Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz nagylaci6417 #46099 üzenetére
Nem.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
nagylaci6417
aktív tag
Hello c9 van elég sokat játszok rajta xboxon.HDR be játszok az alap beállitás ugye 100 oled fény,nekem az sok 40-50 körül van állitva .ez problémát jelent a panelnak?
-
Pro Koryak
addikt
Hibátlan 55B7 180-220e körül eladható.
Pl. https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=30&t=147250
https://hardverapro.hu/apro/lg_oled_55b7_elado/hsz_1-50.htmlNem tudom a max.150e-rel mit dobálóztok folyamatosan?!
Aki innen a topikból ilyet akarna eladni, lefogadom nem 150-ért tenné fel, hanem jóval többért!!!Azt a beégettet meg el kell adni, a hiba leírásával együtt!Esetleg gyerekszobába, 2. tévének, nyaralóba ... stb.
Pl. nekem sem lenne pofám egy hibás terméket hibátlanként árulni, tök mindegy melyik fostalicska oldalra teszem fel és mennyire agyhalott illető jönne érte.
Persze nem vagyunk egyformák. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz wallace 234 #46095 üzenetére
Nananana...
Mielőtt beskatulyáznál, #46090) dh66e kollégával együtt, én egy lehetséges "opciót" írtam eladásra, amire mindjárt írtam is, hogy a legjobban elítélem. De, ott vannak azok az agyvelőgyulladások és fotelforradalmárok, akiknek bármit el lehet adni, nem pedig itt.
Mégis te miért adod alá a lovat, hogy járjon utána egyfolytában?
Szeretnéd megtudni más kárán, hogy viszonyul majd ehhez az LG?
Egy olyan tévéről beszélünk, ami beégés nélkül is max 150k az ára és főleg az első számú probléma, - amit én sem tudtam biztosan -, hogy a gyári garancia sem vonatkozik a beégésre!
Akkor mégis mi lehet ennek a kimenetele szerinted?Még megérteném, ha a tévéje 500 ezer fölötti árat képviselne és lenne rá garancia is, de úgy, hogy semmi garancia nincs, sem kiterjesztett, se semmi és így nekimenni a hatalmas LG-nek Magyarországon...
Hát az ő dolga, de továbbra is azt mondom, a legjobb opció, ha fb-on megszabadul a tévétől, akár leírja a hibáját, akár nem, mert erre az esélytelen "harcra" a gatyája (is) ráfog menni.
Részemről nem érdekel tovább ez a téma...béke :-)[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Jó lenne , ha ezt is forgalmaznák Európában : [link] ( bővülne az oled tv márkák száma , és még árban is jó lehetne)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
wallace 234
őstag
-
Monngoose
aktív tag
válasz Jorgi Kormi #46076 üzenetére
Én inkább az ilyen teszteket szeretem. Alaposabb, nem hallgatja el a hátrányokat sem (pl. DTS , 40 gigabites HDMI 2.1).
Bár az utóbbival kapcsolatos mizériát nem nagyon értem, az a 40 gigabit is bőven elég a 4k/120Hz 4:4:4 10 bithez. Aki meg mindenképpen 12 bitet szeretne (a 10 bites paneljére), annak még mindig ott a 4k/120Hz 4:2:2 12 bit.
De ami a legfontosabb: "we found the motion to be a big improvement on this year’s LG CX"....the CX manages to correctly playback 24fps content without any induced judder..."Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
blakey
titán
válasz djnice #46091 üzenetére
Pedig inkább LG probléma, mint írtam, nekem Sony-val is gondjaim voltak DV esetén az LG-vel és csak vele, ráadásul 2-vel is. Shield és Fire Tv Sticken sem tökéletes a DV, maradjunk annyiban.Egyébként nálam nem viselkedett így az Apple TV+LG.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dh66e
veterán
válasz kets520 #46085 üzenetére
Teljesen korrekt a hozzáállásod.
Amit kolléga írt ne vedd figyelembe mert az már kimerít bizonyos dolgokat egy jóérzésű embernél.Aztán te leszel a paraszt meg gyökér hogy ezt elfelejtetted említeni,tegyük hozzá hogy a vevő részéről teljesen jogosan.Arról nem is beszélve hogy elviszik otthon észreveszik te nem veszed vissza,majd egyszer fejbevernek este az utcán...Nem kell ez neked sem.
Tedd fel apróra,írd le a hibát,képpel illusztráld majd ha megnézi személyesen a vevő eldönti hogy annyiért kell e neki. -
blakey
titán
Én megfordítanám a dolgot, ugyanis szerintem ez LG probléma. Addig amíg másik márka TV-jét nem próbáljuk ki nem fogjuk biztosan tudni, viszont nekem volt dolgom LG DV kezeléssel majd Panasonic és Philips TV-el is. Az LG TV-ken a DV képes Sony Blu-ray lejátszóm nem működött normálisan, minden SDR tartalmat HDR-ben akart lejátszani és minden HDR-t DV-ben. Azt hittem, hogy a Sony a sz@r, mert az Apple TV-vel nem tapasztaltam ilyen hibát. Később kipróbáltam a Panasonic-on meg a Philipsen és hibátlan volt. szóval én az LG DV kezelését is megvizsgálnám.
Amúgy egyik lejátszón sem tökéletes a DV ha elkezdjük mélyebben vizsgálgatni, ahogy írod, a Shielden sem, viszont az Apple TV-n jelenleg nem látok DV hibát, igaz, mostanában kevés DV tartalmat néztem.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Calogero
addikt
válasz rothfb #46081 üzenetére
Nem vagyok márkahívő
OLED előtt Panasonic plazmám volt, és nagyon megvoltam elégedve amíg el nem romlott.
Sajnos már nem tudták javítani így új TV-t kellett venni.1 éve is LG és Pana közt vacilláltam [link]
Akkor ott az LG javára döntött az ár, és nagyon megfogott minket ez az üveglapos design.
1-2 nap fórumozgatás után sikerült beállítani. Megvagyok elégedve a készülékkel nem bántam meg, hogy akkor az LG-t választottam. Szép kép, jó hang, könnyű kezelhetőség, a magic remote nagy tetszik.Azért ajánlom a Panasonicot, mert az emberek többsége úgy szeret vásárolni, hogy megveszi, hazaviszi, kibontja, és használja...
És igazából a Panasonic ezeknek jobban megfelel, a gyárilag jobban kalibrált színeivel, (akár tetszik az LG fanoknak akkár nem ez tény), valamint mindegyik HDR-t támogatja. Az LG-t többet kell állítgatni az elején, de utána már azokat is boldogan használja az ember. -
blakey
titán
válasz djnice #46083 üzenetére
Szerencsére az nem feltétlenül Apple probléma, nálam fekete a sáv, igaz nem LG TV-m van.
-
-
salapp
addikt
válasz dgyuri0123 #46054 üzenetére
GZ950-nel nem kell annyit veszkődnie majd a beállításokkal, szerintem.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Jorgi Kormi
senior tag
Itt egy cikk az LG cx55-ről : [link]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szazbolha #46072 üzenetére
Fehéregyensúlyt pl. nem tudod érzésre beállítani. Rtings alapján sem tökéletes, hiszen minden tv más, de azért jól lehet közelíteni az optimálishoz. Nálam eleinte semmilyen szín nem volt a helyén, de miután beállítottam, egész más képi világ fogadott.
"csak a zene van"
-
szazbolha
addikt
-
szazbolha
addikt
válasz dgyuri0123 #46063 üzenetére
Én is erre számítok. Rtings oldal sokat segített, vagy "érzésre" is el lehet jutni oda ahova te állítottad?
Esetleg van egy linked?[ Szerkesztve ]
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz MultiDoodad #46067 üzenetére
Ja és ugyan itt, még akkor gondolom mindig nem érdemes Pc-re állítani a HDMI kimenetet avagy bemenetet..
-
brucezly
csendes tag
válasz daneel_hu #46052 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz és megfejelném azzal, hogy gamer monitort is kisebbre kellett cserélnem és a moziban is messze ülök. Egyszerűen vagy a fejem fájdul meg, vagy hányingerem lesz a mozgástól. VR-ból is csak a "zöldeket" bírom.
Csodálkoznék ha ez ritka lenne. Szóval kell hogy a periférián legyen fix pont, ha nagyon mozgalmas a képi anyag. -
MultiDoodad
aktív tag
Keresgéltem youtubon de nem találtam, lehet tudni? Van már valami jó beállítás pc-ről tévére? B9 és C9. Gondolok itt HDR SDR beállításokra és a HDR problémákra win 10-be. 4.2.2 beállításnál. Ha bárkinek bármilyen információja van ne tartsa magában, vágjon hozzám egy linket.
-
Calogero
addikt
válasz szazbolha #46049 üzenetére
Én is plazma után váltottam OLED-re, nehéz volt, de sikerült megszoknom.
Sajnos sok választásunk nincsen.....
- Plazmát már csak használtan tudsz venni, és max Full HD
- Sima LED.. inkább hagyjuk....
- QLED
- OLEDΞΔGLΞ: Grat a Tv-hez, beégés mentes tartós használatot..
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz daneel_hu #46062 üzenetére
Köszi, azért mindjárt vettem is (rendeltem) ma hozzá egy shield pro-t, elvileg csütörtökön hozzák ki, nem fogok én itt 100 mb lan-nal, meg instabil 5ghz wifivel cseszekedni, mikor ott az 1 gb. Na meg, kb évek óta ennyi pozitív hozzászólást nem olvastam sztráda szerte egy termékről, mint erről a kütyüről. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz kets520 #46053 üzenetére
Nem tudom, hogy élőben ez mennyire látszik, nyilván jobban, mint a képen.
Ide az apróra ezt a tévét kár is feltenni, mert ha nem írod le ezt a hibát, itt nem hülyék vásárolnak, kifogják szúrni.
Amit szeretnél a tévével tenni, nem biztos, hogy megéri, sőt biztos, hogy te húzod a rövidebbet és egy rakás időd is rámegy.A helyedben feltenném egy FB csoport eladási fórumára és örömmel fogják megvenni, akár még úgy is, hogy pontosan leírod a hibát - bár ennek nagyon is ellene vagyok -, de inkább ne írd le. Írd le az új árát, írd le a mostanit úgy, mintha nem lenne benne a beégés és amikor elmennek hozzád, kb mint az üzletek, parasztvakító demókkal vedd le a lábáról a leendő tulajt, nyilván alkudni fog, de te kis szájhúzással belemész.
Kb a tapasztalat, hogy FB-on a sz@rt is el lehet adni drágán, mivel rengeteg ott az egybites amőba (főleg) tisztelet a kivételeknek. Írom ezt úgy, soha nem hirdettem ott, de jó pár ismerősöm igen és néha csak nézek, hogy miket adnak el tök gyorsan és mennyiért, amiért én egy tetves fillért nem adnék, meg nyilván az itt lévő fórumtársak sem, mivel itt mindenki tisztában van, hogy mit kell nézni, tesztelni és hogy főleg mennyit ér etc...
A hardveraprón lófüttyöt sem, a jófogás a másik, de ott nagyon elkurvultak a pénz miatt és amíg nem fizetsz nekik, addig a hirdetésed csak pár ember fogja látni ugyanis egyre hátrébb kerül, vagy inkább direkt el is dugják, de az FB az más...
De az biztos, hogy amit most tervezel, garancia nélkül, annak a vége lesz sok idegeskedés, időpazarlás pénzveszteség és a beégett tévéd ugyanott fog állni a szobádban.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szazbolha #46058 üzenetére
Ezt ismerem. Pont ezt tapasztaltam magam is. De ilyesmikkel soha nem foglalkoztam. Beállítottam "plazmásra", azóta úgy nézem nagy örömmel. Nekem is a plazma volt/van az etalon ( utolsóként 50ST60). Mindenben úgy próbáltam meg "utánozni", hogy az LG oled is hasonló képet mutasson, ami a mozgást kivéve szerencsére jobb is lett...
"csak a zene van"
-
daneel_hu
addikt
válasz szazbolha #46056 üzenetére
Én sem a mostani generáció tagja vagyok (47 év), de nyitott vagyok olyan dolgokra amelyeknek talán van létjogosultságuk. Sőt, kis is próbálok ezt-azt.
Régen egérmozit néztem és a moziban is általában az utolsó sorba vettem jegyet.
De... megpróbáltam közelebb ülni, és tényleg más élmény.
Nyitottnak kell lenni.Egyébként van olyan mozi ahol be tudsz ülni a képátló méretének kétszeresére a vászontól?
Kötve hiszem. Szerintem közelebb van az utolsó sor. -
krx21
nagyúr
Technicolor, meleg 2 kombó nagyon is jó...
-
szazbolha
addikt
hát... nekem is azt mondták ilyet ne vegyek, főleg ne ennyiért.
De reménykedem megtalálom a jó beállításokat majd.
.
Egyébként olyan 6-7 éve amikor sokan jártak hozzánk vendégségbe (főleg gyerekestül) és tombolt az LCD "divat" azt láttam néha az emberek arcán, hogy mi az a fakó szar, amikor a gyerekeknek bekapcsoltuk a TV-t.
A dolog egészen odáig fajult, hogy az egyik haverom megjegyezte, hogy a NEMO nyomában nézhetetlen a plazmánkon és inkább náluk nézzük. Túlzó sztorizgatás? Pedig igaz..
Én ezen sosem vitatkoztam. Nekünk ez tetszett. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na megjött a 77-es CX, komolyan 2 embert hívnom kellett a szomszédból, nem az asztalra emelése miatt, mert azt ketten is a helyére tudtuk volna tenni szerintem a párommal. A gond más volt...Akinek van CX tévéje, az tudja, hogy ehhez a tévéhez a talp súlya, kb kiröhögi a betont. Brutális súlya van, de nem ez volt a probléma. Ehhez ugye pofára kell dönteni a tévét és már ekkor láttam, hogy a papírvékony kijelzője, kb hajlik, hiába inkább alul, meg az oldalán lévő vastag soundbar részt próbáltuk főleg fogni, vagyis inkább ott tartani erővel, mindenhogy hajlott.
Oké el van fektetve a dobozára amin egy puha pléd van, de most, hogy fel lett szerelve ez a gyilkos súlyú talp, kb a legkisebb mozdulatra is mégjobban hajlik, mert nem lehet úgy megfogni, illetve leemelni egy ekkora dögöt, hogy a kijelző nem hajlott volna.
Nyilván, ha így kell felszerelni és elfektetni az utasítás szerint, akkor csak nem lehet baja, amikor leemeljük róla, de bennem volt a kisördög...
Fogtam a fejem, hogy most akkor ezt, hogy a p...ba tesszük a helyére, illetve állítjuk fel függőlegesbe
Szóval, az egyik srác kitalálta, hogy ő előröl megemeli a dobozt, ekkor nem kell fogni a papírvékony kijelzőt és az alját, csak az alját kell tartani és szépen fel lehet állítani függőlegesbe, ahonnan már gyerekjáték lesz a helyére emelni.
És ez volt a jó ötlet, mert így tényleg csak a talpát fogtuk míg a doboz emelésével a tévé szépen "felállt".
Nem tudom, hogy egy ilyen kijelző mennyire hajolhat meg emelés közben, vagy mennyire nem lesz baja, de mint írtam, hajlott mint valami banán bármilyen emelésnél, ugyanis nem volt rajta fogás. Nyilván egy 55-ös átlójúnál ez nem gond, de itt komolyan fostam, hogy a kettétörik a kezünkben a kijelző.Mindegy, a lényeg, hogy a helyére került és persze frissítette is magát, mert épp ma került ki a legújabb szoftver rá, nyilván a GX-re is, ami azt jelenti, hogy 2 hét alatt a negyedik frissítés jött már rá. és a talp része, amivel ölni lehet egyetlen suhintással, csak győzd felemelni.
[ Szerkesztve ]
-
-
daneel_hu
addikt
Azóta azért van Technicolor profil ami korántsem mondható rossznak.
De szerintem a színház sem rossz, de azt picit állítgatni kell.Csak ugye az áruházakban tolnak egy ÉLÉNK módot, azt ennyi.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szazbolha #46049 üzenetére
Először nekem is kellemetlen volt az oled. Még a feleségem is "beszólt", hogy milyen műanyag az egész... Mindaddig volt ilyen műanyag, amíg be nem állítottam "normálisan" Rtings ajánlása alapján. Na onnan kezdve lett ámulás, még asszonynál is. Már nem mondta hogy mű az egész, csak tátotta a száját. A gyári módok (LG) nagyon rosszak. Meg sem közelítik az elérhető legjobb képminőséget.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
kets520
tag
válasz wallace 234 #46042 üzenetére
Nos föl hívtam a szolnoki szervizet
Be kell vinni a tv-t és úgy állítonak ki szakvéleményt 9900ft ért
Kb 2nap a be vizsgállás
Sofőrt kell fogadnom mivel nincs autóm
4x70km mert ugye nem csináják meg azonal
Ez kb 15ezer ft vagy ki jönnek ők 22.000ért s el készítik a szakvéleményt amit pár nap alatt ki postáznak -
daneel_hu
addikt
válasz szazbolha #46051 üzenetére
A látómező befedése a térérzet miatt fontos.
Az agyad nem fog foglalkozni a képen kívül eső dolgokkal, feltéve ha a kép elég nagy. És ettől szippant be a látvány.Ez nem személyfüggő, ezt nálam 100x okosabb emberek kiszámolták. Ez fizika.
Próbáld ki egy 65 colosnál, hogy beülsz elé 1,8-2 méterre.
Ez pontosan olyan, minthogy egy fényképező keresőjével - ha belenézel - jobban komponálsz mint egy kihajtható LCD kijelzővel.A "mainstream"megközelítés az az, hogy a felbontás végett számolgatják a nézési távolságot, ami enyhén szólva is érdekes.
-
szazbolha
addikt
válasz daneel_hu #46048 üzenetére
Moziban is ott érzem magam jól, ahol a képátló legalább 1,5-2x távolságából nézhetem a filmet. Szóval az ideális nézési távolságról sem szeretnék vitázni, elfogadom a májsztrimet, de attól nekem még lehet más az ami kellemes.
(Az éles látás területe sokkal kisebb mint 40%.) -
AL
addikt
válasz kets520 #46012 üzenetére
Szia. Az ügyfélszolgálaton nincs külön panaszos ügyekkel foglalkozó illető? Ha van, akkor Őt kellene Kérjed. Az "egyszerű" ügyfélszolgálatosoknak az a dolga, hogy ilyen esetekben lerázzák az embert. Így voltam régebben a Sonynál, hiába írtam le, mondtam el mi a probléma mindig csak a szoftverfrissitést mondogatta, meguntam és kértem egy hozzáértő kollégák. Akkor irányítottak a panaszkezeléshez. Ott orvosolták a problémámat, cserekészüléket kaptam. Ha az első ügyfélszolgálatosra hallgatok megbolondított volna az a TV, azóta is kínlódhatnék vele, ha még működés. Próbálkozzál! Üdv.
-
szazbolha
addikt
válasz daneel_hu #46046 üzenetére
Én ezt a vitát nem nyitnám meg itt, de az tény hogy a plazma után nézhetetlen az LCD és kellemetlen az OLED. Nekem. Ahhoz a korosztályhoz tartozom akik az igazi filmeket celluloidről nézték. A műanyagos mozikba 10 évig el sem mentem. Zavart.
Van fullframe digi fényképezőm, de diára szeretek fotózni. Ez egy más világ, másként idealizlja a valóságot. Nem mondom hogy jobb, csak más. talán természetesebb.
_
De majd megszokom ezt a világot. Az OLED jó átmenetnek tünik. -
daneel_hu
addikt
válasz szazbolha #46047 üzenetére
"A 65+ nagyon jó lenne, ha a nézőtávolság 80-100 cm-vel több lenne.
Kipróbáltam... ahol az 55" pont megfelelő, ott 65"-nál vagy a fejet vagy a szemet kell mozgatni, ha a szélső részletekre fókuszálnék"1,5 méterre ülsz az 55 colhoz?
Pont az lenne a lényeg, hogy a látómeződ 40%-át befedje a képernyő.
Ezt meg tudod tenni 55 col esetében is de akkor nagyon közel kell üljél hozzá... (+hamar fáradni fogsz)Nem hiszem, hogy egy mozgókép esetében a szélső részletek a fontosak. Moziban sem így működik a dolog.
-
szazbolha
addikt
válasz kisbalazs83 #46045 üzenetére
Marad a pana, ennek oka:
50% - elhittem a reklámot: Hallywodd+ ez áll a legközelebb a plazma színvilághoz
20% - panás fórumtársak véleménye. (azt gondlom tényleg máshoz szoktunk, mint aki LCD-ről érkezik)
20% - Jelenleg egyik TV sem tudja amit szerettem volna: TV -> AVR (DTS:X + Atmos)
10% - tesztek, netes vélemények, speckó (amiből a HDMI 2,1 +eArc hiányzik)A 3. ok miatt tértem majdnem vissza pana plazma vásárláshoz. De ez lehet zsákutca lenne.
A 65+ nagyon jó lenne, ha a nézőtávolság 80-100 cm-vel több lenne.
Kipróbáltam... ahol az 55" pont megfelelő, ott 65"-nál vagy a fejet vagy a szemet kell mozgatni, ha a szélső részletekre fókuszálnék -
daneel_hu
addikt
válasz szazbolha #46043 üzenetére
Bármelyiket veszed, űrtechnika a plazmához képest.
(ok tudom, a kúró az üti az összes oledet képminőségre, még az angol kalibrátor is azt használja!)BTW... 4k demókkal hogyan tudsz tréningezni a plazmán?
Ha jól tudom csak egytetlen ilyen készülék létezett, az sem volt eladó. -
blakey
titán
válasz szazbolha #46043 üzenetére
Ott a helyszínen a Philips tetszett a legjobban - nekem is, de több helyszínen és egyéni beállítások után is. Butább a Philips viszont a felskálázás, a megjelenítés jobbnak tűnik.
De sokat nem tipródtam, végül az 55" GZ950e-t vettem meg, ez volt a prekoncepció is. - gratulálok.
Vásárlás után visszamenetem a kiállított készülékekhez és kicsit megbántam a vásárlást, lehet mégis 65" kellet volna lehet mégis a philips. - ezt már neked kell tudni, hogy kell a nagyobb esetleg a másik típus, márka.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szazbolha
addikt
válasz daneel_hu #46039 üzenetére
Alzában 1 helyen meg tudtam nézni C9 +GZ950 + Philips oled TV-ket több méretben is
Nem volt lehetőség profilok állítására sem saját demó lejátszására, a szokásos cuccok mentek a TV--ken gondolom alap beállításal. Egyik sem tetszett plazma után (tegnap este 4K demókkal tréningeztem a régi plazmán)Ott a helyszínen a Philips tetszett a legjobban, pedig egy olyan reklám demó ment rajta, melynek szövege szerint 2018 beperelték őket, mert azt reklámozták övék a legjobb minőségű oled TV. A pert megnyerték. //// tényleg ez ment a demóban, nem hinném, ha más mondaná....
Egy pillanatra meginogtam, hogy mégis 65" legyen, de túl nagy és sokkal drágább. De sokat nem tipródtam, végül az 55" GZ950e-t vettem meg, ez volt a prekoncepció is.
Állitólag holnapra megjön.Vásárlás után visszamenetem a kiállított készülékekhez és kicsit megbántam a vásárlást, lehet mégis 65" kellet volna lehet mégis a philips.
Sőt!!!! Lehet keresnem kellet volna még használt plazmát. Ennyiből bármilyet vehetnék. -
kets520
tag
válasz wallace 234 #46040 üzenetére
Rendbe köszönöm meg látom
-
kets520
tag
válasz wallace 234 #46034 üzenetére
Szolnoki szervízhez tartozom ők vannak a leg közelebb
-
OPiiPO
veterán
válasz gago1975 #45952 üzenetére
"Hungarian DD 5.1 448-640 kbps
English TrueHD Atmos DTS:X 7.1 4000 - 7413 kbps
English DD 5.1 640 kbps"
- ez ugye semmiképp sem warez, hanem számlát kaptál mikor kifizetted őket.[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
kets520
tag
válasz wallace 234 #46032 üzenetére
Ha esetleg nem azok lehet próbálkozni más szervízzel?
-
veterán
válasz MultiDoodad #46029 üzenetére
A 80 perces nagy karbantartás. Ugye vannak a 4 óránkénti kis, pár perces panelkarbantartások és vannak az 1000 vagy 1500 óránkénti (tv típusa válogatja) nagy 80 perces vagy másfél órás panelkarbantartások.
Comp ciklus = kompenzációs ciklus[ Szerkesztve ]
-
MultiDoodad
aktív tag
Bocsássátok meg tudatlanságomat, de mit takar az hogy comp ciklus?
-
daneel_hu
addikt
Elérte a tv az 5000 órát.
(981 / 4 comp ciklus) -
MultiDoodad
aktív tag
válasz daneel_hu #46015 üzenetére
Hmm, végül is. Lehet én is oda küldöm a B9-nek a kakaót... 8 hónapja megy és elég sokat játszogatom vele, ideje betolni a HDR-t . Ja srácok, ha ne pc-re hanem simán HDMI-re állítom akkor ha win 10-ben be kapcsolom a HDR-t akkor minden játék amit megnyitok még az alap sdr játékok is HDR-ben mennek... ez okozhat problémát? (Ugyebár ilyenkor 100 oled fény)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz daneel_hu #46019 üzenetére
No meg a másik ok , hogy sajnos kb.januárban lesznek jó árban a 2020-as oledek : pl LG Cx , Pana hz .( A lányomat ráengedem a harmadik évben a tévére a Nickelodeon és Disney .... csatornáival )
-
so_ha
senior tag
válasz Jorgi Kormi #46020 üzenetére
Igen, úgy tűnik nem volt véletlen a gyors szabadulás az LCD kapacitástól. Azért az elég érdekes, hogy terméket még nem mutatott be (csak zárt körben), de a gyártóberendezés telepítése elindult. Az én logikám szerint ha egy ilyen X milliárdos beruházást kiviteleznek, akkor kell hogy legyen élő/piacképes terméke is ... megtehetné hogy prezentálja.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Na ezért nem csiszolgatta tovább már a 2020-as szuper qledjeit( vissza fejlődtek) a Samu , 2021-re tartogatja a "puskaporát ".
-
daneel_hu
addikt
válasz Jorgi Kormi #46017 üzenetére
Szerintem emiatt ne várj, mert ebben nem lesz akkora javulás.
Ennyi erővel mindig várhatunk majd valamire, tökéletes kijelző/megjelenítő sosem lesz.
Max 2 helyett kapsz 3 év garit... de előre megmondom, hogy akkor is ugyanúgy óvni fogod mintha csak kettő év lenne rá.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz szazbolha #46016 üzenetére
Milyet akarsz venni?
Boltban nehéz lesz eldönteni melyik a jobb, hiszen jó esetben be sem tudják állítani neked.
Lehetőség szerint az adott pénzmagból a legnagyobbat vedd.Ha a pénz nem elég 65-ösre, akkor vegyél CX-et vagy GZ950-est. Vagy Philips-szet. Egyikkel sem jársz rosszul.
SONY állítólag szopó a droid miatt.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz salapp #46004 üzenetére
Na ezért fogom lehet az oled vásárlást átütemezni 2021-re , ha az oled mellett teszem le a voksom.( M.M-es gari beégésre sajna nem jó , bár egyéb problémára megoldás lehet )
-
szazbolha
addikt
Holnap megyek oled-et nézni/venni.
USB-n milyen teszt anyagot vigyek magammal.Ha vásárolok akkor a boltban kibontsam és megnézem a pixelhibákat?
-
daneel_hu
addikt
válasz MultiDoodad #46014 üzenetére
Persze be lehet vállalni, főleg ha monitornak reklámozzák.
Maximum beég = cserélik.
Emiatt nem aggódnék. -
MultiDoodad
aktív tag
válasz daneel_hu #46013 üzenetére
Na ezért szeretem és egyben gyűlölöm ezt a technológiát Hihetetlen ez a kettős érzés. Van egy csúcs szuper gyönyörű tévé de nem használhatom úgy ahogy én szeretném...
Még is úgy reklámozzák mint ha semmi baja nem lenne attól, hogy ha monitornak használod.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz MultiDoodad #46010 üzenetére
Az probléma lesz.
-
kets520
tag
válasz wallace 234 #46009 üzenetére
ma már nem tudtam velük beszélni mert be zártak mire beszéltem az Lg-vel
e-mailbe el küldtem nekik a fotót a beégésről és le írtam mit szeretnék
de szerintem csak akkor ad ki szakvéleményt ha be viszem de az nekem kicsit nehézkes mivel nincs autóm -
so_ha
senior tag
"A The Korea Herald számol be arról a július 1-én lezajlott ünnepélyes aktusról, amelyen a Samsung Display bejelentette a QD Display gyártóberendezések telepítésének megkezdését. A ceremónián elhangzott, hogy a QD-OLED gyártósor várhatóan már az év végén kész a működésre, és a tesztüzem fokozatosan a következő év elejétől kezdve indul."
-
MultiDoodad
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kéne, öcsém beleszerelmesedett az oledbe (látva nálam a B9-et és kipróbálva) és most szeretne vásárolni egy CX 48”-as méretben. A gond szerintem az ó, hogy ő ezt pc-hez akarja monitor helyett és csak játékra. Kicsit naív mert a reklámban is 48”-as Oledet hiper szuper minitor ként reklámozzák és úgy gondolja nem lehet baj a be égéssel, sajnos a probléma az hogy elsősorban max 2 játékkal játszana és SDR-ben.. Én úgy gondolom ez problémát jelenthet be égés terén. Átlagban napi 3-5 órát menne hétvégén meg 9-et is. Szerintetek? Érdemes lehet bevállalni csak erre a célra? Nekem nincs bajom a B9-el és tökéletesen üzemel de én ps4-ről pc-ről játszom és filmezem is rajta.. (bár tény, hogy pc-n csak sdr-ben játszom én is mert í HDR néha borzasztó) -
salapp
addikt
válasz daneel_hu #46005 üzenetére
Ha lenne egy piros gombom, amivel garantáltan kinyírhatnám az emberiséget, megnyomnám, hátha valami normálisabb szénalapú életforma fejlődne ki utánunk.
Egye fene, más színű is lehet.Hát ja, az egyén lehet "normális", csoportban darab szarrá válnak. Vallási vagy egyéb fanatizmus, "maffia" érdekközösségek, csoportos majmolás okozta környezetpusztítás, stb.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA V
- Crypto Trade
- Delta Force (2024)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest