Aktív témák
-
MLaca
őstag
ha majd lesz normális időjárás (mert ugye kimaradt a tél, de még nincs tavasz sem), akkor lesznek a képek. a 14/2.8L ritka sz@r képminőséget produkál ritka magas áron (drágább, mint a 85/1.2L II), így az igazából csak akkor kellene, ha valaki ajándékba adná, mert pénzt én tuti nem adnék érte.
-
MLaca
őstag
hát, pedig elég jó 50/1.4-et sikerült megcsípnem, de a difi szerintem is elég komoly volt. az 50/1.4-et eladtam, bár fájó szívvel. mondjuk annak, akinek nem ez a munkája és hobbija, annak overkill az L, oda elég a soma 50es, ami szintén nagyon jó. itt már minimális pluszokért hatványozott összegeket kell sajnos fizetni. egy példa, szintén optika, de távcső: sima refraktor (fraunhofer) 120/900-as cca 100e forint, ugyan ez apokromátban, kicsit jobb lencsével 500e.
-
MLaca
őstag
-
MLaca
őstag
válasz
biggamer #4379 üzenetére
[link]
''Verdict
Every now and then EOS, the goddess of mercy, seems to speak to the Canon lens designers and this time they listened carefully. The Canon EF 70-200mm f/4 USM L IS may well be the very best tele zoom on the market today - it is certainly the best Canon zoom lens tested locally to date. The lens was capable to deliver a near-flawless performance in all categories. The resolution figures are stunning regardless of the setting. Distortions, vignetting and CAs are nothing to worry about. The build quality is excellent with the new sealing as a another highlight. On top of that the lens now features a image stabilizer with an efficiency equivalent to 4 f-stops (at cost of shutter speed). The only heartbreaking drawback for some is the price tag which increased significantly to a whopping grand (1050€/US$) - price/performance-wise this is still very sound though.'' -
MLaca
őstag
válasz
dorog.zultan #4338 üzenetére
ja, így van. amúgy nagyon jó fixek a közepes árkategóriából (szerintem):
- 35/2
- 50/1.4
- 85/1.8
- 100/2
- 100/2.8 macro USM -
MLaca
őstag
a nikkedből ítélve 73as születésű vagy, azaz 34 éves. elvileg tehát ennyire nem lehetsz hülye, mint amennyire itt láttatod magad. szerintem egy kicsit told el magadtól a billentyűzetet, hogy ne járasd le magad jobban, vegyél egy mély levegőt és írd be: www.google.hu, majd a kiszemelt obijaidat és a kapott oldalakat mind nézd végig. írd fel egy a4-es lapra, melyik obi mennyibe kerül, melyiknek mi a jó és rossz oldala, majd a tulajdonságok alatt húzz egy hosszú vonalat és az alá összesítsd ezeket. amelyiknél a legtöbb jó marad, azt vedd meg. ha ez sem megy, akkro írd fel mindegyik obi nevét egy papírra, végy elő egy kalapot, dobd bele, azt csukott szemmel húzzál ki egyet.
amire rá szeretnék mutatni: ha már VAN konkrét elképzelésed, AKKOR kérdezz KONKRÉT dolgokat, de ne olyat, hogy mit vegyél. honnan tudjuk mi, hogy neked mire, milyen tartományra van szükséged? honnan tudjuk mi, hogy te milyen fényviszonyok mellett szoktál fotózni? honnan tudjuk mi, hogy mi a stílusod? -
MLaca
őstag
válasz
werttzui #4246 üzenetére
nyilván a canon nem viccből olyan drága, de a sigmáé is haonló minőségű. a canon tc-t nem tudod minden obira feltenni, mert csőrös kialakítású az elülső lencséje, azaz bele lóg az obiba, amire teszed. a sigma nem lóg bele, tehát olyan obik is 2x-ezhetők vele, amik a gyári tc-vel nem.
-
MLaca
őstag
mint már írták kicsit előttem: meg kell nézni. ez nem olyan vészes, mint egy használtautó vásárlás. amit én néznék:
- rekeszelés végig működik e (f4-től f22-ig, vagy ameddig megy),
- van e rajta külsérelmi nyom, ejtette e le a tulaj (krtikus pontok: szűrőmenet, AF/MF kapcsoló környéke, bajonett sérült e),
- lencsék sérültek e, karcosak e,
- belseje tiszta? (ellenfényben szépen meg lehet nézni, esetleg gombás e belül),
- adja e hozzá a gyári kellékeket, dobozt, leírást, ha adja dobozon ugyan az a sorozatszám van e mint az obin (lopott?)
- AF rendesen működik végtelenből közelpontig és vissza, nem ad e ki gyanús hangot közben
- a te vázadon milyen a képe, nincs e front vagy backfókusza
ha ez mind rendben van, akkor én megvenném, de mint minden az életben, egy tökéletes objektív is tönkre mehet pár nap alatt. mondjuk túl sok nem megy tönkre, max az AF. -
MLaca
őstag
nyaralásra, ha városnézés+tengerpart meg a szokásos csicsák, akkor szerintem:
- tájkép, tengerpart: valós 24 mm + polárszűrő
- város, templom belseje: valós 24-70 mm nagy fényerő, esetleg monopod
telére nagyon ritkán lenne szükség szerintem, hacsak nem akarsz a strandon kicsit malackodni, de gondolom asszonypajtással mennél, szal ez kizárt. -
MLaca
őstag
akkor vegyük végig a gazdaságtant: van egy új obid 180e ft-ért. induljunk ki abból, hogy miután megvetted és kihoztad a boltból, az már használtnak minősül, eleve bukod az áfát és + 10%-ot, ez eddig 30%, azaz már eleve csak mennyit is? kb 148 ezret ér a VADI ÚJ, de boltból már kihozott obi. rendben. ehhez jön még ''alig egy év'' használat. megjelennek a külsérelmi nyomok (mert ugye ez használati eszköz), így külső felmérés alapján megint levonhatsz egy 10-30%-ot. hol is tartunk? cca 130 ezernél. vegyük hozzá, hogy kishazánkban nem nagyon tudsz drága dolgokat eladni, mert az emebreknek nem nagyon van pénzük. akkor most miért is gyanúsan olcsó a darab?
-
MLaca
őstag
ugyan, az a pár tízezres bukás, amit ilyenkor elkövet az ember, az kell, mert enélkül nem termelődik elég férfihormon és nem lesz szőrös a hátad! 70-200at cserélni 70-300-ra? simaliba! nem probléma! bukunk majd egy 70-80 ezret (régi elad -> már itt bukás, új megvesz, majd kiderül, hogy szar, ezért elad -> minimum 40e bukás). ha fussa, és elég gazdag vagy, hogy ne jót vegyél egyből, akkor akár később le lehet cserélni a 70-300-ast is egy 100-400 tolózoomra, ami legalább gyűjti is a port, szar is a fényereje, de legalább 400as és eladhatatlan. volt nekem is pár tehénből babszem cseresorozatom
ez kell, hidd el! én nem beszéllek le róla!
-
MLaca
őstag
válasz
sszever #4164 üzenetére
de, teljesen igaz. nem egyszer fogtam 70-300ast és FOROG a szűrőfoglalata. meséld el, hogyan teszel rá cirk., vagy lineáris polárszűrőt? tegyük fel, nem állványról fotózól, máris csäszheted a gondosan előre beállított szűrőt (mármint élesreállás után belőttet), mivel a legkisebb testi kilengés máris ellövi a fókuszt, feltéve, ha nem végtelenre állítod. a lényeg: AF-ben bachatod.
-
MLaca
őstag
azt a 70-300ast felejtsd el - fókuszáláskor pl forog az első lencse, tehát polárszűrőt nem tudsz rá tenni. a 70-200/4 messze (!) jobb optika, sokkal jobb képinőséggel és profi felépítéssel, s ez végig f4, azaz sötétebb helyen is tudsz vele fotózni. igaz nem 300 mm a vége, de ha minőséget akarsz, akkor csak ezt szabad megvenni.
-
MLaca
őstag
eredeti méretben: [link] -
MLaca
őstag
Eladó Canon 18-55 kitobi 13.000,- forintért
Komolyan!
-
MLaca
őstag
válasz
zsiga667 #873 üzenetére
- Canon Obj. EF 400 mm 5,6 L USM 1299,- euro
- Canon Obj. EF 300 mm 4,0 L IS USM 1279,- euro
- Sigma Obj. AF-EX 300 mm 2.8 HSM APO für CANON 2015,- euro
igazából ezek azok, amelyek minőségi fotózást lehetővé tesznek, esetleg megtoldhatóak egy 1,4x telekonverterrel.
zoomban gondolkozni nem érdemes, mert 1) drágább, 2) sosem lesz olyan minőség, mint egy fix. -
MLaca
őstag
Tipp: aki olcsó, de elfogadható minőségű utazóobit keres, az nézze meg a Sigma 28-300 f3.5-6.3 DG-t, kicsi, könnyű és célnak megfelel. Felbontása többszörösen veri a kitobiét (ami ugye használhatatlanul sz@r).
-
MLaca
őstag
Tipp: aki nagylátóval szemezget, gondolkodjon el a Sigma 12-24 mm f4.5-5.6 EX DG HSM obiján. Sokkal jobb a képminősége, mint az 'L' betűt meg nem érdemlő 17-40-es kanonnak! Ára hasonló az utóbb említettéhez.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest