Aktív témák
-
d-boy
senior tag
ne idegesíccsél már
egy 200-as végű obit hogy akarsz egy 500-ashoz hasonlítani?
Én annyit mondtam, hogy inkább canon 70-200 +2X tc, mint sigma 70-300, vagy 100-300.
De mint mondom ez az Én véleményem, lehet te másképp gondolod, én nem. És ezzel le is zárom ezt a vitát, nehogy itt összevesszünk a végén -
d-boy
senior tag
válasz
sszever #2970 üzenetére
Na ezt jól megválaszoltad. Az obi majdnem annyi, mint a d50 váz...
Szerintem nem ez a megfizethető kategória, hanem keresni kellene használtan egy jó objektívet, vagy esetleg külföldi oldalakon szétnézni. Óriási különbségek vannak.
Egy ismerősöm kb 130eFt-nak megfelelő összegért vett zsír új sigma 180mm EX macro obit, ami itthogy simán 200eFt fölött van. Ebay -
d-boy
senior tag
Wahaha végre megvan a drágaszág
Canon 100mm f2.8 EF USM Macro
Eddigi tapasztalatok: Hihetetlen gyors AF, halk, pontos.
Jah és tűéles képek -
d-boy
senior tag
válasz
sszever #2940 üzenetére
Nézegesd a photozone.de-n a teszteket a két obiról.
Élőben nem volt nagy különbség nálam kezelhetőségben.
Az USM motor ugyanolyan halk és gyors és pontos volt, mint a Sigmánál a HSM.
A canonnál ami még tetszett, hogy bármikor hozzányúlhatok a fókuszgyűrűhöz AF módban is, nem kellett átkapcsolni.
Hát tényleg nagy a vacilálás, mert a Sigma is jónak tűnik komolyan, bár a photozone.de szerint a canonnak 5.6 és 8 rekesz között jobb képe van, fölötte meg ugyanolyan mint sigmának, és canont 32-ig le lehet rekeszelni, nem kell külön ND szűrő.
Kinézetre tényleg a Sigma a jobb, elég keményen néz ki a gép vele -
d-boy
senior tag
Sszevasztok.
Segítsetek választani, megőrülök!
Kipróbáltam ma 4 macro obit:
Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro
Tokina 100mm f2.8 PRO D Macro
Canon 100mm f2.8 EF USM Macro
Sigma 150mm EX DG HSM... stb Macro
Namármost a tesztképek alapján a sigma 105-ös és a Tokina kiesett.
Maradt a Canon és a 150-es sigma.
Most ne a gyujtótávolságot nézzük, hanem egyszerűen a képminőséget, leképezést, stb...
Egy kicsit a canon felé hajlok, de a sigmához jár állványgyűrű, napellenző. De drágább is kicsit.
Van esetleg további tapasztalatotok az obikkal kapcsolatban? Melyiket válasszam? -
d-boy
senior tag
Ezt értsd jól
A reciprokszabály alapján 300mm fölött minimum 1/600 záridő kell a biztonságos kitartáshoz. 300 alatt picit azért könnyebb. Úgy értettem, hogy igazán nagy hasznát eme gyujtótávolság fölött veszed. Alatta tudsz még játszani az ISO - blende párossal, 300 fölött már az is igen körülményes. -
d-boy
senior tag
Olvasom itt az új Canon obikkal kapcsolatos fórumokat.
Sokan írják a dpreview-n is, hogy az F4 L IS-nek a nagy vetélytársa mostmár az F2.8 non IS.
Az új obi is 1250 dollár, szóval tényleg 270k körül lesz. De akkor már elgondolkozik az ember a 2.8 L-en. Az IS 300mm fölött számít igazán, kiváncsi lennék ki mit mond...
Akkor F4 L IS vagy F2.8 L ...
discuss! -
d-boy
senior tag
Hú most akartam 70-200 F4 L-t venni, de most lehet várok kicsit
-
d-boy
senior tag
válasz
zsiga667 #2051 üzenetére
Azért vagyok a 150mm-es mellett, mert olcsóbb... Annyival sajna nem ér nekem többet a 180-as.
Ja és nem L szériás hanem EX, de kb ugyanazt jelentené. Nyilván a canon L jobb.
most hétvégén próbálgattam egy 180-ast nikon vázon... hát elég komoly mérete van az obinak. Kissebb ágyú a napellenzővel
[Szerkesztve] -
d-boy
senior tag
válasz
sszever #2043 üzenetére
Asszem egyértelmű választ kaptál a vásárlással kapcsolatban
Valaki más esetleg a macro obimmal kapcsolatban tud valamit mondani?
a 180mm tús sok nekem, meg az f3.5
a 150 mm-esnél jópont az f2.8
most az egyiknél 6-7 cm-el rövidebb a közelpont, az nem zavar. a 105-ös meg nekem kevés, mert így kicsit telézni is tudnék az obival -
d-boy
senior tag
válasz
sszever #2043 üzenetére
EF 70-200 F4 L?
Vedd meg! A canon valaha gyártott egyik legjobb objektíve.
Azonnal megvenném, ha lenne 180.000 ft-om. Nagyon sokat utánajártam ennek, mert én is ilyet szeretnék a macro obim után. Mindenhol csak áradoztak róla, ebben a kategóriában nem találsz jobbat szvsz.
Tesztképet nyugodtan nézhetsz a pbase.com-on. Én sokszok fel kellett kaparjam az állam a földről, olyan képeket lőttek vele. (Hozzáteszem mezei 300d-vel, nem 1ds mark II-vel) -
d-boy
senior tag
Hali srácok!
Kinéztem egy macro obit magamnak.
Valakinek saját tapasztalat vagy vélemény?
Sigma 150mm f/2.8 EX DG APO HSM Macro
Melyiket érdemesebb megvenni ezt, vagy a 180-as változatát?
Esetleg ilyen árban valami másik jó macro obi?
Köszi előre is a válaszokat. -
d-boy
senior tag
Szerintem a 70-200 F4/L USM-nél maradok. Abban biztos nem fogok csalódni.
-
d-boy
senior tag
válasz
sszever #1862 üzenetére
Lol azt mondon 180.000 Ft-ért nem érdemes obit venni?
Ugye viccelsz?
7 éves a technológia, de ugyanúgy lehet most is újat kapni.
A tesztképei elég megyőzőek.
Mondtam, hogy a gyújtótáv nem számít annyira...
Miért xar a másik? vélemény?
Ja és mi az, hogy bizonytalan eredet? Canon obiról van szó mindkét esetben.
Lehet félreértetted, mindkét obit újonnan venném, csak a technológiára utaltam a zárójelekben, vagyis a megjelenésre)
[Szerkesztve] -
d-boy
senior tag
Csáó!
Nagy kérdésem lenne. 350D-m hez szeretnék normális obit venni a közeljövőben.
2 obi között vacilálok, szerintetek melyik érné meg jobban?
Természetfotózásra, meg mindenre használnám, amire jó...
Az első:
Canon EF 70-200mm f/4L USM (L-es obi, gyönyörű kép, de nincs IS, és f4, ja és 7 éves obi)
Második:
Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM (Nem L-es, van IS, viszont rosszabb fényerő, asszem elég új)
A gyujtótávolság különbség nem érdekel.
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? -
d-boy
senior tag
Valaki magyarázza már el nekem mi a különbség az usm és a micro usm között...
Ekkora parasztvakítás lenne, ennyivel rosszabb? Lassabb? hangosabb? Mi a különbség, hogy ennyire tartózkodtok tőle?
Szeretném tisztán látni, nehogy én is valami ilyen csapdába kerüljek a tudatlanságom miatt. -
d-boy
senior tag
Nézegettem a pbase.com-on a 70-200 f4L-es obival készült képeket...
Szerintem ezt nem kell magyarázni, nagyon szép képe van, kapartam az állam a padlóról.
Pedig még nem is láttam még 3mFt-os Leica obival készült képeket
Ha nekem lesz pénzem egy ilyen obi biztos bekerül a felszerelésbe. Azt a +100 gyujtótávolságot meg egy közgyűrűvel lehet orvosolni, vagy rosszul tudom? -
d-boy
senior tag
Erről mi a vélemény?
EF 70-200mm f/4L USM
Bruttó 191.000 Ft, USM, L széria... -
d-boy
senior tag
Sziasztok. Nemrég én is egy 350D tulajdonosa lettem, és már fúrja is az oldalam milyen obit kéne venni
Csak pénzem nincs
dvd_2_u a canon 100-300asod megvan még? Tudnál pár vele készült képet feltenni vagy elküldeni nekem? Ja és természetesen az új obikal készült képeket is
Bocs, csak az első oldalt olvastam el a topicban, lehet már leírtátok 100X, de van olyan oldal ahol meg lehet nézni különböző obikkal készült képeket? Jó lenne nézegetni, hogy melyik obival milyen képeket lehet lőni... -
d-boy
senior tag
Ja amúgy mennyi a reális ára egy 70-300 USM obinak?
Jó most a rekesz értékeket vegyük átlagosnak...( f4-5)
Én a Mediában láttam 90-ért asszem (Canon) -
d-boy
senior tag
Na akkor én is kérdezek
Ha madárra akarok lőni (fán), ahhoz mekkora obira lenne szükségem?
Monnyuk egy 300-as elég neki? Ezt egy 300D-nél 1,6-al kell szorozni a kisfilmes formátum és a cmos méretkülönbsége miatt, jól tudom?
Ahogy így számolgatom kb 14X optikai zoomnak felelne meg.
Nincs SLR-em, csak szeretnék. Ezért ha valami hülyeséget írtam, javítsatok ki.
Tudom, hogy ez távolságfüggő dolog, de mégis mekkora az amit lehet már használni ilyesmire
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Mercedes topic
- Yettel topik
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest