Hirdetés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben360
senior tag
válasz #28752640 #4099 üzenetére
Én egy 910v-nek is örülnék,mint majom a farkának.
Olvasom az újdonsült tulajok örömét,és egyre jobban idegesít,hogy nem tudom eladni a fosláda samsungomat.[ Szerkesztve ]
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
törölt tag
Remélem ez a b7 nem lesz akkora sláger hogy mire megvennem megemelik az árát. Már én is nagyon várom.
-
Partizan182
senior tag
válasz Batyops #4097 üzenetére
Hehe, Isten hozott
Képeket lőttél esetleg side-by-side? Persze egy kamera képe nem hozza vissza a valóságot, de poén lenne egymás mellett látni.
És igen, mostantól az LCD képe a bélsárral lesz egyenértékű számodra, asszony járt így pár hónapja a Média Márktban, eltorzult arccal nézte a milliós kuledeket/top Sony-kat, hogy ő erre már nem is emlékezett hogy az LCD-nek ilyen tré a képe, és hogy mégse volt olyan nagy hülyeség beletolni azt a félmillát a nappaliba tavaly év elején
-
Batyops
aktív tag
Tegnap egymás mellett ment a B7 és a Ku6400. A különbség valami eszméletlen. Hdr tartalomról nem is beszélve az szintén párhuzamosan ment a kettő tv-n. Jó tudom nem egy kategória a kettő.Nem gondoltam hogy a 10bites és a 8 bites panel között ekkora különbség van. Játékoknál meg Hdr játék mód szintén hú b@zmeg kategória az Oleden már ami tényleg úgy lett megcsinálva hogy Hdr támogatással jött ki.
A fekete szint és a kontraszt olyan sokat dob a filmeken és a játékokon ezt nem gondoltam volna. És ami még nagyon fura a bevilágítási felhősödési probléma teljes hiánya Oleden pedig a Ku6400-nál se volt annyira durva a felhősödés. Jó tudom hogy itt ezt már ti Oled tulajok jól tudjátok de nekem még ez új. Rendesen rossz ránézni azóta a Led tv képére. -
krx21
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4090 üzenetére
Ezek HDR lámpák?
-
claire78
senior tag
válasz Nemir Ombe #4092 üzenetére
Ne haragudj.
-
claire78
senior tag
válasz Nemir Ombe #4090 üzenetére
-
Nemir Ombe
addikt
Az igazi "oled fanok" szerintem kezdhetnek rágyúrni a legújabb 2018-as oled-re .... [link] ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz daneel_hu #4088 üzenetére
Azért a rendező/operatőr/stb. szerintem nem a "villogást"/"röcögést"/egyebeket akarja/ta láttatni, de lehet "ferdíteni" a témát akár addig is, hogy úgy tűnjön a "másik félnek" van igaza .... engem nem zavar ki mit néz, de ne a plazma legyen már az "etalon", hanem akkor az, amit a rendező/operatőr/stb. lát/látott a monitorján....
.... mellesleg látom ljk-nak sikerült új billentyüzetet beszerezni, mert az utóbbi pár hsz-ből kinaradt a b, az f, meg az i ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
daneel_hu
addikt
"Az a gond hogy a valóság nem 25 meg 50 fps, de gondolom fogalmad sincs az egészről, ezért írsz újabbnál újabb okosságokat."
Ez az egyik.
A másik pedig az optika amivel felvették. Általában ugye ez sem standard hanem többféle...Ha valaki a valóságot akarja látni, akkor annak az a rossz hír, hogy el kell menni és megnézni élőben.
Ellenkező esetben csak azt látja amit a videós, kameraman, operatőr, vágó, rendező és egyéb szaki akart vele LÁTTATNI.Ez még sajnos sportműsor esetében is így van.
-
Madwe
nagyúr
válasz adamssss #4082 üzenetére
Én a hdr anyagok 99% netflixen nézem dolby visionben, a legtöbb új sorozat azon abban jön ki! Ezen kívül csak "kölcsönzéseket" szoktam tenni néhány filmre. Egy hdr képes bd player beszerzése tervben van, majd ha normális áron lesznek...HDRes BD lemezeket meg kb csak online rendelni lehet, itthoni boltról nem nagyon tudok ami forgalmazná őket? igaz nem nagyon néztem még utána lévén nincs is hdr képes bd playerem
#4084) hm15 Nem tudom, engem artifactok sosem zavartak, volt h 1 hónapig direkt trumotionnel néztem anyagokat de a végén is ugyanolyan zavarónak tűnt, lehet több idő kell hozzá
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #4063 üzenetére
Vajon mi mást is várhatnánk el a Prohardver BFI egyesületének az elnökétől és szónokától. Szerintem ezeket a betűket már régen törölték volna az abc-ből, ha nem emlegetné ennyiszer. A másik rigmus a nézzünk 1.5 méterről 65-75" tévét.
-
Csak egy kérdés azokhoz akiknek 4k HDR tv-jük van:
Demo-kon kívül ti mit néztek rajta? Lehet értelmes áron hozzájutni ilyen filmekhez?
(nem egyelőre még nem fogok váltani)
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Batyops
aktív tag
Az rtings oldalán olvastam hogy a C7 dark room beállításokhoz Oled lightot 16-ra állítja. Ez nem kevés. A B7-re akarom alkalmazni ezeket a beállításokat de ott alapból a Dark room Oled fényerő 60-on van.
De az is lehet én értek valamit félre.Tudnátok esetleg belinkelni olyan tesztábrákat amihez viszonylag jól be lehetne lőni. Első körben ki szeretném hozni műszeres kalibrálás nélkül a maximumot a tv-ből már amit műszer nélkül lehet. Egyébként már igy is brutálisan jó képe van. Led tv ről váltottam plazmám se volt előtte szóval gondolhatjátok mit élek át most[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Valahogy nyilván azt is megindokolják majd, amikor már szabvány szerint lesz a hfr, hogy a tévéd, ami ugyan 100/120hzes panellel szerelt de nem új hfr plecsnis, az nem tudja majd lejátszani a 48hzes tartalmakat, de még a 60hzeset sem, mert csak Én egyébként egyáltalán nem várom a hfrt, eddig se az artifact zavart interpolálásnál...
-
Ijk
nagyúr
Hobbitnál kísérleteztek vele, azóta sem akart senki HFR-ezni. Sokan panaszkodtak hogy megölte a moziélményt, videós lett tőle a film. Ráadásul ha bevezetnék a 48 vagy 60fps-t akkor még a régi filmek nem lennének azok, bár kinézem a kiadókból hogy majd kijönnek a szuperinterpolációval készült HFR filmek.
Tv-nél legtöbb embert nem zavarja az interpoláció, csak aki kifejezetten házimozis. Többség úgyis csak leül nézni valami műsort, ott meg nem számít./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Jack@l
veterán
válasz adamssss #4070 üzenetére
Évek óta nincsenek sima fullhd-s demók, játszd le rendes médialejátszóval vagy pc-vel. (jobban fog kinézni mint a fullhd-s video)
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz adamssss #4068 üzenetére
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Az LG-nek van olyan "filmtára" ahonnan a tv-ről le tudok játszani jó minőségű OLED-re szánt demo anyagokat? (csak sima FHD kell a 910v-re)
Ha nincs akkor valaki tud küldeni linket ahonnan le tudok szedni. (annyian akarják megnézni h mit tud a tv-m, aztán mindig szégyenkezem az SD tv adással)
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
hm15
senior tag
Egyik legelhanyagolhatóbb kérdés, egyedül én látom ugyanolyan rossznak? Nekem a Pana G20 és ST 50 ugyanolyan pocsék volt 24-en, mint az OLED. A technológiai hiányosságon, amit a filmek mozgóképként tárnak elénk, semmit sem javít a plazma. Ugyanúgy darabos, ricegős és remegős mindegyik technológián. Nem abban az értelemben vibrál ahogy a linkelt ábra mutatja és a plazmák technikailag tudnak és ami egyben engem nem zavar, hanem a kevés képkockából kifolyólag. Szerintem mára a plazmának semmi előnye az OLED-del szemben, inkább csak számos és erős hátránya.
-
Partizan182
senior tag
Nem tudom min megy a rugózás, akinek annyira hiányzik a stroboszkópba való bámulás az vegyen panát vagy sonyt, mindkettőben van BFI, lehet számolgatni a csíkokat a tesztábrán.
Vagy nyomjon rá egy lightos interpolációt. Vagy ha annyira a plazma vibrálása hiányzik : tartsa meg a plazmáját. Misem egyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4063 üzenetére
Szórjál homokot a szemedbe, majd attól elég gyorsan pislogsz hozzá.
Az a gond hogy a valóság nem 25 meg 50 fps, de gondolom fogalmad sincs az egészről, ezért írsz újabbnál újabb okosságokat.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
junior11
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
Nem vagyok "villódzásellenes", de majd akkor veszek olyat, ha az utcán is villog a kép és az lesz a "természetes" ....
(mellesleg: nem ártana billenytűzetet cserélned, ahogy nézem a B, az F és az I betük beragadtak, mert (szinte) minden hsz-edben szerepelnek .... )
Hmm ....
-
Ijk
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4061 üzenetére
Hm érdekes ez a nagy villódzásellenesség, akkor lehet hogy tűzre kell dobni az összes bfi-s tv-t és gamer monitort. Képhomogenitás meg nyilván nem előny, ott te úgysem látoda különbséget.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #4053 üzenetére
Nem tudtam hogy az 5000 nagyobb mint a 20000.
Bizonyos dolgok mellett képtelenség szó nélkül elmenni. LCD szinten nagyon jó az 1:5000-es kontraszt, sőt valahol itt kezdődik az a szint amikor már valóban nem szürkeséget nézel sötétben hanem élvezhető eredményt nyújt, és már nem hátrányként kell emlegetni. Viszont a VA panelek betegsége a betekintési szögek, és a felhősödés, ami miatt nem lesz igazán jó homogén képed. Mozgásmegjelenítésben pedig jó a Sony BFI-je viszont elég nagy mértékű fényerőveszteséget produkál, tehát még ott sem tökéletes. Három dolog kapásból amiben elmarad a plazmától, kettő amiben az OLED-től.
Teljesen jó készülék az a Sony, de ha jobbnak látja valaki egy GT50-től annak baj van a szemével, vagy nincs megfelelően beállítva./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Partizan182
senior tag
válasz Piftuka #4054 üzenetére
Szétszpemmelitek topikot ezzel az LCD/plazma agyrémmel, ha ez megnyugtat nem vagy egyedül.
Csakhogy legyen kis on is: aki szereti az ilyesmit csekkolja az "új" deus exet oleden. Akcióba húztam be mert kívántam valami single mókát, iszonyatos kemény ahogy kinéz, mind az art design mind a teknó mintha oledre született volna: gyönyörű kontrasztok, tengermély feketék, visszafogott színek melyek a kijelzőnek hála lemásznak a képről.
Bele se merek gondolni hdrben milyen állat lehet ez.
-
Piftuka
veterán
válasz Partizan182 #4030 üzenetére
És annak van valami különösebb oka, hogy ennyire a lelkedre vetted a dolgot?
Ugyanis, ha figyelmesen olvasol, láthatod, hogy melyik hozzászólásra reagáltam. És abban a kontextusban mégis "on topic" volt.
Az a bizonyos "sárgás fehér" pedig valójában érezhetően sárga volt, a tévé tulajdonosa által is bevallottan rossz, és zavaró.
Egyébként ha egy fehér lapot, vagy egy valóban fehér pólót a saját tévémen megjelenített fehér kép mellé teszek, akkor stimmel a szín.
A "szalmabáb érvelést" pedig kérlek fejezd be, mert nem szép dolog.
A megvásárolt TV miatt pedig kár utólag bánkódni! Akkor tetszett neked, rászántad a pénzt, megvetted. Azóta élvezed a döntésed eredményét, tehát jó döntést hoztál.
(Ahogyan én is, amikor megvettem a SONY-t, pedig olcsóbban is megvehettem volna, csak akkor még egyedül az OLED lebegett a szemem előtt. Ami egyébként szintúgy nem volna a "legjobb", mint ahogyan ez sem az. A legjobb egy LG 77G6V volna, Acoustic Surface technológiával, 2000 nit-es fényerővel, és a legjobb SONY, vagy Panasonic készülékek mozgásmegjelenítési képességével... )
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Az a 3000 valójában akár 5000, azon kívül már megint az OLED-et hozod fel példaként, amely kapcsán én soha nem írnék ilyet.
Egyébként pedig nyugodj meg, és - ahogyan fentebb is utaltam rá -, élvezd a plazma televíziódat, és örülj neki!
Peace! ;-)
-
Madwe
nagyúr
válasz Nemir Ombe #4050 üzenetére
Vagy vegyen olyan szemüveget ami villog magától kicsit meg kell mókolni az aktív 3ds szemüvegeket s kész is a home made bfi
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Partizan182 #4049 üzenetére
.... én ammondó vagyok, hogy ha ennyire "villogáspárti" itt mindenki, akkor újra be kellene indítani a crt gyártást .... de abban is legyen puszban bfi .... katódsugárcsövet a népnek ....
Hmm ....
-
törölt tag
Figyelj, pár hsz-szel fentebb megint lcd-ről és plazmáról vitáznak egy OLED topikban, hogy melyik a jobb. Ez a Való Világ 2017 c. paródia.
-
daneel_hu
addikt
"50fps mennyire folyamatos az is egyéni kérdés."
Elég sok sporthoz elegendő.
De ahogy írtad, mivel ez nem mozi = tehát interpoláltathatod is az 50 fps-t, legfeljebb jönnek a képi hibák.
Valószínű azonban, hogy az 50 fps-nél kevesebb lesz az interpolációból fakadó képi hibák száma mint egy 25-ösnél.A 25 fps sporthoz kevés, ez biztos.
Plazmánál is. -
daneel_hu
addikt
"Cszni meg nem tévén szokott az ember, ahol igazán számít az ilag 60 és 144 között mondjuk, ott úgyis 24" fog játszani az ember, mert competitive játékhoz az az ideális..."
Ezt meg tudom erősíteni, bár csak q3-as tapasztalatom van.
Nagyjából 80 fps felett volt tűrhető a játék, főleg a célzásoknál a kifinomult mozgások miatt.
Persze nem volt elég ha csak a VGA tudta, a monitornak is tudnia kellett, nagyon sokáig emiatt CRT-vel játszottunk.
Ha jól emlékszem 2005-2006 körül jöttek olyan LCD monitorok amelyekkel úgy-ahogy el lehetett tengődni ilyen játékokkal. )))Abban is igazad van, hogy ilyen esetekben nagy monitor nem játszik.
(21-24 col max) -
index31
tag
válasz Nemir Ombe #4039 üzenetére
BFI-vel nincs meg oké de akkor a mozgás penge
-
index31
tag
Olvasásból van
To accommodate LED LCD screens, the UHA Allianace set a second standard for contrast ratio at a brightness level higher than 1,000 nits combined with a black level below 0.05 nits.
LED HDR :
1,000/.05 standard have a contrast ratio of 20,000:1
OLED HDR :
540/.0005 standard have a ratio of 1,080,000:1.
-
Batyops
aktív tag
Na megjött a Tv. Délután még van egy kis dolgom ,aztán nekiesek a beüzemelésnek. Azt hiszem hosszú éjszakám lesz .
-
Madwe
nagyúr
Játéknál interpoláció eleve nem játszik, max a bfi. Nem tudom, nekem semmi problémám nincs az interpoláció és bfi mentes megjelenítéssel játék közben, igaz eleve konzolon tolom, ahol a 60fps se feltétlen lesz meg. Cszni meg nem tévén szokott az ember, ahol igazán számít az ilag 60 és 144 között mondjuk, ott úgyis 24" fog játszani az ember, mert competitive játékhoz az az ideális...
-
Ijk
nagyúr
Filmekben eleve benne van a motion blur a záridő miatt, nem kell azt tovább taknyolni szar megjelenítéssel.
De ha meg azt preferálod akkor ott a játék a bfi és interpoláció mértékével, minden igényhez meg lehet találni a megfelelő beállítást, csak be kell építeni.
Egyre többen használnak tv-t játékokhoz, meg ugye sportműsoroknál sem árt az éles, gyors mozgásmegjelenítés. Legalábbis felsőkategóriában elvárható szerintem hogy kompromisszummentes lehetőségeid legyenek mozgásmegjelenítésben./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Madwe
nagyúr
Az az oldal főleg monitorokkal foglalkozik, ott indokolt is pl a 144fps meg a gsync és társai, hiszen folyamat éles pontos képet akar mondjuk egy competitive fps player. Egy film megnézéséhez viszont szvsz ugyanúgy hozzátartozik a motion blur is vmilyen szinten, eleve az természetesebb a szemnek gyors mozgás esetén. Persze a mértéke nem mindegy
Egyébként kíváncsi leszek majd erre a hfr mizériára, mikor elvileg ugyanúgy szappanozik, mint egy interpolált tartalom, csak nem artifactol. Namármost ewngem főleg a szappanozás szavar az interpoláciban, nem az esetenkénti 1-2 artifact... néha be is lövöm user 3-3-ra, ott még nem szappanozik annyira, igaz általában off.
-
Ijk
nagyúr
válasz daneel_hu #4031 üzenetére
50fps mennyire folyamatos az is egyéni kérdés. 50-60Hz lazán elbírna BFI-t, 120Hz-es közvetítés UHD-ben meg nem hiszem hogy mostanában lesz.
60Hz-es jel sample on hold megjelenítőn szerintem állóképnek való, esetleg stratégia játékokhoz.
Persze egy sportműsor jobban el fogja viselni az interpolációt mint egy film, de akkor is ott lesznek a képi hibák.Blur busters oldalt javaslom olvasgatásra, ott elég komolyan foglalkoznak mozgóképfelbontással.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
daneel_hu
addikt
Sportnál van olyan interpolációs beállítás ami nem gáz, sőt.
De 50 fps-nél már az is felesleges, hiszen folyamatos a kép.Mozinál viszont soha nem kapcsolnám be, szerintem még LCD-n sem.
-
Partizan182
senior tag
válasz Piftuka #4028 üzenetére
Van valami különösebb oka hogy az lcd vs plazma élményeidet egy Oled topicban osztod meg? Sony topikban jobb fogadtatásra talál az ilyesmi szvsz.
Pár dolog, csak hogy valami onis legyen:
A sárgás fehér a helyes, te használod rossz beállításokkal a sajátodat
A jó mozgás már ezer éve nem az utánhúzásról szól
Mozgásinterpolációval tolod, sokan a gondolatától is hánynakBár utólag bizonygatni hogy akkor is én választottam a legjobbat elég gáz. Ha tudtam volna hogy az aktuál 4k Oled ára bekúszik 500k-ra nem tavaly év elején vettem volna én se.
-
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #4027 üzenetére
Az egy dolog hogy a te szemednek mi tetszik éppen jobban, másik dolog hogy a plazma sem egy hibátlan technológia ami mindenek felett áll, de ott bukik meg az egész történet hogy jobbnak látod minden téren a középkategóriás LCD-t, még kontrasztban is amiben a GT50 ugyebár kb pont 10x-es értéket ad.
Bár lehet hogy verőfényes napsütötte nappaliban teszteleted őket, ott meg nyilván nem lesz jobb a plazma, de azt már mindenki tudja.
Sötétben meg elképzelésem nincs hogyan lehet az 1:3000-es kontrasztot jobbnak látni mint az 1:20.000-est. Mi lesz legközelebb, az IPS LCD-nek mélyebb a feketéje mint az OLED-nek? Anyám borogass.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Piftuka
veterán
Valóban. Éppen azért nem működött a BFI. ("Egyéni" módban már működik. Kapásból csökken a fényerő.)
"Biztos sötét szobában nézted?"
Amennyiben a fény tökéletes hiányát "sötétnek" nevezzük, akkor igen.
De tudod mit? Maradjunk annál, amit az imént Ijk-nak írtam.Ha rám hallgat, mindenki azt hisz, amit akar.
Peace!
-
Piftuka
veterán
Tudom, tudom... "menjek szemorvoshoz"...
Arra persze már nem kapok választ, hogy az az ominózus plazma tévé, egyébként házimozi rajongó tulajdonosa hozzám hasonlóan miért találta jobbnak a SONY-t...
Tudom, tudom... ő is "menjen szemorvoshoz".
Csak tudod az a helyzet, hogy a GT50-et alaposan és érdemben, a plazma tv tulajdonosokkal vívott megannyi "csörte" után, a véleményeket a plazma technológia sajátosságairól, a Pioneer és Panasonic készülékeiről A-tól Z-ig ismerve tudtam letesztelni először; és mindezek után bizony némi csalódást nyújtott a látvány. Elmaradt a várt "állejtés".
Nem azt mondtam, hogy rossz volt, mert tényleg jó kis készülék. Csak éppen a SONY-m képe mindenben jobb volt. Ennyi.
Igen, a legkönnyebb azt mondani, hogy a beállítások voltak rosszak. Mindenesetre sokkal könnyebb, mint beismerni, hogy a plazma technológia felett eljárt az idő, és manapság már bizony lehet vásárolni olyan LCD televíziókat, amelyek a mutatott látványban, a képi élményben minden tekintetben felülmúlják azt.
Az OLED-et pedig kár így, ebben a formában felemlegetned. Volt OLED tévém, használtam, teszteltem... Ha pusztán a képminőséget, valamint a sokat "puffogtatott" kontrasztot és a fekete szintet nézem, akkor bizony bármelyik OLED olyan magasan veri látványban bármelyik plazma, vagy LCD tévét, hogy azok szégyenkezve kulloghatnak vissza egy sarokba búslakodni... Aki ezt nem látja, annak tényleg baj van a látásával.
Ez van. De távol álljon tőlem, hogy meggyőzzelek, vagy akár csak kísérletet tegyek arra.
Láttam, amit láttam, tudom, amit tudok... egyébként pedig mindenki olyan tévét vegyen, ami jól esik neki!
-
krx21
nagyúr
válasz Piftuka #4021 üzenetére
Ha nincs bekapcsolva a bfi, akkor elmarad az összes lcd sorfelbontása a GT50-től.
A motionflow normálon 3,0 és nem tudod állítani. Amit akkor kiír az egyedi módban lesz csak aktív és akkor lehet állítani is...
Amúgy a kontraszt is gyengébb... Biztos sötét szobában nézted? -
Alex_x
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ma beugrottam a Bécsi úti Media Markt-ba, hogy élőben is megnézzem az Oled-eket, hátha úgy könnyebb lesz a döntés. Nem tudom hogy mit össze variál a sok Media Markt különböző akciókkal, de itt 503ezer ft az 55B7, bontatlan dobozzal, semmi egyéb apróbetűs rész. Úgyhogy délután visszamentem, most már itt szórakozom a beállítással...
Ezennel beléptem a klubba -
Piftuka
veterán
válasz torma1981 #4017 üzenetére
Ígérem, hogy szólok.
Viszont nem olvastál figyelmesen! Nem azt mondtam, hogy "ha 500.000 forint lesz az ára", hanem azt, hogy "ha 500.000 forinthoz lesz közelebb". Mert jelenleg az 1 millió forinthoz van közelebb az ára a legolcsóbb helyen is.
Szóval jó lesz, ha intenzívebben indul el az ellentétes irányba!
-
Ijk
nagyúr
válasz Piftuka #4019 üzenetére
Nézegettem pár hónapja elég sok LCD-t annak reményében hogy majd veszek egy 65"-ost az 50-es ST50 helyére, de az volt a tapasztalatom hogy az LCD egyetlen előnye a fényerő, minden másban alulmarad.
Ha neked jobban tetszik a W809C képe akkor örülj neki, mert még OLED-re sincs szükséged. Mert fényerőt leszámítva minden tekintetben gyengébb a GT50-nél szemre is és papíron is. Talán egy 500k-s X930D-re már lecseréltem volna az ST50-et, de azt is leginkább a képátló miatt. Persze az is iszonyatosan felhősödött.
Pedig az X930D kategóriákkal jobb a W800C-nél.Azt viszont nem tudom hogy láttad jobbnak az LCD-d 1:3.000-es kontrasztját a GT50 1:20.000-eséhez képest. Ott valami el volt cseszve a beállításokban de nagyon.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Piftuka
veterán
Nem használok BFI-t. A Motionflow jellemzően "Normál" módban üzemel. (3,2 beállítás mellett.) Szerencsére a homogenitás ebben a panelben példátlan, avagy példás. Most már tényleg feltöltök pár képet (szürke, fehér, fekete, és színes hátterekkel) a SONY topic-ba róla.
A GT50 kontrasztja pedig egy érezhető hajszállal gyengébb volt, mint az én tévém esetében. A fekete szint is, pedig sokat állítgattam. A színvilága nem tetszett "természetes" módban, és azt finomítva sem. Élénk módban pedig természetellenesebb volt, mint a legtöbb "színező" LCD. A fehér pedig inkább sárga volt minden módban. Ezt kifejezetten zavarónak találtam. Ráadásul jelentkezett a zavaró "dithernoise" is. (Ha jó kifejezést használok a tapasztalt képhibára.)
Mozgásban nyilván tökéletes volt, és természetesen a betekintési szögére sem volt panasz. Minden egyéb tekintetben az én tévémet találtam, illetve találtuk jobbnak.
Mondom... a házimozi rajongó cimborám is ledöbbent, mert a SONY W809C próbája előtt elég szkeptikus volt. Főleg a mozgásmegjelenítés kapcsán. Rengeteg Forma1-et és focit néz, azért nem akarta az egyébként "kinőtt" plazma tévét lecserélni eddig.
Most viszont megnyugodott, mert látta, hogy mozgásban is jó tud lenni az LCD.
-
Piftuka
veterán
válasz daneel_hu #3746 üzenetére
"Azt kell mondjam, hogy az összes LCD/LED/OLED sehol nincs mozgásban ezekhez képest. Sajnos.
Pedig csak egy középkategóriás Toshiba Plazma vót. ""Általában és kulturálisan az ilyen tömegpszichózis ellenére kételem, gátolom. Jómagam komponens vagyok a témába, de ha kell, akár a nincstelenségig is elmegyek."
A cimborám egy Panasonic 42GT50 plazma televízió boldog tulajdonosa. Nemrég, végre volt lehetőségem nála, lakás körülmények között alaposan letesztelni. Tévé adásokkal, Blu-ray filmekkel, világos szobában, sötét szobában...
Tényleg jó kis készülék, de meg kellett állapítanom, hogy a betekintési szöget leszámítva az én SONY 55W809C készülékem minden szempontból jobb nála a gyakorlatban.
Ami a mozgásmegjelenítést illeti... fent említett cimborám meglátogatott, és ezúttal az én tévém képességeit demonstráltuk.
Amikor a sportközvetítésekre került sor, akkor valódi meglepetés és őszinte elismerés ült ki az arcára, és elárulta, hogy nem számított arra, hogy mozgásmegjelenítés szempontjából ennyire jó a SONY.
Az eltelt hónapokban volt alkalmam alaposan letesztelni a saját tévémet. Az alábbi sporteseményeket néztem rajta:
- Labdarúgás
- Kézilabda
- Kosárlabda
- Röplabda
- Forma1
- WTCC
- Supercars
- Salakmotor
- MotoGP
- Tenisz
- Ping-pong
- FINA VilágbajnokságEgy árva röccenés, egyetlen "utánhúzás" nem sok, annyit nem tapasztaltam. (Pedig a nálam "vendégeskedő" LG 55EG910V mutatta, hogy igencsak érzékeny vagyok rá.) Folyamatos a képmegjelenítés, amilyennek lennie kell.
És ez ugyebár egy ~2-3 éves, felső-közép kategóriás modell, még csak nem is a legújabb LCD csúcstechnológia.
Summa summarum: "van élet a plazma technológián túl".
-
Batyops
aktív tag
Holnap jön az 55B7v. 😀
-
Piftuka
veterán
válasz daneel_hu #3729 üzenetére
"De lassan a 2016-os modellek is elfogynak, úgyhogy aki mindenáron akar egy ilyet és vááááár..."
Márpedig én várok. Megvehetném a 65C6V-t, de egyszerűen ennyit nem ér.
Sok dologban nem értünk egyet Ijk fórumtárssal, de ő gondolkodtatott el, és belátom nagyon igaza van abban, hogy manapság a televíziók rettentő mértékben túlárazottak.
Nem csak az OLED... az összes. A minap nálam járt egy cimborám, aki egyáltalán nem ért a tévékhez, viszont a "kis" SONY képe őt is meggyőzte.
Megkért, hogy segítsek neki egy kisebb, 42 col körüli képátlójú méretben ilyen képminőségű tévét vásárolni hamarosan, de a készülék ne kerüljön többe, mint 130.000 forint.
És az a vicc, hogy ha belegondolunk, nem is irreális a kérés. Elképesztő, hogy a még megmaradt tavalyi, és az idei szériákból valamire való képminőségű tévét 300.000 forint alatt nem is lehet kapni.
Az ársáv pedig, ahová az ún. "középkategóriát", és a "prémium" termékeket emelték, egy komédia-tragikum...
Szóval, hacsak nem lesz 500.000 forinthoz közelebb a 65C6V ára, akkor nem veszem meg. Ha elfogy a piacról, hát elfogy. A tökéletes 3D hiánya miatt ugyan az egyik szemem sírni fog, de talán majd visszatér még a technológia a tévé készülékekbe...
-
törölt tag
Ha black friday-kor leviszik a 65 ös olcsóbb oled árát 880 ról 700 körülire, lehet benevezek egyre.
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #4011 üzenetére
Egyébként én nem is az "elavultsága" miatt nem venném, hanem lehet az a pár darab még forgalomban lévő, ide oda utazik az országban mert mindenki visszaküldi valamilyen hiba miatt aztán keresnek vagy várnak megint egy madarat. Lehet már az összes mm es alkalmazottnál megfordult egy kis konzolparti kapcsán.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #4009 üzenetére
Franc aki megeszi ezeket a rafkós vágottszeműeket.
Kellene már egy videoton oled!!!!!! -
Nemir Ombe
addikt
válasz #28752640 #4007 üzenetére
A "Samu" is az LG-től veszi (újabban) az LCD paneleket .... ha az LG "levinné" az OLED árakat, akkor ő "pisloghatna", nem a "Samu" ....
Amugy "350 ért" az az OLED van, ami most az MM-ban cca. 380e .... de az "elég elavult", csak "átlagos filmnézésre jó", semmi másra ....
Hmm ....
-
törölt tag
Aham meg van. 910v. Na ja csak fhd. Kár mert uhd lenne már dörzsölném a tenyerem.
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #4006 üzenetére
Akkor nem új. ha mindenki csak lg oledet venne azért az elég nagy kasza. Samu meg csak pislogna mint a huggyozó malac.
Melyiket adják ennyiért?[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #28752640 #4005 üzenetére
"350 ért" a nép (20-ból a 19) vehet LCD-t, amit olcsóbb gyártani, mint az OLED-et és ezért olcsóbban és még mindig nagyobb haszonnal lehet adni, így meg van a "kasza", ha nem így lenne, akkor már tele lennének a boltok "100e-es" OLED-ekkel .... de valahogy mégse ....
(mellesleg: van "350 ért" új OLED, csak az meg "elavult" a népnek, így megy a "sírás", hogy "mér' nem olcsóbb a jobb" .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
Azért nem értem én az lg-t. Mitől olyan nagy kasza az ha minden 20 vásárlóból csak 1 vesz oled-et (ez csak tipp).
Ha egyedüli a piacon és 350 ért adná az új 55colost akkor mindenki vinné mint a cukrot. Jóformán senki nem venne mást. Akkorát kaszálnának mint az álat. Előbb utóbb a samu is kitalál valami újat aszt cseszhetik. -
ottofon
csendes tag
válasz #94529552 #3997 üzenetére
Nekem pl 47m2 a lakásom és a hálóban van tv a falon. 2.5m a távolság. Jelenleg 32"-LG LCD van. Én 55" oled lg-t veszek idén még és normál tv nézésre fogjuk használni elsősorban . Napi pár óra sorozat, híradó natgeo... Persze hd filmek és 3D is játszik. .. Szóval az UHD szerintem hasznos lehet a passzív 3D miatt.Most is van falikonzolom ami kihúzható kb 40 cm-t. Van egy full hd projektorom is 180cm széles motoros vászonnal. Ha nagyon mozi feelinget akarok az lesz a befutó. Viszont nem tudom ti hogy vagytok vele de moziban rühellem az első 10 sorban ülést mert nem látom be az egész vásznat akció filmek esetén. Aligha látja bárki is a jobb oldalon verekedő harcost ha bal oldalon egy bikinis csaj pózol.
[ Szerkesztve ]
"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
Ijk
nagyúr
A nézési táv egy intervallum, 65"-nál 1,2m a minimum a felbontás miatt és 3m körül van a maximum szintén a felbontás miatt. Az hogy a két érték között hova lövöd be az egyéni preferencia, és forrás kérdése. Mert mondjuk nyilván nem 1,2m-ről fogod nézni a híradót, de könnyen lehet hogy a szokottnál közelebb húzod a fotelt egy 3D-s (persze ha lenne még 3d) filmnél, vagy egy játéknál hogy az minél inkább kitöltse a látótered.
Még filmeknél sincs kőbe vésve az ideális nézési táv, mert mondjuk egy drámát nem akarsz 30°-nál nagyobb látószögből nézni, viszont egy IMAX filmet, ahol direkt a látótér kitöltésére komponálták a filmet ott meg a 45°-ot sem érzed túl közelnek. És ugye ha már itt az UHD meg HDR akkor azért lesznek olyan filmek, tartalmak amihez előnyös lehet a nagy látószög.
8k-nak is van értelme csak nem mozinál. Mozira 90%-ban még mindig elég a FHD, látványfilmeknél előny az UHD. 8k-t inkább professzionális felhasználásra, hatalmas reklámfelületekre, ill. szimulátorokhoz és VR-hoz jelent majd előnyt./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Madwe
nagyúr
Bocs, de ez így nem igaz. Az a nézési táv azt jelenti, h az átlagos szem ott még nem lát pixeleket, azaz ott látja a legtöbb részletet, de még pixeleket nem. De ettől függetlenül az ideális nézési táv az nem ez. Vagy majd ha 8k lesz az elterjedt, szerinted 20centiről kell majd nézni a 65" tvket?
Sokkal fontosabb adat nézési távnál a szög, amit kitölt a tv, amit "cinema" élményhez 40 fokra szoktak belőni. Ez mellesleg az rtingses oldalon is szerepel lejjebb, 55" 1.7m míg 65" 2m az ajánlott. Hétköznapi 30 fokra pedig elég 55"nél 2.3m 65" pedig 2.7m.
Azaz aki ezen méretek között nézi, az bőven jó helyen ül, mozizás szempontjából. Ettől függetlenül van, aki pl otthon akkor se ülne be ennyire közel ekkora tévéhez, ha pisztolyt tartanál a fejéhez. Arról new is beszéljünk, h van aki tv közben mos, takarít, fel alá járkál, pakol, telefonál, internetezik, még akár egy nagyobb cím esetén is. Bár az jellemzően nem fog oledet venni, csak ha túl sok pénze van, gondolom[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Witcher topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Gitáros topic
- Crypto Trade
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest