Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
domerator
veterán
válasz
Tyrone89
üzenetére
Most már semmi...
mint említettem sajnos nagyon tök vagyok TV téren és fogalmam sem volt, a ma használatos technológiákról... ha jól néztem utána, akkor manapság vagy WOLED vagy QD-OLED tévék léteznek... én még abban a hitben voltam, hogy az oled kijelzők 3 önállóan világító alapszínű diódákból állnak... fogalmam sem volt róla, hogy csak fehér diódákat használnak szűrőkkel...
-
Sonex79
aktív tag
válasz
lala666
üzenetére
Ez az etanol 70% és hozzá mikroszálas kendő egyértelműen legjobb módszer, és ez nemcsak a qd oled tv-re, hanem gyakorlatilag minden kijelzőre tökéletes, így törlöm le a mobilt, laptopot, sima monitorokat is otthon. minden esetben tökéletes az eredmény, egyrészt nagyon komolyan tisztít, másrészt semmi foltot nem hagy.
-
gurus
aktív tag
válasz
lala666
üzenetére
65S95B
lehet más a kijelző felűlete mint a mostani szériáknak ezért tudod hagyományos módon tisztítani a D-QD OLED szériát tuti nem lehet
Samsung Display hivatalos oldalán van a 70%-os etanol nem én találtam ki és saját tapasztalat.ja véletlenül nekem is van évek óta pár darab oled tévém Lg ,Samsung
-
gurus
aktív tag
válasz
lala666
üzenetére
QD OLED tévé tisztítását kérdezték arra írtam
.neked nem QD OLED kijelzős tévéd lehet, mivel 3 éve-2022 február még nem volt piacon elfogadható áron
.oledet lehet hagyomános módon tisztítani, teljesen tiszta a kendő stb..
Milyen tipusú a te QD OLED tévéd. amire a hagyomános Oled tisztítás jó? -
ρσгτσ
addikt
válasz
domerator
üzenetére
Nem a WOLED -del van probléma. Vagyis részben igen.
Mivel akad közöttük probléma, a Samsung garanciális ügyintézése pedig nem túl jó, így szerintem annyira nem ajánlott LG panellel venni. Pl. tinting.
Ha Samsung, akkor csak QD OLED, de az a legolcsóbban 65S90D -ben, vagy 55S95D -ben lesz.
Egy-két ritkább, de tényleg sajnálatos ügytől eltekintve az LG ügyintézés magasan kiemelkedik. C4 szintén WOLED, és jó választás, jobb garanciális háttérrel.
-
Tigerclaw
nagyúr
55C4 vagy G4? Ahogy látom az utóbbi ára esett. A G4-nek van VESA rögzitési pontja? Saját tartóra tenném, nem a falrasimulós gyári megoldással, kerettel.
-
domerator
veterán
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Koszonom a valaszt neked is, vegul tenyleg LG lett belole: LG OLED55C41LA OLED evo smart 4K UHD TV webOS
Meg eppen belefert es mas is ajanlotta, igaz hogy C lett belole, de ha jol hallottam akkor ez az ujabb.
Ja es a WOLED figyelmeztetesed priceless volt, gyorsan utananeztem hogy mi is ez es basszus feher ledek szurovel elotte… nagyon jo hogy szoltal rola, koszi meg 1x!!! -
ρσгτσ
addikt
-
pjen
félisten
válasz
lala666
üzenetére
Nálunk nemrég kint volt az LG szerelő. Nejem kifejezetten rákérdezett az OLED képernyő tisztításra. Azt mondta amivel az ablakot pucoljuk az jó. Nejem frost bio spiritusszal tisztít ablakot, szerelő szerint tökéletes. Mikor vettük MM ben a sony t, megint megkérdezük ott a sony emblémás eladó azt mondta, mindegy csak ne legyen benne alkohol. Fene se érti ezt. Végül vettünk HAMA képernyőtisztító sprét és kendőt.
-
domerator
veterán
Sziasztok,
Gyors véleményre lenne szükségem, ezt a 2 készüléket néztük ki, ha valakinek van pro és kontra tapasztalata, vagy a műszaki adatok alapján véleménye, kérem ne tartsa magában. Sajnos TV téren nagyon nem vagyok naprakész.
Samsung QE55S85DAEXXH 55 OLED 4K Smart TV
Hisense 55A85K SMART 4K UHD OLED TV
Köszönettel
-
lala666
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Először ilyen lesz, viszont rájöttem ha teljesen tiszta a kendő és még egyszer áttörlöm nedvesen utána szárazon nem finomkodok vele teljesen eltűnik minden folt róla. Te is megrémültél tőle. Én nem foglalkoztam vele nagyon, adtam neki rendesen jól tettem. Én nem etenolozgatok úgy voltam vele....
-
alaves
addikt
válasz
lala666
üzenetére
"Ez egy marhaság"
Csak bizonyos szögből, tükröződés esetén látszik. Ha ilyen keletkezik, akkor 3-4 megismételt (2-3 perc folyamatos törlés) tisztítás 70%-os etanollal eltünteti (az elváltozás nem kémiai, csak fizikai- optikai). Megelőzésre is etanolos tisztítás javallott. (utolsó kép pl. A95K). Nem jönne rád az ideg, ha ilyet látnál? (én kicsit ideges lettem, mikor az S90C-men megláttam)

-
hunspikey
őstag
válasz
justin+09
üzenetére
Nálam is délutánra már elhárult a EULA elfogadási oldal viszont továbbra sem ment a LG fiókba bejelentkezés, tehát a figura ikon a bal felső sarokban.
Gondoltam egyet kivettem az IPv6-ot a WiFi adapteréről, így már gond nélkül ez is ment.
Ami érdekes : teljesen más lett a webOS a factory reset után - mert hogy ezt is csináltam rajta tegnap kínomban. A tv boot ideje kb az ötöde lett, a menü jelentősen felgyorsult! Szóval nem bántam meg a resetet. Appokba pikk pakk vissza qr kódoztam magam telóval, az egész nem volt több mint 10perc.
-
lala666
őstag
válasz
gurus
üzenetére
Érdekes tisztított vízzel tisztítom és remekül tiszta lesz . Közel 3 év alatt, egyszer sem használtam vizen kívül mást. Pedig prüszi is szokott hébe hóba rákerülni. Ez egy marhaság, normálisan lehet tisztítani. Végén száraz mikroszálassal, nem is szoktam nagyon finomkodni vele!
-
warren29
aktív tag
-
KubanitoS
veterán
77 vagy 83” LG C4 esetén ha falra akarom szerelni, akkor kell venni hozzá fali konzolt, vagy jár hozzá, mint a G4 esetében?
-
so_ha
senior tag
válasz
eL Geri
üzenetére
"... csak az asztali állványos verziót vezetik ki."
Röviden, marad minden a tavalyi szerint.55", 65", 77"-ban már listázzák a németek az G5LW szériát.
48", 55", 65"-ban van továbbra is gyári talppal szerelt a "G": pl: 65G59LS
-
so_ha
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ami eddig tudott infó, az már elhangzott. A keresőbe G5 kifejezés.
-
Skylukos
tag
Nem vagyok rossz indulatú, de akik mások problémáit elbagatelizálják, azoknak ez majd jusson eszébe akkor is ha nekik lesz problémájuk.
És ne keverjük össze a 6-8 éves vagy olcsóbb kategóriájú készülékeket a garanciális felső kategóriás készülékekkel.
Ha az lg nem tud egy szolgáltatást biztosítani napokig az nem szerződés szegés?
Lassan ott tartunk ha nem jelenik meg a képernyőn semmi arra is az lesz a válasza az lg-nek hogy ök nem tehetnek róla. -
Fokypit
csendes újonc
Sziasztok!
Döntöttem, meglett a TV, Samsung S90D 65-ös lett a vége.
Most fogom kibontani, beüzemelni, szóval számomra szenteste lesz ma.... 😃😃Tudom, mindenkinek más a szeme, de mik azok az alap dolgok, amiket megéri ki-bekapcsolni, átállítani? Gondolok itt olyanokra, mint a HDMI-CEC, energiatakarékosság, képmód, stb.
Előre is köszi, üdv: Péter

-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Most olvastam (egy számomra ismeretlen oldalon), hogy már nem lesz hozzá alapból fali konzol... ami ha igaz, akkor nagyon sajnálatos

UPDATE: beleolvasva külföldi cikkekbe, talán csak az asztali állványos verziót vezetik ki. Tehát a lábat kell külön megvenni, nem lesz alapból azzal csomagolt verzió is.
-
eL Geri
őstag
Lenne egy abszurd kérdésem:
Ha tegyük fel nem számít az idő (amíg várni kell), és a pénz (mert az újabb persze drágább lesz még jó ideig), akkor egyértelműen jobb lesz a G5 mint a G4?
Láttam, olvastam, hogy új belseje lesz, viszlát MLA, meg ilyenek.
A bajom az, hogy amíg nem jönnek ki tényleg, addig a fene tudja. De amint kijöttek, addigra a 77-es méret az előző generációból tipikusan már kifutott hiánytermék lesz. -
akika85
csendes tag
Sziasztok Samsung oled képernyőt mivel ajánlott tisztítani ? (Desztillált víz vagy 70% etanol) fórumokon ezeket lehet olvasni.
-
so_ha
senior tag
2025 LG OLED pricing
Az LG "G" széria megegyezik a tavalyi német nyitóárakkal:
-
warren29
aktív tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Talán ez volt az egyik legmegnyugtatóbb hsz.
Köszönöm
Az az igazság ennyit még sosem adtam egy tv-ért és messze messze túlszaladtam a lélektani határomon de abban reménykedek, hogy beválik és elégedett leszek.
Akkor nem azt fogom érezni milyen rohadt sok lóvé volt hanem, hogy de jó, hogy a drágábbat vettem mert minden forintját megérte.
( hacsak, nem mondom vissza ) -
warren29
aktív tag
válasz
lala666
üzenetére
Én pontosan ezért.
Infókat gyűjteni, okos tippekért amire lehet magamtól sosem jönnék rá illetve felhasználói véleményekért amik segítenek pld. a mostani nagyberuházásom alkalmával is.
Ha minden jól megy nem szándékozom másikat venni vagy 8-10 évig, hacsaknem az anyagiak nem fognak számítani. -
Juhaszatti
addikt
válasz
warren29
üzenetére
Ne aggódj ezen. Ide, és ehhez hasonló helyekre a legtöbb esetben olyanok írnak akiknek valami problémája van. Ez torzítja a képet, a valóságban nem ilyen rossz a helyzet, és az arányok is teljesen mások mint itt a topikban.
Én sem írtam eddig, mert nincs problémám a C4-el, és remekül működik. -
justin+09
lelkes újonc
válasz
hunspikey
üzenetére
Én most gyorsan ránèztem és végre jó lett! Igaz elsőnek nem és közben átdugtam a másik netet (igen, kettő van, igen, hol az egyik, hol a másik működik..) nem tudom ez befolyásolta-e, de most jó végre minden app, sport, folyamatos készenlét, otthon stb. Remelem nálad is megjavult

-
justin+09
lelkes újonc
válasz
warren29
üzenetére
Ugyanebbe a cipőben jártam, járok… Decemberben rendeltem az első 65G4LW terméket egy bizonyos helyről (nem tudom leírhatom-e) plusz hozzà tv állványt másik cégtől, mert nekem úgy jó egyelőre. Felhív a futár, hogy fél óra múlva hozza a tv-t - rendben, másfél volt, mindegy, legkevesebb - kérdezem tőle, hogy ketten vagytok, lesz segítséged? Mert ha nem lemegyek segíteni. Persze igen mondta, erre csönget és egyedül ráncigàlja fel a tv-t a liftben… mondom ezt nem hiszem el… nem volt nagy sérülés a dobozon, de könyörgöm, ne alítsuk már minden oldalára… átvettem… rá kb 2 órára mentem az állványért.. itthon vettem észre, hogy mintha egy vissza csomagolt tv állványt kaptam volna… teljesen elment a kedvem, karcos, rongálódott doboz stb… ekkor döntöttem úgy, hogy nem kockáztatom, visszaküldöm egyébként se volt szerencsés decemberem.
Persze az agy kattog, szeretne egy brutal tv-t és nagyon bosszantó, hogy más semmibe se nézi a te pénzed, értéked, lényegben telibe… Na de adok neki még egy esélyt. Máshonnan rendeltem egy LS verziót, amibe ugye már ott a talp… 2 hétig volt a platón a futárnal mire hozzám került…. De már rutinból lementem megnézni, vajon hogy hozzàk, szállítják… természetesen állítva volt valami hűtőhöz oda spaniferezve… kitette a kocsi mellé, a dobozon egy hatalmas sérülés, látni, hogy valami neki csúszott. Kértem jegyzőkönyvet, elutasított, hogy nincs nála, jó mondom akkor megy vissza… De tényleg, mit szórakoznak más pénzével?? Értek mindent, nekik se könnyű, de egy ilyen értékű tv-t legalább nézzünk már valamibe! És ugyanez akar egy 5ezer ftosra lenne az alap….
Telt múlt az idő, egyre lejjebb mentek a tv árak, jöttek kupon akciók, így harmadszorra is rendeltem egy LS verziót! Na mondom, ez már csak jo lesz. 1 nap alatt kihozták, lent vártam a futárt, persze állítva volt megint, de az elején kulturáltabban és szinte zero sérülés a dobozon. Rábeszèltem a futárt 2 mátyással, hogy kézbe vigyük fel, nem fogjuk a liftbe megint össze-vissza állítgatni, így én is nyugodtabb voltam! Mèg aznap összeraktuk - az állvány belső fele ugyanúgy karcos, ez így tuti sorozatos gyártási hiba mondom
- de ettől függetlenül minden szép volt, eskü a kép is minden (kivéve sdr). Aztán pedig most a héten szembe jött a valóság. Egyébként egy nagyon extra tv, de szerintem az AI túl sokat szól bele a működésébe. Sokat kell állítani és tényleg amiket írnak sokan, meg kell találni a saját beállításaidat. Sokan azt hiszik, hisszük, hogy veszünk egy ilyen tv-t és már magától minden szép és frankó. Ez nem igaz, kicsi meló kell bele, de még így se garantált, hogy tetszeni fog, mert nagyon fontosak az appok minőségben illetve a külső eszközök és beállítások! Ez mellet a Sony A95L volt versenyben, de nem akarom elhinni, hogy másfél év alatt alig ment le egyszer egyszer 900k ra az ára….
Így az LGt ésszerűbbnek tartottam.A többit pedig leírtam itt: 109986
-
ezekiel65
újonc
válasz
warren29
üzenetére
Nekem egy 77" C4-em van. Igaz, még csak két hónapos, de van nyúzva rendesen és semmi baja. Félelem persze nagy úr, azt elismerem. Amikor megjött, pixelvadászat töviről-hegyire, beégés, vízmérték, hogy nem-e görbe a képernyő, a szürke szürke-e, csíkok, foltok, meg ilyesmik. Totál paranoia, mint egy orvosi vizsgálat, de mindent rendben találtam. Kivéve a most meglévő APPS problémát, de hát ez nem a tv baja, hanem a töketlen programozóké. Amúgy megoldódott már? Este jó lenne Reachert nézni...
-
Celtis
veterán
válasz
warren29
üzenetére
Panelrothadás ( pontosan nem vágom mi az de elég bizarrul hangzik ), pixelhiba, tinting, csíkozódás, beégés, stb.
Ebben semi újdonság vagy változás nem történt ez elmúlt napokban.Volt egy fura garanciális adminisztráció (3 javítást egynek számoltak), ami tényleg aggasztó, másfelől viszont szó nélkül cserélték kétszer(?) a kijelzőt.
Illetve van/volt ez a központi szerver hiba. Shit happens, ahogy a művelt francia mondja. Nálam éppenséggel működik, de tudom, hogy ez a legkevésébé sem vigasz annak akinél meg nem. -
warren29
aktív tag
válasz
eL Geri
üzenetére
Akkor nem csak én látom így.
A háttérben ott van az is, hogy akik itt leírják a negatív élményeiket csak a jéghegy csúcsa.
Rengeteg vásárló van aki nem is tudja, hogy nem jól működik az OLED tévéje ( vagy QDOLED, QNED...) és a tudatlanság édes állapotában nézi és élvezi boldogan.
Ahogyan korábban valaki leírta a minőségellenőrzésen gazdasági okok miatt nem buknak meg a hibás készülékek mert a leendő vásárlók közül nagyon sokan észre sem veszik, hogy rossz a TV ezért inkább átengedik őket mert 10 rossz készülékből lehet, hogy csak 2-3 tulajdonos jelzi majd és érvényesíti a garanciát. -
Csandi
addikt
válasz
warren29
üzenetére
Akkor egy pozitív visszacsatolás.
Most C4-ünk van, semmi baja sem hardveresen sem szoftveresen. Előtte C2 volt, ugyanez.
2 barátomnak van még C4-e, szintén nincs bajuk.
Ahogy felettem is mondták, fórumra nyílván az jár akinek baja van, akinek nincs az csak használja.(én kivétel vagyok, kockaként fórumozok ígyis úgyis
) -
eL Geri
őstag
válasz
warren29
üzenetére
Teljesen megértem az aggodalmadat!
Bár sok választ fogsz kapni, hogy az itteni fórum nem reprezentatív, és akinek baja van, az hangosabb és jobban látható.
Ez is igaz. De nem értek vele teljesen egyet én sem. Fura mód pl. az Xbox fórum, vagy a Házimozi kezdőknek fórum nincs tele termékhibákkal.
Egy részben én is ezek miatt nem akaródzok meglépni a TV cserét.
Az az érzésem, hogy ez az oled technológia sajnos nem üzembiztos.Azt hogy most mit csinálj, csak te döntheted el. Engem már hajtana a vágy, hogy csak megnézzem a megrendelt TV-met… de közben jól be lennék tojva.
-
warren29
aktív tag
Dühítő és egyben elkeserítő amit itt az elmúlt napokban az LG supportjával és a garancia érvényesítésével kapcsolatban lehet olvasni.
Az esetek láthatóan nem egyediek hanem szinte mindennapossá kezdenek válni.
Mi a f@zom történik itt?
Nem szoktam előre aggódni soha mivel eddig hittem abban, hogy mindíg prémium cuccokat veszek amik össze vannak rakva és van bennük anyag de a történések fényében most parázok.Hosszas dilemma és várakozás után megrendeltem a hőn áhított LG tv-met de teljesen elment az egésztől a kedvem még mielőtt megérkezett volna.
Az alapján amit itt jópáran leírtak úgy néz ki a dolog, hogy rendesen a szerencse kegyeltjének kell lennem ( vagy lennie másoknak akik OLED tv-t vesznek ) ha kapni akarok egy hibátlan tv-t amihez ráadásul a magyar jövedelmekhez képest horror áron jutok hozzá.Panelrothadás ( pontosan nem vágom mi az de elég bizarrul hangzik ), pixelhiba, tinting, csíkozódás, beégés, stb. hogy az egyre csak romló webos frissítésekről már ne is beszéljünk.
Azon kell remegnem a kibontás után ha bekötöm a tv-t akkor minden ok legyen.
Tehát azzal ellentétben, hogy egy kifejezetten drágának számító szórakoztató elektronikai termék az ára és az általa képviselt magas technikai színvonalnak megfelelően magától értetődően jól működik azzal kell számolnom, hogy nem kis eséllyel nem szórakozás hanem bosszúság, bizonytalanság, idegesség és csalódás lesz a vége.Egyébiránt többek között pont a hazai viszonyok között jónak számító LG support miatt vettem ilyen TV-t nem pedig elvakultságból.
Nekem tökéletesen megfelelne a Samsung, Sony, Panasonic hasonló kategóriájú terméke is.Mivel még nem történt meg a kiszállítás ( már kifizettem de jóval későbbi kiszállítást kértem ) így fontolóra vettem, hogy visszamondom az egészet a pic@ba és lemondok életem eddigi legjobb tévéjéről
De akkor mit vegyek? -
Rewmac
aktív tag
Fura nekünk most jó. Nem tapasztaltunk semmit. Fura. Lehet a net? Nekünk One one most a routerre dugva.
-
blakey
titán
válasz
hunspikey
üzenetére
Valaki magyarázza el, hogy miért érint csak egyeseket? Nem, nem én vagyok az egyedüli, akinél jó. Ha nem DNS-feloldási probléma, vagy nem a felhasználási feltételekkel van összefüggésben, akkor vagy IP-tartományonként, régiónként, esetleg szériaszám alapján történhetett valamilyen hiba, ami miatt azok korlátozva lettek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Ronam
üzenetére
Ha jól működik minden akkor az automatikus jó. De van amikor nem működik jól. Ezért a legjobb egyformára állítani a forrás és a megjelenítő oldalon. Tehát vagy mindkettő limited vagy mindkettő full.
És vannak az extrém esetek amikor mindkettő mondjuk limitedre van állítva, de a megjelenítőnel mégsem limited a limuted, hanem éppen full, de ez ritka. Ekkor megvan cserélve a 2 beállítás. Projektoroknál bizonyos márkával előfordulhat.
Vannak megjelenítők amiken nem is lehet ezt állítani.
Az esetek 99%ban elég azt megjegyezni, hogy ha Pcvel használod akkor minden full, más esetben meg limited.A lényeg, hogy ne legyenek keverve.
-
Ronam
addikt
-
Hysterycs
tag
Nálam sem megy az app store 23.20.40 szoftverrel, 77C4, valamint az LG S75Q soundbar sem áll vissza default hangkimenetnek bekapcsolás után (EARC), a tv észleli a soundbart, de outputkent mindig tv hangszórót kapok csak. Nem tudom, hogy ez a probléma is összefügg szoftverfrissitessel, de ma tűnt fel és pár napja biztosan jól működött még.
-
justin+09
lelkes újonc
válasz
PhoenixSzG
üzenetére
Köszönöm, megnézem!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
mint említettem sajnos nagyon tök vagyok TV téren és fogalmam sem volt, a ma használatos technológiákról... ha jól néztem utána, akkor manapság vagy WOLED vagy QD-OLED tévék léteznek... én még abban a hitben voltam, hogy az oled kijelzők 3 önállóan világító alapszínű diódákból állnak... fogalmam sem volt róla, hogy csak fehér diódákat használnak szűrőkkel...
lehet más a kijelző felűlete mint a mostani szériáknak ezért tudod hagyományos módon tisztítani a D-QD OLED szériát tuti nem lehet
.neked nem QD OLED kijelzős tévéd lehet, mivel 3 éve-2022 február még nem volt piacon elfogadható áron
.oledet lehet hagyomános módon tisztítani, teljesen tiszta a kendő stb..
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
🥃