem tapsolnék olyan hangosan, és nem az LG-t szidnám, hogy milyen lassú és nehézkes végre a helyére tenni azt a 2018-as firmware-t (bármilyen zavaró is a bénázásuk).
Ha most láthatóbban villódzik az átmenet a 2018-as nem-LG OLED-eken, akkor nem helytálló a kijelentés, hogy jobb rajtuk a sötét árnyalatok kezelése, mint az LG-ken.Amit a Panasonic csinált 2019-ben, az talán nem is vihető át szoftveresen a 2018-as készülékekre (se LG, se Pana, se Sony), mert nem a processzor, hanem a panelvezérlő szoftverében lehet a változás, amit nem biztos, hogy a szokásos firmware frissítés során módosítani tudnak (és ha igen, akkor sem biztos, hogy akarnak, mert nem olyan sima ügy, nagyobb lehet a baj pl. áramszünet miatt), bár volt már példa hasonlóra (a plazmákon volt szokás 2011 környékén frissíteni a TCON firmware-t hasonló jellegű képi anomáliák kapcsán a Panasonic-nál és Samsung-nál is, szóval ha már akkor gondolt ilyesmire több nagy gyártó, hogy lehetséges legyen, akkor elképzelhető, hogy az LG is fel volt már készülve az utóbbi években, viszont még nem láttunk rá példát OLED-eken, vagy akár régebbi LG nem-OLED TV-ken, szóval passz...).
-
renatto
őstag
válasz tutitibi #32010 üzenetére
Azért remélem nem. Már tavasszal volt 464k a 65B8 (a mostanival nem foglalkozva) és nem rég 500k a 65FZ800, továbbá szintén tavasszal 500k majd 450k volt a 65" 803 Philips OLED is... Szóval ezek azért távol vannak még...
[ Szerkesztve ]
-
-
tutitibi
senior tag
válasz daneel_hu #32005 üzenetére
Most az új 2019-es Pana 65-ös is megint akciós: 719 az MM-ben.
A tavalyi Pana FZ800 65-ben 584. Ezek nagyon jó árak. Szerintem a BF alatt se lesznek ennél olcsóbbak. Ez már igazi BF ár.
A gond, hogy egyik MM-ben sincs raktáron a térképük szerint. Esetleg ha valakinek itt van MM-es imerőse, rákérdezhetne.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
A csövesek OLED TV-je:
[link]Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest