Aktív témák
-
PodMAN
senior tag
evola,
Huhh. Ha ez tényleg személyes tapasztalat a két obiról, akkor örök hálám, hogy ezt közzé tetted. Ma voltam a Saturn-ban és megnéztem személyesen a 350D-t. Fogásra az én kezemnek egyáltalán nem tűnt kicsinek. Szerencsére nincs nagy lapát kezem. A kitobi volt felcsattintva a gépre, és evvel tesztelgettem pár percet a gépet, és irtómód megtetszett. Itt magyar garival 210eFt az ára, edi*italnál a csak váz 185, a kit pedig 192.5eFt. Azt a 7500Ft-ot megéri a kitobi, nem? Mert valszeg holnap elugrom és megveszem a kit-et. Aztán van időm eldönteni, hogy merre tovább. De a tapasztalatod alapján valszeg maradok a 24-70-es Sigmánál akkor -
PodMAN
senior tag
''...Kérdeztél valamit mi meg válaszoltunk, felsorolva lehetséges alternatívákat, viszont ez utóbbi hozzászólásodból nekem úgy tünik nem igazán vagy kiváncsi a további lehetőségekre, csak azt szeretnéd ha megerősítenénk abban, hogy 28-135-öt vedd...''
Egyáltalán nem erről van szó. Az igazi dilemma számomra, hogy 28-135 IS USM vagy 24-70es Sigma a jobb választás? Minőségre ha jól tudom mindenképp szebb rajzolatú a Sigma, árban ugyanaz, viszont a Sigma AF-je a kategóriájában sajnos nagyon gyenge (ha jól értelmeztem az itteni HSZeket és a teszteket amiket olvastam). Csak sajnos nem tudom, hogy az, hogy ''gyenge'', az mennyire gyengét jelet? Mert ha ''profiknak kevés'', az még lehet, hogy nekem amatőrnek bőven elég. Érted mire gondolok? -
PodMAN
senior tag
Tulajdonképp nem mindegy, mert a 17-85 és a 28-135 is szorzódik 1.6 a 350D-nél tehát a kettő nem ugyanaz, de nem ez a lényeg. A 28-135 és a 17-85 is ringUSM, tehát evvel nincs is baj (gyors AF), ellenben a 28-135 f3.5-ről indul, míg az EF-S obi meg f4-ről. Gyakorlatban gőzöm nincs mennyit jelent mindez. Viszont tény, hogy a 28-135 140eFt-os árával még megfizethetőbb számomra, mint az EF-S 17-85 a maga 200eFt-os árával
Ha alapobit megveszem, akkor még a 17 és 28 közti tartományt is le tudom fedni, -ahogy írtad- és akkor nem gond a 28-135. Az IS meg biztos nem rossz dolog, főleg, hogy ritkán van lehetőségem állványozgatni, így sokszor megeshet, hogy pont az a 3 lépésnyi exp.idő jön jól. Legalábbis szobában mindenképp.
-
PodMAN
senior tag
Hi All,
szitum: A nagyon közeli jövőben szeretnék venni 350D-t (csak vázat) és ahoz keresnék kezdésnek egy alap obit, ami a gyári kitobinál jobb (tudom, nem lesz nehéz)
Csakhogy ne morogjon itt senki az ismétlődő kérdésem miatt és a fórumozás erről szól, hát 2 nap alatt végigolvastam az összes itt lévő majd 1000HSZ-t és a 350D topicot. Már zúg a fejem a sok infótól.
Alapvetően úgy szeretnék vásárolni, hogy a jövőben könnyen tudjam a rendszert bőviteni egy jó telével. Mivel a pénz nem vet fel nagyon (gy.k.: nem veszek L szériás obit) így az ésszerű, megfizethető de mégis kifogástalan minőség mesgyéjén kéne mozognom. A jövőben megvételre szánt tele modell a már sokszor jó kis objektívnek titulált EF 100-300 f/4.5-5.6 USM lenne, tehát ehhez kerestem társat alapobinak. Ami talán igazán jól illene hozzá, az a ''végletek obija'' címet is viselhetné annyira sokfélét írtatok róla, név szerint az EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM (összeségében nagyon szimpi ez is).
Ez a két obi elég szép tartományt lefed, és alapjában véve amire nekem, mint full kezdő DSLR tulajnak kell, szerintem azt tudhatja, és jövőben már a haladó tudást is ki tudja szolgálni. Nem akarok én világmegváltó képeket, de mégis az Olympus kompaktomnál szebben és művészibben szeretnék a komponálásnak nekiesni.
Képben van még Sigma 24-70 f/2.8 DG EX obi, amit evola topictárs ajánlott nekem a 350D topicban. Ez nagyon tetszene, mert tényleg rendgeteg nagyon pozitív teszt van róla (neki van személyesen is ilyen), de az ezt kiegészítő 70-200-as telék (korrekt minőségűek) csak nagyon magas árban vannak, ahogy én látom (70-200 f4 L és Sigma 70-200 f2.8 egyaránt ~250eFt). Esetleg ide mi lenne jó?
Szumma: Várom mindenki építő jellegű ötletét és véleményét, hogy milyen összeállítás volna nekem jó.
THX, PodMAN
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest