- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlashBird
tag
válasz
ρσгτσ #113495 üzenetére
Hát ez hatalmas
Az a baj hogy amiatt nem engedem el mert ennyit bír most a budget, de nem azt jelenti hogy később nem tudnék uprgradelni... 65" pedig mindenképp kellene, fogalmam sincs mi lehetne jobb alternatíva jelenleg... Persze ettől sem biztos hogy megveszem a tesztelés után. Az biztos hogy nekem tuti elég a B széria, viszont a B5 elérhető darabok most 600+ kezdődnek...
-
FlashBird
tag
válasz
ρσгτσ #113493 üzenetére
Nagyon elgondolkoztató lett így a történet.. Az még egy dolog hogy pár100 akár 1000+ óra lenne a TV-ben, szerintem ha korrekten van árazva + rendes gari az nem lenne gond nekem, mivel átlagosan napi max 1 órát menne a vas...
Inkább amiatt lettem elbizonytalanodva hogy azért a rendes futásidőt nem is olyan egyszerű lekérdezni pár kattintással, sőt még azt is meglehet mókolni... Szóval így értem az aggodalmadat... Azért 5000+ órás TV-t én sem akarok venni... Pláne hogy olvastam itt a fórumon hogy valaki pont a Euronicstől beleszaladt egy 10.000+ órásba... Ettől még 1 próbát megfog érni nekem, igyekszem résen lenni...
Köszi még1x nagyon sokat segítettél! -
FlashBird
tag
válasz
ρσгτσ #113488 üzenetére
Igen gondoltam is rá hogy trükkös lehet az Euronics is, a nagyító ikont eskü nem ismertem pedig vagy 20 éve prohardverezek...
[link]
Osztottam szoroztam és teljesen úgy éreztem nekem bőven elég a tavalyi B széria, max ha nem jön be cserélem pár év múlva, a 15 éves Panasonic plazmámat váltja... -
so_ha
senior tag
válasz
ρσгτσ #113442 üzenetére
"Szerintem G szériából nem is lesz kisebb, mint 55 col."
LG OLED48G53LS -
Gicz
addikt
válasz
ρσгτσ #113439 üzenetére
Gamingnél nem is csak a dadogás, hanem ha 24 fps-ed van, vagy 30, akkor legalább 1/24-1/30 másodpercnyi input lagod is van rögtön, nekem ez az ami zavaró volt gamingben (baromi régen).
Most 42" c2-t használok 4k 120+fs-ben pc-vel, pl COD MW, és atomjó. Imádom. Kipróbálnál milyen lehet mondjuk 165 vagy 240hz, de sajna ezt még nem tudják ezek a tv-k.
Idénre vártam, hátha lesz 42" G5, d enem jött
-
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ #113434 üzenetére
Igen, talán szubjektívnek mondható az OLED mozgásmegjelenítés érzékelése. A filmkészítők referencia monitorai is elég gyakran OLED-ek, egész nap nézik rajta a 24 fps-t, valószínűsítem, hogy ha nem lenne rendben, akkor LCD-t használnának továbbra is. A sport TV adások mozgásmegjelenítése is rendben van 50 Hz-en, még az elégtelen bitráta ellenére is. Kikapcsolt mozgásjavítókkal még a gyorsan mozgó labdák (pl. foci, kézi, vizi, tenisz) is rendesen láthatók. Érdekes, pl. hogy LCD-n nem látom a korongot a hockey-ban, OLED-en viszont látom.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ρσгτσ #113321 üzenetére
LG 48C5
Ami fontos hogy immár gyarilag nem a meleg50 a jo szinhomerseklet hanem a meleg40. Meleg50 nagyon sárga, deltaE 10.
Viszont meleg40 nagyon jól kalibralt gyárilag, deltae 2.2 korul max. Ennek következtében kizárólag csak referencia műszerekkel kalibralhato a C5, mással nagyon nagy eséllyel csak rontva lesz rajta.D65 max fénysűrűség 10% ablakban 810 nit.
Tinting van mint eddig is ezúttal kékes, van amikor zoldes.
-
munky
őstag
válasz
ρσгτσ #113004 üzenetére
Igen, maga a bútor 180 cm széles, a TV talpa pedig 120 cm. Csak emiatt merült fel bennem egyáltalán a dolog, mert így azért alá lenne támasztva. Egyébként szétnézve a közismert - szériában gyártott - bútorokat áruló cégeknél, szinte minden hasonló állvány 20-30 kg maximális teherbírással van hirdetve.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
ρσгτσ #112931 üzenetére
Az S95D előtt az utolsó Samsung TV-m egy LE40B650 volt amit még az a bizonyos Vincent ajánlott 2008-2009 körül a hdtvtest oldalán, (a mai napig tökéletes műküdik apáméknál!) így a pirosas védőrétegű elődről szerintem lemaradam, de ez a mostani matt tényleg nagyon jó, és a poén az, hogy én csak a tinting és banding dráma miatt mentem át a másik oldalra, és nagyon kellemes meglepetés volt megtapasztalni többek közt a tükröződés hiányát is
-
hunspikey
őstag
válasz
ρσгτσ #112829 üzenetére
MAradjunk annyiban, hogy nem nagyon van valós tartalom ami kihozná a különbséget. Persze gyári HDR demókat lehetne hozni, de tényleges anyagon szerintem egy G5 meg egy Samu kvázi egyforma. Jó Viktor 8.5 parszekről így is látja melyik melyik, de szerintem a többség inkább azt venné észre, hogy a fekete közeli részeken mennyivel jobb a G5 hahaha
-
John D'oh
aktív tag
válasz
ρσгτσ #112824 üzenetére
Győrben nem jött semmilyen Samsung képviselő a szervizessel.
Érdekesség, hogy ugyanaz a cég itt a Samsung hivatalos szervize aki az LG-nek is a hivatalos szervize
Ettől függetlenül először a Samsung Ügyfélszolgálattal kell szerintem akkor is felvenni a kapcsolatot, hogy megirják a munkalapot a szervíznek, szóval ha ők első körben lepattintanak valami bullshit szöveggel akkor el se jutsz a szervizig.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ #112770 üzenetére
Rosszat linkeltem....Ez a jó:
Rtings S90D settings
#112771:
Ha ennyire közel van a TV -hez a router, akkor nem hiszem, hogy gond lesz. Simán menni fog vezeték nélkül is Netflix nagy csomag DV anyaga. -
mp54
senior tag
válasz
ρσгτσ #112647 üzenetére
Vásárlói vélemények a Samu 65S90DAT op. rendszeréről/távirányítójáról:
-nagyon kevés lehetőség van a beállítások testreszabására a menüben, sok lehetőség le van tiltva a szoftverben
-Egy olyan korban, amikor több mint 200 tévécsatorna van a tévében, logikátlan kizárni a számokat a kényelmesebb csatornaváltás érdekében. A számok T9 formátumban is használhatók szövegek kitöltésére, ami amúgy is kényelmesebb és gyorsabb, mint a képernyőn történő szöveggépelés. A billentyűzet és az egér használata a tévén valójában lehetetlen a rendeltetésszerű használata, valamint az a tény miatt, hogy a billentyűzetnek és az egérnek elérhető közelségben kell lennie, ami egyáltalán nem kényelmes. Sok hibával megérti a hangutasításokat, egyes embereket egyáltalán nem hall, de néha véletlenül reagál szavakra, és a Hey Bixby parancs fogadása nélkül kezd csatlakozni a YouTube-hoz.
A hang furcsán is viselkedik, néha parancs nélkül erősödik vagy halkul.
-A távirányítón semmilyen mód nincs a gombok programozására, ami egy ilyen diszkrét távirányítónál logikusnak tűnne. A hang és a csatornák módosítása a gomb fel-le mozgatásával ismét kényelmetlen és logikátlan, mivel ez a leggyakrabban használt funkció, kényelmetlen, mert a gombot folyamatosan véletlenül megnyomják, némítás üzemmódba kapcsolnak, és szükség esetén a TV-csatorna környezetéhez férnek hozzá
-USB felvétel, miért van tiltva? Ez nem lehet előírás, mert LG tv-k tudják, illetve még sok más tévé is. A legidegesítőbb, ami miatt még az is megfordult a fejemben, hogy visszaküldöm, az az automata hangolás, ugyanis már nincs kézi !! Elsőre megtalálta az összes digitális kábel csatornát, de nincs 1-es helyen semmi, a kettesen van, a hármason megint nincs, stb. , és NEM LEHET átrendezni. Most jegyezzem meg, hogy a kedvenc csatornám a 235-re került (mert a 150 csatornát kb 280 programhelyre rakta rá, úgy, hogy tele van lukakkal... Milyen idióta tervezte ezt??
No ezek után szabad-e javasolnom a Samut? -
zsistvan7
kezdő
válasz
ρσгτσ #112580 üzenetére
Igen, ezt teljesen egyéni preferencia kérdése, azért is írtam hogy sokat számít a felhasználási mód.
Nekem nagyon bejön hogy szinte minden egy gombbal és a légegér funkcióval elérhető.
De ha nem néznénk sima tv adást akkor valószínűleg én is inkább a Samsungot választanám. -
KTTech
veterán
válasz
ρσгτσ #112557 üzenetére
Azt ütném bottal (még inkább egy ásóval), aki képes egy nappaliba 6500K-es fényforrást betenni. Egy biztos - a szemet nem fogja kímélni. Persze a TV gyártók képesek 10000K-esre állítani a natív WB-jét is a TV-nek (mert az egyszerűbb és nagyobb fényerőt tudnak ráírni), így tőlük sokat nem lehet várni...
Nálam nappaliba max. 3000K ami bemehet, de a 2800K ami kellemes, az is csak gyenge fényerőn (de 98-99-es CRI mellett, hogy ne színezze el a képet feleslegesen), már ha filmezés közben az asszony miatt kell valami háttérfény. Egyébként meg a sötét ami megfelelő filmnézéshez.
Ha épp képekkel dolgozok, akkor a monitorom is 5800K-re van állítva (L* gamma mellett), ami pont félúton van az 5000K és a 6500K közt (ami a tényleges napfény és az sRGB whitepoint közt van).
-
mp54
senior tag
válasz
ρσгτσ #112378 üzenetére
Normál TV adás: nem jellemző, hogy órákig ugyan az a csatorna megy...nem egy Isaura/főzőműsor néző típus...
You Tube: jelenleg főleg riportok és podcastok, de ez változhat...
Netflix: UHD lesz, (most csak FHD, mert nincs hozzá jó megjelenítője...)
Esetleg kaphat tőlem HDD-n virágboltos filmeket, (DTS hang is!!!), ahhoz is jó lenne a szép kép...
Legnagyobb kétségem nekem a fényerő: szalagfüggönyös sötétítés, persze egy jó sötétítő függönyt is lehet venni, nem egy ökör ára... -
-
anderledani
őstag
válasz
ρσгτσ #112296 üzenetére
A környezetemben 2 hagyományos LCD van ami 15+ éves, illetve 8 éves LED LCD is. Az oled meg még egyszerűbb felépítésileg, amelyik nem tartalmaz valamilyen rejtett hibát, el fog menni sokáig, és az egyetlen öregedése a beégés, ami még mindig sokkal kevésbé zavaró, mint az LCD-knél a foltosodás volt
-
TROMF2
csendes újonc
válasz
ρσгτσ #112006 üzenetére
Korábbi segítségetekre támaszkodva a kiválasztott Samsung QE 48S90DAE megérkezett, működik, meg vagyok vele elégedve, hozza az elvárásaimat.
Hálózati oldalról minden maradt a régiben.
A DIGI-box + HDMI kábelen jön a DIGI/ONE TV előfizetés eddigi összes csatornája, normál és ahol van HD változatban.
Itt azért most látszik meg, hogy néhány csatornán mennyire silány minőségű tartalom érkezik.
A régi CRT tv-n nem volt ennyire feltűnő.Minden további - tematikus - műsor/tartalom, pl. Netflix, YouTube Premium, stb. jön a routertől WiFi-n, kiváló minőségben.
Ez így nekem megfelelő, a DIGI-s tartalmat egyáltalán nem szándékozom bővíteni. Amíg lehet megtartom ezt a kedvező árú, régi Internet/TV/telefon kombinált csomagot. -
Nagy_Gábor
csendes tag
-
TROMF2
csendes újonc
válasz
ρσгτσ #112008 üzenetére
Megnéztem kicsit jobban az ONE csomagjait és csomagkombinációit.
Természetesen még véletlenül sincs olyan ami az én régi DIGI-s összeállításomat lefedné.
Bármilyen módosítással csak rosszabbul jönnék ki.Minimális, - részben számomra felesleges – plusz szolgáltatásokat is tartalmazó csomagkombináció akár 60% fölötti költségnövekedéssel járna.
A Cl+ kártya csak a minimum szintű, 44 TV csatornás csomag mellé jár.
Minden magasabb szinthez már a Wi-Fi képes eszközt (BOX) ajánlják, természetesen havidíja beépítve a csomag árba.
A kedvező, vonalas telefonálás lehetősége megszűnt, pedig a családi körben erre nagyon ráálltunk.
Külön szerződhető telefon, 6.000.- Ft /hó.
Szóval meglátom mire képes az új TV a meglévő hálózati szolgáltatásokkal.
Ha elfogadható, nem piszkálom az élő szerződésem.
-
máyköl
veterán
válasz
ρσгτσ #111931 üzenetére
Ezt átolvastam már részletesen.
Ekkora gourme nem vagyok képminőséget tekintve. Alapvetően elégedett vagyok az 5 éves Oledem képével is. A sebességével már sokkal kevésbé.
Az Alpha 11 processzor pedig talán nagyobb nyugalmat ad hosszú távon a gördülékeny működésre, mint a C4 Alpha 9 -e… -
tibbike01
őstag
válasz
ρσгτσ #111922 üzenetére
Ha azt nézzük a qd-oled megérhet pár nappal több ügyinzétési időt és néhány telefonhívással több procedúrát. Elvégre a vége ugyanaz lesz mindkét esetben. Garanciában javított készülék.
Ráadásul erre az egészre az esetek 95%-ban nem lesz szükség. Tapasztalat szerint a qd-oled kevésbé hibásodik, mint a woled.
Számomra ez nem így nem tényező.
-
Sasi001
senior tag
válasz
ρσгτσ #111920 üzenetére
Nekem is helyszínen cseréltek panelt, de mire eljutottam a panel cseréig, nem volt egyszerű. Egy rakás képet küldtem, nem volt jó, ez nem hiba, stb. Mindegy nekem nem jött be az Lg szervíz. Samsung-nál QD-oled szervizre javításra még mindig nincs igazán tapasztalat, pedig egy jó ideje már a piacon van.
-
Sasi001
senior tag
válasz
ρσгτσ #111918 üzenetére
Az Lg-nél a lényegesen gördülékenyebben megy nálam abszolút nem volt érezhető. C1-nél a második panel csere 1-hónap volt. Pontosan azt éreztem, hogy keresik a kifogásokat. Nem sok hiányzott, hogy hagyjam az egészet a fenébe, inkább megpróbálom eladni a tévét. Ha valaki megjárta valamelyik szervizzel akár Lg akár Samsung annak mondhat bárki bármit. Pont ezért vettem utánna Samsung tévét. Amit mondjuk nem bántam meg mert a szervizesekkel nem is találkoztam eddig, pedig már a második QD oledet nyúzom.
-
Sasi001
senior tag
válasz
ρσгτσ #111916 üzenetére
Itt az utolsó Lg szervizelés sem tűnt egyszerűnek amikor három javítást számoltak egynek. Ott is belekötöttek mindenbe, még gyorsnak sem volt mondható. Berögződött itt, hogy milyen felhőtlen az Lg szervíz de szerintem ez már távolról sem igaz. Nekem anno a C1-nél sem volt olyan egyszerű. A legjobb ha nem is találkozunk szervizesekkel.
-
-
-
John D'oh
aktív tag
válasz
ρσгτσ #111869 üzenetére
Ez nagyon szép így leírva, de aki jót akar magának és nem vágyik hosszas veszekedésre az továbbra is jobban teszi ha kibontatja a futárral a csomagot és ha erre nem adnak lehetőséget (nekem ilyen még nem volt) akkor át sem kell venni.
Az elejétől a fizikai sérülésről beszéltem, nem pixel hibáról és hasonlókról.
-
John D'oh
aktív tag
-
-
Sasi001
senior tag
válasz
ρσгτσ #111644 üzenetére
S95d-n nincs elszineződés tükröződés szinte egyáltalán, persze ha nagyon világos van akkor egyértelműen fakóbb a kép de ha a tükröződés látható egyéb modellek esetében az sem jobb ugyanúgy nem élvezhető. Viszont tetszik, hogy nappal nem látom benne a tükörképem, és elnyel minden tükröződést.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
ρσгτσ #111465 üzenetére
én is a garancia miatt hajlok főleg az LG felé(bár elvileg már ők sem olyanok mint korábban, amikor fullosan dicsérte őket szinte mindenki akinek garis ügyintézése volt) illetve a magic remote, valamint nekem személy szerint a webos is bejön.
Illetve van DTS még a G4-ben amennyiben nem külső eszközről játssza le a filmeket az ember..ez is jól jöhet. (igaz pont a napokban linkelte valaki hogy a 2025ös LG oledekből megint kivették a DTS támogatást)
Szóval nálam ezek a dolgok ellensúlyozzák a Samsung képminőségben nyújtott előnyét. Egyébként biztos hogy baromi jó mind2 tv úgy hogy egyikkel sem lő bakot az ember akármelyiket is választja.
-
alaves
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konteó topic
- Napelem
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest