- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
sszever
őstag
válasz
kalasnikov #1752 üzenetére
Az igazi igényeket nem is ismerjük, ha olvas minket, talán többet is mond majd ezekről, s utánna el lehet gondolkozni, hogy jönne ki ebből a slamasztikából a legjobban...
-
Obolony
senior tag
válasz
kalasnikov #1738 üzenetére
naja
nekem is hasonlo jutott eszembe, ez ugy nez ki, mikor egy ketutemu warnyura a negyutemu lampajat teszik, es nesze optikai tunning
mnade attol meg 2utem marad...
Louies ajanlom, ha az igenyek errefele nonek, akkor vegyel egy komolyabb kompaktot, vagy egy alap dslr-t
[Szerkesztve] -
DVD_2_U
senior tag
válasz
kalasnikov #1548 üzenetére
gagyi... művanyagszagúúúúú
-
Exymiriem
tag
válasz
kalasnikov #1523 üzenetére
Halihó!
Engedtessék meg egy (kicsit részrehejló) hozzászólás:
nekem egy Canon EOS 350 D-m van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem mellesleg 2005-06 EISA díjas gépe, és milliónyi kiegészítő vásárolható hozzá - akár használt, akár új. Ja: és egyre többet olvasni arról, mennyi új obit dob ki a Canon IS, USM, viszonylag tűrhető fényerő, kezdi felérni ésszel, hogy a hiányzó zoomátfogásait lefedje (nekem Sigma 24-135-öm van, most van Canon 24-105, és társai), szóval sajnálom, hogy ez kimaradt, pedig én is ez és a Nikon D50 között hezitáltam. És kb. 200-220 ezer lehet kitobival, 18-55-el, ami jelen esetben már-már nagylátó.
Bocs a belepof*zásért, nem összekavarni akartalak.
Jó fényeket! -
zsiga667
addikt
válasz
A három említett gép közül csak a Nikonnal van személyes tapasztalatom, de ettől függetlenül is ezt ajánlanám.
Olympus: Az E-System viszonylag új rendszer, ezért még elég kicsi a kiegészítők választéka. Van talán összesen 3 váz (illetve most jön ki az 500-as utódja ha jól emlékszem), két vaku (meg egy makróvaku), és kb. 15-20 objektív, ami bizony elég karcsú a többi nagy (Nikon, Canon, Minolta, Pentax) 100 feletti üvegválasztékához képest... Emellett a kisméretű érzékelő miatt zajosabbak a képeik magas érzékenységen, és az objektíveket sem tudják/akarják igazán annyival kisebbre/könnyebbre vagy fényerősebbre építeni hogy megérje ezt választani. Pozitívuma a rendszernek hogy minden vázban beépített ''porszűrő'' található, nem kell a CCD tisztításával foglalkozni. Illetve szintén pozitívum hogy az Oly nagyon ért az ergonómikus, kézreálló, logikus designhoz; az E-1 az egyik legjobb gép ilyen szempontból amit valaha láttam.
KM: Nagy választék kiegészítőkből (akár használtan is), jó vázak, beépített stabilizátor, jó képminőség. A probléma az lehet amit a többiek már említettek, hogy a Sony megvette az egészet, és még nem tudni hogy továbbviszik-e a Dynax-ot, vagy csak felhasználják a technológiát és saját DSLR-rendszert dolgoznak ki. (Bár nekem erős a gyanúm hogy maradnak a mostaninál, csak ezentúl Sony felirat lesz a gépeken, és jó szokásukhoz hűen kicsit elszállnak az árakkal...) Az objektívjeidről nem tudok semmi biztosat, de egy próbát megér, vidd magaddal az 50-est a boltba és nézd meg hátha kompatibilis. Ami még fontos lehet hogy a három említett alapobjektív közül talán a Minolta 18-70 a legjobb.
Nikon: The choice of professionals...A legnagyobb választék, (szerintem) a legjobb gépvázak, nagyon sok olcsó használt cucc, stb. Én a D50-et venném, bár bizonyos szempontból elfogult vagyok, ugyanis van egy itthon, és nagyon szeretem. Gyors és okos kis gép, emellett kényelmes a használata, és a képe is teljesen rendben van. A 18-55 szerintem jobb mint a Canon kitobi, bár nem sokkal.
A többi objektívről nem tudok mit mondani, bár egy árkategóriában nem igazán lehetnek nagy különbségek. -
lesaux
veterán
válasz
kalasnikov #1533 üzenetére
Ez a két legelterjedtebb, ezekhez bárhol, bármikor kapsz obit, kiegészítőket stb. A Canonnak ismerem a magyarországi szervizhátterét és a Canon Hungária Kft.-t. Emiatt többé nem veszek Magyarországon Canon-terméket.
-
pitman
őstag
válasz
Szerintem a válasz ott van Pompi és Csiga hozzászólásaiban.
-
sszever
őstag
válasz
Hogy érted, hogy csak a név miatt?
Én alapból szkeptikus szemmel nézem, ha egy gyártó bezár, mert nem gazdaságos... Hiába veszi át a Sony, ez még nem jelenti azt, hogy gazdaságos lesz. Ergo valahol költséget kell csökkenteniük, vagy majd szépen leszűkítik a termékeket, és a támogatást... Szóval a lényeg, elég bizonytalan vásár lenne jelen esetben... -
lesaux
veterán
válasz
Csak Canon vagy Nikon. De ha rám hallgatsz, akkor inkább Nikon.
-
csiga997
őstag
válasz
A Minoltának hamarosan vége van mint a botnak. Nem túl megbízhatóak a távlatok. (Megveszi a Sony szőröstül-bőröstül, hogy mit tart meg a termékpalettából és, hogy mit meddig támogat az egyelőre egy nagy kérdőjel.)
-
Pompi
nagyúr
válasz
Én azt gondolom, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy mit veszel, mert gondolom hosszú távban golndolkozol. Ha most veszel egy vázat akkor az jópár évig meghatározza majd, hogy milyen kiegészítőket tudsz venni. És most nem csak az objektívre gondolok.
Szerintem az vitathatalan, hogy jelenleg a Canon-hoz és a Nikon-hoz a legszélesebb a választék, akár az új, de főleg a használtpiacot is bele véve.
Szóval ha így gondolkodok és csak azok jöhetnek szóba amiket írtál, akkor én a Nikon-t választanék. -
sszever
őstag
válasz
kalasnikov #1525 üzenetére
ok. Így már világos...
relatíve jó áron adják így. Kezdéshez, és tanuláshoz teljesen jók lesznek az obik, akkor is ha gyengébb minőségűek, és ezért olcsóbbak. -
sszever
őstag
válasz
''Úgy látom, hogy három géphez lehet széleslátó + tele obit venni:''
Ezt nem egészen értem... Minden tükröshöz lehet venni különböző obikat, és mindhez gyártanak széleslátó és tele obikat is!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest