-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland861010
veterán
válasz
anderledani #113085 üzenetére
A Fő fiók Érden a másik BP-n van.
Nekem az még egy földrajzi helynek számít!
Köszi azért mindenkinek.
Amúgy hónapokon keresztül jó volt.
Ezt kb két hete csinálja. -
torma1981
veterán
válasz
anderledani #112959 üzenetére
-
Calogero
addikt
válasz
anderledani #112959 üzenetére
Smart Features - TV Controls
-
torma1981
veterán
válasz
anderledani #112955 üzenetére
-
Sasi001
senior tag
válasz
És kapcsol valamit?
-
alaves
addikt
válasz
Akkor mikrofon kapcsoló on/off.
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #112953 üzenetére
Az nem kapcsoló, hanem patent.
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #112951 üzenetére
Ha nem működne a táv.: 3 mp-ig nyomni > on/off, csat fel/le, hang fel/le, forrásváltás
-
ρσгτσ
addikt
válasz
anderledani #112333 üzenetére
LCD ebből a szempontból igénytelen, ráadásul azt majdnem! bárhogy használhatod. Nem kell annyira figyelni a panel védelmére, mint OLED -nél.
Ha utóbbinál nem egységes a panel, az már később normál tartalomnál is zavaró lesz.
De a legnagyobb probléma az, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon átalakultak a fogyasztói szokások. Egy-egy TV -hez 15 év múlva már lehet semmilyen alkatrész nem lesz. De a kritikusabb pont itt is a panel lesz.
Nem szempont már a hosszú alkatrész ellátás, egymás után szarják ki a modelleket a gyártók, nincs minden sarkon egy TV szerelő, és vannak olyan komponensek, amik baromi drágák. Jobban megéri egy új TV -t venni, és sokan inkább így is tesznek.
Felgyorsult a világ, rövidültek a fogyasztási cikkek élettartama. Itt már (meg sok más szegmensben) el kell engedni a hosszútávú reményeket.
-
mp54
senior tag
válasz
anderledani #112292 üzenetére
Köszönöm. A Samu szervízről/ügyfélszolgálatról elég sok rosszat lehet itt olvasni, az LG-ről pedig elég sok jót.. ezért gondoltam LG-re, annak ellenére, hogy tudtommal a Samu QD-OLED a legjobb kijelző...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
anderledani #112292 üzenetére
Az a tv konkrétan egy referencia fsi xmp310 monitorral egyenlo kb, töredék áron
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #112017 üzenetére
Netflix-en nem találkoztam mostanában zavaróan sötét filmmel. Sőt nekem kifejezetten jónak tűnik.
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #111907 üzenetére
Azt nem ismerem, de ha a hálózathoz csatlakozik akkor elvileg felismeri a tv. Egyszerűbb vagyis inkább komfortosabb egyébként egy külső lejátszó.
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #111903 üzenetére
S95d van neked is, nevezd át a tv-t speciális karakter ne legyen benne, indítsd újra a nas-t és látni fogod.
A 77”Oled felirat nem jön be a nas-nak.
-
KTTech
veterán
válasz
Csak akkor, ha DLNA-n van. Sajnos az összes TV olyan "gagyi" (legalábbis, ami nem Android alapú, bár ott sem feltétlenül megy), hogy SMB/NFS megosztást nem tud kezelni - ezért számomra nem is többek, mint egy megjelenítő és a külön médialejátszó meg intézi a filmek lejátszását.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Synology NAS esetén egy Médiaszerver nevű gyári APP-ot kell telepíteni : [link]
Telepítés után jelenik meg a TV-n a NAS mint választható forrás eszköz.
Feltételezve, hogy egy belső hálózaton vannak.
Azaz ugyanarra a routerre csatlakoznak.
NAS-t illik kábelesen csatlakoztatni.
A TV már kicsit más....mert a legtöbb - mind !! - készülékben "csak" Fast Ethernet csatlakozók vannak.
TV esetében ha tudja, akkor jobb lehet a wifi ( AC vagy AX képes ! ) -
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #111898 üzenetére
Mit szeretnél csatlakoztatni hálózaton?
-
pjen
félisten
válasz
anderledani #111898 üzenetére
Böngészőnek kell lenni az alkalmazások között.Olyat, hogy DLNA nem nagyon találsz. Legyen azonos hálózaton a Tv és a.Pc. Pc re telepits például egy servioot, van topikja, ad hozzá a tv t. A Tv média lejatszój valószínűleg látni fogja. Lehet az alkalmazások között lesz is serviio ikon. A plex is jó. Okos Tv?
-
pana0017
senior tag
válasz
anderledani #111742 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat! Végül S90D lett. Volt bennem egyrészt félsz a mattság kapcsán a tesztek alapján, másrészt a Samsungos tanácsadó is meggyőzött hogy nem lesz rá szükségem a lakás adottságai alapján és jobban járok az olcsóbb verzióval.
-
Macrob77
csendes újonc
válasz
anderledani #111479 üzenetére
Igen értem amit írtál, és biztos van egy alap hangja, de ez a hang amit kiad ez nem volt. Az első alaplap csere után kezdte a készülék, hogy lefagyott és ezzel a csattanó hanggal kapcsolt le és indította újra magát. Előtte semmi ilyen hang nem volt, csak a távirányító kattanása és már jött is be a kép.
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #111479 üzenetére
Ez igaz, de ahogy halottam nála inkább csattan mint kattan.
Szerintem túl hangos.
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #111056 üzenetére
Az lehet, hogy PS5 vagy HDMI beáll. probléma. Ha ezt [link] letöltöd és usb-ről vagy DLNA-n lejátszod a TV belső lejátszójával, akkor zaj nélkül pontosan látszik (a baloldali középső négyzet is), ha a képi beállítások rendben vannak, így pontos a fekete szint.
-
válasz
anderledani #110555 üzenetére
Nem hívott senki, csak ideb@sztak egy automata levelet azzal, hogy készlethiány.
Végül ebolton rendeltem egy 48"-os Ambilightot ugyanannyiért: [link] Lehet, hogy ez volt az utolsó darabjuk, de ha ezt is törlik, akkor rituális szeppuku következik.
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #110361 üzenetére
Ilyen hibával én nem találkoztam, mondjuk nem használok ps5-öt.
-
Roland861010
veterán
válasz
anderledani #110361 üzenetére
Lehet a PS5 kavar be dobd ki és vegyél Xboxot..
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #109551 üzenetére
Pendrive be, utánna futtasd a frissítés keresést, egyből megtalálja.
Egyébként nem igazán vettem észre változást. 77S95D -
alaves
addikt
válasz
anderledani #109551 üzenetére
A gyökérbe tetted a zip-ből kicsomagolt T-PTMDDEUC mappát? Látja a pen-drive-ot a TV a csatl. eszk. között?
-
hyppo!
aktív tag
válasz
anderledani #108568 üzenetére
Szia!
Ezt már korábban kiveséztük, hogy az S95C/D hangja kb egy fos. Papíron valami ámulat a valóságban pedig pont az ellentétje.
-
István 67
tag
válasz
Tegnap az euronicsben kíváncsiságból megnéztem az ott levő Samsung oledeket , 4 volt kirakva mind görbe volt , nem kicsit.
A legdurvább a a QE65S90DAT volt , gondolom a mérettel ez arányos.Lg-nél közel sem volt ilyen,talán a b3 egy picit. -
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
anderledani #108582 üzenetére
Megértem, ha ilyen kiadás után nem akarsz rögtön hangrendszerre is szórni a pénzt, de egy ilyen komoly tv-hez azért dukál a jó hang, szerintem érdemes lesz. Szóval tulajdonképpen mindegy a saját hangja, kötelességből teszik bele.
-
alaves
addikt
válasz
Ezt a különbséget hallod az S90D javára:
A mérések szerint a 'stutter' kb. megegyezik az OLED-eknél (minden gyártó és kijelző fajta vonatkozásában). -
blakey
titán
válasz
anderledani #108569 üzenetére
…a WOLED-esen iszonyatosan tudott szaggatni
- a kijelző fajtájának nem sok köze van hozzá. -
anderledani
őstag
válasz
Amit még észrevettem, hogy képtisztasági beállítások off-al sem szaggat a kép, a WOLED-esen iszonyatosan tudott szaggatni
-
Szoszo94
őstag
válasz
anderledani #108398 üzenetére
Főmenűben a bal oldalon, alul a csatlakoztatott eszközöknél. Fejből mondtam, nem biztos, hogy így hívják, de nemsoká megnézem pontosan - addig lehet meg is találod
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
anderledani #108356 üzenetére
Biztos, hogy zavaró szemből nézve? Az én C4-em hanyatt dől egy kicsit (állítólag direkt ilyen az állvány, hogy kevésbé tudjon pofára esni), viszont mintha egy kicsit domború is lenne. Egyáltalán nem látni szemből.
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #108339 üzenetére
Mit javasoltok, az emaggal folytassam tovább a harcot, vagy a samsunggal vegyem fel a kapcsolatot? Itthon is van olyan, hogy kijönnek házhoz panelt cserélni?
-
hunspikey
őstag
válasz
A Samsung ilyen görbe sajnos. A mostani munkahelyemre a minőségbiztosításra a Samsungtól jött át egy srác hát az mesélt olyan sztorikat hogy tátottam a szám.. Mint anno a dacia esetében. Kézzel görbítgetik a tv-ket, mert nem tudnak egyeneset gyártani.
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #108351 üzenetére
Nem hinném, hogy kicsomagoláskor vagy összeszereléskor elhajlana, biztos, hogy már a dobozban hajlott volt.
-
anderledani
őstag
válasz
Ennek a második felére valaki?
-
Celtis
veterán
válasz
anderledani #108329 üzenetére
Csak én látom ezt az erős tintinget rajta? A felső fele más színű.
-
hunspikey
őstag
válasz
Szerintem ez nem rossz!
Van jobb oldalt egy sötétebb sáv, illetve középtájon némi maszat de új panelnek ez hibátlan!
Figyelni kell, nyomasd úgy hogy 4 és fél óránként kapcsold ki hagyd hogy lemenjen a tisztítás aztán tovább.
150-200 óra körül csinálj új képet. Az lesz a maradó
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
anderledani #108331 üzenetére
Én komolyan mondtam, 0 percesnek ez jó.
Banidng lényegében nincs, az hogy hol milyen a szin én ezen a képen annyira nem látom. De írd le mit látsz. -
lala666
őstag
válasz
anderledani #108331 üzenetére
Ez nem irónia volt...tényleg nem rossz.
Amúgy majd később lehet nézni, ilyenkor még értelmetlen. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ez nagyon szép.
-
válasz
anderledani #107995 üzenetére
+1. Minden nap szinten tartom az angol és a német nyelvtudásomat, így ha én képes vagyok rá, szerintem más is. Egyébként is a legtöbb értelmes cikk ezeken a nyelveken érhető el OLED TV kategóriában is. Idegen nyelvet tudni nem szégyen..
-
Csandi
őstag
válasz
anderledani #107995 üzenetére
+1
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #107597 üzenetére
Ha zavar a beégés és nem szeretnél 1-2 évente telefont cserélni, akkor AMOLED-re is az vonatkozik, mint OLED TV-re. Átlagosan max. 40-50%-os fényerő. (Nyilván környezeti fénytől függően van olyan helyzet, amikor max.-ra tekerem én is a telefont arra az időre.)
-
bgombos79
csendes tag
válasz
anderledani #107277 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
anderledani #107214 üzenetére
Nincs sajna.
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #107160 üzenetére
Játéktól függ, és hogy támogatja-e a játék a HDR10+-t.
- HDR10+: Játék HDR: ki, HDR10+ game: alap/haladó (szerintem nem kell/lesz HGIG)
- HDR10: HDR10+ game: ki, Játék HDR: alap/haladó
Adott játékhoz kell állítani, ahogy jó. Gondolom a helyes beállítás után célszerű a PS5 HDR kalibrációt elvégezni. -
alaves
addikt
válasz
anderledani #107147 üzenetére
Samsung HGIG:
Beáll. > Kapcsolat > Játék mód beáll. > Szakértői játékkép
- Játék HDR: ki > HDR-tónusleképezés: statikus
- Játék HDR: alap > HGIG (HDR-tónusleképezés: statikus)
- Játék HDR: haladó > HGIG (HDR-tónusleképezés: aktív)
- HDR10+ game: ki > HDR10+ kikapcsolása
- HDR10+ game: alap > HDR-tónusleképezés: statikus
- HDR10+ game: haladó > HDR-tónusleképezés: aktív -
alaves
addikt
válasz
anderledani #107129 üzenetére
A 2024-es Samsung TV-k az első fw-től kezdve tizen 8.0-val rendelkeznek.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
anderledani #107096 üzenetére
Baljós árnyak se kutya..de nézd meg az Alien Romulust..na az katasztrófa HDR-ben. Kb 150-180 nites csúcsfenyek... Nem tudom mi történt az utóbbi időben a filmek utómunkáinál.. De sok jó nem
.. -
Dreimus
senior tag
válasz
anderledani #106897 üzenetére
Egyszerűen nem létezik az EU-ban 55"-ban DAT modellkód. Mi sem egyszerűbb meggyőződni erről, elég ellátogatni az EU Energiacímke oldalára, ahol a qe55s90 szóra keresve egyedül a DAE végződést fogja dobni. Tehát, ha a fejük tetejére állnak sem fognak DAT-ot találni, csak 65"-ban, illetve esetleg, ha importálnak USA-ból egyet, bár erre kicsi az esély
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #106897 üzenetére
Én kérnék a doboz cimkéről fotót, mielőtt átadnák a futárnak.
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #106894 üzenetére
Ráadásul van egy újracsomagolt is az oldalon: valószínűleg egy WOLED-es bontott TV-t akarnak rád sózni.
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #106789 üzenetére
Azt írta az emag, hogy a vezetőség válasza szerint van QE55S90DATXXH raktáron és arra fogják nekem cserélni.
erre kíváncsi leszek, de ha ugyanolyat hoznak mint ami volt, akkor hisztérikus röhögésben fogok kitörni… magukból csinálnának hülyét -
ρσгτσ
addikt
válasz
anderledani #106789 üzenetére
Ahogy látom eMAG -nál csak 65S90C van, ami saját forgalmazás. Ott is vastagon fogott a ceruza. Mivel már kifutó, így esélyes, hogy már nem is lesz nekik 55 colos. De egy próbát persze megér.
Mivel nem (csak) magyar lokalizációból vannak termékek az eMAG oldalán, így nem tudom mennyire esélyes 5590D QD OLED -ből. Szerintem európába nem nagyon jött. Vagy ebben a közép és keleti régióban nem jellemző. Nem tudom...
Samsung -nál néha előfordul, hogy egy-egy európai piacon megjelennek más paneles modellek, mint ami jellemző. De az általában minket nem érint. Pl. olaszoknál.
Valószínűbb szerintem az, hogy ez inkább elírás volt.
-
lala666
őstag
válasz
anderledani #106742 üzenetére
De a Samsung 65s90d nem woled!
-
Quadgame94
őstag
válasz
De a 65S90D az QD OLED ott pedig nincs ilyen gond.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
A 65 colos QD OLED, ahogy az összefoglalóban is van.
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #106597 üzenetére
Bekapcsolt állapotban kikapcsoló gomb nyomva tartása ameddig újra nem indul a tv, vagy esetleg 20-30 másodperc áramtalanítás.
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #106590 üzenetére
Ahogy Sasi001 írta, vedd le a 'normal' képmód fényerejét és akkor jó lesz a menü.
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #106590 üzenetére
S95d a menü mindig normál lépmódban van. Szerintem az s90d is ilyen.
-
anderledani
őstag
válasz
anderledani #105645 üzenetére
Most teljesen random, PS5 játék közben visszaállt normálra (film(kalibrált)-ról) a képmód… napi első bekapcsolásnál pedig szinte mindig normálban indul a menü, kikapcsolt automata fényerővel (kib@ssza a szemem…)
samsung 55S90D 1201 szoftver (nem talál újabbat)tapasztalt BÁRKI ilyet?
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #105661 üzenetére
Nálam nincs képmód elfelejtés, a többit nem tudom mert nem használom, ritkán van akadás, lassulás. Bármelyik TV OS-t is nézed, egyik sem tökéletes (webOS, androidTV, GoogleTV, tizenOS, stb.) mindig lehet találni valami hibát. Elég csak ezt a topic-ot vagy a megfelelő avs forumokat olvasgatni, tele van problémával. Egyik se jobb, se rosszabb, illetve kinek melyik tetszik (vagy speciális dolog ami másiknál nincs).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
anderledani #105661 üzenetére
Lg abban jobb hogy van dolby vision.
-
alaves
addikt
válasz
anderledani #105656 üzenetére
Akkor küldd vissza, ha nem vagy elégedett és más típust vegyél pl. C4.
-
alaves
addikt
válasz
Célszerű időnként:
- 'Device care' indítása,
- TV reboot: bekapcs.állapotban a táv kikapcs.-ot 5 mp-ig nyomni amíg újraind.
- 2 perces áramtalanításha marad a probléma, akkor 'Gyári visszaáll.', ahogy ρσгτσ is írta.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Valószínű kellene oda egy gyári visszaállítás, mert nem így kellene működnie.
Gaming Hub nincs ebben a régióban, de azokat az applikációkat külön le tudod tölteni. Tehát megy nálunk is, csak nincs hozzá külön hub.
-
Treff
aktív tag
válasz
anderledani #105632 üzenetére
És mi a tapasztalatod az 55 Colos Samsung woled panelossal? Milyen a kép, van-e oldalról nézve zöldülés, stb?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
anderledani #104428 üzenetére
Múlt héten ennyi volt a DATXXH verzió az emagnál, ami elvileg qd-oled paneles.
Most alza LG 55C4 427e, és valószínű a garis dolgok miatt jobban járnál vele, de lehet a képe is jobb... -
alaves
addikt
válasz
anderledani #104447 üzenetére
Igazad van, elvileg hasonló fényerőre állították a WOLED kijelzőt az 55S90D-ben, mint a 65S90D QD-OLED változaton [link] . Valószínűleg már csak WOLED-ex és WOLED-MLA van, talán még esetleg lehet WOLED-evo (WBE). WBC kijelzőt már nem gondolnám hogy gyártanak.
-
Celtis
veterán
válasz
Sikeresen ötvözi az LG és samsung hátrányait. De legalább az ára jó.
Viccet félretéve, ha elégedett vagy vele, akkor minek cserélnél.
-
alaves
addikt
válasz
Kb. ilyen a WOLED-es S90D vs. B4 [link]
(USA-ban csak az S85D WOLED-es) Minusz DTS/DV, ha számít.
Egyébként jó TV, csak az nem tudható, hogy a kisebb hibák (banding, tinting, inhomogenitás, stb) esetén cserélnek-e kijelzőt. Valószínűleg nem. -
Icewloxy
tag
válasz
65" qd oled-es arra érdemes ha megoldható.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Nem tudjuk mi sem mert nincs WOLED Samu teszt kint. Hátha Vhiktor fog tesztelni egyet. Mi van ha csak B4 szinten van? Akkor már inkább azt kellett volna venned. C4-re is lesz akció tuti és 430 kürül hozható lesz a következő 6 hétben, az meg jobb.
Én nem vettem volna meg, mert lutri.
-
amdboy
senior tag
válasz
anderledani #104289 üzenetére
Igen közben rájöttem vagyis megtaláltam. Nagyon, nagyon zavaró sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest