Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
miningboy
tag
Ide is megérkezett az S90F, remélem, hogy dobozon belül extra biztos védelem van, mert a szállító cég már a teherautó rakterében forgatta, lényegében hosszú oldal, rövid oldal, mint egy "téglalap kereket" úgy forgatta ki, majd a házon belül is így bánt vele, amíg az emeletre felvitték...
Kicsomagolni így biztosan videófelvétel mellett fogom. -
Tyrone89
senior tag
Megpróbáltam csinálni egy olyan dolgot, hogy egy P7 FEL filmből az enhancement layert "besütöttem" a base layerbe, így létrejött egy olyan P8 anyag amit kb minden DV képes, de FEL-t nem tudó eszköz le tud játszani úgy, hogy FEL előnyei is látszanak a képen..jelen film esetében(Mortal Engines) ez extra fényerőt jelent.
Ha valakinek van DV képes médialejátszója annak mindegy melyik mintát tölti le, aki csak a TV saját lejátszójával néz filmet, megcsináltam több formátumban is. mkv a webos25 használóknak. TS azoknak akiknek webos24 van, és mp4 a régebbi szériájú LG tulajoknak.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
igorguzmov
üzenetére
Nekem par hete csereltek helyszinen a 42 cokos paneljet....
Adok elerhetoseget -
igorguzmov
tag
válasz
igorguzmov
üzenetére
Most hívott az lg a pixelhiba ügyben.
42 colos tv-nél már nem jönnek ki házhoz hanem el kell küldeni nekik a gls futárral amit ők küldenek ki hozzám.
Tehát vissza kell csomagolnom a dobozába minden tartozékkal és 30 nap az átfutási idő.
Szervizest akart küldeni, de utána látta, hogy 42 colos és mondta, hogy ezt már nem a helyszínen javítják… -
eL Geri
őstag
Aki esetleg már frissítette a G3 vagy G4 készülékét WebOS25-re, az esetleg nézte már, hogy javult-e az AppleTV alkalmazás?
Mert nekem G4-en, még WebOS24 alatt van az az ismert hiba, hogy a kép sajnos vízszintesen sávos / csíkos, főleg sötét jeleneteknél látni. Ismert hiba, egymásra mutogat az Apple és az LG.
Most eszembe jutott, hátha az új OS esetleg javított ezen. -
Ciccuka
veterán
LG OLED TV-k helyes beállítása
Mennyire lehet jó ebből a videóból kiindulni? -
Prophyte
tag
Sziasztok
A 3294 órát futott LG OLED65C2, pont 3 éves lesz novemberben, soknak számít? Eladás előtt vagyok, ezért is kérdezem.
-
Gergosz2
veterán
Na meg jött az 77S90F + szánbár. Kibontottam mindkettőt hadd melegedjen át, este pedig kipróbálom.
-
alaves
addikt
2-3-4 kép tömörítési hiba, TV-hez nincs köze. Az 1. kép a valóságban jó lehet, de ha látszik, akkor egy pixelfrissítés javíthatja. Az 5. képen valóban pixelhibának látszik, de lehet hogy fotóhiba vagy a matt fólia sérülése (még egy kép kellene róla).
Samsung/AVR ügyben többet nem tudok, mert nekem jelenleg nincs AVR-em, így próbálgatni nem tudom (a laptop hangszóró kikapcsolása is inkább valami beállítási dolog). Vannak itt a topic-ban páran Samsung/AVR használók, majd ők hátha... -
mp54
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Az ARCAM 400 frissítése megtörtént, de valami hiba miatt nem tudom a menüjét rendesen használni a táv hibájából (talán...).
Ezt félretéve, rádugtam a tvre a laptopot és vele ugyan azt csinálja a tv: letiltja a laptop hangját, a tv kikapcsolása nem elég, áramtalanítanom kell a tv-t, hogy a laptop saját hangszórója megszólaljon újra. Ezt csinálta az AWR hangjával is... -
mp54
senior tag
Tesztképek 65s95f-en:
Az utolsó előtti fotón a szivárványos területeket a fénykép eltúlozza, szabad szemmel sokkal kevésbé látszik: Mi a véleményetek? -
PEEEEET7
csendes tag
Sziasztok! Lg B2 - esem van. Mostanában ùjabb netflixes filmeknèl egy - egy pillanatra elsötètül a kèpernyő, főleg akciòjelenetknèl. Mintha pislogna a kijelző . Más platformokon, pl Hbo n nem tapasztaltam. Mi lehet ennek az oka? Előre is köszönöm
-
WhiteAngel89
aktív tag
én a médiába kötöttem meg egy biztosítást (havi2000huf) valami mm garancia plusz gold, ez addig megy amíg le nem mondom, tudom el kene olvasnom, de lényegében ez mi mindenre jó ? azért kötöttem , mert üzletből vettem, azt azt mondta a csaj, hogy ez arra is jó ha mondjuk itthon mikor rakom össze aztán össze töröm. én meg mondtam jó legyen 2000ft nem a világ , de most hogy így olvasom hogy "sok" panel el rohad lehet nem mondom le akkor még
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
evitiguF
üzenetére
Keres egy panel tesztet youtubeon, en csatornamon is van.
Teli kepet lefedeo piros, zold, kek, feher, fekete kep mellet van e pixel hiba. Aztan teli kepet lefedo sotet szurkenel milyen a panel uniformitas, mennyire homogen (ne legyen savos, ha nagyon savos akkor pixel tisztitast neki, sot en alapbol ezzel kezdenem)
Kalibralas bejaratas utan, de nem kell semmi speci anyag a bejaratoshoz, csak hasznald.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
turho
üzenetére
Nem kell tulaggodni.
Ha hasznalt oled akkor csak garanciaval es nem lesz baj.
Ha nincs garancia hozza akkor nem er sokat. Provatban megirom hogy en 65 colos pana gz950et mennyiert vettem, ide nem merem leirni
Szoval.nyugodtan vegyel oledet, a tobbi tv sem.biztos hogy tovabb birja.
-
evitiguF
senior tag
Egy ideje csak olvasásra követem a topikok, az utóbbi napokban elég sok probléma jött fel.
A héten elvileg érkezik a tv-m. S90F
Van valami ellenőrző lista, amin érdemes végigfutni, szemrevételezni, stb, hogy milyen panelt sikerült kifogni?
Meg ajánlott első (bejáratós) beállítások?
Összefoglalót átolvasom, illetve később majd egy kalibrálást biztosan kap a tv, de azt már olvastam, hogy ahhoz érdemes egy kicsit használni is.
Köszönöm! -
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ott a garancia. Azért van. 1 héten belül cserélik a panelt. És még újra is indul a garancia a panelra. Ennyi. G széria meg ugye 5 év garanciát ad. Amúgy csak garanciális dolgokat kell venni. Akkor ott kisebb az esély, hogy fizetni kell a javításért.
-
válasz
lezso6
üzenetére
Egyre rosszabb ez az ASBL jellegű dolog, azaz visszaveszi a fényerőt és felborul a gamma, mosottak lesznek a színek, főleg a sárga. Gyakran, napi szinten fordul elő, statikus tartalomra triggerelődik. Ha egy pillanatra teljes képernyőre teszek valamit, azonnal elmúlik, jó lesz a kép. Szóval ha valaki PC-hez akar OLED TV-t használni, az számoljon ezzel. Szerintem túlélhető.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
C2, G2-t is lattam msr ilyen problemaval, szoval szeirntem csak ido kerdese es jon a c3-4-5 is, meg lehet a G szériák is. Ugyanaz a tech.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Ha adott pendrive masik tvn vagy pcn mukodik akkor hibas a tv. Foleg ha semmilyen usbs eszkozt nem ismer fel.
-
turho
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez akkor kortól függ, nem üzemórától, tehát raktárba beragadt 0km-es több éves tv is rothadni fog...
-
-
Calogero
addikt
válasz
turho
üzenetére
Bármelyik gyártó bármelyik kategóriás készülékénél előfordulhat a panelrothadás amelyikben LG panel van.
65E8-am (2018-as) volt, nem volt beégés, csak panelrothadás.Ha itt nem hallok róla, akkor fel sem tűnt volna. Nézési távolságból nem látszódott, így sokan észre sem veszik szerintem.
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én sehol nem írtam olyat, hogy nem valós probléma. Azt állítom, hogy ritka jelenségről van szó, és jellemzően azért kerül szóba, mert 1-2 felhasználó időről-időre bedobja, csak úgy, minden ok nélkül. Olyan viszont ritkán van, hogy valaki azért ír ide erről, mert tapasztalja a hibát.
-
turho
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A panelrothadás fogalma nekem kimaradt (bár hazudok, egy Xperia V mobilombvolt jó pár éve, aminek 2 éves korára ezüstösen elváltozott a kijelző széle 1 mm szélesen, körben...de az nem LED volt, csak valami egyedi Sony speckó).
Szóval, minden Oledet érint ezek szerint? Védekezni lehet valahogy ellene?
(Kinek van 6 éves, de mégis újkorában elit OLED tv-je, ami nem égett be és nem rohad? És az milyen típusú? Samsung ok a is LG panel van, nem? Meg majdnem mindenben....) -
Pro Koryak
addikt
válasz
proradeon
üzenetére
A panelrothadás valós probléma, főleg a 4-6 éves LG paneleknél. Nálam a Pana FZ800-on is van, igaz csak 1-2 pixelek és nem pixel csoportok döglöttek meg a panel szélső 1-1,5 cm sávjában, azon belül nincs halott pixel.
Az újabb paneleknél meg kiderül 3-4-6 év múlva hogyan bírják.DE, ha van pénz oledre azt kell venni. Amúgy az lcd tévékkel is sok gond van, gyártó függő kinél milyen hibák.
-
alaves
addikt
válasz
vajgyu04
üzenetére
Ezek az OS-ok ~1,5 GB-osak, általában sok hiba(lehetőség) van bennük. A webOS, androidTV (googleTV), stb. sem különb. Nálam B7-en és az OLED754-en is előfordult viszonylag gyakran. Nálam valószínűleg azért van, mert PC-re is van kötve (két teljesen más hardvernél /gpu, alaplap,stb/ is ugyanúgy) , és valami megzavarja (RGB színform, dinamikatratomány, képfrissítés, VRR, vagy valami). Lehet, hogy konzolnál is hasonló a helyzet.
Belső app.-oknál a HDR>SDR (és vissza) váltásnál soha nem fordul elő.
Természetes? Igen. Ha csak az utóbbi 10 évet nézzük, a TV-imen (5) egyik gyártó, egyik fw-je sem volt hibátlan (Kb. 30 fw)
Azt írta itt valaki régebben, hogy ez azért van, mert bérmunkában végzik éjjel-nappal dolgozó szoftver készítők, nagyon alacsony bérért. -
alaves
addikt
válasz
vajgyu04
üzenetére
Ehhez a szoftver problémához azért gyári visszaállítás nem szokott kelleni. Legtöbbször még az egyszerű forrásváltás is megoldja.
- TV reboot: bekapcs. állapotban táv. kikapcs.gomb nyomása 5 mp-ig, amíg újraindul
- min. 2 perces áramtalanítás (ha a reboot nem oldotta meg)
(van olyan, amikor a reboot-ot 2x is ismételni szükséges) -
szgaborsz
tag
válasz
vajgyu04
üzenetére
Nekem tegnap ugyanez, a sötét részek bebuktak, a részletek eltűntek. Két hetes 77S95F, gyönyörű kép, szuper mozgás, tegnap bekapcsolom és ez fogad. Meginogtam, hogy az LG után akarok-e Samsungot. Fél éve rendeltem egy 77S90F-et, LG C2-öt váltott volna, mozgásban rosszabb volt, kicsit nagyobb fényerővel bírt, de olyan görbe volt a panelje, hogy szédültem, ha ránéztem, ment is vissza. Most küldjem vissza az S95F-et is? Az LG után ez csalódás, több is volt soha semmi gond nem volt velük.
-
-
vajgyu04
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 3 hete van meg a Samsung 77 S90F, és belefutottam egy furcsa hibába.
HDR módban az arcok nagyon csillogósak, vörösesek lettek, a sötét részek meg teljesen beégtek, semmi részlet nem maradt — pedig semmit nem állítottam el, Filmmaker módban használtam.
Ugyanez volt PC-ről és Netflixen is.
Csak a gyári visszaállítás oldotta meg.
Olvastam külföldi fórumon, hogy másnál is előjött... nálatok volt hasonló? Azt irtak hetente előjön... -
KTTech
veterán
válasz
turho
üzenetére
A kondikban igazad van, de van még egy apróság: a hirtelen áramlöket, amit indításkor kap (nálam volt javításon pár, amiben a kondik jók voltak, de a félvezetők nem élték túl). Ezen felül, ha OLED-ed van, az áramtalanítással gyakorlatilag kinyírod a panelt, mert nem tudnak lefutni a kikapcsolt állapotban elinduló pixel-refresh-ek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
igorguzmov
üzenetére
Gari
-
-
igorguzmov
tag
Sziasztok.
42 lgc2. Ezek halott pixelek? A kép bal oldalán látszik amennyire tudtam fotóztam. Remélem látszik.
köszi [kép]
Ha ez garanciális hiba akkor mi a következő lépés amit tehetek? -
Gergosz2
veterán
válasz
proradeon
üzenetére
+1.
Én felújítás alatt döntöttem el hogy veszek egy nagyobb TVt. Annak már vége így két hete bementem Media Marktba meg Euronics a, megnéztem mekkora is élőben a 75 meg 77. Múlt héten meg bedobtam kosárba 77S90F-t és megvettem. Ha megy 3 évig már elégedett vagyok, addigra meg biztos megint lesz valami jobb panel típus olcsóbban is. Addig meg használom.
-
válasz
Ciccuka
üzenetére
Majdnem 3 hete hezitálsz, hogy vegyél-e OLED TV-t vagy sem. Ennyi idő alatt már bőven átolvashattad volna a topicot, és akkor tudnád, hogy a panelrohadás igen ritka (csak 1-2 felhasználó szereti itt úgy emlegetni, mintha valami gyakran előforduló probléma lenne), a beégés pedig fehér holló kategória. De ha OLED vásárlás után ezen fogsz stresszelni éveken át, akkor talán jobb, ha inkább veszel egy TCL miniled TV-t valahonnan, ahol 5 év garancia van rá.
-
Ciccuka
veterán
Most, hogy olvastam erről az Oled TV paneljének/kijelzőjének a rohadásáról (rothad) és kicsit megijedtem. Főleg LG TV-knél fordul elő, de mi van az LG paneles TV-kkel (mondjuk Samsung is ilyen), ott mennyire gyakori ez a jelenség, degradáció?
Felmerült bennem az a kérdés, hogy lehet nincs még itt az Oled ideje (technológiailag)?
Azért az nem épp jó, hogy akár 3-4 év alatt így leromlanak ezek a TV-k GTK-ra (gazdasági totálkár), mivel a panelcsere javítás biztosan nem éri meg.Például Samsung LED TV (2017-es) itt 8 évet bírt (mikor tenyérnyi lila folt jelent meg rajta).
Az se mindegy, hogy áll a fentiekhez a gyártó.
A másik meg probléma a panel beégés lehetősége/veszélye.
Szóval nagyon kényesek ezek a mostani Oled TV-k és még érdemes kivárni mi lesz velük, kinövik -e vajon a gyerekbetegségeket. Mert ez olyan, mintha alfa/béta állapotú Oled TV-k lennének forgalomban.Szóval lehet érdemes ehelyett inkább más bevált technológiás TV-t venni jelenleg helyzet szerint.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Osszefoglaloban benne van

-
szabzoltan1
tag
Sziasztok!
egyszer láttam itt egy hozzászolást ahol le van irva a használati idő ellenőrzése,de most nem találom.
tudnátok ebben segiteni?
a tv Lg c4 .
ja és azt hogy tudom leellenőrizni,hogy minden működik e a tv-n?mert azt vettem észre,hogy a 2-es usb-be hiába dugok be bármit nem csinál semmit. -
KTTech
veterán
válasz
MagicT
üzenetére
Én bízom a gyártókban e téren, remélem 2026 ban már jönnek ezek a készülékek és javul a 24p akadozás.
Nem fog, de romolni romolhat a helyzet (a későbbiekben is). Majd 3-4 év múlva, akkor is csak az új filmeknél, a régieknél nem (nem fogják újra masterelni az összeset, az nagyon sok pénzbe kerülne, és senki nem fizeti ki...)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
HDR van. Anno Linus tesztelgette, ha megy az angol nézz rá a videóra. Nyilván egy dedikált lejátszó más világ, de simán lehet erre használni, ha neked megfelelő.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Xbox -on nincs Blu-ray DV támogatás médiatartalomnál.
-
WhiteAngel89
aktív tag
kis off, mert blu-ray topic eléggé halott , egy xbox series x, mennyire használható blu-ray lejátszására ?
-
Tyrone89
senior tag
Crime 101 HDR Trailer: [link]
-
MagicT
csendes tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Én bízom a gyártókban e téren, remélem 2026 ban már jönnek ezek a készülékek és javul a 24p akadozás.
Lg C5 nél zavaró volt nagyon ( bár kezdtem hozzá szokni ) cinema motion meg már néhány jelenetnél hozta a szappanopera effektet...
Nagyon gondolkodtam egy pana z95b n.
1560000 rol volt 990000 re arazva a euronics nél. De inkább várok 1 évet ha valóban megoldjak vagy javítják..
Plazma után nagyon zavaró volt ez a jelenség oled en.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sorozatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Apple iPad 10th Wi-Fi + Cellular - Silver - 64GB - BONTATLAN - ÚJ
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Úgy borultak a teherautóban a tévék, mint a biliárdbábuk...
(Bocsánat az off-ért és természetesen senkit sem buzdítok semmire
)
főleg nem 2-3 éveset, mégha 500 üzemórával is
nem tudtam hogy ez ekkora veszély.