- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
detri
aktív tag
Ehh...
Ha jól tudom még nem hogy nem használtál, nem is fogtál ilyen objektívet. Hogy lehet azt mondani rá, hogy szar???
Na mindegy, nem akarok kardozni a 28-135 mellett. Persze nem egy L obi, de azért nagyon korrekt. Igaz, hogy manapság L obi alatt 'ciki' megjelenni (persze ez nem igaz, de tényleg majdnem mindent fikáznak, ami nem L), de egy-két éve, mikor én vettem, az index objektív tesztek fórumán egy általánosan elismert obi volt, ami igaz, hogy nem pengeéles, de nagyon jó.
Bővebben: link
''If you are looking for a good value 28mm-something zoom lens and your budget limits you to the Canon EF 28-135mm f3.5-5.6 IS USM Lens' price range, look no farther. The Canon EF 28-135mm f3.5-5.6 IS USM Lens provides a great focal length range, reasonably sharp images and IS at a decent price point and in a relatively small package. This is a very popular lens - and for good reasons.''
A 28-75 Tamron valóban élesebb képet ad. Cserébe rövidebb, és nincs IS.
Objektívvásárlás = kompromisszumok közti lavírozás. -
detri
aktív tag
Ezt is ellenőrizd.
Bővebben: link -
detri
aktív tag
Jó kérdés. Itthon tuti nem. Én a session7.com -ról rendeltem (osztrák) 1 UV és egy polár B+W szűrőt. Ők elég olcsók szerintem. Az utalás után elfaxoltam a bizonylatot, küldték azonnal a cuccot, itt is volt a 4. napon.
Mázlim is volt mert B+W MRC circ polar helyett B+W KSM MRC circ polárt küldtek (amit persze én nem használok ki, de többet ér, mint a sima. itthon 47.000, ez meg 98 EUR volt.). A B+W UV helyett meg B+W slim UV-t küldtek.Monnyuk ez a slim inkább zavar, mert nem tudom feltenni az objektívsapkát.
-
detri
aktív tag
Hát igen, 2000-ért inkább nem kéne venni.
Egy rendes UV szűrő osztákiában is 10.000 felett van (legalábbis 77mm-re, de kisebbre is 10K körül) . Itthon gondolom 15-20.000.
[Szerkesztve] -
detri
aktív tag
Egy jó UV szűrő áteresztése 99,5% felett van, szal a fényerő csökkenése nem lehet probléma. Lehet más probléma, itt egy cikk, ami majd lebeszél: http://www.fototipp.hu/smp2005_feb
Engem nem tudott lebeszélni, karcoltam már meg frontlencsét (nagyon kicsit, és semmi hatása nincs a képalkotásra, de mégis) rosszul esett. -
detri
aktív tag
...az tény, hogy az EF-S-t csak akkor használom, ha nagyon muszály.
Kezdem azt hinni, hogy teljesen egyetértünk, csak te kicsit megbocsájtóbb vagy.
Te is 28-135 -öt használsz?? Neked is pocsék 28-nál, vagy én kaptam rosszabbul sikerült darabot?
Ma sem jött meg a 17-35. Egyre jobban aggódom, hogy meg lettem szívatva.... -
detri
aktív tag
Érdekes a meglátásod, de akkor ezek szerint a Sigma is csak viccből csinálta meg a 18-50 f3.5-5.6 dc objektívjét?
Asszem nem értelek. Vagy te értettél félre. Én nem azt mondtam, hogy ennek az ojjektívnek nincs létjogosultsága, sőt, nagyon jó a tartomány. De mivel a 300D-hez gyakorlatilag ingyen adták az alap EF-S -t, és akit jobban értdekel a fotózás az le is cseréli rövid időn belül, rengeteg van belőle elfekvőben, így nincs ára. Persze nem egy csodaüveg, de nem is mondtam, hogy ejjdeszar, használhatatlan. Csodálkoznék, ha el tudnám adni, de akkor feldobom az apronetre.
...erősen lerekeszelve 10x15-ös nagyításhoz elmegy.
Azért ezek elég komoly megszorítások.
Én is most igyekszem lecserélni, sajna(?) nem 17-40-re.
Kezdek aggódni, több, mint 3 hete rendeltem Németországból, és még nem ért ide...(Tamron 17-35 2.8-4).
üdv,
d. -
detri
aktív tag
-
detri
aktív tag
50mm 1.8 II. nekem is van, ez tényleg egy olyan obi, amit nem szabad nem megvenni. Igénytelen műanyagdarab, viszont nagyon szép a rajzolata, szép bokeh, és hát az 1.8 az jó dolog (bár 2.5-től él igazán). Én portrézni vettem, amihez sajna elég rövid, de a 85mm ammár drága...
Egyvalamit viszont utálok benne, sajnos sokszor téveszt az AF. MF használhatatlan, de ez nem csak az objektív hibája, semelyik obival nem tudok kézzel fókuszálni.
Korábban olvastam valamelyik fotós topikban, hogy azért ilyan olcsó az 50mm, mert ezt a fókusztávot a legegyszerűbb optikailag megoldani, nem kell túl nagy hókuszpókusz a lencsék közé, és így is jó képminőséget lehet elérni.
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest