- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
Maksifül
senior tag
Nem akarlak elkeseríteni, de a Kit-es 350d sehol sem volt 192.500, sőt mindezidáig a legolcsóbb helyen is 202.000-et kellett leszurkolni érte. Abban a boltban, amit írtál, most akciózzák, de nem annyiért árulják, amennyit írtál, hanem 198.500-ért. Akkor már mindjárt többet kell gondolkodni, hogy megéri-e befektetni a kitobiba?!
-
evola
senior tag
Elmondom az én tapasztalatomat a két obival kapcsoltaban.
Mielőtt megvettem a Sigmát, volt fennt a gépen gy 28-135 is usm is.
Ami elsőre feltűn t a két objektív között,
a Canon kicsit halkabb az USM miatt, viszont nekem nem tetszettek azok a képek, amit a Canonnal lőttem.
Túl színesnek tűntek, ezáltal nem volt olyan természetes a kép.
Olyasmi volt mintha a Photoshop-ban emeltem volna a saturation értékét.
És nem is volt olyan éles a kép!!
Arról nem beszélve, hogy nagyon sokszor jól jön a 2,8 fényerő.
Az AF-el semmi gondom nincs, teszi a dolgát.
Szóval mindenképp inkább a Sigmá-t ajánlanám.
Ezt nem azért mondom, mert azt akarom, hogy neked is ilyened legyen,
csak énmindkettő egyidőben kiptóbáltam, és ezek voltak a tapasztalataim.
HA újból választanom kéne, megint ezt választanám ezért az árért.
18mm nagylátószöget, meg gondold meg, biztos kell-e az neked.
Saját tapasztalataimból kiindulva, a 24mm is elég volt mindenütt még.
Persze nem azt mondom, hogy nem jobb, vagy nem kell.
Csak mérlegeld.
Döntsd el mit akarsz elsősorban fényképezni:
- HA nem épületeket, vagy tájakat, vagy mittudomén..
Akkor inkább csak beltérbe lehet szükséged a 18mm tartományra.
Nekem pl bennt is elég a 24mm, nem érzem az ennél nagyobb látszög hiányát jelenleg.
Nekem sokkal inkább szükségem lenne egy telére mihamarabb. -
Mike T.
tag
Ha estleg mégis elgondolkodnál egy Canon 28-105 3,5-4,5-ön, akkor nekem most van egy eladó, jó állapotu darabom.
Bővebben: link -
Pompi
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy ugyanaz, hanem azt, hogy a népszerü 28-135 IS USM digit gépekre készített megoldása a 17-85 és pont azért csinálta a Canon, hogy ne veszítsd el a nagylátót, mert a 28-135-öt 1.6 croppos gépre rakva pont ez történik.
Azt sem írtam, hogy rossz dolog az IS, de eddig külön nem említetted meg, hogy fontos. Márpedig ha neked egy alap obiban fontos az IS, akkor nem sok választásod van.
Az tény, hogy a 28-135 olcsóbb, mint a 17-85 viszont ha a 28-135 mellé teszed a kitobi árát (vagy a kit és váz közti különbséget) akkor már nem sokat kell hozzá tenni, és a 17-85 szerintem magasabb színvonalat képvisel - nagylátóban is - mint a 17-55.
Kérdeztél valamit mi meg válaszoltunk, felsorolva lehetséges alternatívákat, viszont ez utóbbi hozzászólásodból nekem úgy tünik nem igazán vagy kiváncsi a további lehetőségekre, csak azt szeretnéd ha megerősítenénk abban, hogy 28-135-öt vedd... -
Pompi
nagyúr
A 28-135 IS USM DSLR-re szánt verziója a 17-85 (1.6-al átszámolva ugyanazt kapod) tehát ez egy jó alternatíva lehet szerintem is a leendő 100-300 mellé. (Persze a jövőben esetleges full frames gépre váltásnál lehet eladni).
Szerintem amúgy érdemes megvenni a kitobit, amennyivel többe kerül a kit annyit ér szerintem. És akkor e mellé lehet a 28-135-öt vagy ha nem kell az IS akkor jó választás lehet még a 28-105 f/3.5-4.5 igaz ezt már nem gyártják, de amcsi boltokban még kapni, szerintem akkor hozzánk is be tud szivárogni még újonnan, vagy ki lehet fogni megkímélt használt darabot is elég jó áron. -
zsiga667
addikt
A 28-135-tel elveszíted a nagylátószöget, ami szvsz elég komoly probléma lehet.
A 24-70 kicsit jobb ebből a szempontból, de nem sokkal.
Én a Sigma 18-50/2,8-at ajánlanám, vagy a Canon EF-S 17-85-öt.
Egyébként a 70-200/4L 150k körül van használtan, és a Sigma 70-200/2,8 is ekörül van tudtommal.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest