Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére
Akkor tisztazom
Sdr eseteben készült a fénykép, 100 nitre kalibralva (feher). Ebben az esetben a zold szinnel mar világított a feher pixel hogy megfelelő fenyereje legyen. Közel sincs itt szó 600 nitrol.Az hogy valami 600 nitre van gradelve az csak annyit jelent hogy a feher feny maximális erteke 600 nit lehet, semmilyen információt nem hordoz ez az adat a szinek fenyerjére vonatkozóan.
A 2 panel kozott sdr 100 nit esetben is látni lehet a különbséget ha erre érzékeny vagy. De eleg a eoled melle tenni egy régebbi rgb oledet es maeglatod hogy a szemednek kellemesebb a képe, mas a feny spektruma ez is számít. Nehéz megfoglamzani hogy ilyenkor milyen különbséget latsz, erre irtam hogy "ragyogóbb". Ezért törekszik mindenki a pure rgb szinkeveresre es a feher alpixel.elhagyasara. Ezért sincsenek woled referencia monitorok.
Minden olednek rohadtul jo képe van, ezek mar csak ilyen finomsagok, de latod a kulonsbeget a szinkeverésben es persze bele szol a tukrozodes gatlo reteg is, meg a panel anyaga is.
Ha tokeletesre vannak kalibralva qd oled es woled egymás mellett sdr esetben akkor valóban valoban 100%ban egyforman neznek ki, de akkor is latod rajta melyik a qd oled. Érzi a szemed, nem a szinek mások, hanem egyszerűen érzed, nehéz ezt szavakba önteni.Nagyon nem mindegy a feny spektralis jellemzője, Vincent is mindig kiemeli es elvezkedik rajta amikor szépen elkulonithetoek a csucsok.
Szóval a g5 100 nitre kalibraltan is bekapcoslja a feher pixelt zold színárnyalatoknál.
-
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Itt az a kérdés igazából az általad megjelenített "tiszta zöld" milyen színtéren van megjelenítve és annak a színtérnek a spektrális csúcsa megegyezik-e a tandem woled panel zöld al-pixelének csúcsával.
Amennyiben nem (99,99%) már indokolt lehet a fehér al-pixel, de ez ellenőrizhető qd-oled-en, ott csak a zöld sub-pixel dolgozik-e ezen a teszt ábrán. Szóval itt kicsit árnyaltabb a kérdés.A mondandóm lényege amúgy, filmes tartalmaknál főleg az újabb hdr gradeknél (600 nit peak, dci-p3 színtéren) gyakorlatilag nem lehet különbséget látni a 2 paneltípus közt ha rendesen vannak kalibrálva. Az hogy szoftveresen hogyan oldják meg a gyártók fehér al-pixellel vagy a kék-vörössel korrigálnak, ebben a példában gyakorlatilag lényegtelen.
Berakok 2 rtings ábrát az idei panelekről, talán itt jobban szemléltethető amiről beszélek.
Color volume 1000 nites peak / DCI-P3 színtéren:
Woled / LG G5: 97,5% color volume
QD-oled / Sony Bravia 8 II: 97,8% color volume
Összegezve a mai hdr filmes tartalmaknál gyakorlatilag nincs különbség a 2 paneltípus közt.hunspikey
"Én pl sosem kiáltottam fel hogy wááááááhhhggghgh nézd asszony kromatikus deszaturáció! Ott! Látod?"
Ezen jót röhögtem, talán a fent leírtak alapján ez érthető is.

-
Vhiktor
Topikgazda
LG 56C5 kalibrált maximális fénysűrűség 1055 nit 10% ablakban, kb pont a G5 fele.
-
salapp
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Az Euronics-szal én próbálkoztam egyszer, jóárasított Sony OLED kapcsán. A lényeg, hogy ha valami nem elérhető a honlapon kiszállítással, csak valamely üzletekben, személyes átvétellel, akkor azok kiállított darabok. Állítólag a honlapon nincs rá módjuk, hogy megjelenítsék, hogy "kiállított készülék" vagy hasonlót. De rendelés után felhívják az embert és elmondják, mi a helyzet, és hogy úgy is kéri-e a készüléket.
Ezzel nem is lett volna gondom, mert új készülékként adták volna el, dobozzal, minden tartozékkal.
Azonban a kaposvári üzletben szembesültem vele, hogy - bár azt mondta az üzletvezető, hogy alsó polcon volt és nem volt bekapcsolva, illetve csak, amikor valaki kérte - a szervízmenüből kiderült, hogy 1700 óra van benne kb. és éjszakára áramtalanítanak. Nem futnak le a homogenizáló ciklusok. A tévén egy visszamaradás formájában ott volt a nagy ablak és benne a "Nincs jel, csatlakoztasson készüléket vagy...blabla". Vagyis addigi életében csak ez az üzenet volt a képernyőn, korrekciós ciklusok nélkül, ez abszolút nem megfelelő használati mód, ilyenre a garancia sem vonatkozik. Így megköszöntem és eljöttem. Négyszázért így nem volt annyira vonzó egy 65A80L, inkább vettem pár hetes példányt fórumtárstól, kicsit többért, 12 óra üzemidővel. -
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
Értem én, hogy alapos akarsz lenni de szerintem ne bonyolódj bele ennyire vedd meg amelyik tetszik. Ha lenne olyan tv széria amivel soha nem volt gond, abból is kifoghatsz egyet ami pont nálad lesz rossz. Annyi sületlenséget lehet olvasni a neten márkától függetlenül , hogy nem érdemes vele foglalkozni.
-
Yodamest
veterán
S95D connect boxxal szerintetek nem lesz gond? A kábel az oké megbeszéltük, hogy jó lesz a sávszélesség és van hozzá egy hosszabb optikai, de elég sok korai vásárló (tavaly szeptember és utáni hónapok) panaszkodott arra, hogy eldobálja a jelet a box, akár még a biztosítékot is leveri! Elméletileg ez javítva lett mostanra, ugyanúgy mint az S90 táphibák. (amúgy érdekes trend látszik kirajzolódni a fejemben, miszerint most ártól függetlenül, de mindig érdemes 1 évet várni és inkább a tavalyi modelt megvenni, mert addigra kijavítják a hibákat)
Na szóval ilyen connect box problémája, szakad a jel/black screen akármi volt közületek valakinek?
-
nagy__sandor
csendes tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Igen, az a TCL elég jó, viszont még a Sonynál is drágább.
-
nagy__sandor
csendes tag
válasz
hyppo!
üzenetére
A 77-es kicsi lenne ide. A 83 is épphogy. Eredetileg 85-ös Bravia 7 vagy TCL C8K lett volna, de utóbbi 1m, előbbi mostanában ment le 900k-ra. Ezekhez képest néztem a 83-as S90D-t, hogy méretben még épphogy megvan, minőségben pedig valószínűleg veri az előbbieket - bár azok se rosszak egyáltalán.
-
Yodamest
veterán
válasz
lala666
üzenetére
Mármint azon felül volt még 700, hogy beszámította a másikat?
Nálunk drága anyósom örökölte meg a 95b-t, szóval abból nem jött vissza lóvé.
(neki szintén a régen általunk lecserélt sony lcd-je volt, de appokat nehezen kezelt, az még a fél-okos korszak tévéje volt, szóval számára még nagyobb ugrás is volt most ez a váltásom) -
Yodamest
veterán
válasz
lala666
üzenetére
Tyű akkor hasonlóan váltottál mint én, nekem is 65s95B volt, de méretben szerettem volna előre lépni, viszont 95-ös széria már nekem húzós lett volna 77"-ban, így lett az 77S90D. (meg amúgy is jó árban volt ez a típus)
Monitorban viszont csak 55" kell, oda jöhet egy top tier cucc is.
-
alaves
addikt
válasz
üzenetére
Sajnos a Samsung Display oldalán nem elérhetők a blog alkönyvtárban szereplő tesztek, írások. Az Asus, MSI oldalán, valamint számos fórumban (saját tapasztalat is S90C-vel) megerősítették a felhasználók, hogy a fényes felületű Samsung QD-OLED kijelzős TV-k és monitorok tisztítása 70%-os etanollal a legjobb, tökéletes eredménnyel, utólagosan is a szétmaszatolt, látszólag nem eltávolítható foltoknál is.
WOLED kijelzőknél megfelelő a deszt.víz, de erősen szennyezett felület esetén ott is ajánlott a 70%-os etanol (adalékmentes gyógyszertári). -
hyppo!
aktív tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Van jó árban van még mindig, esetleg? -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Ha LCD-s vonalon maradsz , akkor még a TCL C8K lehet egy jó választás , de ha jót akarsz akkor oled.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Hát meg arra tudok gondolni, hogy maga a box kezeli a jel-kép kapcsolatot, onnantól a hosszabbítókábel már csak valami "rakd ki a panelre" utasítást hordoz. Mert egyébként legyen bármilyen jó kábel is, 4db hdmi 2.1 sávszélt tuti biztos az az egy kábel nem bírna továbbítani.
-
nagy__sandor
csendes tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Köszi, elolvastam. Háát… Ezt még emésztem és lehet maradok a miniled vonalon akkor (Bravia 7), mert ebben a méretben kb minden más 1m fölött van, nem is kevéssel.
-
Sasi001
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Elvileg mindkét technologiánál a hordozók vannak üvegből a külső rész műanyag és azon van pluszban a bevonat.
-
Yodamest
veterán
Tetszik ez az 55" S95D, még a subpixel elrendeződés sem igazán zavarna, az a hosszabb fajta fehéres connect box kábel, azzal használja valaki? Nem okoz jelátviteli problémát, hogy annak 3m-es a kábele a boxtól a tévéhez?
-
kelna91
senior tag
És akkor mindezek fényében tudtok valamit mondani arra, hogy mi a különbség?
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Sorry , már nem emlékeztem pontosan.
Jut eszembe , a C4-nél is van olyan képernyő védő funkció, mint a Pana gz950-nél , konkrétan ha pl. a Netflixes filmnél pause gomboztam és egy darabig nem is indítottam el , akkor a Panán egy oled logó felirat kezdett feltünni mindig máshol fekete háttérrel( ezt te is tapasztaltad ) , eddig a C4-nél nem vettem észre ilyesmit, mondjuk secperc alatt ki tudom kapcsolni a képernyőt ilyen esetben a menüben. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
65os van

-
kelna91
senior tag
A QE77S85DAE és a QE77S90DAE között mi a különbség? Árban 80k.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
lala666
üzenetére
Én úgy emlékszem , hogy a Panasonic gz950-es kijelzője üveg volt( legalábbis a mikroszálas tisztogatás során úgy tapasztaltam) és volt rajta egy speciális bevonat a tükröződés ellen. ( az a lilás színű , mint a mai woledeken is ). Ezt Vhiktor is megtudja nézni , hogy jól emlékszem é , mert neki még van egy 55-ös belőle .
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Ha visszalapozol augusztus 10-én kérdeztem rá én is egyébként erre a típusra, a 77-es néret jó ára miatt ....
Aztán maradtam a C4-nél.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lala666
őstag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Simán csomagolja vissza és újként akarja adni
Mondom nem egy példa volt rá itt is. -
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Az mondjuk jól hangzik, mert a 30cm nekem sehova nem lenne elég. Még az jut eszembe, hogy itt akkor maga a képalkotó mechanika az ebben a boxba van kivezetve? Mert ha ez csak egy hub ként üzemel, akkor az a + kábel út nem hiszem, hogy jót tenne a HDMI sávszélességnek. Szóval ez csak úgy értelmezhető, ha emiatt nem veszít az user HDMI jelet, remélem így oldották meg.
-
Csandi
addikt
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Euronics simán visszacsomagolja és eladja újként.
-
nagy__sandor
csendes tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nekünk a 83 is határeset, passzentosan elférne egy 100-as is. A kanapé(n ülö ember) szűk 4 méterre van, szóval nem mennék 77-es irányba.
Gondolom csak írnák, ha bemutató darab. De legkésőbb kiszállításkor kiderül.
Engem igazából az érdekelt, hogy van-e bármi ami miatt ellenjavalt ez a modell (samsung vs woled, dv hiánya, samsung minőség, stb.)
-
törölt tag
Összefoglalóban nem jó a link a samu tisztításhoz.
-
Sasi001
őstag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Az ár jó nem kevés a különbség. Én megvenném.
-
Yodamest
veterán
válasz
John D'oh
üzenetére
Ú mondjuk ez jó, monitornak eddig azért nem lehetett samu, mert annak pont a túloldalon vannak a bemenetei és a hdmi kábelhossz meg egy elég kényes dolog én 1,5m fölé nem megyek e tekintetben. Szóval konkrétan nem ért volna el a gépből jövő kábel.
De akkor ez ezzel a boxxal megoldható. Majd nézek erről még videókat.Egyébként a boxnak hosszú kábele van? mármint ha a tv előtt van az íróasztal, arra kényelmesen elhelyezhető? 1m? vagy hogy kell elképzelni?
-
lala666
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Jaaaaa, mert az euronics arról híres. Össze szedi a kiállított darabokat és néha még újként akarja eladni. Volt már pár történet velük.
Kérdezted tőle a 77est? -
Dare2Live
félisten
válasz
John D'oh
üzenetére
Külföldi fórumok alapján ez azért valós gond és nem is ritka.
Jófogason több darabba futottam bele, meg itt is aminél tisztítás miatt felületsérült darab.szerk: pl
[link]
"A kijelző jobb oldalán van egy fehér folt, amely gondatlan tisztítás közben alakult ki, így az antireflexiós felület sérült. Eltávolítani nem lehet. " -
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Közben annyira győzködtök itt, hogy elgondolkoztam. (ebből is látszik nem vagyok elvakult)
Ugye a C2-t szeretném majd mindenképpen cserélni, ami a monitorom. Lehet a G5 árcsökkenés megvárása helyett, jobban járnék ha még idén karira meglepném magam egy S95D-vel? Monitornak lenne a C2 helyett.Látom ezek mellé már van connect box, ez azt jelenti, hogy nem kell a közvetlen tv-be dugdosással szenvednem, hanem a hdmi kábeleket ebbe az asztalon elhelyezett boxba is be tudom csatlakoztatni?
-
lala666
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
83 asról van szó. Miért raksz be 77est. Vegyél amúgy 700ért panasonic, vagy sonyt 83 asból...amúgy meg tuti bemutató darab.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Ha nem bemutató darab akkor innét: [link]
-
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Gondoltam. Egyébként ha woled , akkor inkább egy LG vagy Panasonic szerintem vagy egy jó áras Sony (A80L).
-
Sasi001
őstag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Ugyanez a méret mennyivel kerül többe ha Lg?
-
nagy__sandor
csendes tag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Tudom, hogy sima woled, a kérdés nem erre irányult.
-
so_ha
senior tag
-
Sasi001
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
“Meg azért ne tegyünk úgy, mintha ez a foltosodás egy nem létező dolog lenne és én találnám csak ki, hogy valamivel érveljek.”
A helytelen tisztítás miatti foltokról van szó az összefoglalóban, az nem a tévé hibája a desztviz hagy nyomot, de ha elolvasták volna a Samsung tisztítás leírását akkor rájöttek volna, hogy ezek a foltok is eltüntethetőek a javasolt módszerrel. Nem maradandó. Na ismét ott tartunk, hogy a sok de…..rált a külföldi fórumokon irkál jó sok hülyeséget.
-
hyppo!
aktív tag
Yodamest kákán is csomót keresel, de hidd el mind a kettő tv gyártó a jó! Az egyik tizenkilenc a másik egy híján húsz. Innentől csak a hely (ahová kerül a tv) és a pénztárca szab határt. Valaki ezt, valaki azt preferálja!
A külföldi fórumokkal pedig vigyázz , mert a QN kezdetű az az amerikai piacra szánt és nem biztos, hogy egyezik a magyarországi típussal.
-
lala666
őstag
válasz
nagy__sandor
üzenetére
Annyiért én meg venném, még ha woled panel is van benne jó ár. Sok Samsung telóm, tabletem, tévém volt,van. Ezeket soha nem kellett szervízelnem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- SSD kibeszélő
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Facebook és Messenger
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viccrovat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Woled / LG G5: 97,5% color volume
QD-oled / Sony Bravia 8 II: 97,8% color volume
Jó kis ajánlást írt a mi Vhiktorunk hehe. 
. Viszont mindegyiknél találni jót és rosszat egyaránt ha nagyon belebonyolódik valaki.

Van jó árban van még mindig, esetleg?

Jut eszembe , a C4-nél is van olyan képernyő védő funkció, mint a Pana gz950-nél , konkrétan ha pl. a Netflixes filmnél pause gomboztam és egy darabig nem is indítottam el , akkor a Panán egy oled logó felirat kezdett feltünni mindig máshol fekete háttérrel( ezt te is tapasztaltad ) , eddig a C4-nél nem vettem észre ilyesmit, mondjuk secperc alatt ki tudom kapcsolni a képernyőt ilyen esetben a menüben.