Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábir3636
lelkes újonc
válasz
Tyrone89
üzenetére
Értem és köszönöm a választ, mivel sokkal több jelenleg a p5-ös tartalom így akkor marad a p5. Mondjuk sok film 30gb alatt van, és az volt fura nekem, hogy a p7 meg 40-80gb körűl van azt hittem, hogy a p5 valami nagyon lebutitott dolby vision lehet. Akkor ezek szerint nem vészes, és élvezhető is lesz.
-
-
junkpod
nagyúr
válasz
Tyrone89
üzenetére
Most utána olvasgattak. Sajnos ez nem Disney+ akció. A hevc eljárás tulajdonosa világszerte perli a jogdíjat sokalló streameket, Disney, Amazon... Ha nyernek, az biztos jelentős prémium csomag áremelés lesz.
Amíg a perek zajlanak viszont BD nélkül nem lesz legális dovi forrás (sem hdr10), tehát dinamikus hdr. Nesze neked OLED fényerő verseny.
Visszatér a torrent aranykora? -
vittorio7
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Valószínűleg. Mert a topic összefoglalóban is ez van:
"LAN port: csak 100-as LAN csatlakozót van a TV-ben. 4k+dolby vision filmek esetén a pillanatnyi sávszél igény lehet, hogy meghaladhatja már ezt az értéket. Ha olyan nagy méretű a fájl, lehet hogy már rendszeres buffering/megakadás is lehet emiatt."
Ami a full hd-hoz elég volt, a régi TV -n. -
tipcsibacsi
tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
A qd oledről lemondtam, ugyanis a sonyszalonban egymás mellet néztem a qd oledet és az xr80-as lg oledest. Nekem a qd oled túl világos és nem olyan élethű, a feketéje is jobb az lg oled panelesnek. Természetesen mind a kettő tv-nél ugyanaz jelforrás volt így össze tudtam hasonlítani.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
84.1 GB méretű lett az Armageddon. A graint letakarítottam a filmről, még ha szentségtörés is.
Úgy érzem, a lehetőségeimhez mérten, amit lehetett kihoztam a forrásnak használt blu ray remuxból.
A filmben DTS-HD Master Audio és E-AC-3 angol(utóbbi nem tudom honnan származik) valamint 2.0 magyar hangsáv van (ebből upmixeltem E-AC-3 5.1 hangsávot. Nyilván a forrás hang miatt nem olyan mint egy stúdióban kevert 5.1, de gondoltam hát ha tetszik így is valakinek.) illetve magyar forced és full felirat is benne.
-
Rp526
senior tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
A médialejátszók mennyire nyúlnak bele a kalibrált képbe? Nem félő, hogy ezek a kínai csodák rosszabb megjelenítéssel, tone mapping-el stb.. rendelkeznek, mint a gyári lejátszó mondjuk egy LG esetében? Most nyilván a MadVR-t és a TV áráért vett médialejátszót hagyjuk. Inkább csak az alsó olcsó szegmens érdekes.
-
T.Peter
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Majdnem biztos, hogy eliras. Tobb forumot es hozzaszolast atnezve a sima c6 az eddigi c5 panelevel jon, a c6h meg a g5-evel, plusz g6 cpu es minden egyeb szoftveres dolog hogy ra lehessen irni, hogy az is hyper radiant.
Egyelore ugy tunik, hogy a c6h az egyeduli, ami upgrade-nek tunik, de az is kerdeses, ha lesz akcios g5. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Esetleg a John Wick 2. részének első 2-3 percét brutál hdr-ben?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ebben az esetben te voltál az alkotó, igy álmodtad meg.
De ha valakinek nem ugy van beallitva a tvje mint Neked ,akkor nem ezt fogja látni mint te. Hiába volt meg az alkotói szándékod. Ezért fontos a kalibralt kiindulási alap, arra jon ra az alkotói vision.Ezt nem értik meg sokan.
-
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ma nagyot szivtam a Dune-vel: indítás után egyből frissíteni akart de állandóan leállt...mást nem lehetett kezdeni veke, mint áramtalanítani...majd ¹¹1 óra b@szakodás után mondom letöltöm a fw-t pc-n....hát, a hivatalos oldalról el se indult...se a magyar, se az orosz oldalról, aztán google talált vmi francia oldalt, ott az egyik szerverről fél pillanat alatt lent volt, majd külső ssd, telepít pikk-pakk. Namost, egy párszor már a kevés teszt alatt lefagyott a gép...
p7 simán megy, mindent DV formátumban ad ki, még a full HD-t is, tv irányítója is simán kezeli a rendszer lejátszás részét, ez jó. De! Samsung S25U nyári 4k felvételeit nem tudja beazonosítani, tahát le se játssza....na azért ez most fáj, tv simán viszi. A filmadatok letöltése nagyon klassz ( korábbapn Popcorn is tudta meg volt előtte egy még régebbi lejátszó, azoknakn is ment. ) Amiket eddig beleméztem igen jó a képük,mondjuk jo lenne egymás melett nézni a őktet a gyári t s lsjátszászt -
ρσгτσ
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Mondjuk eleve leszarhatnák a gyártók azt is, hogy milyen formátum támogatások vannak, mert túlnyomó részben illegálisan szerzett tartalmak lejátszásánál jönnek elő a problémák.
Azon sem csodálkoznék, ha egyszer csak beesne egy uniós javaslat a szoftveres korlátozásra, amit szép "csendben" el is fogadnak majd.
Szerk.:
Mondom ezt úgy, hogy stremaing előfizetések mellett letöltéseim is vannak.De ezt el kell fogadni, hogy TV -nél a jövőben már mem biztos, hogy preferencia lesz kiszolgálni az ilyen jellegű felhasználást. Dedikált eszközt kell venni.
-
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Azért vettem Lg Oled Tv-t s nézek 60GB Remuxokat, én nem az vagyok, aki vesz egy több 100.000-es tv-t és 720p-t meg DivX-et nézzek rajta...sajnos a legtöbb film még így se közelíti meg a tv képességeit, YouTube HDR anyagokhoz képest szinte mind fakó. Tudom, színhűség, meg természetes kép, de én élénk színeket szeretek nézni..
-
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Most találtam az lg.com oldalon a tv-n levő fw-nál újabbat, novemberit, csak nem tudom, rá lehet-e frissíteni a tv-re mert a tv szerint a legfrissebb van rajta...később megnézem, lejátssza-e a p7-et a mostani, csak épp egy átkódoltat nézünk a fiammal...
Egyébként külső lejátszó, ami legalább annyira gyors, mint a beépített, csak több formátumot támogat? Dűne? És melyik? -
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nem. C4 tv-m kb szeptemberi frissítés után NEM játszotta le mkv HDR alapsávot, így p7 kódolású Dolby Vision+HDR filmet ismeretlennek észlelte, azóta kódolom át p8-ra...csak elég gépidő igényes és ssd-imnek se tesz jót....a FEL is lekerül róla, de ebben nem vagyok biztos.
Szóval, a p8-ra átkódoltat viszi, a p7-et nem. És szeptember óta nekem nem jött frissítés. És a másik probléma, hogy lejátszás közben kb óránként újraindul a media lejátszó memória elfogyás hibával. Ezt jeleztem akkor LG supportnak, de kb leszarták, szerintük minden fasza csak rossz ssd-t csatlakoztatok a tv-re... -
james008bond
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Szia!
Én p7 dv filmet egy script segítségével p8-ra konvertálok, ott kiír ilyen FEL dolgot ( nem igazán értek hozzá ;-) ), viszont webOS25-tel LGC4 lejátssza. Ilyenkor rosszabb lesz a képminőség, észrevehető módon?
A file méret kisebb lesz. Viszont elég sok idő egy 60-70GB-os film átkódolása... "király", hogy mkv-ből DV-t játszik, de régebbi megoldás meg sokkal jobb volt, ha nem ment a DV, ment a HDR alapsáv. Durva sok filmem van p7 kódolással...jobb lenne ha LG visszaállítaná a lehetőséget. -
eL Geri
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Köszi, nem várok sokat, de a lehetőségek közül (LG, 32-es méret) szeretném már a lehetőségek közül a jobbat. Mivel ezek eleve nem egy drága kategóriák.
Mondjuk azt se tudom, hogy pl. a két tipus közül melyik a frissebb évjárat, melyik a jobba választás?
- LG 32LR6000
- LG 32LQ6300
Nekem ránézésre a keskeny káva miatt az LR tűnik modernebbnek, de mintha az LQ lenne a frissebb? Nem tudom.
Olyan mintha nem is lenne már 2-3 éve friss verzió ebből a 32-es méretből. -
válasz
Tyrone89
üzenetére
Koszonom a valaszokat!
Meg sosem lattam egymas mellett a kettot csak interneten de ott ugye, vagyis csak nekem nem annyira tunt fel az elteres a g szeria javara.
Tehat ha pl egymas mellett van egy g5 illetve c5 keszulek akkor nagyon szemmel lathato az elteres ezek szerint? -
Ciccuka
veterán
-
Peace
nagyúr
-
KTTech
veterán
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nekem a G3-on feltűnt a plazma után - SDR-ben is, különösen az arany bizonyos árnyalatainál... de ezt elfogadtam az egyik kompromisszumként a nagyobb méret jelentette előnnyel (mivel most nincs pénzem G5-re , így maradni is fog egy ideig 😃) - a másik kompromisszum a mozgásmegjelenítés, azt nehezebb megemészteni.
-
turho
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
QLED tv-men sem vagyok képes HDR-ben játszani, annyira erős és rendben van a natív kontraszt. Eddig nem ment az élmény rovására...de megértem, aki szeret. Pl. egy COD BO6-ban is, ha game közben belenézek napba, ellenfénybe, az pont elég "hatásos" nekem 65"-on.
ez csak egy vélemény. Megértem aki szereti a HDR-t, velem eszerint baj van. Filmeket is Fhd, 4k-ban nézünk, de nagyon ritka, hogy HDR-t szedek le.... -
válasz
Tyrone89
üzenetére
Igen. En is erre gondoltam h talan nem er az a plusz kepatlo 300e pluszt...
Szinte csak hdr filmezesre lenne hasznalva a szobaban plusz neha ps5... alltalaban sotet szobaban (besotetitheto)
Igy mar "elhanyagolhato" a g szeriakban levo mla es tandem panel ilyen felhasznalasi helyen es modon vagy erdemes lenne ott is korulnezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G5 - 55" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Újszerű Hisense 55A85K OLED TV 4K/120Hz
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
köszönöm!
(kell a fennének a 8K)

De elenyésző lett volna a törlesztő különbség a C4 és a G4 között, úgyhogy inkább ez lett és nem bántam meg.
Vhiktor