Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
Nagy méretű tv szakszerű kicsomagolása és üzembe helyezése egyedül. A mestertől. A gatya madzagra figyeljetek
[link] -
Mauzes
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Hogyne tudna egy hajléktalan venni egy házat.

Off vége -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
üzenetére
Az optimalizált képmód borzasztó. Valahol ki lehet kapcsolni, akinek van samuja majd megírja.
Egyébként minden tv kap gyári kalibrálást csak elég nagy a szórás.
Valamint nem tetszik mindenkinek a kalibrált kép, mert a roszhoz van hozzászokva, utána van akinek nehéz megszokni a jót.Samukon Film vagy Filmmaker képmód és készen is vagy.
-
törölt tag
Nem is találom a képmódokat. Optimalizált van arra rányomok akkor választhatok még kettőt. Illetve az optimalizálton belül állíthatok pár dolgot.
Egyébként brutál jó a képe pláne hogy ekkora. Lehet frissített pár dolgot mert sokkal szebb mint induláskor. Xbox app is pörgősebb mint samsung tab on. -
Mauzes
addikt
válasz
lezso6
üzenetére
Egy alapszintű gyártói kalibráció szerinted olyan nehéz lenne, mint a globális hajléktalanság felszámolása? Persze a profit margin és a folyamat optimalizáció szenvedne egy minimális csorbát, de erre is van megoldás, pl. ha lenne valami felára a gyárilag kalibrált eszköznek vs. nem kalibrált.
Mondjuk szerintem ez a kérdés nem is azért képzelgés, mert a gyártók nem tudnák megcsinálni, hanem mert a vevők 98%-ának nincs rá igénye, így (közel) értelmetlen lenne foglalkozniuk vele.
-
törölt tag
Én azt nem értem, ha egy user simán betudja állítani helyesen a tévét akkor ez miért akkora nagy probléma a gyártónak.
Én úgy bellefáradtam a tegnapi napba, hogy most keltem fel. Akár egy kisbaba.
Öregszem basszameg 15órát alukáztam.
-
alaves
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Megnéztem, fotón semmi különbség nem látszik, mert a C-n színfokozó nincs, a fényerőt pedig kompenzálja a teló (fényerő: felső kép 50, alsó kép 30). Jó fotó masinával, fix beállításokkal látszana csak. A képen az élesség probléma nem látszik, de minden más igen, hogy rossz (kontraszt, színhőmérséklet, szaturáció, nagymértékű részletvesztés, stb.). Miért jó a kékesszürke? ...nem tudom.
-
Yodamest
veterán
-
alaves
addikt
válasz
Lelahel
üzenetére
Úgy használod ahogyan szeretnéd, de a fórumot olvasóknak nem javasolt az általad használt képbeállítás (nem lehet korrekt képet készíteni, de talán érzékelhető a különbség): Samsung 65S90C (QD-OLED/WOLED itt most lényegtelen, és színfokozó opció sincs még ennél a típusnál)

és a helyes beállítással:
-
Lelahel
csendes tag
válasz
üzenetére
Szia, baromi nagy de ennyiért megérte. Én is a Telekomon keresztül vettem.
Úgy állítsd be ahogy neked jó.
Nálam így néz ki:Fényerő optimalizálás: Ki
Kép: Kiemelt
Fényerő: 50
Kontraszt:50
Élesség: 20
Szín: 30
Árnyalat: 0
Összes forrás
Kép tisztaság: Auto
Kontraszt: Magas
Film mód: Auto
Színtónus: normál
Színfokozó: Alacsony
Csúcsfényerő: Magas -
eL Geri
őstag
Sziasztok!
Mindjárt itt van a HBO Max-on az idei Superman.
Erről eszembe jutott, hogy minőség szempontjából melyikkel járok vajon jobban, akár ennél a filmnél, akár általánosságban. A VOD-dal, vagy a streaming-el?
Vagy ez a két forrás egykutya? -
törölt tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Letöltöttem a víz útját 70gb os cucc és olyan felemás érzéseim voltak. Mpc-hc.
Néha a szereplők teljesen különváltak a környezettől olyan nagyon mű volt az egész.
Lesz még ezzel melóm úgy érzem. Holnap felteszem a serviio-t meglátjuk az mire megy az anyaggal. Lehet a végén én is beszerzek egy média lejátszót szarakodás helyett. -
junkpod
nagyúr
Sony OLED tv sorozatban mi történt az A83J óta? Milyen típusok jöttek ki, szűntek meg? Illetve mikor szokott a Sony új típust forgalomba hozni? Lehet még ebben típus azonos panelt cserélni?
(jó lenne optimalizálni a garizást) -
törölt tag
Na ez érdekes. Automatikusan beregisztrálta a tévét a samu accountomba.
Nézem hogy mi a helyzet, milyen eszközök vannak még reggelve erre látom, hogy a tv május 26.-án volt bejelentkezve utoljára.
Elképzelhető hogy ez az alaplap járt már ezelőtt valakinél?
-
törölt tag
Hát skaccok baromi nagy ez a 83col. Az 55 cx nek szebb volt a képe gondolom a pixelsűrűség miatt. De lehet még állítgatnom kell mert a tv adás elég pöpec csak az oprendszerben az ikonokra ráférne némi élsimítás meg olyan kóka. Igaz most még minden alapon van.
Itt már nem kellett állítgatnom hogy hang tv vagy hdmi alapból minden pöcröff. Csak az a fura hogy elsőre faszán megtanulta a telekomos távot most meg már nem lehet csak a box távjával csatornát váltani és ugyan ezt csinálta az Lg-vel is. Vajon mi állítódik el ilyenkor?
Ja igen. A víz levert ettől a media marktos slim fitt fali konzoltól. Annyira szar helyen vannak a vesa csavarhelyek, hogy rossz helyre kerül a tv súlypontja, így a mágnes nem tudja megtartani alap helyzetben a tévét és előre bukik. Elég gyenge az a mágnes.
Le nem szakad, csak félő, hogy előbb utóbb kinyíródik éa kitépi a tévéből csavarostul.
Ezért alul dupla szivacs ragacsokat tettem így a felső részt kicsit visszafelé tolta, így már a mágnes is tapad bár nem kell csak egy finom mozdulat, hogy ismét elengedje.
Szal para az egész. Ki vert a víz párszor. Van rá fullos biztosítás csak nem lenne kedvem napokig nézni egy nagy kupac tv szemetet. -
Tyrone89
senior tag
Egy érdeklődést már kaptam vele kapcsolatban, tervben is van, de megkérdezném tőletek is.
Lenne igény a Tron:Legacy c filmre hogy megpróbáljak valamit kihozni belőle? Megjelent 4K-ban, de elvileg az sem bír valami veretes fényerővel. (Igaz a 200 nitnél jobb azért, ahogy láttam)
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Nekem úgy túl fényes, ha magason van a csúcsfény. Én azt szeretem ha paszteles, festmény-textúrájú a kép, nem "sugárzik" kifelé. Próbáljátok ki, sokkal "nyugodtabb" a kép közepes állásban. Illetve ez jót tesz a színfokozóval karöltve a színek teltségének is, mivel ugye nem dolgozik annyira a fehér led a fényerő miatt, sokkal teltebbek qd-oledesebbek a színek így. Érződik, hogy magabiztosabban hozza ki a színeket a panel, minden teltebb, erőteljesebb, mint magasabb fényerőn, jobb a dinamika.
Másik kérdésre válaszolva: az S95F bajnok, úristen hát egyik nap elindítottam a saját youtube appján (szóval nem PC-ről) az Avatár 3 imax hdr előzetest.... hát nem semmi volt. Gyári filmmakerben van teljesen, semmin sem változtatva, na de ennél azt is mondom, hogy nem is kell mert embertelen durva ez a fényerő és mellette a színek sem "fakulnak".
Mivel alapvetően PC-vel használom, nagyon hasznos számomra a 165Hz-es tudása is. A Switch 2 is rá van kötve, ott meg hatalmas game changer a game motion plus, ami azt csinálja, hogy az amúgy elég szaggatottan futó 30fps játékokat teljesen kisimítja. Olyan, mint filmeknél a mozgásjavítók, amik szappanoperásra csinálják a filmet, csak ez játékoknál. Nagyon jó, tegnap próbáltam a Crash team Racing végre játszhatóvá vált vele, olyan mintha stabil 60fps-el menne a 30 helyett. A matt felület brutál, nekem nagyon kellet, mert szembe van vele a másik tévé és mindig láttam, hogy asszony mit néz, de már nem látom, teljesen elfed minden tükröződést, teljesen festményszerű a kép textúra.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
"Kikapcsolt állapotban a fényerő csúszka lehet akár 50 is."
Az S90-en most úgy van a számomra tetsző beállítás, hogy:
kiindulópont a gyári filmmaker mód és ezen belül amit változtattam:
csúcsfényerő - egy fokkal lejjebb (SDR-ben így kikapcsolt, HDR-ben közepes)
színfokozó - alacsony
képjavító eljárások - zajcsökkentő közepes (ez a tévé műsorok miatt kell, mert pl. a focimeccsek nézhetetlenek, ha semmi zajcsökkentés nincs rajta, viszont úgy vettem észre szerencsére a jó minőségű tartalmakra nincs hatással, nem ken el részleteket vagy ilyesmi)Szóval én csak ennyit változtattam, jó így most naon.
-
Yodamest
veterán
válasz
Sanya60
üzenetére
Én minden eszközt vagy eaton vagy apc túlfeszvédős elosztókba dugdostam, legalább egy nagyon alap védelmet így kapnak, illetve szem előtt vannak a kapcsolók, ha valami baszó vihar van, akkor könnyen elérem, hogy áramtalanítsak. (bár azt mondják, hogy még ez is kevés, mert attól, hogy kikapcsolt állapotban van az elosztó, a fali kábelen ugyanúgy végigcseszi az áram az egészet.... fene tudja)
-
Yodamest
veterán
válasz
üzenetére
Nekem 77S90D van, de ismerős a helyzet, én is emiatt nem tudtam az állványt előre összerakni múlt héten, mert le kellett hozzá mérnem a már kibontott tévének az alsó káva pozícióját. Amúgy ezeket az adatokat igazán írhatnák az online manualban, állványra helyzésnél fontos adat lenne. (biztos sokan vannak azért úgy, hogy előbb megveszik az állványt mint a tévét és addig is amíg a készülék megérkezik össze tudnák rakni, de az adatok hiányában ez nem lehetséges teljes agészében)
-
alaves
addikt
válasz
Sanya60
üzenetére
Jó, ha ragaszkodsz az éjszakai áramtalanításhoz, viszont néha hagyd áram alatt készenléti módban, hogy az 500 üzemóránkénti pixelfrissítő is le tudjon futni. Egyébként tényleg elég ha akkor áramtalanítasz amikor szoftver hiba keletkezik, vagy vihar lesz/van, illetve ha huzamosabb ideig nincs otthon senki.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Sanya60
üzenetére
Nálam minden készenléti állapotban van , felesleges lekapcsolgatni. ( Soha semmilyen technikai berendezésem nem ment tönkre emiatt és az áramfogyasztás az meg lósz@r) Esetleg túlfeszültség védelemmel ellátott dugaljba lehet még hagyni , ha valaki fél ilyen eshetőségektől) A legjobb ,ha folyamatosan áram alatt van ( szerintem).
-
törölt tag
[link]
Hát ez elég érdekes egy optimális nézési távolság a samsungtól.
75colost 7,5méterről. Hát persze. Ez vajon hogy jött össze nekik? -
Sanya60
kezdő
válasz
Sasi001
üzenetére
Most már összezavarodok teljesen ezzel a ki-be kapcsolással
Én úgy csinálom,hogy este amikor már nem tévézek,kikapcsolom a tv-t.Majd ( amikor kattan a relé kb. 8-perc múlva ahogy említetted) akkor lekapcsolom, vagyis áramtalanítom az egész rendszert.
Nekem egy rendszeren van a TV- a PS5Pro- az Erősítő- a MédialejátszóJó ez így ?
-
Jorgi Kormi
senior tag
Egy kis tandem oled: [link]
-
alaves
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Mozgásjavító ki/be kapcsolástól függetlenül volt a kadencia anomália. A játék mód egy joker külső forrásról, mert kikapcsolja a lehető legtöbb zavaró algoritmust az input lag csökkentése miatt (filmhez is kiváló filmmaker szerint beállítva). Belső forrásnál meg marad egy másik képmód, amelyet éppen akkor nem rontottak el "akaratlanul" a szoftverkészítők. Még jó hogy a Samsung-nál az 1 perces képernyőkímélőbe nem barmoltak eddig bele, mint az LG-nél.
-
robber4
aktív tag
Sziasztok. Csatlakozom egy 48 inches LG C5 Oled készülékkel

Mit érdemes ki vagy bekapcsolnom beálitásoknál?
Nagyon szép kép van benne . Illetve LG accountot érdemes csinálni? Van valami előnye?
Pixeltisztitást milyen időnként érdemes csinálni? -
alaves
addikt
válasz
Sasi001
üzenetére
Pl. az S90C-n néhány fw-ben jó néhány hónapig filmmaker képmódban kadencia problémák voltak, pl. jelenetváltásnál, ha a két jelenetben eltérő sebességgel mozgott valami (normál és játék képmódban rendben volt akkor is). Vagy pl. a HGIG nem volt elérhető a 2024/2025-ös modelleken jó pár hétig. Biztosan csak egy "véletlen hiba" a szoftverben, ugye.
-
gabber01
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ok, de akkor értelmetlen a két különböző setting, ha lényegében ugyanazt csinálják. Vagy senki nem érti, hogy tulajdonképpen mit csinálnak.
Mert lehet nehéz a felfogásom, de nem igazán jött át a magyarázatodból, hogy pontosan mit csinál a két beállítás és miben különböznek. -
Daywalker
addikt
Jött ma frissítés c4-re, és úgy tűnik javították, hogy nem játssza le egyáltalán a dovi mkv fájlokat... (azt írta, hogy nem támogatott...).
-
Yodamest
veterán
válasz
gabber01
üzenetére
Ezt rosszul gondolod, persze ez lenne a "logikus" de a gyakorlatban nem így van: amikor leveszed a csúcsfényerő opciót magasról-->normálra--->kikapcsoltra (ez a 3 lehetőség van, nincs "alacsony") akkor egyből észrevehetően csökken a fényerő minden lépcsőnél, akkor is ha te mondjuk egy trónok harca belső teres sötét jelenetet nézel éppen. Szóval ez az egész tartományra kihat, nem csak a csúcsfényekre.
-
gabber01
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
De a kettő működése szerintem alapvetően más.
A brightness a teljes képernyős fényerőt kellene, hogy módosítsa.
A peak brightness pedig csak a fényes részeket emeli ki mégjobban, azokra ad boostot. Ezek a tipikusan amik x%-ban a képernyő egy kis százalékát fedik le. Ettől lesz meg angolosan a "pop" hatás. -
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
"Bár legutóbb samsungnál a közepes és magas tök uyganaz volt, mert hülye fw miatt nem működött."
Igen, elő szokott fordulni, de a 'normál' (vagy egy másik) képmód (filmmaker szerint beállítva) általában jó.
A Samsung-nál a filmmaker móddal szoktak lenni ilyesféle problémák (pl. mozgás).
Milyen érdekes, hogy az általam használt 3 gyártónál is ~3-4 év múlva lesz teljesen jó az fw és általában az a végleges is (OS upgrade-től most tekintsünk el, bár ezzel meghosszabodik a folyamat is). Feltételezem, hogy minden szoftverhiba javítást (frissítést) ellentételezésért végzi a megbízott szoftverkészítő
... (ha olyan lenne, mint a 3 éves hardver garancia, akkor lehet hogy a nyitó szoftver is kifogástalanul működne...) -
Vhiktor
Topikgazda
Leirtam, hogy melyik mit allit, továbbra is az autóba a sebességváltó a legjobb példa ra.
Sdr eseteben ki vagy alacsony állás, hdrnel meg magas kell. -
alaves
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Ahogy szkutyi fórumtárs írta, lehet hogy szemmel nehezen észrevehető a különbség, de más lesz az EOTF, valószínűleg max-on a helyesebb, hiszen a csúcsfényerő csökkentésével a HDR fényerő dinamika tartományát is csökkented.
Leegyszerűsítve:
-HDR csúcsfényerő csökkentése > SDR-esítés
-SDR csúcsfényerő növelése > HDR-esítés (fake) -
szkutyi
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Ez egy nagyon jó megfogalmazás:
Sima fényerő csúszka (0-100): olyan, mintha az egész görbét egyenes vonalban lejjebb/ feljebb húznád → minden tónus (sötét, közép, világos) arányosan változik. Ezlineárisabb hatás.
Maximális fényerő (alacsony/közepes/max): itt viszont az EOTF görbe alakja változik → ívesen, nem egyenletesen.
• Alacsony: a görbe laposabb lesz, tehát minden visszafogottabb, kevésbé "ütős".
Közepes: picit emeli a középtónusokat, a csúcsokat is, de nem teljesen.
Maximális: a görbe meredekebb a végén → a világos részek jobban kiugranak, a középtónusokat is megemeli, ezért tűnik úgy, hogy az egész kép világosabb lett, nem csak a nap vagy a lámpa.
Magyarán:
Fényerő = lineáris tolás.
Max fényerő = íves, nem egyenletes torzítás, főleg a világos tartományban.
-
Yodamest
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
De ha csak simán a brightnesst veszem lejjebb 50-ról 35-re, az is ugyanezt csinálja nem? Csökkenti a csúcs fényeket és csökkenti az általános egyébkénti fényerőt.
Na de igazából mindegy is, csak azért hoztam fel, hátha valaki szerint van lényegi különbség és mondjuk tilos a csúcsfényekhez nyúlni vagy ilyesmi. Mert én pl. mindig úgy állítom be az optimál fényerőt, hogy a csúcsfényeket lejjebb veszem, a fényerőcsúszkát pedig érintetlenül hagyom.
-
Yodamest
veterán
válasz
gabber01
üzenetére
és szkutyi
Ebben nincs igazatok, a csúcsfényerő állítás minden fényerőt állít, próbáld ki, lejjebb veszed és sötétebb lesz a kép már 200 niten is.Vhiktor
ha közepes csúcsfényerőt választasz és 50-re állítod a fényerő csuszkát úgy lesz monjuk 600 nited max. Ha magas csúcsfényerőt választasz és úgy állítod a fényerő csuszkát 50-re, úgy meg 1000 nited lesz.
De mi van ha magas fényerőt választok és a fényerő csúszkát 30-ra állítom? úgy hány nit?
Ez volt ugyebár a B verzióm, erre várok választ. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Yodamest
üzenetére
ha közepes csúcsfényerőt választasz és 50-re állítod a fényerő csuszkát úgy lesz monjuk 600 nited max. Ha magas csúcsfényerőt választasz és úgy állítod a fényerő csuszkát 50-re, úgy meg 1000 nited lesz. Tehát a csúcsfényerő már meghatározza a maximum elérhető fénysűrűséget.
Bár legutóbb samsungnál a közepes és magas tök uyganaz volt, mert hülye fw miatt nem működött. -
Yodamest
veterán
válasz
alaves
üzenetére
De azt nem értem, mondok példát:
A: fényerő csúszka 50/50 és max fényerő közepes
B: fényerő csúszka 30/50 és max fényerő magas
Tegyük fel, hogy ránézésre ugyanazt a fényerőt adja ez a két beállítás, a gyakorlatban akkor A és B felcserélhető? Ugyanaz a kettő csak máshogy érjük el vagy van bármi gyakorlati különbség köztük?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha neki így tetszik, nem vagyunk egyformák.

... (ha olyan lenne, mint a 3 éves hardver garancia, akkor lehet hogy a nyitó szoftver is kifogástalanul működne...)