- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Aktív témák
-
kalasnikov
tag
Jó hír a Minoltásoknak, hogy: ''Beszéltem egy Minoltánál dolgozó emberrel.... Tiszta, vérbeli Minolta Dynaxok fognak jönni sony név alatt. Marad a minolta-féle A bajonett ill. a vakutalp. Többet nem mert elmondani... Ha ez igaz, akkor a sony neve legyen áldott. Már nem fogják sokáig titokban tartani a dolgot!
Az infót egy fórumon olvastam, így nem vehetjük kp-nek, de azért biztató... -
kalasnikov
tag
válasz
csiga997 #1748 üzenetére
Nyilván csak azért nem szabad dslr-t venni, hogy legyen egy kis plusz zoomot (már csak azért sem, mert egy kitobival nem is kapsz
). DE! Szerintem is zsákutca egy 50 ezres gépre újabb 70-80-at elkölteni... Egyrészről nem kapod meg a kívánt minőséget és szolgáltatást (cserélgetni kell ekkor is). Ráadásul évekkel később gyakorlatilag az egész kit nulla forintot fog érni, szvsz lehetetlen egy ilyen előtétlencsés gépet eladni.
Inkább én is élnék a 3x-os zoommal egy darabig, vagy megpróbálnám egy kis plusz pénz ráfordítással upgrade-elni a gépet (pl. Z5-6 v. S5600). Így mondjuk plusz 30e Ft-ból van egy jobb géped, valós 10x-es zoommal!
Ui.: jól elbeszélgettünk Louies problémáján, oszt' lehet, hogy nem is olvas minket. -
kalasnikov
tag
Kicsit offtopic a kérdés... Ti mit szóltok, hogy a Nikon a D50-be betett egy ki nem kapcsolható zajszűrést??? A Fuji csinálja ezt a kompaktoknál, szerintem kicsit átverés a dolog. Alacsony képzaj, de fuccsba ment részletek... Fura, hogy ezt egy D-SLR fényképezőnél megcsinálták, nem?
-
kalasnikov
tag
válasz
zsiga667 #1539 üzenetére
Köszi Zsiga a részletes leírást. Valószínűleg az Olympust kiejtem a versenyből, elsősorban a kisebb CCD és a ''ritkasága'' miatt.
A Nikon nagyon vonzó, hogy őszinte legyek mielőtt elkezdtem keresgélni, nem gondoltam volna, hogy találok elérhető áron Nikont... A KM-nál viszont vonzóak a plusz funkciók: elsősorban a 100-as ISO és az antishake. Ha jó az 50-es obim hozzá, az plusz egy jópont. Viszont nagyon zavaró, hogy csak a saját vakuját engedi használni a KM. Szemetek. -
kalasnikov
tag
Ez mindenképpen komoly érv a Nikon mellett...
Nézegetem a német oldalakat is, ott már 800EUR környékén egész komoly szetteket adnak (obikon kívül memkártya, táska)... A D50-eshez pl. van két szett, az egyikhez két obit adnak (''Sigma'' DC-Objektiv 18-50mm/F3,5-5,6 és ''Sigma'' DC-Objektiv 55-200mm/F4,0-5,6), a másikhoz egy ''Sigma'' Zoom-Objektiv DC 18-200mm/F3,5-6,3 jár. Nyilván az elsőnek jobb a fényereje telénél, nem tudom, hogy a másodikat egyáltalán meg szabad-e venni... -
kalasnikov
tag
Hali!
Gépvásárlás előtt vagyok, még azt sem döntöttem el, hogy bridge v. belépőszintű dslr-t vegyek... Ha utóbbi mellett döntök, akkor fontos az obi. Miután 220e körüli összeget szánok rá összesen, csak az alsó kategória jön csak szóba, nyilván a kitobi az első lehetőség. Úgy látom, hogy három géphez lehet széleslátó + tele obit venni:
- D50: 18-55mm + 55-200mm DX Nikon objektívek
- E-500: 14-45+40-150 objektív
- Dynax 5D: 18-70DT + 70-210 (ezüst) Macro Kit
Mit gondoltok ezekről az obikról. Tudom, hogy a kitobik alapvetően nem képviselnek túl jó minőséget, de vegyétek számításba, hogy teljesen amatőr fotózásra használnám csak.
Lenne +1 kérdésem. Van egy régebbi (filmes) Minolta gépem, két obival (50mm-s és egy tele zoom). Elvileg ezek használhatóak lennének a digigéphez is, de ha jól tudom volt náluk valamilyen tipusváltás. Szerintetek tudnám használni ezeket az obikat, ha a Dynax 5D-öt veszem? Hátha ad valami plusz infót, ideírom, hogy mi van az obikra írva:
1. MD 50 mm 1:1.7 Japán d 49 mm 7 085 180
2. WEP COMPACT ZOOM WMC 1:3.5 F=38—70 MM No. 801 360
Köszi a segítséget, bocs ha hosszú voltam...
Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SUSE Linux
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest