Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Fú, hifi fronton nagyon kemény még ez a körítés a kábelekkel, tápszűrőkkel, gyémánt rezgéscsillapítókkal, stb. Jópofa az élménybeszámolókat olvasni, hogy mennyire "életre kelt" a rendszer egy új valamit bedugva a rendszerbe. Az meg persze nem szempont és elavult gondolkodás, hogy van-e mérhető hatása vagy vakteszten megállapítható-e.
-
Mauzes
addikt
válasz
lapoe
üzenetére
Nehéz kérdés, de a használt oled-től sokan fáznak azért, beégés veszély, stb. Meg a gyártók is minden új szériánál harsogják, hogy mennyit fejlődött az előzőhöz képest. Így egy régebbi szériát szerintem töredék áron lehet eladni.
Meg olyan akciók vannak néha zsír új tévére, hogy nem lehet labdába rúgni, pl most volt 370 a 65 S90D.
-
Mauzes
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Szerintem is a port szárazzal érdemes, gyengéden kb. leseperni.
Amihez viszont nálam csak a nedves vált be, mégpedig kifejezetten meleg vízzel, ha a gyerekek a zsíros koszos kezükkel hozzányúltak. Azt a száraz mikorszálas nem szedi le, csak sok dörzsöléssel, de a meleg víz fellazítja. -
Mauzes
addikt
Bankod mobil app-jába belépsz.
Ott van egy szekció, ahol vásárlási kedvezmények vannak (én csak a KH-t látom, ott van egy K&H+ menüpont, azon belül K&H visszapénz).
Itt megkeresed a Samung kuponját, ami "10% kedvezmény Samsung partner programban" vagy hasonló.
Ha ezt igényled, mutat egy kódot.
Samsung.com-ra be kell lépni, ehhez nálam kérte a Samsung fiókom adatait.
Majd ezután a Multistore aloldalon kell a fenti kódot beírni. -
Mauzes
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Hogyne tudna egy hajléktalan venni egy házat.

Off vége -
Mauzes
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Egy alapszintű gyártói kalibráció szerinted olyan nehéz lenne, mint a globális hajléktalanság felszámolása? Persze a profit margin és a folyamat optimalizáció szenvedne egy minimális csorbát, de erre is van megoldás, pl. ha lenne valami felára a gyárilag kalibrált eszköznek vs. nem kalibrált.
Mondjuk szerintem ez a kérdés nem is azért képzelgés, mert a gyártók nem tudnák megcsinálni, hanem mert a vevők 98%-ának nincs rá igénye, így (közel) értelmetlen lenne foglalkozniuk vele.
-
Mauzes
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
A panel lottó már nagyon régóta probléma és más technológiáknál. Az oled-ek elterjedése előtt a LED tévéknél is ugyanúgy lutri volt, a csúcs QLED-eknél is, hogy homogén panelt kapsz vagy pedig uniformity issue lesz (gyakran volt), aztán 14 napon belül elállhatsz a vételtől és próbálod újra.
-
Mauzes
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Oké, de most azonos évjáratú tesztekről beszélünk, szóval nem a módszertan tér el. Pl:
Hisense U8N 8,3 mixed pont, 65-ös méretben 320k
TCL C8K 8,5 mixed pont, 500k
LG C5 8,6 pont, 645kMost ezzel nem az oled ellen beszélek, de szerintem általánosságban van azért árkülönbség a miniled-ek javára.
-
Mauzes
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Szerintem az még a különbség, hogy miniled-ből tudsz venni "olcsóbbat", oled-ből meg nem. Tehát oké, hogy az oled nyújtja ma a legjobb minőséget, de ha nem a csúcs tévék és csúcs miniledek között válogatsz, akkor bőven tudsz sokkal jobb áron olyan miniled tévét venni, ami minőségben már megközelíti azt, amit évekkel ezelőtti oledek tudtak (fényerőben meg sokkal jobbak).
Pl. egy TCL C7k vagy Hisense U8NQ árából semmilyen oled-et nem tudsz venni azonos méretben.
MÁS: Egyébként az Rtings pontozási rendszere mennyire jó szerintetek? Pl. a Hisense U8N 8,3-as mixed usage pontot kapott, az már LG C4 szint. A TCL C8K meg LG C5 vagy Samu S90D szintű pontszámot kapott.
-
Mauzes
addikt
Technikai kérdés, de a fenti kommentek alapján: hosszú sötét jelenetnél miért aktiválódik az asbl és veszi le még jobban a (sötét jelenet) fényerejét? Full nagy fényerőnél értem, de sötétnél nem igazán.
-
-
Mauzes
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Ezért mondom, hogy felhasználói szokások. Nekem a feleségem nem örülne, ha besötétítenék a nappaliban, ha tévét nézek (és én sem, ha a gyerekeim tennék).
De egyébként én nem arról beszéltem, hogy telibeveri a nap a tévét és ezt miért nem tudja kezelni az oled. De mondjuk qd oled videókban láttam, hogy felkapcsol az ember egy normál plafonvilágítást, vagy egy oldalablakon jön be fény, és full lilára vált a képernyő...MINDENKINEK: Viszont akkor, és lehet rossz a topik, de a miniLED talán képes arra, hogy "best of both worlds" alapon legyen egy jól működő kompromisszum általános felhasználásra?
Nekem most egy korábbi QLED van, és nappal elég jó fényes, viszont este meg rühellem a blooming-ját. De ha meg vennék egy OLED-ed és az pedig nappali fénynél okozna bosszúságot, hát nem sokkal lennék beljebb.
-
Mauzes
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Most ezen nem vitázni akarok, biztos mindenkinek mások a felhasználási szokásai. De én nem voltam még olyan háztartásban se rokonnál, se ismerősnél, ahol nappal besötétített volna az, aki nézi a tévét. Ez nem attól függ, hogy "csak megy".
Én sem örülnék neki, hogy ha nálunk valaki tévét néz, akkor el legyen sötétítve a nappali, mert az a család összes többi tagjának nem jó, ha nincs fény. És a tévézés nagy része azért nem olyan, hogy leül a család mozizni. Hanem apuka meccset néz, a gyerekek egy mesét (ha nagyok, akkor mást), átjön a haverod délután PS-ezni, stb stb.#114777Sasi001: ez mondjuk szerintem is nagy baj, hogy vesz az ember 6-800 ezerért egy tévét és az "nem arra" való, hogy így vagy úgy nézd. Szerintem a felhasználók 80%-a néz tartalmat este sötétben is, amikor szeretne maximális minőséget, és néz tartalmat nappal is, de akkor se legyen már szar.
-
Mauzes
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Ezek milyen kódok, honnan lehet szerezni?
Egyébként érdekes a kérdés, hogy qd oled vs. woled. Most olvasgatom a vitákat a youtube kommentek alatt, és rengetegen meg a qd oled-et nem bírják elviselni annak a hibái miatt (pl. purple tinting). Szóval azért van tábor mindkettő mellett. Én egyelőre nem tudok állást foglalni.
-
Mauzes
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Ez egyértelmű, hogy van minőségbeli különbség, de ezért tettem hozzá az árat is, hogy abban is van egyértelmű különbség. Persze nem akarom túldimenzionálni az árat, lehet az is a helyzet, hogy annyira "szar" a woled, hogy ártól függetlenül érdemes kerülni. Csak kíváncsi voltam, hogy mik itt a vélemények erről.
Amúgy nyilván a 350-es árra kaptam fel a fejem. Én 5 éve vettem a 65-ös Samsung Q82R tévémet, ami egy sima QLED, és az 390 volt (az mai árfolyamon kb 600 ezer, de az inflációt most hagyjuk
). A másik oldalon persze egy relatíve fényes nappaliban lesz a tévé, érdemes lenne a magas fényerőre is lőni. -
Mauzes
addikt
Sziasztok, a Samsung S85D (w-oled) mennyire "kaka" a qd-oledes S95DAT-hoz képest. S85 most 350-ért vehető 65-ös méretben, ez azért kifejezetten barátinak tűnik. Az S90 pedig 490-be kerül, ami arányosan jelentős különbség (+ 40%).
-
Mauzes
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
De itt nem erről van szó, hogy más színt kapsz, mint amit kértél. Hanem hogy ha a usernél egy kicsit másképp néznek ki a színek, mint a referencia (vagy mint a valóság), akkor az vajon ördögtől való probléma-e vagy sem.
Most nagyon leegyszerűsítem, de hogy ha egy adott árnyalatú kék helyett én egy másik árnyalatú kéket látok a tévén mindig, akkor az muszáj-e, hogy zavarjon (nyilván egészen addig, amíg nem lesz totál szar a világ valós színeihez képest). Úgy érzem, hogy ez sokakat csak "mentálisan" zavar, tehát nem is az eltérés zavarja, hiszen nem is tudja, mi a referencia, hanem csak az a tudat kell neki, hogy márpedig az övé kalibrált, ami pedig nem kalibrált az egy fostenger.
Megint hülye példa, de ha én a szememmel mondjuk zöld helyett kéket látok, de számomra ez az észlelt szín van megszokva mint zöld, attól semennyire nem lesz rosszabb az életminőségem. Nyilván ha a tévén fekete helyett szürkét látok vagy fehér helyett sárgát, az zavarni fog, de egyéb színek közti árnyalatkülönbségek kevésbé vehetők észre.De mindezt tényleg leegyszerűsítem és nem is értek hozzá, pontosan miben hozhat még változásokat a kalibrálás.
-
Mauzes
addikt
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ez azért fura, mert ugyan nem tudom mennyibe kerül egy új távirányító, de szerintem sokkal jobban megéri venni akár egy újat (abban a ritka esetben, ha bármi baja lenne a jövőben), mint így használni. Legalább is én biztosan inkább fizetnék, mint hogy 1 hónapnál tovább így használjam.
-
Mauzes
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Egyrészt amire válaszoltam, ott ezt írták: "Akkor is, ha a teljes terméket kicserélik",
másrészt pedig szerintem nem más, mert a teljes termékre és a fő alkatrészre ugyanolyan szabályok vonatkoznak. -
Mauzes
addikt
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy az OLED tévék képernyője, illetve felülete fizikálisan mennyire érzékeny a "tapizásra"? Ujjlenyomat, gyerek zsíros kézzel hozzányúl, stb. Pl. nem tudom, az OLED-eken alkalmaznak-e bármilyen felületi bevonatot, vagy egyszerű üveg, stb.
A kérdés háttere: nekem most egy Samsung Q82R QLED tévém van, ráadásul valamiféle anti-reflective felületi bevonattal. Na most azt nem tudom, hogy a képernyő önmagában is ennyire érzékeny lenne, vagy csak az anti-reflective bevonat miatt ilyen, de iszonyatosan nehéz róla bármiféle nyomot eltüntetni. A legkisebb zsíros ujjlenyomatot is ha óvatosan letörlöm mikroszálas kendővel - próbáltam már szárazon, kis hideg vízzel, kis melegvízzel, gyengéden, erősen, stb - akkor is marad egyfajta homályos folt nyom a képernyőn. Bizonyos ráeső fényben látszik. Egy komolyabb tapizás meg csíkokat, karcokat hagy rajta. Ezek mondjuk működés közben szerencsére nem látszanak, de kíváncsi lennék, hogy ti az OLED-eknél mit tapasztaltatok.
-
Mauzes
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Úgy tűnik, neked nem jött át a lényeg. Azt írja mindenki, hogy focira is számottevően jobb az oled. Ennyi az objektív része, és innentől hogy ez mennyi felárat ér meg, az már szubjektív. Azt, hogy számodra nem érné meg, azt ne nyilvánítsd egyetemes igazságnak.
-
Mauzes
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Igen, ülési és fej pozíció kérdése is lehet. Én pl. kb normál módon ülök, tehát nem felfelé néz a fejem.
-
Mauzes
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Valószínűleg egyéni preferencia kérdése, de nekem más a tanácsom. Szerintem úgy ideális, hogy a képernyőnek a felső része van szemmagasságban, ha egyenesen felé nézel. Ez azért van, mert a szemgolyónak lefelé sokkal "könnyebb", pihentetőbb néznie, mint felfelé. Mindenki próbálja ki. Én pl. monitor kapcsán olvastam és alkalmazom ezt a tanácsot, és nagyon jó. Tévénél is nálam ugyanígy működik.
Persze a tévé messzebb van, mint egy monitor, így más nézési szögek érvényesülnek, de semmiképp sem úgy tenném, hogy érezhetően felfelé kelljen nézni rá.
-
Mauzes
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Már nagyon off-topikban vagyunk, de mi a sz*r?
150 rugó egy kábel alátét tartó. Ami "nano kristályos formulát tartalmaz". És a prómó képen ott van 8 db tartó 3 db kábel alatt, tehát 1,2 millió az alátétekre.Én nem is gondoltam, hogy ilyen termékek léteznek. Vagy mint 57 ezres ecset, amivel a hanglemezek hangminőségét javítod.
-
-
Mauzes
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Ezt nem vitatom, mert tényleg lövésem sincs, videó terén mi a helyzet. De erről eszembe jutott, hogy audió (zene) terén is ugyanez volt a fáma, hogy csak a lossless így meg úgy, aztán emlékeim szerint vakteszten eléggé az derült ki, hogy a jó minőségű tömörített kb megkülönbözhetetlen.
-
Mauzes
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Ez gyerek függő, az első gyerekem egyszer piszkálta és néhány szólás után már soha, a második gyermekem meg 2,5-3 éves kora között széttapizta és semmilyen módon nem tudtam leszoktatni róla. Direkt csinálta kb. A következő tévé vételem előtt megvárom, hogyan viselkedik a harmadik gyerek.
Addig legalább az oledek is fejlődnek még. -
Mauzes
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Az észlelhető lip sync pl. engem olyan szinten szokott zavarni, hogy KO kritérium lenne ennél a tévénél. Ha esetleg tudják majd javítani, az más kérdés.
A függőleges sávosodás is nagyon zavaró, de az panel lottóval elkerülhető. Persze lehet, hogy 3x kell elállni a vásárlástól hozzá, amivel a boltosok kedvence lesz a vevő.

-
Mauzes
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
De a zöld lámpa pont azért 19000 nit, hogy kültéren távolról is látható legyen. Mi a fenéért kellene, hogy a tévé is 19000 nittel jelenítse meg?
-
Mauzes
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hát nem tudom, az Ambilight nekem továbbra is sokkal inkább tűnik zavaró tényezőnek, mint hogy hozzátesz az immerzióhoz. Főleg gyorsan váltakozó jeleneteknél, amikor szinte villogásnak hat (a tartalmon kívüli környezetben).
Kíváncsi lennék, a 908-as sorozat mennyivel jobb, mint a 808-as.
-
Mauzes
addikt
Guys, ne legyünk már TV-sznobok. Százszoros különbség? Akkor már miért nem tízezerszeres? Meg mi az, hogy "erre G3"? Talán adott tartalomra szarabb tévét kellene venni? Mint valami tévé-választási-szakhatóság.
-
-
Mauzes
addikt
Szerintem marha jó a Plex, ha elég erős a szerver hozzá. Nagyon jó, hogy tévén, telón és számítógépen ugyanazt a felületet és állapotot érem el, kvázi mintha egy saját Netflix lenne.
Aki nem annyira szereti, annak mi a gondja vele?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, elnézést, hogy nem olvasok vissza jobban, de van ez a HDTVTest videó, amelyben az OLED anomáliákat és potenciális javításukat vázolják. Ebben messze a legzavaróbb és tartós használatot (szerintem) élvezhetetlenné tevő tulajdonság az ABL, illetve a GSR is hasonló hatást ér el. És ezeket csak úgy tudod "javítani", ha a service menüben turkálsz és ezáltal érvényteleníted a garanciát.
A kérdésem az lenne, hogy ezek a kép-sötétítő anomáliák MINDEN OLED tévét érintenek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). A másik oldalon persze egy relatíve fényes nappaliban lesz a tévé, érdemes lenne a magas fényerőre is lőni.

150 rugó egy kábel alátét tartó. Ami "nano kristályos formulát tartalmaz". És a prómó képen ott van 8 db tartó 3 db kábel alatt, tehát 1,2 millió az alátétekre.