- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz
Hydra SR #4969 üzenetére
Csak egy bajom van, hogy ezeknek a szűrőknek a menethossza olyan 2-3mm, ami meg nagyon kevés ahhoz hogy a műanyag tubusos adapterembe belekapassam (leglább a menetet csinálhatta volna fémből a pana), úgy hogy nem tudom.
A diffúzor meg már meg is van, egy műanyag (tej-üveg hatású) flaska hengere, hosszirányban elvágva hogy ráhessen feszíteni.
Viszont egyszer már próbáltam rátenni egy UV szűrőt, de a műanyag ugye nyúlik, a menetek is könnyen elhajlanak picit, főleg ha megakarnád szorítani, szóval csak egyszerűen átugrott mikor behajotttam, és nem tartott semmit.....nem tom mi tévő legyek.... -
Jazz
veterán
válasz
Hydra SR #4967 üzenetére
Köszi a tippet!
Amúgy FZ5-höz használnám, és a DCR-ből, a külső rugós akármiből kicsavarható a lencse, ami még magában egy műanyag házban van, azaz olyan mintha egy kb. 33mm-es szűrő belelenne csavarva egy nagyobb házba. Tehát ezt direkt így találták ki, és nem szedem ki a lencsét, eszemágában sincs.
Próbáltam terelést is, megvezettem egy alufóliával, de az folyton elhajlik, leeseik, meg ugye felugró vakus, mindig rárakni ha vakuzok, meg nem is olyan jól szórja a fényt, erre meg diffúzort még pluszban nem is tudok rakni.
Valahogy így nézne ki:
[Szerkesztve] -
Jazz
veterán
M55-ös szűrőfoglalat kéne!
(tehát lencse nem, mivel egy DCR-250-nek a lencséjét akarom majd belerakni egy közdarabbal-->mivel annak a gyári rugós rögzítő kengyele baromi magas peremet eredményez /átmérő 85/, és leárnyékolja a vakut makrózás közben)
Tud ebben valaki segíteni, hogy hol lehet beszerezni? Thx! -
Jazz
veterán
Raynox DCR-250 tele makro előtétet néztem ki FZ5-ömhöz. Ezzel 10cm-ről (telemakró) rá tudok zoomolni a szúznyogra 12x-esen! azaz 12x9mm-es képet tud magába foglalni, ~1cm-nél nagyobb pók már kilóg a képből
De:Kéne hozzá valami hack-program, softweare firssítés, vagy akármi, ami megoldja, hogy makróban lehessen F8-at választani, vagy fixen legyen annyi (nekem mindegy), a nagyobb méylségélesség miatt (mert ugye makróban nem enged a gép választani rekesz értéket)
Valaki??
[Szerkesztve] -
Jazz
veterán
Milyen makro előtétlencsét ajánlanátok FZ5-höz?
-
Jazz
veterán
Fz20-ra ugye lehet közvetlenül szűrőt rakni? digicamon azt írták nem.
Pedig 72mm-es menet van rajta. Pl. media mark-ban láttam 72-es Hama polart. Azt pl. egy az egyben rálehetne tekerni??? (az más kérdése hogy ilyen sz*t nem érdemes...) -
Jazz
veterán
Fz20-hoz tudna valaki ajánlani nagylátószögű előtétlencsát, ill. polár szűrőt (72mm). És kb. mennyibe kerülne?
Köszi! -
Jazz
veterán
Fz20-hoz tudna valaki ajánlani nagylátószögű előtétlencsát, ill. polár szűrőt (72mm). És kb.-i árat is megtudnátok jelölni?
Köszi! -
Jazz
veterán
Igen. Sajnos en is igy olvastam,''nem teheto ra elotet lencse'', de biztam benne, hogy ez csak eliras, mint oly sok minden (pl.depo-n,...). Ahany honlap, annyi fele technikai leiras.
Es esetleg mas olyan gep van, ami 28-tol indul, vagy akorül? (fz5 (kopakt) kategoria). A hordozhatosag miatt pl. egy fz20 mar nem jo (nem igazan tudod/viszed mindenhova magaddal). Koszi
-
Jazz
veterán
Udv!
A problemam a kovetkezo. Ugye regen a legtobb filmes gep 28mm-es nagylaroszoggel rendelkezett, a lencse majd kiesett az obibol.Ez volt az alap. Ellenben manapsag a legtobb digit gep 35-38mm-tol indul, majd zoom-ol kitudja hova...
A gond az, hogy van pl. egy nagyon jo gep: Pana FZ5. De ez is 38mm-tol indul, pedig az ember a legtobbet a nagylatoszoget hasznalja. Eppen hogy forditva kene lenni, inkabb a zoom-ot cserelgetnem.
Na most, tudom FZ5 nem egy profi SLR gep, nem is varom el, hogy obit lehessen cserelni, viszont valami megoldas kene, hogy rendesen lehessen hasznalni egy 28mm lencsevel. Viszont ha van is ilyen kiegeszito (van?), akkor meg a kep minosege fog romlani a lencse minosegenek fuggvenyeben. En tudnek erre egyet, veszek egy fel millas Leica gepet, az mar alapbol tudja a 28mm-t.Es ezen kivul??? Mit javasoltok?
Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen autót vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Assassin's Creed Odyssey
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest