- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thread62
csendes tag
válasz
Vhiktor #113370 üzenetére
eye-tracking mozgásátvitel, azaz blurbuster tesztoldalon pl. egy ismétlődő fotó vonul át a képernyőn, állitható, UE55JS8500 kb. 1 mp alatt átvonulva olyan éles mintha állna, sokkal rosszabb az S90D-n, persze a legjobb teszt ha egyből mellette van az etalon de magában is meg lehet ítélni. Ez nem blur, ez egy közeli képkettőződés inkább, kiiktathatatlanul, bármilyen beállítás, forrás, bármilyen freki, ez alapban ott van rajta, az oled vezérlése se csak annyi hogy 0ms akkor minden el van intézve.
az hogy azért a sony is küzd hogy jobb legyen, mutat valamit
https://blurbusters.com/faq/oled-motion-blur/
most irt az AI is rola, nem mintha az überelhetetlen info lenne
"A double picture részben OLED sajátosság, nem a S90D hibája."
a deblur, dejudder, led clear motion természetesen mind bekpcsolva a QLEDen, a cél hogy minél élesebb tisztább mozgást kapjak, a simasággal nincs baj, de bármit bárhova állitok bármilyen forrásból, a technikája nem engedi megvalósítani a JS8500 mozgástisztaságát. -
Thread62
csendes tag
válasz
Vhiktor #113363 üzenetére
Hidd el hogy ezeken évtized óta túl vagyok, nem ez a baj.
Most hogy tv szerelő vagyok bár nem praktizálok az egy dolog. A mozgásjavítások megértéséhez nem kell nagy tudomány.
Én vagyok a 100-ból az egy, akit ez (túlzottan?) érdekel, ennyi az egész.
Téríteni nem akarok, bárki könnyen tesztelheti, Budapesten meg is nézném, mondjuk vásárlás előtt kellett volna. -
Thread62
csendes tag
válasz
Vhiktor #113361 üzenetére
Amit leírtam tesztet, ott egyértelműen vita nélkül látható
szerintem nem hibás a tévé
az UE55JS8500al mindig is elégedett voltam, ma már tudom, ez a tökéletes mozgásátvitel, amire a technika képes
valszeg a neo-qledek is tudják ezt
scanning backlight
de még anélkül is, sima LCD-ként is JOBB (ebben)
valami az OLED vezérlésében, meghajtásában lehet elkerülhetetlenül
hiába 0ms, azokat jó bonyolultan vezérelni is kell
a QLEDemen egy fotó a teszten pl. 1mp alatt elvonul a képen, gyakorlatilag ugyanolyan éles, ugyanúgy olvashatók a részletek mintha állna. -
Thread62
csendes tag
válasz
Vhiktor #113356 üzenetére
jaja tudom hihetetlen, nekem egy hét kellett meg a konkrét teszt ahol már nincs hátha.
A mozgásátvitele rosszabb mint a 10 éves QLEDem.
bárki elvégezheti
csak nehogy valláskérdés legyen belőle, mint a benzin/diesel viták
szerencsés akit nem zavar, könnyen tesztelhető, pl. blurbustersről vagy akárhonnan ugyanaz a folyamatosan mozgó fotó, két tv duplicate kijelzőként PCről, ugyanazt kapják.
pl, a fotó átvonul jobbról balra a képernyőn, végtelenítve
a QledEN (főleg a scanning backlighttal) penge, ezen meg nem. (persze jobb mint egy minden nélkuli régi lcd tv)
de a hagyományos UFOkkal is lehet tesztelni, minden uzemmodban minden frekin benne van a kulonbseg, maga az OLED vezérlése tart itt. Más jelforrásból is egyből láttam rajta, de a remény hal meg utoljára.
De persze együtt lehet vele élni! Csak azt hittem mindenben, kétségek nélkül lesz jobb. -
Tyrone89
aktív tag
válasz
Vhiktor #113356 üzenetére
Hát igen, de még a konvertált 3D-vel sem lett volna nagy baj, ha igényesen készítik el..pl Pacific Rim első része, mert az konvertált 3D-nek nagyon korrekt. De valóban nekem is az a véleményem, hogy nem foglalkoztak ezzel sem igazán.
Lassan tényleg ott tartunk, hogy régen minden jobb volt
Jönnek az egyre nagyobb fényerőre képes tv-k, köztük, hogy ide illő legyen..oledek is, a filmek meg egyre kevésbé használják ki a szabvány adta lehetőségeket. Mert hát ugye nem pár perces demo videók miatt vásárol az ember ilyen megjelenítőket. És nyilván ahogy Szkutyi is írta korábban..a 800 nit is vakító tud lenni, szóval nem azt várja az ember hogy 2000 nites filmek legyenek, de azért a 200-400 nit csúcsfényű "HDR" az tényleg gáz szerintem.. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #113324 üzenetére
Köszi.
Betekintési szöget nézted, hogy milyen korábbi modellekhez képest? Mennyire zöldül be, illetve veszik el a fényerő?
Igaz, hogy az LG szerint e tekintetben két dobozból kivett TV -nél is lehet eltérés... Ráadásul tavaly azt mondta az LG az Rtings -nek, hogy hozzájuk pont a legrosszabb került tesztelésre, és ennél rosszabb már nem megy át a minőségellenőrzésen. Ahhoz képest, még ha minimálisan is, a C5 -nél megint rosszabb volt a helyzet.
-
ricpet
tag
válasz
Vhiktor #113308 üzenetére
G4 lenne a választás, de talp nélküli verziókat találok hasonló áron, a talp meg +100k, hagyjuk már
LG G4 OLED vs LG C5 OLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Eléggé egyformának tűnik a teszt alapján.
Nagyon köszönöm! -
gurus
aktív tag
válasz
Vhiktor #112885 üzenetére
Kínai csodák is vannak
aminek jó a képe. XGIMI H2 Projektorom van kb 6 éve. Előnye az óriási képátló kép mérete 30-300″ col. Valós Fényerő 1350 ANSI Lume ami nappal is tűrhető [link] . Tudom vannak márkák amik 3000-5000 lument írnak csak az sokszor nem a valós érték van feltüntetve
Hátránya nincs szoftver támogatás 2 év után . megoldható aki ért hozzá. programok futtatása mai napig tökéletes kis hackeléssel, mivel smart projektor
Amit tesztelteltél annak egy hátránya a kis képátló .Nem mozi élményt kapsz.Kínai csodánál, 300 col. igaz kicsit rosszabb kép minőséget de mozi érzetet add vissza. Itt sokat dob a vetítés mérete. Ezért szerintem 2millió sok érte .Ennél jobb Oled tévék vannak amivel vetítési mérete miatt partiba lehet -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #112804 üzenetére
A margóra: 'Eszközápolás' menühöz:
S90C fw:2024.1/HDMI/telekom box/normál képmód: Eszközápolás indítása > Fennmaradó hibák: "Elmosódott a kép, furcsák a színek."
Átlag felhasználónak biztos jó, de a gyakorlottabb felhasználónak megmosolyogtató, hogy a képmódot rendesen beállítva (pl. élesség:0) ilyen üzenetet küld. Mondjuk azt is hibának véli, hogy be van kapcsolva az automata kikapcsolás 6 óra múlva (ha a táv.-ot addig nem kapcsolja senki). -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #112822 üzenetére
Ahogy ρσгτσ is írta, nyilván automata válasz a Samsung-tól. Természetesen olyan tesztképet is csatolni kell, ahol a hiba kristálytisztán látszik.
Ha beégés vagy pixelhiba:
Ui.: X-edjére is: Nagy SDR fényerő és/vagy sok statikus elem megjelenítése és/vagy napi +12 üzemóra esetén arányosan célszerű növelni a pixelfrissítés gyakoriságát. A 2022/2023/2024-es Samsung QD-OLED-eknél gyárilag a régi 2000 üzemóránkénti pixelfrissítési gyakoriság van beállítva, amely csak átlagos felhasználás során elégséges. Ha környezeti fény engedi, huzamosabb időn keresztül célszerű SDR-ben a régi szabvány 100-120 nit (27-32 fényerő) használata. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #112817 üzenetére
Azt is érdemes belevenni, hogy melyik városban történt, mert egyes szervizek alvállalkozókkal dolgoznak, nincs országos hálózatuk. Így például a Samsung -nál is változó, hogy milyen a szervizes.
Meg az is elképzelhető, hogy vidéken nem minden esetben megy Samsung képviselő a szervizessel. Ezt én sem tudom pontosan...és ugye ez sem mindegy.
Szerk.:
Meg ami még fontos lehet szerintem, hogy helyszínen javítottak, vagy elvitték a TV -t. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #112812 üzenetére
Én mindig írok. Dátumokkal együtt, így az is kiderült, hogy pontosan mennyi ideig tartott az egész ügyintézés.
Illetve LG -ről itt írtam. Samsung -ról meg azért a Samsung topikban, mert mini LED TV -t garanciáztattam. De néhány részletet itt is megosztottam róla, amikor a Samsung garanciáról volt szó.
-
Peace
nagyúr
válasz
Vhiktor #112812 üzenetére
Én már annó megosztottam, hogy Samsung-ot soha többet a büdös életbe! Békéltető testület még konkrétan asszisztált is nekik ahhoz, hogy megá*uszoljanak. Azzal érveltek, hogy onnantól, hogy külső eszköz van rákötve és onnan menne a kép a tv-re, az már nem a tv sara, ha bármi képmegjelenítési probléma van.
Elmennek a jó ku*va anyjukba! Ugye ez a híres Q70R tv volt, amiről hirdették, hogy istenkirályság játékokhoz. Még a honlapjukon is ezzel promózták. Aztán zöldes-lilás utánhúzás volt. Nem csak játéknál, de HDR filmeknél is a karakterek kontúrjánál sötétebb jeleneteknél. A Békéltető azt ígérte, hogyha a Samsung szerviz bevizsgálása nem vezet eredményre és nem leszek elégedett a végeredménnyel, akkor folytatják az eljárást és kikényszerítenek valami olyan végleges megoldást a gyártótól, ami számomra is kielégítő. Ehelyett azonnal lezárták az ügyet. Kérdőre vontam őket, hogy nem erről volt szó a meghallgatáson, ahol a Samsung jogi képviselője is jelen volt. Azt írták válaszban, hogy ez van, törődjek bele. Kezdeményezhetek új ügyet, ha akarok. Természetesen nem akartam. Elkönyveltem, hogy egy aljadék szenny a Samsung és többet nem veszek tv-t tőlük.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Ilyen a Samsung policy. Ugyanakkor én is leírtam mellé, hogy egyébként ebben az esetben nem sok minden fog látszódni a hibából. Már csak azért sem, mert a telefon nem fog nyers képet készíteni, mindig javít valamennyit.
Kivéve RAW -ban, de azt meg nem fogják elvárni. Valószínű az ügyfélszolgálat nem is nagyon van képben e tekintetben.
Így gyakorlatilag át is lehet ugrani ezt a részt annyival, hogy csatolsz mellé más képeket is. Illetve leírod, hogy nincs megfelelő eszközöd hozzá, plusz a tesztábrák nem alkalmasak a hiba megmutatására.
-
válasz
Ezért választottam a G4-gyel az MLA+ panelt, amely talán egy védelmi rétegként is tud funkcionálni a beégés és pixelhiba elkerülésére, lévén csak egy beépített, külön energiafelhasználás nélküli fényerősségnövelő réteg, így nem főzi meg a TV-t. Igen messze vagyok én a te szakmai tudásodtól, ez nem is kérdés, de a saját egyszerűbb interpretációm alapján ezért vetettem el a qd- oledet, többek között.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Vhiktor #112796 üzenetére
Külföldön, tőlünk nyugatra is több ilyen kereskedő volt, aki azt állította nála nem csak 65 colnál van QD OLED. Ezeknél mindig kiderült, hogy WOLED paneles modellt árultak. Valószínű náluk is erről van szó, de kíváncsian várom a fejleményeket. Már ha lesz...
Én csodálkoznék, ha QD OLED lenne.
Szerk.:
Samsung -nál már régóta ez megy. Régiónként kavarnak a panelekkel. Így a kereskedők sem mindig tudják, hogy mit árulnak... Pár rossz infó, és egyből rossz modellszám kerül ki a weboldalra. -
Rewmac
aktív tag
válasz
Vhiktor #112628 üzenetére
Sok alternatíva nincs mert LG és Samsung. LG a G2 panelcseréimet elvégezte, de olyan tintes zöld panelem van benne, hogy kifolyik az agyam valamint mind a 3 panel ferde (hajlított) ha nem lenne baja nem igazán érdekelne, meg nyilván a kalibráció is kuka rajta, de én erre már nem fogok költeni.
Meccseltem velük eleget már, hogy leszarjam.
-
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Vhiktor #112621 üzenetére
Olvastad a teszteket? Én is csak azokból meg a feedbackekből, képekből látom. Nem volt még nálam vagy ilyesmi, de így rizikós nekem.
Hosszú lenne leírni mindent, de dióhéjban sötét jeleneteknél vibrál a kép hasonló mint az overshoot, iszonyat color banding van HDR-nél game mode-ban még rosszabb, illetve van még egy ehhez hasonló jelenség ami csak HDR-nél jelenik meg dolby visionnél nem, megint kivették DTS-t, halványan csíkos a kijelző amikor küzd a sötét jelenetekkel illetve mozgásnál. Igazából az owner's threadek tele vannak vele, egy részét a Rtings is megírta.
-
huby80
senior tag
válasz
Vhiktor #112568 üzenetére
Kepminoseg a legfontosabb, mondjuk a médiába elhordta minden szarnak az eladó a samsungot de lattam en hogy jó az is, utána olvastam es meg jobb is.. Mondjuk Lg poloba volt a csávó plus azt állítja Dolby Vision nélkül sose üti meg azta szintet a samsung pl a netflixen. Köszi a segítséget szerintem a samsungot választom..
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor #112493 üzenetére
DV esetén a filmmaker mód nekem teljesen gyári - nem ninjáztam szét az IRE szinteket, hozzá se nyúltam kivéve egyetlen egy paramétert: a gyári 10-es élességet levettem nullára, nem tudom ez okoz-e gari vesztést
Szóval nem, a fekete villogás nem ennek tudható be, bár az is igaz, hogy 49-es fekete szint orvosolja - de ekkor meg near black részlet vesztés van - legalábbis a szemem számára.
Amit te írsz jelenség az egyébként nem kb az amikor az arcok éle mentén egy világos kontúr jelenik meg mozgás közben (én eddig ezt hittem)?
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor #112470 üzenetére
Egyébként a 'toymaker'-ek tisztában vannak azzal, hogy még a grading monitorok kijelzői is 10 bit-esek (talán van 12 bit-es elvétve)? ... vagy kit érdekel, menjen a 24 bit-es színátmenet a játékban, oldja meg a kijelző... ha tudja.
Az más kérdés, hogy a tömörített SDR 8bit/HDR 10bit filmeknél óhatatlan a kisebb-nagyobb color banding megjelenése. -
Rewmac
aktív tag
-
-
robi-k
őstag
válasz
Vhiktor #112354 üzenetére
Spears&Munsil UHD HDR.Benchmark Disc (2019) - nagyon jó kis teszt lemez, még sokáig az is lesz, akár 4000 nit-es paneleket is támogat,HDR10, DV és HD10+ tesztekkel.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
Vhiktor #112299 üzenetére
Valaki példáuk az imént linkelte nekem az alábbi videót. Azt állítja 20mp körül van egy sötétebb jelenet ahol villog a fény, és állítólag két másik G4 tulaj is visszaigazolta neki.
Az Oppenheimert emlegették még több helyen, illetve sorozatok közül a Silo és a Squid Game volt megemlítve.
-
redXIII
senior tag
válasz
Vhiktor #112163 üzenetére
Hgig-vel próbálom, az előző tv-n is úgy volt. Érdekes amúgy hogy a 4 éves vincentes videóban arról beszél hogy azért kell kattingatni mert az akkori sw/os-en nem lehet teljesen kikpacsolni a tone mappinget hiába hgig van beállitva. Majd egy jövőbeli updatben kijavitják. Aztán azóta se mérte meg senki hogy tényleg így van e, csak a fóliát huzogatják lefelé a tv-ről. De nincs egy videó arról hogy utánna bárki is megmérte volna a végeredmént.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged