- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Atomgeszi #108883 üzenetére
Ja, hogy azon coreelec fut. Na hát ott bármit be tudsz konfigurálni CEC-en.
- A Switch source to this device on startup->Disabled,
- A Devices to power on/off.... beállításokat pedig None-ra
állítsd. Ezekkel a beállításokkal nem fogja bekapcsolni a tv-t.(Még javaslom a When the TV is switched OFF és Action when switching to another source elemeket tedd Stop playback-re)
A hangerő szabályozáshoz itt egyik beállításnak sincs köze. Feltételezem valahol valami mást is elállítottál és letiltottad a CEC-et. Vagy épp nem kap áramot valamelyik készülék?
Hosszú évek óta használom a CEC-et a legkülönbözőbb tv-k és egyéb eszközök között a legnagyobb elégedettséggel. Az egyik leghasznosabb dolognak tartom.
-
Celtis
veterán
válasz
Atomgeszi #108872 üzenetére
Nem tudod az Ugoosban a CEC működést konfigurálni, hogy ne küldjön bekapcsolás jelet? Sajnos a tv-kben a CEC a végletekig le lett egyszerűsítve. Pár éve még beállítható volt, hogy külső eszköz be tudja-e kapcsolni, de ma már nincs ilyen opció. Habár LG-n a némító gomb háromszori megnyomásával feljön egy menü amiben lehet valamit állítani.
-
hunspikey
őstag
válasz
Atomgeszi #108263 üzenetére
Azt én írtam és csak DV módra vonatkozik és valószínűleg az én egyéni problémám lesz.
De nálam sem az a gond, hogy ne lenne kotta színhelyes. A leghelyesebb profil az összes közül, szerintem azt értetted félre, hogy a tartalomhoz képest nem jó nézni - élmény szempontjából.
-
hunspikey
őstag
válasz
Atomgeszi #108163 üzenetére
Otthoni mozit tolom mostanában, de ehhez az kellett hogy megértsem az IRE értékek hogyan használhatóak ténylegesen úgy hogy ne vezessenek be a beállított kompenzációk különféle képi hibákat. Régen mindig azt gondoltam, hogy a kalibrált / gyári adatokkal baj lehet - de sajnos rá jöttem, hogy semmi baj sincs velük, ellenben ahogy én nézem - kizárólag belső appos streaming, amit nézek - darkos sci-fik - egyszerűen olyan szinten van elbarmolva a kontent, hogy kénytelen voltam kezembe venni az ügyet.
Csak mondom, rettentesen nehéz jól beállítani. Fél év volt kb...
Viktorral egyébként egyeztettem, lesz kalibrálva, de emellett is kell "csalós" profil mert sajnos a kontentet néha muszáj megmenteni - a leghűbb, legjobban kalibrált profil is lehet sajnos használhatatlan, és innen már filozófiai kérdés, hogy körmünk szakadtáig nézzük a hibás tartalmat, vagy segítünk rajta.
Az is kiderült hogy általánod dolby vision interpretációs gondok vannak. Míg HDR-ben csak és kizárólag filmmakert nézek és über, úgy a DV.. nos .. jó ha minden 5. kontent elfogadható...
-
Quadgame94
őstag
válasz
Atomgeszi #107768 üzenetére
MIkrofonos keresés, képernyő: ki, netflix/disney gyorsbombok / bement / tv boxnál csatorna váltások (bár ezt nagyon keveset) / és azért fényerőt szoktam állítani a C2-n / Hangmód. Filmeknél konkrétan csak az AI hang pro/tiszta hang pro aminél lehet hallani a párbeszédeket anélkül hogy felkeltenénk a gyereket. Szóval ja... sokat használjuk.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Atomgeszi #107628 üzenetére
Lehet, bár meg kellene kérdezni az LG-t erről. Mondjuk én el tudom azt képzelni hogy valós ez, de csak más más régióban forgalmazott készüléknél lehet szerintem ilyen különbség. Mit tudom én pl 46 vagy 49 (most írtam valamit) jelzésű modelleknél amik mások lehetnek mint a magyar piacra szánt készülékek.
-
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi #107346 üzenetére
0.36EUR/ kWh... minimum.
Lehet találni olcsóbban, de ott meg minden vackot rátesznek.
Tavaly havi 53EUR-t fizettem, 1500kWh/éves szerződésem volt. Asszem leolvasáskor kb 2200 lett, megemelték a havidíjam 67EUR-ra. (~130EUR-t kellett ráfizetnem)
Meg most jött a drágajánosom levél, hogy sajnáljuk, de a piaci helyzet blabla, a 67-ből 77EUR lesz havonta.
Villanytűzhely megy sokat, számítógép, 49" oled monitor, 77" oled TV, meg az apróságok még mellette. Idén vettem klímát is, na ott azért már figyelek, mert az már húzza rendesen az órát. -
szkutyi
addikt
válasz
Atomgeszi #107327 üzenetére
Én havi 300kw fizetek....ez van...kb ez fedi a havi átlag fogyasztásom..nyáron éjjel nappal megy a klíma...télen sokat megy a mosó és szaritogép..villannyal is főzünk...65" c3 is ha itthon vagyunk egész nap megy....ez van...a dolgok vannak értem, és nem fordítva...nem azért pusztulunk meg a penzért, hogy magunktól sajnáljuk a kényelmet szerintem...nyilván mindenki a maga szintjén műveli ezt...én sem megyek évente 10x wellnesselni, mert nem tehetem meg.
-
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi #106162 üzenetére
Hát nem tudom, én a munkám miatt minden második, harmadik évben járok szemvizsgálatra, jó szemem van, de már default felbontásom sem tudom elolvasni a mappa tartalmát a TV-n sima 100%-os betűnagyítással, azaz alapon.
A videokártyák is épphogy most érik utol ezeket a nagy felbontás és magas frissítés párosítást, ugye az RTX4090-en nincs is DP2.1-es csati.
Bár ez valószínűleg nem sok embernél releváns, hiszen nem sokan használják monitorként, mint én -
Peace
nagyúr
válasz
Atomgeszi #105859 üzenetére
Én is néztem pár filmet az elmúlt hetekben, amiben olyan stroboszkóp villogások és egyéb fényeffektek voltak, hogy majdnem be kellett csuknom a szemem. Brutál ez a G4. Azért gondolom, hogy a C4-el is bőven el lehet érni azt a HDR hatást, ami egy kellemes mozizáshoz kell. Játék módban be is nyomtam a dark room opciót, hogy kicsit visszavegyen a fényerőből, mert ott meg végképp durva lenne folyamatosan a max fényerejével. De gondolkodom azon is, hogy lehet HDR és DV tartalmaknál is belövöm, hogy a peak brightness ne high legyen.
-
Peace
nagyúr
válasz
Atomgeszi #105857 üzenetére
Én is így gondolom.
Nálam pár 1000 Ft volt havonta a törlesztőben a difi, ezért lett G a C helyett. De ha 77 vs 83 a kérdés és bőven elfér a nagyobb tv, akkor szerintem érdemes a nagyobbat választani, még ha alacsonyabb is a fényerő. Vagy közelebb húzni a kanapét és akkor mehet a 77-es G4, nem?
-
Celtis
veterán
válasz
Atomgeszi #105816 üzenetére
Így van, a terheléstől függ(het) a kapcsolóüzemű táp zajának erőssége, nem pedig valami kitalált kondenzátor feltöltöttségtől. És jellemzően nem a kondik ciripelnek, hanem a tekercsek.
Itt esetleg olyan probléma lehet, hogy kikapcsolva a készüléket nem olyan készenléti üzemmódba kerül, mint áramszünet után. Érdemes lenne összehasonlítani az áramfelvételt kikapcsolt és tápelvétel utáni állapotban. -
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi #105381 üzenetére
Nekem sose' volt
Igazából mostmár semmim nincs. Lemondtam a Primeot, a Netflixet is, telefoncsomagból is kisebbre valtottam.
Ezekkel a havi előfizetéses vackokkal jó kis számlát lehet összevakarni. Minden csak pár euro, aztán a végére már 3 számjegyű, ha nem figyel oda az ember.
Nem mintha nem tehetném meg, de baromira idegesítő, hogy van a számlakivonaton 40 piros tétel, amik a mínuszok, és csak egy bejövő zöld van.
Tudom, hülyeség, de nah -
Peace
nagyúr
válasz
Atomgeszi #104549 üzenetére
Én meg minden szemétnek elhordtam a konzolokat és a kontrollert annó és végül a rabja lettem.
6 éve megleptem magam egy PS4 Pro-val, megtanultam használni és az elmúlt 5 évben már mindent is azzal tolok PC-n is. Kanapé+tv és mehet a móka.
Ha nincs kontroller támogatás egy játéknál, az instant kuka.
-
KTTech
veterán
válasz
Atomgeszi #104249 üzenetére
Az OLED motion egy fixen 60Hz-es BFI, ami kb. semmire nem jó... jobb helyeken 1000+Hz-es frekvenciát használnak/használtak erre, de olyan 240Hz körüli BFI-vel már boldogok lehetnénk, a vibrálás jelentősen csökkenne/a legtöbb ember észre se venné (cserébe a fogyasztás - azonos fényerő mellett - megugrana, mert ingyen ebéd nincs, a fizikát meg nem lehet megszexualizálni). Azaz a panelnek 480Hz-en kellene járnia, amitől a 144Hz-es idei modellek elég messzire vannak.
-
-
jlaci74
senior tag
válasz
Atomgeszi #103702 üzenetére
Az eredeti Ambilight amit a Philips használ az szoftveresen működik külső eszköz nélkül, a hátlapba beépített LED-ekkel és tényleg qrvajó.
Amiről te beszélsz az utólagosan felszerelhető, Govee márkájú cucc, ott van egy kamera amit a tv tetejére akasztasz és "nézi" a kijelző tartalmát és a LED csíkot is te ragasztod fel a hátlapra. -
Sasi001
senior tag
válasz
Atomgeszi #103587 üzenetére
“Most ugye a TV állvány magassága miatt kérdéses, hogyha vajon dönthető falitartót veszek, akkor az valóban javít-e a látószögön, hogy mintha szemmagasságból lenne nézve.”
Kérdés, hogy milyen távolságból nézed. Nálam a nézési távolság kb. 6 méter. Ahogy elnézem ennél a távolságnál és magasságnál szerintem nem igazán számítana ha megdöntve lenne. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Atomgeszi #103594 üzenetére
Hdtvtest csatornán és nálam.is sokszor lathato a motion resolution video.
Nem kell hozzá egyebkent teszt video sima filmen is látszik.Szívesen küldenek teszt videót de nem tudok mert ezek fizetős videók, azt meg nem osztom meg érthető okokból.
Meg kell venni pl a spears and munsil teszt lemezt.Ja és ami fontos hogy én termeszetesen kadenciahelyes lejátszásra gondolok, mozgás interpolacio nélkül.
-
hunspikey
őstag
válasz
Atomgeszi #103457 üzenetére
Szerintem ez hulla szubjektív. Számomra a plazmák über szarok voltak hülyét kaptam a rainbow meg a phosphor trail jelenségektől (pana vt50 illetve vt60) a dlp projektor nem ad felbontást, számomra még mindig vagy az teljesen mozgásjavító kikapcsolt lcd, de igazi rendes filmszerű élményt nekem csak a helyesen 5:5 pulldownban menő OLED ad.
-
wiggen123
senior tag
válasz
Atomgeszi #103241 üzenetére
Nekem ez a hama van. Fokozatmentes, de csak szemre tudod belőni és meghúzni egy csavarral. Jó eséllyel le is kókad, ha nem elég erősen húzod meg. Újraállítani úgy lehet, ha leveszed kompletten és újracsavarozod, annyira közel van a falhoz. Ha párhuzamosra akarod, akkor kicsit fel kell állitani, mert ledől a súlytól. Ha ezekkel együtt tudsz élni és elég amit tud akkor ajánlom. Mögé férni elég macerás, talán ennyi hátránya van.
-
wiggen123
senior tag
válasz
Atomgeszi #103236 üzenetére
Én terveztem venni újat az 50-es plazma után, de utánanéztem és valami hama, vagy noname mediamarktos, olcsó tartóm volt ahhoz, ami 40kg-ig bírja. A jelenlegi 77-es oled 39kg, így maradt a fali tartó a régi. Sima felakasztós biztosító csavarral alul. Lehet fokozni kihajtható, meg minden, ki mire vágyik
-
Frenky87
aktív tag
válasz
Atomgeszi #103237 üzenetére
Igen, "plug & play" volt az előző felállás, egy régi Sony TV-t cseréltem le [nyilván ott is ARC-on keresztül jött át a hang az AVR-re].
Az erősítőn ki lehet választani a bemeneteket [pl TV (ARC), HDMI-k, USB, analóg bemenetek, mint MD/Tape, stb].
Ha átváltok az AVR másik bemenetére, pl az egyik HDMI-re, akkor a TV magától visszaáll HDMI (ARC) speakers-ről TV speakers módba, szóval azt is érzékeli a TV, hogy az AVR nem tudja kiszolgálni, mert épp más módban van. Sőt, ha pl standalone módban használom az AVR-t és az USB/iPod bemeneten épp szól valami zene, akkor a TV-t HDMI (ARC) hangra téve átváltja az AVR-t a TV (ARC) bemenetre.
Ezért gondolom, hogy a CEC működik.Btw, a TV-n a HDMI (ARC) mód "Digital Sound Output" módok közül se az Auto, se a PCM vagy a Pass Through nem segít.
Az furcsa, hogy "ANALOG" módban van a TV (ARC) bemenet az AVR-en, bár ez gondolom Sony AVR specifikus dolog, ezért is érdeklődtem LG - Sony tapasztalat után..
szerk:
A Sony AVR (STR-DG820) kézikönyve szerint:
ANALOG
– No digital signal is being input.
– INPUT MODE is set to “ANALOG”.
– The “A. DIRECT” is being selected.Ez alapján olyan, mint ha a TV nem küldene digitális hangot, pedig tényleg HDMI (ARC) módban van a TV-n a hang...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest