- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malfroy
aktív tag
nekem kevesebb lett a fényerő jól láthatóan egy oled806-on 2.5 éve használatba van , megy napi 10 óra átlagot. a hdr nem nagy durranás,bár új korában se volt az), ez a 700nit kevés hozzá.mostani mla és qd oled panelek jobbak azért hdr-be, de egy csúcs miniled-hez képest azok is eltörpülnek hdr-be.
-
hunspikey
őstag
Viktor és az összes kalibrátor mindent megtesz hogy a legélethűbb beállítást adják illetve ezt tovább fokozzák ha kihívod kalibráltatni. Ez számukra egy szent küldetés, illetve szakmai elhivatottság - mi meg rohad hálásak lehetünk mert ingyen kapsz a videójukból nagyon jó kis beállításokat.
Ne érts félre, úgy helyes ahogy ők mondják!
A baj ott kezdődik ha egy tartalom sötét és nem élvezhető. Ebben az esetben én azt mondom : baszok én a delta E-re, látni akarom mi a bré van a filmben.
A helyes filmmakeres profilnál kb kétszer fényesebb a tv ha kitekered belőle, csak úgy nem színhelyes. Kompromisszum mint minden ebben az életben.
-
Vhiktor
Topikgazda
Valóban, lényegében csak fényerőben van előrelépés (fehér es színek fenyereje) a színtér lefedettség maradt, viszont a color volume nőtt a színek nagyobb fényerejének hála.
Az energiatakarekosság legyen kikapcsolva!
Nézd meg youtubeon a g3 beállítása videomat.
[link]Persze olyan előrelépés nem lesz mint amikor lcdrol vált valaki oledre.
-
hunspikey
őstag
Szerintem még nem találtad meg a megfelelő képi módokat, ugyan így éreztem c9 - > g3 váltáskor és a c9 kotta ugyan azt nyújtja mint a cx szóval hidd el lesz különbség.
Adok neked alap beállít@sokat, kezdj ezzel aztán majd kihívod Janos666 vagy Vhiktor kollégát.
Addig is :
SDR: képi mód : eredeti,
Fényerő menu :
wb:meleg 50, kontraszt 95, fekete szint 49, oled fényerő 50, auto din.kontraszt: alacsony, max fényerő : magas, gamma 2.2
Tisztaság menü :
Élesség : 0
Összes opció : kikapcsolva
Valósághű mozi : be
Trumotion: kiDolby Vision HDR
Nekem három profilom van :videofil
képi mód: mozi (gyorsmenüben színház)
Minden képi opció kikapcsolva
Fényerő menu
OLED pixel fényerő 100
Kontraszt 100
Fekete szint 49: ez kiszedi a vágókép zsizsegést
Autó din kont: ki
Kifejezés fokozó : ki
Maximális fényerő : magasSzinmelyseg menu
Színmélység : 50
Árnyalat 0
Finomhangolás sub menu : színbeállítás: kiFehéregyensúly menü
Mód 22 pontos
Jelszint:
IRE2. 5: 3,3,3
IRE5: 3,3,3Összes többi 0,0,0 (ez kiszedni a black crusht)
Rajzfilmhez odabaszós: normal filmhez határ eset, olyan Philipses képe van)
Képi mód: otthoni mozi
Fényerő :
Oled: 100
Kontraszt 100
Fekete 50
Autó din kontraszt : közepes
Kif fokozó: fényerő
Maximális fényerő : magasSzín mélység menü
Színmélység : 63yeah
Fehéregyensúly menu :
Mod 22 pontos
Jelszíntek:
IRE 2.5: - 4, - 4, - 4 (ez adja a brutál eltúlzott kontrasztot)
IRE 5: - 4, - 4, - 4Tisztaság menü
Élesség 15
Szuperfelbontás: magas
Zajcs: alacsony
Mpeg: ki
Sima gradáció: alacsony
Valósághű mozi : ki
Trumotion: moziszerű mozgásMár önmagában ettől kitiltanak a fórunról, de ha lúd akkor legyen kövér :
Ha Neked is túl sötét DV tartalom néha : ezek a mentő beállítások pl Apple tv pár sorijára:
Képi mód: élénk
ne szégyelld magad
Fényerő :
Oled: 65 (felette én megvakulok de feel free...)
Kontraszt 100
Fekete 48
Autó din kontraszt : alacsony (ez jelentős near black emelést csinál)
Kif fokozó: fényerő
Maximális fényerő : magas
Szín mélység menü
Színmélység : 47 vagy 48 (ez korrigálja az eltúlzott színeket)
Fehéregyensúly menu :
Mod 22 pontos
Jelszíntek:
IRE 2.5: 2, 4, 3 (további Near black push + vörös fátyol leszedése alulról) ha neked nincs akkor lehet 4,4,4 is!
IRE 5: 1, 2, 2 (szintén ha nincs vörös fátyol akkor 2,2,2)
Tisztaság menü
Élesség 0
Szuperfelbontás: ki
Zajcs: ki
Mpeg: ki
Sima gradáció: alacsony
Valósághű mozi : be
Trumotion: ki
Mindegyik előtt fogaskerék, összes eco fos kikapcs!
Indulj ezzel aztán majd belakod.
-
torma1981
veterán
Én is most tervezek váltani 55CX-ről 65 vagy 77G3-ra. 666k-ért foglava egy 65-ös új meg egy 77 colos 899k-ért igaz ez újra csomagolt Emagos. Nem tudom megér-e ennyi pluszt a 77 col. 2,6-3m-ről nézném. Főleg monitornak használnám. Gondolkoztam a 77s90C-is az most kb 705k körül lenne, de a szerviz hálózat miatt kihagyom. Amit itt is mesélnek ez vicc a Samsung supportja. 2-3 hét amig egyáltalán válaszolnak aztán ki tudja mikor cserélnek valamit.
Meg monitornak nem is a legjobb a subpixelek miatt sem.
-
Vhiktor
Topikgazda
Sokkal jobb mint a CX, egy fikarcnyit sem fogod megbánni. Nézd meg a tesztem róla. Jeleneleg az egyik legjobb TV (nemcsak oledek közül, hanem úgy összességében).
Sokkal jobb hDR és DV esetébenm mint a CX volt, 2-szer akkora fehér fényerő, a síznekről nem is beszéljünk.
Egyik ügyfelem cserélte a G2-jét G3-ra és majd kiugrott a bőréből, hogy sokkal jobban él, dinamkiusabb a kép a nagyobb szín fényerőnák hála.
-
undercover
őstag
Biztosan nem fogsz csalódni a G3-ban.
Voltam ma az MM-ben megnéztem élőben a C3-at meg a G3-at...
Ha teljesen őszinte akarok lenni akkor a G3 szebb volt mint a C3. Viszont az utóbbi se tűnt rossznak. Szóval megvárom a hétvégét lesz-e valamilyen tavaszi akció esetleg, ha nem akkor megrendelem a számomra racionálisabb választást a C3-at. Aztán az árkülönbözettből vehetek hozzá soundbart vagy nem tudom. Meg nekem talpat kéne venni hozzá ami plusz macera. Aztán ahogy olvasgattam 3 év múlva sokkal jobb oled tv-k lesznek mint most... ugye idén is nagy ugrásról beszélnek majd. Szóval max akkor veszek egy nagyon jót. Mivel soha nem volt még oled tv-m lehet jó lesz ez bemelegítésnek
-
powerup2
addikt
Hát nem vitazok veled mert felesleges mindenki azt vesz amit akar ha neked jó a több 100 ezres hdmi vagy hanfalkabal hajrá :) amúgy meg amir amit mér az a valóság és az ami nincs nem halhatod csak placebo. Mérés nem mutatja de hallod látod hogy jobb ne vicceljünk már ezt remélem te sem gondolod komolyan.
-
powerup2
addikt
De hülyeség amit ir nézd meg amit linkeltem sőt Amir mérési eredményeket is közöl a kábelekről és ott kijön hogy felesleges pénzkidobás. Szóval az embereket ne vezesd félre a hozzászólásoddal. Saját meggyőződésedről mesélj kérlek mérted a két hdmi kábel közti difit vagy a drágábbat bedugtad és jobbak lettek a szinek? A hanghoz visszatérve ha valaki kicsit is ért hozzá az tudja hogy az akusztikán javitani kell hiszen tökéletesre hangolt lakóhelység nincs mivel nem a házimozidhoz épited fel a szobát. Pontosan azért kell a korrekció hogy a zavaró vagy bántó hangok mérsékelve legyenek. Pl jó lecsengési időt hogyan oldod meg dsp vagy dirac vagy egyéb szoftverek beavatkozása nélkül ? De az hogy valaki nem érti hogyan működik a digitális jel illetve hogy analógnál hogyan lehet modositani dsp illetve szoftver által a hangot az ne nyilatkozzon. A lényeges dolog mindig a mérés ott kijön van e változás vagy nincs ha van változás hallható tartományba van vagy azon kivül. Ugyan ez igaz akár egy tv kalibrációra is bizonyos delta érték alatt nem látható a változás de a műszer méri. Most ha jól végig gondolod mekkora káosz lenne ha kalibrálnak egy kijelzőt majd a hdmi kábel változtatna a szineken
. Marketing hülyeséget meg a placebo hatást el kell felejteni de nem is olyan rég volt balhé a PS audio termékeinél is.....
-
Farkassacred
őstag
Ha használat közben észre se venni a hibákat, akkor szerintem ne igazán foglalkozz vele. Én a sajátomon sajnos sok jelenetnél viszontláttam egy kellemetlen foltot, de szóltam a sony-nak és ők egyből felajánlották a készülékcserét. Teljesen korrektek voltak, tényleg le a kalappal előttük.
Azóta szerencsére minden pöpec.
Szerk. Az új tévé fehérje az első két hétben kékes volt a széleken, de utána már teljesen eltűnt ez a probléma hála isten. Mostanra egy homogén panel lett belőle. -
patyi1989
tag
-
GuruZone
őstag
C9, nálam tavaly ilyenkor:
pénteken hívtam az LG-t és még aznap hívott a megbízott győri szerviz.
hétfő reggel kijöttek érte falura, bedobták egy kombi focus hátuljába, délután tesztábrákat futtattak rajta, megrendelték az új panelt. Csütörtökön megérkezett a panel, péntek reggel kicserélték, péntek délben mentem érte.
A győriek nem azok a "nappalidban szerelő" fajta
-
Joci??
senior tag
Igazabol az hogy ugy legyen beallitva ahogy kell, nekem megeri, en ugy is csak elallitgatnam, a feher sem volt rendes feher volt benne egy kis zold ezt is rendbe rakta, illetve a szervizmenube is bizonyos dolgok at lettek allitva, illetve egy olyan ember nezte at a kijelzot aki erti is mit kell nezni, ha mar az egyik miatt kijon akkor csinalja meg a masikat is igy nekem volt ertelme.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
magic remote-ot nagyon meg kell szokni, de szerintem ha már nem bénázik az ember és kezére áll, zseniális lesz
Az MR minden csak nem zseniális, ehhez képest a samsung-ok távja egyszerűen jobb, kézbe fogni is, egy shield pro után meg néha a falhoz vágnám ezt a magic lfszt, mert egyszerűen egy átgondolatlan bunkó tervezés. Mondjuk még mindig jobb a sony-nál.
-
Müszi
senior tag
Nekem nem volt gondom velük. Egy monitort rendeltem onnan karácsony előtt és rendelés után a harmadik napon meg is hozta az MPL. Az MM a szerződött szállítójával viszont most csúcsot döntött nálam. 13-án délután 5 óra körül adtam le a rendelést és ma 13.30 kor itt volt a TV.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Wise (ex-TransferWise)
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest