Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
-
Krisztián42
kezdő
Jelentem a lg g5 annyira jó tv, hogy ma délután már be sem kapcsol. Bármi tanács esetleg. Kb 1.5hete van meg.
Tegnap éjel még ps-eztünk rajta kb hajnali 3ig.
Ma meg se kép se hang
Áramtalanítva volt igen kihuztuk majd vissza dugtuk, de semmi még kattanó hang sincs.
Igen a távírányító jó.
Nem nem főtt meg klimás a lakás.Szerintem már megvolt a 100óra.
Így még nem jártam pedig c3tól voltak lg tv-im( oled)
Ez az első g sorozatú.
Lehet valami elszált benne? -
törölt tag
Személyesen is megnéztem a mediában az oledeket a samu tényleg jobb az lg nél a 95ösnek a tükröződésmentessége brutál.
Mi a különbség a 95datxxh és a fatxxh között azon kívül hogy a fat a drágább? -
Luigi962
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
vagy letölti mobilra ezt az appot és ott is lesz a régi távirányítója!
remote control for samsung tv – Android-alkalmazások a Google Playen
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez van, amikor túl jó a TV (G5)
A képfeldolgozó hardvert a referencia anyagokhoz méretezték (+OLED tulajdonságai), ezért az átlag minőségű anyagok minden nyűgje is látszik (ezért is van kapcsolható zajszűrő algoritmus).
Ui.: A TV csatornák minősége egyenként jól ellenőrizhető medencés jeleneteknél (vízilabda, játékfilmben medence, természetfilmben egyéb víz, stb.). -
alaves
addikt
válasz
Krisztián42
üzenetére
G5/C765 tekintetében egyetlen hátrányt ismerek a G5 kapcsán, teljes ablakban kisebb a G5 fényereje, de minden másban jelentősen jobb a G5.
-
dropi
senior tag
Hali. Van valami megoldás a szerviz menübe belépésre S90D-n a normál távirányítóval? Az 1234 nekem már nem működik a virtuális távirányítókkal

-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves
üzenetére
Ez ok, de mas olednel ami nalam járt nem.ez volt a helyzet, mármint nem volt szemmel lathatoan rosszabb minőségű a set top box kepe. Sőt a pana gz950-emen sem rosszabb, szamottevoen jobb mint G5-n volt,.pedig 10 colal nagyobb is.
Ahogy Krisztián42 irja c4-en is jóval szebb volt. -
alaves
addikt
válasz
Krisztián42
üzenetére
Az OLED képe részletgazdagabb, ezért a képhibák is jobban látszanak, és nem is mossa szét, mint az LCD. Kb. ennyi.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Krisztián42
üzenetére
Csak a tisztánlátás végett. A színeket leszámítva, csak az elesseget es zajosodast figyelembe véve jobb tv adassal a tcl?
-
Krisztián42
kezdő
válasz
Vhiktor
üzenetére
Igen jobban skáláz pedig nálam csak koax van (one)
Pl tv2 hd sokkal naturáltabb simább a kép mint a g5-ön. Laikusként úgy mondanám nézhetöbb kellemesebb a szemnek a c765ös jelenleg. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a g5 nincs kalibrálva természetesen. Ps5pro viszont a g5-ön nagyon szép, na itt már kijön a g5 képminősége.
(Játék mód egyiken sincs kalibrálva ugye a c765höz nincs játékmód sajnos amit pendrivra lehet letölteni és úgy kalibrálni). Tehát itt mindkét tv játékmódban van. Szineket hadjuk is, azok nagyon túlszaturáltak mind2 tv-n, de a g5 ezt nyerte. Ma kb 3ig guti fent leszünk tesztelgetni.🤣 -
gab1ka
senior tag
válasz
Krisztián42
üzenetére
És szerinted mi áll a mesterterv mögött, hogy hozzászoktassanak "ők" a túlszaturált színekhez?
(Attól eltekintve hogy ez logikailag egyszerűen csak..nem..) -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Krisztián42
üzenetére
Szóval a nagyobb méret ellenére mégis jobb a c765 tv adas eseteben. Pontosan ezt tapasztaltam en is (set top boxal)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Krisztián42
üzenetére
G5 es a c765 mekkora méretű?
-
Krisztián42
kezdő
Sziasztok.
Nekem van g5 oledem, amit én észrevettem one koax tv adás egész türhető kép, bár most egy tcl c765-nek a (Viktor oldalán megvettük a kalibrációs fájlokat)
Sokkal szebb a képe a tv csatornáknál.
Nos ami szokatlan, vagy éppen hozzászoktatnak minket az a túlszaturált szinek.
Most szebnek látom a dv filmeket a c765ön pedig nagyon nem egy kategória. Érdekes egyébként ez, hogy hozzá kell szokni a természetes színekhez képek természetesebbek. Ezáltal viszont elösször néztünk mint maci a málnásban, hogy mi lett a c765-ből, olyan volt elsőre mintha teljesen meleg szineket használnánk 5ig lehet de mintha 10esre állítottuk volna majd néztük tovább. Szép lassan kijöttek a finomságok. fehér az fehér lett, míg a g5 ugyan az kékes sőtt ez után nehéz nézni a g5 még fm modban is.
Pláne ha élénkre teszem. Tehát a lényeg szokni kell, mert hozzá szoktatnak minket az élénk túlszaturált képekhez videókhoz. Mondom ezt teljesen laikusként. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Valószínűleg a rögzített minimum élesítés miatt látod a G5 képét rosszabbnak, pedig a felskálázása kitűnő. Alacsony bitrátánál (ha a 0 élesség nem elég és valakit zavar), akkor a zajszűrőkkel lehet rajta javítani. Egyébként eddig sem volt egyforma a gyártók 0 élessége, Philips élesebb volt, mint pl. az LG.
-
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
A HD TV adások minősége kapcsán: nálunk is Telekom van (a routerig optika) régi SDMC androidTV box-al. Azt nyilván nem tudjuk, hogy a forrástól a végpontig milyenek a jel paraméterei (műhold csatorna sávszélesség, indulási bitráta, stb.). Látványra 2-3-tól 10-12 Mbps-ig terjedő tartományban van a bitráta. Tehát a legjobb csatorna is a normálisan tömörített blu-ray filmeknek megfelelő minőséget adja, elmarad a remuxtól, de korrekt és jó. A 2-3 Mbps csatornáknál (elég sok az ilyen) erősen látszik a képminőség probléma (kb. a kisméretű 1080p NF release-ekkel egyezik). Emlékeim szerint a városi kábelTV (végig koax) HD csatornáinál nem volt alacsony bitráta, de lehet hogy tévedek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére

Koszi.
Melyik trónok harca rész ez es melyik jelenet? Ha lehet tudni.Utolsó bekezdesre.
A kontraszt a legfontosabb, ez igy van, a szem sokszorosan érzékenyebb ra mint a szinekre Es itt jon a qd oled előnye mert a színek fenyerje sokkal nagyobb igy kontrasztosabb a kép, es a szinek is helyesebbek. A fehér fényerő kb semmit nem szamit, mert nem fekete fehér képet nézünk, illetve fehér eseteben 100 nit kulonsbeg ekkora fenyeronel észrevehetetlen szemmel. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
blakey
üzenetére
Rendben, hagyjuk a tv adas szót. A felskalazasa nem volt acélos a g5nek ami nálam volt. Lehet hibás model volt, sot nyilván az volt mert el is romlott (először pixelhiba, aztan kek fuggoleges csik, majd be sem kapcsolt tehat tenyleg bedoglott) majd kiderul milyen lesz mikor visszakapom.
De azt is hozzaszteszem ismét hogy a fentebb taglalt poszterizacio, banding egyáltalán nem jelentkezett nala(az emlitett tesztelendő anyagokkal sem) szóval annyira hibás mégsem lehetett.
Szoval nem lehet azt sem kijelenteni hogy xar a g5, mert poszterozacio van. Valoszinuleg lottó mint anno a Philips oledeknel volt, volt amelyik konkrétan nezhetetlen volt mig másik darab ugyanabból a modellből sokkal jobban teljesített. -
blakey
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ne haragudj, de ez így szakmaiatlan és pontatlan, mert a G5 nem a TV-adásokkal teljesít gyengébben, továbbra is STB-n működtetett IPTV-ről írsz, ami HDMI-n csatlakozik egy TV-hez, tehát hol van itt szó a TV által kezelt TV-adásokról? Sehol, ne zavard össze az embereket, mert semmi köze a TV-nek a TV-adásokhoz, ráadásul ha az STB-ről érkező jelet így kezeli, akkor az összes HDMI-ről érkező, hasonló felbontású anyagok esetében is ugyanaz a viselkedés, tehát ott is rosszul kéne, hogy teljesítsen.
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hát akkor nézz meg majd egy jó Tarr optikát.
Nekem volt Tarr és Telekom IPTV is, UPC is , a Telekom az egyik leggyengébb volt , UPC minősége után nem tudtam hova tenni a minőségét. 1 év után menekültem a Tarrhoz tőlük ami meg a legpozitívabb csalódás volt minden szempontból.Szerintem a közelében sincs a Telekom a Tarrnak itt, ahol én lakom. (Dél- Fejér megye). -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
blakey
üzenetére
Igen, ez is igy van. De nalam itthon top, fhd blu ray minoseg siman. Na es ezen a g5 nem mutatott valami jól pedig csak 55 colos volt. Tclt es panat melle teve sajnos csúnya volt. Termeszetesen mind kalibralva van.
Az hogy milyen az LG tunere nem tudom, nincs lehetőségem kiprobalni. -
Vhiktor
Topikgazda
-
blakey
titán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Egyébként ezt így nem lehet és nem is szabad kijelenteni. Nagyon sokat számít a bitráta, az, hogy milyen területen van, mennyire jók a vezetékek, stv. Nálam az ex-UPC "mindent visz", semmilyen IPTV vagy egyéb kábeltévé nem közelíti meg, de nálunk jó az infrastruktúra.
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ezt mi alapján mondod? van esetleg valami összehasonlító adattábla ilyesmi? Mert a Tarr topikban elég sokan a Telekomtól is menekültek ide és a minőséget nem tartják ott túl jónak. [link]
Nekem egyelőre a Tarr optikai sokkal jobb képminőségűnek tűnik a váltás után,mint bármi amit eddig használtam de jó lenne látni róla valami információt. -
ronald18
csendes tag
Sziasztok Valaki használ gamer pct összekötve egy samsung s95d-vel vagy hasonlóval? Mennyire lehet életképes a dolog? 4k-s játékra szeretném használni.
-
Partz
senior tag
-
válasz
Partz
üzenetére
Sok mindenre kitér a cikk, köszi szépen nagyon hasznos volt. Az LG processzor hibájára is gyanakodnak, meg az új eljárás botadozásaira. meg hát szabad szemmel látható hibákra pl behal a Trónok harca jeleneten.
Amúgy több videót találtam ahol poszterezettség nagyon durván előjön az új G5 nél, ez is egy érdekes visszalépés, talán hétköznapi felhasználóként ez a legzavaróbb képi malőr. -
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Itt egy cikk bár ez is felületes, meg egy beszélgetés. Mindenesetre én nem gondolnám, hogy ez a fajta shootout felesleges lenne meg félre vezetnének szándékosan, ha az ember pontosan érti mi áll a pontozás mögött.
Sonyt is említik, hogy gyárilag tényleg ott a legpontatlanabbak a színek és ez már nem az a szint, mint régen jellemezte őket. Viszont képfeldolgozásban ők a legerősebbek, gyengébb anyaggal, streames tartalommal amit művelnek, gyakorlatilag ezzel nyertek.DNice többször említi szívesen beszélne az LG/Sony mérnökeivel, ha felkeresik akár pontos javaslatokat is tenne hol csúsznak el. Ahogy mondod az is benne van ezen a rendezvényen az LG-n 3d lut kalibrációt végeztek, ami a régiónkba nem elérhető, ez is eltérő eredményt hozhat.
Kalibrálásról még annyit legkésőbb a Panasonic futott be hozzájuk, de az is egy jó hónappal az esemény előtt, hogy részletesen megismerhessék a készüléket ez fontos, hogy nem pár óra alatt ismeretlen tv-ket kellett kalibrálniuk. Azt is mondták az összes tv direkt boltból kiválasztott darab volt, tehát még itt se merüljön fel a "csalás" lehetősége.És még egyszer, úgy általánosságban mindenkinek, itt nem arról van szó, hogy az LG G5 rossz lenne. Ennek a tesztnek kifejezetten az volt az érdemi része, hogy referencia monitorhoz viszonyították ez egyes modelleket. Régen nem így ment a zsűrizés, ott egymáshoz viszonyították az egyes tv-ket és a régi módszerrel valószínű az LG sokkal jobban szerepelt volna, mivel a G5 emeli ki legjobban a kontrasztot az összes készülék közül és valószínű a legtöbb felhasználó ezt látná a "legjobbnak".
ui.:
"Természetesen az eredménnyel nem vitatkozom, a qd oled minden szempontból jobb."Ezzel annyiban vitatkoznék általánosságban az emberi szem számára kontraszt > színek. Ha van egy minimális külső fény a kontrasztot bukod qd-oleden, csúcs fényben szintén az idei rgb tandem woled panel pár száz nittel erősebb. Nem tenném rá a nyakamat átlag felhasználóként, de technikailag jobbnak tartom qd-oled-et én is.

-
tibaimp
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Ettől a gyártótól próbáltál kábelt? Tapasztalat esetleg?
-
ROLI22
tag
Remélem, h ez tovább bírja, mint a G5
-
Monty_PX
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, merre induljak el a hibakeresésében. Adott egy LG OLED65C9PLA és egy LG SL8Y soundbar (mindkettő 2019. évi vásárlás), HAMA HDMI kábellel voltak összekötve, és évek óta nagy barátok voltak, rendben működtek. Pár hete produkálja, hogy rendre eltűnik a hang a soundbarból és csak a gyári TV visszaállítás segít, de max 1-2 napig, aztán ugyanaz a hibajelenség. A HDMI kábel csereberét már próbáltam. Van ötletetek, mi okozhatja? Köszönöm
-
szrxx
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hát valahol a G4-et érzem én is "jobbnak", sanszos, hogy az lesz...
Ezt az earc issu-et, akkor vagy benyelem vagy szerencsém lesz? Eléggé illúzió romboló tud lenni, ha random el kezd nem működni, az áramtalaníts megoldás no comment. Mindenesetre beszereztem egy audioquest forest 48G 3m-es kábelt, remélem ezen nem fog múlni. -
Laraxior
titán
-
szrxx
tag
Sziasztok,
Segítsetek, hogy melyik oled Tv-t javasolnátok, ha árban közel állnak egymáshoz, két tv között dilemmázok:
Lg 77G4(MLA) vagy Sony Bravia 8 K77XR80(woled)
Alapvetően Sony párti voltam, de a tesztek és a mérések elbizonytalanítottak. Eladók kb. azt preferálták, amilyen poló volt rajtuk
Felhasználás:
- többségében szolgáltatói TV adás: SDR
- illetve streaming szolgáltatás (Netflix, Max,..) HDR Atmos
Fontos, hogy a Marantz Cinema erősítőmmel gond nélkül működjön, tehát a legjobb minőségű hanganyag menjen az 5.1.2 rendszerre, sajnos a G4-nél sok earc hibát olvastam...kicsit félek ettől...Köszönöm!

-
törölt tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor
üzenetére
Es ami tovább árnyalja a dolgokat, hogy a tvk mint az LG oledek is régió specifikusak, igy bizonyos dolgokban elérhetnek teljesítményben, hardverben az USA piacra szánt modellekről, csakúgy mint a kanadai és uk modellektől is, sőt Európa is fel van osztva több régióra, es amint látjuk alapjaiban befolyásolja ez egy adott model mukodeset, teljesítményét
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére
Avsforumon sok hulyeseget lehet olvasni, a sok ertlemes dolog mellett is. Dnice valóban nem rosz.
G5-t kifejezetten problémás hdr anyagokkal néztem, amikre többen hivatkoztak avsforumon es rtingsen is, semmi baja nem volt az adott fw-el. Az mas kérdés, hogy bedoglott

Egyebkent gradiens problema lehet eredmenye a rosz kalibracionak is. Nalam az 55 colos g5 gyari beállításokkal sem produkalta az emlitett hibákat, mivel az orzsagbam forgalmazott modellek nem támogatják a lut kalibraciot, ezért csak manuálisan tudtam kalibrlani, kalibralas utan sem volt vele semmi problema ilyen téren. Azt viszont nem tartom kizartnak hogy a lut kalibracio cseszi el, főleg az 1d lut, ami korábban mar okozott problémákat, khmmm cx.Mindenesetre ha visszakapom a javított g5-t vagy akár új G5-t ezeket a teszteket újra el fogom rajta végezni, hátha csak egy kifejezetten jó példányt fogtam ki.
Sot vrr Flicker sem volt egy deka sem.Amint időm engedi elolvasom rendesen az írást.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Nekem eddig egy 8. gen i3 van összerakva alapnak, amibe dVGA-t szeretnék venni, ez lesz külön a HTPC-m. Jelenleg nekem is dual módban fut a rendszer a fő gépen, mivel fullHD-fullHD megoldással vagyok. Viszont az új TV már UHD lenne és később az új monitor meg 3440x1440 (szintén OLED
). A terv az, hogy a "kis" HTPC-t berejtem a TV háta mögé (így jó minőségű HDMI kábelnek sem kell hosszúnak lennie).És köszi a fórum ajánlást
, átnézek
-
törölt tag
Csak a g5 re van 5év panelgarancia?
-
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
"G5 amíg mukodott nalam, a legujjabb fwel nem volt semmiféle poszterizacio hdr eseteben."
Pedig van a legújabb fw-vel is. Sokat javítottak rajta a kezdeti állapothoz képest, de ott van bizonyos tartalmaknál több teszten is megerősítik. Alacsony fényerős bugok is akadnak.
"A bénák voltak részt kizárólag sdr-re értettem."
SDR gyári beállításokkal az LG G5 (szkutyi
) volt legszínhelyesebb a 4 tv-közül."Kik vettek részt a tesztben, kik voltak a világ legjobb szakemberei?"
Aki konkrétan a kalibrálás lényegi részét végezte DeWayne Davis (DNice avsforum-ról) az egyik legjobbnak tartom az USA-ban. De ott volt David Mackenzie, aki a hdtvtest-et vitte Vincent előtt. Amúgy csupa stúdió szakember, akik color gradeléssel foglalkoznak hollywood-i stúdiókban évtizedek óta.Egyébként avsforum-on való olvasást figyelmedbe ajánlom, mert csomó dolgot megtudhat ott az ember, ami tesztekből ritkán derül ki és ezekre reflektálhatnál a tieidben.

-
Borisz76
nagyúr
válasz
tibaimp
üzenetére
HTPC-nek általában a speciálisan filmezésre épített , alacsony fogyasztású , alacsony zajszintel rendelkező PC-t értjük....amin valamilyen speckó program is van : Kodi , Plex stb...és indulásnál ezek fogadnak téged....aztán "csak" lépkedni kell a filmek között és mehet a mozi.
Amúgy egy átlagos játékra szánt PC is megfelel a filmezésre....legfeljebb többet fogyaszt és hangosabb kicsit.
Nálam is PC a központ Win11-el de én nem kifejezetten filmezésre használom hanem úgy általában mindenre....netezés, játék, filmezés és néha zenehallgatásra is.
Én is a MPC-BE-t használom filmezéshez.
A filmek ( és más adatok ) pedig egy NAS-on pihennek.Amúgy van HTPC ( Házimozi PC ) fórum is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Partz
üzenetére
"Ez az egész arról szólt, hogy kalibrálás után melyik modellt mennyire sikerül közel hozni egy referencia Sony BVM-HX3110 (4000 nites stúdió monitor) képéhez"
Akkor g5 eseteben bénák voltak.
Samsung szerviz menu nem sok vizet zavar.Kik vettek részt a tesztben, kik voltak a világ legjobb szakemberei? Én a pár nevet akit lattam, azokat nem nevezném a világ legjobbjainak. Igaz csak felületesen néztem, de akiket meg lattam egyik nev sem mondott semmit.
G5 amíg mukodott nalam, a legujjabb fwel nem volt semmiféle poszterizacio hdr eseteben.
-
Tyrone89
senior tag
Avatar 3 IMAX Trailer Dolby Vision: [link]
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
LG G2 tulajoktól kérdezném elsősorban, de bárki mástól is aki ért hozzá.
Az tv állandóan óbégat hogy tegyem fel a 23.25.40 frissítést.
Az előző annyira hazavágta hogy csak a factory reset segített.
Nem szeretnék vele ismét bajlódni.Volt valakinél probléma a telepítés után, segít bármin is a frissítés?
Örök
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A képfeldolgozó hardvert a referencia anyagokhoz méretezték (+OLED tulajdonságai), ezért az átlag minőségű anyagok minden nyűgje is látszik (ezért is van kapcsolható zajszűrő algoritmus).
Igen egyértelműen.

Bár arról sehol nem írnak, hogy az egyes TV-k(lg, sony), hogyan/mennyire jól dolgozzák fel a szolgáltatói streameket. Bár sejtem, amennyi szolgáltató annyi tömörítési eljárás, bitrate...stb.
). A terv az, hogy a "kis" HTPC-t berejtem a TV háta mögé (így jó minőségű HDMI kábelnek sem kell hosszúnak lennie).
) volt legszínhelyesebb a 4 tv-közül.